Ocena uczelni


Komentarze (236)


  • Olvv

    Hej :) Czy ktoś orientuje się w jakich godzinach odbywają się zazwyczaj zajęcia zaoczne z filologii angielskiej? Czy to prawda, że są semestry, kiedy trzeba zostać nawet do 21?
    7/11/19
  • matylda

    Planuję zmienić uczelnię. Studiuję architekturę. Czy polecacie tą uczelnię?
    7/9/19
  • Kasia

    Witam. Planuje rozpocząć studia niestacjonarne-zarządzanie. Jak często odbywają się zjazdy? Co dwa tygodnie w weekendy?
    7/1/19
  • marta

    Czy jest szansa nauczyć się grafiki w tej uczelni?
    6/27/19
  • Vistula E-learning Team

    Reply for the comment of Nikki from date 6/20/19
    Dzień dobry! Zjazdy na studiach online mają miejsce 3 razy w roku - zjazd powitalny jesienią, zjazd egzaminacyjny na koniec semestru zimowego oraz zajzd egzaminacyjny na koniec semestru letniego. Platforma działa bez zarzutu :) Kontakt z uczelnią telefoniczny, mailowy, a z działem e-learning także poprzez Messenger. Studia mają taki sam program, jak studia zaoczne. Studenci online cenią sobie elastyczność tej formy nauki, ale mówią też, że są to studia dość wymagające - potrzeba samodyscypliny i dobrej organizacji pracy, aby uczyć się w ten sposób. Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy do kontaktu.
    6/23/19
  • Nikki

    Witam:) Planuję zacząć studia on-line (Ekonomia) i mam parę pytań. Jak często są zjazdy? Czy platforma e-learningowa działa bez zarzutu? Jaki jest kontakt z uczelnią? Czy studia są bardzo wymagające? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    6/20/19
  • Tomek

    Gloria, no co Ty. Sam też mam za sobą studia online na tej uczelni i bez najmniejszego problemu zaraz po zakończeniu nauki znalazłem pracę. To nie ma znaczenia czy online czy stacjonarnie czy zaocznie - egzaminy i tak zdajesz na uczelni więc Twoja wiedza jest tak samo weryfikowana.
    6/2/19
  • Olga

    @student1245 jak wejdziesz na ich stronę www, to masz dokładnie rozpisane programy studiów, przedmioty i co tam jeszcze potrzeba. Sama się też planuję wybrać na architekturę, mam nadzieję, że nie zawiedzie mnie ta uczelnia bo póki co jestem bardzo nią zafascynowana.
    5/29/19
  • Maturzystka2019

    Witam! Planuje studiować informatykę. Szukam uczelni, która zapewni mi komfrotową naukę w trybie zaocznym. Zastanawiam się nad SGGW i Vistulą. W tygodniu pracuje więc interesuje mnie rozkład zajęć. Czy zajęcia odbywają się również w piątki? Czy koszt miesięczny ulega zmianie podczas trwania studiów? Zastanawiam się również nad wyborem specjalności. Chciałabym pójść w kierunku testowania oprogramowania. Jaka specjalność będzie dla mnie najlepsza?
    5/27/19
  • Student1245

    Witam, mam zamiar aplikować na kierunek architektura, czy ktoś jest w stanie wypowiedzieć się o tym kierunku ?
    5/27/19
  • szop

    Polecam! Wszystko odbywa się w terminach, nie odwołują zajęć. Poziom nauki też jest bardzo dobry.
    5/21/19
  • kola

    Czy Biuro Karier oferuje realne i fajne prace? Jak wyglądają oferty stażowe?
    5/19/19
  • Julia

    Czy ktoś z Was robi magisterkę z grafiki na tej uczelni? Jaki jest poziom?
    5/19/19
  • Gloria

    A czy nie sądzicie, że studia online mają po prostu kiepskie opinie ? Bo jakie to "studiowanie" tak naprawdę ?
    5/18/19
  • Daria

    A czy opłata za studia może ulec zmianie w ciągu roku akademickiego ? Czy jest to stała wysokość na cały tok studiowania? No i czy istnieje możliwość ratalnej spłaty?
    5/18/19
  • Julek

    Dobra, a czy studenci z kierunków online mają taką samą możliwość uzyskania stypendium jak inni? Czy wybierając taki tryb sam się eliminuję od np. stypendium naukowego. Macie wgl takie stypendia?
    5/16/19
  • DoradcaOnlineVistula

    Witaj, szach! Na Twoje pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Codziennie otrzymujemy dziesiątki nowych ofert pracy dla studentów i absolwentów z różnych kierunków. Biuro Karier w codziennej pracy aktywnie poszukuje nowych ofert. Pracą po ukończeniu naszej uczelni nie musisz się martwić - aż 90% naszych absolwentów znajduje pracę w przeciągu 3 miesięcy od zakończenia studiów! Jaki kierunek Cię interesuje? Pozdrawiam, Daria, Doradca Online Akademia Finansów i Biznesu Vistula
    5/16/19
  • szach

    po którym kierunku na państwa uczelni jest najwięcej ofert pracy?
    5/15/19
  • kola

    Doradco, to bardzo interesujące podejście . Jak sprawdzają się zajęcia online? Czy więcej jest osób na zajęcia online,czy stacjonarnie?
    5/14/19
  • DoradcaOnlineVistula

    Witaj Monika! Program Grafiki (studia na poziomie licencjackim) jest tak skonstruowany, aby połączyć wrażliwość artystyczną z najnowszymi technologiami informatycznymi. Przekazujemy wiedzę, praktyczne umiejętności i doświadczenie niezbędne w komunikacji wizualnej. Uczymy studentów posługiwania się technikami artystycznymi i sprawnego posługiwania się programami graficznymi. Przygotowujemy do realizacji zaawansowanych zadań w projektowaniu, reklamie, grafice, grafice komputerowej DTP, ilustracji i fotografii. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online Akademia Finansów i Biznesu Vistula
    5/11/19
  • DoradcaOnlineVistula

    Witaj Julek! Mam przyjemność być Waszym Doradcą Online. Studia Online II stopnia na kierunku Zarządzanie umożliwi Ci zdobycie tytułu magistra. Na poziomie magisterskim skupiamy się na poszerzeniu wiedzy o aspekty globalne. To doskonała oferta dla osób, które szukają sposobu na zyskanie nowych perspektyw zawodowych w wymiarze międzynarodowym. Absolwenci uzyskują dokładnie taki sam dyplom, jak inni absolwenci studiów niestacjonarnych. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Akademia Finansów i Biznesu Vistula
    5/11/19
  • Monika

    Zastanawiam się nad tą uczelnią, jednak zależy mi na jakości kształcenia. Planuję wybrać się na grafikę - ktoś mógłby coś o niej powiedzieć? Warto ?
    5/9/19
  • Julek

    Co sądzicie o tych studiach online w vistula? Ciekawi mnie 2 stopnień zarządzania najbardziej. Warto wgl się na to porywać?
    5/9/19
  • Arek

    o Vistuli mówi się, że sporo tam obcokrajowców, z jakich państw najwięcej? albo na jakich kierunkach jest ich najwięcej? chciałam zapytać studentów, jak Wy to postrzegacie ze swojej perspektywy jako zaletę? Czy macie realne przyjacielskie kontakty z cudzoziemcami? no np. odwiedzacie się w wakacje?
    5/7/19
  • Kam

    Czy aplikuje ktoś na iberystykę zaoczną w tym roku akademickim ?
    5/4/19
  • Kam

    od jak dawna mają w ofercie budownictwo? szukam opinii o tym kierunku w prywatnych szkołach warszawskich.
    4/30/19
  • studia

    Jak myślicie, najpierw zrobić licencjat z zarządzania, a potem magisterkę z turystyki i rekreacji, czy na odwrót?
    4/16/19
  • Digital Death Manager ???

    no padłam normalnie, wiecie co to jest za zawód - Digital Death Manager? to gość, który będzie miał dostęp do wszystkich naszych haseł w serwisach i pomoże nam zakończyć nasze życie w sieci :-) takie ciekawostki znalazłam na stronie Vistuli w artykule o zawodach przyszłości - https://www.vistula.edu.pl/vistula-insight/nowoczesne-technologie/zawody-przyszlosci I jak tu sie nie kształcić w branży IT?
    4/1/19
  • Kam

    Nauka hiszpańskiego na iberystyce jest od podstaw. Ja w tym roku aplikuję na studia zaoczne. Drugi język jest do wyboru . Ktoś aplikuje też na zaoczne od października 2019 ??
    3/31/19
  • studenci zagraniczni

    widzę poniżej wpisy po angielsku od studentów uczących się w Vistuli, widzę też na ich stronie www zakładke o studiach po angielsku, tylko kierunki nie są wymienione. Czy dużo jest obcokrajowców w tej szkole? z jakich państw najwięcej? czy studia w wersji angielskiej są dedykowane studentom zagranicznym, czy też np. ja moge być z nimi w grupie (spełniam wytyczne kryteria z zakresu znajomości języka). Kto prowadzi wówczas takie zajęcia? nativs? czy możecie powiedzieć jak to wygląda z perspektywy polskiego studenta?
    3/28/19
  • iberystyka

    mi też się marzy filologia hiszpańska, przy czym znam podstawy, uczę sie sama, mam znajomą w Barcelonie i ona mnie mobilizuje. Czy na Vistuli reaizuja program od podstaw? tak wynikałoby z zasad rekrutacji - ze znajomoscią angielskiego nie ma problemu, myślę że matura na rozszerzeniu wypadnie bardzo dobrze, bo próbne były na 100%. Czy wybór Vistuli dla tego kierunku jest dobrym pomysłem? może macie jakieś porównanie z innymi uczelniami w Warszawie? Wasze wskazówki będą mi bardzo pomocne, Iza.
    3/1/19
  • Kam

    Aplikuje ktoś na filologię hiszpańską niestacjonarną?
    2/1/19
  • Dawid

    Cześć! Czy znalazłaby się osoba, która może opowiedzieć w kilku słowach o kierunku zarządzanie ?
    1/20/19
  • Pytanie

    A jak duże są grupy na niestacjonarnej filologii angielskiej?
    1/20/19
  • student

    obserwuję te uczelnię od jakiegos czasu, bo studiowała w niej moja kuzynka, a teraz ja - szkoła dokonała ogromnego skoku jakościowego, wizerunkowego, wiele pozytywnych zmian przeprowadzono z myslą o studentach. Mam wrażenie, że ludzie którzy tutaj zarządzają mają świadomość, że warto dbać o dobra komunikacje i organizację, bo studenci to doceniają i maja przez to dobrą opinię. Dla jasności, to nie jest tak że zawsze jest cukierkowo i nigdy nie wyskoczył babol, ale raczej rzadko i potrafili się w tym zaleźć.
    1/13/19
  • Anna

    A tak nie dodalam kierunku, finanse i rachunkowosc
    1/12/19
  • Anna

    Hej, Czy moze ktos powiedziec jak wygladaja studia online? Obecnie jestem na studiach online w Lublinie jednak ilosc zjazdow troche mnie dobija (3 w ciagu jednego semestru, a wiec az 6 na rok - mieszkam za granica). Mysle o przepisaniu sie.
    1/12/19
  • Ania zarządzanie

    Czy ktoś studiuje online zarządzanie i może się wypowiedzieć?Jak wykładowcy, zajęcia, materiał do ogarnięcia...?
    1/7/19
  • Anonimkaa

    Hej, czy ktoś może wypowiedzieć się na temat filologii angielskiej niestacjonarnej na tej uczelni? Jak duże są grupy?
    12/19/18
  • Benek

    Czy studiuje ktoś tutaj filologię hiszpańską ? Czy nauka na pierwszym roku jest od podstaw? Chodzi mi o studia niestacjonarne . Proszę o informacje.
    11/29/18
  • Sam

    International university, good access by public transport. A metro station next to the university. The lecturers are mainly practitioners, the level of teaching is high. I'm happy with my choice. An inter-national environment will help you find a job abroad
    11/5/18
  • John

    Vistula is a very good school, international is its amazing plus. I'm very happy. The advantage is good access near the metro station Stokłosy. I recommend strongly.
    10/27/18
  • Adam

    Bardzo dużo praktycznej wiedzy polecam zdecydowanie.
    10/26/18
  • Marta

    Hej, czy ktoś studiował może nauczanie języków obcych na tej uczelni ??
    10/14/18
  • Helen

    Hello! I’ve wanted to study in Vistula but i’m not sure if graphics faculty is good enough. What lvl of drawing skill you should have if you want to study there without troubles?
    10/5/18
  • Alicja

    Hej, jestem studentem tej uczelni i odradzam wam tą uczelnię!! Bałagan w papierach to pikuś przy organizacji roku akademickiego gdy pojawiasz się na zjazd o którym cię poinformowano, ale zapomniano powiedzieć o tym ochronie budynku :D Kontakt z opiekunem roku zerowy, piszesz maila a w odpowiedzi nie odpowiadają na zadane pytania! Oceny same znikają z systemu i to ty masz za nimi latać przez ich niedopatrzenia i błędy. Oprócz tego komunikacja wewnątrz placówki jest koszmarna, chyba ze sobą się nie porozumiewają! Panie w dziekanacie nie umieją pomóc :) Jeśli wybierasz tą uczelnię to najpewniej będziesz radził/radziła sobie na własną rękę bo brak tu osób kompetentnych :)
    10/1/18
  • Studentka

    Hej, zjazdy rozpoczynają się od 29 września a inauguracja jest 6 października? Czy to jest błąd na stronie, czy prawda? Ktoś wie? Chodzi o studia niestacjonarne
    9/19/18
  • Do zuzia99

    Czy aby na pewno Twój adres mailowy jest zapisany poprawnie? Bo niestety nie moge wysłać wiadomosci, bo wyskakuje mi, ze taki adres mailowy nie istnieje. Wiec podaje swój: ewelina467-85@wp.pl niech piszą wszyscy ci którzy idą na FiR niestacjonarnie, można będzie się wtedy jakoś porozumieć.
    9/17/18
  • Bamboo

    Jak godzinowo wyglądają zjazdy na studiach magisterskich dziennie i zaocznie?
    9/16/18
  • Maja

    Cześć! Czy ktoś wybiera się od października na ekonomię (I st., zaoczne)?
    9/12/18
  • zuzia99

    Hej, tez wybieram się na FiR niestacjonarne jeżeli ktoś rowniez to piszcie do mnie na zuzanna-moscicka99@o2.pl to się jakoś porozumiemy, no tez narazie nie wiem co i jak
    9/12/18
  • Ewelina

    Hej, od października zaczynam studia niestacjonarne na kierunku finanse i rachunkowość. Decyzje o przyjęciu otrzymałam, natomiast nadal nie dostałam informacja gdzie i kiedy odbywa się inauguracja roku akademickiego 18/19. Czy ktoś może wie lub orientuje się gdzie dostanę taka informacje?
    9/6/18
  • Gdzie na Architekturę?

    Macie porównanie szkół warszawskich na kierunku Architektura (ew. arch. wnętrz). Szukam opinii, czytam wpisy na forach, rozmawiam z ludźmi i nadal mam mętlik w głowie. Czy tylko Vistula i Wyższa Szkola Ekologii i Zarządzania mają studia architektoniczne? Bo tak mi si pokazuja wyniki? Oczywiście mam na myśli szkoły prywatne, odpłatne. Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi.
    9/3/18
  • Do Filologia

    Studiowałaś zaocznie?
    8/29/18
  • Filologia

    Skończyłam na tej uczelni licencjat z filologii ang. i uważam, że w pod względem atmosfery i tego jak wygląda uczelnia jest naprawdę bardzo dobrze. Przez te trzy lata jednak niewiele się nauczyłam... profesorowie różni i nie ma ich wielu, najgorzej było z tymi starszymi, ponieważ byli za bardzo ogólni i często odbiegali od tematu opowiadając mało przydatne historie nie precyzując tego co powinniśmy opanować, kończyło się jakimiś ogólnymi egzaminami albo prezentacjami które nic nie dawały... Ogólnie było paru bardzo dobrych wykładowców, szczególnie na 1 i 3 roku. Drugi rok był najgorszy, bo mieliśmy jedną profesorkę od 3 różnych przedmiotów.
    8/29/18
  • Borówa

    Witam W tym roku zaczynam studia online FiR. Obecnie mieszkam za granica . I mam pytanie .Jak często będę musiała zjeżdżać na ćwiczenia i egzaminy ?
    8/24/18
  • Makrell

    Zarzadzanie online ,studia 1 stopnia. Czy ktos moze podzielic sie doswiadczeniami. Czy jest duzo matematyki i na jakim poziomie ?
    8/7/18
  • informatyka w W-wie

    Gdzie najlepiej iść na Informatykę na uczelnie prywatną w Warszawie? Czy macie jakieś porównanie, jak te szkoły wypadają, myślałam o Vistuli albo Polsko-Japońskiej, jak uważacie?
    7/27/18
  • Rafał B.

    Cześć :) Wybieram się na finanse i rachunkowość. Może ktoś napisać o danym kierunku oraz czy ogóle warto tam iść?
    7/10/18
  • architektura

    czy to prawda ze po Architekturze na Vistuli nie ma sie państwowej licencji ? jak to w ogóle wygląda z tymi uprawnieniami dla absolwentów?
    7/8/18
  • być może kandydatka

    Może mi ktoś coś powiedzieć o filologii angielskiej? Oczywiście najlepiej ktoś, kto co najmniej skończył teraz 1 rok studiów. Słyszałam o tej szkole przeróżne opinie, i te dobre, i te fatalne i już nie wiem komu wierzyć..
    7/8/18
  • Studia online

    W odpowiedzi na post Maćka: Całe studia odbywają się w trybie online, ale na sesje egzaminacyjne studenci muszą przyjeżdżać dwa razy w roku na uczelnię. Zaliczanie języków odbywa się faktycznie na pierwszych dwóch semestrach, jest do tego osobna platforma e-learningowa Rosetta Stone. Studia same w sobie mają bardzo elastyczną formę i idealnie nadają się dla osób, które studiując chcą jednocześnie pracować, podróżować czy też przebywają w danym momencie na urlopie macierzyńskim i chcą zajmować się rodziną. Co nie zmienia faktu, że wymagają jednocześnie pewnej dozy samodyscypliny i uczciwie należy uprzedzić, że próba opanowania wszystkich materiałów na tydzień przed egzaminami prawdopodobnie zakończy się fiaskiem. :)
    6/29/18
  • Studentka

    W tym momencie jestem na drugim roku studiów tutaj. To chyba najgorszy z moich wyborów w edukacji. Jest strasznie pod kątem organizacji czegokolwiek. Zjazdy potrafią trwać 10 godzin, non stop bez przerwy. Jedne zajęcia się kończą o 11:00, następne zaczynają. I tak o rana do wieczora. I oczywiście ogromne prośby, żeby się nie spóźniać. Jeśli masz jakiś problem niecierpiący zwłoki, uważaj wykładowcy i opiekunowie niechętnie odpowiadają na maile (o ile w ogóle odpowiadają). Jeśli chcesz na początku semestru usłyszeć jaki jest projekt na zaliczenie, a potem siedzieć bezczynnie na zajęciach (bo nic się na nich nie dzieje) zapraszam. Jeśli chcesz słuchać seksistowskich komentarzy od wykładowców, zapraszam. Można wymieniać i wymieniać. Koniec końców, jeśli będziesz płacić i poprzynosisz kupione projekty, możesz być dumny, bo jako pierwszy dostaniesz papierek. :)
    6/7/18
  • Maciek

    zamierzam studiować FiR online licencjackie . jeśli ktoś wie w jaki sposób zalicza się egzaminy i może ktoś wie coś o zaliczaniu języka obcego, bo z tego co wiem ze strony to są od 1 do 2. będe wdzięczny za pomocne opinie
    5/30/18
  • University of London International Programmes?

    Mam pytanie, na jakich zasadach student Vistuli może studiować w University of London ? Czy ważna jest średnia? Jaka? Czy każdy może pojechać? Na jak długo? Pytam, bo na ich stronie są bardzo zdawkowe informacje.
    5/10/18
  • Tomek

    Czy ktoś studiował bądź obecnie studiuje na kierunku international management (master degree). Czy warto? Jaki poziom? Podejście do studenta? Jak sama uczeknia? Będę wdzięczny za opinię
    5/8/18
  • tuscan

    Jakieś opinie o ekonomii weekendowej na tej uczelni?
    5/8/18
  • jaka architektura na Vistuli?

    planuje studia na kierunku Architektura, jeszcze nie wiem, na jakiej uczelni, pewnie nie dostanę się na państwowa, wiec szukam na prywatnych. Jak oceniacie studia w Vistuli? Jaki jest poziom na architekturze?
    5/7/18
  • odp Satysfakcja

    Jestem na trzecim roku FIR na tej uczelni i mogę powiedzieć z całego serca, że polecam serdecznie. Obecnie jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej, równocześnie pracuję w zawodzie ściśle związanym z kierunkiem i wiedza zdobyta na tych studiach przydaje mi się w codziennych zadaniach. Poziom moim zdaniem jest dość wysoki, ale z pewnością do przejścia. Atmosfera przyjazna, wykładowcy pomocni. Naprawdę polecam!
    4/30/18
  • Satysfakcja

    Hej, czy jest ktoś, kto studiuje tu finanse i rachunkowość , kto chciałby się podzielić ze mną opinią na temat tego kierunku na tej uczelni? :)
    4/21/18
  • Marek337

    Czy ktoś studiuje/studiował informatykę na Vistuli? Jaki poziom? Czy warto?
    4/20/18
  • Bogdan

    Czy ktoś brał udział w podyplomówce Testowanie Oprogramowania? Jakieś uwagi?
    4/20/18
  • Lewicka magdalena

    Super uczelnia honorowana na swieci dyplom otwieraj drzwi do durch firm wystarczy czfurka na dyplomie aby pracowac w warszwfskich ministersteach
    3/10/18
  • Mala

    Hejka, czy ktoś z Was bronił sie na Vistuli? Ciekawa jestem jak podchodzą tam do obrony, czy to tylko czysta formalność czy trzeba jednak cos umieć. Będę wdzięczna za odpowiedzi :)
    2/27/18
  • Doma

    a co powiecie o dietetyce na vistuli, poziom plus wymagania, zamierzam rozpocząć tam studia na tym kierunku i zastanawiam się czy to jest odpowiednia uczelnia, czy nie lepiej byłoby np. na SGGW ?
    2/5/18
  • Justyna

    Jestem na 1 roku filologii angielskiej zaocznie... Naprawdę polecam... Bardzo Duzo nauki, ale na wysokim poziomie
    1/15/18
  • Kasia

    Jeśli ktoś mówi że na Vistuli jest dużo nauki to chyba naprawdę nie wie co to znaczy uczyć się na studiach. To nie podstawówka. Wiem, że to studia prywatne ale oczekiwałoby się minimalnego poziomu chociaż. Jeśli komuś zależy jedynie na papierku to idealne studia dla niego, jeśli ktoś chce się uczyć to lepiej jeśli wybierze inną uczelnię bo będzie zawiedziony.
    11/22/17
  • Adam

    Zdecydowanie polecam. studia online. Wykładowcy, z którymi do tej pory miałem styczność są na na prawdę wysokim poziomie i są specjalistami w swoich dziedzinach. Jeśli chodzi o zjazdy to są 3 zjazdy w ciągu roku, drugi zjazd jest jednocześnie zakończeniem pierwszego semestru i rozpoczęciem drugiego. Materiały udostępniane są w formie interaktywnych prezentacji, na podstawie których trzeba uzupełnić testy oraz rozwiązać zadania i case study. Dodatkowo wykładowcy prowadzą wykłady online (3 z danego przedmiotu na semestr), które prowadzone są w godzinach wieczornych. My jako studenci możemy zadawać pytania na czacie, a jak ktoś nie może brać udziału na żywo, to można obejrzeć nagranie w wolnej chwili. Oprócz tego oczywiście trzeba korzystać z literatury. Super rozwiązanie dla osób, które nie mogą studiować dziennie i na normalnych studiach zaocznych, ale wymagające samodyscypliny, dużego zaparcia i pracy własnej.
    11/20/17
  • Ada

    Witam, wybieram się na studia podyplomowe w tym roku :Menadżer transportu drogowego czy ktoś wybiera się może na ten rok? Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tego kierunku?
    10/23/17
  • Vio

    Jak to wyglada jezeli chodzi o studia online ?
    10/5/17
  • KATE 95951

    PISZĘ KOMENTARZ JESZCZE RAZ BO ZAUWAŻYLAM ŻE JEST JUŻ NICKNAME O NAZWIE KATE ,TAKZE JA JESTEM INNĄ OSOBĄ , KTÓRA SKONCZYLA LICENCJAT NA VISTULI :) Vistula jest super uczelnią, polecam filologię angielską, bardzo wysoki poziom i świetni nauczyciele, można się bardzo dużo nauczyć ale szczerzę mówię że jest trudno, dużo osób z mojej grupy nie zaliczyło przedmiotów i nie skończyli w tym roku szkoły, niektórzy odeszli w połowie bo wysoki poziom ale ja szczerze wam mówie, że jezeli będziecie obecni na wykładach i cwiczeniach i będziecie się uczyć systematycznie w domu to wszystko da się zaliczyc :) POLECAM VISTULE
    9/27/17
  • kate

    Vistula jest super uczelnią, polecam filologię angielską, bardzo wysoki poziom i świetni nauczyciele, można się bardzo dużo nauczyć ale szczerzę mówię że jest trudno, dużo osób z mojej grupy nie zaliczyło przedmiotów i nie skończyli w tym roku szkoły, niektórzy odeszli w połowie bo wysoki poziom ale ja szczerze wam mówie, że jezeli będziecie obecni na wykładach i cwiczeniach i będziecie się uczyć systematycznie w domu to wszystko da się zaliczyc :) POLECAM VISTULE.
    9/27/17
  • martyna

    Kate, kierunek moim zdaniem bardzo ciekawy, jeśli jesteś otwarta i komunikatywna to się odnajdziesz świetnie. Są praktyki, są duże perspektywy rozwoju, a zdolności interpersonalne w rożnych jerzykach możesz szkolić na uczelnianym korytarzu :)
    9/18/17
  • Konrad

    Zapraszam do Grupy abyśmy mogli sobie pomagać oraz się integrować. Vistula University 2017/2020 Stosunki międzynarodowe/Zarządzanie/Ekonomia
    9/18/17
  • Taki pan

    czy ktoś może polecić studia podyplomowe na kierunku kontroler finansowy? zastanawiam się nad tą specjalizacją
    9/16/17
  • Agata

    Ja słyszałam ze dużo osob wybiera tam grafikę i dietetyke, teraz zawody mocno na topie a akademia przygotowuje bardzo profesjonalnie do zawodu
    9/15/17
  • Mimi

    Ja zaczynam w tym roku anglistykę na Vistuli i powiem Wam, że jestem pełna optymizmu bo słyszałam o tej uczelni same dobre rzeczy. Wysoki poziom, sporo dodatkowych atrakcji dla studentów , goście, wykłady znanych osób. mam nadzieje, ze to najlepszy wybór :)
    9/10/17
  • Klaudia

    Własnie skończyłam licencjat i przez myśl mi nie przeszło, żeby tu kontynuować. Zdecydowanie odradzam. Część wykładowców sprawia wrażenie jakby przyszła tu dla rozrywki. Nacisk na ogólne przedmioty, specjalizacje to jakiś żart. Brak organizacji.
    9/8/17
  • Karo

    Witajcie. Jestem właśnie na kierunku ekonomia i choć długo zastanawiałem się nad wyborem odpowiedniego kierunku, jak również uczelni, to śmiało mogę każdemu polecić uczelnię Vistula. Bardzo wysoki poziom, kadra ok, wiec jak na razie same plusy, oby tak dalej
    9/5/17
  • Milena

    Witajcie Chciałabym poprosić o podzielenie się opinią nt. kierunku" filologia niemiecka od podstaw". Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat.. Czy może ktoś studiował ten kierunek i mógłby się podzielić wrażeniami nt. prowadzenia zajęć, poziomu zajęć i generalnie czy rzeczywiście po trzech latach można osiągnąć poziom C1 jak podają na stronie? Z góry dziękuję
    9/4/17
  • Kate

    wybieram się na studia na kierunek turystyka i rekreacja, czy może mi ktoś podpowiedzieć czy warto? czy kierunek ciekawy i wymagający dużo nauki i zaangażowania?
    8/22/17
  • Weronika

    Ja również mogę polecić filologie, wysoki poziom. Poza tym na uczelni jest dobra organizacja i kontakt z wykładowcami
    8/17/17
  • Michał

    Witam wszystkich. Chciałbym się spytać o rekrutacje, Czy bez zaliczonych przedmiotów rozszerzonych jest szansa aby sie dostac? Zależy mi bardzo na tej szkole, Chciałbym wybrac sie na ekonomie albo rachunkowość i finanse. gdyby ktoś chciał to zapraszam do kontaktu fiolek1315@wp.pl
    8/10/17
  • Michał

    Witam wszystkich. Chciałbym się spytać o rekrutacje, Czy bez zaliczonych przedmiotów rozszerzonych jest szansa aby sie dostac? Zależy mi bardzo na tej szkole, Chciałbym wybrac sie na ekonomie albo rachunkowość i finanse. gdyby ktoś chciał to zapraszam do kontaktu fiolek1315@wp.pl
    8/10/17
  • Tad

    Jestem obecnie po pierwszym roku ekonomii, pierwszym moim wyborem nie była Vistula, ale koniec końców cieszę się, ze tu trafiłem :) Kadra ok, poziom też, myślę też o drugim kierunku tutaj.
    8/2/17
  • Magda W.

    Zorganizowana szkoła, zarówno od strony administracyjnej jak i naukowej. Wykładowcy prezentują satysfakcjonujący poziom, a sprzęt nowoczesny i przygotowany do zajęć. Mój kierunek: grafika.
    8/1/17
  • MagdaB

    Polecam filologię angielską. Moja siostra studiuje na Vistuli i jest bardzo zadowlona. Wysoki poziom, fajni wykładowcy. Ogólnie same plusiki:)
    7/31/17
  • AGA

    Czy ktoś studiował na tej uczelni Iberystykę i chciał by wyrazić swoją opinię ?
    7/26/17
  • agniecha

    Miro, najlepiej bezpośrednio u źródła się dowiedzieć, bo być może coś się zmieniło, więc najprościej zadzwonić i podpytać. Ja na Vistuli polecam dziennikarstwo i komunikację społeczną, gdzie można się praktykować od razu na uczelnianych kanałach komunikacji :)
    7/25/17
  • Miro

    Czy ktoś ma informacje o studiach mobilnych z Informatyki, z Vistuli. Tzn. Czy była i będzie bo Aktualnie nie widzę jej w ofercie
    7/24/17
  • petro

    polecam grafikę na Vistuli (magisterkę bo licencjat robiłem na PJATK) jestem zadowolony z poziomu nauczania jak i dostępnego sprzętu, wykładowcy w większości naprawdę zaangażowani
    7/24/17
  • rurek

    czy na zaocznych też jest dużo obcokrajowców?
    7/19/17
  • Aders

    Burdel na kółkach! Zero organizacji. Co do większości wykładowców nie mam zastrzeżeń, przygotowywali studentów do zdobywania wiedzy, w cielawy sposób prowadzili zajęcia i motywowali do nauki. Ale sama uczelnia zniechęcała. Pod koniec studiów dowiedzieliśmy się, ze czeka nas jeszcze jeden semestr nauki ponieważ program nie przewidział dodatkowego przedmiotu, wykładowcy zwłaszcza tureccy olewaja studentów oczywiście polskich, koleżanka musiała zapłacić 600zl za to ze z winy wykładowcy nie miała wstawionej oceny 5 do systemu, nie można było z tym nic zrobić. Przy wyborze kierunku możliwe były różne specjalizacje do wyboru po czym okazało się ze żadnej specjalizacji nie ma. Tragedia. Tureccy studenci maja oceny wystawiane na podstawie grubości portfela z reguły nie są od nich wymagane zaliczenia czy egzaminy.
    7/17/17
  • KAMI

    Uczelnia na wysokim poziome , zarowno jesli chodzi o kadre jak i zaplecze naukowe, swietni profesorowie, czesto ludzie biznesu, ale nie bufony, z takim zyciowym ludzkim podejsciem do studenta powiedzialabym. Uczelnia platna , ale wymagajaca, jak nie bedziesz sie uczyl i olewal zajecia to nikle szanse , ze sie utrzymasz, zwaszcza jesli chodzi o kierunki typu finanse czy ekonomia, tu jednak trzeba troche trudu wlasnego wlozyc. Co jeszcze dla mnie było na ogromny plus dla tej szkoly, to fakt, ze nawet jak mialam problem z czesnym(wiadomo studentowi sie nie przelewa i nie zawsze moze liczyc na wsparcie rodziny) i zalegałam z oplatami , to chyba widzac , ze jednak mi zalezy bo mialam dobre oceny, nie zostalam wyrzucona z dnia na dzien z uczelni, tylko dostalam bardzo uprzejmie , taktowne przypomnienie w postaci maila od Pan z kwestury :) Na pewno bede bardzo milo wspominac te szkole, wlasnie jestem po obronie :-) Zdecydowanie polecam
    7/7/17
  • aa

    aaa
    7/2/17
  • kapiszonek

    Realistyczny, nie brzmisz jakbyś tam studiował i wiedział jak to wygląda naprawdę ;) albo może inaczej, może i studiowałeś na Vistuli, ale liczyłeś na to, ze skoro uczelnia płatna to jakoś się prześlizgniesz, a tu się okazało, że trzeba się trochę przyłożyć do przedmiotów a tego się nie spodziewałeś i pojawiły się trudności ;) No cóż, studia to nie przelewki.
    6/28/17
  • Arczi

    Osobiście studiowałem mobilnie magistra. Jestem zadowolony, zajęcia prowadzone są online często od godziny 18. Można normalnie rozmawiać z profesorem przez chat, który prowadzi lekcje na żywo. Często wyjeżdżam z Wawy, ale w mobilnych wykłady są nagrywane i można je odtwarzać w każdej chwili. Plus ciekawsze materiały i prezentacje niż na typowych studiach zaocznych. Cena przynajmniej 2 lata temu była zależna od kierunku, ale oceniam że i tak nie jest drogo.
    6/9/17
  • Luiza

    Ja jestem bardzo zadowolona ze studiów tutaj, człowiek nie czuje się jak w jakimś zaścianku (sory za słowo). Jest międzynarodowa atmosfera, można doszlifować język, nie tylko z wykładowcami, ale przede wszsytkim ze studentami. Już nawiązałam kilka przyjaźni i na wakacje wyjeżdżam do jednego z uczelnianych znajomych.
    6/9/17
  • zarządzanie- specjalizacja logistyka

    Wie ktoś czy zdarzało się tak, że kierunek nie został otwarty?
    6/2/17
  • Realistyczny

    Praktyki stosowane na tej uczelni zdecydowanie odbiegaja od jej przeznaczenia. Dziwne jest to, że ten sam kierunek studiów i rocznik ma np. dwóch wykładowców jednego z przedmiotów i jedna grupa ma łatwo a druga ma ciągle problemy z zaliczniem a potem trzeba płacić tylko i płacić za zaliczenia i nie można normalnie skończyć studiów. Być może jak krzycza w telewizji uczelnie będą oceniane niedługo po jakości nauczania i ta uczelnia zwinie manatki, czego jej życzę. Zdecydowanie odradzam tą uczelnię
    5/30/17
  • Realistyczny

    Zdecydowanie nie polecam tej uczelni. To typowa dzialalność gospodarcza mająca na celu wyciągnięcie jak największej ilości pieniędzy ze studentów a nie ich nauczenie czegokolwiek.
    5/30/17
  • AsiaM.

    Dla mnie wielkim plusem szkoły jest to, że przygotowuje praktycznie do pracy. Dzisiaj mało kto chce chodzić na wielogodzinne wykłady, nawet jeśli są ciekawe, ale jednak marnować na nich czas. Ludzie chcą zdobywać doświadczenie, praktykę, która świetnie przygotuje ich do pracy zawodowej. Dla mnie to największy plus Vistuli.
    5/24/17
  • Majlena

    Fajna uczelnia, sporo obcokrajowców, więc jest wesoło. Jedyny zarzut to brak zamknięć w łazience na drugim piętrze
    5/24/17
  • zarządzanie

    Ja kończyłem rok zarządzanie na Vistuli. Czy specjalność jest otwierana to zawsze zalezy od liczby studentów, ale im generalnie zależy na tym, ze jak się zgłosiłeś, to żebyś został i studiował i robią wszystko, by tak się stało. ;)
    5/22/17
  • camilca

    Grafika – Ja jestem na grafice i mogę polecić. Jeśli się tym interesujesz, to już na drugim roku zdarza mi się robić grafiki dla klientów, na razie w gronie znajomych, ale taki początek. Najważniejsze chyba, ze wykładowcy są solidni.
    5/17/17
  • rachunkowość

    Witam Również wybieram się na tę uczelnię. Interesuje mnie jak dużo studiuje tam osób po trzydziestce? Oraz czy to prawda że na zaocznych jest w-f?
    3/20/17
  • Zarządzanie

    Czy ktoś może coś napisać o tym kierunku, czy wszystkie specjalności są uruchamiane? Na stronie nie można znaleźć nawet listy przedmiotów na kierunku :(
    3/9/17
  • Grafika

    Witam, zastanawiam się nad wyborem tej uczelni , interesuje mnie kierunek grafiki. Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tego kierunku, czy jest on zadowalający, jaki jest poziom ?
    2/28/17
  • Finanse i Rachunkowość

    W tym roku wybieram sie na finanse i rachunkowość. Może ktoś napisać, czy łatwo się dostać oraz czy ciężkie są zaliczenia ?
    2/27/17
  • Alicja

    Witam, czy jest tu ktoś kto studiuje w trybie mobilnym i mógłby wyrazić swoją opinię o tych studiach ?
    2/19/17
  • littlerunner

    Witam. Czy na Vistuli istnieje jeszcze kierunek Geodezja i Kartografia? Studiował ktoś ma tym kierunku? Co możecie powiedzieć?
    2/5/17
  • Ja

    Nie mogę już słuchać tych bredni, że w tej szkole jest mega drogo, mam kilku znajomych i płacą oni 500 zł miesięcznie... więc to średnia cena. Na WUM można sobie studiować medycynę za 5 tys miesięcznie wiec chyba 500 zł za miesiąc to nie jest dużo.
    12/12/16
  • stypendium

    kto może dostać stypendium socjalne? przy jakich dochodach na członka rodziny?
    10/4/16
  • Ashi

    witam. czy ktos studiujajcy informatyke zaocznie moglby napisac pare slow o tych studiach?
    7/26/16
  • Maciej

    Odnośnie informatyki Zajęcia prowadzone ciekawie, wielu prowadzących z dużym doświadczeniem praktycznym. Zaliczenie może nie najprostsze, ale jak ktoś chodził na zajęcia to bez większych problemów. Szczególnie ucieszyło mnie wprowadzenie do programu autoryzowanych szkoleń Akademii Cisco. Są tam super materiały i można podciągnąć wiedzę.
    3/31/16
  • Mikołaj

    Planuje podjąć studia od semestru letniego ( w systemie zaocznym ) i chętnie "dogadam się " z posiadaczem indeksu na darmowy rok studiów , w razie zainteresowania proszę o kontakt mailowy : adams_1506@o2.pl pozdrawiam.
    2/16/16
  • grafika?

    czy Vistula ma grafikę? od kiedy? to jest jakaś nowość w ofercie? są już studenci, którzy to studiują i moga się wypowiedzieć, jak jest? interesuje mnie program, kadra, specjalności, jak najwięcej informacji, Adam
    2/15/16
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Naprawdę nikt nie napisze o informatyce na Vistuli? Może znajdzie się ktoś tak miły i da cynk jak wyglądają te studia na tej uczelni ostatnio? Zastanawiam się nad podjęciem studiów od semestru letniego, więc będę zobowiązany. Dziękuję. J.I.
    1/31/16
  • ja

    cześć, pół roku temu rozpocząłem edukacje na Vistuli na kierunku ekonomia :) po pół roku mogę stwierdzić, że jest to całkiem dobra uczelnia, po samym sobie widzę że umiem już sporo ;) jedyne na co mogę narzekać to nauczyciel matmy (nic się od niego nie nauczycie) i brak informacji takich jak terminy zapisów na wf (po miesiącu dowiedziałem się, że coś takiego jest)
    12/12/15
  • Eve

    Witam,obecnie studiuje turkologie i zamierzam się przenieść do Vistuli,pytanie czy warto?
    10/21/15
  • Mattias

    Witam! Mamy 4 indeksy/stypendium na uczelnię Vistula w Warszawie. Może zna ktoś kogoś kto planuje zacząć tam naukę. Indeks jest oficjalnym zaproszeniem na rok studiów bez dodatkowych opłat, kierunek nie ma znaczenia ponieważ obejmuje nawet studia dwujęzyczne. Indeksy są nagroda w turnieju organizowanym przez uczelnię. Jak macie pomysł gdzie mogę znaleźć chętnych to proszę info pchać dalej! Kontakt - 696960804
    9/21/15
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    9/17/15
  • Ana

    Witam, Jakie macie zdanie na temat tej uczelni? Czy plan jest układany dla całego rocznika taki sam czy samemu trzeba się zatroszczyć o jego ułożenie?
    9/15/15
  • ja

    Co sądzicie o tej uczelni? warto iść na ekonomię?
    8/30/15
  • Budownictwo

    Co sądzicie o kierunku budownictwo? Jaki poziom i czy warto studiować ten kierunek na tej uczelni
    8/22/15
  • Robin Hood

    A jak jest z tą licencją na UNREAL ENGINE przy specjalości GRY KOMPTEROWE na Informatyce? Mógłby się wypowiedzieć ktoś, to rozpoczął tę specjalność? Dzięki.
    6/9/15
  • micky

    Witam. Chciałbym rozpocząć zaocznie sinologię. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na ten temat?
    5/15/15
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Naprawdę nikt kompetentny kto rozpoczął INŻYNIERSKĄ INFORMATYKĘ w pażdzierniku lub lutym nie może się wypowiedzieć o jakości tego kierunku studiów na VISTULI? Jeśli jest ktoś taki, to śmiało, nić Was to przecież nie kosztuje. :) Dajcie znać, jakby co. Pozdrawiam. J.I.
    4/30/15
  • Alicja

    Dobra, rzetelnie przygotowująca studentów do późniejszego szukania pracy uczelnia. Tu się kładzie nacisk nie tylko na teorię, ale i na praktykę, której jest, w porównaniu z innymi uczelniami, całkiem sporo. Fajnie, że jest dużo różnych wykładów z ciekawymi, mądrymi gośćmi, no i niezłe konkursy, na których można wygrać studia :) a moja kumpela jest w reprezentacji siatkowki :)
    4/28/15
  • Sylwia

    Tu się ciągle coś dzieje:) wciaż sa jakies wykłądy mistrzowskie, spotkania, eventy, ostatnio np. z Danutą Hubner, nie tylko studenci maja wstep :) a jesli chodzi o zajecia to sa na bardzo wysokim poziomie, widac ze inwestuje sie tu w wiedze. Po wakacjach, jak dobrze pojdzie, wybieram sie na podyplomowy coaching managerski:)
    4/22/15
  • julek

    uczelnia kladzie nacisk na prkatyczną wiedzę, dobry poziom języków. nie bez powodu wyladawała w końcu w rankingu Wprost na uczelnie najbardziej pożądane przez pracodawców. Poza tym dużo świetnych ludzi i dobre jedzenie w bufecie. ;)
    4/22/15
  • witam

    jak to w prywatnej uczelni, od studentów nie wymaga się za wiele... stanowczo odradzam, jeżeli ktoś poważnie myśli o swojej edukacji
    4/19/15
  • lisa

    Bardzo dużo się tu dzieje - mnóstwo konferencji, warsztaów, znanych gości. Ostatnio byla prof. Hubner. ogolnie poza zajęciami jest tu mnóstwo możliwości do rozwijania swoich zainteresowań, douczania się języków, kształtowania miękkich kompetencji.
    4/14/15
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Czyżby cenzura zajrzała tutaj? A gdzie się podziały moje pytania, przemyślenia oraz wymiana zdań na temat INŻYNIERSKIEJ INFORMATYKI na Vistuli? Ktoś to może wytłumaczyć? Dziękuję. J.I.
    3/24/15
  • Paweł

    uczelnia na poziomie bardzo dobrych uczelni państwowych. Mogę to potwierdzić osobiście, bo na UŁ studiowałem 5 lat, a na Vistuli byłem na podyplomowych. Dobra, wykwalifkowana kadra, dużo rozmaitych ciekawych eventów dla studentów (zreszta nie tylko) i najwazniejsze dla mnie - duzo praktyki. Jest tu też sporo obcokrajowców co zmusza do komunikowania sie w jez. ang. Uczelnia dla ludzi chcacych naprawde sie czegos nauczyc a nie sobie bimbac
    3/20/15
  • geodezja i kartografia

    gdzie w Wawie najlepiej iść na Geodezję i Kartografię? jak jest na tym kierunku w Vistuli? podrzućcie coś w temacie, ewik
    3/12/15
  • sasu

    nie musicie sie za mocno napracować, mówię o przeciętnie ogarniętych studentach, jak masz ambicje, to i średnia wysoka wycięgniesz, a jak Ci się nie chce, to zalke dostaniesz bez większych kłopotów, ogólnie spoks
    11/27/14
  • bezdelnik

    Fajne jest tu............
    11/21/14
  • doska

    normalna dobrze działająca szkoła, ani wielkich zaskoczeń na plus, ani na minus, jak rozmawiam ze nzajomymi, to mam wrażenie, że nawet u nas jest powyżej średniego poziomu w uczelniach prywatnych, ja ogólnie jestem zadowolona z wyboru
    11/19/14
  • Tobias

    dopiero zacząłem studia i jak na razie poziom i wymagania są spore. nie miej jednak wykładowcy są spoko i można liczyć na wsparcie.
    10/23/14
  • niezdecydowana

    mam pytanie dot. anglistyki, czy żeby poradzić sobie na studiach trzeba na starcie umieć angielski na wysokim poziomie?
    9/19/14
  • zick

    Może ktoś napisać coś o inzynierce z infy? Albo najlepiej zostawić jakiś kontakt ;)
    9/7/14
  • barti

    polecam socjologię w AFIB!
    9/4/14
  • Robertas

    byłem na uczelni na dniach otwartych i wstępnie oceniam na "plus"
    9/2/14
  • Beti

    Ja rozpoczynam filologię angielską, zachęciła mnie koleżanka która tam studiuje. Podobno bardzo dobrze uczą, fajna atmosfera na uczelni. Dużo obcokrajowców, także myślę że to coś dla mnie.
    8/27/14
  • Elizka

    Możliwość studiowania w obcym języku, jest dla mnie niesamowitą zachęta, do tego wielokulturowość uczelni.
    8/25/14
  • Bik

    Widziałem tą szkołę , budynek bardzo ładny, opinie też słyszę że niezłe a jak oceniacie samą ekonomie ?
    8/19/14
  • Zuza

    To prawda, uczelnia na bardzo wysokim poziomie. Świetna atmosfera, fajni ludzie, bardzo ciekawe zajęcia i świetne warunki. I co ważne chce się chodzić na zajęcia, nie słyszysz tylko nudnej teorii ale otrzymasz dużo praktycznej wiedzy. Ja też polecam tą uczelnie.
    8/19/14
  • Tom

    Uczelnia na wysokim poziomie , pokuszę się nawet o stwierdzenie : światowym. Przyjeżdża tu studiować wielu obcokrajowców co chyba o czymś świadczy. Faktycznie rankingi potwierdzają wysoki poziom i prestiż tej uczelni. Jestem bardzo zadowolony że tutaj studiuję i wszystkim którzy szukają dobrej prywatnej uczelni spokojnie polecam właśnie tą. Renata jeśli pytasz o anglistykę to chociaż ja studiuję informatykę to znam ludzi z tego kierunku i wiem że są bardzo zadowoleni. Do tego będziesz miała możliwość rozmawiać z obcokrajowcami więc od razu będziesz też mogła praktykować język.Także spokojnie możesz tutaj startować na pewno nie pożałujesz.
    8/11/14
  • Przyszła studentka

    Ja zapisuję się na stosunki międzynarodowe bo mój brat tutaj studiował i wiem że uczelnia jest bardzo dobra nie tylko marketingowo, gdyż zdaje sobie sprawę że to studenci później wystawią jej opinie. A nie ma nic gorszego niż kuszenie studentów obietnicami bez pokrycia, bo prawda i tak zawsze wyjdzie na jaw.
    8/7/14
  • Renata

    Hej ja też szukam dobrej anglistyki w Warszawie, czy na tej uczelni ten kierunek jest na prawdę na wysokim poziomie ? Sprawdziłam że ta szkoła jest wysoko w rankingach ale czy sama anglistyka jest dobra, czytałam że studiuje tu sporo obcokrajowców, fajnie bo pewnie można z nimi rozmawiać po angielsku co też jest na plus. Ale czy ktoś ze studentów może szczerze się wypowiedzieć czy warto tutaj studiować ?
    8/7/14
  • Ania

    Moja koleżanka jest po pierwszym roku anglistyki na tej uczelni, dzięki informacji jakie mam od niej też złożyłam tam dokumenty. Wiem że to uczelnia o wysokim poziomie nauczania, świetnych warunkach , dużo obcokrajowców co czyni uczelnię bardziej umiędzynarodowioną . Cieszę się że będę tam studiować bo wiem że to nie jest jedna z wielu prywatnych szkółek ale tak jak napisał Miszelin: uczelnia na miarę uniwersytetu
    8/7/14
  • Happy

    Jestem bardzo zadowolona z możliwości studiowania w języku angielskim, zdecydowanie polecam.
    7/28/14
  • desire

    Uczelnia na bardzo wysokim poziomie , zerknijcie sobie w rankingi uczelni prywatnych "Perspektywy 2014 " - V miejsce w kraju o czymś świadczy.
    7/22/14
  • studentka

    zaoczna sinologia została rozwiązana
    7/8/14
  • rozczarowana

    uczelnia w trakcie nauki zmieniła nazwę, z obecną nazwą wstyd dyplom pokazać. Jest kilka osób na uczelni, które utrudniają życie, knują, kombinują i na każdym kroku pokazują, że student to zero. Tylko zapominają, że dzięki nam mają pieniądze. Nie polecam. Pierwsze semestry były ok, dopóki uczelnie się nie połączyły i rozwalili grupę, kazali studiować indywidualnie. Zdecydowanie odradzam studiowanie na stosunkach międzynarodowych. Szkoła ma dobrą reklamę, ale nic poza tym. I jeszcze jedno… władze uczelni pięknie mówią o studentach, ale jak jest realny problem to możecie zapomnieć o pomocy. Banda złodziei. Ambitnych i zdolnych studentów równa się do tych najsłabszych. Skrzydeł na tej uczelni nie można rozwinąć.
    7/8/14
  • Miszelin

    Jak dla mnie to super uczelnia, poziom , warunki, atmosfera wszystko na miarę uniwersytetu
    7/4/14
  • snikers

    Jak z sinologią?
    6/30/14
  • grger

    Uczelnia kusi bardzo, zarówno ze względu na znaną markę, cudowny budynek jak i atrakcyjne opłaty. Ale czerwona lampka mi się zapala gdy pomyślę że nie ma ona uprawnień do prowadzenia studiów magisterskich z informatyki. Przyznam że posiadanie takich uprawnień mówi więcej o uczelni niż najpopularniejsze rankingi. W dobie doktoratów możliwych do wyrobienia w prywatnych szkołach zdobycie przez Vistule praw magisterskich nie powinno być problemem, a wygląda na to że jest, i budzi to mój niepokój. Czy zamierza wasza uczelnia coś z tym zrobić ?
    6/30/14
  • Mt'n'Blade

    grger - generalnie informatyka jest na bardzo dobrym poziomie. szczególnie dwie najważniejsze specjalizację po których prawie na 100% masz prace czyli technologie baz danych i sieci. w tym drugim partnerem biznesowym jest Enterasys i Simens których przedstawiać chyba nie muszę. jeśli chodzi o atmosferę to jest bardzo przyjemnie w przeciwieństwie do państwowych
    6/24/14
  • Kinia

    Proszę o opinie nt. Finansów i Bankowości, chodzi mi o studia magisterskie. Dużo matematyki i czy bardzo ciężko???
    6/23/14
  • grger

    BŁAGAM o opinie nt. informatyki na Vistuli
    6/19/14
  • Magda

    Zgadzam się z poprzedniczką. Anglistyka na bardzo wysokim poziomie,bardzo dobrzy wykładowcy , świetnie prowadzone zajęcia szczególnie metodyczne. Ja własnie skończyłam tutaj drugi rok po przeniesieniu się z innej małej uczelni i mogę tylko powiedzieć że nawet nie ma co porównywać bo wszystko na tej uczelni jest na super wysokim poziomie, począwszy od poziomu nauczania a kończąc na świetnych warunkach i super atmosferze. Do tego jesli dodać międzynarodowe środowisko ( studenci z różnych krajów ) które pozwala praktykować język na każdym poziomie to powiem tylko że jestem bardzo zadowolona że przeniosłam się na tę uczelnie i szczerze wszystkim ją polecam nawet tym którzy wybiorą inny kierunek to z językiem angielskim będą stykać się na każdym kroku a to jest jest bardzo ważne nie tylko dla tych którzy studiują języki.
    6/19/14
  • Iza

    Filologia angielska na bardzo wysokim poziomie - polecam każdemu kto chce dobrze nauczyć się języka a nie tylko zdobyć papierek :)
    6/18/14
  • melon

    Studiuję tutaj stosunki międzynarodowe i chyba nie ma lepszej szkoły do tego kierunku. Na uczelni duża cześć to obcokrajowcy, można poznać inne kultury nie tylko od akademickiej strony :). Jest sporo różnych konferencji i dyskusji na bieżące tematy np Ukrainy możemy też posłuchać co mają do powiedzenie osoby, które pochodzą z tych krajów.
    5/13/14
  • Pati

    Mnie skusiła tutaj także możliwość odbycia stażu, czy praktyk w wielu znanych i poważanych firmach. A to najlepsza rekomendacja potem przy szukaniu pracy, już po skończeniu studiów.
    4/25/14
  • zigi

    Gdy probowalam sie przeniesc ze szkoly, to nastapil prawdziwy chaos miedzy dziekanatem a dzialem rekrutacji. Panie klocily sie o to, co ktora ma robic, dzieki czemu stracilam w tym dziwnym miejscu duzo czasu. Lektorat z hiszpanskiego marny, podstawy literaturoznawstwa z przedziwnym czlowiekiem, mimo ze jego dokonania na papierze imponuja, to nic poza tym, jako wykladowca zdecydowanie ponizej przecietnej. Gdy ja rozpoczynalam studia na iberystyce, to kadra na tym kierunku jeszcze nie byla skompletowana, co mowi samo za siebie. Atmosfera przyjemna i to chyba najwiekszy plus tej uczelni :)
    4/15/14
  • fir

    Ja również polecam finanse i rachunkowość, studiuję dziennie. Moim zdaniem dużym plusem tej uczelni jest bardzo profesjonalna kadra wykładowców, którzy potrafią w ciekawy sposób prowadzić zajęcia.
    4/1/14
  • Wiki

    Ja jestem od semestru na studiach magisterskich z ekonomii, teraz zaczynam drugi semestr. Do tego wybrałam specjalizację ekonomię międzynarodową. Podoba mi się tutaj to, że taka specjalizacja posiada swojego partnera z biznesu, który pomaga w doborze odpowiednich materiałów oraz programu edukacyjnego. Zwiększa to szanse na zdobycie praktycznej wiedzy.
    3/28/14
  • Seba

    Studiowałem na Vistuli finanse i rachunkowość (zaocznie, bo tak mi najbardziej odpowiadało). No, sporo musiałem przysiąść ,zwłaszcza przy makroekonomii (której nie cierpię) ale z innymi przedmiotami było całkiem dobrze, ogólnie wrażenie całości - pozytywne.
    3/28/14
  • montecarloo

    Ocenia Iberystyka zaoczna. Uczelnia w ogóle nieprzygotowana do prowadzenia zajęć. Dobra reklama i nic więcej. Wykladowcy chcą na sile udowodnić ci ze jesteś gorszy od nich i wcale nie próbują się hamować w swoim zachowaniu. Hiszpański na marnym poziomie będziecie musieli brać korki bo widzę co dzieje się w mojej grupie zbyt wiele się nie nauczyciel mimo iz uczelnia oferuje start od zera to zdecydowanie nie polecam osobom z zerowa znajomością języka ani nawet z lekko podstawowa lepiej wybierzcie inna szkole po co przeplacac skoro nie możecie nic kompletnie z niej wynieść
    3/24/14
  • do Radka

    ja tak wcale nie uważam, Vistula to prestiżowa uczelnia o wysokim poziomie nauczania, z wykwalifikowaną kadrą. Polecam każdemu ponieważ sama tu studiuję ;)
    12/23/13
  • Radek

    Zastanawiałem się nad wyborem tej uczelni, ale powiem szczerze komentarze mnie przestraszyły.. Czyli uczelnia dla osób które chcą jedynie szybko i bezproblemowo zdobyć odpowiedni papierek?
    12/2/13
  • turystka

    Chciałabym zapytać studentów turystyki i rekreacji jak prowadzony jest ten kierunek w Vistuli? bo wydaje mi się, że finanse i biznes ma mało wspólnego z turystyką... jak wygląda rozkład roku? ile trwają praktyki zawodowe i czy są na każdym roku tak jak na UŁ?
    12/1/13
  • absolwent

    Byłem na przedostatnim semestrze kiedy zmieniono nazwę z WSEI na UV. Myślałem, że mnie krew zaleje. Niby mam ten dyplom inż., ale wstyd to komukolwiek pokazać. Zachowaliście się bardzo podle wobec ludzi, którzy zdecydowali się powierzyć Wam swoją przyszłość i pieniądze! Wstyd!
    11/12/13
  • laurka

    no wizerunkowo to wygladaja ładniusio, a jakby jeszcze zadbali o studentów, to mieliby prawdziwe, dobre, pozytywne opinie, wystarczy tylko zajrzeć \"do srodka\", przyjrzeć się i ponaprawiac co nieco
    10/26/13
  • merlin

    Jestem już na 3 roku informatyki. Przez ten czas nie nauczyłem się niczego nowego. Kadra poza kilkoma wyjątkami nie potrafi przekazać swojej wiedzy. Egzaminy i zaliczenia wszystkie w pierwszym terminie praktycznie bez przygotowania. Średnia w granicach 4.5. Z obroną pracy nie sądzę żebym miał problemy. Kampus jak na szkołę prywatną całkiem dobry, jedzenie na stołówce tanie i całkiem przeciętne. Podsumowując - jeżeli chcesz zdobyć wiedzę - szukaj gdzie indziej, jak Ci zależy na dyplomie - masz zagwarantowany (jak będziesz chodził). Ale czy o to chodzi w studiowaniu - odpowiedzcie sobie sami. PS. Mimo wszystko jestem w szoku, bo jest całkiem spora grupa ludzi którzy oblewają egzaminy. A mając porównanie z Politechniką widzę ze zadania są najłatwiejsze z łatwych, więc się dziwię jak można te egzaminy oblać. No ale ja maturę pisałem 15 lat temu. I ona była na wyższym poziomie niż obecne studia. Pozdr.
    10/1/13
  • kasiula

    Moja koleżanka to studiowała w Vistuli finanse i rachunkowość zaocznie i całkiem nieźle dawała sobie radę, matematyki miała dość sporo, pamiętam, że często narzekała na statystykę i makroekonomię ale z resztą przedmiotów nie miała większych problemów ;)
    9/30/13
  • Zyta

    Witam Mam pytanie, czy ktoś studiował zaocznie rachunkowość i finanse, jak z poziomem trudności ? Wprawdzie pracuję w tym zawodzie, ale matura była daaawno i zastanawiam się czy np.jest dużo matmy, a jak z resztą przedmiotów ?
    8/30/13
  • aga

    Studiowal tu ktos filolologie angielska lub iberystyke zaocznie ?Czekam na jakies rzeztelne opinie ;).
    8/25/13
  • sernik z chrzanem

    Po pierwsze PRIMO ;) Na każdej uczelni o wszystko martwisz się sam, taka jest specyfika studiów. Studiowałem wcześniej w uczelni prywatnej, teraz jestem na UW i mogę powiedzieć odwrotność tego co ktoś tu napisał. W starej szkole miałem właśnie odczucie że jestem potrzebny na plaster do d*py a na UW czuję się przez wykładowców przyjaźnie i po partnersku traktowany. Zaznaczam że nie studiowałem na Vistuli i nie wiem jak tam jest. Ale Nie dam obrażać swojego uniwersytetu tym bardziej zę mam za sobą nie lada przejścia z jedną ze szkół prywatnych. PZDR !
    7/27/13
  • kik

    A ja nie nie jestem zadowolona,
    7/18/13
  • zong

    matmy jest sporo jak na każdej informatyce więc przygotuj się na sporo nauki, ale wydaje mi się, że warto wybrać ten kierunek na tej uczelni
    7/12/13
  • przyszły student

    Planuję zapisać się na tą uczelnię na kierunek informatyka - zaocznie. Czy ktoś może napisać, czy jest bardzo ciężko? Niestety nie znam się na programowaniu, ale mam niezłą wiedzę na temat komputerów. Czy poradzę sobie na tym kierunku? Czy dużo jest matematyki?
    5/24/13
  • Daria

    Świetna uczelnia, taka prestiżowa, taka ważna :D studiowanie tu jest marzeniem wielu osób (w tym moim:P) ale niestety nie każdy może sobie na to pozwolić. Ma wysoką ocenę , a z drugiej strony trzeba za to zapłacić wysoką cenę...
    5/8/13
  • Monika

    Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl e-mail : written4you@poczta.fm
    4/29/13
  • Kiton

    bardzo dobre
    4/29/13
  • stosunki międzynarodowe

    o kierunku stosunki miedzynarodowe moge sie wypowiedziec pozytywnie, program realizowany bez zarzutu, wykladowcy normalni, jedni wymagaj wiecej, inni mniej, chyba jak wszedzie, ogolnie w mmojej grupie nie ma takich, ktorzy by krecili nosem, chyba ze musza zalatwiac cos z dokumentacja, bo tu panie potrafia byc upierdliwe, chyba jak wszedzie w dzienakatach, oglnie ok
    4/11/13
  • dariaaa

    Niedawno "odkryłam" portal Opinieouczelnaich, od razu weszłam na stronę mojej uczelni i z przykrością muszę zaprzeczyć plotkom, iż uczelnia ta jest dobra dla osób chcących tylko zdobyć papierek. gdyby tak było wykładowcy nie wymagaliby tyle od swoich studentów oraz nie martwili by się o nich. A w Vistuli pracują na prawdę fanatyczni wykładowcy, starają się pomóc żakom, wysyłają materiały, przez co relacje studentów z nimi są bardzo przyjazne ;)
    3/7/13
  • ania

    mam pewne porównanie, gdyż miałam okazję studiować na Uniwersytecie Warszawskim a później w Akademii Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie. w obu tych uczelniach na studiach zaocznych. i powiem szczerze, że Vistula bardziej przypadła mi do gustu. bo w każdej z tych szkół płaciłam więc nie ma różnicy akurat pod tym względem. Ale w Vistuli była jakaś lepsza atmosfera, bardziej dbali o studenta, interesowali się, na UW o wszystko martwisz się sam.
    2/3/13
  • tamara

    podobno ta uczelnia ma opinię, że warto tu chodzić dla papierka bez nauki, ale ja się z tym zgodzić nie mogę, studiuje administrację i wcale nie jest tak lekko, program mamy podobny do studentów dziennych, podejście wykładowców jest do nauczanie jest takie samo jak w uczelniach publicznych, także gorąco polecam
    2/1/13
  • Tja

    Nie wiem, nie budzi mojego zaufania rektor tej szkoły - twórca funduszu Eurogeddon, który generalnie jeśli osiągnie zyski to na tym, że Europa zbankrutuje i nastąpi jakaś katastrofa. Na szczęście okazuje się, że w ostatnim roku jednostki to tego funduszu straciły 30% wartości, tyle że to też nie podbudowuje mojego zaufania w tego profesora.
    1/8/13
  • marecki

    Nie wiem jak wygląda nauka w Akademii Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie. Nigdy tam nie studiowałem, nie mam znajomych, którzy się tam uczą. Dlatego na ten temat dużo powiedzieć nie mogę. Ale moje osobiste odczucie jest takie, że ta szkoła jest nastawiona wyłącznie na wyciąganie pieniędzy od studentów. Jest mnóstwo publicznych wyższych szkół, które dają wyśmienite możliwości na znalezienie pracy, nie trzeba wyrzucać pieniędzy w błoto
    12/12/12
  • Dominik

    Bylem na Polibudzie 2 lata. PRzenioslem sie tutaj bo pracuje w tygodniu. Jestem zadowolony. Na polibudzie czesto przychodzil przedemerytalny pan glosem jakby mial zaraz wyzionac duch gadal jakies brednie. Tutaj fachowe podejscie do tematu. Wyklady z przedmiotow takich jak Finanse czy Ekonomia slucha sie jak program na Discovery :)
    12/10/12
  • Administrator

    Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    12/9/12
  • zmienila sie nazwa

    nie wiem, czy wiecie, ale ta uczelnia, czyli Vistula - niedawno sie polaczyla z Akademia Finansów, dlatego zmienila sie nazwa i teraz jest dwa w jednym; Akademia Finansów i Biznesu Vistula
    12/6/12
  • derek

    uczelnia ta szybko rośnie, ciekaw jestem, co będzie dalej
    12/2/12
  • taa

    Dużo słyszałem o tej uczelni. Że bardzo wysoki poziom, że renomowana szkoła. Wszystko fajnie, pięknie ale dla kogoś kto sobie może na to pozwolić. Nie każdego stać na prywatną uczelnię i ogromnymi kosztami z nią związanymi...
    11/8/12
  • alinka

    to jest prywatna uczelnia i wiadomo, że nauka wygląda nieco inaczej niż w publicznych szkołach. Jak zapłacisz kupę kasy to Cie będą lepiej traktować, proste :) z tego co wiem to nie jest jakoś mega ciężko zdać egzaminy... Ale Vistula cieszy się dobrą renomą, na pewno pracodawcy wezmą pod uwagę absolwentów tej uczelni :)
    10/26/12
  • againa

    Jakie sa porównywalne poziomem lub lepsze uczelnie w Warszawie? Nie wiem czy VISTULA to dobra decyzja, czy może udać się na studia w inne miejsce, skoro i tak będę płacić. Mi chodzi konkretnie o kierunek filologia angielska, ale ogólna opinia też będzie pomocna.
    8/30/12
  • konkret

    kadra? ok. budynek? w miarę przyzwoity. plan zajęć? niezbyt zawalony. ludzie z którymi studiuję? świetni. egzaminy? różnie, do zdania. ogólnie? vistula do boju, lepiej mi tutaj niż na każdym innym etapie nauczania - w podstawówce, gimnazjum czy liceum. i tyle!
    8/23/12
  • altniedziala

    tak naprawde jak sie studiuje wsrod ciekawych ludzi i lubi sie tematyke swoich studiow to sie ma o wiele mniej powodow do narzekan, jak np. alina ponizej. ja niestety nie jestem ani z kierunku zadowolona, ani ciekawych znajomosci na swoim kierunku nie nawiazalam. totez bez zalu zostawiam vistule i zaczynam od paxdziernika studia na innej uczelni .
    8/14/12
  • alina

    nie rozumiem narzekań, vistula jest spoko. mnie sie tu podoba. fajnie studia, ciekawi ludzie wokół. nie ma nudy, nie ma przesadzonych wymagań. mozna studiować po polsku, angielsku, robić różne kursy. naprawdę fajne studia
    8/11/12
  • gif

    uuu, słabiutko. widzę że średnia powyżej połowy w skali 1-10, ale to chyba i tak za dużo jak na vistulę. jedyne co mi się podoba w tej uczelni to kolor logo. no ale każdy decyduje się na to co mu odpowiada!
    7/31/12
  • spioch

    Jak aplikowałam na studia to stwierdziłam że lepiej studiować ekonomię niż matematykę, bo tak naprawdę oba kierunki w jakimś stopniu dotyczą tego samego, ale w pewnym momencie pojawia się między nimi duża przepaść i ja wolałam znaleźć się po stronie ekonomii. No i cóż, uważam mój wybór za słuszny. Zarówno kierunku, jak i samej uczelni, która oferuje całkiem dobre wykształcenie.
    7/29/12
  • piegi

    odjęłam się studiowania na kierunku filologia angielska. Podobno w Poznaniu jest najlepsza i pewnie dlatego się nie dostałam, ale w Warszawie znaleźli już dla mnie miejsce. Mimo że poziom nie należy do czołówki polskiej, to i tak polecam uczelnię. Języka wszędzie uczy się przecież tego samego, tylko metody dydaktyczne wszędzie trochę inne. Moim zdaniem na tej uczelni kadra dobrze spełnia swoje zadanie :)
    7/22/12
  • płocha

    co sądzicie o turystyce i rekreacji w Vistuli?? ogólna opinia głosi ze ten kierunek sam w sobie jest mało przyszłościowy i dość prostu, mimo tego chce na niego iść, poproszę informacje od studentów tego kierunku czego mogę się spodziewać po tej szkole ina jaką ilość nauki muszę się nastawić..
    7/10/12
  • max

    Polecam:) Właśnie się obroniłam. Świetna kadra (przynajmniej na filologii), budynek bardzo ładny, panie w dziekanacie miłe. Najlepsze jednak dla mnie jest to, że poznałam tam mnóstwo obcokrajowców (z Turcji, Chin, Uzbekistanu, Malawi, Hiszpanii, Nepalu i wielu innych miejsc).
    7/5/12
  • aarek

    Ja na pewno pochwalę kadrę. Pomimo, że są to ludzie znani i cenieni na arenie międzynarodowej, to na sali wykładowej są naprwdę wporządku i umieją przekazać nam swoją wiedzę. Nie wywyższają się i pomagają studentom w wielu kwestiach
    7/3/12
  • up

    ta uczelnia jest płatna, czy dostać się tutaj trzeba po rekrutacji w której nie są brane pod uwagę pieniądze, a jedynie wyniki matur? po tym jakie otrzymałem wyniki w niewielu miejscach w Warszawie przejdę pewnie rekrutację, niestety...
    6/30/12
  • go

    @f Jeśli zastanawiasz się nad wyborem uczelni to mogę polecić Vistulę. Wspominałeś o wykładowcach; z nimi to jest różnie, w zależności na jakim kierunku studiujesz lecz z reguły większość jest do dogadania i patrzy realnie na rzeczywistość, lecz nie należy tego rozumieć tak, że oceny dostajesz bo istniejesz w tej światoprzestrzeni; jeśli starasz się, chodzisz na zajęcia, przyłożysz się porządnie do egzaminu czy zaliczenia to wszystko jest ok i idziesz dalej, ale nie ma takiej patologii, że ktoś uwala studentów bo mu się tak podoba!
    6/25/12
  • f

    @Margarynek: a do minusów? Ja się zastanawiam gdzie studiować, czytam różne opinie o uczelniach i jak widzę że uczelnia ma uznanych wykładowców, to od razu bardziej się jej przyglądam. Bo np. mniej mnie interesuje czy atmosfera jest spoko albo czy studenci fajni, to z każdym rokiem się zmienia, a kadra zostaje ta sama. Interesuje mnie czy są tu tacy wykładowcy-kosy, których nie da się przejść za pierwszym terminem?:D
    6/20/12
  • Margarynek

    Studiuję tam drugi rok i uczelnia ma swoje plusy i minusy. Do plusów na pewno można zaliczyć uznanych wykładowców, wyposażenie, międzynarodowe środowisko.
    6/13/12
  • miqo

    Z Vistuli jestem bardzo zadowolony!! Uczelnia sama w sobie przyciąga nowoczesnością, świetna bazą dydaktyczną, bardzo dobrą lokalizacją a przede wszystkim znakomitymi Wykładowcami - praktykami a nie tylko teoretykami, którzy całą wiedzę przekładają na działania praktyczne z którymi w przeszłości się zetknęli albo stykają się w tym momencie. Jeśli ktokolwiek stoi teraz przed wyborem uczelni wyższej to z czystym sumieniem polecam Uczelnię Vistula !! Naprawdę warto tutaj studiować !! :)
    6/11/12
  • studenciak

    nie ma co, bez poszerzania wiedzy we własnym zakresie ze studiów niewiele się wyniesie. trzeba uczestniczyć w spotkaniach kół naukowych, być aktywnym w życiu uczelni, bo inaczej będzie ciężko po studiach. tzn tak czy siak będzie ciężko, ale może być gorzej lub lepiej. najlepiej to w ogóle mieć znajomości. moja opinia o vistuli jest ok, ale ja naprawdę dużo robię samodzielnie, więc może nie być to wymierna ocena uczelni.
    6/7/12
  • gosia

    ja wybrałam tę szkołę w tamtym roku i to chyba nie to. ani ludzi nie mam ciekawych na roku, ani kadra nie jest za dobra - czasami sama nie wiem czego ode mnie chcą. mam wrażenie że niewiele poszerzyłam swoją wiedzę od czasu rozpoczęcia studiów, ale to może dlatego że totalnie nie chce mi się uczyć, bo w programie nie ma na razie nic ciekawego...
    5/31/12
  • daria

    rankingi często kłamią, można sobie kupić możliwość bycia w nich. nie sądzę żeby była to wymierna strona oceny uczelni. chciałam tu studiować, ale ani rodzina ani znajomi nie potrafili powiedzieć nic dobrego, a nawet nic złego o vistuli, więc zrezygnowałam. nie żałuję, bo na gdańskim, na który w końcu się udalam, jest świetnie.
    5/23/12
  • koma

    Szczerze mówiąc nigdy nie słyszałam o tej uczelni i dopiero na tym portalu rzuciło mi się w oczy jej logo. Nazwa Vistula niespecjalnie kojarzy mi się ze szkolnictwem wyższym. Interesuje mnie czy kadra na kierunku filologia jest dobrze wykwalifikowana i właściwie to głównie czy podchodzi do wykładanych przedmiotów z pasją, bo dość już mam ludzi niezainteresowanych tym co robią.
    5/14/12
  • Vistula - najlepsza uczelnia wedlug GF

    wedlug Gazety Finansowej Uczelnia Vistula jest najlepsza uczelnia pod katem przygotowania do rynku pracy, ranking dotyczy 2011 roku, wiec chyba jest w tym ziarno prawdy
    2/24/12
  • do Roberta

    kierunek Finanse i Rachunkowosc nie nalezy do najlatwiejszych, ale jest dobrym pomyslem na przyszlosc, niezaleznie od tego, czy bedziesz najemnikiem, czy zalozysz wlasna firme, znajomosc regul rachunkowossci bardzo ulatwia zycie i jest zwyczajnie niezwykle przydatna, pomijam oczywiste fakty, jak mozliwosc otwarcia wlasnego biura rozrachunkowego, bo zwykle robi sie to po paru latach pracy u kogos, ale powiem jedno: warto przysiasc na studiach, zadac sobie troche trudu, by potem spijac smietanke
    2/24/12
  • Chałwa

    nazwa jest taka, jaka jest. Moze mialo byc krocej, wygodniej, szybciej, mniejsza o to. Ale sama uczelnia jest dobra, wiec smialo mozna ja rozwazac, jelsi komus po drodze :-)
    2/14/12
  • Aneta

    Skończyłam tą szkołę pod inną nazwą. Teraz nazywa się Vistula. Nie rozumiem decyzji. Ale Uczelnia a Wyższa Szkoła dla mnie to różnica. Teraz chyba tylko przez nazwę bym się na tą szkołę nie zdecydowała. Ale ogólnie szkoła bardzo dobra.
    2/10/12
  • Robert

    Mnie interesuja Finanse i Rachunkowosc, na stronie tej uczelni jest ogolna informacja, niestety pod zakladka opinie - pusto. Czy ktos moze mi powiedziec w miare obiektywnie, jaki jest stopien trudnosci studiow na tym walsnie kierunku? Jak wyglada pierwszy rok, sesja, zaliczenia, czy wykladowcy piluja, jaki odsiew po II semestrze?
    2/10/12
  • Groto

    prawda, sa dobrzy nie tylko marketingowo, po prostu czuja i wiedza, ze student jest wazny, bo to on wystawi najlepsze swiadectwo o uczelni, w ktorej studiuje, wiele szkol wyzszych jeszcze tego nie zrozumialo, zlapia studentow, przyciagna niskim czesnym labo pustymi sloganami, ale to sie pbraca przeciwko im, bo nie ma nic gorszego niz rozczarowanie i zawod, wiec spoko polecam Vistule.
    2/10/12
  • jaros

    kiedy rok temu szukalem uczelni dla siebie, Vistula byla o tyle favorytem, ze bardzo dobrze sie prezentowala marketingowo, swietne slogany, dobry pr, wachlarz atutów \"ZA\", kadra z najlepszych kregow politycznych i biznesowych, miedzynarodowy klimat, kontakty zagraniczne, wielkie mozliwosci, atrakcyjna praca, itd, itd, Balem sie, bo wczesniej ta szkola nazwywala sie inaczej, wiec zachodzila obawa, czy nie ma w tym przekretu, w sensie tam bylo nieciekawie, to sie przefarbujemy na Vistule i juz jest slicznie. Dzis po pierwszym roku nadal nie wiem, czy bede mial swietna prace na 10 kola, ale jedno trezba im oddac - to co pisza, czym sie chwala, jest prawda. Rzeczywiscie stawiaja na kadre i wysoki poziom. rzeczywiscie jest duzo obcokrajowcow, autentycznie ciagle cos sie dzieje na uczelni, konferencje, wyklady, az do znuedzenia, wiec ja moge smialo polecic Vistule, bo moja opinia o nich jest dobra.
    6/1/11