UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (182)
Ma.
Obecnie studiuję zdrowie, jestem na prawdę zadowolony, wykłady online profesjonalnie prowadzone. Wykładowcy wymagający, a uczelnia długo jest na rynku = można oblać niektóre przedmioty na prawdę. Trzeba się uczyć. Budynki uczelni są dość ciasne, więc niektóre kierunki będą prowadzone hybrydowo mi się wydaje, a z pewnością wykłady powinny być online zdalne.
09.02.2021
05.01.2021
Adam
Co sądzicie o kierunkach artystycznych, głównie architektonicznych w tej szkole? Myślę o architekturze lub architekturze wnętrz.
Karol
Jakieś konkretne specjalności na Mechanice i Budowie maszyn polecacie?
19.11.2020
02.11.2020
mario
Paweł jak już masz wybierać bierz zarzadzanie i inżynierię produkcji większa wiedza i masz mgr inż.
Pola
Czy w najbliższym czasie jest szansa na Informatykę na drugim stopniu. Mam na myśli perspektywę dwóch lat.
09.10.2020
30.09.2020
Klaudia
Planuję zapisać się na kierunek architektura, czy trzeba znać jakieś podstawy rysunku technicznego?
Paweł
Hej, czy ktoś mi podpowie czy lepiej byłoby się zdecydować na Zarządzanie czy Zarządzanie i Inżynieria Produkcji? Nie wiem czy lepiej pójść w klasykę czy jednak bardziej rozbudowany kierunek. Czym się różnią? Są jakieś zajęcia praktyczne?
28.09.2020
27.09.2020
Dominik
Prosze, to grupa architektury wnętrz. :) https://www.facebook.com/groups/363887521688711
Artur
hej, czy jest może założona już jakaś grupa z ludźmi, którzy idą na architekturę wnętrz? Jak ogólnie nastawienie? Czy jest tutaj ktoś, kto rozpoczął kierunek w ubiegłym roku i napisze czy jest ciężko?
27.09.2020
26.09.2020
Kaśka
Mógłby ktoś wypowiedzieć się o studiach zaocznych z zarządzania ze specjlanością w hotelarstwie lub usługach gastronimicznych i dietetyki?
Barbara
Nazwa jest historyczna bo pierwszym kierunkiem studiów była Ochrona Środowiska:)
02.09.2020
01.09.2020
Gosia
Dużo kierunków artystycznych jak na uczelnię o takiej nazwie. Co możecie powiedzieć o wzornictwie czy architekturze wnętrz?
Michał
Hej, wybiera się ktoś w tym roku na zarządzanie i i inżynierie produkcji niestacjonarne ? Moj mail michal.michal2020@op.pl
21.08.2020
13.07.2020
Natalia
Bardzo dobry kontakt z kadrą naukowo - dydaktyczną. Co do opłat, Uczelnia nie ma nic do ukrycia. Wszystkie opłaty podane są na stronie internetowej. Dodatkowo można ubiegać się stypendium socjalne, rektora, stypendia dla osób niepełnosprawnych, zapomogi. Ukończenie kierunku Zdrowie Publiczne otwiera kilka ciekawych ścieżek kariery zawodowej m.in. w: administracji publicznej, branży farmakologicznej, służbie zdrowia, ośrodkach wellness i SPA, organizacjach prowadzących edukację zdrowotną i promocję zdrowia. Zdobyte podczas studiów wiedza i umiejętności organizacyjno-doradcze, dają możliwość zatrudnienia m.in. na stanowiskach kierowniczych lub stanowisku asystenta medycznego.
Neeelka
Witam,czy jest ktoś kto mógłby opisać zdrowie publiczne ? Zależy mi na rzetelnej opinii,jak wykładowcy ? Jak wygląda z nimi współpraca ? Jak to wygląda z opłatami(słyszałam różne opinie nie wiem czy są prawdziwe) i jak to wygląda z nauką na uczelni w Wwa . Dziękuje
10.07.2020
12.05.2020
Pola
Jak wyglądają i gdzie odbywają się praktyki na architekturze wnętrz? Jak oceniacie te studia ogólnie?
Maja
Dziękuję. Szkoda, że tylko jeden.
26.03.2020
19.03.2020
wseiz
Uprzejmie informuję, że prowadzony jest jeden język angielski
Maja
Jakie języki obce są do wyboru w szkole?
18.03.2020
10.03.2020
Ada
Czy ktoś studiuje informatykę? Co myślicie o tym kierunku w tej szkole?
Jan
Polecacie podyplomówki w tej szkole?
24.02.2020
22.11.2019
WSEiZ
Rekrutację na studia pierwszego stopnia prowadzimy tylko w semestrze zimowym.
Kasia
Czy jest szansa na wzornictwo od semestru letniego?
22.11.2019
21.11.2019
WSEiZ
O przyjęciu na kierunek Architektura do WSEiZ decyduje kolejność zgłoszeń. Jednak po pierwszym roku trzeba zaliczyć tzw. przedmioty progowe związane z rysunkiem. Przez rok korzystasz z zajęć z rysunku i z zaliczeniem raczej nie ma problemów jeśli masz "wyuczalną rękę".
Marek
Na architekturę są jakieś egzaminy? testy?
20.11.2019
12.11.2019
pytanie o studia podyplomowe
planuję studia podyplomowe z zakresu energii odnawialnych i znalazłem program - Odnawialne Źródła Energii, Gospodarka Wodna i Odpadowa. Mam pytanie do tych, którzy studiowali lub obecnie studiują na tym kierunku, jak oceniacie jego przydatność w praktyce? Ja pracuje obecnie w firmie, która głownie zajmuje się fotowoltaiką i szef mnie wysyła na podyplomówki, aby w pewnym sensie specjalizował się z tej dziedzinie i przekazywał wiedzę innym pracownikom. Czy ta szkoła jest godna polecenia i te studia są w porządku robione? Te odpady i gospodarka wodna trochę mi zgrzytają ... może polecicie jeszcze coś podobnego, nie musi być akurat w tej uczelni, ale najlepiej w Warszawie.
Kacper
Czy grafika komputerowa jest tu na wysokim poziomie?
07.10.2019
06.10.2019
co wybrać?
Mam dylemat, bo oba kierunki mnie pociągają.... ale poradźcie: czy lepiej wybrać Budownictwo czy Architekturę? Jak według Was postąpić, aby mieć lepszy start na rynku pracy i lepsze perspektywy na przyzwoite zarobki? Czy to prawda, że po architekturze wykorzystuje się młodych absolwentów w pracowniach za kiepskie pieniądze? I że dopóki nie zapracujesz na własne nazwisko i swoje zlecenia to słabo? Każdy mówi co innego, a najbardziej krytykują osoby, które nie znają branży :-(
Piotr
Specjalności na zdrowiu publicznym mają związek ze zdrowiem publicznym? Czy to sztuka dla sztuki?
02.10.2019
14.08.2019
monia
Czy polecacie studia podyplomowe w tej uczelni?
Kandydat
Witam, idzie ktoś na Informatykę ? jak wyglądają studia na innych kierunkach inż ?
28.07.2019
23.06.2019
zuzia5678
studiuje zdrowie publiczne, jestem teraz na 2 roku, opłaty jakie ponosze to 350zł miesiecznie czesnego i tyle
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
12.06.2019
21.05.2019
Pamelaa
Czy ktoś może się wypowiedzieć o kierunku zdrowie publiczne? Czy studiowanie na wseiz w Warszawie faktycznie wychodzi drogo mimo niskiego czesnego? Z góry dzięki
Chrabąszcz
Witam, byłoby świetnie jakby ktoś napisał jak ocenia usługi gastronomiczne i dietetyke na wydziale z Zarządzania
24.04.2019
10.01.2019
student
jeśli ktoś myśli że przyjdzie sobie na lajcie na architekturę na prywatna uczelnię i się prześlizga do mgr, to raczej zapomnijcie, bo nikt Wam dobrych ocen za darmo nie da. Ba wręcz czasem mamy wrażenie, że wykładowca dlatego jest tak wymagający bo chce nas uwalić. Reasumując, uczyć się trzeba.
architektura
wiem, że już był ten temat poruszany, ale chcę podpytać o studia na kierunku Architektura, załóżmy się nie dostanę na uczelnię państwowa, to czy składając dokumenty na koniec lipca mam pewność że zostanę przyjęła tutaj? pytanie nr 2: jeżeli nie WSEIZ to jaka inna szkołą w Warszawie wchodzi w grę?
15.11.2018
10.11.2018
krucza
podyplomowe same w sobie ok, może bez fajerwerków, ale zgodne z planem, kosztuja niemało i to jedyny zgrzyt, na szczęście mi firma pokrywała, pewnie sama bym się nie zdecydowała, ale z tego co się orientował poziom cenowy jest podobny w wawie na innych uczelniach albo wyższy.
real
a propos kosztów za studia, dodatkowe opłaty, itd. ... nie żeby pocieszać, że wszędzie na uczelniach prywatnych płaci się za naukę, tak to już jest. Spytajcie ile kosztują studia w Anglii to spadniecie z krzesła. Całe rodziny się skłądają. Tutaj dobrze wypadają Niemcy, bo studia bez kasy, no ale kto się się uczyć architektury w języku niemieckim??? ale warto, bo robota dobrze płatna jest, papier znaczy, a Skandynawia przyjmie Was z otwartmi rękami i za wszystko zapłaci (loty, hotele, itd.)
25.10.2018
25.10.2018
tytuł absolwenta
jaka jest różnica dla absolwenta kierunku Architektura: może mieć tytuł INŻYNIERA ARCHITEKTA lub MAGISTRA INŻYNIERA ARCHITEKTA. Na czym polega różnica w sensie studiów? obrony pracy? ale przede wszystkim pod kątem pracy? lepiej być inż? czy inż MGR?
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
13.10.2018
03.09.2018
porównanie kierunków
Czy gdzieś na stronie znajdę program do porównania na kierunkach: Architektura i Architektura Wnętrz? Nie chodzi mi o same ogólne charakterystyki, bo tutaj mam wyobrażenie. Bardziej konkretnie o wykaz przedmiotów na jednym i drugim kierunku w WSEIZ. Czy dostane to w Dziekanacie, jak poproszę lub w biurze Rekrutacji?
5 lat licencjat
Witam, Kierunek zarządzanie (zaocznie) : -1/5 wykładowców chce czegoś nauczyć -system nauki jest tak skonstruowany że na każdym roku trafia się na takiego wykładowcę który oblewa 90% zdających podaje przykład : A) finanse i bankowość - pisalismy w parę osób każdy to samo napisał tylko jedna zdała ,jak to? a no tak :D B)Zarządzanie usługami i produkcja te przedmioty są nie do przejścia bez co najmniej 2-3 potyczek(kto miał przyjemność ten wie o czym pisze) a co za tym idzie warunek -300pln. Nie oddanie indeksu na czas -50pln tygodniow
02.08.2018
10.07.2018
Julia
Cześć :) Mogę prosić o opinię na temat specjalizacji organizacja eventów na kierunku zarządzenie?
Student
Ceny są wysokie - pisze o podyplomówkach. Materiały z wykładów trzeba było wymusić. Zdarzało się, że zajęcia odwoływane, lub po prostu nie ma wykładowcy a informacje dopiero na wykładzie. Wymagania dotyczące egzaminu końcowego jak do pracy magisterskiej a ostatecznie nazwana pracą końcowa.
09.07.2018
09.07.2018
Gosia
Wybrała, nie żałuję. Jak ktoś się uprze, to zawsze znajdzie coś, co mu się nie spodoba. Każdy jest inny, trudno zadowlić każdego. Poziom jest wg mnie średnio wysoki, nie za bardzo wyśrubowany. To wynika z tego, jacy są studenci. Wydaje mi się, że wykładowcy dopasowują poziom pod studentów.
opinia
Według mnie dla wielu kandydatów zaskakująca jest nazwa szkoły. Ona nie za bardzo odzwierciedla ofertę studiów. Ktoś mógłby pomyśleć, że to uczelnia przyrodnicza i managerska . A tymczasem oni specjalizują się w kierunkach technicznych, z naciskiem na architekturę. Moja kuzynka studiuje u nich właśnie na architekturze, jest zadowolona. Ojciec ma pracownię, więc jest jej łatwiej. Tym niemniej uważam, że powinni zmienić nazwę uczelni.
06.07.2018
06.07.2018
Monika
Cześć, jestem zainteresowana Architekturą Wnętrz (zaocznie). Czy ktoś z obecnych studentów może mi powiedziec jak wyglądają wykłady, jak z rysunkiem i matematyką? Z góry dziekuję za pomoc :-)
kjpop
Hej czy może ktoś powiedzieć coś o kierunku Grafika komputerowa i media społecznościowe
27.05.2018
22.05.2018
Aleale
Witam, wybieram sie na kierunek Zarzadzanie i Inzynieria produkcji ze specjalnoscia BHP I stopnia, jakies doswiadczenia z tym kierunkiem? Co sadzicie?
porady dla kandydatów różnych szkół
Pytajcie o program zajęć, liczbę godzin i kadrę. Dlatego, że w większości szkół student płaci, a potem zajęcia są odwoływane, nieodpracowywane, program zostaje a papierze, bo w realu go nie było, niby student się nawet cieszy, bo ma wolne i może iść na kawę, ale de fakto to jest w plecy z kasą. Bo zapłacił za coś, czego nie dostał w stu procentach. Z tego, co się słyszy, to najwięcej problemów jest na kierunkach inżynieryjnych, takich które odbywają się w pracowniach specjalistycznych. Kwestia wykłądowców to kolejna rzecz - warto pytać o nazwiska jeszcze przed podpisanie umowy. No chyba, że nie macie nic przeciwko notatkom z wikipedii. Inna sugestia - pilnujcie czasu trwania zajęć - to Wasz czas, dla Was, Wy za niego płacicie. I na koniec - jeżeli maj być zajęcia praktyczne, staże, praktyki, to egzekwujcie to we własnym interesie.
18.05.2018
21.04.2018
Kasia 2901
Witajcie kochani, chce zacząć architekturę wnętrz... Zastanawiam się czy licencjat czy inżynier. Obecnie pracuje a aptece i będę studiowała zaocznie. Powiedzcie mi.prosze jak wygląda to od strony praktycznej... Czy inżynier jest bardzo trudny jeśli chodzi o.matematyke i fizykę? W.orzyszlosci chce skupić się na projektowaniu wnętrz. Kiedyś celowalam na jedną uczelnie i zdałam rysunek ale nie.mialam przedmiotów z matury id odpadlam. Nie jestem umysłem ścisłym ale podstawowa matura z matematyki poszła mi bardzo dobrze. Jestem dociekliwa. Ale.mimo wszystko martwię się,że będzie dla mnie jako człowiek z humana zbyt ciężko. Czy.ktos z Was może mi powiedzieć jak wyglądają te zajęcia,czy naprawdę jest tak trudno..
Może?....
Hej chciałabym się zapytać o kierunek Grafiki komputerowej i mediów społecznościowych... wie ktoś coś na ten temat? warto?
24.03.2018
08.03.2018
Patka
Hej, chciałam się dowiedzieć jak wygląda studiowanie na wydziale Inżynierii i Zarządzania? Czy to jest szkoła na zasadzie "kup sobie wykształcenie" czy faktycznie można się czegoś nauczyć? I nie chodzi mi o to czy ja się będę uczyć, tylko czy wykładowcy są kompetentni, czy nie ma odwoływanych zajęć, etc.
Natt.
Hej , chcialabym iść w przyszłym roku na 2 stopień ochrony środowiska , poleca ktoś? ;)
02.03.2018
09.02.2018
Kandydatka
Witam, chciałabym zapytać czy jest dużo zajęć z rysowania/prac manualnych na kierunku ARCHITEKTURA i jak jest z ich zaliczeniem? Przyznam, że jest to moja "pięta achillesa" i bardzo się tego obawiam, gdyż nie mam w tym kierunku zdolności. A wiadomo, że w życiu zawodowym trzeba umieć obsługiwać programamy komputerowe i mało kiedy trzeba coś rysować ręcznie. Czy są osoby, które po ukończeniu tej uczelni zdobyły uprawnienia z architektury?
Absolwentka
Skończyłam tę szkołę 10 lat temu i bardzo dobrze wspominam, pomimo trochę partyzanckich warunków. Wiadomo - każda uczelnia przygotowuje ogólnie do życia, a samej pracy to się już w miejscu zatrudnienia uczymy. Jeśli ktoś myśli, że od razu po uczelni wskoczy na krzesło menadżerskie to jest w błędzie – mi zajęło to dwa lata i pracuję w zupełnie innym kierunku (potem skończyłam SGH, ale prace dostałam mając dyplom inżyniera WSEiZ). Nie nastawiajcie się, że uczelnia za Was zdobędzie pracę. Korzystajcie z tego co Was interesuje i na tym się skupiajcie, a wyjdziecie z fajną ogólną wiedzą, poszerzoną o zagadnienia z dziedziny IOŚ czy architektury. Ja miałam to szczęście, ze od początku trafiłam na wspaniałego pedagoga Panią Grażynę Wasiak i przez całe studia miałam z nią dużo zajęć i też dużo kontaktu poza zajęciami. Do dzisiaj bardzo dużo pamiętam z Jej dziedziny, umiała porwać człowieka, zawsze była przygotowana i jeśli ją szanowałeś, to bardzo dużo wsparcia ci okazywała. Oprócz Pani Profesor było też dużo innych fajnych wykładowców , naprawdę mądrych ludzi i to była tylko moja decyzja, czy skorzystać z ich wiedzy, czy nie. Byli też beznadziejni profesorowie, jak wiekowy pan of kartografii, który miał już problem z samodzielnym myśleniem, a tym bardziej przekazywaniem wiedzy. Bardzo dobrze wspominam laboratoria i różne zajęcia terenowe, zawsze było kupę śmiechu. Największa wada jest fatalny poziom języków obcych – na najwyższych poziomach człowiek się niczego nie nauczył nowego. Uważam, iż w dzisiejszych czasach każda uczelnia musi tępić z języków, jak SGH, bo bez języków nigdzie się nie zajdzie.
07.02.2018
16.11.2017
wzornictwo
czy znajdę na stronie szkoły (gdzie? - podajcie link) program studiów dla kierunku Wzornictwo? Taki na całe 3 lata rozpisany z przedmiotami i godzinami? jeżeli nie, to czy gdy zadzwonię na uczelnię i podam maila, to mi prześlą? będę też wdzięczna za opinie o wzornictwie, dziękuję
Student
To zrozumiałe, że uczelnia jest droga i płaci się za nią przez cały rok (jak na wielu innych niepublicznych uniwersytetach), jednak z mojego doświadczenia postrzegam kilka rzeczy inaczej. Każdy kierunek ma swoje panie od dziekanatu, więc nie wiem jak jest z resztą, jednak ma moim (architektura wnętrz) wszystkie sprawy rozwiązuje się bez problemu. Nic się również nie dzieje, jeśli ktoś spóźni się z opłatami. W regulaminie napisane jest, że po terminie naliczają się dodatkowe koszty, jednak w moim przypadku szkoła nawet nie upominałam się o marne 2 zł., ponieważ wpłaciłam 2 tygodnie po czasie. Co do sal, rzeczywiście, budynek w którym stacjonuje administracja jest lepszy wizualnie, ale to też dlatego, że był on pierwszym do remontu, gdyż jest główną siedzibą uczelni. Na ul. Rejtana nie ma co narzekać. Pracownie są w bardzo dobrym stanie, może nie wyglądają nowocześnie i nie spełniają oczekiwań innych, jednak można równie dobrze spojrzeć na stan wnętrz innych uczelni niepublicznych w Warszawie (nie będę tutaj przytaczać nazw, ale jest wiele takich, które z pewnością nie wyglądają na prywatne). I co do nieobecności - na każdych zajęciach mamy ograniczoną ilość, a gdy ją przekroczymy, nie zostajemy od razu wyrzuceni. Nie wyolbrzymiajmy rzeczy. Takie są moje odczucia. Rozumiem, że ktoś może mieć inną opinię przez niepowodzenia, które mu się przytrafiły z są uczelnią, ale ja bym ją poleciła osobą, które mają możliwości pieniężne.
12.11.2017
03.11.2017
Administrator
Komentarz usunięty.
trocinka
na architekturze zaocznej uczelnia mogłaby nieco lepiej dobrać kadrę wykładowców. Przeciez to oni są dla nas najważniejsi i oni kształtują nasze zdanie o sanej szkole.
24.09.2017
22.09.2017
student
Z moich obserwacji dot. programu studiów, to nieuniknione są dodatkowe płatne zajęcia z takich programów jak autocad czy archicad, którym uczelnia poświęca pół semestru. Za mało.Bez znajomości tych programów nie zrobisz żadnego projektu.
mao
Gdy ja studiowałam na WSEiZ to ogólnie było ok, jedyna uciążliwość dotyczyła zajęć w różnych miejscach oddalonych od siebie o wiele km. Nie wiem, jak jest teraz, ale chyba mają nową siedzibę.
22.09.2017
15.09.2017
Kata
Skończyłam na tej uczelni I stopień ochrony środowiska i moim zdaniem to od Ciebie zależy co wyniesiesz z tej szkoły. Jedni studenci przejechali na plecach innych a drudzy przykładali się i uczyli. Oczywiście są przedmioty na które musisz się nauczyć bo inaczej warunek. Wykładowcy w większości z uczelni państwowych: sggw i politechnika także kadra niczego sobie. Z 40 osób z I semestru do końca ostało się 15-16 osób, a w terminie obroniło się ok. 9 osób . Szał na ochronę był jak szły fundusze unijne własnie na ochronę wtedy rok był dzielony na mniejsze grupy. Obecnie na 1 roku jest może 20-25 osób. Z perspektywy czasu uważam że było męcząco. W pewnym momencie na 2 i 3 roku są zjazdy cotygodniowe bo macie ćwiczenia w Klaudynie oraz tereny. Także tydzień w tydzień jesteście w szkole. Boże pamiętam jak my wtedy narzekaliśmy i klneliśmy na tą szkołę. Ja akurat trafiłam na spoko ludzi i to też umiliło mi te 3,5 roku. Czy polecam? Zależy z jakim podejściem idziesz. Gdybym miała się cofnąć w czasie i wybierać ponownie uczelnie z taką wiedzą jaką obecnie posiadam to wybrałabym WSEiZ
Asiunia
Nie obrażajcie innych, że jest to uczelnia tylko dla "kasiastych" czy nieuków... Są młodzi ludzie, których rodziców nie stać na wynajem lokum w akademiku, wyżywienie itd., lecz muszą radzić sobie sami, np. w tygodniu pracować, a uczyć się w weekendy. Poza tym jak patrzyłam na cenniki państwowych uczelni, to wcale nie roznią się od tych na wseiz, albo są nawet wyższe ceny. Dodam od siebie- trzeba się po prostu uczyc, a nie liczyc na to, ze kase wszystko się przejdzie, a jak się nie przejdzie to pisać tu jakies głupoty na temat forsy pewnie ze zwyklej zemsty... Nie każdy urodzil się w dużym miescie i z bogatymi rodzicami- spojrzcie może na to z tej strony! Nie chce obrazac tych, którym nie udało się przejść uczelni z innych powodow- rozumiem ze sa przeróżne sytuacje zyciowe. A paniami w dziekanacie nie ma co się przejmować- podobno tak już jest z nimi od wiekow ;)
11.09.2017
11.09.2017
ala
Warto iść na dni otwarte tej uczelni?
studentka
Orientuje sie ktos czy w tym roku zostanie uruchomiona specjalizacja Wellness&Spa??????
11.09.2017
23.08.2017
student
Dla większosci studentów najbardziej atrakcyjny jest kierunek architektura. Architektura nie jest łatwa, a jej ukończenie na tej uczelni nie jest brana poważnie. I to jest problem, bo my chcemy byc traktowani tak samo, jak absolwenci politechniki czy SGH.
Student
Zachecam tych, ktorzy przychodza po papierek. Odradzam szczegolnie tym, dla ktorych to pierwsza uczelnia w zyciu.
18.08.2017
07.08.2017
Student
Witam, czy Ochrona środowiska to dobry wybór na tej uczelni?
lllll
ja również w tym roku wybieram się na Zdrowe Publiczne (Wellness&Spa) :)
27.07.2017
26.07.2017
wzornictwo
Nawet nie wiedziałam że istnieje taki kierunek :D Co po tym w ogóle można robić? Są tu jacyś absolwenci tego kierunku? xd
Przyszła studentka
Ja także wybieram się na zdrowe publiczne (Wellness&Spa) zaocznie.Szkoła warta uwagi? Może ktoś idzie na ten sam kierunek?
25.07.2017
24.07.2017
Jurol
Cześć wszystkim! Interesuje mnie info nt. kierunku zarządzanie i inż. produkcji zaocznie. Czy jest bardzo ciężko? jak z przejściem matmy? Czy są zajęcia które przechodzi się wręcz na farcie????
lemiś
NN też sie wybieram na Zdrowie publiczne w tym roku. jaką specjalność będziesz wybierac?
24.07.2017
23.07.2017
NN
Witam! Wybieram się w tym roku na Wyższą szkołę ekologii i Zarządzania. Zdrowie publiczne (zaocznie). Studiował ktoś z Was? Jakie opinie? Co sądzicie o kierunku/uczelni? Coś ktoś?... Będę wdzięczna za wszystkie opinie. Piszcie plisssssss
Asia
Chciałabym zacząć studia na kierunku Architektura lub Architektura Wnętrz, czytałam mase opini na temat tej uczelni,sporo negatywnych również. Zastanawiam się pomiedzy kilkoma uczelniami, ale chciałabym wiedzieć jak jest na tej. Jak wyglądają przedmioty na tych kierunkach i czy jest na nich taka CZYSTA matematyka jak straszą? Bardzo prosze o opinie
17.06.2017
17.06.2017
Asia
Chciałabym zacząć studia na kierunku Architektura lub Architektura Wnętrz, czytałam mase opini na temat tej uczelni,sporo negatywnych również. Zastanawiam się pomiedzy kilkoma uczelniami, ale chciałabym wiedzieć jak jest na tej. Jak wyglądają przedmioty na tych kierunkach i czy jest na nich taka CZYSTA matematyka jak straszą? Bardzo prosze o opinie
Daniel
Nie polecam architektury wnętrz i wzornictwa. Jak jesteś zainteresowany prawdziwą opinią o szkole to najlepiej znaleźć jakąś osobę na FB która ukończyła i jej zapytać się o zdanie. gwarantuję że nikt z AW i W nie poleci tej uczelni.
17.06.2017
08.06.2017
Kar
Ktoś studiuje albo studiował na wzornictwie ? Warto ? Jak oceniacie uczelnie ?
Lili
Byłam tu na zdrowiu publicznym i nie byłam zadowolona w ogóle!!! Teraz magisterskie robie ze zdrowia na EUST w Warszawie i płacę połowę mniej. Taka mała, kameralna uczelnia, a mają umowy z wykładowcami z SGH, z UJ nawet przyjeżdżają.
29.05.2017
23.05.2017
lemiś
hej, wybieram sie w tym roku na zdrowie publiczne lub Wellness i SPA. Był ktoś? polecacie czy raczej strata czasu?
Limi
również polecam, nie wierzcie w złe opinie, piszą je osoby, które czegoś nie zdały i chcą się zemścić
23.04.2017
19.04.2017
olu890
Słyszałam różne opinie o tej uczelni natomiast ja jak na razie jestem zadowolona z wyboru. JEst to dobra alternatywa dla państwowych uczelni jak sggw, na które ciężej się dostać.Warto sprawdzić
polly
To był mój pierwszy wybór uczelni i nie żałuje :) Wysoki poziom i bardzo sympatyczna atmosfera.
19.04.2017
12.04.2017
manik908
Wseiz to dobry wybór i inwestycja w przyszłość. Wysoki poziom, ponieważ na prywatnych uczelniach wykładają prof ci sami co na sggw czy politechnice.
hnjuw
Ja studiuje architekture na wseiz. Kolezanka jest na vistuli i jak opowiada.. to zdecydowanie poziom na wseiz duzo lepszy.
10.04.2017
14.03.2017
Qadk
Ochrona środowiska II stopnia - jakie opinie?
manik
Wybieram się na studia II stopnia na tej uczelni, ponieważ trwa rekrutacja a jeszcze do 15 marca jest taniej. Idę na Architekture wnętrz.. dobra alternatywa dla słynnej Politechniki ;)
10.03.2017
09.03.2017
Kresi_wu
Możliwe, że z każdą płatną uczelnią można mieć poczucie..że wyciska kase. Ja studiuje na Architekturze na tej uczelni i jestem bardzo zadowolona. Wykładowcy przykładają uwagę do praktyki, czesne są przyzwoite, a nie każdy idzie na Politechnike. Super atmosfera, a też na studiach o to chodzi :P
Stern90
Wybieram się na Ochronę środowiska II stopnia na tej uczelni. Słyszałam różne opinie.. zależało mi na praktycznym podejściu do przedmiotów, na miłej atmosferze i dobrej, profesjonalnej kadrze, a tutaj tak jest. Miałam styczność z publicznymi uczelniami i jest różnica. Opinie ludzi narzekających to głownie.. młodzież co sądzi ze jak płacą to będzie łatwo.
09.03.2017
17.12.2016
Karolina98
Co zdawaliście na maturze, żeby się dostać na wzornictwo? Do końca lutego muszę podać ostateczne przedmioty i nadal nie wiem co wybrać.
Kubilla
Z doświadczenia Ci powiem, że specjalność jest bardziej po to, żebyś chodził/chodziła na zajęcia, które Cię interesują. Kiedy rekrutowałam do pracy nikt mnie nie pytał o specjalność, jedno pytanie może dotyczyło kierunku studiów. Jeśli skończysz logistykę i będziesz mieć predyspozycje do zawodu to po każdej specjalności dostaniesz dobrą robotę.
10.12.2016
23.11.2016
spec. logistyka
Logistyka przedsiębiorstwa - kto jest na tej specjalności w ramach Zarządzania i inż. Produkcji ??? jak oceniacie kierunek z tą specjalnością? czy wybierając taką specjalność (no bo kieruneku nie ma) można dostać pracę w logistyce i transporcie? czy to za mało? co ewentualnie polecacie?
maturzystka
mieszkam w Wwie, w tym roku matura, tzn. w 2017, interesuja mnie 2 kierunki: architektura oraz psychologia. Pytanie: jakie uczelnie prywatne z tymi kierunkami brać pod uwagę w przypadku gdy nie dostanę na państwową uczelnię? Inne miasta raczej odrzucam, choć nie jest to jeszcze przesądzone.
16.11.2016
07.09.2016
Ola
Hej, chciałabym w tym roku zacząć studia zaoczne na tej uczelni na kierunku zarządzanie. Czy jest tu może ktoś, kto studiował lub studiuje na tym kierunku, i może doradzić mi czy to dobry pomysł?
Angelika
W tym roku zdawałam maturę, szukając odpowiedniej dla siebie uczelni przejrzałam bardzo dokładnie oferty kilku warszawskich szkół oraz opinie, które krążą w internecie na ich temat. Główny zarzut jaki spotykałam pod uczelniami prywatnymi, to fakt, że są one nastawione na pieniądze. Mam nieodparte wrażenie, że ludzie idący na uczelnie prywatne nagle są zaskoczeni kosztami, które muszą pokryć. Błagam, jeśli wybieracie uczelnię niepubliczną to chyba logiczne, że trzeba płacić a przede wszystkim dokładnie przeczytać umowę a nie narzekać, że nagle szkoła żąda za coś zapłaty.
27.07.2016
08.07.2016
Rosi
Jeśli ktoś liczy na to, że wybierając szkołę prywatną i płacąc czesne nie bedzie musiał przysiąść nad książkami i pozakuwać przed sesją .... to się pomylił. Nauki, zwłaszcza na architekturze, jest sporo, nie ma zmiłuj. Rozmawiam z kumplami z PW, wcale nie mamy dużo łatwiej.
Chiqichita
Kończę Architekturę. Studia na tej uczelni mają służyć jedynie wyciskaniu z ciebie pieniędzy. Część kadry ma na ciebie zupełnie wyrąbane właściwie nie musisz przychodzić. Jest kliku którzy ewidentnie nabijają szkole konto na warunkach i nikt nie rozumie ich sposobów oceniania (zasada, która praca upadnie na dywan a która na podłogę) No i oczywiście najgorsze miejsce na tej uczelni to Dziekanat! Panie nie rozmawiają z Tobą jeśli masz nawet zaległą złotówkę i co chwila doliczają samowolnie jakieś wymyślone kary... Nie ma na to zasady, jedna osoba płaci a inna nie w zależności jaki nastrój miała Pani w dziekanacie. Jesteście obsługiwani jako śmieci i najlepiej żebyście na wejściu przynosili im ciastka i czekolady. Kobiety w dziekanacie doprowadziły mnie do depresji. Obrażają Cię prosto w oczy! Kończę tą szkołę tylko dlatego że za drogo mnie to kosztowało aby teraz odejść. Studia zniszczyły mi zupełnie mój stosunek do zawodu jako architekta... Pracuję w zawodzie i radze sobie dobrze dzięki i wyłącznie swojej pracy a nie temu czego się tam nauczyłam.
28.06.2016
24.06.2016
pytanie
Chciałabym zacząć studia zaoczne na wseiz na kierunku architektura wnętrz. Przeczytałam wiele różnych opinii w necie. Dobrych i złych. Czy mogę prosić o obiektywną ocene studentów?
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
19.06.2016
19.06.2016
student
Sa profesorowie jak Wójtowicz czy Żuber, ktorzy nawet nie sprawdzaja prac tylko poprostu oblewaja aby wyciagnac kase na uczelnie za warunki. Zrobilismy test Wojtowiczowi na egzaminie- dostal 14 takich samych prac- 2 zaliczyl na 5 a reszte oblal. Nie chcial pozniej pokazac wsyztskich prac jednoczesnie- zrobil sie czerwony jak burak. A studenci wiekszosc boi sie odezwac bbo to Pan profesor- a ja go mam w dupie i przy dizekanie tak mu nawsadzalem (tzn z pelnym szacunkiem) ale powiedialem grzecznie i kulturalnie co o tym sadze. Mozna zbierac pieniadze na uczelnie ale nnie w taki sposob.
gość
Szkoła idealna dla osób które potrzebują papieru i mają duuużo pieniędzy.
15.05.2016
25.04.2016
Snow
Ukończyłem uczelnię w roku 1999 otrzymując dyplom inżyniera o specjalnosci zarzadzanie przedsiebiorstwem.Szkoła dała mi tyle wiedzy ,że została zauważona przez RN i Zarzad Przedsiebiorstwa w wyniku czego zostałem powołany na stanowisko Dyrektora Zarzadzajacego a przedsiebiorstwo zatrudnia 3500 pracowników.To mój osobisty sukces ktorego bym nie osiagnął bez ukończenia tej szkoły.
kamil
kompletnie bez talentu chyba nie ma sensu tam iść, architektura wiąże się z pewnymi umiejętnościami plastycznymi, tego nie ominiesz, wiadomo, można się wyuczyć pewnych rzeczy ale jakieś podstawowe zdolności by się przydały
16.04.2016
14.03.2016
dagaa
czy ktoś z was studiował lub studiuje na tej uczelni architekturę wnętrz? jakieś opinie? jak duże trzeba mieć umiejętności manualne aby spokojnie się utrzymać w tej szkole? Pozdrawiam
o wseiz
szału nie ma, budynki ok, ładne opakowanie, wykładowcy misz masz, wiele zależy od przypadku, od szczęścia, studenci spoko
11.03.2016
24.02.2016
Mem
Studia na kierunku Architektura Krajobrazu w WSEiZ zacząłem w 2009 roku. Od tego czasu wiele się zmieniło, wprowadzono wiele udogodnień, oddano do użytku nowy budynek przy ulicy Olszewskiej gdzie m.in. przeniesiono dziekanat. Obecnie ze starej infrastruktury zostały jedynie budynki przy ul Grójeckiej. Jak już pisano, kadra nauczycielska nie jest przypadkowa! np. przedmiot 'konserwacja i rewaloryzacja zabytkowych założeń ogrodowych' jest prowadzony przez Panią Barbarę Werner -Głównego Ogrodnika Łazienek Królewskich! Przedmiot 'ekologia krajobrazu' prowadzi Pan Jerzy Solon - pracownika Instytutu Geografii i Przestrzennego Zagospodarowania, oraz autora książki 'Ekologia krajobrazu'. Przedmiot 'planowanie krajobrazu' prowadzi Pan Zbigniew Myczkowski - pracownik Politechniki Krakowskiej! Przedmiot 'dendrologia' prowadzi Pan Marek Siewniak - właściciel Centrum Dendrologicznego i autor wielu publikacji. Nawet tak błahy przedmiot jak 'technologia informacyjna' prowadzony jest przez Pana Bohdana Macukowa - Kierownika Zakładu Systemów Przetwarzania Informacji Politechniki Warszawskiej! Przedmiot 'gleboznawstwo' prowadzony jest przez Panią Danutę Czępińską-Kamińską - pracownika SGGW a przedmiot 'matematyka' przez Pana Jerzego Wyborskiego - pracownika Politechniki Warszawskiej! Można tak wymieniać jeszcze długi czas. Dlaczego o tym piszę ? na dowód tego, że uczelnia WSEiZ to nie kolejna szkółka z przypadku jakich wiele a prawdziwa uczelnia, która zatrudnia prawdziwych specjalistów w swojej dziedzinie. Zanim zaczniesz oceniać tę prywatną uczelnie przejrzyj wykaz kadry naukowo-dydaktycznej - to w niej tkwi siła! http://www.wseiz.pl/pl/uczelnia/kadra-naukowo-dydaktyczna
student20160220
Jestem studentem WSEiZ. Przeczytałem wszystkie wpisy nt. uczelni - te starsze - bardzo narzekające na organizację i poziom nauczania oraz na te nowsze, w których widać istotna poprawę oceny Uczelni. Chciałbym odnieść się do kilku kwestii poruszanych w postach: 1. Kadra. Widziałem narzekania na kadrę. Myślę, że raczej to narzekania sfrustrowanych studentów, którzy myślą, że za pieniądze otrzymają dyplom. Wykładowcy uczelni to specjaliści na co dzień uczący na Politechnice Warszawskiej, Warszawskiej Akademii Medycznej czy Wojskowej Akademii Technicznej. Wystarczy pogooglować żeby to sprawdzić (chętnych zapraszam: http://www.wseiz.pl/ru/uczelnia/kadra-naukowo -dydaktyczna ). Oczywiście te 2 wspomniane afiliacje nie wyczerpują gamy uczelni z których pochodzą wykładowcy ale nie są to osoby przypadkowe. Praktyczne zajęcia prowadzone są z ludźmi wyciągniętymi "żywcem" z praktyki gospodarczej, przykładowo, zajęcia z ekologii czy zoologii są prowadzone przez pracowników Kampinoskiego Parku Narodowego. Nie wiem o jakich większych specjalistów w danych branżach można się bardziej starać. Ponadto, argumenty jakoby nie chciało się uczyć wykładowcom są po prostu niepoważane i trudno nawet jakoś je skomentować. Natomiast, informacje o ich nieobecnościach z powodu choroby czy innej "ludzkiej" przyczyny (siła wyższa, oni też mogą chorować, prawda?) są dostępne na "Pydlo" - serwisie do którego dostęp ma każdy - trzeba tylko się logować i sprawdzać przed zajęciami. 2. system studiów. W szkole jest wiele udogodnień w systemie studiowania. Wirtualna Uczelnia całkowicie przejęła już system indeksów i wpisów - koniec z bieganiem za wykładowcami i podpisami. Oceny są wpisywane przez wykładowców. Wszystko jest w systemie online. Kontakt z Dziekanatem jest bardzo dobry. Oczywiście wymaga on posiadania kultury i akceptowania (bez fochów), że życzenie studenta nie jest rozkazem dla Dziekanatu. Podczas zajęć rzeczywiście są okienka ale dopiero na późniejszych semestrach kiedy zajęć jest mniej, a studenci powinni skupiać się na pisaniu pracy dyplomowej. 3. Infrastruktura. Jestem umiarkowanie zadowolony z infrastruktury strony. Owszem, sale wykładowe są odpowiednio wyposażone i wygodne. Są klimatyzowane. W zimę trzeba biegać po szkole w koszulce bo grzeją tak żeby nawet osoby z zaburzeniami odżywiania miały poczucie ciepła. Sale ćwiczeniowe natomiast są małe. Krew mnie zalewa jak muszę w tych niskich ławkach siedzieć tyle godzin. Zajęcia praktyczne odbywają się np. w Laskach w Terenowej Stacji Ochrony Przyrody i Krajobrazu. Uważam, ze dla Kierunku Architektura Krajobrazu czy też Ochrona Środowiska to chyba oczywiste i nawet celowe żeby zajęcia praktyczne odbywały się w specjalizowanym ośrodku poza zurbanizowaną Warszawą. 4. Studenci. Ktoś powyżej podzielił studentów na tych, którzy rozumieją co znaczy studiować (tj. uczęszczać na zajęcia - w tym wykłady, pracować regularnie w domu po codziennej pracy zawodowej, tak z 1-2 godziny dziennie, opracowywać notatki, uczyć się z zajęć na zajęcia) oraz na tych, którzy uważają, że w prywatnej szkole wystarczy zapłacić. Chyba nie mógłbym bardziej się zgodzić. Nie wiem czy można więcej dodać. Może to, że trzeba mieć czas na studiowanie. Jak pracujesz się po 12-16 godzin na dobę, albo po pracy ważna jest dla Ciebie wyłącznie rodzina, znajomi, to no nie zapisuj się na studia - nie będziesz miał kiedy studiować, będziesz wiecznie zmęczony i nie sfrustrowany, że system Ci nie sprzyja kiedy w rzeczywistości to Ty nie pasujesz do tego systemu, który ma określone warunki i podpisując umowę na studiowanie akceptujesz te warunki! 5. Ocena Ogólna. WSEiZ jest jedną z 5 szkół niepublicznych technicznych podlegających MNiSW. Uczelnia ta, jak każda inna w systemie krajowego systemu szkolnictwa wyższego, podlega akredytacji, tj badaniu jakości nauczania. Dlatego też, bez znaczenia na źródło finansowania działalności uczelni, WSEiZ utrzymuje wysoki standard nauczania. Uważam, że jest to szkoła dla ludzi poważnie traktujących studia i chcących się czegoś nauczyć. Nie liczyłbym na pobłażanie, tak jak nie liczą na pobłażanie studenci SGGW, UW, WAT czy PW. Trzeba się uczyć i zdobywać kolejne umiejętności, w tym uczyć się logicznego myślenia.
20.02.2016
28.01.2016
Absolwentttt
Jako absolwent architektury na tej uczelni dodam parę słów od siebie. Są dwie grupy studentów na tej uczelni, pierwsza to osoby, które się starają, systematycznie uczą, chodzą na zajęcia, a druga to ludzie, którzy albo przyszli tu po papier, albo spełniają cudze ambicje lub są tutaj z przypadku. Pomimo, że większość z obu z tych grup najprawdopodobniej przebrnie przez te studia (studia kończy 55-65% ludzi z pierwszego roku po 4 latach), to jednak wiedzę i umiejętności wyniesie tylko ta pierwsza grupa. Z WSEiZ jest jak z siłownią, niektórzy idą do niej i się starają, osiągają swoje cele, pracą i systematycznością, a inni wydają na trenerów, odżywki, nic nie robią i liczą na to, że wszystko przyjdzie samo, na końcu zrzucając winy na innych. A uczelnia ta na pewno oferuje dużą dawkę wiedzy, szczególnie z przedmiotów projektowych, związanych z historią architektury. Projekty oddawane pod koniec semestru niczym nie różnią się od tych z PW. Niektóre egzaminy są tutaj ustne i dość dokładnie weryfikują wiedzę. Oddawane projekty często kończą się obronami, na których trzeba wykazać, że samodzielnie wykonało się zadanie. Większość wykładowców jest tutaj z PW, niektórzy z nich przyjmują nawet swoich uczniów w budynku Wydziału Architektury PW. Wśród moich znajomych z uczelni jest mnóstwo osób, które cwaniakują i myślą, że niewielkim nakładem pracy zdobędą tutaj wiedzę i umiejętności. Zazwyczaj kończy się to tym, że pomimo, że co niektórym udaję się je skończyć, to po drodze wydają krocie na warunki, gotowe projekty i pomoce naukowe. Pytanie tylko, co będą umieli działając w ten sposób, psują tylko opinię uczelni, swoim brakiem zaangażowania, jeśli chcesz się czegoś nauczyć, większość wykładowców Ci tutaj pomoże, pomijając nieliczne wyjątki, spotykane przecież na każdej uczelni, ograniczające swoją obecność do wydania tematu projektu. Na 1-wszym roku jest rysunek i malarstwo - trudny przedmiot, dużo pracy, dość wymagający prowadzący. Matematyka i pojawiające się na drugim roku przedmioty związane z fizyką budowli również są wyzwaniem dla studentów. Do wad uczelni należy z pewnością aspekt organizacyjny związany z biurokracją w dziekanacie, i wpisami do indeksów, jednak słyszałem, że powoli indeksy mają zostać zamienione na system komputerowy, co być może poprawi te sprawy.
podyplomowe z BHP
szukam studiów podyplomowych z zakresu BHP i wpadłem m.in. na tę szkołe, czy ktoś robił tutaj podyplomówki i może się podzielić informacjami na temat swojego zadowolenia, widze że ten program miał teraz chyba pierwszą edycje 9patzrę na daty zgłoszeń na dole strony), więć może są obecni studenci i się wypowiedzą, z góry dziękuję, Szymon
19.11.2015
17.11.2015
rada - pytanie
mam dość nietypowe zainteresowania, bo projektuję ubrania, domki, meble dla .... no właśnie - to może wzbudzić uśmiech niektórych - dla LALEK. Mówię całkiem serio, robie to od lat, inspiruje się licznymi kanalami na YouTube, mniejsza zreszta o to. Moje pytanie jest następujące; czy w tej szkole będę mogła zreaizować swoje pasje i przekuć je na przyszłą pracę zawodową? Pytanie kolejne dtyczy uczeni Viamoda, co o niej sądzicie? Jak oceniacie wzornictwo tutaj? Czy warto, czy poszlibyście jeszcze raz do WSEiZ??? będę bardzo wdzięczna za informacje.
zdrowie publiczne
jak jest na Zdrowiu Publicznym, napiszcie pliiizzzz, Agata
19.10.2015
07.09.2015
omg !
W takim razie co z architekturą wnętrz zaocznie ? do 10 trzeba wpłacić kasę i teraz mam w głowię mętlik ... Da się ogarnąć te wykłady ? zjdazdy co 2 tyg czy w końcu co tydzień ? Jak z zaliczeniami ?
hana
Na Twoim miejscu nie szukałabym niczego innego i rekrutowała do WSEiZ, to bardzo dobra uczelnia na wysokim poziomie
14.08.2015
16.07.2015
monika
Cześć, czy ktoś z was studiuje lub studiował kierunek : ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI ? Polecicie mi tą szkołę czy od razu szukać innej ? Z góry dziękuje za każdą odpowiedź.
monika
Cześć, czy ktoś z was studiuje lub studiował kierunek : ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI ? Polecicie mi tą szkołę czy od razu szukać innej ? Z góry dziękuje za każdą odpowiedź.
16.07.2015
12.07.2015
piotr
czy ktoś studiował na wseiz grafikę komputerową i marketing
klaudia
Na architekturę (np. wnętrz) są jakieś wstępne testy kwalifikujące? Z trzema podstawowymi przedmiotami bez rozsz. dostane się bez problemu?
29.06.2015
29.06.2015
wiola
Opowie mi ktos o kierunku zarzadzanie o specjalnosci uslugi gastronomiczne i dietetyka I-go stopnia? Czy warto tam isc?
wiola
Opowie mi ktos o kierunku zarzadzanie o specjalnosci uslugi gastronomiczne i dietetyka I-go stopnia? Czy warto tam isc?
29.06.2015
29.06.2015
Odpowiedź dla GAP
Budynek jest fajny! Organizacja w miarę też ok. Ale czego nauczysz się od dziadka, który w trakcie zajęć zapomina o czym przed chwilą mówił! Nie wiem skąd oni ich biorą, ale jeden z Profesor to nawet u mnie w trakcie zajęć zasnął !
Gap
Witam! Planuje ktoś studiować tutaj GP zaocznie ?
01.06.2015
10.03.2015
crazy
ja wybrałabym architekturę i urbanistykę, bo te studia wydają mi się ciekawsze, biorąc pod uwagę chociażby układ przedmiotów i zakres wiedzy ;)
maturzystka
hej, polecacie budownictwo czy bardziej architekture i urbanistyke? jakies opinie o szkole?
04.03.2015
02.03.2015
gaba
polecacie zdrowie publiczne w tej uczelni?
aneta.w
sądzę, że nie będziesz miała dużych problemów z przeniesieniem się, różnice programowe pewnie jakieś będą, bo każda uczelnia ma inny program i tok nauczania ale to sa rzeczy do nadrobienia, wiem, bo sama przenosiłam się po 2 roku, co prawda tez do uczelni państwowej
26.01.2015
20.01.2015
EliEm
podpowiedzcie, czy da się bez problemu przenieść na tą uczelnię z uczelni państwowej? czy będzie problem z różnicami programowymi? Znacie w ogóle takie przypadki, że ktoś się tam przenosi po 2 roku dziennych? I czy warto przenieść się tam na architekturę? Ja już przerobiłam problemy z dziekanatem, więc straszne baby nie są mi straszne, ale czy poziom nauczania jest ok? I czy faktycznie nie ma problemów z jednoczesnym znalezieniem pracy?
Johny
Cześć, czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda sprawa na ZiP II stopnia? Czy ktoś mógłby przedstawić plusy i minusy studiowania na tej uczelni ( na tym kierunku)? Pzdr
07.01.2015
30.12.2014
natalia66
ja również jestem zadowolona z architektury na tej uczelni, bardzo ciekawe zajęci, mili wykładowcy, dobra zaplecze naukowe placówki, polecam ;)
aiu
siemka, studiuje architekturę i urbanistykę i uważam, że wybór tej uczelni był bardzo dobry, na wykładowców narzekać raczej nie mogę, zajęcia wydają mi się ciekawe, jest OK! ;)
03.09.2014
18.03.2014
Qrczak
Zgadzam się z tym, że kasa jest dosyć duża. Studiuje VII semestr i dużo wybuliłam na poprawki. Niczego nie żałuję, pracuję od roku w biurze architektonicznym, wszystko czego się nauczyłem wykorzystałem z premedytacją, robię projekty na poziomie pracownika paroletniego, ale uczyłam się zawzięcie na każde kolokwia i sesje. Było ciężko, szczególnie przez 2 pierwsze lata, nie powiem, myślałem nawet kilka razy o rezygnacji z racji z powodu nakładu materiału, ale stwierdziłem, że to nie ma sensu, bo chcę być architektem i musze temu podołać. Ja polecam tą szkołę, warto było, znam się na wszystkim co powinienem, sa też w moim biurze studenci politechniki Warszawskiej i program mamy taki sam, więc wiedze też. O ile chcesz się przyłożyć i dac z siebie dużo.
Student
kasa kasa jeszcze raz kasa, jeśli masz ją w nadmiarze polecam.
23.02.2014
19.01.2014
studentka VII semestru
Kończę zdrowie publiczne i mogę ocenić szkołę pół na pół , z dziekanatem jest różnie, raz lepiej raz gorzej, ale jest zawsze jakaś pomoc. Co do czesnego, jest mniejsze np od innych uczelni np curie etc (500zł za dzienne,miesiąc). Wykładowcy ? super! szczególnie Ci co prowadzą z tobą zajęcia ze specjalizacji, są to osoby które mają ogromne zasługi dla nauki i są szanowanymi osobami. Zajęcia poza szkołą np na wydziale kardiologii , w lotniczym pogotowiu ratunkowym. Z nauką jest różnie, to zależy jak kto do tego podejdzie, innymi słowy wg mnie każdy by dał radę o ile to by go interesowało co studiuje.
aga
Studiuję tu achitekture wnętrz...właściwie to już kończę i dziwi mnie to narzekanie na panie w dziekanacie. Przez cały okres studiów były pomocne i miłe. Kadra naukowa i poziom też są dobre, a niektóre przedmioty prowadzone są bardzo dobrze takie jak architektura polska,geometria grafika projektowanie architektoniczne, projektowanie wnętrz, mebli AutoCAD. ... na tym mi najbardziej zależało i nie mogę powiedzieć złego slowa na prowadzących... z resztą ci sami prowadzący w większości sa na asp lub pw... Owszem zdarzały sie nudne wykłady niewiele wnoszące ale większość była ok....
17.01.2014
15.01.2014
zrozpaczona
Niestety, ja zrezygnowałam z architektury i urbanistyki na tej uczelni. Nie będę owijała w bawełnę, po prostu nie podołałam. Bardzo, ale to bardzo dużo materiału, dużo zajęć i projektów różnego rodzaju, wyrabiałam się tylko w 40% i dawałam z siebie wszystko. Pan Witold z projektowania - niemożliwy, nic mu się pasuje, do wszystkiego się doczepi, sam ma średnie "wizje" i wszystko każe projektować tak jak jemu się podoba. Wykończył mnie. Projektu z geometrii wykreślnej nie oddałam, nie byłam w stanie pojąć i rozrysować projektu. Chyba te studia okazały się dla mnie za trudne. Matematyka jest za skomplikowana.... Odpadłam.
XWING
To jest instytucja biznesowa a nie Uczelnia. Dorobek naukowy kadry jest raczej mizerny lub wcale go nie ma:):). ODRADZAM. !!!
17.12.2013
09.12.2013
Student,VII semestr
Ludzie, ogarnijcie się!! nie podoba wam si e szkoła głównie dlatego, że baby w dziekanacie są do d.... ! Chyba nie wiecie jak jest na innych uczelniach. studiowałam 2 lata na politechnice warszawskiej na budownictwie i gorszego Sajgonu nie widziałam. Wszystkiego trzeba było douczać się w domu, z wykładów mało kto co rozumiał, wykładowcy burczeli pod nosem i nie można było nawet o nic zapytać. po dwóch latach zrezygnowałam z powodu takiego, że nie byłam w stanie wyciągnąć z tej uczelni żaden nauki.bardzo mało wiedziałam, zresztą jak inni, mimo to miałam niezłe oceny . Przeniosłam się na wseiz na architekturę, i już prawie ją kończę. Szkopła godna polecenia. co mnie ujęło już na początku? to, że geometria wykreślna była tak wykładana, że umiałam samodzielnie zrobić każdy rysunek. Po pół roku wiedziałam tyle, że po dwóch latach na polibudzie nie miałam takiej wiedzy, Ludzie, skąd wy bierzecie te opinie? mam świadomość, że piszą to ludzie, którzy wylecieli lub konkurencja z innych szkół. Poziom jest bardzo wysoki, sami wykładowcy mówia, że jest realizowany identyczny jak na PW! nie wierzysz? to porównaj programy. jedyne co łatwe jest w tej szkole to dostanie się do niej. Na politechnikę na architekturę dostaje się tylko smietanka, a tu możesz bez egzaminów się dostać. musisz tylko wiedzieć, że na pierwszym roku są progowe przedmioty, ż których nie ma poprawek. Nie zaliczasz- odpadasz, więc na rysunek MUSISZ chodzić. Szkoła jest bardzo ciężka, bardzo dużo pracy, korepetycji i pieniędzy trzeba poświęcić, żeby było dobrze. Ktoś mówił, ze ta szkoła jest lekka, - nie wierz mu, nie chodził tu. Ja w 2014 roku się bronie i wiecie ile osób dotrwało? 7! reszta zalicza poprzednie lata, warunki,a większość zrezygnowała myśląc, że będzie łatwo, bo się płaci. Jedno wam jeszcze powiem. Nie liczcie na to, że ktoś da Wam dyplom INŻYNIERA bez potężnego nakładu pracy. inżynier to nie magister zarządzania, że lejesz wodę i na 3-4 zdasz zawsze. inżynier musi posiadac fachową wiedzę, matematyczne rozwiązania, bo taki będzie miał zawód. Na architekturze nawet ekologia ma podłoże inżynierskie. Jeśli twój kolega na magisterce miał ekologię, to niech nie myśli, że Ty masz to samo, bo nie masz. On się nie uczy o ekologii budynków. wszystko jest na wyższym poziomie. To jest bardzo dobra szkoła, mówię poważnie, gdzyby tak nie było już bym się przeniosła po I semestrze, bo szkoda by mi było czasu. Pracuję od roku w biurze projektowym- jak większość osób od nas z uczelni, i jestem zadowolona z tego co się nauczyłam.
student
Jeżeli wybierzecie ta uczelnie to musicie liczyc sie z ogromnymi wydatkami. Jako student III roku architektury, moge stwierdzic, ze po 2 latach trzyma mnie tu jedynie fakt, ze wlozylem w ta uczelnie juz sporo kasy, i sporo pracy. Czesne, warunki, materialy do rysunku, wydruki na duzych formatach, roznice programowe, wszystko kosztuje olbrzymie pieniadze. Jesli chodzi o zalety tej uczelni to geometria wykreslna, przedmioty zwiazane z historia architektury sa na niezlym poziomie, projektowanie tez zaliczylbym do zalet. Wad niestety jest nieco wiecej, nieuprzejme panie w dziekanacie i burdel tam panujacy - potwierdzam, do naistotniejszych wad zaliczylbym jednak niewystarczajaca ilosc zajec z przedmiotow bardzo waznych dla przyszlego architekta, takich jak autoCAD, archiCAD, czyli grafiki komputerowej. Z tego co pamietam, juz na II semestrze mielismy do zaliczenia olbrzymi projekt z budownictwa, a bylismy wowczas po 6 zajeciach z autoCADa, po ktorych ogarnelismy dopiero podstawy, a niektorzy to nawet podstaw jeszcze nie znali. Na II roku dochodza projekty urbanistyczne i wizualizacje, a my wciaz zieloni, nie ogarniamy nawet photoshopa. A teraz puenta wieczoru, zeby zaliczyc egzamin z pewnego przedmiotu trzeba bylo kupic wykladowcy flache, gdyz niczego nas nie nauczyl, zajecia prowadzil w taki sposob, jakby mial wyebane na wszystko, mielismy 6 zajec, a wiedza jaka powinnismy ogarnac, to chyba z 20 ich powinno byc co najmniej. Nie oszukujmy sie, albo wydamy kupe kasy na korepetycje, bo szkola wiele nas nie nauczy, albo na warunki, wnioski wyciagnijcie sami
09.11.2013
07.11.2013
Lola
Uczelnia wyrabia sobie dobrą opinie nowym budynkiem i reklamą. Dziekanat - to już niestety lekka porażka! Nigdy nie byłam tak źle traktowana podczas załatwiania spraw formalnych. Oni sami w środku robią wszystko - aby odejść z tej uczelni.
b_arni
Dajcie spokój, jestem na Ochronie środowiska zaocznie. Żenada. Z dziekanat jest w porządku. Niektóre przedmioty też, ale ogólnie atmosfera i ludzie, którzy tam chodzą, powodują że wątpisz w ludzkość i nie chce Ci się tam chodzić nawet.
30.10.2013
19.10.2013
Kończy tą uczelnię na Architekturze
Uczelnia mocno nastawiona na kasę. Jasne są przedmioty łatwiejsze i trudniejsze jednak ciężko jest ją skończyć w normalnym terminie. Bardzo dużo osób kończy ją rok albo nawet dwa lata dłużej a to już daje do myślenia. Najgorsza jest jednak obsługa na uczelni. Dziekanaty to zgroza! Robią naprawde wszystko aby Ci utrudnić ale najgorsze jest zachowanie bab w dziekanacie gdzie nie są nauczone kultury i odpowiedniego tonu i studentów traktują potwornie. Staraj się załatwiać sprawy z kierowniczką dziekanatu, która jest przesympatyczna i bardzo prostudencka :) nasze słońce w tej strasznej jaskini Behemotów :D najbardziej znane w całej uczelni potwory to babka od dziek. architektury zajmująca się stypendiami oraz chuda szkapa też z architektury zajmująca się czwartym rokiem, idąc tam na nie szczególnie uważaj, jak masz możliwość załatwiaj sporawy omijając je, chociaż niestety nie zawsze się da :(
świetna www
super stronke WWW ma WSEiZ, bardzo mi sie podoba!
16.10.2013
21.09.2013
patrycja
chciałabym pójść na zarządzanie gastronomia i dietetyka czy może ktoś studiował na tym kierunku ?
luanda_re
studiowalam w WSEiZ wzornictwo, po 3 latach chciałam rozejrzeć się za czymś innym, nowym i swiezym. ogolnie nie było źle, ale chce zmienić srodowisko, ludzi, wykładowców.... taką zmianę każdemu polecam. Na Asp nie mam co liczyć, viamoda raczej wielka niewiadoma, znajoma poleciła mi szkołę w łodzi wssip, podobno dobry poziom, więc złozyłam papiery i od pazdziernika zaczynam.
19.09.2013
19.09.2013
NORMALNA
czy to prawda że na architekturę i projektowanie trzeba być mega dobrym z matmy i że geometria wykreślna jest na bardzo wysokim poziomie (jak na każdych inżynierskich?
Normalna
Zgadzam się z "archik" beznadziejna obsługa studenta. Babom w rektoracie i dziekanacie na Wawelskiej
19.09.2013
12.09.2013
archik
Najgorsza Uczelnia pod względem organizacyjnym w Warszawie! Szczerze NIE polecam!!!!!
Studentka
Nie oczekujcie,że ktoś wam wiedzę wsadzi w głowę bez waszego udziału.... Chcesz coś osiągnąć to trzeba się postarać,jak wszędzie. To nie uczelnia na której za kasę osiagniesz cokolwiek.... To raczej normalne... Narzekają tylko Ci którym sie za bardzo nie chce,ale mama i tata chcą by ich dziecię studentem było!!!
10.09.2013
28.08.2013
studiowałam....
ja nie powiedziałam, że było źle, tzn. nie w tym sensie. ktoś mi powiedział, że będzie lżej, a nie było. na tym kierunku trzeba mieć strategię, wyselekcjonować najważniejsze przedmioty, te które najciężej zaliczyć i te które są nam najbardziej potrzebne, jak projektowanie czy historia architektury i do nich przyłożyć się przede wszystkim. Podtrzymuje stereotyp, że pierwszy rok to typowa eliminacja słabego ogniwa
rob
witam, myślę o podyplomówce w tej uczelni:gospodarka odpadami. Czy ktoś już miał z tym styczność i może się wypowiedzieć jak jest na podyplomowych?? można się czegoś nauczyć w tej szkole czynie bardzo, bo widzę że ma dużo negatywów
22.08.2013
19.08.2013
aka19
co powiecie o studiowaniu na tej uczelni zaocznie?? rozchodzi mi się konkretnie o turystykę bądź dietetykę. a może polecicie jakiś inny fajny kierunek? zaocznie.
jest spoko
Studiowałam architekturę wnętrz i jestem zadowolona. Nigdy nie miałam problemów żadnych z paniami w dziekanacie i szczerze to nie wiem skąd się bierze tyle niepochlebnych komentarzy na ich temat. A co do poziomu nauczania to ogółem był dobry. Dużo się nauczyłam i mam ładne portfolio dzięki tej szkole i motywacji do działania, którą mi dała. Problemów ze znalezieniem pracy również nie miałam, bo przez cały okres studiów myślałam co włożę do portfolio i jak to będzie w nim wyglądało, a nie tylko o tym żeby zaliczyć.
12.08.2013
08.08.2013
studiowałam...
Ja tu studiowałam na architekturze i mnie po pierwszym roku wyrzucili, więc nie polecam. Nie zdałam projektu architektonicznego i geometrii wykreślanej i nie widziano możliwości poprawy z tych przedmiotów na pierwszym roku. Zraziłam się, gdyż myślałam, że będzie trochę łatwiej, ale nie jest. Nie polecam tej szkoły osobom, które chcą lekka ręką zrobić inżyniera, bo tu się przejadą.
bleezx
studiuję tam inż. i nie mogę słowa złego napisać, no może jedynie opłaty. Ale nie ma tego złego...,bo szkoła tak wyposażona pod każdym względem, że chętniej się uczę. profesorowie na wysokim poziomie, nauka na wysokim poziomie, dużo się uczę mimo studiów zaocznych. Na inżynierskich trzeba się konkretniej przyłożyć, bo matma jest dosyć ciężka, no ale to charakterystyka studiów tego formatu.
07.08.2013
18.07.2013
King-sajz
Właśnie szukam uczelni i bardzo zależy mi na opiniach, więc jeśli zaglądają tu absolwenci i osoby cokolwiek wiedzące o tej szkole proszę o wpis. Ja ze swojej strony tylko mogę dodać ze słyszenia od osób znających tą uczelnią, że tak jak na pierwszej stronie ktoś napisał - architektura i zarzadzanie na wysokim poziomie. czytałem w różnych rankingach w gazetach i szkoła ma dosyć wysokie noty, chyba najwyższe z płatnych.
Miki Mouse
czyta czytam i niedowierzam. Wy na pewno chodziliście na tą uczelnię? Owszem, zgodzę się, że jest to droga uczelnia, za poprawkowy egzamin musiałam nawet 250zł zapłacić, a wiem, że są drożesz jeszcze, ale bardzo dużo wiedzy posiadam z tej szkoły. jak ktoś chce to się nauczy. Dostałam świetne praktyki polecone od szkoły, gdzie dorabiam kończąc 3 rok - 2,5 tys. na rękę. Uwielbiam ta szkołę, za to, że dała mi takie możliwości. Nie ma tu lekko, pracując i ucząc się jest dosyć ciężko, szczególnie matematyka na inżynierskich. Ale warto. Ja polecam.
18.07.2013
28.06.2013
Miki....
Hehe.... Jak w każdej prywatnej szkole liczy sie tylko kase...!!!! Tu akurat najwiekszy problem jest z porozrzucanymi oddzialami, jeden na Grójeckiej drugi na Rejtana, częśc zajeć było na wydziale Polibudy na Norbutta.... a dziekanat na Wawelskiej w którym siedza bardzo niemiłe PANIE. Żeby coś załatwić trzeba uzbroić sie w cierpliwosc.. Studiowałam budownictwo. W pierwszym semestrze spoko co dwa tyg zjazdy.... a potem już ..... zajecia laboratoryjne itp... i o weekend szkoła, o czym nie było mowy zapisujac sie na uczelnie...:D
Marcin
Czytam sobie te negatywne opinie i nie zgodzę się z tym. Zaczynając studia tutaj miałem mętlik w głowie, nie wiedziałem jak uciec od swojego zawodu który lubiłem ale był strasznie ciężki. Na uczelni poznałem wykładowców którzy bardzo mnie zarazili nowymi rzeczami i zmotywowali. Teraz kończąc tą drogę wiem co chce robić dalej, nabrałem pewności siebie i jeszcze długie lata będę miło wspominał ludzi których tu mogłem poznać.
31.05.2013
14.05.2013
annkow
A co myślicie o kierunkach Architektura albo Architektura Krajobrazu na tej uczelni?
była studentka
Witam, byłam tam na architekturze wnetrz tylko jeden semestr i sie przenioslam. Po prostu stracone pare miesiecy. Wykładowcy niemili, niesprawiedliwi. odnosilam wrazenie,ze pracuja na zasadzie " odbimbać swoje i iść do domu". Oczywiscie nie wszyscy,ale spora liczba. Dziekanat to porażka- zamieszanie to mało powiedziane. Wirtualna uczelnia nie jest sprawna,wiec ciezko jest się dowiedzieć o zmianach. NIESTETY NIE POLECAM
13.05.2013
24.04.2013
OPINION 1
uwielbiam komentarze " z tego co słyszałem" , widzę że forum stało się świetnym polem do uprawniania czarnego PR przez konkurencję lub opluwania w czambuł uczelni przez sfrustrowanych wyrzuconych studentów, którzy sobie nie poradzili z tego czy innego powodu, to się teraz odgrywają i poprawiają samopoczucie. Wejdźcie sobie na forum każdej szkoły , chociażby tej polsko-japońskiej, to pełno jest wpisów jak jest źle, jak ciągną kasę, jak dziekanaty olewają, jak wykładowcy są głupi itp itd I co z tych wpisów wynika - zupełnie nic... Bo jak ktoś chce się uczyć i nauczyć to warto spojrzeć na inne rzeczy, a nie czytać bzdurne pojękiwania...
.
Wzornictwo jest chyba trzeci rok. Wnetrza sa na polsko-japonskiej, z tego co slyszalam nie ma tam az takiej tragedii jak na wseiz nikomu teh szkoly nie polecam, ze wszystkim jest problem i pod gorke. Najwazniejsze dla tej szkoly sa pieniadze i zarabianie na wszystkim.
04.04.2013
01.04.2013
gdzie budownictwo w W-wie?
które szkoły z prywatnych polecacie w Warszawie na kierunek Budownictwo? kto studiuje budownictwo tutaj? jak oceniacie ten kierunkek w Wyzszej Szkole Ekologii i Zarzadzania? Polecacie czy odradzacie? i dlaczego?
opinia
wzornictwo to ciekawy, ale wcale nilatwy kierunke, jak sie niektorym wydaje, wejdz sobie na opisy programow nauczania na stronach uczelni, ktore go oferuja, albo na wet tutaj na stronie mozna poczytac, problem z wzornictwem jest taki, ze ludzie nie wiedza czego moga spodziewac ggy skoncza studia? boja sie ze nie beda mieli pracy, bo w Polsce caly czas ta dziedzina kuleje, choc jest coraz glosniej i nadzieja sie tli, ja sama obserwuje pojawiajace sie nowe szkoly, kursy, blogi i licze na to, ze dziedzina ta bedzie sie rozwijac z powodzeniem
29.03.2013
22.03.2013
sylwia
a co powiecie na wzronictwo?
szkoda opowiadac
nikomu nie radze tutaj studiowac. nie slyszalam o gorszej uczelni... nie ma sensu wymieniac wad tej szkoly-wszystkie zostaly juz zauwazone. zalet niestety nie ma! omijac szerokim lukiem!
01.03.2013
05.02.2013
wzornictwo
od kiedy WSEiZ ma kierunek wzornictwo? ktos to studiuje u nich i moze cos napisac wiecej na ten temat? czy ktos slyszal o takiej szkole jak Viamoda? tez Warszawa, każą sobie placic jak za zboże, zastanawiam sie, czy to wydmuszka, czy warto ich przeswietlic???
dzieki Viveron
kurde, chlopie, jestem w szoku, slowo, wielkie dzieki ze tak dokladnie opisales swoje odczucia, bo powiem ci, ze zaczynam sie zastanawiam, jakie inne szkoly wpisac na liste podbramkowa, gdy punktow nie styknie z matury na polibude (a pewnie zabraknie), no dobra, to w takim razie na kierunek architekture wnetrz co polecasz w Warszawie? masz jakies rozeznanie w innych prywatnych szkolach? pozdrawiam, jakub
18.12.2012
27.11.2012
polot
Dobór zajęć podzielonych na poszczególne lata i przydział godzin jest istną porażką! Na VII semestrze ZIP szkoła dowaliła nam automatyzację i robotyzację oraz elektronike i elektrotechnikę, nie dość że godzin jest na wykładadach AŻ 10 to wykładowca twierdzi że mamy sami douczyć się materiału z 3 lat PW! To jest chore! Czy nie mogli tego dac choć na V semestrze? Do tego jakieś głupie sieci komputerowe zajmują aż 30h!!! Ja rozumiem, że szkoła chce nas przytrzymac jak najdłużej, w końcu jak uwalimy 2 przedmioty to i nasza obrona się przeniesie na późniejszy termin, a kasa dla szkoły będzie płynęła, na wykończenie budynku przy Olszewskiej. Na tą chwile na zajęcia projektowe z automatyki chodzą z nami ludzie którzy powinni w tym roku bronić, ale mgr. Zgadzam się też z opinią że niektórzy wykladowcy prowadzą przedmioty jakby na siłe tam siedzieli, też mieliśmy tą filozofie przyrody i głupie filmy o konfucjonizmie. Jak tylko uda mi się obronić w terminie, spadam z tej szkoły, jak wiele osób z mojego roku, bo z czesnym też szaleją na mgr ZIP kosztuje 6100, porównujac PW chce 4600, jest różnica. NIE POLECAM!!!
viveron
Witam wszystkich. Z góry uprzedzam, że nie mam problemu z nauka, ROZUMIEM, że są pewne wymagania i trzeba je spełnić. Tylko, że moje WK#$%*&^%$%^NIE NIE wynika z tego, że jestem leń i jak ktoś mi mówi, że trzeba się uczyć to tupię nogą i się złoszczę jak dwulatek, któremu właśnie zabrano lizaka. WSEiZ to dno dna!!!!!! moje zainteresowania to Odnawialne Źródła Energii (OZE). Wybrałem tą szkołę bo miała taką specjalność. Zerknąłem na listę przedmiotów - wydaje się ok, poszedłem do dziekanatu - tu jak to w trakcie rekrutacji sama słodycz, wszystko będzie cudownie itd. W tej chwili jestem na ostatnim semestrze i mam już dość. z moich zamiłowań zostało...nic. 90% specjalistycznych przedmiotów zostało "położone". Dlaczego tak mówię? 1. Wykładowcy zapominają o wykładach!!! 2. Wykładowcy gubią prace zaliczeniowe 3. wykład z Inżynierii Środowiska - dobrze brzmi prawda? a na wykładzie oglądamy film, który sam sobie mogę obejrzeć w domu!!!! w dodatku w takiej kopii, że rozumiem co 3 słowo. A filmy są peanem budownictwa ekologicznego lat 70!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4. wykład Nauczania w ekologii - kolejne filmy...mogę je znalźć na YT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wykładowca ŚPI !!!!!!!! 5. wykład filozofia przyrody (pomijam fakt, że taki przedmiot mi jest na H%&^%^ja na uczelni technicznej), ten sam wykładowca co z pkt 4 i....ŚPI !!!!!!!!!!!!!! 6. kolejne dwa przedmioty specjalistyczne na których (jest rok 2012!!!) wykładowcy uczą mnie, że mogę się ubiegać o dotacje na projekty związane z OZE w Eko Funduszu, który od kilku lat NIE ISTNIEJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rozumiem, że jest wymóg zaliczenia - to trzeba zaliczyć. I powiedzenie "płacę wymagam" nie ma tu nic do rzeczy. Nabiera on jednak znaczenia (kluczowego) jeśli chodzi o rzetelność wykładowców do studenta i swojej pracy. Ja wiem o Eko Funduszu, że już kilka lat nie istnieje. Ale inni już nie i jak pójdą na rozmowę rekrutacyjną do jakiejś firmy i wypalą, że coś takiego istnieje i tam Pan Panie mój przyszły pracodawco może starać się o pieniądze - to życzę powodzenie w zatrudnianiu się. 8. wykładowcy są nie przygotowani, dane mają NIEAKTUALNE!!! i nie chodzi tu o kilka miesięcy, no rok nawet. Rekordzistą był wykładowca, który twierdził, że jedna z farm witarowych jest w fazie projektu...a ja na niej byłem i rozmawiałem z ludźmi którzy ją budowali i...od 8 !!!!!!!!!!!!!!!!!!! lat pracuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dla mnie to WYŁUDZENIE pieniędzy. Jestem handlowcem i tak to rozumiem: kupuję w sklepie długopis, który przestaje pisać po 1 minucie. Wracam do sklepu z paragonem i go wymieniam na inny. Kiedy to się powtarza sklep zwraca mi kasę. Nie widzę różnicy pomiędzy zakupem długopisu a zakupem wiedzy na wyższej uczelni. Jeżeli wiem, że wykładowca "uczy" mnie o rzeczach które nie istnieją a mówi że istnieją - składam reklamację! To nie jest problem typu "w dziekanacie są nie miłe panie". To jest podstawa podstaw!!!!! Jeżeli student ma większą wiedzę od wykładowcy to ja poproszę o etat na takiej "uczelni". Mam nadzieję, że każdy kto wybiera się na studia, będzie omijał szerokim łukiem WSEiZ.
25.11.2012
03.11.2012
magda
moja kumpela z LO poszla do nich na architekture, tatko placi, wiec luzik, na razie mowi, ze jest spoko, ale to dopiero 2 miesiace pierwsze takie rozgrzewkowe, ona ma luz z tego co opowiada, ja na UŁ na TiR zapieprz total, sprawdziany, nie wiem, czy to specyfika prywatnych szkol, ze jest lagodnie, co by sie student nie zniechecil, zastanawiam sie, kiedy im srube podkreca, bo nie wyobrazam sobie, zeby na takim kierunku moglo byc jaltowo, ja myslalam o architekturze jako drugim kierunku za 2 lata, ale jeszcze nie wiem, gdzie, fajnie bylo miec kogoz znajomego, ale uczelnia tez muzi byc ok, bo placic kupe siana i nie byc zadowolonym to bez sensu jest, a gdzie polecacie architekture w Warszawie albo w Łodzi?
karuska
zalezy, kto czego szuka, jakie ma oczekiwania zarowno wobec poziomu, jak i wszystkiego wokol, jednemu pasuje, jak wykladowca podkreci srube, bo czuje ze jest student, a inny od razu narzeka, ze za ciezko, sa tacy, ktorym wydaje sie, ze jak placa to powinni miec wszystko na tacy, i notatki z zajec, i ksero od prowadzacego, i najleopiej, zeby za nich prace semestralne napisac, ja jestem na ochronie srodowiska z wyboru, a nie przymusu, zeby studiowac musialam znalezc prace i sama sobie za studia zaplacic, ale ogolnie rzecz biorac jestem zadowolona
20.09.2012
17.09.2012
bryta
moze i masz racje, tylko ze jak ktos jest sfocusowany na architekture na przyklad, a na PW sie nie dostal, to zbyt wielkiego wybory w Wawie nie ma na prywatnych, wiec nie zwazajac na niedogodnoscli lokalizacyjne ludzie i tak pojda i zaplaca, bo chca miec papier, albo raczej chca spelnic marzenia swoje lub nie daj Boze rodzicow, moze jak uczelnia zaczna czytac komentarze na swoj temat to sie obudza, moze ktos zweryfikuje kadry i zostawi w dziekanacie takie babaki, ktore potrafia sie usmiechnac do czlowieka a nie tylko jeczec, ze petentow trzeba przyjac, wydaje mi sie ze WSEiZ ma przynajmniej te przewage nad wieloma innymi prywatnymi szkolami, ze jakosc nauki jest ok, moze gorzej warunki, ale na same studia ludzie tak nie narzekaja, przynajmniej tak mi sie zdaje \
Ninori
Ta szkoła to kompletne badziewie. Kobiety w dziekanacie mają problem ze wszystkim co się da, aby coś uzyskać zawsze się trzeba kłócić. Za wszystko płacić i to jeszcze jakie sumy. Czesne na wnętrzach 890zł + warunki po 350zł + płać za wszystkie pianki, materiały plastyczne, podkłady. Przedmioty jak autocad, archicad i corel traktowane są po macoszemu. 5 zajęć to nawet nie jest podstawa. Istna tragedia. Dziekanat nigdy nie pójdzie wam na rękę, zapomnijcie. A obsługa- szczerze w mojej firmie jakbym miała tyle skarg na personel to od razu wyrzuciłabym je na zbity pysk. Ulubiony tekst pań z dziekanatu: "wszystko jest w internecie". Co mi po tym, jeżeli akurat jestem tam gdzie nie mam dostępu do internetu a muszę wiedzieć to teraz, je to nie obchodzi. W samej szkole jest brudno. Siedzenia kleją się z brudu- petycje z prośbami o wyczyszczenie nic nie dały. Ludzie uczą się w 4 miejscach w Warszawie i muszą między zajęciami z wielkimi teczkami i projektami makiet "teleportować" się gdzie indziej. Nie jest to za wygodne. Podsumowując: ta szkoła ciągnie kasę jak może i nic nie daje w zamian. Nie dajcie się oszukać na piękne reklamy. To pic na wodę.
13.09.2012
22.08.2012
kiosk
proszę o opinie o architekturze studentów, którzy tutaj się uczą.
marzena
Idę tutaj na zarządzanie, mam nadzieję że dam radę :). Bardzo mi się spodobał opis, rozmawiałam też ze znajomymi i polecali tą szkołę, tylko że oni studiowali coś innego. Ale mam nadzieję, że trzymają poziom na każdym kierunku. pozdrawiam
18.07.2012
06.07.2012
sani
ja studiuję tutaj europeistykę i jestem zadowolona. dużo ludzi mówi, ze teraz jest to nieprzyszłościowy kierunek, ale wg mnie jest bardzo rozwijający i wystarczy trochę chęci żeby potem zdobyć pracę. Ja mialam już praktyki w urzędzie gdzie powiedziano mi, że po studiach powinnam aplikować do nich o pracę :)))
pilnaxd
moja koleżanka studiuje na pierwszym roku wzornictwa na WSEiZ, jest bardzo zadowolona tego kierunku, to że szkoła specjalizuje sie w zarządzaniu i ekologii nie znaczy, ze Wzornictwo jest zaniedbane, możesz śmiało składać podanie do tej szkoły ;)
24.02.2012
14.02.2012
Wanda
co sadzicie o kierunku WZORNICTWO w tej uczelni wyższej? bo to jest dla mnie kierunke, w ktorym chcialabym sie rozwijac. Tylko boje sie troche, czy szkola, ktora niby specjalizuje sie z zadzadzaniu i ekologii dobrze zrealizuje program Wzornictwa, co? Jak myslicie KOchani? Niby ocene tutaj maja ok, ale tez niewiele jest wpisow, a juz nikt nie mowi o tym kierunku. Wiem, ze to kierunke nowy, wiec bardziej to pytanie kieruje do osb ktore juz studiuja, nawet cos innego, ale zalezy mi na ich obiektywnej opinii.
jam
Ochrona środowiska oraz architektura są na bardzo dobrym poziomie. Atmosfera, lokalizacja oraz kadra też jest zadowolająca :D Polecam :)
03.01.2012
30.05.2011
olga
o architekturze i urbanistyce moge mowic tylko dobrze, wiem ze wysoki poziom ma tez zarzadzanie,
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu