Ocena uczelni


Komentarze (110)


  • Tagen

    Poprawka do mojej wypowiedzi - jestem na drugim roku, tj 4 semestr Co do pytania o rysunek i malarstwo to wykładowcy z tych przedmiotów nie będą oceniali Twjego talentu i zdolności tylko to czy się starasz i czy robisz postępy. Do każdego studenta podchodzi się indywidualnie. Nie ma co się bać, na kierunku grafika nie trzeba mieć doświadczenia tylko dobre chęci - wykładowcy nauczą wszystkiego totalnie od zera
    6/19/19
  • Tagen

    Jestem na kierunku grafika, drugi semestr. Wykładowcy w większości są super i to ratuje tę szkołę, bo dziekanat to żenada. Tak samo jak budynek szkoły na gizów - tragedia. Najgorsze styczności z dziekanatem to początek semestru - plan zajęć wrzucony do kalendarza na dzień przed ich rozpoczęciem i teraz sesja - dwa dni przed sesją nie znamy terminów zaliczeń. Ale maili o tym ze mam zapłacić czesne dostaliśmy 5 pod rząd. Wykładowcy czekają na terminy z dziekanatu a dziekanat mówi ze zaliczenia miały być na ostatnich zajęciach (nie było na żadnych). Ludzie dzwonią i piszą do dziekana i w odpowiedzi słyszą, ze terminy mogą się pojawić lada dzień wiec mamy być przygotowani na wszystko na ten weekend (sesja trwa trzy weekendy). Także spoko. Studiuje zaocznie
    6/19/19
  • tomzi

    Jak wygląda tam zarządzanie?
    6/8/19
  • Nick0

    Jakieś opinie co do kierunku zarządzanie e-marketing ?
    5/30/19
  • Stdnt

    Jest tutaj ktoś kto studiuje inżynierię oprogramowania? Jak jest z wiedzą z programowania? Pomoże mi znaleźć pracę jako programista?
    5/8/19
  • Helaa

    Mając 25%z rozszerzenia z matmy z matury 2018 kolokwia piszę na 90% mniej więcej (kierunek informatyka). Za to jest sporo osób które 15% nie wyciągają. Pkt za samo przyjście i oddanie prac domowych. Jeżeli ktoś szuka uczelni co będzie wymagała czegoś dużo więcej niż nauka raz na 2 miesiące to niekoniecznie. 6 kolosów ze wszystkich przedmiotów w semestrze i ze 3 egzaminy.
    1/23/19
  • Gelu

    Może ktoś przybliżyć jak wyglada rysunek i malarstwo? Moje umiejętności malarskie są na poziomie dziecka, ale w pakiecie adobe radzę sobie dobrze. Czy jest szansa zdać nie potrafiąc zupełnie malować i rysować?
    12/23/18
  • kioto

    jeśli planujecie kierunki informatyczne - to spokojnie możecie iść tutaj, poziom zadowalający, kadra w porządku, pracownie ok
    10/31/18
  • Kamil

    Zmieniając uczelnie PJATK w Gdańsku na WIT w Warszawie zauważyłem dwie rzeczy w WIT jest więcej matematyki w przeróżnych postaciach. Druga rzecz to że w WIT jest szkoła C++ i C a PJATK Java. Wykładowcy są z WAT'u, PW, UW, SGH i wymagają tego samego co w macierzystych uczelniach więc na poziom nie narzekam. Dla osób chcącym przebimbać całe studia to mowie od razu że szkoda ich zachodu. PS. Co do Auspicji PAN to szkoła WIT została utworzona przez Fundacje Krzewienia Nauk Systemowych z inicjatywy PAN i naucza tam kadra PAN.
    10/24/18
  • Nick

    Jeśli dalszą edukacja wygląda tak jak organizacja Pan że sekretariatu to nie wiem skąd tyle pozytywnych opinii
    9/19/18
  • karola

    Studiuje na WIT grafikę. Nie trzeba mieć jakiś super zdolności plastycznych, ale na pewno bedą przydatne. Jeżeli chodzi o programy graficzne, wszytko jest od podstaw tłumaczone. Jeżeli ktoś zna te programy to ma łatwiej, ale nie jest to konieczne. Zajęcia na zaocznych trwają od rana do wieczora, zazwyczaj od 8.15 do 18-20 co drugi weekend, czasami rzadziej. Uczymy się więcej praktycznych rzeczy, ale wiadomo zdarza się typowa teoria. Nie wszytskie przedmioty są fajne, ale większość jest przydatnych. Na grafice nie uczymy sie projektowania stron www, ani jezyka HTML, CSS itd. Uczelnia jest zaangażowana w rożne projekty, spotkania, warsztaty, które są darmowe, a świetnie zorganizowane. Naprawdę polecam!
    8/25/18
  • Kandydat

    Hej, Co myślicie o kierunku Informatyczne Techniki Zarządzania mgr? Chodzi mi o opinię osób które studiują na tym kierunku, zastanawiam się właśnie nad wyborem tego kierunku
    7/25/18
  • Jan

    Cześć, zastanawiam się nad wyborem zarządzani, specjalność- E-MARKETING. Czy mógłby ktoś napisać kilka słów o tym kierunku? Jak wyglądają wykłady/ćwiczenia? I jeszcze kilka słów o matematyce, czy jako umysł humanistyczny podołam?
    6/19/18
  • Marzena

    Cześć.Wybieram się na informatykę. Na PW się raczej nie dostanę, a nawet jeśli to nie wiem, czy bym tam przeżyła. Podobno cisną. Jestem po dobrym liceum, z dobrą matmą i przyzwoitą fizyką, ale nie miałam zajęć typowo informatycznych. Jak na tej uczelni z poziomem nauczania? Nie chciałabym wyjść tylko z papierem o ukończeniu. Proszę o info.
    5/2/18
  • Dorota

    Hej, studiowalam przez pierwszy semestr informatyczne techniki zarzadzania ale nie dalam rady z powodu dużo wyższego poziomu niz opisywali. Stąd moje pytanie do kierunku grafika. Czy tam tez poziom jest wysoki i czy osoba średnio zaawansowana sobie poradzi? Na co stawiaja wykładowcy i jak to mniej więcej wyglada?
    4/21/18
  • wandoł

    Mam zamiar studiować grafikę. Bardziej zależy mi na grafice komputerowej. Moje zdolności plastyczne nie są powalające. Nie znam photoshopa (dopiero zaczęłam korzystać ) ani innych programów. CZY NA TEJ UCZELNI UCZY SIĘ BARDZIEJ PRAKTYKI CZY TEORII? Czy nauczę się na tej uczelni projektować strony www? Czy będę miała zajęcia z informatyki? Jeżeli nie ma się zdolności plastycznych, to jak to wygląda z rysunkiem i malarstwem? Jeżeli ktoś jest zielony w programach do edycji grafiki, to czy uczą od podstaw ? Czy uczy się HTML, CSS, C++ , Joomla? Czy jest realna szansa na znalezienie pracy?
    4/7/18
  • Admin

    Co powiecie o e-administracji? Wybieram się na ten kierunek i chciałam dowiedzieć się więcej
    4/2/18
  • informatyczne techniki zarządzania

    Kto z Was studiuje w tej szkole kierunek - informatyczne techniki zarządzania ??? Czy jesteście z niego zadowoleni? ten katalog przedmiotów podany na stronie .... czy to jest lista przedmiotów nauczania na 3 lata studiów??? Duże róznice między normalną Informatyką?
    2/12/18
  • Marek

    wymagania z niektórych przedmiotów spore, jednak egzaminy czy zaliczenia nie są jakieś bardzo trudne, chociaż z drugiej strony nie są łatwe. Na plus jeszcze można dodać tylko fajnie zrobiony USOS(UBIK) i dostępność prezentacji z wykładów. Co bardzo złe to ciasnota na wykładach, kiepska organizacja planu (np. wykład po ćwiczeniach, które dotyczyły tegoż wykładu czy różne dziwne drobnostki szczególnie dotyczące przedmiotów matematycznych), usterki techniczne, słaba widoczność na wykładach, przynajmniej na zaocznych. Nie dajcie się zwieść samym budynkiem przy Newelskiej, który faktycznie jest odnowiony, wyposażony i nowoczesny.
    1/25/18
  • KazioWykusz

    Bardzo polecam informatykę na tej uczelni. Sam ją kończyłem ponad 10 lat temu, ale kończyła ją też dwójka mojego rodzeństwa, więc mam pogląd na przekrój 10-letni. Wykładowcy są naprawdę świetni. Ci co sobie nie dali rady i tu się uzewnętrzniają ze swoich kompleksów, tylko wystawiają tej uczelni bardzo dobrą ocenę. Nie jest to zwykła wyższa szkoła mielenia magistrantów i inżynierów jakich wiele. Poziom trzymają bardzo wysoki, a czasami ekstremalnie wysoki - nie dziw, że ci co chcą mieć łatwego inżyniera lub magistra odpadają. Wykładowcy są w większości z Instytutu Badań Systemowych PAN, a często z Politechniki Warszawskiej, więc nie ma lekko. Sporo kasy wydałem na te studiach, ale opłaciło się. Na specjalizacjach jest naprawdę konkretnie. Wiedza stamtąd przydała mi się nie raz, a wręcz, po tylu latach widzę różnicę poziomy między mną a tymi co to: "po co studiować, to strata czasu, wolę robić karierę i kasę". Studiowałem też później na państwowej uczelni i muszę napisać, że na WIT jest konkretniej i bardziej "na czasie" z technologiami. Jak człowiek nie jest edukacyjną fujara, to po tej uczelni na pewno będzie zadowolony.
    1/25/18
  • Aaaaa

    W jakich godzinach najczęściej prowadzone są zajęcia na kierunku grafika?
    11/27/17
  • Mik

    Co możecie powiedzieć o kierunku informatyczne techniki zarządzania i specjalizacji zarządzanie projektami?
    9/15/17
  • V

    Zdecydowanie polecam osobom, które chciałyby związać swoją przyszłość z grafiką, a zwłaszcza, jeśli nie mają w tym temacie doświadczenia. Wykładowcy są wspaniali, otwarcie nastawieni do studenta i doceniający jego progres. Większość z nich to praktycy, więc przekazują aktualną i przydatną wiedzę, a do tego inspirują własną pracą. Ja po ukończeniu pierwszego roku jestem bardzo zadowolona i dostrzegam bardzo duży rozwój.
    9/6/17
  • Dimi

    Czy na kierunku grafika ciężko przebrnąć przez rysunek i malarstwo, czy jest większy nacisk na grafikę komputerową?
    9/2/17
  • Caeer

    Po stokroć nie polecam informatyki. Nie przetrwałam nawet roku. To była strata mojego czasu.
    7/30/17
  • Zeus

    Otwarli ten kierunek z ochroną danych osobowych? Ile osób się dostało?
    7/26/17
  • Gfch

    Spoko
    7/19/17
  • Magician

    Spoko uczelnia, poziom zadowalający, wykładowcy z ludzkim podejściem do studenta a to bardzo ważne....
    7/12/17
  • JasonAdoxy

    Вкуснейший экзотический плод - мангустин, стал настоящим открытием в диетологии! Он содержит РЕКОРДНОЕ количество полезных веществ, стимулирующих активное жиросжигание и снижающих вес! Сироп мангустина растопит до 10 кг жира за 2 недели! Спаситесь от ожирения и сократите риск инфаркта, диабета и гипертонии на 89%. Перейти на сайт: http://mangjoo77.mangoosteen.com/
    6/23/17
  • wikk9

    Czy ktoś może powiedzieć o zarządzaniu ? :)
    5/19/17
  • Magda

    Jest tu ktoś kto studiuje grafikę i powie o niej? Planuję tu studiować i się zastanawiam.
    4/23/17
  • Antek95

    Wykładowcy różni ale w większości bardzo w porządku, co do programowania to ja miałem podstawowe umiejętności, jestem po technikum informatycznym, póki co daję radę na pierwszym roku studiów
    4/23/17
  • Informatyczne techniki zarządzania

    Czy ktoś z tego kierunku może coś napisać, jak podejście wykładowców, czy trzeba umieć programować żeby zacząć?
    3/8/17
  • student

    Obecnie studiuję inżynierię programowania na tej uczelni, w trybie zaocznym .Powiem krótko na wykładach warto być bo materiału jest dość sporo a na niektórych ćwiczeniach w grupach (około 20 osobowych) pracuje się praktycznie samemu np. po omówieniu tematu wykładowca pisze zadanie na tablicy mamy chwilę na obliczenia, podajemy wyniki a potem ktoś podchodzi z grupy i je rozwiązuje, wykładowca omawia wraz z studentem co w danej chwili jest obliczane.Pierwsze kolokwia są na 4-5 zajęciach. Ogólnie poziom jest dość wysoki i jestem bardzo zadowolony z tej uczelni, klimat jest bardzo fajny ale jest pewien minus :mała ilość kobiet ;)
    11/9/16
  • Mat

    Jest może ktoś kto studiował na kierunku Zarządzanie bezpieczenstwem informacji i mógłby wyrazić opinię?
    9/26/16
  • Mat

    Jest może ktoś kto studiował na kierunku Zarządzanie bezpieczenstwem informacji i mógłby wyrazić opinię?
    9/26/16
  • kasiazielinska518@yahoo.pl

    szukam pana Lukasza Podlaskiego z Warszawy ,ktory u panstwa studiuje informatyke. pan jest bohaterem programu :Sprawa dla reportera -prawdziwe oblicze milosci swiadkow jehowy. bardzo pilne,poniewaz moge przyjechac do pl tylko na tydzien i chcialabym aby pan Lukasz mial conajmniej komputer i internet. bardzo dziekuje jesli otrzymam jakikolwiek kontakt do Pana Lukasza,ktory mieszka w Warszawie na ulicy czapelskiej? tak podaje w tym programie. Z powazaniem Moj e mail:kasiazielinska518@yahoo.pl
    8/26/16
  • stronka

    czasami strony uczelni mają przeciążenia np podczas rekrutacji, ja też miałem taki problem
    7/27/16
  • @co się dzieje???

    spróbuj zresetować ruter
    5/3/16
  • co się dzieje???

    też jak chcecie wejsć na ich stronę to macie info, że jest nieosiągalna??? widze - ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
    4/3/16
  • mateusz

    hej, studenci, czy jesteście tutaj gdzieś ? dlaczego nie odpowiedacie na pytania? kurcze, chętnie bym się sam dowiedział więcej o grafice, ale widzę że mało komu chce się pisać! Głownie chodzi mi o to, czego mogę spodziewć się na pierwszym roku oraz jaki jest ogólnie poziom tej szkoły?
    3/6/16
  • sylwia

    załóżmy że jestem studentką administracji, zaczynam studia i mam pytanie: jakie warunki muszę spełnić aby dostać stypendium rektora? od jakiego momentu są one przyznawane" po pierwszyj sesji czyli po pół roku, czy dopiero zliczane są oceny z całego i na drugim roku jest przyznawane? w jakieś wysokości? nie znalazłam informacji na stronie, tylko same suche hasła.
    2/24/16
  • adam

    kto studiował w tej uczelni podyplomowo? dodam, że interesuja mnie studia z zakresu IT, chętnie poznam opinie na ten temat
    11/21/15
  • Janek I. - Rusty Sparks

    A ktoś może rozpoczyna teraz inżynierską informatykę na WIT? Jeśli tak, może podzieli się wrażeniami z rozpoczęcia roku akademickiego. Dzięki.
    10/5/15
  • Grzegorz

    Interesują mnie studia podyplomowe na kierunku INŻYNIERIA SIECI TELEINFORMATYCZNYCH. Na stronie wit są opinie pozytywne, ale przez kogo pisane? Może ktoś podpowie czy warto...
    9/7/15
  • @Janek

    Odnoszę wrażenie, że ostatnio WIT mocno skręca w kierunku "ogólniaka" chcąc łapać wiele srok za jeden ogon. Jak rozpoczynałem studia to uczelnia była bardziej ukierunkowana na informatyce, a teraz to już starają się chyba złapać wszystkich i tworzą dyplomy na administracji czy "grafice". A jak sama inż. oprogramowania? Podstawowe języki programowania i niestety w większości duuużo wąsatej i "akademickiej" teorii :/. Taki lekki PRL :] - natomiast ludzie spoko, choć niewielu zostało do ostatniego semestru.
    8/10/15
  • Do human

    @Human. Jeżeli myślisz o grafice komputerowej to totalnie nie polecam. Też poszłam na tę uczelnię z myślą, aby nauczyć się tworzyć grafiki i dalej pracować w tym zawodzie, ale po roku rezygnuję. Poziom na grafice jest tak niski, że szkoda gadać. Z perspektywy czasu wolałabym dopłacić do PJATK i tam studiować.
    7/27/15
  • human

    Jestem po liceum ogólnokształcącym (profil humanistyczny) i moje pojęcie o grafice jest - nie oszukując się- zerowe. Czy idąc na grafikę będę uczyła się od podstaw czy nie mam co szykować się na ten kierunek? Bardzo mi zależy ponieważ niestety nie miałam możliwości udać się do liceum plastycznego czego bardzo żałuję a jednak drzemie we mnie dusza artystyczna i myślę że odnalazłabym się na grafice
    6/25/15
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Ktoś poleci inżynierską informatykę? Jak teraz wygląda studiowanie tego kierunku na WIT? Z góry dziękuję za info. :) Pozdro. J.I.
    4/30/15
  • mix najlepszy

    zrób sobie mixa: administracja + inny kierunek, np. zarządzanie a jeszcze lepiej prawo - o ile dasz radę pociągnąć oba :-)
    3/24/15
  • Administracja

    co sądzicie o studiowaniu kierunku Administracja? Po czym szybciej można znaleźć pracę; po zarządzaniu czy po administracji? co lepiej wybrać na WSISIZ?
    3/1/15
  • Janek I. - Rusty Sparks

    @Jeszcze raz Grafika Wydaje się, że tak naprawdę liczą się tylko 3-4 uczelnie w Warszawie: - WSISiZ-WIT - WWSI - PJWSTK - SAN Pozdrawiam. J.I.
    2/12/15
  • jeszcze raz Grafika

    wiem, że temat kierunku GRAFIKA już się przewijał, ale chcę wrócić do niego i spytać o specjalności, a konkretnie o multimedia zaawansowane. czy to, co podają w opisie na stronie - jest w programie rzetelnie zrealizowane i każdy student posiada takie kompetencje, przy założeniu że oczywiście ogarnia tematy? i drugie pytanie - może robiliście reserch - jaka jeszcze warszawska szkoła (nie PW) wchodzi w grę? macie opinie może od znajomych, starszych studenciaków?
    2/12/15
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Drogi hamsterze, Na początku wielki dzięki, że zechciałeś co nieco napisać o studiach inżynierskich na WSISiZ - WIT. Ale wracając do meritum, czy ja napisałem, że nie znam w ogóle matmy na poziomie ogólnomaturalnym? Pisałem tylko, że generalnie jestem osobowością humanistyczną (z obyciem biznesowym) i w dotychczasowej karierze, czy to naukowej czy zawodowej, nie miałem wyższej matematyki. Stąd moje pytanie. Przy okazji, odświeżam sobie teraz matmę dzięki Kahn Academy i jakimś starym skryptom. Mam nadzieję, że jak na pierwszy semestr to wystarczy. :) Tak w ogóle, jeśli mógłbyś napisać coś więcej o poziomie zajęć z matwy będę wdzięczny. Rozumiem, że uczelnia nie oferuje tzw. semestru "0", mam rację? Co do tych douczek na sam koniec semstru, to rzeczywiście jest to mocno poroniony pomysł. Kto wie, może jakiś decydent w kolejnej edycji studiów to zmieni. Oby. :) I na przyszłość taka dobra rada, powstrzymaj się, proszę od takiego autorytatywnego i obcesowego tonu w stosunku do rozmówcy, którego nie znasz. Nie sami olimpijczycy przecież wybierają kierunki informatyczne. Pozdrawiam. J.I.
    1/24/15
  • hamster

    sparks, wyrównawcze z matmy wyglądły do niedawna tak że jak nie poszły si kolosy to pod koniec semestru (tak- pod koniec) urochamiano tzw. douczki i w efekcie zamiast pomóc to uwalało się wszystko bo zajęcia były obligatoryjne to raz a dwa no końcówka semestru przyznacie że trochę późno na takie zajęcia. kolego zamiast pytac o zajęcia wyrównawcze naucz się matmy dopiero potem idź na studia, bo już widzę że sie studentom w d*pach przewraca. idziecie na kierunek inżynieryjny bez znajomości matm na poziomie maturalnym, czego więc oczekujecie ?
    1/23/15
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Szkoda, że jak dotąd żaden student/absolwent WSISiZ - WIT nic więcej nie napisał o uczelni. Mam nadzieję, że jeszcze się to zmieni i ktoś coś skrobnie tutaj. :) Pozdrawiam. J.I.
    1/14/15
  • Janek I. - Rusty Sparks

    I jeszcze jedno. Czy na inżynierskiej informatyce oferowane są dodatkowe, bezpłatne zajęcia wyrównawcze z matematyki, jak na niektórych innych uczelniach? Jeśli tak, to jak one wyglądają? Z góry dziękuję za szersze info. Pozdrawiam. J.I.
    12/31/14
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Witam, Szukam dosyć dobrych INŻYNIERSKICH studiów INFORMATYCZNYCH jako osoba w okolicach trzydziestki, w głębi duszy jednak humanista. Nie będę krył, że mam już sprecyzowane oczekiwania odnośnie studiów i dalszej kariery. Szczególnie interesuję się front endem, UE/UI, marketingiem interaktywnym, programowaniem gier w HTML5, środowiskami programistycznymi Microsoftu oraz systemami mobilnymi. Biorąc to wszystko pod uwagę czy polecicie WSISiZ WIT, czy to tylko strata czasu i pieniędzy? Jak jest z tą matematyką dla humanistycznej osobowości? Co ciekawego możecie powiedzieć o ofercie dydaktycznej kierunku informatyka na tej uczelni? Czy szkoła wyróżnia się czymś ciekawym na plus? Z góry dziękuję za wszelkie info. Pozdrawiam. J.I.
    12/30/14
  • tomasz

    mogłeś zmienić uczelnie po pierwszym roku, jeśli widziałeś, że ta szkoła Ci nie odpowiada, ja nie mam do niej zastrzeżeń, studiowałem tutaj i nie uważam tego czasu za stracony
    9/22/14
  • Michał

    @Nina, uczelnia trzyma poziom? Po dwóch latach studiowania mam wrażenie, że zależy im tylko na mojej kasie. Wykładowcy na zajęcia przychodzą jakby za karę, zero zaangażowania. No dobra, oczywiście nie wszyscy, ale ja ogólnie nie jestem zadowolony. Tylko co zrobić po dwóch latach? Nie pozostaje mi nic innego jak po prostu to skończyć i się miło pożegnać.
    7/26/14
  • nina

    uczelnia nawet niezła, trzymają poziom, mili wykładowcy, tylko zajęcia mogłyby być ciekawsze..
    7/22/14
  • pono

    Te auspicja PAN to pic na wodę. Osobiście nie doszukałem się w internecie żadnej informacji jakoby ta uczelnia była jakąś oficjalną strukturą PAN-u. Może wy coś znajdziecie ... Z tego co ja widziałem Polska Akademia Nauk rzeczywiście posiada instytut informatyki teoretycznej i stosowanej, ale w GLIWICACH :)
    3/13/14
  • grafika - poradźcie

    czy studiowanie Grafiki zaocznie mam sens? chodzi mi o to, czy taka forma studiowania jest w stanie dobrze wykszlałcić GRAFIKA? jakoś nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić, choc z drugiej strony pokusa, zeby złapać jakąś prace dorywczą jest duża, więc sama nie wiem, czy osoby, które tu studiują mogą coś od siebie napisać i podpowiedzieć? Anna
    2/19/14
  • Administrator

    Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    1/21/14
  • dziunia

    przyzwoita uczenia, widać starania, aby studenci byli dość zadowoleni, poziom dla mnie mógłby być wyzszy, bo na niektówych przedmiotach spokojnie ta samą wiedzę wzięłabym z netu, ale ogólnie o się starają zachowac poziom,
    1/21/14
  • anonim

    Jak chcecie wybrać tą szkołę walcie na zaoczne, na dziennych nic wam nie wytłumaczą, stracicie kasę i kupę cennego czasu.
    1/21/14
  • VivaLaAlpaca

    Poziom na kierunku Grafika jest żenująco niski... Nie musicie nic umieć bo wszyscy wykładowcy prowadzą studentów za rączkę. Jeśli ktoś liczy na to, że się czegoś nowego nauczy to grubo się rozczaruje. Zrobienie tu dyplomu jest banalnie proste i nawet na 3 roku nie musicie nic porządnego umieć, ważne byście regularnie płacili co semestr a przepchną każdego.
    1/17/14
  • hansolololo

    Szkoła ma naprawdę ogarniętą kadrę, dyplom tej uczelni nie będzie na pewno powodem do wstydu tak jak ma to obecnie miejsce w przypadku większości naszych polskich niepublicznych uczelni :) POLECAM :)
    12/21/13
  • patryk

    a jak sobie radzisz z matematyką na informatyce? bo ja na uniwerku nie dałem sobie z tym rady... nie zaliczyłam egzaminów i muszę rekrutować za rok jeszcze raz tylko nie wiem czy ta uczelnia będzie odpowiednia....
    12/2/13
  • Arnold

    Właśnie rozpocząłem studia dzienne na informatyce. Poziom nauczania przedmiotów matematycznych póki co porównywalny z warszawskimi uczelniami państwowymi (patrz politechnika, UW). Jak będzie na starszych latach zobaczymy, ale prześlizgnąć się przez te studia na pewno nie da. Albo ktoś się nauczy albo będzie musiał szukać innej szkoły.
    10/28/13
  • maciej

    Informatyczne systemy zarządzania to bardzo dobry i przyszłościowy kierunek. Świat idzie z postępem i teraz jest zapotrzebowanie na wszystkie kierunki związane z informatyką. Jeśli się tym interesujesz to z pewnością możesz iść do tej szkoły, zostaniesz tu dobrze przygotowany do zawodu.
    10/2/13
  • zarządzanie

    warto iść na kierunek informatyczne systemy zarządzania na tej uczelni??jak oceniacie
    9/19/13
  • grzesiek

    Nie dawno się zarejestrowałem na kierunku - grafikę , nie jest potrzebna teczkę z pracami... Moim zdaniem powinieneś trochę znać Photoshop, nie wiem jak to jest czy uczą od postaw czy od razu zaawansowane poziom...
    7/30/13
  • dinka

    witam ja chcialabym zaczac zarzadzanie mozecie polecic??
    7/19/13
  • DD

    Interesuje mnie kierunek grafika. Chciałabym się dowiedzieć czy trzeba mieć teczkę z pracami, jak duże są grupy i ogólnie czy to dobra szkoła, czy uczą wszystkiego od podstaw czy raczej powinnam znać jakiś program np. photoshop?
    7/9/13
  • oferte jest ciekawa

    ale trzeba im przyznac, ze ofrertę kierunków i specajalności mają ciekawą, na czasie i ludzie tego szukają
    6/23/13
  • Student informatyki

    Po 2 latach studiów mam wrażenie, że uczelni zależy głownie na moich pieniądzach. Plus jest taki, ze mam przekonanie, ze czegoś się ucze, zdobywam doświadczenie, i licze na to, ze z ta wiedza zdobedę pracę.
    6/8/13
  • kropka

    wiem, że otrzymuję porządną wiedzę, dobrą organizację, kompetentnych wykładowców, fakt, to kosztuje, ale tak jest wszedzie i tego bylam swiadoma
    4/27/13
  • dzien otwarty warto isc

    kto interesuje sie studiami w tej uczelni moze przyjsc na ich Dzien Otwarty, w czwartek maja 25 kwietnia bodajze, jeszcze sobie sprawdzcie na stronce, ja ide z kumplem, bardziej on jeste zainteresownay niz ja, ale kto wie, jak sie nie uda na UW to moze tutaj sprobuje
    4/23/13
  • rozgoryczona studentka

    NIE POLECAM!! Szkoła patrzy tylko na kase studentów, totalne olewactwo ze strony władz! Poziom nauczania żenujący! każdy zalicza bez problemu! SZKODA PIENIĘDZY!
    4/8/13
  • Andrzej

    Witam, Czy na kierunku Grafika są jakiekolwiek matematyczne przedmioty? Czy trzeba być z tej dziedziny dobrym, czy to w ogóle nie jest wymagane?
    3/19/13
  • aktywna23

    jak wyglądają zajęcia z malarstwa i rysunku na grafice trudno je zaliczyć
    3/17/13
  • jokro

    nie wiem, jak na innych kierunkach, ale grafika jest realizowana porządnie, sale ok, pracownie komputerowe ok, sprzet bez zarzutu, kadre oceniam dobrze, poziom okreslilbym jako srednio wysoki, z naciskiem na srednio, nie znaczy to jednak, ze jak chcesz wiecej, to nie mozesz, po prostu raczej poziom wiekszosci studentow jest srednio rowny, wiec tempo zajec jest dostosowane do tej wiekszosci i tyle, ogolnie przyzwoicie jest, a jakby jeszcze nie trzeba bylo bulic, to bylaby bajka, wiadomo
    2/26/13
  • hellboi

    jakieś opinie o kierunku e-administracja???
    1/8/13
  • drań

    mi się tu podoba. Oczywiście niektórzy ludzie tutaj to debile, ale nie ma szkoły idealnej. Jeśli będziesz chciała to nauczysz się wielu ciekawych rzeczy, Polecam.
    11/23/12
  • krysia

    witam, dzisiaj zaczęłam przeglądać uczelnie i porównuję kierunek informatyka zaoczna Wróżnych uczelniach i powiem szczerze, budynek mi się podoba, ale wygląd to nie wszystko, Dlatego proszę was o radę i wypowiedzenie się na temat tego kierunku na tej uczelni :) z góry dziękuję.
    11/23/12
  • janek

    ja tutaj studiuję grafikę od października i jest super, polecam tę uczelnię. konrad masz szanse, ale postaraj się napisać jak najlepiej maturę i przygotuj różne prace (cyfrowe i zwykłe), bo na grafikę musisz okazać swoje portfolio i możesz zakwalifikować się na dofinansowanie, mi się udało :)
    11/22/12
  • konrad

    Ja chciałbym dostać się na grafikę. Ale czy mam szanse? Jaki jest próg, żeby się dostać? Bo ja jakoś nie jestem świetnym uczniem, uczę się na 3, czasem jakaś 4 wpadnie. Więc maturę napiszę równie przeciętnie, tak uważam. Jest sens składać tam dokumenty?
    11/15/12
  • patrycja

    sama szukałam informacji o tym hotelu, ale niestety nie mogę znaleźć tego na stronie. Może to ja jestem taka zakręcona, czy to naprawdę jest trudne do znalezienia?? co z tym hotelem? Jakie tam są warunki i czy życie wygląda jak w normalnym akademiku?
    11/9/12
  • ożdzyk

    po informatyce zawsze musisz się spodziewać nacisku na matematykę, szczególnie na pierwszym roku, ale później też nie możesz liczyć na lajtowe podejście wykładowców. Nie zależnie od tego, czy byłeś orłem czy nie na studiach zaczynasz budować swoją reputację od nowa, wiec radzę Ci dobrze się przykładać od samego początku i uczyć się regularnie, a nie tylko przed sesją, bo wtedy jest dużo łatwiej
    11/9/12
  • maniek

    za kilka dni rozpocznę edukację w tej szkole na kierunku informatyka, chciałbym dowiedzieć się czegoś od studentów tego kierunku jakiego poziomu nauczania mogę się spodziewać ponieważ boje się ze nie dam sobie rady...w liceum orłem nie byłem...
    9/28/12
  • mykind

    W wyższej szkole informatyki stosowanej i zarządzania wylądowałem po tym jak nie dostałem się na politechnikę warszawską. Z początku wpływało to negatywnie na moją ocenę wsisiz-etu, ale po pewnym czasie nabrałem dystansu i okazało się że nie wylądowałem w beznadziejnej uczelni, a nawet że jest tutaj całkiem ciekawy program studiów i przyzwoita kadra. może coś z tego będzie!
    8/31/12
  • explorer

    Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie ma w stolicy dość dużą konkurencję, jednak mimo to daje sobie radę i co roku werbuje studentów, więc nie jest na pewno złą uczelnią i pewnie udałbym tu sie na studia gdyby nie to ze ostatecznie dostalem sie na uw, a darmowe studia na najlepszym uniwersytecie w Polsce to nie jest cos z czego sie rezygnuje.
    8/24/12
  • trudy

    Jestem przyszłą studentką tej uczelni, w związku z tym nie mogę doczekać się października, żeby przekonać się jak będzie wyglądać to nowe życie. Chciałam się tylko dowiedzieć czy są tutaj zajęcia z wychowania fizycznego i czy są obowiązkowe?
    8/15/12
  • wsisiz

    Gdy rozpoczynałam sudia miałam bardzo dziwne wrażenie, że zupełnie nie pasuję do środowiska uczelni. Traktować mnie zaczęto jako PANIĄ a nie DZIEWCZYNĘ, a to było bardzo nienaturalne. Poza tym pojawił się strach z powodu nieumiejętności zawiązywania nowych znajomości. Ale to wszystko minęło. do PANI się przyzwyczaiłam, a znajomych najlepiej pozyskać podczas imprez integracyjnych roku, na które wszystkim polecam się udawać!
    8/12/12
  • sara

    podoba mi sie nowa specjalizacja, mianowicie Marketing internetowy i multimedia. ale kiedy na studiach podejmuje sie specjalizacje? na pierwszym czy drugim roku? no i ile jest zazwyczaj miejsc, wystarcza czy trzeba sie o nie bic?
    8/6/12
  • marta

    po administracji masz duży wachlarz zawodów do wyboru, wszelkiego rodzaju biura, urzędy taki jak gminy i starostwa, nawet dziekanat, tylko ze o pracę w dzisiejszych czasach niestety nie łatwo
    8/6/12
  • ciacho

    Po administracji można pracować np. w księgowości, tak? A jeśli chciałabym dostać pracę w dziekanacie, to też w grę wchodzi administracja? Dostałam się na ten kierunek, tylko właśnie nie wiem co mogłabym po nim robić.
    7/29/12
  • stypy

    hej! na stronie uczelni napisane jest jakiego rodzaju stypendia są przez nią przyznawane, jednak nie ma juz informacji jak te stypendia znalexc, albo przynajmniej ja jej nie widze. nie wiecie gdzie moze byc wykaz dokumentow potrzebnych do otrzmania zapomogi i/lub stypendium socjalnego?
    7/24/12
  • pakt

    Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie oferuje bardzo fajny kierunek - grafika. Ja osobiście studiuję właśnie na tym kierunku i jestem bardzo zadowolony. Zawsze mnie interesowała tematyka tych studiów i uważam że nie ma na co narzekać!
    7/22/12
  • eve

    miałam na myśłi wsisz, nie wiem czemu podalam nazwe lazarskiego ;D
    7/1/12
  • eve

    studiowałam na UW, skończyłam tam licencjat. planuję rozpocząć studia magisterskie, lecz nie chcę kontynuować nauki na UW, po pierwsze obawiam się nawet czy zostanę przyjęta na drugi stopień studiów na tym uniwersytecie, a po drugie potrzebny mi tylko tytuł, a nie papierek konkretnej uczelni, skoro i tak mam licencjat na UW. i teraz moje pytanie: czy to nie jest za duży spadek? - z UW na Łazarskiego?
    7/1/12
  • ufo

    bardzo dobra uczelnia moim zdaniem, stwierdzam to na finiszu pierwszego roku więc jeszcze dużo przede mną, ale z pewnością żałować że tu studiuję nie będę. poziom informatyki jest bardzo duży, wiele się nauczyłam, rozwinęłam zainteresowania w tej sferze. bardzo interesująca jest specjalizacja bazy danych ^^
    6/20/12
  • wsisiz

    ja nie wiedziałam którą uczelnię wybrać, zdecydowałam się na Wyższą Szkołę Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie, bo mieszkam niedaleko i trochę znajomych z liceum też się tam wybrało no i w sumie nie żałuję. dobra jest ta uczelnia, mam wrażenie że prywatne bardziej dbają o studentów niż publiczne. poziom ok, polecam!
    6/7/12
  • jacol

    bardzo chcę podjąć naukę w WSISiZ w Warszawie na administracji, specjalność: e-administracja. ma ktoś coś do powiedzenia na temat tej specjalności, jakieś przemyślenia, czy jest to dobra opcja czy może lepiej wybrać jedną z dwóch pozostałych? co sądzicie?
    5/28/12
  • darek

    sukcesywnie dąże do uzyskania tytułu inżyniera informatyki i mam nadzieję że w przyszłości mi się to uda. dzięki udaniu się na wsisz w warszawie jestem na dobrej drodze ;D ogólnie bardzo mnie cieeszy że kadra jest dobrze wykwalifikowana, w sumie ten fakt buduje pozytywną opinie uczelni. moim zdaniem opłaca się tu studiować
    5/19/12
  • racja, dobrzy są

    Andrzej ma racje, oni rzeczywiscie w informatyce sa bardzo dobrzy, pewnie tylko Polsko-Japonska WS Technik Komputerowych bardziej zyłuje poziom, natomiast smiało można iść do nich na każdy kierunek studiów, w tym również na administrację, nie rozczarujesz sie na bank
    2/29/12
  • gdzie najlepsza administracja?

    Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
    2/15/12
  • Andrzej

    uczelnia porzadna, dlugi staz wsrod warszawskich prywatnych, poziom trzymaja dobry i aspiruja wysoko, generalnie najlepsi sa na pewno w informatyce i zarzadzaniu, bo te kierunki maja od zawsze, nie wiem jak inne. Moj brachol studiowal u nich informatyke, ja tez rozwazam mocno, jelsi punktow mi zabraknie.
    2/15/12
  • Agiopa

    od kiedy ta szkola ma grafike? kto studiuje w niej grafike? moze sie ktos wypowiedziec na temat tego kierunku? o samej uczelni slyszalam, ze dobra, zwlaszcza w technicznych i scislych tematach
    5/30/11