Ocena uczelni


Komentarze (70)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • expo

    Ktoś wybiera się na zarządzanie niestacjonarnie?
    9/16/19
  • Aga

    Hejka:) może jest ktoś po podyplomowce z przygotowania pedagogicznego i edukacji wczesnoszkolnej z wychowaniem przedszkolnym? Moze mi odpowiedzieć jak to wyglada jak idzie się na te 2 kierunki? Dużo koliduje? Da radę to wszystko pogodzić?
    8/18/19
  • PrzyszłyStudencik

    Witam, Jak wyglądają studia na Informatyce ? Jaki jest poziom ? :)
    3/21/19
  • zycie.70

    Znacie dr inż. Włodzimierza Malesę wykładowcę i Prodziekana Wydziału Informatyki we Włodku? Jakieś opinie
    1/23/18
  • kaśka

    czy Włodek nie ma już w ofercie Pielęgniarstwa? gdzie najbliżej w okolicach można studiować ten kierunek?
    10/10/17
  • pytanko o e-learning

    czy na kierunku Bezpieczeństwo Narodowe za studiach zaocznych są zajęcia przez internet???? ile jest e-learningu i jak to wygląda w realu? Coś więcej o tym kierunku możecie powiedzieć?
    10/10/17
  • Uprawnienia pedagogiczne - obecność itp.

    Mam pytanie odnośnie studiów podyplomowych z przygotowania pedagogicznego. Jaka jest sytuacja z obecnością na zajęciach? Nie ukrywam, że szukam miejsca gdzie da się zdobyć uprawnienia jak najmniejszym kosztem, ponieważ magistra już mam, tak samo stałą pracę nie w Płocku. Po latach studiów wiem, że człowiek i tak sam musi się uczyć a i tak najwięcej uczy doświadczenie, więc nie łudzę się, że podyplomówka wiele wniesie do mojej wiedzy. Generalnie jestem z Płocka i wiem mniej więcej jak wyglądają studia na Włodku, ale na co dzień mieszkam i pracuję w innym mieście i jednak wolałabym za często nie pojawiać się na zajęciach. Koleżanka w pracy poleciła mi Włodka właśnie ze względu na to, że nie egzekwują obecności. Czy ktoś mógłby potwierdzić tą opinię i opisać jak faktycznie wygląda sprawa obecności, jakie są zaliczenia i czy notatki są łatwo dostępne np. w internecie?
    9/22/17
  • Gosia

    Chcesz się wykazać - ucz się, nie chcesz się uczyć - ściągaj i w obu przypadkach masz dyplom. Jeśli ktoś chce bez stresu uzyskać wyższe wykształcenie lub jego pracodawca tego wymaga to wybierze właśnie tę uczelnię, ale jednak w Płocku każdy będzie niestety oceniany przez jej pryzmat . Trzeba naprawdę się wykazać żeby coś osiągnąć kończąc SWPW biorąc udział w warsztatach, konferencjach, działając społecznie itd. Plusem jest to, że można samemu się wykazać i uczelnia stwarza ku temu warunki.
    7/5/17
  • ;)

    Ja się wybieram na administrację, jestem z Rypina ;)
    5/21/17
  • Marzena

    Czy ktoś się wybiera do Włodkowica na zrobienie licencjatu na administracji? Jakaś osoba z Sierpca bądź okolic?
    5/12/17
  • strona

    Strona już działa ;)
    3/18/17
  • Madziaja

    Mieli jakiś problem na stronie, sprawdzałam z kilku komputerów, może mają przerwę techniczną.
    3/7/17
  • nie mogę wejść na www

    czy ktoś ma taki problem, jak ja, że nie mogę przejśc na stronę Włodkowica? gdy klikam na stronę uczelnie podaje mi taki komunikat: Error displaying the error page: Application Instantiation Error: Could not connect to MySQL. Nie bardzo wiem, czy to problem z moim kompem, czy coś u nich nie halo.
    3/5/17
  • ZUZKA

    ja jestem z Włodkowica bardzo zadowolona, na początku miałam wrażenie, że ta uczelnia mega mocno się reklamuje bo nie ma chętnych (mam na myśli plakaty w moim liceum, odległym ok 60 km od Płocka). Postanowiłam zaryzykować w sumie głównie dlatego, ze zawsze chciałam mieszkać w Płocku i trafiło mi się super lokum. Ku mojemu zaskoczeniu nie mam nic do zarzucenia tej uczelni. Większość wykładowców, z którymi miałam styczność to mili i mądrzy ludzie o ludzkim sercu. Nigdy nie miałam problemu z dziekanatem, choć faktem jest, że nie bywam tam często. Z czystym sumieniem polecam.
    1/22/17
  • Ja

    Szukam osób, które skończyły podyplomową terapię pedagogiczną. Proszę o kontakt mailowy: darnow14@o2.pl
    10/31/16
  • klaudia

    jestem pozytywnie zaskoczona, że Włodkowic ma taką wysoką ocenę, porównałam z innymi szkołami, z pwsz-tem, nawet uniwerkami, i wypadają mega korzystnie. ja mysle o informatyce, choć bardziej chciałbym się specjalizować w grafice kompterowej, projektwaniu stron, itd. wiec poprosze o informacje osoby, które studiują we Włodkowicu na tym właśnie kierunku? czy Wy też tak wysoko oceniacię tę szkołe? czy drugi raz byście ją wybrali?
    10/6/16
  • majka111

    witam, czy ktoś wybiera sie na oligofrenopedagogikę ?
    9/21/16
  • Aziz

    Do kiedy jest rekrutacja? Był ktoś na obronie narodowej? Warto?
    9/16/16
  • coś mi nie działa

    chcę wejść na stronę Włodkowica, ale nie otwiera mi się. To samo było wczoraj wieczorem. Czy wy też maie to samo. jakieś komunikaty o błedach się wyświetlają dziwne: The page cannot be displayed Explanation: There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed. Try the following: Refresh page: Search for the page again by clicking the Refresh button. The timeout may have occurred due to Internet congestion. Check spelling: Check that you typed the Web page address correctly. The address may have been mistyped. Access from a link: If there is a link to the page you are looking for, try accessing the page from that link.
    7/27/16
  • AaBb

    papierek za pieniądze - tyle w temacie
    6/23/16
  • michalooo

    ja się wybieram na WF, trochę się wahałem przed wyborem Płocka ale mam nadzieję, że nie będę żałował ;)
    5/17/16
  • Sandra

    czesc ;d czy ktos na rok 2016/2017 planuje isc na AWF na dzienne?
    3/30/16
  • odp. Wera

    Płacąc jednorazowo jeden semestr kosztuje 2100 zł, jest możliwość płatności w 4 ratach, dwie pierwsze kosztują 550zł, dwie kolejne 560zł. Informacje dostępne są na stronie. Studiuję na II stopniu na tej uczelni tyle, że inny kierunek i jestem bardzo zadowolona z wyboru. Zajęcia prowadzone przez wykładowców w taki sposób, że nauka nie jest tylko przykrym obowiązkiem. Zdecydowanie polecam.
    3/2/16
  • Wera

    Zastanawiam się właśnie nad studiowaniem II stopnia na tej uczelni. Myślałam nad zarządzaniem nieruchomościami zaocznie. Proszę o opinie , a ile kosztuje semestr??
    2/24/16
  • Studenciak

    Witam. Jestem po trzech latach studiów i prawda jest taka. Nie żałuje wyboru. Chcesz to się uczysz nie chcesz to możesz olewać i po najmniejszej linii oporu da się wszystko zaliczyć. Poznałem masę rzeczy o których nie miałem pojęcia... Uczelnia dała mi kierunek w którym muszę kontynuować naukę i prowadzić ją samodzielnie ucząc się samemu w domu. Dla mnie to dobra sprawa bo lubię sam wszystko studiować , chociaż zagłębiając się dalej w tematy widać że nie którzy wykładowcy traktują studentów naprawdę ulgowo. Na 2 roku studiów informatyki dostać zaliczenie za zrobienie prostego "if'a" to raczej lekka przesada (programiści zrozumieją) Pozdrawiam :) PS. Ale trafią się też dobry wykładowcy :-)
    2/16/16
  • nick

    wydaje mi się, ze nie trudno będzie uzyskać takie informacje, ale na moje oko pewnie niezbyt wielu, Płock to nie Warszawa, tu nie ma wielu obcokrajowców
    1/2/16
  • pytanko

    zauważyłam na stronce Włodkowica że mają wersję językową turecką i rosyjską. Mam w związku z tym pytanie: jak wielu jest studentów z Turcji oraz Rosji? pytam z czystej ciekawości, anie z uprzedzeń, o prostu mnie to zainteresowało
    10/13/15
  • podyplomówki we Włodkowicu

    ja właśnie w temacie studiów podyplomowych mam pytanie, szukam studiów dla nauczyciela przedszkolnego (nie skonczyłam studiów n UW, przerwałam po I roku), poźniej robiła m PWSZ płocki pedagogikę, rozgladam się za podyplomówkami, bo potrzebuje w pracy, czy coś wiecej możecie napisać na ten temat, bo na ich stronie nie znlazłam nawet wykazu propozycji, Klaudia
    9/29/15
  • student podyplomowy

    polecam logopedię podyplomową, naprawdę warto
    8/10/15
  • polecam

    spokojnie - dobra szkoła, widać starania wobec studenta, jest porządek, są dobre warunki do nauki, wykładowcy spoko, poziom przyzwoity, ok
    3/15/15
  • motyll

    Polecam studia w Płocku, jestem bardzo zadowolona z wyboru tego miasta i tej uczelni!
    3/2/15
  • anka

    to, że nikt nie odpisywał przez jakiś czas na komentarze nie oznacza, że ta uczelnia nie istnieje, albo ma 5 studentów...w moich obserwacji jest zupełnie odwrotnie.... ta szkoła cieszy się sporym zainteresowaniem wśród maturzystów w pobliskich szkół
    1/15/15
  • mka

    Rozumiem że jak nikt nie daje odpowiedzi to pozostawia moje zapytanie bez komentarza, a dla mnie oznacza to mała liczbę studentów lub ich brak !
    10/24/14
  • mka

    jak jest liczba studentów w Płocku na Włodkowicu. Okazuje się że jest to bardzo istotne bo to przecież od nich zależy 'życie uczelni'. Mam niezbyt dobre doświadczenia z brakiem studentów na jednej uczelni, która w przyszłym roku zapewne z tego powodu upadnie. Czy rekrutacja odbywa się normalnie, czy też została zablokowana np. podyplomówka. Jaka atmosfera na pedagogice ilu studentów na poszczególnych rocznikach i czy ma szanse ona istnieć jeszcze przez najbliższe 3 lata. Podobno budynki są wynajmowane i jak miasto będzie chciało to w każdej chwili trzeba będzie się zwijać. Jak to jest w rzeczywistości? Proszę o szybką odpowiedź.
    10/23/14
  • podyplomówki we Włodkowicu

    pytanie mam: kto tobił studia podyplomowe w SW P. Włodkowica w Płocku. Co studiowaliście i jakie są wasze wrażenia?
    10/18/14
  • aż taka wysoka punktacja?

    ocena Włodkowica tutaj w punktach wysoka jest mega w porównaniu z innymi państwowymi uczelniami, wiarygodne to jest???
    10/14/14
  • Ania

    Mam pytanko, czy wybiera się ktoś na kierunek : Zarządzanie ? :)
    9/29/14
  • akademik

    230 zł za miesiąz za jedynkę? poważnie? to super cena jak na takie warunki
    9/18/14
  • adrian

    Szkoła Włodkowica to najlepsza uczelnia z jaką się spotkałam, bardzo mi się tu podoba, studiuję bezpieczeństwo narodowe, nie żałuję wyboru tego kierunku i szkoły ;)
    9/2/14
  • marian

    biorąc pod uwagę obecną sytuację na rynku pracy większość kierunków nie opłaca się studiować a mimo tego chętni są, jeśli chodzi o bezpieczeństwo i higienę pracy najszybciej zatrudnienie znajdziesz jako szkoleniowiec bhp ;)
    7/26/14
  • studia z BHP

    co sądzicie o kierunku Bezpieczenstwo i Higiena Pracy? jest sens to studiować? gdzie praca?
    6/30/14
  • janka

    mam pytanie a jak jest na podyplomówce? bardzo cisną, czy raczej można przeżyć?
    10/27/13
  • Agata

    Witam wszystkich mam pytanie jest ktoś może z Administracji II stopnia zaocznej w Płocku? jeśli tak to proszę o kontakt meilowy aida26@wp.pl.
    10/21/13
  • iwona

    Ktos wybiera sie na administracje zaocznie?
    10/10/13
  • adi

    Chciałbym polecić kierunek bezpieczeństwo narodowe we Włodkowicu każdemu, kto chce pracować w policji lub tego typu służbach. Ja jestem już na 2 roku i jestem bardzo zadowolony, zdobywamy dużo wiedzy z zakresu prawa, organizacji i działania służb mundurowych i nie tylko. Gorąco polecam i pozdrawiam wszystkich studentów :)
    10/2/13
  • RE: xx

    Zgadzam się z moim przedmówcą ;) Poziom jak wszędzie, więc nie rozumiem po co w ogóle udowadniać komukolwiek jak jest naprawdę. Kto przyjdzie tu studiować - sam się przekona ;) już denerwuje mnie ten zbiorowy kompleks niższości. Dla mnie największym plusem owej uczelni jest to, że oferuje płatne staże najlepszym studentom, więc jest o co walczyć bo z pracą coraz ciężej.
    9/26/13
  • xx

    Drodzy studenci nie zapominajcje iż, poziom uczelni to takze i Wy Wasze zaangazowanie wiec troche samokrytiki a nie na uczelnie wszystko zwalacie
    9/25/13
  • Adrianek90

    Dużo słyszałem o poziomie nauczania tej szkoly i nawet zastanawiałem się nad wyborem innej, choć teraz kiedy skończyłem drugi semestr oczywiście pozytywnie , muszę powiedzieć ,że nie było tak łatwo.. Jak w każdej szkole.. są przedmioty do których musisz się przyłożyć i są też takie których zaliczenie przychodzi z łatwością. :)
    7/13/13
  • Nena

    Cześć ! ;) Staję przed wyborem m.in. tej uczelni. Jako, że wypowiadają się tutaj osoby, które już studiują tutaj prosiłbym o kilka porad: 1.Czy kierunek informatyka jest ogólnym pojęciem, czy wybiera się tylko specjalność jak w ulotkach (np. Informatyka - programowanie) 2.Jak się mają studia stacjonarne do niestacjonarnych (na których wiedza wydaje się być bardziej przyswajalna)? 3.Do kiedy trzeba się zapisać na studia I stopnia i wnieść opłatę? 4.Czy dobrze wyczytałem, że opłata rekrutacyjna to 400 zł ? 5. Jak to jest z atmosferą i kontaktami między rówieśnikami z tej uczelni? Pytania może się wydają banalne ale staję pierwszy raz przed wyborem studiów i jestem trochę zielony w tej kwestii ;) Z góry dzięki za odpowiedzi ;)
    7/8/13
  • Mako

    Witam. Interesuje mnie kierunek Bezpieczeństwo Narodowe- specjalność bezpieczeństwo i higiena pracy i mam pytanie jakie są przedmioty realizowane na tym kierunku. Z góry dzięki za odpowiedz.
    6/26/13
  • Beata

    Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl
    4/29/13
  • adii

    jestem na pierwszym roku bezpieczeństwa narodowego i moim zdaniem ta uczelnia reprezentuje sobą całkiem przyzwoity poziom, studiuje zaocznie, zjazdy obywają się co 2 tygodnie co nie koliduje z moją pracą, jedyne co przyprawia mnie o dreszcze to częste problemy z przedmiotami online
    3/29/13
  • karol

    znam kilku studentów, studiują tu bo chcą mieć papierek, szczerze powiedziawszy innych opinii nie słyszałem :)
    3/29/13
  • lola

    To prawda, jak ktoś mnie pyta jakie szkoły wyższe są w Płocku, na pierwszym miejscu zawsze wymieniam Szkołę Wyższą im. Pawła Włodkowica :P nie wiem czym jest to spowodowane ale to chyba dobry objaw :D
    3/19/13
  • nina

    plusem tej uczelni jest to, że bardzo dobrze się reklamuje w okolicy, w większości liceów w Gostyninie, Płocku czy nawet Łowiczu wiszą plakaty tej szkoły, do tego reklamy w radiu, to zachęca maturzystów...
    3/8/13
  • rambo

    znam wiele osób, które studiują na SW im Włodkowica w Płocku :) często słyszy się negatywne opinie o tej uczelni, że płacisz i zdajesz, ale od studentów nie słyszałem negatywnych opinii. Więc uczelnia nie musi być aż taka zła :)
    2/2/13
  • dnkal

    tam, żeby nie zdać trzeba w ogóle nie chodzić na zajęcia albo nie przystępować do egzaminów.. tam się płaci za studia więc oczywiste jest, że chcą zatrzymać takiego studenta. Jak komuś się nie chce uczyć i chce studiować dla samego faktu to polecam SW w Płocku!
    1/29/13
  • adrian

    mój kolega, który studiuj na tej uczelni powiedział jedno bardzo proste, ale kontrowersyjne zdanie: we Włodkowicu najważniejsze jest, żebyś zapłacił pieniądze i możesz studiować. Innych wymagań nie ma. Nie wiem jak jest naprawdę, ale coś w tym musi być.
    11/8/12
  • dominik

    czemu nie płock? Przecież tam jest drugie miasto-petrochemia. Przecież tam jest potencjał i pełno miejsc pracy, czy można liczyć tam na pracę po studiach?
    11/7/12
  • artur

    w dzisiejszych czasach trzeba się zastanowić czy którakolwiek z uczelni jest dobrym wyborem. Ile się słyszy o studentach poszukujących pracy, pracujących nie w swoim zawodzie. Po prostu masakra. W każdej uczelni jest wiele minusów i plusów.
    11/7/12
  • Anna

    nie sądzę, żeby akurat ta szkoła była dobrym wyborem. Z pewnością w samym Płocku jest wiele lepszych... Generalnie to wolałabym studiować w innym mieście niż Płock.. tam nie ma raczej perspektyw na przyszłe życie.
    10/27/12
  • jadzka

    uczelnia naprawdę spoko. jezeli ktos sumiennie sie przyklada do nauki, chce sie uczyc, ma zapal i przychodzi na zajęcia to raczej nie ma problemu z zaliczeniami egzaminow ;) zreszta, sa terminy poprawkowe dla kazdego wiec kwestia egzaminow jest do ogarniecia ;) wykladowcy tez, jezeli traktujesz ich z szacunkiem i jestes w porzadku to oni nie robia zwykle problemow ;p poza tym ludzie bardzo zyczliwi, zawsze pomogą, doradzą. ja gdy bylam na pierwszym roku i nie widzialam wielu rzeczy to nikt nie odmowil mi pomocy czy jakiejs rady ;) w tym roku koncze juz studia i mam swiadomosc ze to nie byl zmarnowany czas :)
    10/9/12
  • rika

    Szkoła wyższa wlodkowica w plocku byla dla mnie dobrym wyborem. Zaraz zaczynam trzeci rok i do tej pory wszystko pozytywnie. żadnych problemow z dziekanatem, wykladowcami. egzaminy do zdania, plan zajec ciekawy. Ogólnie informatyka jest tu spoko
    8/29/12
  • manika

    Ja myślę, że podjęłam dobrą decyzję wybierając tą szkołę i nie żałuję tego wyboru. Wykładowcy raczej tak jak wszędzie, niektórzy są spoko i bez problemu zaliczają, a do innych trzeba się porządnie nauczyć na egzamin. Myślę, że jest lajtowo i każdy kto chce na pewno wszystko pozalicza. Jeśli chodzi o podejście do studentów to jest bardzo fajne, wszystko jest do dogadania jeśli chcemy coś załatwić czy coś obgadać. U nas jest to na prawdę na poziomie, a nie jak na PWSZ czy Politechnice, bo tam traktują studentów z góry i np. w dziekanacie ciężko jest coś załatwić, także pod tym względem jest u nas super. Jedyny minus według mnie to taki, że po dwóch latach studiów mam wrażenie, że uczą wszystkiego mało przydatnego, a ja chciałabym wynieść ze studiów wiedzę, która przyda mi się w pracy. Ale z tego co widzę to raczej wszędzie tak jest.
    7/27/12
  • do mariusz

    jak masz gospodarstwo to idź na studia zaocznie a w tygodniu sobie tam pracuj. a co do atmosfery na studiach to dużo zależy od ludzi. na moim roku trafili sie naprawdę super, bardzo dobrze się dogadujemy, imprezujemy. żyć nie umierać.
    7/5/12
  • mariusz

    tak szczerze to totalnie nie chce mi się studiować. rodzice mają dobrze prosperujące gospodarstwo, gdzie znalazłem już swoje miejsce, ale mama nalega żebym ukończył jakąś szkołę. tylko jak niby mam studiować w płocku, skoro to ponoć dziura, nudy i depresja. może chociaż atmosfera na studiach jest spoko?
    5/30/12
  • kuba

    studiuję informatykę i jestem pozytywnie zaskoczony, nie sądziłem że studia w płocku mogą okazać się aż tak dobrym wyborem. okazuje się, że kadra ogarnięta, wyposażenie fajne. na serio nie ma na co narzekać. a i życie studenckie kwitnie, bo znajomi na roku są świetni. mam nadzieje ze czeka mnie dobra przyszlosc po tych studiach!
    5/19/12
  • barylka

    zapowiadaja europeistyke, tylko pytanie, czy ja uruchomia. Kierunek swietny, ciekawy, dla pasjonatow, rozwijajacy, dajacy szerokie spojrzenie na swiat, nie do kona latwy. Ja jestem prawie zdecydowana.
    2/15/12
  • KrzysztokJ

    dla wielu ludzi w okolic Plocka, Gostynina, Kutna, Plońska, Sierpca, Sannik, Gabina, Luszyna, itd. jest to switna alternatywa wobec dalekich osrodkow akademickich, gdzie koszty zycia sa duzo wyzsze. Plus jest taki, ze Wlodkowic dba o kadre i to wlasnie z porzadnych uczelni, wiec poziom jest dobry. Minus tez jest, z praca w regionie sredniawo. Wiec sami sobie zadecydujcie, ale moim zdaniem rozwiazanie jest takie: studia w Plocku, a jak pracy tutaj nie bedzie, to wtedy wyjazd dalej do innego miasta. Uczelnia ok.
    2/15/12
  • trans

    dobre zaplecze, sprawna organizacja, poziom na pracy socjalnej ok, nie marnujesz zycia na ciagla nauke, a zaliczenia masz i papier jest, wykladowcy elastyczni, traktuja nas jak ludzi doroslych, nie gowniazerie, ogolnie git
    6/1/11