Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie (WSM Warszawa)

Komentarze (266)

  • Gość

    Witam, ostatnio, niespodziewanie usłyszałam same superlatyw nt. tej Uczelni, tj. jest najlepsza z niepublicznych, ma wysoki poziom kształcenia oraz, że ma wysoka renomę w kształceniu studentów. Byłam zaskoczona, ponieważ usłyszałam tę opinię od osób, które studiują w państwowych również renomowanych uczelniach w Warszawie. Super. Polecam
    08.12.2018
  • Iwona

    Chciałabym się przenieść z Koźmińskiego na WSM na specjalność Z Z L czy mógłby ktoś coś napisać na temat tej Specjalności. Słyszałam bardzo dużo dobrego na temat wykładowców pracujących na tej specjalności ale chciałabym się dowiedzieć coś od osób które ją wybrały
    06.12.2018
  • Krzysiek

    Ja jestem na 3 semestrze zarządzania i mam przedmiot ZZL. Jest to jeden z nielicznych przedmiotów, na który chodzę z przyjemności, a nie z przymusu. Obie grupy, które mają zajęcia z ZZL są bardzo zadowolone. 90% wybierze specjalność ZZL. Podobno kto pierwszy sie zapisze ten ma szanse na nią się dostać. Polecam zajęcia. Super
    29.11.2018
  • Bartek

    Jestem na WSM na specjalności Zarządzanie projektami. Wykładowcy, którzy prowadzą zajęcia na ZZL prowadzą też na projektach. To są jedne z lepszych zajęć. Polecam!!!
    29.11.2018
  • Ola

    Specjalność ZZL ok. Niektórzy wykładowcy na tej specjalności mają 100 % frekwencji. zgadzam się z KUBĄ student może liczyć na pomoc i fajne zajęcia. Nie żałuję ż e wybrałam WSM i ZZL.
    29.11.2018
  • Agata

    Zgadzam się, że specjalność ZZL jest najlepszym wyborem na tej Uczelni. Świetni wykładowcy, prowadzą zajęcia w sposób praktyczny, co jest później przydatne w firmie. Polecam!!!! Jeśli ktoś chce więcej informacji o tej specjalności to na priv.
    29.11.2018
  • kubuś

    Polecam!! Świetni wykładowcy zwłaszcza Ci na Specjalności ZZL. Studenci nie są pozostawieni sami sobie, tylko jeśli jest jakiś problem to bardzo pomocna jest prodziekan Wydziału Menedżerskiego oraz pełnomocnik Rektora ds. studentów. Również w dziekanacie pracują kompetentne Panie tylko czasem bardzo niecierpliwe. Ogólnie jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć to polecam WSM. Ja studiując na tej Uczelni opublikowałem już dwa artykuły naukowe i uczestniczyłem w kilku szkoleniach organizowanych przez koło naukowe, jak i wydział. Ciekawe zajęcia praktyczne. Polecam
    29.11.2018
  • Gość

    jest OK , jeżeli ktoś chce się uczyć to WSM daje możliwość.
    21.11.2018
  • psychologia na WSM?

    czy studia psychologiczne w Wyższej Szkole Menedżerskiej to jest jakaś nowość? od kiedy ta uczelnia prowadzi kierunki takie jak prawo i psychologia? pytam dlatego,że nie kojarzyłam jej zupełnie z tymi kierunkami, tymczasem jak zaczęłam szukać przez wyszukiwarkę to spośród wyników właśnie pojawiła się WSM. czy mogę prosić osoby, które studiuja tutaj Psychologię, aby wypowiedziały się na temat tych studiów?
    15.11.2018
  • Patrycja

    Wpłaca się na ogólne konto, indywidualne numery konta są od 2 roku. Możesz też zadzwonić do dziekanatu
    08.10.2018
  • Kinga

    hej Zglaszam sie moze z glupim pytaniem ale nie wiem jak to zrobic wiec pisze . Czy ktos wie moze jak mam oplacic czesne Skoro nie mam swojego idywiualnego konta?
    06.10.2018
  • Paulina

    Ja wybieram się na pierwszy rok zarządzania zaocznie!:)
    01.10.2018
  • Gosiak

    Jest juz moze plan zajec na studia magisterskie niestacjonarmne Administracja I semestr?
    29.09.2018
  • ...

    Czy wybiera się ktoś na I rok Zarządzania? ( studia zaoczne).
    26.09.2018
  • dda

    Witam, miałabym pytanie do osób studiujących, bądź absolwentów tej uczelni apropo Zarządzania zaocznego II st na tej uczelni? czy warto?
    25.09.2018
  • pomyślcie

    czy tak trudno zajrzeć na stronę uczelni i sprawdzić?
    21.09.2018
  • .

    Od której do której jest rozpoczęcie roku akademickiego dla studentów I roku?
    20.09.2018
  • Julia

    N. Już wszystko wiem. Jutro jadę złożyć papiery na uczelnie :)
    20.09.2018
  • Natalia

    Studia dzienne rachunkowość I stopień, ktoś coś?
    20.09.2018
  • N.

    Julia rekrutacja była poprzez stronie internetową. Następnie trzeba było jechać z wszystkimi dokumentami wyznaczonymi do szkoły do działu rekrutacji.
    20.09.2018
  • Julia

    Chciałam jeszcze dopytać do kogo mam napisać podanie o przyjęcie na studia? Do dziekana, do działu rekrutacji? Ktoś wie coś na ten temat?
    20.09.2018
  • Odpowiedź O.

    Ja się wybieram
    20.09.2018
  • Julia

    N. Bardzo dziękuje za odpowiedz :)
    19.09.2018
  • N.

    Julia nie ma żadnych wymaganych progów. Do 20 jest jeszcze chyba promocja że nie płaci się nic za rejestrację.
    19.09.2018
  • Julia

    Wiem, że jest późno, ale chciałabym dostać się na psychologie. Czy ktoś wie czy są w ogóle miejsca i jaki jest próg? W necie nic nie ma, a dział rekrutacji nie odbiera od tygodnia. Nie wiem czy opłaca mi się płacić za rejestracje
    19.09.2018
  • Michał

    Natalia Ja się zastanawiam nad szkołą i informatyką. Ta by mi pasowała bo mam niedaleko domu ale nie wiem jak z poziomem tutaj. Ktoś studiuje informatykę i mógłby się wypowiedzieć jakie ma odczucia>
    19.09.2018
  • A.

    CZY KTOŚ WYBIERA SIĘ NA EDUKACJĘ WCZESNOSZKOLNĄ I PRZEDSZKOLNĄ ?
    18.09.2018
  • O.

    Wybiera się ktoś na psychologię stacjonarna ?
    18.09.2018
  • Natalia

    Wybiera się ktoś na informatykę? Niestacjonarnie.
    17.09.2018
  • M.

    Czy jest ktoś z psychologii 1 st.dzienne?
    15.09.2018
  • Szeryl

    Wybiera sie ktoś na bezpieczeństwo narodowe 1 stopień :)?
    10.09.2018
  • N.

    Hej, czy ktoś wybiera się na zarządzanie II stopnia?
    10.09.2018
  • Natalia

    Wybiera się ktoś na rachunkowość I stopnia? :)
    09.09.2018
  • Marzena

    Hej :) Wybieram się na studia w WSM w Warszawie ale jeszcze nie jestem przekonana co do wybory uczelni. Czy ktoś kto studiował lub jeszcze studiuje na tej uczelni mógłby udzielić mi kilku praktycznych informacji? Proszę o info na: piwonskamarzena@gmail.com
    08.09.2018
  • A.

    Cześć, wie ktoś może kiedy pojawi się harmonogram zjazdów, szczegółowy plan itd?
    06.09.2018
  • sylwia

    hej, jest ktos na stosunki miedzynarodowe II stopnia zaocznie?
    27.08.2018
  • Paweł

    Zastanawiam się nad Zarządzaniem i Inżynierią Produkcji I stopnia. Czy ktoś może powiedzieć coś na temat tego kierunku oraz samej uczelni?
    24.08.2018
  • Michał

    Ukończyłem studia inżynierskie to był świetny czas, Bardzo dobrze wspominam atmosferę, podejście do studentów. Poziom wiedzy. Co najlepsze spotykam się z ogromną życzliwością w miejscach pracy w którym spotykam obecnie również absolwentów WSM.
    09.08.2018
  • Aga

    Jeżeli chodzi o moje doświadczenie z paniami w dziekanacie to nigdy nie miałam z nimi problemu. A uczelnie polecam!
    09.08.2018
  • Inf

    Jak z informatyką zaoczną ?
    05.08.2018
  • Karola

    Oliwia ja też planuje iść na administrację II stopnia, Ty idziesz? Dowiedzialas sie czegos więcej?
    30.07.2018
  • Lok

    W pełni zgadzam się z osobą niżej. Jeśli ktoś bez żadnego wysiłku i wiedzy chce zostać magistrem to wsm jest dobrą opcją. Żeby w dziekanacie coś załatwić to tez można oszalec. Z każdą sprawą trzeba jeździć po kilka razy. No i oczywiście za wszystko płacic.
    30.07.2018
  • Michał

    Zdecydowanie nie polecam uczelni. Załatwić cokolwiek w dziekanacie bez nerwów, wielokrotnego wracania i załatwiania wielu zbędnych formalności niemożliwe. Jeszcze żeby to się odbywało w przyjemnej atmosferze to bym powiedział, że pół biedy, ale niestety panie w dziekanacie traktują studentów jak petentów. No i do tego poziom. Jeżeli zależy Ci, żeby się czegoś nauczyć a nie tylko dostać papierek to nie polecam tej uczelni
    30.07.2018
  • Ania

    Ola napisałam do cb wiadomość, możesz odp?
    28.07.2018
  • Oliwia

    Hej, czy warto iść na tą Uczelnie na administrację II stopnia?
    28.07.2018
  • Ola

    Niektórzy wysyłają do mnie wiadomości i usuwają swojego maila a na to miejsce wpisują imię, a na takie anonimy nie da się odpisać.
    27.07.2018
  • Ola

    Gdyby ktoś miał pytania odnośnie psychologii stacjonarnej piszcie na maila ola.pola1@op.pl Pomogę, odpowiem na pytania, odstąpię notatki.
    24.07.2018
  • jyqeuup

    dno. komentarze pozytywne piszą tylko wnuki założyciela i rodzinka
    24.07.2018
  • Krzysiek

    Jak by ktoś miał pytania odnośnie administracji I stopnia niestacjonarnie to śmiało pisać na : krzysiek2442@onet.pl
    20.07.2018
  • Krzysiek

    @Kasia Polecam, ukończyłem I rok administracji niestacjonarnie i mogę Ci polecić bez zastanawiania :)
    20.07.2018
  • Michał

    Ktoś się jeszcze wybiera na Rachunki oprócz mnie? :)
    18.07.2018
  • Igor

    Interesuje mnie administracja i również PWSBiA i WSM. Obie uczelnie specjalizują się w administracji od lat? Którą uczelnię wybrać?
    17.07.2018
  • Kasia

    Ja wybieram się na administrację niestacjonarną I stopnia, polecacie?
    17.07.2018
  • Karola

    Mateusz uczysz się tam? Ja się zastanawiam nad administracja 2 stopnia. Mam inżyniera i chciałabym mgr dorobic, nauczyć się czegoś przy okazji ale też nie musieć uzerac się z dziwnymi wykładowcami którzy uwalaja bez powodu. Nie wiem gdzie mam iść :( do tej szkoły chodziła moja koleżanka i poleca, ale jak opinie czytam to się zastanawiam czy nie szkoda czasu...
    15.07.2018
  • mateusz

    Chyba nic nie poprawiło się w kwestii nauczania , czasem mam wrażenie że ta placówka jest oderwana od rzeczywistości...
    15.07.2018
  • Kasia

    Jak to jest z przyjmowaniem na wsm? Gdzie mam złożyć dokumenty? Nie mogę nic znaleźć na tej ich stronie
    15.07.2018
  • Karola

    Jak to jest teraz z poziom nauczania teraz na tej uczelni? Czytałam wiele negatywnych, większość z przed ok 5 lat czy teraz coś sie poprawiło?
    14.07.2018
  • Ania

    Czy może ktoś wypowiedzieć się o psychologii stacjonarnej?
    14.07.2018
  • Kredka66

    Ja studiowałam pedagogikę pracę i polecam chętnie też pomogę w pisaniu prac :) Kontakt amistad1987tom1@wp.pl
    13.07.2018
  • co jest?

    tez tak macie, że jak chcecie wejść na strone WSM to jest info: Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie Witryna została wyłączona ze względu na konserwację. Proszę zajrzyj tu ponownie za jakiś czas. I login z hasłem .....?
    27.06.2018
  • Pat

    Hej, kierunek zarządzanie w WSM to dobry wybór
    26.06.2018
  • Anita

    Jestem absolwentką prawa. Polecam tą uczelnię. Jeśli ktoś się chce czegoś nauczyć to warto wybrać tam jakiś kierunek dla siebie. Wykładowcy ok. Panie z dziekanatu również są w porządku.
    26.06.2018
  • ja

    Bardzo fajni wykładowcy
    26.06.2018
  • ukrainec

    hey, wybieram się na zarządzanie I stopnia. Czy dobrze tam i czy polecacie kierunek?
    26.06.2018
  • Czester

    A może idzie ktoś na bezpieczeństwo narodowe 1 stopień zaocznie ?? Lub ktoś był i wyrazi swoją opinie?
    26.06.2018
  • Jupik

    Wybiera się ktoś na administrację niestacjonarne pierwszego stopnia?
    25.06.2018
  • Paweł

    @Angela Ja się wybieram :)
    23.06.2018
  • Angela

    Cześć. Wybiera się tu ktoś w tym roku na psychologię zaocznie? A jak ktoś już jest to opowie mi jak jest? 😄
    23.06.2018
  • Kasia

    Studiowałam na tej uczelni zarządzanie na dwóch stopniach. Bardzo dobra uczelnia, sporo można się nauczyć, a później wykorzystać wiedzę w pracy. Jednak trzeba się uczyć i chodzi na wykłady i ćwiczenia. Jeśli ktoś myśli, że płacąc otrzyma dyplom tej uczelni to niech nie zapisuje się do tej szkoły. Bardzo dobra uczelnia dla chcących zdobyć wiedzę. Świetni wykładowcy, sporo z nich to ci z "górnej półki. Wielu z nich wykłada na uniwerku, SGH. Gorąco polecam.
    19.06.2018
  • Fifek

    Wybiera się ktoś na administrację niestacjonarne 🙂? Pierwszy stopień
    10.06.2018
  • Emilo

    Ktoś studiował Zarządzanie i Inżynieria Produkcji? Jakie opinie o wykładowcach? Ciężko jest w systemie niestacjonarnym?
    07.06.2018
  • Studentka Zarządzania

    Bardzo polecam Uczelnię, jestem na ostatnim roku zarządzania i bardzo chętnie wybiorę się na drugi stopień. Bardzo fajni ludzie, sympatyczni wykładowcy, którzy starają się czegoś nauczyć. Ciekawe przedmioty, a szczególnie te, na drugim roku kiedy jest wybrana specjalność i przedmioty są naprawdę fajne i bardzo praktyczne. Cena nie jest wysoka, dojazd jest ok bo blisko do drugiej linii metra i do pkp. Ogólnie polecam
    18.05.2018
  • xcn

    Jakie są wasze opinie na temat administracji zaocznie?
    09.05.2018
  • Kate

    Chciałam iść na pedagogikę, polecacie tą szkołę czy nie bardzo?
    08.05.2018
  • student

    Chciałbym, aby bardziej dbano o ogólny porządek i sprawy organizacyjne na uczelni. W końcu płacimy z to spore pieniądze.
    18.03.2018
  • KrZyS

    Jestm na pierwszym roku psychologii i niebawem razem z kolegą rezygnujemy! Brak szacunku niektórych wykładowców do czasu studentów (spóźnienia na egzaminy), także brak szacunku do samych studentów (poczułem się kilkakrotnie obrażony ze strony wykładowcy).
    25.02.2018
  • Prawnik

    Dobra uczelnia.Pójdź do dziekanatu i zapytaj, a udzielą Ci informacji na ten temat http://monitorprawa.pl/
    20.01.2018
  • Anna

    Zarządzanie instytucjami i organizacjami w transporcie lotniczym? posiadacie moze informacje czy jest spoko i czy warto tu na ten kierunek sie wybrać? :)
    05.11.2017
  • Anna

    instytucjami i organizacjami w transporcie lotniczym? posiadacie moze informacje czy jest spoko i czy warto tu na ten kierunek sie wybrać?
    05.11.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    22.10.2017
  • Wyższa Szkoła Menedżerska

    W odpowiedzi na wątpliwość "Kandydata" dot losów naszej Uczelni informujemy, że wszystkie nasze kierunki otrzymały pozytywną ocenę Ministerstwa - co najlepiej samemu sprawdzić tutaj - http://www.pka.edu.pl/portfolio-item/baza-ocen/ Co więcej, jest bardzo prawdopodobne, że już w najbliższym czasie otrzymamy prawo do doktoryzowania. Zatem informacje, które Pan otrzymał są nieprawdziwe i krzywdzące. Obecnie studiuje u nas blisko 6 tys studentów, co daje nam pozycję jednej z największych Szkół Wyższych w Polsce. W ostatnim rankingu Perspektyw byliśmy na 15 miejscu w Polsce - http://www.perspektywy.pl/RSW2017/ranking-niepublicznych-uczelni-magisterskich
    12.10.2017
  • Natalia

    Hej, czy jest na fb grupa zarządzanie I rok zaocznie? :)
    09.10.2017
  • Piotr

    Wybieram się na Bezpieczeństwo Narodowe I stopień zaocznie jeżeli ktoś jeszcze dajcie znać piotr.f@interia.eu, łatwiej będzie się połapać .pozdro
    01.10.2017
  • Cristoffer

    Ja też idę na Administrację I stopnia zaocznie. Mail do kontaktu w razie co, moze się nie pogubimy na pierwszym zjeździe :) krzysiek2442@onet.pl
    29.09.2017
  • Natalia

    Witajcie - ja również wybieram się na FiR 2017/2018. Podaje @ nataliacz27@wp.pl. Może jakąś grupę np na fb utworzymy aby było łatwiej się komunikować ?
    21.09.2017
  • patuskapatuska

    Zarzadzanie zaocznie - czy wszystkie zajecia odbywaja sie w warszawie ? wiecie cos?
    18.09.2017
  • Marekzz

    Poleca ktoś informatykę na tej uczelni? Jaki stosunek do studentów itp? Wysoki poziom czy raczej luźno można zdać?
    14.09.2017
  • Studentka

    Administracja zaocznie ktos/ coś? :) monisia.007@interia.pl
    14.09.2017
  • Anni

    Zarządzanie instytucjami i organizacjami w transporcie lotniczym? posiadacie moze informacje czy jest spoko i czy warto tu na ten kierunek sie wybrać? :) 23.08.2017
    13.09.2017
  • Aśka

    Skoro większość idzie na zarządzanie II stopnia, to może orientujecie się, gdzie można znaleźć plan zjazdów dla zaocznych? :) Szukam, szukam i nic. Osobiście wybrałam marketing.
    12.09.2017
  • Student

    wybrałem administrację I stopień zaocznie , mam nadzieję, że nie będę żałował :D
    09.09.2017
  • Ulaa

    Agnieszkaaaa Ja ide na zarzadzanie zaocznie II stopień :)
    06.09.2017
  • onaaa

    Witam, chciałabym dowiedzieć się na temat WSM w ciechanowie studia magisterskie zarzadzanie ogólnie czy wysoki poziom i jacy wykładowcy
    31.08.2017
  • Monika :)

    Administracja zaoczne, spec.Prawo pracy i polityka zatrudnienia Ktoś/ coś? :)
    30.08.2017
  • An

    Hejka :) Czy wybiera się ktoś na kierunek Administracja BHP ?
    30.08.2017
  • Wojtas

    Stosunki międzynarodowe Zaocznie 1 Stopień, integrujemy sie wcześniej?
    29.08.2017
  • Olaa

    Zarządzanie instytucjami i organizacjami w transporcie lotniczym? posiadacie moze informacje czy jest spoko i czy warto tu na ten kierunek sie wybrać? :)
    23.08.2017
  • Miśka123

    Hej, administracja stacjonarne, ktoś/ coś? :)
    23.08.2017
  • Robson

    Zastanawiam się nad kierunkiem Zarządzanie zaoczne i specjalizacja Zarządzanie w turystyce,hotelarstwie i gastronomii. Ktoś coś? :P
    19.08.2017
  • Bartek

    Siemka. Akurat rozważałem decyzję pójść na stosunki międzynarodowe. Co do specjalizacji jeszcze nie wiem, jaką wybrać. Ale myślałem dowiedzieć się trochę więcej na temat tej uczelni i kierunku, którego oferują. Z tego co wiem, czesne i wpisowe są tańsze. Chciałbym wiedzieć coś na temat tego kierunku, którego oferuje ta uczelnia. Ktoś jest absolwentem tej uczelni i studiował ten kierunek?
    15.08.2017
  • Aleksandra

    Hey. Mysle o studiowaniu psychologii zaocznie. Studiowalam juz kiedys na tej uczelni i poziom nie byl zly, tylko moj poziom byl za niski:) hehe. Sprcajlizacje srednio mi odpowiadaja, ale mam juz tam papiery i zastanawiam sie czy zostac, czy moze je przeniesc. Jesli ktos sie wybiera rowniez na psychologie w trybie niestacjonarnym moj mail: cc.crystalcleaning@gmail.com
    10.08.2017
  • Patrycja

    Cześć, wybiera się ktoś na stosunki międzynarodowe zaocznie? :)
    09.08.2017
  • polik

    El- ja!
    03.08.2017
  • Karo

    Agnieszkaaaa - ja :)
    02.08.2017
  • Asd

    Wybiera się ktoś na Zarządzanie II stopnia ze specjalnością Zarządzanie transportem lotniczym ?
    26.07.2017
  • Agnieszkaaaa

    Hejka jest tu ktoś kto wybiera się na zarządzanie II stopnia? :)
    22.07.2017
  • Student

    ja również wybieram się na administrację zaocznie ;>
    22.07.2017
  • El

    Ktoś na psychologię dzienną??
    21.07.2017
  • rafal

    wybiera się ktoś na psychologie zaoczna? mój mail raffipol@wp.pl
    20.07.2017
  • Dawid

    Wybieracie się na stosunki międzynarodowe zaocznie ?
    20.07.2017
  • Natka

    Hej ktoś się też wybiera na administrację zaocznie ? :)
    20.07.2017
  • Praca socjalna

    O jak fajnie że ktoś jednak będzie :)
    20.07.2017
  • Dominika

    Wybiera się ktoś na psychologię? Warto na tej uczelni?
    19.07.2017
  • Natalia

    Wybiera się ktoś może na psychologię zaoczną :)? Fajnie by się było wcześniej zapoznać :) oto mój email: natalia1543@interia.pl
    19.07.2017
  • Ola

    Ja również wybieram się na FiR niestacjonarne :D
    18.07.2017
  • Werooonika

    Wybiera się ktoś na zarządzanie zaoczne? :) Moze juz by złapać jakis kontakt ? :)
    17.07.2017
  • izolda

    Wybieram się na finanse i rachunkowość - nie mogę znaleźć żadnych opinii na te,mat uczelni? Pomoze ktoś?
    17.07.2017
  • Praca socjalna

    Ja wybieram się na pracę socjalna II stopnia niestacjonarne
    13.07.2017
  • Pan Student Wielmożny

    administracja zaocznie 2017/2018 ktoś się wybiera ? :)
    13.07.2017
  • Victoria

    Przyszla studentko, oto mój mail :D victoriaaa@onet.pl
    11.07.2017
  • Przyszła studentka

    moniia Victoria kontaktujcie sie ze mna pod ten adres e-mail :D x-mees@wp.pl :D
    11.07.2017
  • Przyszla studentka 🎓

    Finanse i Rachunkowość zaocznie oczywiście moniia i Victoria. Jeśli również niestacjonarnie to dajcie e-maile swoje to skontaktuje sie z wami 😁
    11.07.2017
  • pp

    Wybiera się ktoś może na zarządzanie niestacjonarne I stopień?
    11.07.2017
  • Wiki

    Nel, Adam ja również się wybieram na FiR zaocznie :) odezwijcie sie
    11.07.2017
  • Cristoffer

    Administracja publiczna 2017/2018, ktoś coś ? ;>
    10.07.2017
  • Adam

    chyba ja ide na FiR 2017/2018 zaocznie :) Nel - czekam na Ciebie
    08.07.2017
  • Nel

    Hej, ktoś się wybiera na finanse i rachunkowość zaocznie 2017/2018?
    06.07.2017
  • Victoria

    Przyszła studentko, moniia, ja również się wybieram na ten kierunek, odezwijcie się ;)
    06.07.2017
  • Agusia

    Hej, zastanawiam się nad aplikowaniem na pedagogikę 2 stopnia specjalizację resocjalizacja, czy mogę liczyć na jakieś opinie dotyczące tego kierunku? :))
    02.07.2017
  • Absolwentka/ kandydatka

    Odp dla Kandydat - nie wiem skąd masz informacje dotyczące ewentualnej utraty uprawnień, ale z pewnością nie z Ministerstwa :) Owszem, Uczelnia może w przyszłości zostać przekształcona, ale na Akademię, czyli o stopień wyżej. Pozdrawiam i Ciebie i konkurencyjne uczelnie :)
    27.06.2017
  • Moniia

    Hej przyszła studentko :-) ja się właśnie wybieram na ten kierunek ale nie wiem jeszcze czy dokładnie na tą uczelnie :-) zostaw jakiś kontakt do siebie to poadamy na ten temat :-)
    27.06.2017
  • Kandydat

    Czy to prawda, że Wyższa Szkoła Menedżerska ma stracić uprawnienia wyższej uczelni? W szkole nic nie mówia, a w MNiSW usłyszałem poradę, by swoje zainteresowania ulokować pod innym adresem. Złożyłem już tu papiery. Czy ktoś wie, co z tą szkołą?
    23.06.2017
  • Praca socjalna

    Cześć. Czy jest może ktoś kto wybiera się na pracę socjalna II stopnia niestacjonarne?
    21.06.2017
  • przyszła studentka 🎓 🎓 🎓 🎓

    Witam😃 wybiera sie ktoś na tę uczelnie w roku akademickim 2017/2018 na kierunek finanse i rachunkowość ? 😃 Fajnie by było poznać sie wcześniej 😁😁
    21.06.2017
  • solaria

    zastanawiam się nad II stopniem Zarz zas ludz zaocznie? a właściwie to szukam coś dla papierka . warto tutaj ? nie chce mi się uczyć!
    14.04.2017
  • studentka

    Czytam państwa wpisy i zastanawiam się jak można tak opisywać uczelnie gdzie wykładowcy starają się przekazać jak najwięcej informacji ale jest jedno ale!!!!!!!!!!!!!! trzeba słuchać, chodzić na zajęcia, to będzie się zdobywać potrzebną wiedzę. Co się tyczy administracji trudno nie jest trzeba jednak uczyć się na egzaminy. Nie ma nic za darmo. Była studentka administracji mgrobrona w lipcu.
    05.12.2016
  • student

    Witam, Mam pytanie odnośnie zaliczeń na I -szym roku zarządzania w naszej kochanej szkole:)? Ktoś coś wie jacy są profesorowie? U kogo jest trudno a u kogo nie? Jak z takimi przedmiotami jak microekonomia u prof.Nasiłkowskiego,matematyka u profes.Jabłonki itd. Będe wdzieczny za odpowiedz.
    28.11.2016
  • student

    Ile kosztuje warunek na tej uczelni?
    30.10.2016
  • wwwwwww

    a jak jest z angielskim na wsm, ciężko ?
    28.10.2016
  • Student

    WSM w Warszawie to jakiś powrót do komuny. Wszyscy są mili i uśmiechnięci, nie robią problemów kiedy przyjmujesz się na studia, a później traktują Cię jak natręta, który musi się o wszystko prosić i jeździć po beznadziejne głupoty do szkoły kilka razy (nieważne jak daleko mieszkasz - 1km, 15km, czy 100...). dzisiaj jest 25.10.2016r. szkołę zakończyłem trzy miesiące temu na poziomie licencjat. Plotki głoszą, że za dwa dni mam obronę. Ale tego nie wiem na pewno, bo jak jestem w szkole, to nie mają żadnych informacji, na maila, który został podany nie przyszła żadna wiadomość (tak miała zostać przekazana), a telefon do dziekanatu uwaga... ZNIKNĄŁ ze strony uczelni!!! Szkoda, że nie znika, kiedy starają się Ciebie zrekrutować. Co więcej, wykładowcy, im większe masz cycki i im bardziej się nimi chwalisz, tym lepsze stawiają stopnie. Chyba, że jesteś facetem, to zawsze możesz kupić wykładowcy "prezent", wtedy będzie patrzył na Ciebie bardziej łaskawym okiem. Porażka, nie polecam, wybierzcie coś na poziomie, a nie takie G...
    25.10.2016
  • mh

    jest tu może ktoś z administracji I zaocznie? Co z legitymacjami i indeksami? tez można odebrać dopiero po 18.10, tak jak zaświadczenia?
    14.10.2016
  • pm

    Dzięki już sprawdziłam, a ktoś wie czy jest trudno na administracji ? I od wczoraj są małe zmiany
    12.10.2016
  • megi

    Witam ja idę na administrację niestacjonarnie I stopnia. Na stronie już jest podział na grupy.
    11.10.2016
  • gobi

    od kiedy WSM ma psychologie i prawo w ofercie? jaki poziom i czy warto tutaj wydać te niemałe pieniądze???
    10.10.2016
  • pm

    ktoś na administrację zaocznie I stopnia ?
    10.10.2016
  • Karol

    Witam. Jeśli ktoś wybiera się na zarzadzanie i inżynierie produkcji zapraszam do forum na fb dla obu grup o nazwie: 43CR-A1/2 WSM ZIP
    06.10.2016
  • Agata

    Zarządzanie I st zaocznie, ktoś jeszcze? :)
    05.10.2016
  • Magda

    Właśnie patrzyłam i plan (psychologia, niestacjonarne) jest już na stronie :)
    04.10.2016
  • pandzia

    Nie wiecie co się dzieje z planem, a właściwie jego brakiem? Psychologia- niestacjonarne :(
    03.10.2016
  • olala

    Zarządzenie/zaocznie/II stopień. Ktoś jeszcze?:(
    03.10.2016
  • Kamil

    Również zapisałem się na informatykę
    03.10.2016
  • Artur

    Właśnie się zapisałem na informatykę
    03.10.2016
  • Tomek

    Ktoś wybiera się na informatykę I st. niestacjonarne ?
    29.09.2016
  • Anastasiya

    wybieram się na zarządzanie II st. stacjonarne ) czy ktokolwiek wie dlaczego niema jeszcze planu zajęć dla nas i kiedy się pojawi ?
    26.09.2016
  • Kuba

    wybiera się ktoś na zarządzanie, pierwszy rok, zaocznie?
    25.09.2016
  • Kalina

    Od pazdziernika zaczynam zaocznie zarządzanie i inz produkcji :) Czy ktoś też? Może warto sie poznac wczesniej :P natalia_kk@onet.pl
    25.09.2016
  • Dooorota

    Cześć, ja zaczynam zarządzanie II stopnia
    22.09.2016
  • kalka

    Jest ktoś kto zaczyna zarządzanie II stopnia?
    19.09.2016
  • Gość

    Hej! Szukam informacji na temat kierunku studiów "Zarządzanie" i "Finanse i Rachunkowość" czy ktoś z absolwentów, bądz uczacych może mi powiedzieć jak jest? Jak to wygląda na tej uczelni, czy to kierunek cięzki, jaki poziom, jak profesorzy, jak przedmioty i jak to wygląda z matematyka, wszystkie opinie mile widziane mam nadzieje że pomożecie z moim dylematem :)
    16.09.2016
  • Marcin

    Hej, Z planu ktory już zamieścili wynika że na pierwszym roku psychologii zajęcia są także w piątki :-(
    31.08.2016
  • mateusz

    Tak , ja wybieram się na inż produkcji :)
    30.08.2016
  • Pati

    Czy ktoś wybiera się na zarzadzanie i marketing?
    25.08.2016
  • Ania

    zastanawiam się nad wyborem prawa zamówień publicznych-co sądzicie? Licencjat mam z administracji
    22.08.2016
  • Natalia

    Czy ktos wybiera sie od pazdziernika na Inżynierie produkcji?
    22.08.2016
  • ULA

    Czy jest tu ktoś kto wybiera się w tym roku na finanse i rachunkowość do WSM???? a może ktoś już studiuje ten kierunek w WSM i może coś o nim powiedzieć? z góry dziękuję za odpowiedź:):):)
    22.08.2016
  • Guzik

    Czy ktoś orientuje się, czy zajęcia na psychologii odbywają się również w piątki? Jeśli tak, to od której godziny mniej więcej zaczynają się zajęcia?
    15.08.2016
  • Martyna

    To jest już troje, bo moja znajoma też się wybiera ;)
    13.08.2016
  • Marcin

    Ja się wybieram Martyno, jest nas już dwoje ;-)
    10.08.2016
  • Martyna

    Zapisałam się na psychologię (niestacjonarnie), semestr jesienny, czy jestem jedyna? :) Jeśli ktoś z Was też idzie na psychologię zaocznie, dajcie znać :) Może warto się poznać wcześniej :P martyna_kierubinska@onet.pl
    09.08.2016
  • ja

    Czy w tym roku studia niestacjonarne będą również w piątki?
    29.07.2016
  • Marcin

    cześć, Jak się studiuje Psychologię na WSM. Wybieram się w tym roku.
    12.07.2016
  • agatka232

    Witam, Zastanawiam się nad wyborem tej uczelni. Dokładnie nad magisterką na kierunku Zarządzanie oświatą i organizacjami pozarządowymi (studia II stopnia) . Czy ktoś może coś powiedzieć na ten temat pozytywnego lub negatywnego. Polecacie ?
    29.06.2016
  • agatka232

    Witam, Zastanawiam się nad wyborem tej uczelni. Dokładnie nad magisterką na kierunku Zarządzanie oświatą i organizacjami pozarządowymi (studia II stopnia) . Czy ktoś może coś powiedzieć na ten temat pozytywnego lub negatywnego. Polecacie ?
    29.06.2016
  • hela

    To dobra szkoła dla kogoś, kto chce się czegoś nauczyć. Miałam świetne wykłady (chodziłam), wykładowcy dostępni, tematyka bardzo ciekawie podana (Unia Europejska), trochę gorzej z dziekanatami, bo krótko dostępne. Dobre udogodnienia, bar i sala gimnastyczna, a nawet akademik. Nabrałam ochoty, żeby kolejny stopień zrobić też tutaj.
    28.06.2016
  • Marian

    Studiowałem na WSM i stanowczo nie polecam!! Poziom wykładów żenująco niski, wymagania na egzaminach bardzo wysokie, sprawdzanie listy obecności na wykładach (zarządzenie rektora!!!), dziekanat DNO.
    21.06.2016
  • ania

    czy miał ktoś egzamin z p. Mendlejewską? Ktoś może mi powiedzieć jak wygląda egzamin>
    23.04.2016
  • Ona

    Szkoła spoko. Tylko dziwne, że nigdzie w ofertach nie ma informacji o wydziale na Ursusie? Dopiero podczas rekrutacji na Kawęczyńskiej dowiedziałam się o możliwości wyboru Ursusa. Dla wielu to po prostu dogodniejsza lokalizacja niz Praga.
    13.03.2016
  • KK

    Rozumiem, że ludzie zasięgają jezyka by dowiedzieć się na temat uczelni, ale nie rozumiem jak można oceniać nie będą nigdy jej studentem. Jak kolega niżej nie wiem jak jest na Kawęczyńskiej, bo studiuje na Ursusie i jestem zadowolona.
    13.03.2016
  • Student WSW

    Cześć. Obecnie robie mgr na WSM. Rekrutowałem się na Kawęczynskiej jednak uczęszczam na wydział mieszczacy się przy Factory Ursus. Nie żałuje wyboru, gdyż nauczanie jest na tym samym poziomie a jednak w znacznie mniejszych grupach. Polecam WSM Ursus :)
    12.03.2016
  • Karolina

    Jestem po licencjacie, który ukończyłam na wydziale w Ursusie. Bardzo fajny klimat nauki, obslugi oraz podejścia. Polecam Ursus ze względu na kameralne grupy i dogodną lokalizację.
    12.03.2016
  • Konrad3k

    Nie wiem jak jest na WSM Kawęczyńska ale polecam oddział w Ursusie. Super podejście do nauki ze względu na nieduże grupy. W sekretariacie da się załatwić dosłownie wszystko więc nie ma potrzeby jeździć na drugi koniec Warszawy. Jeśli chodzi o koszt studiów zaocznych to na pewno jest porównywalny do innych uczelni jak nie niższy. Wiadomo, zawsze będzie więcej komentarzy negatywnych... bo ludzie wolą oczerniać niż chwalić ale osobiście POLECAM studia każdemu, a przynajmniej te na URSUSIE :)
    07.03.2016
  • agata82

    Zrezygnowałam, poziom żenujący z tego co ludzie mówili, którzy skończyli. Jak chodzi o organizację biura, rekrutacji to poziom z lat 90, wszystko na karteczkach, zeszyciki, jak w PRL, nic elektronicznie nie można złożyć, nie dostanie się od nich maila, na maila nie prześlą nawet formularza, tylko daje się 5 podpisów u nich na miejscu, na niechlujnie skserowanych karteczkach. Ogólnie wrażenie, że się człowiek cofa o 25 lat, jak się wchodzi już do samego działu rekrutacji.
    09.02.2016
  • Stosunki Miedzynarodowe

    Witam. Jestem na 3 roku stosunkow na tej jakze cudownej uczelni i szczerze NIE POLECAM. Ciesze sie ze koncze ta uczelnie, na magisterce na pewno tu nie zostane. Uczelnia to jedna wielka porazka, liczy sie tylko kasa. Nie wiedza.. Przyjmuja wszystkich, bez wyjatkow. Na dziennych studiach polakow mozna policzyc na palcach reszta to UKRAINA. Dyskryminacja polakow jest czestym zjawiskiem na tej uczelni, bo licza sie 'bogatsi' ukraincy.
    10.01.2016
  • stasiek

    ktoś kto nie chce to i się nie nauczy nawet na politechnice waw czy innym uniwersytecie jak tylko na ściągach jedzie ,a poza tym to politechnika warszawska nie jest też taka trudna jak tu niektórzy mówią , studiowałem z głąbami którzy zdawali z małymi problemami - baran zawsze będzie baranem czy będzie się uczył na PW, UW czy WSM
    07.01.2016
  • spiąca

    szkoła jak szkoła trzeba szybko wpłacac czesne ale jak oni maja oddać pieniądze to długo trzeba czekać.
    01.12.2015
  • ewelinka

    Fajnie wspominam naukę tutaj szkoła jest bardzo ciepło przyjmowana u pracodawców na pewno milej niż bardziej znane uczelnie biznesowe warto mieć ich dyplom zachęcam do studiowania tutaj
    13.11.2015
  • Klomka

    I ile kosztuje cały rok studiowania ?
    01.11.2015
  • Klomka

    Hej chciałaby się dowidzieć jakie liceum ukończyć i co trzeba mieć aby dostać się na te studia ? Na psychologie :)
    01.11.2015
  • nikoś

    Dla osób pracujących jest ok. Piątki to utrapienie, co do kary nie zgadzam się, jest sporo profesorów z SGH, nie tak jak na innych uczelniach świeży doktorzy , co dopiero dyplom odebrali, tu są profesorowie, niektórzy mają fajne wykłady, a niektórzy przynudzają, ale to nie z braku wiedzy, taki styl prowadzenia zajęć. Świetnie prowadzone ćwiczenia przez niektórych profesorów czy dr. Zależy też od podejścia studenta, jeżeli pojawiasz się na egzaminie i oczekujesz Bóg wie czego no to sorry, ale może być kubeł zimnej wody i tak mi się wydaje, że większość tych negatywnych opinii piszą właśnie takie osoby. Skoro miały takie ambicje to po cóż rozpoczynały studia na WSM, było pójść na UW Politech, czy inne prywatne te niby renomowane
    21.10.2015
  • Monika

    Czy tylko na informatyce jest taki poziom? czy o zarządzadniu zasobami ludzkimi ktoś może powiedzieć sowje zdanie? wiadziałam przedmiot statystyka matematyczna i zastanawiam sie jak wygląda z niej na studiach zaocznych zaliczenie? Może ktoś by sie wypowiedział ? :)
    08.10.2015
  • miśka)

    Witam, Poszukuję osoby która ma za sobą pierwszy rok studiów( teraz obecnie na drugim) na psychologii w WSM w W-wie. Potrzebuję kilku informacji dotyczących kierunku oraz zjazdów. Kontakt do mnie: dmowska.em@gmail.com z góry dziękuję :)
    11.08.2015
  • ewelina

    Czy zajęcia odbywaja się też w piatek na magisterce???? czy trzeba chodzic w piatki???
    13.07.2015
  • okok

    Zachęciliście mnie :)
    27.06.2015
  • Informatyk

    Szkoła na żenująco niskim poziomie. Zaliczenia na podstawie obecności, albo prostych zadań domowych. Nauczyciele którzy zapominają o tym, że w danym semestrze prowadzą zajęcia (na prawdę!). Do tego dochodzi niezdecydowanie dziekanatu i brak konstruktywnych decyzji. Mój wydział został zamknięty gdy byłem na pierwszym roku. Specjalizacja z informatyki została ograniczona tylko do jednej. Mało tego, nawet jeśli miałoby się wybór, pytania na obronie inżyniera są z... fizyki/elektroniki - pewnie dlatego, że to jedyne o czym naprawdę ktoś tam ma pojęcie. profesorowie rezygnują z pracy, stypendia za naukę opłakanie niskie, podejście do studenta - ambiwalentne. Ceny za semestr z kazdym rokiem co raz większe, stosunek ceny do jakości - żaden. A! najważniejsze, wspaniałe pracownie komputerowe w których znajdziemy mocniejsze kalkulatory niż kompy.
    25.06.2015
  • Marek

    Żenujący poziom uczelni. Porażka mam porównanie z innymi uczelniami które ukończyłem. Niektórzy wykładowcy Totalnie niekomunikatywni, jakby mieli klapki na oczach. Wszystko jest czarne, lub białe dla nich. Usiłują narzucić swój pogląd studentom traktując ich jak idiotów i nie podejmując nawet próby polemiki, jednocześnie nie dając jednoznacznychowanie argumentów za swoimi poglądami. Poza tym traktowanie studentów jak dzieci w szkole a nie dorosłe osoby. Prosty przykład konferencja Montessori. Początkowo zachęcali mówili żeby chętni do udziału się zapisali i wtedy będą mieli możliwość skorzystania z tego, a w rzeczywistości wyglądałódź to tak że wszyscy zostali zmuszeni do uczestnictwa w tym wydarzeniu przez 3 dni. Osoby które się nie zapisały i chciały mieć w tym czasie planowe zajęcia (studia zaoczne) nie miały takiej możliwości bo wszyscy mieli być na konferencji i robić tłok. Do tego parę razy w ciągu dnia była sprawdzana lista żeby nikto nie uciekł przypadkiem. Podobnie kwestia wymuszenia zapisania się na praktyki organizowane przez uczelnie, a wykorzystujące fundusze europejskie. Prowadzenie naboru jest tak agresywne że telemarketer mogą się schować. Pokazuje to na co ta uczelnia jest nastawiona i co się liczy. Niestety tym czymś jest KASA, KASA, KASA...a nie przekazanie wiedzy i wypuszczenie z uczelni absolwentów na poziomie i z odpowiednią wiedzą. Jak dla mnie ogromne rozczarowanie. Nie wiem czy wszystkie prywatne uczelnie tak wyglądają, ale cieszę się że na ukonczonej przeze mnie politechnice wyglądało to inaczej, że wymagane wiedzy od studenta a nie jego pieniędzy. Obecnie mam wrażenie że takie studia jak na wsm to "w każdym sklepie można kupikupić "
    19.04.2015
  • Olek

    Studiowałem tu dwa kierunki, ale dla jasności nie tylko tutaj. Co do wymogów, uczelnia jak każda inna. Zależy od tego, jakich się spotka wykładowców. Niektórzy stawiają oceny za prezentacje, inni za solidne przylozenie do przedmiotu. W zeszłym roku miałem zajęcia z takim śmiesznym magistrem, który jest podobno Rzecznikiem prasowym( taka informacja jest podana na stronie). Nie umiał odpowiadać na najprostsze pytania, dyktowal nam pojęcia z Wikipedii co do literki, a na zaliczenia kazał robić prezentacje, których sam nie rozumiał. Dno jakich mało, takich ludzie jak ten pseudo-magister robią bardzo złą opinię uczelni. Wszyscy, którzy go znali, śmiali się do rozpuku z tego małego inteligenta. Prócz tego, naprawdę fajnie. No i jeszcze jedno... Tam chyba każdy na wyższym szczeblu nazywa sie Dawidziuk!
    06.04.2015
  • Ania

    zdzierstwo i tyle! Płacisz za wszystko i studia są realnie dwa razy droższe niż myślisz. Zaraz zaczną kasować za przejazdy windą. Omijać z daleka !
    31.03.2015
  • koles

    Faktycznie pierwsze dwa lata są dosyć łatwe wynika to pewnie z potrzeby zarobienia przez uczelnie pieniędzy, ale póżniej zaczynają się schody i konkretny przesiew, wykładowcy, promotorzy i dziekan mają większy wgląd na to kto jest naprawde studentem uczy się i posiada wiedzę, a kto tylko zwykłym "turystą", który myśli, że bez żądnego wysiłku otrzyma "papierek". I tak na pierwszym roku startuje np.120-150 studentów i z tych studentów tytuł otrzymuje 20-30 osób. Przynajmniej tak było na moim kierunku, Informatyka. Większość co tutaj krytykuje WSM nawet nie doszła dalej bo brakuje im ambicji i chcą podbudować urażoną dumę wylewająć pomyje.
    11.03.2015
  • hhh

    Poziom ani wyższy ani niższy niż na innych warszawskich biznesowych uczelniach prywatnych (Koźmin, Łazar itp...). Poziom wątpię aby komuś przeszkadzał w szczególności na prawie, które w polskich warunkach jest i tak papierkiem dla picu, bo uprawnienia do zawodu zdobywa się na egzaminie państwowym zwanym aplikacją (właściwie kursie, bo wstępny egzamin to kwalifikacja). A mi osobiście podoba się podejście praktyczne, po kiego ch*a mam się uczyć na pamięć Bardacha plus lektury uzupełniające, skoro mogę ten czas przeznaczyć na naukę do wymarzonej aplikacji ? Myślcie trochę, potem krytykujcie ;)
    12.01.2015
  • patryk

    ta "szkółka" to kolejna tzw. uczelnia im. Pana Zdziśka. Poziom nauki żenujący, podejście do studenta - płać i w nic nie wnikaj. Padaka i dno. Fabryczka miernych magistrów i pseudo "menedżerków". Jedynym plusem jest sam budynek. Ładny (chociaż też słyszałem opinie, żepasuje na Pradze taki paszkwilek jak pięść do oka, ale o gustach się nie dyskutuje) i nic poza tym.
    08.01.2015
  • chips

    czy mogą się wypowiedzieć studenci i napisać, jak jest? czy coś jest nie halo w właścicielem? czy wszystko gra i polecacie studia tutaj?
    27.11.2014
  • jadzol

    tak kiepsko to znowu nie jest, raczej luz i spokój
    20.10.2014
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    20.10.2014
  • Michał

    Cześć, mam takie pytanie, czy orientuje się ktoś jak wygląda zaliczanie różnic programowych? Bo mam do zaliczenia 13 różnic z prawa i martwię się czy dam radę :P
    01.10.2014
  • magni

    Litości!! jak można tą szkołe polecać. To tak jakby pomóc niewidomemu kierując go w stronę przepaści. Szkoła nie raz dała wyraz swojego podejścia do studenta. Na wielu stronach są opinie o tej szkole. Rzadko się zdarzają pozytywne. Chcecie łączyć naukę z pracą to proponuje szukajcie szkoły prywatnej, ale nie tej!! I czytajcie posty. Po co ryzykować, że się zostanie w połowie studiów na lodzie!! pozdrawiam
    21.08.2014
  • studentkammmmm

    witam wszystkich czytam wasze komentarze na temat tej szkoły i z większością się nie zagadzam. dopiero zaczęłam naukę w tej szkole studjuję dwa kierunki stosunki międzynarodowe dziennie i prawo zaocznie i jestem bardzo zadowolona. szkoła jest bardzo fajna, ma noowczesne wnętrze, panuje bardzo miła atmosfera. jeśli chodzi o łatwość zaliczenia to nie jest tak jak mówi większość z was,że jest bardzo łatwo owszem są wykładowcy u których nie trzeba się wysilać ale stanowią oni mniejszość u większości trzeba bardzo dużo się uczyć żeby mieć dobre oceny. ja jestem z tej szkoły bardzo zadowolona i serdecznie ją polecam.
    10.02.2014
  • inteligo

    Witam serdecznie! Mam już swoje doświadczenie i zdanie wyrobione co do opinii o tej szkole/jestem w trakcie sesji/. U niektórych wykładowców należy przyłożyć się do egzaminów i ma się dobrą ocenę i jest super radocha.Ale u J.Marksa od filozofii jest bez znaczenia czy odpowiesz wyczerpująco na wszystkie pytania czy np.na część i pobieżnie i tak otrzymasz trójkę. Ze spostrzeżeń wynika, że ten cep,niby wykładowca, nie wczytuje się w treść lecz ocena jest na chybił trafił, 95% studentów go przeklina i co śmieszne- egzamin identycznie napisany/ była możliwość współpracy/ ja dostałam 3 mój chłopak 4. Ten Marks idiota wystawia sobie złą opinię i co do wyglądu i zachowania względem studentów.Daleko mu do poziomu dr.Nowaka, doc.Smolagii, czy prof.Rudnickiego -bardzo mile się z nimi współpracuje. Ten cep
    09.02.2014
  • studentka

    Nie zgadzam się z opinią, iż łatwo jest bez uczenia się zdać egzaminy w tej szkole. Jestem jej obecnie studentką, zaczęły się zaliczenia i egzaminy i wiem ile mnie to kosztuje organizacji pracy, czasu poświęconego na uczenie się. Zatem proszę nie wypisujcie złych opinii o kadrze i poziomie nauczania.
    13.01.2014
  • bloger

    zrezygnowałem właśnie z tej szkoły. zmarnowałem tu tylko dwa lata. najpierw, pierwszy rok na zarządzaniu.... żenada, przeniosłem się na stosunki międzynarodowe. Druga żenada. uczyłem się, bo chciałem mimo bardzo niskiego poziomu. Ale tak mnie wkur.....wiało to ściąganie na kolokwiach i egzaminach, tak mnie wkur... to, że wykładowcy podają pytania na egzamin, że nie mogłem tego znieść. Egzaminy i zaliczenia na Wsm to KPINA. wykładowcom nie chce się nawet zawyżać poziomu, ba, powiem więcej- wprowadzić normalnego. Angielski - no proszę was. Sane 4i 5, bo wszyscy zrzynali jak najęci. wszystko jest tu do dupy. Idziesz na zaliczenie - wystarczy, że zajrzysz dzień wcześniej do zeszytu. Wystarczy. Nie umiesz? ściągniesz lub dostaniesz inne pytanie. psychicznie tu nie wyrobiłem.
    09.12.2013
  • xxx

    Śmiechu warte!!!. Najpierw zachęcają wysokimi stypendiami, a później przyznają stypendia po 250 zł oraz stypendium Rektora po 150 zł.
    09.12.2013
  • ej

    jeżeli chodzi o sprawy finansowe to oszukują i wyłudzają wpłacanie większej ilości rat nie wyjaśniając nawet powodów
    07.12.2013
  • Gerwazy

    Moja koleżanka skończyła z ledwością szkołę specjalną a potem studia na wsm i wszystko jasne.
    14.11.2013
  • nala

    Ludzie, to kpina nie uczelnia. Egzaminy po 100 osób, tylko ściągi. Powinni to zamknąć. Jeden z wykładowców powiedział, że się wstydzi, że t pracuje.
    14.11.2013
  • del.

    Powiem krótko: niech każdy czytający zada sobie odrobinę trudu i zastanowi się, kto komentuje naukę na tej uczelni? Tak naprawdę sprawa jest bardzo prozaiczna, ktoś, kto przychodzi się czegoś nauczyć, nauczy się, ktoś, kto przychodzi, z myślą o prześlizganiu, ma potem problem. Nie u każdego wykładowcy, nie z każdego przedmiotu, fakt, ale są wykładowcy, u których trzeba posiąść pewną dawkę wiedzy, by zaliczyć jest niestety KONIECZNE:) Prof. Nowak, Prof, Kowalski, Prof. Frontczak, i wielu innych. Kto pisze te niby niepochlebne komentarze? ktoś, kogo wylali, ktoś, komu się nie chciało, ktoś kto uważał, że skoro płaci - to mu się należy...:) Myślcie ludzie, każdy z Was ma trochę szarych komórek, które naprawdę pracują, wystarczy im nieco pomóc:) Pozdrawiam. Absolwentka WSM - zatrudniona w dobrej kancelarii prawnej. Trzeba chcieć, tylko, lub aż tyle.
    28.10.2013
  • stud

    Witam WSM windykuje mnie za nie podjęcie nauki, wysyłałem do nich pismo wyjaśniające ale niestety zaginęło i teraz mnie firma windykacyjna ściga. Brak podejścia do sprawy i możliwości polubownego rozwiązania sprawy , wraz z ponownym podjęciem studiów u nich.Jesli ktoś ma taki przypadek to proszę o info. Nie polecam!!!
    16.10.2013
  • Porucznik

    Studiowałem na wydziale Informatyki. Poziom nauczania jest dość niski, poza kilkoma prof. z polibudy dorabiającymi na życie w szkole prywatnej, nikt specjalnych wymagań nie stawiał. Było kilku fajnych wykładowców głównie młodych, tych którzy chcieli przekazać wiedzę praktyczną. Ale ponoć już nie pracują. Reszta to dno. Programowanie obiektowe sprowadza się ku napisaniu „wiatraczków” w Visual Basic for Excel. Systemy wbudowane są zbyt skomplikowane. Specjalność bezpieczeństwo polega na obserwowaniu obrazków z kamery internetowej oraz obsłudze alarmów. O sieciach mało kto ma pojęcie co jest nieco dziwne dla specjalności „technologie sieciowe”. Bazy danych jedynie wspominam jako dość ciekawy przedmiot. Na egzaminie dyplomowym z informatyki są pytania "jak działa tranzystor". Sprzęt w laboratorium z końca lat 90, rok temu trochę się poprawiło ale wciąż brakuje nowoczesnych komputerów. Organizacyjnie jest niezły bałagan, więc wcale się nie dziwię że w ciągu ostatnich kilku lat wydział dostał dwa razy negatywa od komisji akredytacyjnej ale nie wiedzieć czemu funkcjonuje dalej. Za każdym razem jak pisałem podanie do dziekana dowiadywałem się że jest to jakaś nowa osoba ;) Podsumowując, jak chcecie mieć papierek – polecam tę szkołę. Po wiedzę by tu się nie wybierał.
    15.10.2013
  • magni

    Litości!! jak można tą szkołe polecać. To tak jakby pomóc niewidomemu kierując go w stronę przepaści. Szkoła nie raz dała wyraz swojego podejścia do studenta. Na wielu stronach są opinie o tej szkole. Rzadko się zdarzają pozytywne. Chcecie łączyć naukę z pracą to proponuje szukajcie szkoły prywatnej, ale nie tej!! I czytajcie posty. Po co ryzykować, że się zostanie w połowie studiów na lodzie!! pozdrawiam
    15.10.2013
  • Magnis

    Litości!! jak można tą szkolę polecać. To tak jakby pomóc niewidomemu kierując go w stronę przepaści. Szkoła nie raz dała wyraz swojego podejścia do studenta. Na wielu stronach są opinie o tej szkole. Rzadko się zdarzają pozytywne. Chcecie łączyć naukę z pracą to proponuje szukajcie szkoły prywatnej, ale nie tej!! I czytajcie posty. Po co ryzykować, że się zostanie w połowie studiów na lodzie!! pozdrawiam
    15.10.2013
  • L

    Witam. A ja mam pytanie odnośnie Dr A. Nowaka. Czy ktoś miał z tym wykładowcą jakieś zajęcia?
    08.10.2013
  • sówka

    Czytam Wasze komentarze i ciężko mi się z nimi zgodzić ;) Jeśli o mnie chodzi, to uczelnia jest naprawdę fajna. Jestem na II roku administracji, spec. publiczna i jest zadowolona. Na co dzień pracuję, a studiuję w weekendy i powiem Wam, że wcale nie jest tak łatwo zaliczać na te czwórki i piątki, bo nauki jest naprawdę sporo. Ale nie narzekam i wydaje mi się, że zostanę tu również na magisterskich.
    17.09.2013
  • Marcin

    Uwaga na nich! Nie idźcie tam pod żadnym pozorem. Jestem na 7 semestrze informatyki. Ludzie uciekają z tej uczelni drzwiami i oknami. Okazuje się że na tej uczelni profesor to pan i władca. Nie istnieją żadne regulaminy ani przepisy. Może sobie zrobić co mu się podoba i nic mu za to nie zrobią. Szkoła jedynie od ściągania kasy nie od nauki.
    06.09.2013
  • Kasia

    Dopiero przekonasz się, co warta jest ta uczelnia, jak tam pójdziesz. ODRADZAM ze wszystkich sił. . Gorzej nie trafisz. A tak na marginesie; przeczytaj w internecie prasę o właścicielu p. Stanisławie Dawidziuku to zobaczysz, co to za egzemplarz. Połowa zatrudnionych, to jego rodzina.
    02.09.2013
  • gosc

    mam pytanie czy ktoś miał poprawkę u Paśnika ? jak wygląda ta poprawka? bardzo proszę o pomoc, o jakieś informacje.
    01.09.2013
  • clars

    Macie racje, ze nie jest to wymagająca szkoła. Ale jeśli ktoś chce można sie wiele nauczyc. Jest tu dużo wykładowcow z "dobrych"=drogich uczelni. Uczą tak samo tu, jak i w swoich uczelniach m.in z Politechniki, Koźmińskiego...Jestem zadowolona ze wybralam tą szkołę. Nie jest tak, że każdy przedmiot jest łatwy, to zależy od człowieka...Wykładowcy są pomocni, otwarci, potrafią po godzinach wytłumaczyć problemy dt. przedmiotu. Co z tego, że zapłacicie kupe kasy za Koźmińskiego, jak duzo więcej ie nie nauczycie! Możecie sięjedynie polansować, że macie duzo kasy lub bogatych rodziców i tyle ;/
    25.08.2013
  • pawello.s.

    Jest tak jak parę postów temu napisali użytkownicy. NA NIE!.. Myślę że jak ktoś z jakiegoś powodu nie zdał matury na zadowalającym poziomie lepiej jest wybrać niestacjonarne UW niż tą prywatną szkołę. Pamiętajcie że wykstałcenie będzie szło za wami do końca życia a takie cuda jak "Koźmiński" "Chodkowska" "Łazarski" "wyższa szkoła menedżerska" etc. są dojarnią w której wydoją was z kasy a w zamian dostaniecie papier uczelni który delikatnie mówiąc nie wzbudzi u pracodawców zaufania. Pamiętajcie również że to jacy ludzie was otaczają w czasie zajęć na uczelni również ma znaczenie dla waszej psychiki. Tu profesorzy jeśli nawet posiadają wiedze, to przekazać jej nie potrafią. Co z tego, że wszystko zaliczasz jak leci? Do niczego Ci się to nie przyda. Wybierz cięższe studia, tam, gdzie posiądziesz wiedze, którą wykorzystasz. Zmarnowałem tu 2 lata, jak się przeniosłem na inna uczelnię (mimo, że też płatna) to zobaczyłem co to jest harówa i nauka, ale prof. tak mnie zarazili wiedza i motywacja, że uwielbiałem chłonąć naukę. Nie warto spędzać czasu na uczelni, gdzie np. z angielskiego wybełkoczesz kilka zdań i zdajesz, a jak powiesz trochę więcej to masz 4 i 5. u mnie na roku wszyscy z anglika mieli 4 i 5, a byli tacy, co by się w kurorcie w Turcji w barze nie dogadali.
    08.08.2013
  • jedrasik

    ZOS, każda prywatna szkoła ma nieprzyjazną atmosferę. Taka specyfika studiującej tam młodzieży . Dziekanaty na niepublicznych uczelniach też nie powalają. Jak ci zależy na solidnej edukacji biznesowej to na terenie Warszawy jednie SGH (ewentualnie sggw i wydziały ekonomiczne UW).
    04.08.2013
  • OLLA

    Zos a jaki kierunek studiowałeś na WSM?
    03.08.2013
  • zos

    A ja odszedłem po 3 semestrze. Bałgan i nie przyjazna atmosfera. Pomyłka = WSM
    02.08.2013
  • OLLA

    Witam. Mam do Was pytanko. Zamierzam studiować na WSM kierunek Pedagogika specjalność Edukacja Medialna i Technologie Informacyjne czy jest tu jakaś osoba zainteresowana. Brdzo proszę też o jakieś opinie odnośnie tego kierunku. Niestety jest to jedyna szkoła jaka udało mi się znaleźć w Warszawie o takim lub podobnym kierunku, typowa Informatyka nie wchodzi w grę ponieważ ukończyłam I stopień na pedagogicznej uczelni o kierunku Edukacja Informatyczna i poszukuję czegoś podobnego. Jeżeli ktoś ma jakieś informacje o tej lub innej szkole bardzo prosze o pomoc. Zastanawiam sie jeszcze nad EWSIE Zarządzanie technologiami Informacyjnymi ale nic nie wiem ani o tej szkole ani o kierunku. Pozdrawiam
    30.07.2013
  • hrynio

    Studiuję kierunek humanistyczny na UW. Ale znam rynek uczelni prywatnych na terenie Warszawy. Szkoła niewąpliwie ma potencjał na bycie cenioną w świecie akademią. szkoda że jest to potencjał marnowany. Faktycznie poziom mógłby ulec poprawie. Gdyby zarządzający się postarali mogliby zepchnać z piedestału szkół biznesowych akademię leona koźmińskiego której osobiście nie lubię bo ma logo skopiowane z logo SGH, brzydki kampus, i nazwę pochodzącą od nazwiska człowieka co świadczy o bucie i zadufaniu jej założyciela. Mam nadzieję że wiexmiecie się ostro do pracy i wywindujecie WSM w rankingach :D
    27.07.2013
  • Piotr Maciorek

    Udało mi się przebrnąć przez cały etap studiowania na uczelni, naprawdę bardzo przyjazna atmosfera, dużo się zmieniło na plus, teraz stawia się nacisk na jakość studiowania. Do tego wszystkiego bardzo elegancki kompleks w obrębie którego można miło spędzić czas w oczekiwaniu na zajęcia. Polecam wszystkim i uważam, że to rozsądny wybór.
    23.07.2013
  • ola w

    NIE POLECAM pod żadnym pozorem! Ta szkoła to pomyłka w ogóle. Studiowałam pół roku zarządzanie na tej uczelni. Wykładowcy koszmarni. Pani od innowacyjności-pomyłka- ledwo mówi, nie potrafi uczyć, mówi jedno robi drugie, takie Panie powinny sie poczuć, ze jednak już nie potrafią przekazywać wiedzy i po prostu siedzieć w ciepłym fotelu i oglądać seriale. Kolejny Pan od matematyki, Pan Mika, totalna porażka, mówi do siebie, sam robi błędy, przepisuje wszystko z kartki i pisze maczkiem na tablicy, na wykładach jest zupelnie co innego niż na sesji. Wykładowcy mają w dupie, ze ktoś jedzie na wykłady 3 godziny pociagiem i po prostu najzwyczajniej w świecie zapominaja o zajeciach. Płaci się za nic całkowicie. Zrezygnowałam z nauki w tej szkole i ani razu nie żałowałam! nie polecam!
    18.07.2013
  • Młynek

    Dajcie sobie spokój, moja dziewczyna właśnie kończy tu drugi rok i się przenosi. Poziom żenująco łatwy, a na studiach chodzi o to, żeby się czegoś nauczyć. Lekką nogą ma średnią 5 a wymagania podobne jak w gimnazjum. Idzie się dogadać z profesurą na każdy temat. Uwierzcie mi, jestem po studiach już parę lat i ważne jest czego się tu nauczysz, chyba, że zawsze chcesz być w pracy "pomocą" lub 10 - 15 lat pracować na kogoś czy u kogoś zbierać doświadczenie. Wszystko fajnie jak to dobra praca urzędnicza, ale tam dostają się najlepsi pod względem wiedzy, której tu nie posiądziecie.
    16.07.2013
  • Boryna

    A mi ta szkoła pasuje. Nie musze się zbytnio uczyć, a magister będę. To jest szkoła dla takich jak ja, a nie dla wymagających. Słyszałam opinie, że tu jest ciężko i trudno... ;-) ;-) ;-) Ale to mówią osoby, które nie wiedzą ile trzeba się uczyć na innych uczelniach ;-)
    09.07.2013
  • Margofa

    Z dala od tej szkoły tym, co chcą się czegoś nauczyć. Ja zrezygnowałam po drugim roku, bo zdałam sobie sprawę, że przez to, że nic nie wymagają - ja się niczego nie nauczyłam. Można by powiedzieć, "to było się uczyć"... tak, ale z wykładów też chciałam coś wynieść, ale nie bardzo było co. matematyka na poziomie średniego liceum, można zdać na ładne oczy, ale czasem owalali po to, by zedrzeć kasę, po czym przy poprawce nie ważne co się powie i tak zdajesz. Chcesz mieć papier a nie wiedzę - zapraszam, możesz tam iść. Poczytajcie na forum "gazeta.pl" wypowiada się wykladowaca.... żal! Z dala od tej uczelni, nikt tam nic nie umie, strata kasy!
    09.07.2013
  • ola w

    doczytałam teraz resztę komentarzy i dla zwolenników piszę: to nie ejst tak, ze musimy sie wyładować, tylko nie chce by osoby którym zależy na wykształceniu zapisały tej szkoły i wyrzucały pieniądze w błoto. Wydałam prawie dwa tysiące na tej uczelni nie wiem za co, nie wiem w jakim celu, wiec nie chce by ktoś dawał tym ludziom w łapę za to, ze Ci oleją ich wykład i najzwyczajniej w świecie na niego nie przyjdą. A tak na prawde, kazdy kto szuka studiów, orientuje się co inni o owej uczelni myslą, niech więc wiedzą jaka tak na prawde panuje tam sytuacja. powtarzam, nie polecam, wręcz odradzam.
    17.06.2013
  • ola w

    NIE POLECAM pod żadnym pozorem! Ta szkoła to pomyłka w ogóle. Studiowałam pół roku zarządzanie na tej uczelni. Wykładowcy koszmarni. Pani od innowacyjności-pomyłka- ledwo mówi, nie potrafi uczyć, mówi jedno robi drugie, takie Panie powinny sie poczuć, ze jednak już nie potrafią przekazywać wiedzy i po prostu siedzieć w ciepłym fotelu i oglądać seriale. Kolejny Pan od matematyki, Pan Mika, totalna porażka, mówi do siebie, sam robi błędy, przepisuje wszystko z kartki i pisze maczkiem na tablicy, na wykładach jest zupelnie co innego niż na sesji. Wykładowcy mają w dupie, ze ktoś jedzie na wykłady 3 godziny pociagiem i po prostu najzwyczajniej w świecie zapominaja o zajeciach. Płaci się za nic całkowicie. Zrezygnowałam z nauki w tej szkole i ani razu nie żałowałam! nie polecam!
    17.06.2013
  • wiola

    jeżeli ktoś nie chce się uczyć, to i studiowanie na uniwersytecie nic nie pomoże. Wystarczy uczyć się dla siebie anie dla ocen.
    02.05.2013
  • dziadostwo

    Dziadostwo ,dno i wodorosty
    08.04.2013
  • student

    w swej prostocie... aż za prosta... zero wymogów... dobra dla leniuchów... niekorzystna dla wymagających... nie wychodząca na przeciw oczekiwaniom studenta....
    23.02.2013
  • Joa

    WSM to wspaniała szkoła wyższa a teraz komentarz dla tych co narzekają . Proszę się zastanowić czy ktoś chce zdobyć wiedzę i przykładać się do egzaminów czy tylko prześlizgać. Na marginesie w dzisiejszej dobie trzeba płacić za szkolnictwo wyższe a ta uczelnia wcale nie jest droga, dobra lokalizacja też się liczy.
    18.02.2013
  • Dyda_90

    Gdyby ktoś chciał zacząć studia na WSM na semestrze letnim bądź też się przenieść, pomogę załatwić formalności. kontakt edyta.woznica@gmail.com bądź gg 5452532
    09.02.2013
  • a jak to ocenic???

    gocha, na Boga, a co to znaczy cieżko? wszystko jest wzgledne i zalezy od studenta, jeden ma swietna pamiec, do sesji przejrzy notatki w dzien, a inni siedza i kuja po nocach jadac na kofeinie, i innych wspomagaczach,napisz z czego masz najwieksze trudnosci, co jest nie do przebrniecia, jedyne - na pocieche, na prv zawsze patrza nieco laskawiej i przychylniej :-)
    29.01.2013
  • Gochaaa

    BARDZO PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ! jestem na 2 roku zarzadzania i inzynierii produkcji na SGGW na dziennych. Nie radze sobie, jest ciezko i zastanawiam sie nad zmiana szkoly. Czy taki sam kierunek u was jest ciezki? Jak sobie radza studenci na kierunku Zarz. i inz. Produkcji w waszej szkole?
    06.01.2013
  • gsgs

    grs
    26.12.2012
  • Milenka :)

    Studiowałam tam przez półtora roku i szczerze mówiąc, przez moja głupotę zrezygnowałam bo odpuściłam jednej z Pań która tam "uczy" języka obcego (angielski). P. Renata Drela, mimo tego ze z egzaminu u niej dostałam ocenę pozytywna, niestety nie chciała mi wpisać oceny do indexu. Dlaczego ??? nie wiem, ale jak sama mi powiedziała, cytuję : "po złości !!! i mnie nie interesuje że musisz index oddać !!! ". dochodziło nawet do tego że na zajęciach wyzywała studentów, a jedyna rzeczą jaka można wynieść od niej z ćwiczeń to informacje na temat: jakim samochodem jeździ jej syn mieszkający w Anglii, jakie ma on (syn) dalsze plany na życie, gdzie i za ile kupiła swoja nowa bluzkę i jakie galerie w Anglii zwiedziła. Z moim problemem udałam się do rektora, czy tez dziekana uczelni, opowiedziałam wszystko o moim problemie, po czym stwierdził, ze to niemożliwe, ze zmyślam sobie historie. Nikt mi nie pomógł. Z tego co się dowiedziałam od Pani będącej w pokoju pt. "kierownik języków obcych" to nie pierwszy tego typu problem ze strony R. Dreli. Do tej pory żałuje że coś mnie podkosiło iść do tej szkółki zwaną WSM. Straciłam tylko pieniądze i mój cenny czas na ta SZKOLE z niskiej półki.
    26.12.2012
  • była studentka

    Organizacyjnie szkoła leży. Dział planowania nie jest zbyt dobry w tym co robi. W dziekanacie zależy na kogo się trafi. Przez dwa semestry mieliśmy taką opiekunkę grupy, która kompletnie nic nigdy nie wiedziała. Kolejna za to miewa humory. Dla nie wymagających polecam. Najważniejsze, żeby płacić im regularnie czesne.Jak większość tego typu szkół istnieją dla pieniędzy
    21.11.2012
  • CzikiCzak

    Witajcie. A ja mam inne pytanie. Jestem na 4 roku na innej uczelni i chciałbym dodać do tego jeszcze jeden kierunek ,,dla papierka'' ( czyli place zdaje bez problemu na 3 ). Wymagają sporo na egzaminach czy nie ?
    08.11.2012
  • nie masz racji.

    Niestety taka jest prawda. I to nie są, żadne frustracje.Co mam wystawiać same laurki, że jest wspaniale a nie jest.Nikomu nie polceam tej szkoły!
    12.10.2012
  • masz racje

    wiesz, niektorzy musza wylac z siebie frustracje, narzekac latwo, a najlatwiej pisac bezkarnie w internecie, szkoda, ze wiele osob nie zastanawia sie, ze ktos kto szuka informacji, chcialby poznac szczere opinie, poprate konkretnymi przykladami, co jest dobre, co sie nie podoba, dlaczego jest fajnie, albo dlaczego jestes niezadowolony, chcielibysmy miec pomoc od starszych kolegow gdy szukamy tego typu informacji, a niestety z tym bywa roznie
    11.10.2012
  • Anna

    Czytam komentarze i zastanawiam się dlaczego ludzie wypisują takie bzdury. Dlaczego Absolwent ma zastrzezenia do terminu obron. Jaki październik? Ja broniłam się w lipcu. Więc jednak można. Panie w dziekanacie bardzo miłe. Pozdrowienia zwłaszcza dla Pani Angeliki. Uczelnia na srednim poziomie. Wykładowcy w dużej większości sympatyczni i komunikatywni.
    08.10.2012
  • Absolwent

    Nikomu nie polecam tej szkoły! Robią wszystko aby uprzykrzyc zycie studenta! Nawet obronić sie nie można w normalnym terminie tylko w październiku :/ porażka!
    19.09.2012
  • Tomek

    NIe zaliczylem drugiego semstru.Każą mi zaczynać od pierwszego semestru pomimo,że jest zaliczony i co więcej płacić za niego a na zajęcia bym nie chodził w pierwszym sem. bo mam go zaliczony.Czyli po raz kolejny musiał bym zapłacić za cały rok. Uciekam stąd i stanowczo nie polecam tej szkoły.!
    08.09.2012
  • irek

    przenoszę się po 2 semestrze z informatyki. kompletna padlina
    09.08.2012
  • maćko

    szkoła ogólnie spoko, wykladowcy to zalezy od konkretnego człowieka ale wszystko na biezaco zaliczalem raczej, a nie lubilem sie przemęczać nauka, poziom nauczania raczej przeciętny ale mi sie podoba ta szkoła dzięki ludziom jacy tu sie uczą
    03.08.2012
  • marek

    Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie, absolwent Prawa, Wykładowców oceniam dobrze, lecz mogliby być bardziej wymagający, część wykładała tylko dla pieniędzy bez większego zaangażowania, reszta ok. Dziekanat miejsce gdzie nic nie załatwisz, a panie siedzące za okienkiem tylko czekają na twój błąd. Uczelnia, ogólny odczuwalny brak organizacji, mało czytelna strona internetowa. za To atmosfera w szkole bardzo sympatyczna, mili ludzie.
    27.07.2012
  • bunga

    Studiuję tutaj europeistykę i pomimo tego, że ludzie tak marudzą że już nie ma przyszłości po tym kiedunku, że UE już niedługo upadnie to ja jestem zadowolona. Kadra wydaje mi się w porządku, wiadomo że trzeba się uczyć dużo żeby zaliczać na 4 czy 5, ale jak ktoś jest ambitny i przyszedł tutaj po wiedzę a nie tylko po papierek to będzie zadowolony :)
    18.07.2012
  • krav

    Szero zgadazam się że potrafią zrobić furorę co nie jest tego warte. Jednak tu chodzi o uczciwość i nie wprowadazaniu ludzi w błąd.Bo licencje na prowadzenie studiów otrzymały wszystkie Uczelnie z automatu.Wynikało to z ustawy. A nie coś tam coś bo my jesteśmy tacy wspaniali i dlatego Ministerstwo nas doceniło pozdrawiam
    12.07.2012
  • szero

    znawco, właśnie na tym polega dobra reklama i promocja- że potrafią zrobić furorę czymś, co nie jest tego warte ;). Nawet jeśli to była nic nie wnosząca info na stronie, to ja jestem zadowolona ze studiowania tutaj. Jestem na zarządzaniu i bardzo mi się podoba. Kadra całkiem spoko, wiadomo że trafiają się tacy, co to zadzierają nosa a dopiero co się obronili ( nie bedę wymieniac po nazwiskach), ale też jest część wykładowców, którzy podchodzą do studenta jak do normalnego człowieka i portafią z nim przedyskutować całe zajecia,
    07.07.2012
  • znawca

    hehe WSM dodał na stronie głównej, że dostali pozytywną ocenę MInisterstwa Szkolnictwa Wyższego za działalność itd.Załączono do tego dokument. Pierwsza sprawa jest taka, że pozwolenie wydano wszystkim Wyższym Uczelniom i wynika to z wymogów nowej ustawy. Nic tam nie ma o stworzeniu bazy itd. Jak zwykle wpuszczają kit. Wystarczy przeczytać dokument
    08.06.2012
  • administracja - opcje

    to bardzo popularny kierunek, jest wiele uczelni w Warszawie i kilka dobrych; Kozminski, Lazarski, Almamer, SWPS, Menedzesrska tez okey, zalezy od Ciebie, kazdy wybiera pod siebie porownujac ceny, lokalizacje, specjalnosci, kadre
    24.02.2012
  • ????

    Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
    15.02.2012
  • GosiaH

    moja siostra studiuje u nich pedagogikę i jest ogólnie zadowolona. Ona jest przypadkiem nietypowym, bo ma fiola totalnego na punkcie tego kierunku i ile by jej nie zadawali, to i tak bedzie jej malo. O wykladowcach wypowiada sie dobrze, o organizacji zajec tez, wlasciwie zdarzylo jej sie ponarzekac, jak miala cos do zalatwienia papierkowego, ale to wszystko. Ogolnie spoko.
    14.02.2012
  • Alicja18

    kochani, czy warto studiowac w tej uczelni prawo? bo generalnie pasowaloby mi wybrac wlasnie te szkole, mam dobry dojazd i wszystko sie uklada logistycznie, jak trzeba. Z drugie strony oni chyba specjalizuja sie w kierunkach menedzerskich, a prawo jest bartdzo wymagajacym kierunkiem i nie chcialabym zalowac, ze moglam wybrac lepiej. Wiec poprosze o opinie tych, ktorzy studiuja prawo w WSM.
    10.02.2012
  • sunflower

    Jestem na drugim roku(już trzecim w sumie:) administracji i jestem zadowolona z uczelni. Dobre warunki, wykładowcy i ciekawy program. Co ważne dobra organizacja, fajne podejście do studenta. Na pewno też tu będę robić mgr.
    04.06.2011
  • andrzej

    bez niespodzianek, przyzwoicie, spokojnie, troche malo sie dzeje dla studentow, atrakcji na uczelni nie ma, ale jest spokoj, po pierwszym semetstrze kazdy czuje sie, jak u dobrej cioci w goscinie
    30.05.2011