Opinie o Uczelni Warszawska Wyższa Szkoła Humanistyczna im. Bolesława Prusa (WWSH Warszawa)

Komentarze (201)

  • Mały

    Szkoła Prezesów?, to mało powiedziane, u mnie na roku 3 dyretkorów TV i jeden prezes, łapię dobre kontakty.
    11.11.2018
  • Pedagogika

    Chciałabym się dowiedzieć jak wyglądają zajecia i jak jest z egzaminami, czy nauczyciele robią jakieś problemy jeśli chodzi o zaliczenia czy raczej idą na rękę i czy czegokolwiek można się nauczyć na tej uczelni?
    10.09.2018
  • dziennikarstwo radiowo-telewizyjne?

    jestem pogubiona na ich stronie, bo nie zgadzają mi się kierunki, co więcej nie wiem, czy coś jest kierunkiem, czy jest specjalnością. Pytanie - czy "dziennikarstwo radiowo-telewizyjne" to jest kierunek studiów? jakieś informacje podrzucicie na ten temat?
    29.08.2018
  • Anita

    Cześć ja skończyłam tę szkołę kilka lat temu. Miło wspominam. Świetni wykładowcy (przynajmniej w mojej ocenie - profesor Mikołejko - absolutny wymiatacz), zajęcia w Polskim Radiu, wizyty na planach TV. Szczerze - szkoła jest jak każda inna - to od Ciebie zależy na ile z niej skorzystasz - bo studiowanie to nie tylko zajęcia w szkole, ale duży wkład własnej pracy, pasji i zainteresowań. Pozdrawiam Absolwentów!
    27.07.2018
  • Agnieszka

    Co tu dużo mówić, kuźnia kadr dla TV, radia, itp.
    04.02.2018
  • Kasia

    Biorąc pod uwagę wykładowców i absolwentów to rzeczywiście prezesów dużo.
    09.08.2017
  • Kamil

    Czy to prawda, że, jak mowiązlosliwi a może zbyt przychylni, to "szkoła medialnlnych prezesów "?
    05.08.2017
  • Mateusz

    Wie ktoś jak wygląda organizacja roku na studiach zaocznych w WWSH? Zjazdy są co 2 tygodnie? Tylko sobota-niedziela?
    13.07.2017
  • Kasia

    Ja studiowałam pedagogikę na innej Uczelni i przeniosłam się do Prusa i nie żałuję tej decyzji, poziom zdecydowanie wyższy, pracownicy bardziej kompetentni, polecam
    03.07.2017
  • Aga

    A jak jest na zarządzaniu??
    01.07.2017
  • Ania

    Chyba znowu ktos z wykladowcow lub wladz uczelni sie zaczal idzywac...to nie hejty tylko prawda. Ja studiowalam tam rok, rok mojego zycia zmarnowany, nie tylko czas ale takze pieniadze. Bie jest to szkola wyzsza, w nojej opinii to jakies studium, nie wiem sama jak mozna nazwac ten bajzel. Na moim roku polowa osob byla wlasnie z ukrainy, chodzili na zajecia, ale nawet nie rozumieli o czym jest na nich mowa. Mimo to zaliczali wiec to chyba o czyms swiadczy? O niakim poziomie. Na zajeciach u mgr Katarzyny jakiejs tam (nie pamietam juz nazwiska) dosatwali ten sam arkusz egzamiu do czasu kiedy udalo um sie zaliczyc. Dodam, ze nie dostawali nowych czystych, niewypelnionych kart tylko zawsze te same, wiec po 5 probach udalo im sie zdobyc min. Punktow. Cale szczescie po roku zrezygnowalam, szkoda tylko, ze az tyle stracilam tam czasu. Poza powyzszym zajecia czesto nie odbywaly sie z roznych powodow, ale nue byly odrabiane.
    04.05.2017
  • Małgosia Homoncik

    Ja studiuję w WWSH. Przeniosłam się z innej prywatnej uczelni. To była dobra decyzja. Atmosfera jest świetna. .Zajęcia fajne, ciekawe, wiadomo nie wszystkie :-) Zmiana adresu na Powiśle - strzał w 10!
    06.04.2017
  • Jack

    Negatywna opinia to hejty konkurencji i rozpieszczonych studencików, którzy myślą, że za kasę kupią dyplom, a tu czegoś od nich wymagają. To dobra Uczelnia.
    01.04.2017
  • max

    Na wszystkie Uczelnie jest hejt, na Prusa też nie zwracaj uwagi na to, normalna uczelnia
    30.03.2017
  • 1234

    Cześć, gdzie nie spojrzę są negatywne opinie o tej Uczelni, chciałabym się zapytać dlaczego? Planuje przeniesienie się na Dziennikarstwo na WWSH i zastanawiam się z czego ta opinia płynie. Czy będę żałować czy z jednak bedę zadowolona? Widze, że większość osób ma problem z niskim poziomem zajęc i dużą liczbą obcokrajowców… Czy są inne wady? Albo jakie są zalety? Z góry dzięki za odpowieź!
    17.02.2017
  • Kasia

    Dla mnie to najlepsza Uczelnia w Warszawie, a reszta to hejt konkurencji.
    14.02.2017
  • beata

    dno z mułem. a raczej muł. ludzie to żart - więcej niż 3/4 to ukraińcy nie znający podstaw polskiego, więc zajęcia na poziomie "kali głodny, kali chcieć jeść". ale jak chce się iść do szkoły, gdzie można ją skończyć po najmniejszej linii oporu, praktycznie bez zaliczeń to będzie to strzał w 10. poza tym administracja nie ogarnia. w sumie nikt tego pierdolniczka nie ogarnia, a szkoda.
    12.02.2017
  • Immanuel Kant

    Połączenie uczelni? Przecież WSP ZNP rozwiązano. Nie pomogły petycje, strajk, protesty.. Pracownicy i wykładowcy (zdecydowana z tytułami dr ) zostali zwolnieni.. Kto zdążył się obronić może mówić o szczęściu.. Po zmianach ,dyplom odebrałem dopiero w sierpniu!
    29.09.2016
  • max

    cud, miód, malina - polecam
    12.08.2016
  • Kolo

    Słaba szkoła, nie polecam! I fakt, że sporo jest ludzi bardzo słabo mówiacych po polsku, zaniżaja przez to poziom każdych zajeć.
    16.07.2016
  • Asia

    A mnie się podoba , mam znajomych z Gruzji, Ukrainy, Iranu - a w te wakacje jadę ich odwiedzić - ja polecam.
    19.05.2016
  • Ela

    Poprostu MASAKRA a nie uczelnia! Została oszukana! tak że jak piszecie jakieś najmniejsze podanie róbcie sobie zdjęcia lub proście kopie. przyjmują dokumenty i kasy na studia a pózniej się okazuje że kierunek nie otworzył się i nikt nie wysyła żadnej informacji nigdy. Serdecznie nie polecam.
    22.02.2016
  • Ola

    Zastanawiam się nad kierunkiem Dziennikarstwo radiowo - telewizyjne. Szukałam uczelni z dobrym dojazdem. Czy tutaj naprawdę jest tak źle? Na jakie forum bym nie weszła to są złe opinie na temat każdej uczelni. Czy ktoś może szczerze polecić tą szkołę i powiedzieć na jej temat coś pozytywnego?
    17.01.2016
  • Asia

    Najbardziej umiędzynarodowiona szkoła wyższa w Polsce? To jakiś zaszczyt? Poza tym to chyba mija się z prawdą, może patrząc na to, że na roku jest jakieś 20 osób, 3/4 z nich to ukraińcy to, tak może racja...ale do tej szkółki uczęszcza chyba 200 osób biorąc pod uwagę wszystkie roczniki. Zgadzam się z Bodziem, że ci ludzie słowa po polsku nie potrafią powiedzieć, to szkoła wyższa dla Polaków czy jakies uzupełniające cos dla obcokrajowców? Ile jeszcze czasu musi upłynąć, ile kasy pójść w błoto, żeby zamkneli ten burdel
    27.12.2015
  • Ania

    a mnie się podoba, to najbardziej umiędzynarodowiona szkoła wyższa w Polsce, chyba z 15-stu krajów są studenci, pewnie że najwięcej osób jest z Ukrainy i Białorusi - jak w każdym Uniwersytecie, Za tydzień jedziemy do Strasburga - na koszt Uniwersytetu - gdzie tak jest?
    30.11.2015
  • Bodziu

    Ta szkoła to dno!!! Zero organizacji, poziom żenada, studiuje tam sama Białoruś nie znająca słowa po polsku. Nie polecam!
    21.11.2015
  • Marian

    Ta uczelnia działa tylko po to, żeby wyciąga pieniądze - chyba niedługo straci uprawnienia!
    17.10.2015
  • ???

    on mają totalnie pomieszane na stronie Kierunki i Specjalności!!!! Niby jest Zarządzanie, ale NIEEEEEE, to kierunek - Dziennikarstwo i komunikacja społeczna !!!!
    31.08.2015
  • SadButTrue

    Chcecie wiedzieć co to za miejsce ? Jaka jest misja władz uczelni ? Zobaczcie co za kolesie prowadzą uczelnię, kogo zrobili PROREKTOREM :) !!! http://www.polskatimes.pl/artykul/989208,skandal-dyrektor-szansy-placil-sobie-za-udzial-w-imprezach-szkolnych,id,t.html
    03.08.2015
  • def

    jestem kolejnym rozczarowanym uczelnią, nie polecam. Wszystko nieprofesjonalne - nie jak na uczelni wyższej, a na jakimś hmm kursie? Nie wiem nawet do czego porównać, zmarnowałem rok niczego się nie ucząc, zmarnowałem pieniądze (niemałe!)
    22.07.2015
  • Ag

    Gorąco polecam uczelnie. Program Kulturoznawstwa bardzo zróżnicowany zajęcia z PR, funduszy unijnych, socjologii, psychologii , historii, dyplomacji i filozofii. Dziekanat przyjazny dla studentów, pierwszy raz spotykam się z tak profesjonalnym podejściem. Co trzeba podkreślić -brak ukrytych kosztów, wszystko zgodnie z umową podpisaną z uczelnią. Wykładowcy bardzo przyjaźni, teksty i prezentacje przesyłane są na e-mail. Istnieje również forum dla studentów z informacjami z dziekanatu. Egzaminy i zaliczenia są zróżnicowane jeśli chodzi o poziom trudności- są testy, egzaminy ustne, prezentacje, prace pisemne. Studiowałam wcześniej na innych uczelniach, ale ta pod względem szacunku do studenta, zrozumienia jego potrzeb i pozytywnego nastawienia, bije wszystkie warszawskie. Oczywiście może ta szkoła nie jest w czołówce rankingów, może jest mniej znana, ale chyba jako jedyna nie liczy jedynie na pieniądze studentów. Mam nadzieję, że kiedyś inne uczelnie będą tak traktować studentów jak WWSH. Ja nie żałuję swojego wyboru.
    10.07.2015
  • abc

    fajnie, niedługo wakacje - z ekipą ze szkoły jedziemy rowerami po całej Europie!
    15.05.2015
  • student

    Fajnie, jest dużo obcokrajowców, właśnie w takiej szkole chciałem studiować.
    28.10.2014
  • rozczarowany

    Szkoła, która musi zachęcić potencjalnych uczniów rozdając im tablety w zamian za zapisanie się na studia? ŚMIECH! W grupie sami obcokrajowcy? To chyba już norma dla WWSH...studenci dziennikarstwa, którzy nie władają zbyt dobrze językiem polskim są razem ze studentami polskimi. Jak zajęcia mają mieć jakiś poziom jeśli wykładowca musi wyjaśniać wyrazy, którymi się posługuje. Krew mnie zalewa, że popełniłem ten błąd i zapłaciłem za takie dno
    27.10.2014
  • onA

    Niestety WWSH rozczarowuje. Jedynie uśmiechy Pań z sekretariatu mogą zatrzeć moją złą opinię. Pani z kwestura, która nigdy nie odpisuje na maile i skutecznie nie odbiera telefonów sprawia, że nie chce się tam więcej przychodzić. Większość wykładowców również unika kontaktu poza uczelnią...niejednokrotnie podawane są dane do kontaktu, ale po co skoro ktoś nie odpisuje, nie oddzwania. Jednym słowem szkoła nie budzi we mnie pozytywnych emocji i jej nikomu ze znajomych nie polecę.
    17.10.2014
  • obieżyświat

    jak to jest możliwe, że w grupie mam samych obcokrajowców? o co chodzi? :o
    06.10.2014
  • max

    dla mnie idealnie!
    08.08.2014
  • ANN

    Coś Ci się z płcią pomieszało "student", który "byłaś po zapłaceniu". Mnie się raczej podobało. Wyjścia do teatru, na koncert i wycieczka do Paryża za "grosze" były sympatyczne. Co do zaliczeń to znam kilka osób, które maja poprawki we wrześniu, Czyli trzeba coś umieć. ale jak ktoś chce to zdaje. W dziekanacie panie Małgosie zawsze życzliwe, teraz doszedł ktoś nowy. Wykładowcy sympatyczni ( na ogół trochę bardziej niż na "państwowej", mam porównanie). Polecam, im nas więcej tym weselej.
    03.08.2014
  • student

    Rok temu gdy już byłam po opłaceniu wpisowego zajrzałam na tę stronę, aby zaczerpnąć opinii. Zobaczyłam nieprzychylne komentarze, ale miałam nadzieję, że się nie sprawdzą. Niestety sprawdziło się wszystko. Nie wiedziałam, że szkoły wyższe mogą mieć, aż tak niski poziom. Garstka studentów, z których połowa to Ukraińcy nie bardzo posługujący się językiem polskim. Poziom zajęć zerowy, nie wyniosłam z nich nic co wykracza poza wiedzę licealną, dodatkowo kadra, która nie umie zaciekawić studenta, przeprowadzić ciekawych zajęć. Zaliczenie przedmiotów -egzaminy? ciężko to tak nazwać bo była to tylko formalność, na jedno z zaliczeń wystarczyło tylko przyjść i bez powiedzenia niczego otrzymywało się 3. Atmosfera szkoły żadna. Kontakt z dziekanatem nie należy do najlepszych, maile pozostają bez odpowiedzi, sprawy studenckie nie załatwione, ale jeśli chodzi o braki we wpłatach wtedy dziekanat działa błyskawicznie. Czasami zajęcia były odwoływane i nie odrabiane. Ważniejsze były wyjazdy w czasie roku akademickiego. Podsumowując: Każdemu kto stoi przed wyborem uczelnie, nie polecam! Dla mnie to stracone pieniądze i czas
    22.07.2014
  • kulturoznawstwo

    mysle o kulturoznawstwie, czy warto tutaj w Prusie? ewentualni gdzie jeszcze patrzeć?
    03.06.2014
  • ja

    właśnie się tu przepisałem, narazie jest OK
    09.02.2014
  • MaBo

    A ja przenoszę się do was z innej uczelni od lutego, na magisterskie. Na poprzedniej uczelni nie uruchomili kreatywnego pisania, a obiecywali!!! Przyznajecie stypendia???
    02.02.2014
  • Student WWSH

    Idealnie.
    18.01.2014
  • Kama

    Ja też przeszłam do WWSH z innej uczelni, dołączyłam do III r. dziennikarstwa i nie żałuję. Ciekawe zajęcia, ludzie fajni.
    16.12.2013
  • aaaa

    Przeniosłam się do WWSH z UW i jestem bardzo zadowolona! Nikt nie utrudnia mi nadrobienia różnic programowych, wszyscy podchodzą do każdego indywidualnie. Polecam.
    10.12.2013
  • ja

    A ja jestem na dziennikarstwie i jest OK
    01.12.2013
  • Stary student

    Jak ci się nie podoba i "czujesz wstyd" to spadaj i nie patrz nawet w nasz a stronę. takich jak ty nam nie potrzeba, bo dla mnie jest O. K. I spytaj tych, którzy po "Prusie" dostali pracę, w zawodzie którego się nauczyli.
    29.11.2013
  • Andrzej

    A ja jestem bardzo zadowolony, moi koledzy z grupy też!
    28.11.2013
  • Studentka WWSH

    Lecz się Tomuś i anty, pisz głupoty gdzie indziej, ja właśnie wróciłam z wycieczki z Paryża, wyjazd był bardzo udany, a Ty ucz się o kulturze Francji z książek!
    16.11.2013
  • Tomek

    No pewnie ,że dodaja sami oceny w szczególności Pani K ;) ahhh szkoła na tak niskim poziomie nie moze porównywać się z jakąkolwiek uczelnią państwową ... zapytany gdzie studiowałem wczesniej, mówiąc, że na WWSH, nikt nie wie gdzie to jest i co to za "uczelnia" chcecie -chwalcie, ja nie polecam!!!!!!
    12.11.2013
  • anty-prus

    dział marketingu i pr sam dodaje tutaj oceny. opinie nie są rzetelne.
    09.11.2013
  • Administrator

    komentarz usunięty przez Administratora
    22.10.2013
  • mikołajek

    A co się stało ze Sztanderą? Już go wykolegowali?
    21.10.2013
  • K

    Oczywiście Ponyyy masz racje, ludzie na uczelni o tak niskim poziomie robią jedyny studencki profesjonalny program w naziemnej telewizji. . Kamila ma rację lecz się!
    19.10.2013
  • P_a

    zajecia normalne, bez wiekszych ciśnień, nie ma stesu, czasem musze przysiasc do zaliczen, w sumie to odpowieda mi, ze nie ma mega wysokiego poziomu i napinki, czlowiek tez chce troche pożyc
    18.10.2013
  • K

    Napisz Ponyyy co jest bzdurą na stronie WWSH konkretnie, a jak nie potrafisz tego wskazać to spadaj i nie ukrywaj się pod coraz to innym pseudo.
    13.10.2013
  • Kamila

    Lecz się,,ponyyy" , lecz z głupoty i nienawiści. I nie kłam, bo to nieładnie i ,,nie przystoi", zwłaszcza tobie :-)
    11.10.2013
  • ponyyy

    beznadzieja, a ten stek bzdur na stronie internetowej to jakaś pomyłka, teraz sie fajnie reklamują jak już studenci stamtąd uciekają... włażą studentom w tyłek.
    11.10.2013
  • Kamila

    Poko masz rację, Filipko to burak, a taki burak najlepiej się czuje gdy współpracuje z ludźmi po korespondencyjnych kursach rolniczych. Dla tego warzywa telewizja czy zagranica to nie, nie.
    04.10.2013
  • hubert

    W ogóle nie zgadzam się z tym, że ta uczelnia jest nieznana, no chyba że dla kogoś istnieje tylko uniwerek warszawski i polibuda... szkoda gadać. Btw ta uczelnia jest całkiem spoko, znam paru wykładowców i wiem, że przykładają się do swojej pracy i starają się jak najlepiej przygotować do zawodu
    02.10.2013
  • hubert

    W ogóle nie zgadzam się z tym, że ta uczelnia jest nieznana, no chyba że dla kogoś istnieje tylko uniwerek warszawski i polibuda... szkoda gadać. Btw ta uczelnia jest całkiem spoko, znam paru wykładowców i wiem, że przykładają się do swojej pracy i starają się jak najlepiej przygotować do zawodu
    02.10.2013
  • Poko

    "Filipko" to burak, nie ma odwagi by uczestniczyć w czymś fajnym i twórczym więc to krytykuje. Co, nie chcięli Cię zabrać na wycieczkę?
    02.10.2013
  • Gh

    A jednak uczysz się tam. Co jest żenującego w tym, że uczelnia organizuje wycieczki, wyjazdy, daje możliwość uczestniczenia w tworzonym programie???
    02.10.2013
  • studentka

    zazdroscicy .... darujcie sobie, nam sie tu podoba i klimaciarsko sie studiuje, pozdrawiam ludzi z Prusa
    01.10.2013
  • Administrator

    Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    01.10.2013
  • Paweł

    Obejrzałem "Czas na Kulturę" - brawo WWSH !
    18.09.2013
  • Kamila

    Za polskie Detroit dziękuję. Poza tym, co ma Łódź do naszego Prusa (czyli WWSH) kochanego ?
    12.09.2013
  • mikołaj

    To prawda, że dziekanem jest Sztandera? On już chyba obleciał wiele szkół w Warszawie...
    09.09.2013
  • czytelnik

    Ale wyrwało się "dziennikarzowi".Ale z nimi tak już jest.
    23.08.2013
  • dziennikarz

    Ze zdziwieniem czytałem negatywne komentarze o tej szkole. Nie wiem co o tym sądzić. Jest to po prostu dobra szkoła przygotowująca do m.in. zawodu dziennikarskiego.
    14.08.2013
  • Mówię jak jest.

    Proponuję poważnie rozważyć decyzję o złożeniu dokumentów w tej uczelni. Jeśli chcecie łatwego, przyjemnego studiowania to tak, łatwo zdobyć 3, a nawet wyżej. Głównym problemem uczelni są wykładowcy. Na palcach jednej ręki mógłbym policzyć tych wartościowych. I jest coraz gorzej. Poza tym, czesne jest trochę wysokie. Natomiast "Czasnakulturę" to żadna fikcja. Program jest rzeczywiście realizowany, co zresztą możecie zobaczyć w telewizji ;) Studiuję na tej uczelni, więc wiem jak jest.
    08.08.2013
  • max

    Jak wejdziesz na stronę - czasu na kulturę - to zobaczysz że ekipa w większości jest z I roku, tak więc chyba każdy ma szansę.
    29.07.2013
  • Wiktor

    Szukam info o tej uczelni. Jak jest na dziennikarstwie. Napiszcie, czy można już na pierwszym roku kręcić "Czas na kulturę". Widziałem zajawkę programu i czekam na sobotę.Próbowałem uczyć się w szkole reklamy, ale szukam prawdziwego dziennikarstwa. Czy w "Prusie" go znajdę ?
    29.07.2013
  • Administrator

    Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    29.07.2013
  • ewa

    z roku na rok coraz bardziej sie staraja, wedlug mnie bardzo ok
    20.07.2013
  • K

    A ja jak dostanę dyplom z Prusa będę z niego dumna.
    17.07.2013
  • absolwent

    Z Prusa najlepsze są Lalka, Faraon i oczywiście kroniki. I tyle.
    11.07.2013
  • Aga

    a ja polecam, szkoła mała i bardzo dobrze, moim zdaniem szkoła się rozwinęła w ciągu ostatnich 2 lat, jest bardzo dużo zajęć praktycznych co umożliwia zdobycia praktyki, których wcześniej nie było, a "dziwni" wykładowcy już tu nie pracują.
    11.07.2013
  • Tomek

    a ja nie polecam, poziom niski , uczelnia mala, kiedys to byla szkola na poziomie ale teraz zeszła na psy. ogolnie nie polecam ,ale wybierzecie jak chcecie;)
    09.07.2013
  • bolo

    ja też polecam
    08.07.2013
  • lili

    Moze masz Max rację, a ja trochę za Prusem tesknię ;-(
    03.07.2013
  • max

    A dla mnie Prus będzie zawsze najlepszą uczelnia, bo to moja szkoła !
    02.07.2013
  • lili

    Na magisterkę wybrałam inna uczelnie. Z panstwowej zrezygnowałam, bo juz na wstępie, przy rekrutacji, pokoazano mi, gdzie jest mmiejsce studenta zaocznego. Poszłam do szkoły prywatnej. Dużej. I tęsknię za atmosfera Prusa, gdzie wszyskich znałam i wszyscy mnie znali. Duża uczelnia to kombinat, w ktorym kierunków jest dużo i jeszcze wiecej studentów. Czuję sie jak ziarnko piasku. Kulturoznawstwo ( z elementami dziennikarstwa) to nawet nie piąte koło u wozu a jekieś siódme czy dziesiąte. A co do poziomu i kadry, to wszcy chyba starają sie coś przekazać, bo za to biorą nasze pieniadze. Jednym to lepiej chodzi i ciekawiej inni sa nudni, ale swoje wyklepią. W Prusie chyba byli bardziej zaangażowani w to co robili.
    02.07.2013
  • wened

    Lili - zgoda. Ale dlaczego tak się stało? Zmieniło się, dlaczego na gorsze?
    01.07.2013
  • lili

    Byłam w Prusie, zmieniłam uczelnie na magisterce. W sumie to trochę żałuję. Nic się nie zmieniło, jeśli już, to na gorsze.Bo w Prusie atmosfera była ok, choć kilku wykładowców wkurzało. Podobno odeszli. Tym co w Prusie powodzenia na obronach i na egzaminach.
    29.06.2013
  • piter

    jeden link do nagrania studentow o niczym nie swiadczy :) reklamują się niezle ale kolega tam sie uczy to mowi co innego tam jest taki "lajt" i dezorganizacja ze brak slow
    29.06.2013
  • Ex studentkaaa

    pfffff kto pisze te pozytywne komentarze? na pewno nie byli studenci ;-) teraz chcą podreperowac trochę opinie i zachęcają jak tylko moga a to co na stronce wypisują to wiekszosc juz nieswiezych informacji , zwłaszcza jezeli chodzi o nieuczących juz dawno wykładowców. :) Coż... Pojdziecie i sami sie przekonacie co to za shit;)
    29.06.2013
  • Kuba

    Rzeczywiście są niźli. warto się zastanowić nad ta uczelnią.
    27.06.2013
  • El

    mnie się spodobało i wchodzę w to, są po prostu nieźli. I ta magia magia ekranu:-)
    27.06.2013
  • JK

    I ja się najaralam :-] widać że stać ich jednak na więcej niż innych, ja się zdecydowałam, idę na tę właśnie uczelnię.
    27.06.2013
  • Ooo

    Jarają się ATMmem i "Czasem na kulturę" , bo to wszytko na co stac tę uczelnię , reszta to jakas porazka , Nie polecam .
    27.06.2013
  • K

    K do JK. Prawdę mówiąc, to miałam już po prostu nie pisać, bo "po owocach ich poznacie", dośc mam przekomażania sie ze słosliwcami, ake skoro pytasz to odpowiadam. To MY zrobilism ten filmik i .program. Studenci z pomoca wykładowców i pod okiem pana Ryszarda Grabowskiego rezysera z ATM i naszego wykładowcę. twwórvcami sa nie tylko ci nalanie, ale i ludzie z za kulis. Chociaź, czasami, tak jak i ja, przemykamy choć na kilka sekund. I "dziennikarze" , i "kulturoznawcy". A CV będziemy mogli wpisać:udział w produkcji programu Czas Na Kultyurę, który emitowany jest w TV. :-)
    26.06.2013
  • Ja

    Zrobiliśmy to tylko my studenci i jest to przedsmak programu, który niebawem pojawi się na antenie. Tak studiuje się w WWSH. Jeżeli ktoś nie wierzy, to zapraszamy na uczelnię, każdy z tych "aktorów" może pokazać swój indeks.
    26.06.2013
  • JK

    JK do K. Szukałam informacji o uczelniach dziennikarskich. Przeczytałam i zobaczyłam czasnakukturę na You Tube. Porównałam z innymi filmami reklamowymi uczelni dziennikarskich. Jedno pytanie koleżanko "K". Czy to naprawdę studenci , czy wynajęci aktorzy i ściema marketingowej firmy. bo materiał na mój nos profesjonalny. I na prawdę WY to zrobiliście ? Już na studiach?
    25.06.2013
  • K

    Do Laseczki, Studenciary, mocarnej i pozostałych oponentów- na You Tube: czasnakulturę, polecam.
    25.06.2013
  • polecam

    fajny klimat, świetni ludzie, sympatyczna atmosfera
    24.06.2013
  • Studenciara

    Sprostowanie: Na uczelni mi się nie podobało, ale do ukończenia jej nie wiele mi już zostało więc zostałam tam do końca, ponieważ zżyłam się z ludźmi i bezsensowne byłoby przeniesienie się gdzie indziej zaledwie kilka miesięcy przed licencjatem. Na początku ta skzoła trzymała jakikolwiek poziom a teraz co się tam wyprawia , (wiem od znajomych )to jest jakis kabaret. A Pani to juz lepiej niech nic nie pisze, bo po prostu jest to śmieszne. I Pani tam nie pracuje? Hehe , w to nikt nie uwierzy , Wychwala Pani tą uczelnie pod niebiosa i prowadzi walkę z wiatrakami , założę się ,że jeszcze niejedna osoba się wypowie negatywnie na temat tej uczelni.
    23.06.2013
  • Ewelina

    Tak czytam i czytam te komentarze, tą wymianę zdań. Mam wrażenie, że coś tu jest nie tak i ta Pani chyba naprawdę jest pracownikiem bądż wykładowcą na tej uczelni i stara się przekona,ć absolwentów liceum, aby wybrali właśnie WWSH. Ja aktualnie kończę kulturoznawstwo na innej uczelni. Chciałam kontynuować magisterium na innej uczelni, zastanawiałam się nad tą, jednakże poniższe komentarze mnie zniechęciły. Odpadam.
    23.06.2013
  • K

    Proszę poczytać co na fotach, nawet na tym, piszą ich studenci.Mnie się w mojej uczelni podoba. A Pani Sudenciaro, skoro skończyła Pani Prusa to znaczy, że: uczelnia się podobała, to jak funkcjonuje też odpowiadało, a dyplom widać się przydaje. Bo jak nie,to można było przenieść papiery do KAŻDEJ innej.. Widać się Pani nie podobały., przecież było na to mnóstwo czasu.
    23.06.2013
  • studenciara

    Nie będę strzelać nazwiskami wykładowców , bo jest to nie na miejscu. W której uczelni poziom nauki jest wyższy ? Hehe , otóż odpowiedź jest prosta - W KAŻDEJ:) np, Łazarski, Collegium Civitas , Wszechnica Polska, SWPS, Koźmiński , mam znajomych stamtąd zarówno wykladowów jak i studentów :).Zapomniałam dodać , kszatałcenie językowe studentów WWSH to jakaś masakra. Na dziennikarstwie jest tylko jeden angielski w tygodniu, a na 3 roku studiów 1 stopnia nie ma go wcale to jakieś żarty, żeby przyszli dziennikarze , nie mieli zajęć językowych , jest to bardzo ważne, A Pani cóż, niech dalej wychwala:) Akurat nie jestem z konkurencji , ani nie zostałam wyrzucona (ukończyłam ją z bardzo dobrym wynikiem) jak można zostac z niej wywalonym? No chyba,ze za czesne, bo na pewno nie za naukę:) A wykładowcy , może i są sympatyczni czego nie neguję, ale zajęcia u niektórych są na niższym poziomie niż np. w gimnazjum. Nie chcę być niemiła ale stram się wyciagnąć dobre wnioski , a jedyne pozytywy to atmosfera na uczelni tj. inni studenci i niektórzy wykładowcy . A Pani widać,że stara się na siłę promować uczelnię. Dobrej uczelni nigdy nie trzeba promowac, bo chętni do uczenia się w takiej zawsze się znajdą:) Jeszcze raz pozdrawiam i niech Pani już tych swoich wypocin tak notorycznie nie umieszcza , bo każdy kto tutaj studiował wie jak jest na serio;)
    23.06.2013
  • K

    No to jeszcze raz.! Nie mam ciepłego stołka W "Prusie". choć może kiedyś.... moją uczelnie staram się ocenić obiektywnie. Ale Studenciara i morna pisownia jak w oryginale) to albo skrzywdzone przez los(wywalone z uczelni) albo konkurencja. nic dziwnego, zaczęła się rekrutacja.. Oprócz zarzutu mocarnej dot. pracowni TV ( zwłaszcza jak się porówna ze studiami z ATM) dalej same ogólniki. W której uczelni, zwłaszcza prywatnej poziom nauki jest wyższy? Kadra lepsza ( minimum kadrowe, jak twierdzą władze jest, czyli wymagana liczba zatrudnionych prof i dr). Poziom nauczania poszczególnych wykładowców jest różny, jak wszędzie, jedni prowadza zajęcia ciekawie inni nie. no chyba,ze obie panie znają takich, które bełkoczą nie na temat. To proszę...
    23.06.2013
  • laseczka

    P.S Z niecierpliwością czekamy na kolejny komentarz Pani "K" :)
    23.06.2013
  • Studenciara

    Hehe Panno "K" myślę ,że to Pani powinna zastanowić się nad tym co pisze, bo wazeliniarstwo nie jest tutaj potrzebne:) Zapewne jest Pani pracownikiem WWSH :) stąd te wszystkie rpzychylne komentarze. Wielkie WOOOOOW dla wspólpracy z ATM:D , suuper. Szkoda,że dopeiro teraz cokolwiek się dzieje, jak już coraz mniej studentów jest:). Imprezy ciekawe kto w nich uczestniczy pewnie jakiś malenki odsetek ludzi. Poziom jej na tle innych uczelni jest zerowy i może to potwierdzić szersze grono osób które tam studiują lub studiowały. Prawda jest taka płaci się to sie zalicza:) w innych szkołach sesja to pogrom a u Was śmiech na sali:) moze 3-4 wykładowców surowo ocenialo i na prawdę trzeba było się wysilić. A co do strony internetowej to co jest nieprawda to chyba każdy kto studiuje bądź studiował wie doskonale;) i broni Pan tak wytrwale tej uczelni, czyżby strach o ciepłe krzesełko Panią obleciał;?Nikt chyba tak bacznie nie obserwuje tego forum jak Pani:) bo każdy ma w poważaniu tą szkołę. Pani z dziakanatu miła? Może dla Pani , razem kawkę piłyście to i jest uprzejma. A Pani za to dodatkowo płaca chyba ,ze Pani te komentarze wystawia ciągle. Ci,ktorzy cokolwiek znaczyli dla tej uczelni dobrze nauczali odeszli już stamtąd, w sumie to im się nie dziwie kto na poziomie mógłby tam w ogóle pracować :)Pozdrawiam:)
    23.06.2013
  • mocarna

    O, widzę że odezwał się ktoś z władz i postanowił nieco podreperować reputację uczelni. Hmmm...a jak wyglądają na WWSH zajęcia w pracowni telewizyjnej? Na innych uczelniach pod tym terminem kryje się 1,5 godzinna praktyka z udziałem kamer, reflektorów...Student ma możliwość przedstawienia swojej osoby przed prawdziwymi kamerami, spróbować swoich sił. W "Prusie" pracownia telewizyjna to jakaś graciarnia.
    23.06.2013
  • K

    Studenciara i mocarna powinny zastanowić się co piszą.Praktyki w ATM -największej firmie producenckiej w Polsce ( i chyba w Europie), posiadającej własny kanał na multipleksie to standard ?????????? W "Prusie" tak ! I gdzie jeszcze? Konkretna nazwę uczelni poproszę. Co do dziekanatu, to studentów obsługuje Pani Małgosia. Nie znam drugiej tak miłej i pomocnej osoby. Komu i kiedy spośród nas odmówiła pomocy, też proszę o konkrety.I też konkretnie, co na stronie uczelni jest nieprawdą. chyba łatwo będzie wskazać skoro to 99% kłamstw, jak twierdzi Studenciara. Czas na Kulturę jest już po kolaudacji, kolejne trzy odcinki tworzymy my studenci ( no "pod okiem starszych kolegów z ATM), koło kulturoznawcze działa, imprezy się odbyły itd. To co tu jest nieprawdą? Chyba, tak głoszą władze, za chwile nieprawdziwy będzie adres, bo uczelnia przenosi się do Środmiescia i częściowo o ATM. Z dużymi parkingami
    23.06.2013
  • Studenciara

    Czytając te wszystkie komentarze , łapię się za głowę i mam ochotę krzyczeć. Ta "uczelnia" jeżeli w ogóle można nazwać tą instytucję tym tytułem- to jedno wielkie nieporozumienie! Jej poziom na tle innych szkół jest zerowy. Nie piszę tego gwoli złośliwości , tylko ku przestrodze. Jeżeli chcecie się czegoś nauczyć to szczerze odradzam WWSH. Może zacznę od kadry dydaktycznej: 2 czy 3 wykładowców reprezentuje jakikolwiek poziom i w rzetelny sposób przekazuje wiedzę, a reszta po prostu zalicza przedmioty za to,że się chodzi , lub ładnie uśmiechnie. Żenada. W sumie co się dziwić , płaci się kasę to mają w *upie i zaliczają.:), a jeżeli chcesz cokolwiek wynieść z zajęć to trzeba kupić książkę i na własną rękę zdobywac wiedzę. Drugi minus daję Paniom z dziekanatu, wieczna dezorganizacja co chwilę słyszałam:" niech Pani przyjdzie później , nie ma tej Pani/Pana, bądź nie mamy teraz czasu, jakaś masakra... 3 minus to budeynek-"uczelnia" znajduje się w zwykłym bloku, jest mała i posiada niewiele miejsc parkingowych co może być dla niektórych osób utrudnieniem. Wieczny brak papieru w toalecie i mydła w płynie:D , Plus za miłą studencką atmosferę , na prawde fajnych ludzi można poznać. Praktyki w ATM , Polskim radiu? Hmmm.... Ciekawe:D Nie polecam , na pewno nie przyszłym dziennikarzom. Chociaż na innych kierunkach też nie za ciekawie... Podejrzewam,że niedługo ta szkoła legnie w gruzach i z tego co wiem , to zatrzymują obecnych studentów jak tylko moga by zostali z nimi jak najdłużej i robili magistra:) Muszą mieć na prawdę dobrego fachowca od PR , bo to co wypisują na swojej stronce internetowej , w 99% nie pokrywa się z rzeczywistością. Pozdrawiam:)
    22.06.2013
  • mocarna

    Odradzam z dobrego serca tą uczelnię! Chyba, że komuś zależy na straconych tysiącach tylko po to, żeby otrzymać papierek. Bardzo niski poziom nauczania, wykładowcy sobie olewają. Jedynymi pozytywnymi postaciami na WWSH byli profesor Mikołejko oraz magister Bąbel (których już nie ma). Zajęcia w Polskim Radiu? Praktyki w ATM? Obecnie prawie każda uczelnia oferuje podobne zajęcia. To standard. Uczelnia nastawiona na pozyskiwanie pieniędzy, bałagan w dziekanacie. Nikt nigdy nie ma czasu. A te pozytywne opinie wystawiają władze.
    22.06.2013
  • ja

    Monika ma rację. Pamiętajcie.
    18.06.2013
  • Monika

    Cześć wszystkim. Właśnie kończę I rok dziennikarstwa niestacjonarnego. Jestem bardzo zadowolona. Uczymy się przede wszystkim konkretnych rzeczy, a nie niepotrzebnych nikomu teorii. Takiej nauki szukałam. KONKRETNEJ w danym kierunku. Pierwszy rok studiów to wiedza ogólnohumanistyczna: psychologia, jęz. polski, historia, historia sztuki, filozofia, wiedza o filmie... itp. Na drugim roku wybieramy sobie specjalizację. Naprawdę uczelnia jest przyjazda studentom, wyrozumiała. Żeby mieć dobre oceny, trzeba się wysilić. Nie jest nie wiadomo jak ciężko, zwłaszcza, że na uczelni są humaniści i przedmioty humanistyczne, skoro wybieramy się tutaj, przedmioty nie są dla nas obce. Wiadomo, że ścisły umysł raczej nie wyrobiłby. :) i na odwrót oczywiście ( ja nie dałabym rady psychicznie na ścisłym kierunku ). Uczelnia przenosi się do wytwórni filmowej ATM. To też otwiera pewnie drzwi do mediów. Uwierzcie, że warto. Kasa, jak kasa. Za każde niestacjonarne płacisz. Proste. Pozdrawiam! M!
    12.06.2013
  • prawie studentka

    Ja się zapisałam na dziennikarstwo stacjonarne. Ciekawy program, warsztaty. I wolne piątki. Czy ktos jest ze stacjonarnych od października???
    05.06.2013
  • zainteresowany

    Trzeba zapisać się i dokonać wpłaty za minimum jeden semestr do końca lipca, dostajesz wtedy dodatkowo 5% upustu i tablet - jak dla mnie całkiem ciekawa promocja, ja z tego skorzystam, z tego co wiem to tablet bez jakiś rewelacji ale też nie dno.
    03.06.2013
  • tablet dają?

    co sadzicie o tym tablecie dla osób, które zapiszą się do końca czerwca? ktoś sie orientował w temacie? wiem, ze to w sumie gadżet jest, ale jelsi i tak mysle o dziennikarstwie, to moze warto sie zastanowic?
    03.06.2013
  • jacek,nj,ja

    Dlaczego Szkoła agresywnie nie wychodzi na zewnątrz? To, że istniejecie na swojej stronie to zbyt mało. Gdzie prasa, ogłoszenia? Już trwa rekrutacja a wy jak mysz pod miotłą. Teraz trwa walka o studentów i zwyciężają ci, którzy są AKTYWNIEJSI!!
    16.05.2013
  • nj

    Witaj "uczeń"! Twój IP już mam.
    15.05.2013
  • jacek

    "Uczeń" spróbuj, to wtedy się zdziwisz, dlaczego mogę oceniać uczelnie
    15.05.2013
  • uczeń

    jacuś, nj, ja - dla kogo ty pracujesz ? - że chcesz oczernić Uczelnie, może IP nam to wyjaśni.
    15.05.2013
  • jacek

    "Uczeń" - zastanów się co ty piszesz. "Ma wysokie notowania bo w tym jest dobra". Tzn. dobra jest w notowaniach czy w czym? Myśl trochę chłopczyku.
    15.05.2013
  • zainteresowana

    Nj, to jest mała uczelnia, dzięki czemu pracownicy mają czas i siłę poświęcać czas wszystkim studentom. Im więcej uczniów, tym trudniej dogodzić wszystkim. Pewnie dzięki temu nie ma na co narzekać
    15.05.2013
  • uczeń

    szkoła jest bardzo znana wśród osób interesujących się dziennikarstwem - ma wysokie notowania bo w tym jest dobra !
    14.05.2013
  • ja

    Nj. 100% racji!! Dziwnie to pachnie. Oj dziwnie.
    14.05.2013
  • nj

    jakaś dziwna, nikomu nieznana szkoła ma notowania wyższe od wielu uni8wersytetów i politechnik w kraju, nie wierzę to baaaardzo podejrzane ... (ktoś napędza ...)
    14.05.2013
  • ja

    Pożyjemy. Zobaczymy i usłyszymy. Podsumujemy.
    28.04.2013
  • a-z

    Witam, zarówno radio internetowe, jak i własny kanał TV na youtube ruszają od października 2013 roku,
    19.04.2013
  • spokojna

    Pani Kasiu, to że macie praktykę w radio i TV o niczym nie swiadczy. Wy powinniście mieć WŁASNE radio internetowe, pracujące codziennie, emitujące różne formy audycji itd. I słusznym jest pogląd, że powinno to być w systemie kształcenia.
    19.04.2013
  • ml

    Już jakiś czas temu słyszałam o pomyśle radia internetowego, więc pewnie niebawem uda się i z tym ruszyć
    19.04.2013
  • K

    My mamy praktykę w prawdziwych redakcjach i i własny zespół, który przygotowuje program Czas na Kulturę". Pierwszy odcinek lada chwila na ATM Rozrywka-ogólnodostępnym kanale "cyfrówki".
    19.04.2013
  • J U L K A

    Wow, jaka wysoka ocena. Warszawska Wyższa Szkoła Humanistyczna im. Bolesława Prusa musi być naprawdę dobra, pytanie tylko czy łatwo jest się dostać? Pewnie nie....
    18.04.2013
  • obserwator

    Co nowego można stworzyć w WWSH? A choćby radio studenckie, albo własną gazetę. Oczywiście musiałyby powstać studenckie zespoły redakcyjne, ich programy powinny wejść do programów kształcenia itd. Nauczylibyście się tworzyć audycje radiowe, sami byście je prowadzili i podobnie z gazetą.Co to daje? Doświadczenie. W prawdziwych redakcjach już znalibyście technikę pracy redakcyjnej itd. itd.
    18.04.2013
  • K

    Pracownicą uczelni nie jestem, ale dbam o swoje pieniądze. Płacę realną kasę, chce realnych zajęć i dyplomu, który pomorze mi znaleźć pracę. Nie załatwi wszystkiego. Resztę muszę zrobić sama. Nie wiem, jak można jeszcze doskonalić warsztat dziennikarza, ale poważnych, nowych w sieci i obserwatorów proszę o konkrety, co zrobilibyście w naszej uczelni lepiej. Czekam na konkrety.
    18.04.2013
  • benek

    Przeniosłem się z Wańkowicza do WWSH i jestem zadowolony. Wszystko działa tu sprawniej i atmosfera jest spoko. Mimo tego że nie jestem pracownikiem uczelni, tak jak sugerowali poprzednicy, to polecam wwsh.
    18.04.2013
  • poważny 2

    Do "studenta". Jezu, dziecko co Ty piszesz. Staraj się myśleć samodzielnie.
    18.04.2013
  • student

    Zgadzam się z "ja", Prus w ciągu ostatnich 2 lat stał się liderem w kształceniu dziennikarzy i kulturoznawców, to pewne, stąd nieudolne próby podważenia sukcesów Uczelni.
    18.04.2013
  • ja

    a ja myślę, że im więcej komentarzy tym lepsza Uczelnia, negatywy pewnie pisze konkurencja, pozytywy pewnie studenci, bo przecież gdyby byli nie zadowoleni to by już dawno odeszli, pisanie negatywów na własną szkołę nie ma sensu bo obniżamy rangę swojego dyplomu.
    17.04.2013
  • poważny 2

    "Nowy w sieci" - trafiłeś w sedno.
    17.04.2013
  • nowy w sieci

    Czytam te żałosne przekomarzania i widzę, że Pani "K" jest po prostu osobą z zespołu pracowników Szkoły. Czy zatem walcząc z krytyką miejsca swojej pracy w sposób heroiczny - dobrze jej służy?
    17.04.2013
  • K

    Szanowny "Obserwatorze" pseudonim, jak nazwisko zobowiązuje. Wypowiadam się na tym forum od dłuższego czasu i łatwo się zauważyć, że jestem kobietą( chyba ,ze Twoja nie znać polska gramatyka). Trudno ocenić umiejętności praktyczne "gdzieś" i kiedyś. Uczelnia zapewnia praktyki w Polskim Radiu i z moich obserwacji można poznać Warsztat pracy radiowca. P.S. Jarku! Zdumiewający brak wiedzy na temat polityków. Antoni Maciarewicz jest absolwentem historii i to z czasów, gdy o WWSH nikomu się jeszcze nie śniło.
    16.04.2013
  • jarek

    Czy to prawda, źe Macierewicz zrobił licencjat w Prusie?
    14.04.2013
  • obserwator

    "Po pierwsze-koleżanko" nie trzeba wstydzić sie swojej płci, bo głupio wypada w tej sytuacji publiczne poprawianie. Ponadto kandydatko na dziennikarkę - dobrze jest wiedzieć, że termin ":kształcenie ustawiczne" choć jest terminem z "ubiegłej epoki" do dziś jest terminem znanym i używanym. Natomiast gdy idzie o umiejętności praktyczne absolwentów Prusa, to spotkałem w radio osoby, które nie potrafiły skonstruować m.in. relacji z konferencji prasowej.
    13.04.2013
  • K

    K. Po pierwsze-koleżanko. Po drugie, to "kształcenie ustawiczne" to termin nie z tej epoki. Dobry dla uczniów CKU albo dla nauczycieli, którzy robią po kilka podyplomówek, bo dostana za to awanas i mają na to czas. Dobry dziennikarz, czy szerzej człowiek mediów ma być profesjonalistą. Jeśli jest słaby praca go weryfikuje. Pytanie kto z naszych "po Prusie" wypadł z rynku?
    11.04.2013
  • dziennikarz

    Kolego "K". Sprawdziłem i nie tylko dziś. Nie masz racji. Są przypadki odpowiadające kryteriom dziennikarskim, ale to jest kropla w morzu potrzeb. 95% tzw. "dziennikarzy" nie czyta, nie jest na bieżąco w wydarzeniami społecznymi, naukowymi, kulturalnymi. Łapią cokolwiek. Te niby uczelnie nie przygotowują was do kształcenia ustawicznego. Dlatego szybko wypadacie z rynku.
    10.04.2013
  • hmm...

    Czyli dałoby się pogodzić studia niestacjonarne z pracą?
    10.04.2013
  • K

    Kolego "Poważny" na jakiej podstawie twierdzisz, że będziemy pisać o sprawach, na których się nie znamy. Dziennikarstwo to nie tylko "pisanie". W Prusie uczymy się warsztatu dziennikarskiego, czyli tego jak i co powinniśmy przekazywać odbiorcy. Każdy ma swoje zainteresowania, dziedzinę , w której jest dobry, nie tylko dla tego, że się tego nauczy na studiach, ale to jego pasja. Nasi koledzy już w czasie studiów pracują w mediach i są na prawdę dobrzy. Sprawdź.
    10.04.2013
  • Pytanie

    Niestacjonarne są co drugi weekend?
    09.04.2013
  • poważny

    Studiujący w tej "Sorbonie" nie bardzo wiecie czym powinno być dziennikarstwo. Pochwalcie się swoją wiedzą merytoryczną z jakiejś dziedziny życia społecznego (gospodarka, ochrona zdrowia, sprawy zagraniczne). Pisanie dla samego pisania i nazywanie tego "dziennikarstwem" to dowód wysokiej samooceny!
    09.04.2013
  • supermen

    Dla mnie Sztandera jest OK, faktycznie roztrzepany to On jest ale zajęcia prowadzi ciekawie.
    06.04.2013
  • xymen

    "Mówi pięknie i melodyjnie...." ale w zarządzaniu i przestrzeganiu nawet tego co obiecał i do czego się zobowiązał - jest fatalny. Zresztą sami się przekonacie..
    06.04.2013
  • pl

    Na zajęciach wypada fajnie, mówi bardzo ciekawie. Fakt, raz się spóźnił.
    05.04.2013
  • absolwent

    Sztandera jest kapitalny. Zawsze się spóźnia, albo choruje, albo dopada go depresja, obiecuje i nic z tego nie wynika, goni za kasą i zdarza mu się nie czytać prac które recenzuje. A teraz dziekanem? No, no!
    05.04.2013
  • o rany!

    Jezus Maria! Sztandera dziekanem....
    05.04.2013
  • Anka

    Mi się podoba, są bardzo ciekawe zajęcia i nie są specjalnie absorbujące. Praca i rodzina nie kolidują z uczeniem się, ponieważ nie jest tego strasznie dużo. Tematy zajęć są bardzo ciekawe, co sprawia, że nauka idzie szybciutko:)
    04.04.2013
  • Ciekawa

    Hej ! :) Mam pytanie do osób, które studiują Dziennikarstwo i komunikacje społeczną, jak jest na tym kierunku ? Myślę o studiach niestacjonarnych z przyczyn osobistych . Dlatego prosiłabym o wszelkie szczere opnie :) Czy warto iść do tej uczelni? Byłabym gotowa już składać papiery. Pozdrawiam!!!
    02.04.2013
  • K

    Igor, powiedz to ludziom, którzy maja poprawki z historii sztuki i z warsztatów humanistycznych. Też myśleli, ze wystarczy się pokazać.
    28.03.2013
  • Igor

    nie trzeba się uczyć, wystarczy czasem pokazać się na zajęciach. Zal. za obecności :)
    27.03.2013
  • czad

    Żeby zaliczyć musisz umieć ale wykładowcy są spoko, poprawki nie są dodatkowo płatne więc nikomu nie zależy żeby Cię uwalić, WWSH jest też Uczelnią bardzo atrakcyjną cenowo.
    25.03.2013
  • student

    Praktyki musisz mieć. Odbywałem na 2 roku, w dwóch miejscach jedno załatwione przez szkołę. Za róznice tu się nie płaci, za komisy też nie.
    25.03.2013
  • chetny na studiowanie

    czyli rozumiem, że z zaliczeniami nie ma problemu i osoby, które nie mają zbytnio czasu na naukę zaliczają?
    25.03.2013
  • Gh

    Jak z praktykami? Są obowiązkowe? I ile się płaci za różnice programowe? Jestem na Wyszyńskim, chce zmienić uczelnie i chyba na Wyższą Szkołę Humanistyczną im. Prusa
    24.03.2013
  • K

    Nie jest najgorzej, chociaż bywają poprawki. Rzadko. Wykładowcy starają się raczej rozbudzać zainteresowania. Po zmianie uczelni byłam mile zaskoczona. Przy minimum chęci zdasz, przy odrobinie zaangażowania 4 lub 5.
    24.03.2013
  • chętny na studiowanie

    Możecie mi powiedzieć jak jest z zaliczeniami? Jak się odbywają? Czy są trudne? Dużo się trzeba przed nimi uczyć? Byłbym wdzięczny ;)
    24.03.2013
  • Ola

    Chyba na każdej uczelni na pierwszym roku są przedmioty ogólnohumanistyczne ?
    11.03.2013
  • K

    Paranoiku, chyba czas na leki. Przenosiłam się z innej uczelni, dostałam program, punkty ETCS, różnice w programie. Nie jest to może idealna uczelnia, ale moja. Jak chcesz pisać o Prusie, to pisz prawdę.
    11.03.2013
  • Kama

    Ja studiuje na kulturoznawstwie. Mnie się podoba. Wykład z p. G. Kozakiem baaaardzo ciekawy. Fajne też zajęcia z filmu.
    11.03.2013
  • PPPP

    Mam zamiar zostać dziennikarzem, dobrym dziennikarzem. Wybrałem "Prusa" i nie żałuję. Paranoiku-świetnie dobrałeś pseudonim. Albo jesteś reprezentantem konkurencji (domniemam tak na podstawie języka, którym się posługujesz), albo faktycznie to ta paranoja... . Plany studiów na wszystkie semestry wiszą na tablicach ogłoszeń. Zmiany są, choć ponoć niewielkie, bo uczelnia zgodnie z nakazem ministerstwa wprowadza ramy kwalifikacji. zamiast standardów. Można wszystko dostać do wglądu, nawet . sylabusy, trzeba tylko wcześniej poprosić o udostępnienie( ja dostałem na drugi dzień). Kierunki na uczelni mamy dwa (nie trzy) a wspólne dla kulturoznawstwa i dziennikarstwa wykłady są na pierwszym roku. sprawdzałem, takie wspólne zajęcia ogólnokształcące są na uczelniach normą. Psychologia, socjologia, historia Polski. Miałem to na I roku.bo jest w programie i tyle. Jak nie chcesz mieć dyplomu z dobrej dziennikarskiej uczelni to tym lepiej dla nas, którzy chcą się nauczyć zawodu i mieć dobry start na rynku pracy.
    10.03.2013
  • I rok

    może nie jest idealnie, ale ja jestem zadowolony, gdybym ponownie wybierał dziennikarstwo też wybrałbym Prusa.
    09.03.2013
  • ja

    zgadzam się z Kasią, kolega na politechnice też ma na pierwszym roku przedmioty ogólne, a kierunkowe mają być później,
    07.03.2013
  • Kasia

    Do kolegi co ma paranoje, coś słyszałeś ale chyba nie wiesz co ? ja też jestem na pierwszym roku i z nauki przedmiotów humanistycznych jestem bardzo zadowolona, aby zostać dobrym dziennikarzem trzeba mieć podstawy w naukach humanistycznych, owszem plan zajęć się czasami zmienia ale to są studia a nie podstawówka i tak musi być ! poz
    05.03.2013
  • Paranoja!

    Moja koleżanka chodzi do tej "uczelni", jest na pierwszym roku i jak dla mnie to jakaś paranoja. Mają jedne zajęcia ze wszystkimi z pierwszego roku, bodajże 3 różne kierunki. Jak dla mnie to ona nie miała jeszcze ani jednego przedmiotu który będzie związany z jej kierunkiem może poza angielskim i informatyką które są pewnie na wszystkich kierunkach (nie widziałem programu nauczania a uzyskanie jego w dziekanacie odbywa się wyłącznie za zgodą dziekana czy też rektora! To jakaś pomyłka dziekan musi się zgodzić na to żebym dowiedział się czego mam się nauczyć żebym zaliczył kierunek?!) . Dziekanat zapytany o tą sytuacje (ilość przedmiotów związanych z kierunkiem) zwodzi jedynie kiedy zostaną w końcu wprowadzone (z 2 semestru zrobił się już 3! - rok studiowania "w plecy" a czesne płaci się co miesiąc!). O reszcie istotnych niedociągnięć i odstępstw od normy nie będę wspominał z uwagi na to iż stanowią podstawę do wprowadzenia kontroli w jednostce. Wnioski o zaczęciu studiowania nasuwają się same. Mam nadzieję że pomogłem w podjęciu decyzji. PS. Ja będę namawiał koleżankę do jak najszybszej ucieczki gdzie indziej.
    05.03.2013
  • ja

    polecam kulturoznastwo
    02.03.2013
  • Max

    szkoła jest naprawdę Ok
    28.02.2013
  • Ania

    To bardzo dziwne - studenci chwalą swoją szkołę, a osoby które tu nie studiują piszą nieprawdziwe rzeczy, konkurencja się chyba bardzo boi WWSH, szkoła jest spoko.
    27.02.2013
  • kaja

    No właśnie, mnie też dziwią te negatywne komentarze. Konkurencja czuwa
    25.02.2013
  • Goja

    Nie wiem czemu zaraz tak krytykujecie te pozytywne opinie o szkole. Może to konkurencja? Ja tu studiuje. No i szkoła, jak szkoła. Jest OK
    25.02.2013
  • Pismak

    Te, Dziennikarz! A nie nauczyli Cię, że przed wykrzyknikiem nie ma spacji, że słowo witam to kolokwializm, że w zdania złożone w wypowiedzeniu rozdziela się przecinkiem, i że tytuł piszemy kursywą, a nie w cudzysłowie? Dziennikarz! Pogratulować!
    24.02.2013
  • Dziennikarz :)

    Witam w prawdziwej Uczelni Dziennikarskiej ! Zapraszam na oglądanie naszej produkcji telewizyjnej "Czas na kulturę" w ATM Rozrywka i na naszego facebooka. Jeśli Cię interesuje dziennikarstwo telewizyjne dołącz do naszego zespołu !
    20.02.2013
  • niestety już skończyłem studia

    Z okresu studiów mam tylko dobre wspomnienia, wspaniali koledzy, śliczne koleżanki, panie z dziekanatu - OK, wykładowcy super, a teraz jeszcze kręcą produkcje telewizyjne ! może jeszcze podyplomowe ? - polecam
    20.02.2013
  • lll

    Gdyby sale były większe to byłoby git
    19.02.2013
  • zocha

    Mi się podoba. Jak miałam problem z płatnościami to pomogli, dla mnie to duży plus. Na poziom też nie narzekam, nie wydaje mi się żeby był niski.
    19.02.2013
  • PPPP

    Ktosiu, JP, i Ha, ha, ha. Przyjdźcie i zobaczcie.
    18.02.2013
  • Ha..ha.. ha..

    A nie napiszesz, że WWSH jest lepsze od Sorbony ?! Dzieciaku, bawicie się, a nie uczycie, bo nie ma Was kto uczyć! Żałosna propaganda, Wańkowicz padł, więc trzeba przechwycić studentów. Kasa, kasa, kasa. Papier i internet wszystko przyjmie - każdy sobie może napisać, że jest najlepszy. Dział marketingu działa? Może go specjalnie powołali:)
    18.02.2013
  • student

    Oczywiście że WWSH jest najlepszą szkołą dziennikarską nie tylko w Warszawie ale i w Polsce, osoby które poszły na studia magisterskie na inne Uczelnie mogą teraz tylko płakać, że nie otrzymają dyplomu tak prestiżowej Uczelni. Jakość kształcenia wzrosła od zeszłego roku i to bardzo, mamy do dyspozycji koła dyskusyjne, wyjazdy na wydarzenia kulturalne, wspólne wyjścia do teatrów, kręcimy program telewizyjny "Czas na kulturę" itp. zresztą zapraszam na facebooka https://www.facebook.com/Czasnakulture,
    15.02.2013
  • Ktoś

    Wszystko jasne.... Poziom dziennikarzy jest na tak "wysokim" poziomie gdyz koncza tego typu studia..... Tragedia!!! Zaczynajac od rekrutacji a konczac na absolwentach. Jedyny plus to ceny - tanie porownujac z innymi uczelniami. Decyzja nalezy do przyszlych studentow - wg mnie jakosc studiow to podstawa w tych czasach. Nasza edukacja "spada na psy"...
    13.02.2013
  • JP

    A te pozytywne komentarze to chyba sami sobie piszą. Najlepsza uczelnia dziennikarska. Wolne żarty. Poważnie się zastanówcie, zanim tam pójdziecie.
    11.02.2013
  • JP

    A te pozytywne komentarze to chyba sami sobie piszą. Najlepsza uczelnia dziennikarska. Wolne żarty. Poważnie się zastanówcie, zanim tam pójdziecie.
    11.02.2013
  • JP

    KIEDYŚ to była bdb uczelnia. Skończyło się to w zeszłym roku. Teraz są przypadkowi wykładowcy nie wiadomo skąd i poziom zszedł na psy. Studiowałem tam na licencjacie, a teraz zabrałem manatki. Chcą tylko trzepać kasę, a nie uczyć.
    11.02.2013
  • l_**

    Szkoła jest w porządku.
    10.02.2013
  • student

    Wg mojego rozeznania czesne na tej uczelni jest jednym z najbardziej atrakcyjnych w Warszawie jak kiedyś brakowało mi kasy napisałem podanie i termin płatności bez żadnego problemu został przesunięty.
    12.01.2013
  • ex-studentka

    Ciekawe kto pisze te komentarze...wszystkie jakieś takie podobne...ja tam peanow nie mam zamiaru pisać. uczelnia nastawiona na zysk
    11.01.2013
  • Monika

    najciekawsza propozycja studiów dziennikarskich w Warszawie, ja jestem zadowolona, może czasami trudno zaparkować.
    02.12.2012
  • Dziennikarz amator

    właśnie się tu zapisałem, jest OK - oby tak dalej ! studentka z I roku - marzyć piszę się przez "RZ" - możemy się umówić na zajęcia z ortografii.
    30.11.2012
  • Studentka z I roku

    Zdecydowanie polecam, z tą telewizją to trafili w dziesiątkę, robimy niesamowite rzeczy o których mogłam tylko mażyć że kiedyś dostanę szanse.
    28.11.2012
  • Franki

    Uczelnia jest spoko. Chyba złożę tam dokumenty na dziennikarstwo, fajne praktyki, w ATM, w Polskim Radio. Koleżanka studiuje i jest b.zadowolona, robi program o kulturze w ATM. jest na III roku. Jedyny minus to mało miejsc parkingowych.
    14.11.2012
  • mmm

    Uczelnia działa bardzo dobrze,robią sporo dobrych rzeczy aby być atrakcyjną.Praktyki w ATM i Polskim Radiu są ogromnym plusem w późniejszej pracy
    13.11.2012
  • studiowałam tam

    Polecam. Uczelnia się rozwija w niesamowitym tempie. Teraz uruchomili praktyki w ATM Studio - największej fabryce filmów i programów telewizyjnych. Ja nie miałam problemu ze znalezieniem pracy.
    11.11.2012
  • Andrzej

    Tak, po upadku Wańkowicza zrobił się ruch na forach ,"ona" masz rację chodzi o kasę i studentów jednocześnie, ja się rozgladem po uczelniach warszawskich i tylko Prus ma zbieżny program nauczania z wsd, reszta to politologia, teologia, prasoznastwo ze specjalnością dziennikarską, maja do dyspozycji studia w Radiu Polskim i studia telewizyjne z tego co mi mówili to studenci mają robić program o kulturze który będzie emitowany w ATM Rozrywka (?), ja w to chodzę, przecież nie pójdę na politologię. Do ??? na stronie jest informacja że maja akademiki.
    10.11.2012
  • Dagmara

    Po upadku wsd jedyna prawdziwa szkoła dziennikarska w Warszawie, ja ją bardzo polecam
    10.11.2012
  • ona

    Tak, komentarz do tego co napisała Monika jest ironią, bo Prus namawia studentów Wyższej Szkoły Dziennikarskiej na przejście do nich. Czy chodzi o studentów czy też o ich czesne!? Czy ktoś napisze jak tam Naprawdę jest?
    04.11.2012
  • ???

    jak mam rozumiec komentarz poprzednika? czy w pytaniu do Moniki jest ironia? o co chodzi z nawiazaniem do Wyzszej Szkoly Dziennikarskiej? ja bym chciala dowiedziec sie czegos wiecej o WArszawskiej Wyzszej Szkole Humanistycznej, a interesuje mnie glownie: - czy szkola posiada parking? - czy pomaga z znalezieniu zakwaterowania? - czy w planie zajec dla zaocznych sa dziury, czy ciagiem sa zajecia? - do ktorej najpoznije sa cwiczenia w niedziele? - czy jestescie zadowoleni z wyboru tej uczelni? Napiszcie prosze, ata
    03.11.2012
  • Michał Morr

    Monika, świetnie, że napisałaś o swoich odczuciach właśnie 30.10.2012 kiedy to na jaw wyszła informacja o zamknięciu Wyższej Szkoły Dziennikarskiej. Doskonałe wyczucie czasu i kasy z czesnego.
    31.10.2012
  • Monika

    Skończyłam tą uczelnie jakieś 2 lata temu, zdarzały się zajęcia na które nie chętnie chodziłam bo były zwyczajnie nudne to było właśnie w semestrach kiedy mieliśmy ogólne przedmioty ALE mieliśmy dużo prowadzących którzy byli wręcz inspiracją i nie chciało się wychodzić z zajęć. Bez problemu można było skonsultować się z prowadzącymi, panie w dziekanacie bardzo pomocne !. Dodatkowo mieliśmy zajęcia w Polskim Radiu podczas których było bardzo dużo już wiedzy praktycznej i mogliśmy spróbować w prawdziwym już studio przeprowadzenia wywiadu itp. mieliśmy też możliwość otrzymania pracy w Super Stacji część z osób studiujących na moim roku tam też została. Nie będę się już dłużej rozpisywać generalnie polecam.
    30.10.2012
  • Jarek

    Od 2 lat są bardzo pozytywne zmiany na uczelni (po zmianie właścicieli), ciagu roku akademickiego była cała masa imprez, wernisaży, wyjazdów itp. Od tego roku uruchomione są praktyki w studiach ATM i możliwość pracy w prawdziwej produkcji telewizyjnej emitowanej w telewizji. To oferuje tylko WWSH, i jeszcze jedno po tej szkole właściwie wszyscy pracują
    07.10.2012
  • gips

    moj najlepszy kumpel studiuje u nich dziennikarstwo i komunikacje spoleczna i jest ogolnie zadowolony, na pierwszym i grugim semestrtze mieli ogolne przedmioty, ktore byly wspolne dla wszystkich przyjetych studentow i to byla jedyna rzecz, ktora go wkurzala, bo wszystko to, co interesuje, czyli przedmioty kierunkowe bedzie mial dopiero od drugiego roku, ale poza tym ponoc jest ok, bo jakos mocno nie cisna z egzaminami, a zaliczenia raczej bezproblemowe,
    01.06.2011