• TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (175)
Collegium Civitas w Warszawie, CC Warszawa

Panda
Poczytajcie sobie trochę na temat rektora tej uczelni a wszystko się Wam rozjaśni, moim zdaniem warto wystarczy wysnuć odpowiednie wnioski, że odpowiada za to człowiek, który ma bogate doświadczenie, który wie co robi i dlaczego przede wszystkim.
11.06.2021
03.05.2021
Anna
Chcę zapytać o kierunek New Media and Journalism w Collegium Civitas. Po opisie wnioskuje, że wszystkie zajęcia odbywają się po angielsku. Czy gdyby sie okazało, że mój poziom języka nie jest na tyle dobry, że nie jestem w stanie zrozumiec niuansów i zawiłości wykładów, to czy mogę sie przenieść po pierwszym semestrze na polski kierunek Dziennikarstwo i nowe media bez tracenia pół roku i pieniędzy? Jak oceniacie w ogóle te studia? CZy w jakiejś innej warszawskiej uczelni jest odpowiednik, tez dziennikarstwo po angielsku?
arek
Czy w Civitas nie ma Psychologii? Nie widzę na ich stronie, a wydawało mi się, że ktoś ze znajomych mówił, że studiował. Pytanie też, kto studiuje to: Dyplomacja i komunikacja we współpracy międzynarodowej? Jak oceniacie?
12.04.2021
23.03.2021
Jola
Kończę licencjat na innej uczelni. Zaciekawiły mnie programy drugiego stopnia w języku angielskim. Ktoś studiuje? Warto rozważać taką opcję?
studia związane z mediami
Jak wypada Collegium Civitas na tle innych warszawskich uczelni, jesli chodzi o kierunek Dziennikarstwo? Czy kadra jest ich mocną stroną? Może coś innego polecicie sprawdzonego, mam na mysli kierunek związany z mediami, dziennikarstwem, social media, technologia internetowymi, o którym wiecie osobiście, że jest super prowadzony.
14.03.2021
05.02.2021
Studiuje ktoś psychologię?
Hej studiuje ktoś tutaj psychologię? Jak wygląda poziom wykładów itp?
studentka CC
cześć kochani ! Jeżeli zastanawiacie się nad studiami w Collegium Civitas, to z całego serca zapraszam! Mamy naprawdę wspaniałych wykładowców, którzy zwracają się do nas z szacunkiem, zawsze możemy wszystko załatwić i nigdy nie zdarzyło się, aby był jakiś problem nie do rozwiązania! Polecam !
29.01.2021
25.01.2021
Weronika
Cześć :) Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat studiów Kryminologia? I czy polecacie ten kierunek?
Cubana
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat studiów Bezpieczeństwo międzynarodowe i klimatyczne?
10.01.2021
18.12.2020
Alicja
Polecacie studia po angielsku?
Zoja
Czy programy studiów na kierunkach polsko i angielsko języcznych są takie same?
06.11.2020
29.09.2020
Beti
Czy studia w języku angielskim prowadzą ci sami wykładowcy co na "polskich" kierunkach?
Grego
Studia w języku angielskim są tak realizowane w całości, czy wybrane przedmioty? Zaliczenia i obrona też?
21.08.2020
05.08.2020
Marzi
Ktoś wybiera się na dziennikarstwo zaocznie? :)
Dominika
Hej. Czy ktoś mógłby powiedzieć coś o kierunku "Analityka i design internetowy"? :) Dzięki!
04.06.2020
01.05.2020
Jojo
Interesuje mnie kierunek studia azjatyckie i orientalne. Jak tutaj jest z nauką j. chińskiego ? Czy uczelnia zapewnia poziom, po którym można dogadać się na poziomie komunikatywnym? Czy jest duży nacisk ha Chiny? Czy po tym kierunku można znaleźć pracę w zawodzie związanym z j. chińskim?
Mia
Jaki jest poziom na kierunku human rights and genocide studies? Czy przed podjęciem studiów jest jakiś egzamin z angielskiego określający poziom? Czy pisanie prac dyplomowych też jest w tym języku?
21.04.2020
09.03.2020
Pat
Gdzie uczelnia organizuje praktyki. Chodzi o dziennikarstwo.
Maja
Dziennikarstwo w tej szkole. Uważacie, że warto?
13.02.2020
30.01.2020
Ola
W jakiej wysokości jest tutaj stypendium rektora?
ja
czy studia tutaj, jeśli planuje pracę w dziennikarstwie, nowych mediach - to dobry pomysł?
08.01.2020
20.09.2019
Jan
Jak szkoła wygląda od strony warsztatowej, praktycznej?
Doma
czy ktoś wie coś na temat dziennikarstwa i nowych mediów, bądź marketing reklama i nowe media ( Socjologia / stosunki międzynarodowe??? )
31.07.2019
23.07.2019
Collegium Civitas
odpowiedź dla kandydat z dnia 22.07.2019
Dzień Dobry, Rekrutacja trwa do wyczerpania miejsc. Więcej informacji o rekrutacji oraz o zasadach na stronie https://www.civitas.edu.pl/pl/oferta-edukacyjna/zasady-przyjec-i-stopnia-stacjonarne
kandydat
Do kiedy trwa rekrutacja na studia zaoczne?
22.07.2019
11.07.2019
Ania M
Cześć, mam pytanie, czy dobra tu magisterka? Chcę iść na "KOMUNIKACJA ZINTEGROWANA - REKLAMA, PUBLIC RELATIONS, BRANDING - NA STOSUNKACH MIĘDZYNARODOWYCH" ktoś coś wie?
Natalia
studia azjatyckie? jakies opinie? ktos cos?
06.07.2019
12.06.2019
Marla
@Aniś ja w sumie też się zastanawiam jeszcze czy dzienne czy zaoczne dziennikarstwo. Odezwij się: marla.25@wp.pl :)
MN
Jakieś opinie o Cyberbezpieczeństwie na SM/ Analityce danych, Big data.. na zarządzaniu?
12.06.2019
12.06.2019
Aniś
@Marla, ja również wybieram się na dziennikarstwo ale zastanawiam się czy dziennie czy zaocznie. Możemy to Przedyskutować :)
Marla
Idzie ktoś na dziennikarstwo zaoczne? Chciałabym kogoś poznać i z kimś porozmawiać, bo wybieram się od tego roku :) Jeśli ktoś by chciał pogadać napiszcice swojego meila to sie odezwę
12.06.2019
22.05.2019
tegoroczna maturzystka
Hej, czy ktos z was studiuje Kryminologię na Collegium Civitas? Ile mniej więcej trzeba mieć punktów? Pozdrawiam
Lioxan
Witam! Zastanawiam się kiedy powinienem wypełnić formularz rekrutacyjny, ponieważ trzeba tam podać numer świadectwa dojrzałości oraz datę kiedy takowe otrzymałem. Matury pisałem w tym roku i świadectwo otrzymam dopiero w lipcu. Czy powinienem czekać do lipca z rekrutacją?
09.05.2019
08.04.2019
Aniś
Jak wygląda rozkład zajęć? jest to tylko sobota niedziela czy piątek również?
ola
tak naprawdę wszystko było by ok, gdyby ceny za studia były niższe ...
02.04.2019
01.04.2019
o cc
według mnie Collegium Civitas trzyma poziom, dba o programy studiów, stawia na ofertę dostosowana do potrzeb rynku pracy, ma świetną kadrę nauczycielską, wystarczy zobaczyć, jak często ich wykładowcy wypowiadają sie w mediach jako eksperci, polecam
Mateok
Hej! Czy może mi ktoś coś powiedzieć o koerunku zarządzanie czy wgl się opłaca iść na to do CC i jak wyglada tu nauka?
11.02.2019
26.12.2018
aniś
Hej , interesuje mnie rozkład zajęć w pierwszej klasie stacjonarnie .. czy studjujecie codziennie czy macie zajęcia np 4dni w tygodniu? Chciałabym iść od października chyba na dziennikarstwo ale też mam już fajna pracę , liczę na to że jakoś pogodzę to z tym
Pinokio
Czy ktoś zmieniał uczelnię w trakcie roku akademickiego na CC?
27.11.2018
07.10.2018
Klaudia
Hej ktoś studiuję może kryminologie? x:
Nemo
Studiuję stosunki międzynarodowe i poza czesnym, nie podzielam Twojego zdania. Poza wiedzą teoretyczną, wykładowcy dzielą się swoimi doświadczeniami, ale dzięki temu wykłady są ciekawe, zwłaszcza u byłego, przemiłego Ambasadora. Ekonomia zaliczona. Nie było tak źle.
24.09.2018
21.09.2018
Kiwi
Studiowałam Stosunki międzynarodowe zaocznie. Atmosfera luźna, ale wykładowcy raczej traktują te zajęcia jako nobilitację swojej osoby. Poziom wcale nie jest bardzo wysoki, raczej "leci się po łebkach". Uwaga na Pana od ekonomii- to przedmiot, którego nie zdaje 90 % studentów, a wykładowcę to jeszcze cieszy. Niestety zawiodłam się a studia do najtańszych nie należą.
Ania
Ja również będę studiować dziennikarstwo i nowe media od tego roku :)
18.09.2018
16.09.2018
Kiki
Pati ja sie wybieram
Pati
Są tu może studenci przyszłego pierwszego roku dziennikarstwa i nowych mediów? :D
12.09.2018
10.09.2018
Margo
Wybór uczelni to zawsze ryzyko. Moim zdaniem trafiłam dobrze. Polecam dziennikarstwo. Dobra atmosfera, mili ludzie, brak nudy i miejsce mega.
wika
Jak jest z socjologią na tej uczelni? Słyszałam bardzo dobre opinie, ale zastanawiam się czy wybrać się tam. Jak atmosfera, zajęcia, wykładowcy itp?
06.09.2018
06.09.2018
Mike
Studiuje Stosunki Międzynarodowe na tej uczelni, moja dziewczyna natomiast marketing, reklame i nowe media na socjologii. Jesteśmy bardzo zadowoleni, poziom super, wykładowcy i atmosfera tez. Czesne w stosunku do niektórych uczelni tez nie sa ogromne. Polecam
Klaudia
Hej czy ktoś wybiera się na stosunki międzynarodowe ze specjalizacja- marketing nowe media i reklama????
18.08.2018
16.08.2018
Jimbo
@Alicja , ja prawdopodobnie z kąd jesteś? WWA?
Alicja
Idzie ktos na Socjologie - marketing, reklama nowe media stacjonarnie?
11.08.2018
07.08.2018
...
Sssss, nie wiem jaki jest dolny próg, ale ze 152 punktami przyjmują. Informują szybko, nie trzeba czekać na wrzesień.
Maciek
ktos zarządzanie?
05.08.2018
05.08.2018
kasia
Czy idzie ktos na zarządzanie I stopnia w tym roku? Jest jakas grupa na fb? :)
Sssss
A jak to jest z przyjeciami? Dostaje się każdy na niestacjonarne kto ma wymagana liczbę punktów czy jest duża selekcja? Wyniki podają po zakończeniu rekrutacji we wrzesniu czy wcześniej?
02.08.2018
31.07.2018
Mika
Hej, byliście na tym? https://www.civitas.edu.pl/pl/oferta-edukacyjna/komunikacja-multimedialna-tworcy-internetowi-social-media-i-wideo-w-sieci-i-st-stacjonarne Zastanawiam się czy dla mnie, jak oceniacie, warto?
Bocce
Szkoda było opuszczać. Fajny czas i dobre wspomnienia. Zaczynałem na stacjonarnych, skończyłem na niestacjonarnych i pracowałem w tym samym czasie. Wojtek, socjolog
31.07.2018
26.07.2018
Ares
Potwierdzam uczelnia jest naprawdę w porządku, wykładowcy nastawieni na studenta, zmieniam teraz kierunek ale ogolnie nie żałuję. Z minusow to troche czesne wysokie.
jonny
Czy ktoś może napisać o kierunku marketing, reklama i nowe media w trybie zaocznym? jak z poziomem trudności? jak matematyka?
14.07.2018
03.07.2018
ania
A czy ktoś wybiera się do Collegium Civitas na studia azjatyckie. A może ktoś już studiuje i może coś powiedzieć o tych studiach?
Klaudia
Jesli chodzi o dziennikarstwo i nowe media to bardzo polecam, zwlaszcza polsko-angielskie. Duzo praktycznych zajec i bardzo kontaktowi wykladowcy. Jesli ktos sie przyklada to na pewno da się duzo skorzystać ze studiow i ofert pracy czy praktyk proponowanych przez centrum karier.
29.06.2018
24.06.2018
izula
ja się zastanawiam jeszcze jaką uczelnię wybrać. O Collegium Civitas słyszałam że jest to dobra uczelnia. Wybieram się na dziennikarstwo i z tego co widziałam na stronie, to mają bardzo dużo znanych dziennikarzy. Czy ktoś może coś jeszcze powiedzieć o Collegium Civitas?
Student
Kierunek Stosunki międzynarodowe-negocjacje w dyplomacji jest świetny! Serdcznie polecam wybrać właśnie CC jeżeli komuś zależy na wysokim poziomie nauczania i wspaniałej atmosferze
23.06.2018
23.06.2018
king
mogłby ktoś wypowiedzieć się na temat analizy danych, big data i kodowanie na zarządzaniu lub o cyberbezpieczeństwie na stosunkach miedzynarodowych? :)
zuza
Julie, ja studiuje Marketing, reklama i nowe media - ja jestem zadowolona, wykładowcy są super, na zajęciach są fajne ćwiczenia. Ja polecam
22.06.2018
12.06.2018
Agnieszka
Jestem bardzo zadowolona z wyboru Collegium Civitas, fajni ludzie, wykładowcy też.
Administrator
Komentarz usunięty, naruszenie regulaminu.
23.05.2018
23.04.2018
Justyna
WIEDZA O WINIE. MEDIA, RYNEK, KULTURA.: Podyplomowe. Ktoś, coś? Warto?
Julie
„Marketing, reklama i nowe media- ktoś coś? Warto ? Jakieś opinie??
19.04.2018
16.04.2018
Wika
Hej, czy ktoś z was studiował w języku angielskim? Czy szybko da się wdrożyć w codzienne używanie języka jeśli ktoś uczy się dużo sam oraz w szkole? oraz chciałam zapytać, czy przy studiach w jęz angielskim są jakieś wyjazdy typu erasmus?
Dąb
Witajcie, jak to jest z kierunkiem Socjologa - pod kątem obecności matematyki, wszelakich obliczeń i ich różnych form związanych z przedmiotami kierunkowymi jakie tam występują? Jak wyglądają mniej więcej plany zajęć na studiach stacjonarnych I stopnia, chodzi mi o liczbę przedmiotów, rozkład godzinowy, ile dni tygodnia jest zajętych?
10.04.2018
09.04.2018
Brzoza
Dario, na studiach II stopnia zajęcia z reguły odbywają się wtorek-czwartek, o ile nie wybierzesz języka obcego jako fakultetu. Z reguły jest 9-10 zajęć w semestrze.
Daria
Jak wyglądają zajęcia na studiach II stopnia (stacjonarne) na socjologii/stosunkach międzynarodowych? Ile dni w tygodniu, jak długo trwają?
07.04.2018
10.10.2017
Poz
Lektoraty trzeba zaliczyć, nie wiem jak jest na studiach po polsku, ja studiuje w angielskim i miałam w empiku drugi język przez 2 lata i bardzo dobrze to wspominam.
Borówka
Na dniach muszę wykonać test poziomujący w szkole empik, z którą CC ma podpisaną umowę. Czytałam wiele negatywnych opinii o tej szkole językowej i w związku z tym mam pytanie: jako że w grudniu przystępuję do egzaminu CAE w British Council, czy po uzyskaniu pozytywnego wyniki mogę wypisać się z zajęć w empiku mając w garści zaliczenie lektoratu? Nadmienię, że będzie to w połowie semestru, czy nie będzie to przeszkodą do wypisania się?
25.09.2017
25.09.2017
katia
Z tego co wiem, podczas studiów można zmienić specjalizację, ale trzeba pewnie nadrobić różnice w przedmiotach
patka
Axel R ja idę na kryminologię ;)
17.09.2017
04.09.2017
Angela
* przedmioty są identyczne dla całego kierunku, przepraszam za błąd.
Angela
Mam takie pytanie: studiuję socjologię ze specjalizacją marketing, reklama i nowe media. Zastanawiam się czy możliwa jest zmiana specjalizacji w trakcie trwania studiów. Oczywiście w obrębie tego samego kierunku. Przedmioty kierunkowe są identyczne dla każdej specjalizacji. Czy takie rozwiązanie jest możliwe? Jeśli tak, to w jaki sposób tego dokonać? Z góry dziękuję za pomoc.
04.09.2017
04.09.2017
AxelR
Kryminologia. Ktoś? Coś?
Tom
Dziennikarstwo na wysokim poziomie, dużo zajęć warsztatowych, praktycznych. Trzeba się naprawdę napracować. Na pewno zostaję w CC też na magisterkę! SM/Dyplomacja tez cieszy się dobrą opinią zarówno na polskich jak i anglojęzycznych studiach.
10.08.2017
10.08.2017
berrt
Dziennikarstwo jest świetne. Można nieźle rozwinąć i poszerzyć swoje horyzonty. Sam kończę już licencjat, ale szczerze żałuję że trwają tylko trzy lata. Wielką zaletą jest to, że kierunek jest bardzo praktyczny. Na uniwerku trudno o coś takiego, a tutaj prace zaliczeniowe i praca przez cały rok przeważają nad egzaminami.
anne
Co do studiów anglojęzycznych (International Relations - media, diplomacy) - super! Są wymagające i uczą bardzo dobrzy wykładowcy. Jeśli chodzi o studia w j. polskim i polsko-angielskie to też słyszałam dobre opinie od znajomych. Na pewno trzeba się uczyć żeby dobrze zdać, ale warto!
07.08.2017
20.07.2017
martin
Jak wygląda dziennikarstwo? Słyszałem kilka dobrych opinii ale ktoś coś moglby powiedziec jak to wyglada od kuchni? ;)
Lilia/ Komunikacja zintegrowana
Cześć!) Komunikacja zintegrowana - reklama, Public Relations, branding czy ma to sens na tej uczelni? warto studiować? i jak tam nie stacjonarne, da się ?
15.07.2017
08.06.2017
OLka
Studiował ktoś cyberbezpieczeństwo II stopnia? jakieś opinie o tym kierunku? czy warto?
psychologia społeczna
na kierunku Socjologia jest "Psychologia społeczna", kto robi taką specjalność na CC? Ile jest psychologii na tej socjologii? czy warto iść na taką ścieżkę kształcenia? Oczywiście bardziej interesuje mnie psychologia niż socjologia by the way. Czy jesteśie zadowoleni ze studiów tutaj? polecacie? 6600 zł za rok to niemało, pomijam te inne wpisowe jakieś. Gdzie ewentualnie szukać? poradzcie.
18.04.2017
20.03.2017
Karol
Jeśli szukacie studiów w języku angielskim to zdecydowanie polecam tę uczelnię! Nie znalazłam w Warszawie lepszej szkoły, która ma taką dużą ofertę w tym języku. Polecam.
do Agata
na Łazarskiego masz taki kierunek jako studia podyplomowe
30.11.2016
19.11.2016
Agata
Hey. szukam studiow 2giego stopnia w kierunku e-marketing albo marketing internetowy? wiecie czy jest taki kierunek w Polsce ?
kk
OLAAAAA, masz na myśli komunikację zintegrowaną?
05.10.2016
09.06.2016
OLAAAAA
Hej. Czy jest tutaj ktoś kto studiował PR II stopnia zaocznie? Interesuje mnie czy jest na tym kierunków dużo przedmiotów związanych z PR czy raczej socjologicznych?
kamil.o
mam wrażenie, że z roku na rok jest coraz więcej kobiet na tym kierunku, na pewno nie ma mowy o jakiejkolwiek dyskryminacji itp.; panie coraz chętniej wybierają tego typu kierunki
04.06.2016
20.04.2016
jeszcze o kryminologię
wiem, że już był ten wątek, ale chciałabym się dowiedzieć więcej o studiach na kierunku Kryminologia. Ile jest dziewczyn na roku, czy przeważają faceci? Jaki jest poziom, jak trudny jest ten kierunek i co może sprawić największy problem w zaliczeniu? Jak oceniacie te studia z perspektywy studenta? czy polecacie ten kierunke?
Kulturalny
Ponad 3000 zł za semestr do bardzo, ale to bardzo dużo. Znam szkoły, który za pełny rok akademicki zapłaci się 3500 zł. A tutaj mamy jedynie semestr. Szkoła dla bogatych.
28.03.2016
18.02.2016
Majka.kajka
W moim odczuciu bezpieczeństwo wewnętrzne jest dość ogólnym kierunkiem. Faktem jest, że może to się okazać plusem gdy nie wiesz dokładnie co chcesz w życiu robić ale jeżeli już interesują Cię zagadnienia z kryminologii to nie zastanawiałabym się kierunkami pokrewnymi i od razu rekrutowałabym na krymino ;)
hubert
a jak oceniacie tą kryminologię? czy w Polsce mam duże szanse na znalezienie pracy po takim kierunku? a może lepsze bezpieczeństwo wewnętrzne i potem podyplomówka z kryminologii?
31.12.2015
25.10.2015
g.
Kryminologia to kierunek, ale czasem w innych uczelniach zdarzają się takie specjalności...
kryminologia
jak jest z tą kryminologią? to jest kierunek czy to jest specjalność?
25.10.2015
10.10.2015
Nowa
Czesc, Czy jest ktos kto studiuje dziennikarstwo na CC? Interesuje mnie sprawa zajec z Jackiem Zakowskim. Jak one wygladaja itp?
Nowa
Czesc, Czy jest ktos kto studiuje dziennikarstwo na CC? Interesuje mnie sprawa zajec z Jackiem Zakowskim. Jak one wygladaja itp?
10.10.2015
30.09.2015
ble
Wybierajcie się na tą uczelnię z BULEM. Tak z "bulem" dokłądnie z bełkotliwym burakiem kóry był kiedyś prezydentem jest teraz dyrektorem jednej z placówek tej uczelni. Ciekawe kiedy spowoduje jej upadek.
???
Czy ktoś wybiera się na spec.analiza i przetwarzanie informacji?
24.07.2015
23.07.2015
waszka
witam, chciałam się dowiedzieć czy ktoś z Was studiował podyplomowo coaching zdrowia na CC ?? Dajcie znać czy warto.
ciekawa
Czy ktoś na CC robił podyplomówkę? Ciekawi mnie jeden temat - gdzie zagadnienia są dokładnie takie jakich potrzebuje -- ale nie wiem czy warto? Czy lepiej zainwestować więcej kasy i pójść na Politechnikę czy UW? Dajcie znać!
25.06.2015
20.06.2015
CC - OK
niektórzy właśnie na Uniwerku Warszawskim nie wytrzymuja, różnie to bywa, ja idę do Collegium Civitas tak jak moja kuzynka, nie mam większych obaw, jak z nia rozmawiam, to jest zadowolona, uczy się średnio dużo , bardziej zakuwa przez egzaminami, ale daje radę
xxx
Szkoła dla ludzi niewystarczająco dobrych na UW. Gdyby ktoś mógł pozwolić sobie na obie wiadomo co by wybrał, a tak to idzie do CC.
24.05.2015
11.05.2015
do asia
Może po prostu twoja koleżanka poszła dla łatwego papierku, dlatego też jest zadowolona?
asia
no a ja słyszałam, że wlaśnie jest OK, że szkoła w porządku, że dbają, są dobrzy wykładowcy, dużo znanych osób, moja znajoma jest zadowolona
10.05.2015
26.04.2015
marta
Śmieszne studia, nie polecam. Odpuśćcie sobie socjologię z której większość ludzi nie jest zadowolona.
odp.
socjologa czy politologa (kobietę i mężczyznę) zatrudni forma wtedy, gdy ktoś się dobrze sprzeda, bo prawda jest taka, że dzis studia są przepustką niekoniecznie do pracy w branży, a wręcz mało kto pracuje dokładnie z tej dziedzinie, którą konczyl (no może jakieś 15% - lekarze, weterynarze, inżynierowie, wojskowi i parę innych profesji się znajdzie), kązdy inny absolwent musi liczyć na siebie, swój intelekt, umiejętności, osobowość, inteligencję emocjonalną, komunikatywnośc, trochę szczęśćia, no to tyle w temacie
15.03.2015
01.03.2015
socjologia
no ja właśnie planuję socjologie :-) i bardzo chętnie dowiem się więcej o studiach socjologicznych na CC bądź innych warszawskich szkolach, które polecacie :-)
aneta
Szkoła może i dobra dla chętnych zwiedzania PKiN-u czy też dla ludzi, którzy nie wiedzą jak wydać trzy tysiące złotych co pół roku. Osobiście nie polecam, ponieważ po tej szkole raczej większych perspektyw nie ma. Bo kto zatrudni dziś socjologa czy politologa? No właśnie :)
06.02.2015
03.02.2015
garga
Szkoda, że inni komentujący nie napisali, co mieli na myśli że "szkoła ciągnie kasę za wszystko co się da".... Nie przypominam sobie żadnych innych opłat poza czesnym i (raz) wpisem warunkowym w wys. 10% czesnego semestralnego. Nie płaci się za ewentualne poprawki, nie płaci się za egzamin dyplomowy itp. - a wiem, że katalog dodatkowych opłat poza czesnym bywa na innych uczelniach bardzo rozbudowany. Po prostu - uczysz się dobrze - to płacisz czesne. A jak bardzo dobrze - to masz jeszcze szansę na stypendium naukowe. Cóż, ale mamy studentów i "studętuf", którzy dziwią się że trzeba się uczyć do egzaminów i SAMODZIELNIE pisać prace semestralne oraz dyplomowe...
garga
Trzeba się uczyć. W przeciwieństwie do wielu innych uczelni (w tym państwowych) jest tylko jedna poprawka. Później faktycznie już (płaty) wpis warunkowy - w dodatku tylko na najbliższy semestr. Jak się nie zda egzaminu w kolejnej sesji - powtarzanie semestru. Wielu osobom to przeszkadza - ale paradoksalnie świadczy to o tym, że jest to dobra uczelnia - a nie taka, w której przepycha się studentów kolanem np. za same obecności..... Jak ktoś się uczy, to zalicza sesje za w pierwszym terminie. A jak ktoś się nie uczy - to wypada i nie zaniża poziomu....
03.02.2015
01.02.2015
studia II stopnia
poprosze o opinie tych, którzy robili w Civitas studia magisterskie (socjologia, psychologia) przenosząc się z innej szkoły, chodzi mi o formalności, ewentualne przepisywanie przedmiotów i ogólnie kwestie organizacyjne.
studia zimowe???
jak to jest ze studiami, które zaczyna się w lutym???? chodzi mi o to, kiedy kończy sie rok akademicki dla takich studentów i kiedy mają oni wakacje? te letnie wakacje oczywiście? czy jest normalnie przerwa w lipcu, sierpniu i wrześniu?
17.12.2014
12.11.2014
kryminologia - CC
kto studiuje KRYMINOLOGIE na Colegium Civitas i może coś skrobnąć?
agnieszka
moja znajoma studiowała socjologię, chyba właśnie w CC i z tego co wiem to nie narzekała na tą uczelnie, zajęcia jej się podobały, z sesją zawsze sobie radziła, jest OK ;)
03.09.2014
14.05.2014
socjologia
wszystko na temat socjologii mnie interesuje, i jak jest na pierwszym roku? czy socjologia w CC to dobry pomysl, czy szukac innej szkoly? jakiej??? poradzcie
Administrator
Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
27.11.2013
22.10.2013
studia dwujęzyczne, czy warto?
kto korzysta / ł z programu studiów łaczonych, dwujęzycznych, posko-angielskich? interesuje mnie, jak te studia wyglądają w praktyce? czy one są bardziej skierowane do Polaków czy studentów zagranicznych (jesli tak, a jakich krajów; wschód, skośnoocy, ciemnoskórzy), bede wdzieczna za wszelkie informacje na ten temat, ze skazaniem, czy warto? za rok wychodzi 8600 zł, a to spora kwota, nawet przy platnosci w ratach
marlow
Młody socjologu, tylko żeby wpisać do ankiet powinieneś wiedzieć, trzeba mieć co wpisać. Z jakiegoś powodu jedne uczelnie są wyżej, a inne niżej...
10.10.2013
04.10.2013
student
drugi rok, socjologia, studia zaoczne - zgodnie z oczekiwaniami, bez wiekszych zarzutów, mogloby byc taniej
MłodySocjolog
Miejsce w rankingu to kwestia statystyki i podania właściwych danych do ankiet.
03.10.2013
03.10.2013
MCocek
Znam parę osób z Collegium Civitas. Kierunek dziennikarstwo to porażka. To że ma tam wykłady Żakowski i Miecugow nie świadczy o tym, że jest to kuźnia dziennikarzy. Konkretnie: 4 duże aule, pełno małych salek na 3 piętrach, mała biblioteka no i zajęcia do 19.00-20.00. Znajomi żartują, że są na studiach wieczorowych.
pytanko na szybko
co o tym sadzicie: !Studia polsko-angielskie - Joint Polish-English Program!!! kto miał do czynienia i może się wypowiedzieć, na ile takie studia są przydatne?
17.09.2013
11.09.2013
zorientowana na sukces
praca w Anglii nie jest zla :-) ja tam mogę pracować w Manchesterze, a co? i nie każdy musi byc ślusarzem :-)
ślusarz 2
Witajcie pozytywiści! To prawda, podobne teksty czytałem np. u Al. Świętochowskiego. Tylko że kończy się tak jak się kończy, najczęściej pracą w Anglii. Powodzenia.
05.09.2013
28.08.2013
do ślusarzy i innych
możecie sobie kpić i żartować, ale to my sami, czyli studenci, określamy poziom uczelni wyższych, nasze zaangażowanie, chęć nauki, determinacja, by wytężyć szre komórki określa, jak funkcjonuja uczelnie, jesli kształci się motłoch (sorry za dosłowność), to nawet jesli taki słaby student pozalicza egzaminy, zginie na rynku pracy, takie sa reguly gry, proste i niezmienne od lat, nie oszukujmy sie !!! nie wszyscy mamy predyzpozycje, by studiowac! czasem lepiej pojsc do szkoly policealnej i wybrac zawod typu "ślusarz" (bez urazy do przedmówcy o tym nicku),
ślusarz
Witajcie kolejni politolodzy = kandydaci na bezrobotnych !
08.08.2013
28.07.2013
z boku
Ale ja rozumiem. Po prostu; czym skorupka za młodu nasiąknie - tym na starość trąci. I tyle.
mac
Jeśli chodzi o dyplomację to jest to obszar tematyczny.
24.07.2013
13.07.2013
olimpus
To jak to jest? Tzw. nowoczesnego dziennikarstwa będą uczyli ci, którzy w ub. wieku byli popularni. 50 i 60 latkowie? Są tacy chłonni i elastyczni?
dyplomacja???
czy Dyplomacja to jest kierunek studiów??? bo jak patrze, to widze w tabeli: specjalnosc, specjalizacje, a nie pisza, ze kierunek, ktos ma wiecej info o tej Dyplomacji?
11.07.2013
29.06.2013
Aleksandra
Chce się ktoś podzielić swoją opinią na temat stosunków międzynarodowych na CC?
witkacy2
Socjologia jest w porządku. Mają wykładowców z PAN i UW. Ale dziennikarstwo jest żałosne! Popisują się na nim sami swoi i do tego dinozaury z minionej epoki.. Na to - szkoda czasu i pieniędzy.
24.06.2013
23.06.2013
socjolożka
jasne, ze jak mamy za cos placic, to warto wiedziec za co, pytanie: chyba musi to byc niezla szkola, skoro w rankingu szkole z calej Polski na 5 miejsce, a kierunek Socjologia - jets drugi w rankingu szkol prywatnych, wiec ja pytam: jak jest na socjologii wlaśnie?
kandydat?
Dobrze przeczytajcie umowę zanim ją podpiszecie. Radzę!
23.06.2013
21.06.2013
witkacy2
Tzw "studiowanie dziennikarstwa" nie ma najmniejszego sensu. Powinno się skończyć normalne, pełne studia i uzyskać tytuł zawodowy magistra. Wówczas można się starać o pracę w różnych redakcjach. Najlepiej starać się od 3 roku w ramach praktyk. A studia licencjackie już są traktowane jak c.d. matury. Ni pies ni wydra. Szkoda na to czasu i pieniędzy. Chyba, że ma się kasę i dużo czasu. Ale świat idzie z postępem i czego mogą nauczyć osoby "uprawiające" dziennikarstwo w ub. wieku - to jest ciekawe. Dinozaury w "nowoczesnym" szkolnictwie?
kandydat?
Czyli; dziadkowie będą uczyli wnuczęta? No, to dziękuję
18.06.2013
17.06.2013
taurus
Nowy kierunek "Dziennikarstwo i nowe media" będą prowadzili dziennikarze z minionej epoki! Ha, ha, ha....Rzeczywiście, wiele nauczą. Ale; chcecie - to im wierzcie!
kazik
Skończyłem tę uczelnię, dziennikarstwo. I przestrzegam kandydatów. Dużo teorii, b. mało praktyki, warsztatów. Do redakcji przyszedłem prawie zielony. Żakowski jest nieprzemakalny, nic do niego nie trafia, mówi slogany o dziennikarstwie. W tym przypadku szkoda było pieniędzy i czasu. Ale inne kierunki - OK. Dziennikarstwo zdecydowanie słabe.
11.06.2013
22.05.2013
jadzia
komus albo czemus wierzyc trzeba; reklamom? ulotkom? stronie internetowej? ocenie studentow? wynikom rankingow? wiem, mozna zglupiec!!!!! osobiscie postawilam na strone www jako zrodlo informacji, przegladam oferty z warszawy (interesuja mnie klierunki spoleczne, humanistyczne), patrze na prezentacje, programy zajec, specjalnosci, kadre, co sie w szkolach dzieje, jakie sa ceny, jakie zaplecze, itd, itd, w kilku przypadkach przezylam spore zaskoczenie, bo wlasnie szkoly ktore sa wysoko w rankingach, mialy calkiem niskie oceny tutaj, czasem jakas malo znana szkola bardzo wysoka, nie wiem na ile jest to wyznacznikiem wartosci szkoly, wiem jedno, ze po lekturze dziesiatek komentarzy na temat platnosci i naciagactwa, zamierzam bardzo dokladnie zapoznac sie z umowa, zanim ja jeszcze podpisze, radze wam zrobic to samo, zebyscie nie musieli pozniej pisac, jak inni, ze szkola oszukuje i kaze sobie placici za dodatkowe egzaminy, poprawki, i tym podobne
banxy
Studiowałem tam, niezła uczelnia, polecam.
13.05.2013
12.05.2013
max
"wnikliwy" nigdy nie ufaj płatnym plebiscytom, zawsze znajdą się jakieś kryteria aby być w czołówce, lepiej zerknij na komenarze i zacznij myśleć
niezależny
Jak jesteś taki "wnikliwy" to popatrz na; średnią ocenę, komentarze itp.na tej samej stronie. Na górze. I wtedy trochę pomyśl.
10.05.2013
10.05.2013
wnikliwy
zerknijcie na ostatni ranking Perspektyw, Civitas jest w czolówce, 5 miejsce na cala Polsce to super sprawa, wiec daruj sobie teksty o kredytach, jak chcesz studiowac za free, to idz na publiczna i walcz, powodzenia!
wnikliwy
zerknijcie na ostatni ranking Perspektyw, Civitas jest w czolówce, 5 miejsce na cala Polsce to super sprawa, wiec daruj sobie teksty o kredytach, jak chcesz studiowac za free, to idz na publiczna i walcz, powodzenia!
10.05.2013
10.05.2013
wnikliwy
zerknijcie na ostatni ranking Perspektyw, Civitas jest w czolówce, 5 miejsce na cala Polsce to super sprawa, wiec daruj sobie teksty o kredytach, jak chcesz studiowac za free, to idz na publiczna i walcz, powodzenia!
pinokio
Hej kandydaci! Zacznijcie brać kredyty w bankach na swoje studia w CC.
26.04.2013
23.04.2013
obserwator
Teraz przy zbliżających się rekrutacjach będą stosowane różne sztuczki, a to obniżenie wpisowego i czesnego, a to obniżenie opłat egzaminacyjnych. A jak rozpocznie się nowy rok akademicki, to decyzją rektora - już po fakcie przyjęcia - będą ciągnęli kasę za co tylko się da.
student
Co racja, to racja. Po prostu należy się zastanowić głęboko jaką szkołę wybrać. "Kasiarzy" czy normalną. Decyzja należy do kandydatów.
23.04.2013
18.04.2013
student
Teoria, teoria, teoria. Zajęć praktycznych - co kot napłakał.Żenada. I do tego ciągną kasę za cokolwiek, w tym są specjalistami.
kandydat
Czy to prawda, że w CC wykładowcą jest A.Macierewicz? Jeśli tak, to skladam papiery.
14.04.2013
06.04.2013
obserwator
Jak to o co chodzi "max"? Chodzi o to, aby było cicho ponieważ zbliża się czas rekrutacji i można będzie złapać więcej frajerów. I o to chodzi. Oni płacą i utrzymują coś takiego jak Coll.Civitas
max
Robi się coraz gorzej ale na uczelni cisza, o co właściwie chodzi?
05.04.2013
05.04.2013
absolwent
Żakowski psuje opinię Coll. Sposób bycia, kontakty ze studentami - dno.
anka
a mnie sie tutaj podoba i jestem zadowolona !!! jak bym miala drugo raz wybierac, tez bym sie zdecydowala, co do nauki, owszem sporo, w sesji zakuc troche trzeba, ale bez przesady, imprezy tez sa i czas na dorobienie paru zlotych,
21.03.2013
18.03.2013
wkurzona ma rację
Wkurzona ma rację, za wszystko trzeba płacić dodatkowo, wiem bo jest sesja.
student
Nic nie uczą, tylko stwarzają wrażenie dobrej szkoły bo zapraszają celebrytów, a tak to mistrzowie w wyciąganiu pieniędzy, jeśli nic nie chcesz się nauczyć i dużo za to zapłacić to szkoła dla Ciebie, dla mnie nie !
16.03.2013
28.02.2013
student
To jakie tu jest to dziennikarstwo, tylko znane głowy czy fachowcy ?
zajrzyj na stronke
Olek, chodzi Ci o rząd wielkosci czy dokladna kwote? bo chyba nie masz zludzen, ze pare stowek co miesiac poleci tylko w ramach czesnego? dokladnie sprwdz sobie na stronce uczelni (albo zadzwon do nich), bo oplaty za rozne kierunki nieco moga sie roznic,
21.02.2013
18.02.2013
Olek
ja chciałem zapytać jak duże są opłaty za naukę w Collegium Civitas w Warszawie? Czy za każdy kierunek jest taka sama opłata? bo nie wiem czy stać mnie na moje wymarzone studia :D
cheberek
chyba ktos mocno zazdrosci Collegium Civitas :-) wystarczy spojrzec na strone uczelni, poczytac co sie u nas dzieje, jakich mamy gosci, kto prowadzi zajecia, ja wybralam socjologie z pelnym przekonaniem i jestem zadowolona w 95%, a to chyba bardzo duzo
18.02.2013
12.02.2013
arleta
zaskakuja mnie Wasze opinie,poniewaz ja mam zupelnie inne wyobrazenie o Collegium Civitas, oni sa postrzegani przez maturzystow jako bardzo dobra uczelnia, ktora stara sie o znana kadre, znanych wykladowcow, i prezentuje wysoki poziom nauczania, do tej pory wszystcy, z ktorymi rozmawialam na ten temat tak uwazali, nikt nie mowil o nich niz zlego, rozumiem, ze zarzuty o pieniadze, wysokie czesne, platnosci za poprawki to rzezc na ktora nie mamy wplywu, podpisuje umowe, godze sie na jakies pieniadze, trodno, ze boli, ale o co chodzi z tym dziennikarstwem? czy mozecie napisac mi, jak same studia wygladaja na dziennikarstwie? ja wiem, ze to jest specjalnosc, bo tak jest opisana w tabeli, zgodze sie z przedmowca, ze na poziomie strony glownej ma sie wrazenie, ze sa to kierunki wymienione i tutaj mozna dac sie oszukac,'ale przeciez kazdy czyta dokladnie no i wreszcie umowe podpisujecie, wiec chyba nie mozna mowic o oszukanstwie
Do alarm
W innych uczelniach jest raczej normalnie tz. Nie jesteś tylko portfelem z którego wyciąga się banknoty jak ma to miejsce w CC , zależy im na studentach i dają szanse na kilku poprawkach
03.12.2012
02.12.2012
student
Masakra, maszynka do wyciągania pieniędzy, nie mają pojęcia o dziennikarstwie, ba nawet nie mają kierunku dziennikarstwa, a wszystkim mówią że mają, a potem się okazuje że dyplom jest z politologii (!), za wszystko trzeba dodatkowo płacić. Lepiej trzymać się od nich daleko !
airam
w innych uczelniach jest podobnie. Oblewasz, oprawkę masz płatną, a później albo ewentualnie warunek (zależy co to za przedmiot, czy obowiązkowy, czy fakultet. Na fakultety Dziekan się zgadza bez problemu, z obowiązkowymi jest większy problem), albo powtarzasz i płacisz. Czasem tylko za jeden, niezaliczony przedmiot, czasem za więcej, jeśli jest np. różnica programowa. Wszędzie jest tak samo. A z tego co się orientuję w CC jest nawet taniej, bo to w końcu uczelnia nie najwyższych lotów. Generalnie w CC trzeba się bardzo postarać żeby coś oblać. Po prostu nic nie robić. 85% przedmiotów kończy się zaliczeniem na podstawie przygotowanych prezentacji, napisanych referatów, esejów. W innych uczelniach stawiają na kolokwia i egzaminy, tutaj głównie prace pisemne, więc jest łatwiej.
27.11.2012
31.10.2012
do wkurzonej
a jak jest na innych uczelnaich prywatnych w Warszawie? orientowalas sie czy tak samo, czy inaczej? zalozmy, ze w Collegium Civitas oblewasz i co dalej? ile sie placi? pozniej za caly semestr musze placic, jak go powtarzam?
wkurzona
Zanim się tam zapiszecie musicie wiedzieć jak przebiega sesja. Otóż- egzamin, jedna poprawka, potem od razu płatny warunek, a jeśli go nie zdacie to powtarzacie cały semestr!! Ale jakoś się tym nie chwalą!!!
22.10.2012
23.07.2012
socjologia
ogladam strone uczelni, generalnie podoba mi sie bardzo, ale na poziomie pokazywania kierunkow pogubilam sie, bo sadzilam ze Reklama, Marketing i NOwe Media to kierunek studiów , a to jest specjalnosc, w kazdym badz razie chce zlozyc papiery na socjologie, w Warszawie oczywiscie i mysle o CC, moze glupio to zabrzmi, ale czy ta szkola jest dobra, jak mozna o niej sadzic na podstawie jej strony internetowej???? w sensie, czy placac niezla kase za nauke, moge rzeczywiscie liczyc na wysoki poziom, porzdane zaplecze w warunkach studiowania dla studenta i swietna kadre??? z gory dziekuje, aneta
Ewucha
rozważam Dziennikarstwo stacjonarnie, gdyby mi zabraklo punktow na panstwowej, a znajac moje szczescie, to mi zabraknie, Wiec chcialam spytac ludzi, ktorzy studiuja w Civitas, jak wygladaja studia na dziennikarstwie od środka, z kim zajecia, czy rzezcywiscie znane nazwiska i profesjonalizm, czy studencji sa zadowoleni, jak wyglada pierwszy rok, ile jest nauki, jakie sa zaliczenia i egzaminy i czy ludzie sami rezygnuja albo odpadaja, bo nie daja rady?
15.02.2012
10.02.2012
Duplo
Collegium Civitas to od lat dobra marka wsrod uczelni ze stolicy, najwiekszy atut CC to kadra i poziom prowadzonych zajec, jasne, ze na upartego mozna znalezc jakies \"ale, tym niemniej moja ocena jest bardzo wysoka, dla calej szkoly, a dla politologii w szegolnosci, bo znam z autopsji
Tiara
kiedy wybiera sie specjalnosc azjatycka na stusunkach miedzynarodowych? Czy dopiero na uzupelniajacych magisterskich czy wczesniej na licencjackich? I czy wystarcza same licencjackie z opcja studia azjatyckie, zeby zaczac prace? nawiaze kontak z kims kto to studiuje i jest zakrecony na punkcie Azji, Bliskiego Wschodu. Czy Empik School prowadzi wszystkie lektoraty? Mam na mysli jezyki orientalne.
30.05.2011
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Politechnika Gdańska