Opinie o Uczelni Akademia Teatralna im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie (AT Warszawa)

Komentarze (24)

  • ss

    ta uczelnia to korupcja i biedni wykladowcy
    25.04.2018
  • adam

    Uwaga napisze najkrócej jak się da. Do tej szkoły dostają się osoby po znajomości z polecenia lub po prostu przygotowują się u tych osób które siedzą w komisji. Sam pisałem maile, rozmawiałem face to face z wykładowcami każdy jest skłonny Cię przygotować. Płacisz komuś cały rok i wtedy Cię poleca... i Pytanie czy weźmie Ciebie bo do niego chodziłeś cały rok? Czy weźmie osobę zdolną ze Szczecina czy Opola np.?? Koneksje, korupcja, nepotyzm DNO DNA
    20.08.2017
  • Daria

    To są studia płatne? Czy bezpłatnie tez istnieje możliwość studiowania?
    12.04.2017
  • Paweł

    Szkoła dla bogatych cwaniakow
    28.03.2017
  • KAmerea

    ile kosztuje czesne?
    20.11.2016
  • Zu

    Jestem w 3 gimnazjum od niedawna zaczęłam się na poważnie interesować aktorstwem, jakie macie opinie o tej uczelni? Chciałabym być blisko domu, mieszkam w Warszawie, ale może lepsza jest ta akademia w Łodzi? Ktoś mi pomoze wypowie sie?
    15.07.2016
  • epicgirl

    Mam jeszcze jedno pytanie:jakie są przedmioty,trzeba za coś płacić dodatkowo i czy wogóle są to studia bezpłatne? Naprawdę byłabym wdzięczna.
    28.06.2015
  • epicgirl

    Ja też mam pytanie podobne do Patrycji,patrzą na maturę jeśli chodzi o reżyserię?Czy podliczaja punkty z każdego przedmiotu czy bardziej patrzą na egzamin praktyczny? Czy są jakieś kursy przygotowujace na ten egzamin praktyczny? Nie mam żadnego dorobku ani doświadczenia,ale czuję,że bardzo to lubię i byłabym dobra jako reżyser. Ale czy ciężko jest zaliczyć semestr? Nie jestem osobą bardzo zdolna ani odważną. Byłabym wdzięczna za odpowiedź.
    25.06.2015
  • Patrycja

    Hej . Chciałabym się zapytać tych co zdawali do tej akademii na wydział aktorski ? jak z waszą maturą zdaliście ją na perfect? zwracają na to jakos uwage ? Prosze o opinie. ;) Z nauki jestem słaba i sie zastanawiam czy to by nie robilo przeszkody przed zdawaniem tam .
    21.02.2014
  • Rafał

    od zawsze marzyłem o skończeniu szkoły teatralnej :) fascynuje mnie scena, aktorstwo, wcielanie się w różne role. ale najbardziej zależy mi na kontakcie z publicznością, nie chciałbym występować w filmach, chciałbym grać na scenie, na żywioł, gdzie w każdej chwili może zdarzyć się coś nieoczekiwanego :) a moim zdaniem Akademia Teatralna im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie przygotowuje do zawodu idealnie :)
    02.02.2013
  • bercik

    aplikować na aktorstwo zamierzam w łodzi i krakowie, ale warszawa jakoś mi nie leży. i w sumie nie wiem czemu. z której uczelni dyplom daje najwięcej? może i tutaj spróbuję... ale nie wiem czy dam radę trzy razy podchodzić do egzaminów wstępnych, no i może jeszcze trzy razy ich nie przechodzić, to byłoby 'lekko' załamujące.
    19.05.2012
  • skajej

    No na pewno taki dyplom to ugruntowanie swoich kompetencji i kwalifikacji, co może tylko pomóc w zdobywaniu pracy. Myślę, że to dobra uczelnia, choć sam nie uczęszczałem, ale moje dwie koleżanki są po niej. Jedna wyjechała co prawda na zachód, natomiast druga pracuje w teatrze, co dawałoby 50% szans co najmniej !
    17.05.2012
  • Krzysiek

    Takie coś wyczytałem na stronce, ile w tym prawdy? "Siedzę" w teatrze od gimnazjum, teraz koniec klasy maturalnej o profilu teatralnym i tak się zastanawiam właśnie nad tym. czekam na opinię absolwentów ! PS. Przepraszam, za dwa komentarze z rzędu, ale tak wyszło
    02.04.2012
  • Krzysiek

    "Dyplom Wydziału WOT jest wszędzie wysoko cenionym paszportem do kariery zawodowej w teatrach"
    02.04.2012
  • sales

    "jakoś" - strasznie nie lubię tego słowa, niemniej reżyseria jest na poziomie, także nie ma obawy o brak pracy. Zlecenia są nawet już na studiach, ludzie lubią ciąć po kosztach
    31.03.2012
  • dajrektor

    Wydział reżyserii? To jest to ! Teraz każdy kręci jakieś filmy, klipy, reklamówki - na pewno się przydam. I naprawdę interesuje mnie ta droga kariery zawodowej, nawet jeśli nie będę drugim tarantino, to będę jakoś się spełniał !
    20.03.2012
  • degan

    Polska to nie hollywood, ale nie ma co narzekać. Szkoła w porządku, przyjazna kadra, lubię wszystkie zajęcia. Warta polecenia, nie wiem co mógłbym więcej dodać, chyba tylko to, że słaba średnia i niezasłużona
    18.03.2012
  • doZUY

    Trochę histeryzujesz. Wcale nie jest tak strasznie, pogoda ducha, uśmiech, wypięta pierś i wysoko czoło, by dumnie kroczyć to klucz do sukcesu. Jestem absolwentką, gram w teatrze i mam się dobrze. Nie jest to szczyt moich marzeń, ale żyję dostatnio. Polecam szkołę, mnóstwo przyjaznych i ciekawych ludzi można poznać ;)
    10.03.2012
  • zuy

    Życzę powodzenia z tymi pięcioma minutami. Bez znajomości to można statyw za operatorami nosić - wtedy będzie się najbliżej zawodu.
    24.02.2012
  • ewa

    A kiedy aktorstwo było łatwe? Od zawsze na castingi przychodziły miliony, a przy takiej konkurencji trudno jest pokazać z najlepszej strony. Ja od liceum chodzę na castingi i jeszcze nigdy nie było większych sukcesów, ale to mnie nie zraża.. Bo kocham ten zawód całym sercem i wierzę, że kiedyś będzie moje 5 minut.
    13.02.2012
  • Re-agent

    Mówisz z własnego doświadczenia czy ogólnego przeświadczenia? To trochę różnica.. Ludzi po aktorstwie jest dużo, pseudoaktorów jeszcze więcej, a nasz \"rynek\" telewizyjno-reklamowo-teatralny kuleje.
    12.02.2012
  • agent

    To Polska, nie Stany, ale Tot chyba trochę hiperbolizuje. Zależy kto co lubi i jak się w tym odnajduje. Może praca w reklamie to nie jest szczyt marzeń, ale da się z tego całkiem przyzwoicie wyżyć, a w międzyczasie chodzić na castingi i \"łapać\" bardziej wymagające role. Trzeba trochę pokombinować, ale naprawdę nie jest aż tak źle
    30.01.2012
  • Negri

    Czy faktycznie tak ciężko z pracą? Czy jest aż taka konkurencja? Czy faktycznie trzeba zapomnieć o marzeniach na rzecz kasy?
    18.01.2012
  • Tot

    To sa szkoly dla sfrustrowanych panienek i chwiejnych facecikow majacych parcie na szklo. Po studiach nie maja roboty, lapia byle jakie zlecenia, i rozmieniaja sie na drobne. No i pieniadze zadne z tego.
    30.05.2011