Opinie o Uczelni Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie (APS Warszawa)

Komentarze (219)

  • z.dorota@vp.pl

    Miałam Ogromny Zaszczyt studiować w Niepublicznym Kolegium Nauczycielskim T.P.D ,w latach 2006-2008 Które podlegało pod Akademie Pedagogiki Specjalnej i Jestem pod Ogromnym Pozytywnym Wrażeniem .Szlachetni Wykładowcy A.P.S to Osoby o Wielkim Sercu, Niosące Pomoc Każdemu Studentowi.Zacni Wykładowcy to Osoby Bardzo Dobrze Przygotowani do swojej pracy,Wykładowcy Pracujący na A.PS Są Kompetentni,To Prawdziwy Fachowcy w Swojej Dziedzinie. W codziennych działaniach Stosują zasady akceptacji, pomocy,indywidualizacji.Wszyscy Zacni Pracownicy Wyższego i Niższego Szczebla A.PS To Osoby Bardzo zaangażowane w swoją pracę i Są Otwarci na potrzeby drugiego człowieka.Dziękuje Pięknie.była studentka Dorota Żaczek
    04.05.2018
  • Polecam

    Jeśli chodzi o psychologię, to zdecydowanie polecam. Cieszę się, że progi były wysokie, bo dzięki temu na roku są osoby, które naprawdę mają olej w głowie. Przedmioty są ciekawe, sama uczelnia ma super klimat. Inne kierunki (ze względu na niższe progi) może i są kiepskie - ale to przecież tylko i wyłącznie wina studentów, których iloraz inteligencji wynosi minus dziesięć i dostali się z maturą zdaną na trzydzieści procent.
    07.04.2018
  • Studentka

    "Zła uczelnia!!!" piszą ci, którzy albo się na nią nie dostali, albo polegli na pierwszej sesji. Pozdrawiam
    07.04.2018
  • M

    Czy ktoś studiuje edukację artystyczną w zakresie sztuk plastycznych? Możecie powiedzieć coś więcej, jaka jest wasza opinia o tym kierunku na APS?
    04.04.2018
  • M

    Mam przyjemność studiowania na APS już 4 rok. Jest to uczelnia z tradycjami i prawie 100-letnią historią, która zbliża się dużymi krokami do tego, by stać się uniwersytetem. Zajęcia są bardzo praktyczne, szczególnie od 2 i 3 roku, więc nie jest to nastawienie tylko na teorię. Musimy zaliczyć wiele zajęć w terenie, prowadząc warsztaty, komunikując się z różnymi instytucjami, itp. Studia tu to najlepszy wybór jakiego mogłam dokonać.
    29.03.2018
  • była studentka

    Zdecydowanie polecam!!! Moim zdaniem nie ma lepszej uczelni pedagogicznej w Polsce. Jeśli uważacie, że słaby poziom, być może jest to spowodowane tym co studenci sobą reprezentują i co dają od siebie. Ja byłam bardzo zadowolona.
    20.03.2018
  • była studentka

    Większość negatywnych komentarzy jest bardzo ogólnikowa. "zła uczelnia, bo tak" Jestem ciekawa czy te osoby w ogóle widziały/były na tej uczelni. Studiowałam na tej uczelni i jeśli chodzi o kwestie organizacyjne to pozostawia wiele do życzenia, ale zarówno kadra jak i poziom nauczania jest bardzo dobry. Przyjazna i miła atmosfera. Większość wykładowców bardzo profesjonalnie podchodzi do swojej pracy. Oczywiście jak wszędzie zdarzają się mniej przychylne osoby. Nie zgodzę się, że jest to mało prestiżowa uczelnia. Jeśli chodzi o UCZELNIE PEDAGOGICZNE to jest zdecydowanie jedna z lepszych w Polsce, wielu wykładowców uchodzi za autorytety w dziedzinie pedagogiki. Ze znalezienie pracy adekwatnej do wykształcenia również nie stanowi problemu. Powiem więcej część dyrektorów placówek oświatowych wręcz preferuje absolwentów APS. Pozdrawiam ;-)
    11.03.2018
  • Adaś

    Wyjątkowo słaba uczelnia dla słabych. Stanowczo odradzam.
    15.12.2017
  • APSik

    "Unikajcie tą uczelnię", "unikajcie tej APS" - przecież każdy widzi, że to jedna osoba pisała. Co wylali Cię z "tej APS"?
    28.11.2017
  • APSwcy

    Studiowanie na APS to może i fajne studia nawet. Tylko gorzej potem z pracą. Zwłaszcza jak się nie ma znajomości. No i kokosów nie zarobicie raczej, ale akurat wiadomo, gdy się idzie na studia pedagogiczne :-)
    13.10.2017
  • były student APS

    Wg nie trzymają poziom i w swojej działce są naprawdę dobrzy.
    17.09.2017
  • Aga

    Jest ktoś kto zaczyna pracę socjalną zaocznie?
    14.09.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    08.09.2017
  • po APS-ie

    APS to jest uczelnia pedagogiczna. Lekarzem ani prawnikiem po niej nie będziesz. Ani ekonomistą. Więc nie ma co narzekać, tylko przyjąć co się wybrało.
    02.09.2017
  • Ola

    Szczery-masz oczywiście prawo do wyrażenia własnej opinii, ale czy przy okazji musisz obrażać osoby, które studiują pedagogikę na APS? Ja osobiście uważam że na APS latwo jest się dostać, studiowanie jest raczej bezproblemowe, wykładowcy są różni, zazwyczaj nie stwarzają trudności, aczkolwiek radzę uważać na pewne osoby, szczególnie mam na myśli dr.D
    01.09.2017
  • Szczery

    Beciaczeq9898, skoro idziesz na studia żeby się nie przemęczać to po co w ogóle idziesz? Na szczęście dyplomu uczelni pokroju APS nikt nie traktuje poważnie. Tutaj w dodatku mamy kombinacje; nie dość, że beznadziejna uczelnia, to jeszcze same tragiczne kierunki. Pedagogika to przecież nowy marketing i zarządzanie, idą tam same ludzkie śmieci żeby studiować dla samego studiowania.
    27.08.2017
  • Jagoda

    Mnie się podoba i drugi raz też bym wybrała te same studia.
    26.08.2017
  • Beciaczeq9898

    Nie wiem czemu tak narzekacie ;p Nie ma tragedii, wszystko spokojnie do zdania, nie trzeba się przemęczać. Jak chcecie harówę to idźcie gdzie indziej, tutaj jest spoko :D
    24.08.2017
  • Krystyna

    W Internecie można poczytać jak to słuchacze studiów podyplomowych zrezygnowali ze studiów i opisali tę APS w prasie. Powodem ich rezygnacji był bardzo niski poziom zajęć oraz fakt, że wbrew zapowiedziom ludzi APS studia te nie dawały uprawnień zawodowych. Unikajcie tej uczelni.
    19.08.2017
  • olka

    Kto robił u nich podyplomowe? Jakie opinie? Jak wyglądają zjazdy w sensie częstotliwości? Ogólne wrażenie?
    12.08.2017
  • Natalia

    wiecie od kiedy jest dostep na usosa?
    07.08.2017
  • APS-czyk

    APS to bardzo słaba uczelnia. Dyplom APS nie jest prestiżowy na rynku pracy. Studiowanie na APS jest moim zdaniem powodem do wstydu. APS ma w większości skrajnie słabą kadrę nauczycieli, słabych studentów i kiepską opinię. Unikajcie z daleka tą uczelnię.
    30.07.2017
  • Do Anna

    Nie przedłużą. Nie jesteś teraz studentką, dostaniesz legitymację razem ze wszystkimi po inauguracji.
    27.07.2017
  • Anna

    Mam taką sytuację, w 2016 zostałam skreślona z listy studentów (na studiach licencjackich), teraz dostałam się na studia licencjackie (inny kierunek), złożyłam dokumenty, od października rozpoczynam studia. Myślicie ze kiedy pójdę do dziekanatu, to przedłużą mi legitymację do końca października?
    27.07.2017
  • Studentka

    Przede mną drugi rok studiów w APSie na kierunku pedagogika specjalna (specjalność oligofrenopedagogika, jeśli to ma dla kogoś znaczenie) i na ten moment jestem z uczelni bardzo zadowolona. Większość wykładowców to osoby posiadające ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną, chętnie dzielące się swoimi doświadczeniem, chętne do dyskusji i pomocy. Oczywiście zdarzają się ludzie uszczypliwi, czepiający się szczegółów, czy mający zły dzień, ale kto z nas takich dni nie miewa? Wiadomo, że nie każdego wykładowcę polubimy. Wiadomo, że nie każdy przedmiot będzie dla nas ciekawy. Jednak samą uczelnię uważam za naprawdę dobre miejsce dla osób, które świadomie wybrały swój kierunek, są odpowiednio zmotywowane i mają pasję do swojej przyszłej pracy. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że po APSie nie da się znaleźć pracy czy, że nie jest ona ceniona przez pracodawców, wręcz przeciwnie. Podczas minionego roku w wielu organizacjach pozarządowych czy szkołach spotkałam absolwentów APS. Gratuluję wszystkim przyjętym i życzę przeżycia na uczelni wielu wspaniałych chwil!
    25.07.2017
  • Malenia

    Miałam 156 punktów i byłam na liście 430 . Przyjęli Mnie :) . Pedagogika specjalna czeka ! :)
    23.07.2017
  • matangi

    Wiecie czy jak zapomniałam dac dokumenty na czas ale sie zakwalifikowalam to mam szanse wrócić na listę? Kazali mi napisac podanie,jutro ide zanieść, ale nie wiem czy to cos da. Ktoś ma jakies info?
    18.07.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    18.07.2017
  • B

    Wiecie czy dokumenty trzeba złożyć 20, czy można złożyć je wcześniej?
    17.07.2017
  • @GG

    Super, gratulacje! Generalnie dostanie się na studia to połowa sukcesu. Jest niż demograficzny więc dostanie się nie jest takim sukcesem jak jeszcze kilka lat temu. Teraz musisz te studia ukończyć - powodzenia!
    17.07.2017
  • GG

    Luuuudzie! Dostałam się na pedagogikę specjalną. Nigdy w niczym nie traćcie nadziei!!!!
    17.07.2017
  • Barbara

    To gdzie w Warszawie najlepsza jest pedagogika????
    15.07.2017
  • Goodkid

    Mi sie wydaje, że to będziebtrwało dłuzej niż do poniedziałku, bo wyniki na UKSW i UW są dopiero 19.07 więc nikt na ten moment nie pozabiera papierów do poniedziałku skoro noe wie czy się dostał na inne uczelnie. Takie czekanie bedzie trwało raczej spokojnie to 19 jak nie dłużej :/
    14.07.2017
  • V

    Musimy czekać.
    14.07.2017
  • Olka

    Przyjęto 103 osoby, więcej niż przewiduje limit. Pytałam, dlaczego. Powiedziano mi, że z doświadczenia wiedzą, ile mniej więcej osób rezygnuje i dlatego przyjmują troszkę więcej. Jeśli zrezygnuje więcej niż to 13 osób, to próg się przesunie, jeśli mniej, to się nie przesunie. Oczywiście mówię o psychologii.
    14.07.2017
  • K

    V- też mam 430 pkt i zastanawiam się czy jeszcze się łudzić ;) Ale cóż, chyba nie pozostaje nic innego jak czekać do poniedziałku
    14.07.2017
  • V

    "AnonimGirl" - dziękuję :)
    14.07.2017
  • AnonimGirl

    Przyjęto 90 osób zgodnie z limitem... Nie wiem, czy się dostaniesz. Podobno jest duża rotacja na listach rezerwowych, bo ludzie składają w kilka miejsc, a potem wybierają jedno z nich. Poczekaj do końca składania dokumentów, a się dowiesz. Ps. Masz większą szansę niż ja, więc powodzenia.;)
    14.07.2017
  • V

    "AnonimGirl" - mam 430 punktów i nie wiem czy mam jeszcze się łudzić, że się dostanę? Nie wiesz może ile osób przyjęli? 90 czy więcej?
    14.07.2017
  • AnonimGirl

    Oczywiście, chodziło o psychologię. GG - zadzwoń do biura rekrutacji - udzielą Ci stosownych informacji.
    14.07.2017
  • GG

    Czy ktos z Was wie jaki jest próg punktowy na pedagogikę specjalną w tym roku?
    14.07.2017
  • AnonimGirl

    Jakby kogoś to interesowało: Ostatnia osoba na liście, zaproszona do złożenia dokumentów miała 444 punkty. Lista rezerwowa kończy się na osobie z 416 punktami. Takie info dostałam z działu rekrutacji APS
    14.07.2017
  • Olka

    Wystarczy dzwonić, ja też dzwoniłam nie raz i zawsze wszystkiego od razu się dowiedziałam. :)
    14.07.2017
  • AnonimGirl

    Magda, Zadzwoń do nich. Mnie na wiadomości e-mail również nie odpisywali, ale nigdy nie miałam problemu, żeby dodzwonić się na tę uczelnię. (A dzwoniłam chyba z 5 razy)
    14.07.2017
  • Magda

    Chcialam zmienic uczelnie i wznowic studia na 5 semestr pedagogiki. Czy to normalne ze nikt nie odp na maila? Czy po prostu nie mam szans tam sie doatac. Pozdrawiam
    13.07.2017
  • V

    Do "Przyjęta": Czy nie orientujesz się ile osób przyjęto?
    13.07.2017
  • Goodkid

    "Przyjęta" nie orientujesz się może ile punktów miała ostatnia osoba przyjęta?
    13.07.2017
  • Przyjęta

    Miałam 444. Na drzwiach są listy ze wszystkimi progami punktowymi, listy przyjętych i rezerwowe. :)
    13.07.2017
  • V

    "Przyjęta" - ile miałaś punktów?
    13.07.2017
  • Przyjęta

    Jest tu ktoś, kto tak jak ja zaczyna psychologię w październiku i ma ochotę się poznać przed początkiem studiów? :)
    12.07.2017
  • 50

    myślę że te 50 osób się rozmyje po innych miejscach
    12.07.2017
  • 220

    mam 220 punktów
    12.07.2017
  • magic

    A ile masz punktów?
    12.07.2017
  • 50

    Jestem na pedagogikę specjalną 50 ta na rezerwowej czy mam szansę jak myślicie czy jest możliwe się dostać
    12.07.2017
  • 179

    Jestem 179 na liscie i mam napisane kandydat niezakwalifikowany na studia, to znaczy ze nie jestem nawet na liscie rezerwowej?
    12.07.2017
  • qqq

    Czy jest wgl jakaś szansa, żeby wskoczyć na listę studentów z 385 miejsca?
    12.07.2017
  • V

    Też jestem na liście rezerwowej...
    12.07.2017
  • Ada

    Mam 428 pkt i jestem na miejscu rezerwowym. Jestem 126 na całej liście. Stres jest :(
    12.07.2017
  • 12345

    Jaki był próg w tym roku ? Ktoś wie moze ?
    12.07.2017
  • Krassek

    332 punkty i strach
    12.07.2017
  • W

    368 na psychologię da rade?
    12.07.2017
  • Marcin

    przyjechałem 100 km.w jedną stronę po uprzednim kontakcie telefonicznym,,przyjechałem na rozmowę z dziekanem,na miejscu w sekretariacie okazało się że pan dziekan nie podejmuje decyzji dotyczących przedstawionej telefonicznie sytuacji jak widać bardziej skomplikowane sprawy to dla uczelni to spory problem,szukam drugiej uczelni
    12.07.2017
  • Jarek

    Unikajcie tej uczelni. Poziom tej uczelni jest bardzo niski. APS ma wyjątkowo słabą kadrę. Dziwna uczelnia i dziwne środowisko. Ciężko o pracę po tej APS. W Internecie można sobie poczytać o różnych dziwnych rzeczach co się tam działy.
    11.07.2017
  • Ola

    Ja mam 444 i płaczę ze stresu, bo jest mało miejsc i podobno ciężko będzie się załapać w tym roku...
    11.07.2017
  • 123098

    Hej! Dołączam sie do pytan jaki moze byc próg na psychologie, i czy mam szanse z 363 pkt :)
    11.07.2017
  • 123098

    Hej! Dołączam sie do pytan jaki moze byc próg na psychologie, i czy mam szanse z 363 pkt :)
    11.07.2017
  • PAULINAAA

    Czy 346 punktów wystarczy aby dostać się na psychologię jednolite magisterskie?
    11.07.2017
  • Krassek

    Myślicie że z 332 punktami uda mi się załapac na psychologie jednolite magisterskie ? Wie ktoś jaki był najniższy próg punktowy w zeszłym roku ?
    10.07.2017
  • Kandydatka

    Ile wychodzi Wam punktów i na co? Umieram ze strachu, przyjmują strasznie mało osób.
    07.07.2017
  • Ola_98

    Jakie były najniższe progi na psychologie w zeszłym roku?
    07.07.2017
  • xxx

    czy na psychologie z 230 pkt uda się dostać?
    07.07.2017
  • Zawiedziona

    Dziwią mnie pozytywne opinie o tej uczelni.. Studiowałam pedagogike ale w połowie drugiego roku przerwałam. Wykładowcy nie potrafia określić swoich wymagań i sądzą że ich przedmiot jest jedyny. Zmiana z tej uczelni na inną była najlepszą decyzją 2017 roku...
    02.07.2017
  • Ola

    Uwielbiam tą uczelnię. Mają sporą ofertę ciekawych studiów podyplomowych. Jestem zainteresowana siódemką z nich. Chętnie wracam na tą uczelnię by studiować kolejne kierunki. Cena studiów jest dość przystępna, więc warto studiować na tej uczelni. Polecam
    21.06.2017
  • Hi

    Obawiam się tych limitów miejsc... 260 na pedagogike specjalną wystarczy? Z góry dziękuję za odpowiedź
    12.06.2017
  • Lena

    Czy ktoś się orientuje jakie były progi punktowe na pedagogikę specjalną niestacjonarnie w zeszłym roku?
    10.06.2017
  • zuza

    Hej:) nie mogę znaleźć konkretnej informacji nigdzie, czy studia dzienne, stacjinarne na APS są darmowe?
    09.06.2017
  • ola

    Cześć, jak jest z rozliczaniem studentów na uczelni? są rozliczenia semestralne czy roczne?
    03.06.2017
  • Zestresowana

    W tym roku przyjmują tylko 90 osób na psychologię. Jak myślicie, o ile podnosi to próg?
    24.05.2017
  • ciekawa

    408 na psych przejdzie?
    07.05.2017
  • Metalhead girl

    Próg na psychologie to około 380 pkt.
    06.05.2017
  • D

    Witajcie, chciałabym rozpocząć studia z psychologi (zaocznie). Jestem absolwentką socjologi. Wiecie może czy mogę liczyć na uznanie (przepisanie) kilku przemiotów?
    03.05.2017
  • 123456789

    Cześć, czy ktoś z was orientuje się jaki jest próg pkt na psychologię ?
    02.05.2017
  • Hanna

    Wie ktoś może jakie są progi punktowe na pedagogice specjalnej?:)
    29.04.2017
  • Laura

    Jestem studentką socjologii na APS i jestem zadowolona :) Wykładowcy wiedzą czego uczą (brzmi zabawnie, ale odnoszę wrażenie, że nie zawsze tak jest), potrafią zaciekawić studentów. A praca po studiach? To zależy od studenta, jego zaangażowania i błyskotliwości. Osoba zafascynowana tym co robi nie będzie miała z tym problemów, student, który studiuje "byle odklepać" może mieć gorzej.
    29.04.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    29.04.2017
  • fifi

    Pedagogika - flagowy kierunek APS. Poziom wcale nie taki wysoki, żeby sie bać. Ale to chyba wynika z jakości kandydata na studia, który z roku na rok jest coraz słabszy.
    16.04.2017
  • Maadzia

    Aa kiedy dokladnie byla Twoja rekrutacja, chodzi Mi o rok?
    14.04.2017
  • do Maadzi

    Niestety raczej nie, "za moich czasów" trzeba było mieć ponad 400 pkt żeby się dostać (ja mając 417 "ledwo się załapałam"), a w tym roku redukują liczbę przyjmowanych kandydatów o 30.
    14.04.2017
  • Maadzia

    Jak myslicie na psychologie stacjonarnie, majac kolo 350 punktow sie dostane?
    13.04.2017
  • Sara

    Hejka, w tym roku chciałabym dołączyć do grona studentów APS na kierunku Pedagogika :D Czy ciężko jest się dostać ? jakie mniej więcej progi punktowe ? i czy ogólnie polecacie ?
    06.04.2017
  • psycho

    Jestem na, co prawda dopiero pierwszym roku, psychologii, ale bardzo polecam uczelnię (wspaniała atmosfera, wszystko ładnie), wykładowców - bardzo "do studenta", dobrze uczą, wykłady są ciekawe, a nie jest też w większości przypadków bardzo trudno coś zaliczyć. Nie rozumiem narzekania na brak możliwości czegoś załatwienia/dogadania się - mamy pełno studentów studiujących dwa kierunki, generalnie nie ma problemów ze zmianą grup, egzaminem w innym terminie, komunikacja mejlowa okej, podania do rektora zresztą też. Studenci generalnie raczej tu są z pasji - a jeśli chodzi o progi punktowe to na psychologię nie jest tak łatwo się dostać, ok 9 os./jedno miejsce :)
    25.03.2017
  • APS-owczyk

    APS to bardzo słaba uczelnia. Wielu wykładowców jest słabych oraz wyjątkowo niekulturalnych. Poziom słaby. Perspektywy na rynku pracy po APS są kiepskie. Radzę wybierać inne uczelnie.
    25.03.2017
  • Zaciekawiona

    Chciałabym podjąć studia na kierunku psychologia. Co o tym sądzicie? Jakie progi punktowe?
    18.03.2017
  • May

    Jak oceniacie pedagogikę specjalna na APS?
    02.03.2017
  • aps

    Po większości uczelni można znaleźć dobrą pracę, trzeba się jednak trochę postarać. Przebrnęłam właśnie przez sesję i póki co chwalę sobie tą szkołę.
    21.02.2017
  • majka

    fajne to dość ogólny i kolokwialny zwrot, a jeśli pytasz o prestiż i zarobki to raczej nie od uczelni to zależy tylko od Twoich predyspozycji i umiejętności
    21.01.2017
  • do absolwentki

    koleżanko, wybacz bezpośredniość, ale skoro tu jesteś i odpowiadasz to zapytam - czy po ukończeniu tej uczelni można liczyć na fajną pracę?
    18.11.2016
  • absolwentka_aps

    @asia wypełniasz test poziomujący przed rozpoczęciem studiów i automatycznie przypisują cię do grupy, ale moim zdaniem każda grupa ma poziom B1/B2. Najwięcej zależy od Ciebie, egzamin po 2 roku studiów musi zdać każdy, więc jak masz zerową znajomość to będziesz musiała po prostu się bardziej przygotowywać ;)
    29.09.2016
  • absolwentka_aps

    @asia wypełniasz test poziomujący przed rozpoczęciem studiów i automatycznie przypisują cię do grupy, ale moim zdaniem każda grupa ma poziom B1/B2. Najwięcej zależy od Ciebie, egzamin po 2 roku studiów musi zdać każdy, więc jak masz zerową znajomość to będziesz musiała po prostu się bardziej przygotowywać ;)
    29.09.2016
  • asia

    Jak jest z językiem ? czy można zaczynać I stopień z praktycznie zerową znajomością np angielskiego?
    22.09.2016
  • absolwentka_aps

    @patrycja234 spokojnie dostaniesz się na zaoczną pracę socjalną na apsie :) niestety jest to nadal dość słabo oblegany kierunek w związku z tym przyjmują sporo osób. Co nie znaczy wcale, że tyle ile zaczyna tyle samo kończy :) Ja byłam na dziennych, w tym roku skończyłam prace socjalną razem ze mną do 3 roku z ok 90 osób zostało ok 50. Nie wszyscy podchodzili do obrony z tego co wiem. Same studia są ciekawe, jest sporo przedmiotów, które szybko wchodzą do głowy bez nauki, jest trochę róznych projektów do ogarnięcia, wejściówki (nie wiem jak na zaocznych). Większość wykładowców posiada pojęcie o tym co wykłada ;) Jednak nie brakuje teoretyków, którzy wiedze posiadają tylko książkową niestety.
    16.09.2016
  • patrycja234

    mam w planach wybrać się na tą uczelnie,jednak nie jestem pewna czy dam sobie tam radę .Wybrałam prace socjalne . Opowie mi ktoś jaki jest tam poziom ? Czy dostanie się na ta uczelnie jest łatwe ???(studia w formie zaocznej)
    02.08.2016
  • patrycja234

    mam w planach wybrać się na tą uczelnie,jednak nie jestem pewna czy dam sobie tam radę .Wybrałam prace socjalne . Opowie mi ktoś jaki jest tam poziom ? Czy dostanie się na ta uczelnie jest łatwe ???(studia w formie zaocznej)
    02.08.2016
  • Monika

    Kazdy kto wybiera sie na tą uczelnie musi wiedziec, że jest tam traktowany jak rzecz niby potrzrbna ( kasa)......., a tak naprawde zbędna i niepotrzebna ( dziekanat) balagan nikt nic nie wie, nie mozma niczego sie dowiedzieć, nie ma nikogo kto moze a przedewszystkim chce Studentowi pomóc!!! Fakultety maja niewiele wspólnego z kierunkiem studiow, wykładowcy - albo tacy u ktorym nnie zależy albo ( tacy jacy byc powinni- omówi, porozmawia, poćwiczy by kazdy zrozumiał, powie co najwżniejsze czego sie nauczyc i zrobi egzamin z tego o czym była mowa i jest ok.) - to jedyna dobra strona tej uczelni, Bo sa tam tez tacy wykładowcy którzy maja problem sami ze sobą np. Pani E. Dąbrowa i wykańczają studentów swoim kompletnym brakiem etyki zawodowej i empatii- traktuja jak człowieka niższej kategorii i uważają ze ich przedmiot jest jadyny i najwazniejszy ma uczelni, wiec jezeli jest ich "konikiem i pasją" to musi byc wszysykich! NIE POLECAM TEJ UCZELNII - studentka studiów mgr
    03.07.2016
  • sorry - znalazłam psychologię - Magda

    jest, sorry - otworzyłam I stopnia, zamiast jedn, magisterskie
    28.04.2016
  • Magda

    żeby się dostac na psychologię, jakie mieliście wyniki na maturze? Czy pamiętacie może ile było rok temu osób na jedno miejsce? daleczgo na stronie rejestracji nie ma psychologii?
    28.04.2016
  • pr

    1. W historii kierunku Edukacja artystyczna w zakresie sztuk plastycznych na APS nie zdarzyło się jeszcze, by studia zaoczne zostały uruchomione. To studia o charakterze praktycznym, w większości odbywają się w pracowniach artystycznych i nigdy dotąd nie uzbierała się liczba kandydatów wystarczająca do uruchomienia studiów niestacjonarnych. Dotyczy to zarówno studiów licencjackich, jak i magisterskich uzupełniających. Szansa, że w tym roku ruszą studia niestacjonarne nie jest zatem wielka. Jest jednak wielu studentów, którym udaje się godzić studia z jakąś formą pracy zawodowej. 2. Autoprezentacja nie jest rygorystyczna. Komisja dopuszcza prace artystyczne o różnym charakterze – nie tylko malarskie, rysunkowe, graficzne, rzeźbiarskie – także fotograficzne, filmowe, teatralne. Decydujące znaczenie ma rozmowa: motywacje kandydata, jego zainteresowania, plany osobistego rozwoju, interesujące go perspektywy zawodowe – zarówno w zakresie sztuki, arteterapii, pracy nauczycielskiej czy ew. inne, spójne z historią osobistą i zainteresowaniami.
    26.04.2016
  • Monikamonika

    Witam. Od października chciałabym rozpocząć studia II stopnia i interesuje mnie edukacja artystyczna w zakresie plastyki. W aktualnym roku akademickim na uw nie utworzono kierunku w systemie zaocznym - jak to jest na aps? Czy sytauacja jest ppdobna i nie ma co się łudzić ? Bardzo proszę również o informacje nt autoprezentacji. Ponieważ na stronie i w regulaminie zapisano ze należy przygotować łącznie 20 prac dowolnymi technikami i w dowolnych formatach zastanawiam się czy sam przebieg i wynik jest bardzo rygorystyczny czy raczej lekki i przyjemny ("formalność") 😀? Bardzo proszę, podzielcie się wrażeniami. Pozdrawiam serdecznie
    22.04.2016
  • o psychologii

    wiem, że był wcześniej temat Psychologii i dzięki "M" za obszerną opinię od Ciebie, jako studentki. Ja chciałam jeszcze dopytać, ile osób jest przyjmowanych na pierwszy rok? ile przechodzi na drugi, w sensie jak dużo odpada? I co sprawia największą trudność z przedmiotów? Bardzo dziękuję, Dorota
    20.04.2016
  • tola

    Czy są jacyś studenci/absolwenci kierunku socjologia? Jestem zainteresowana tym kierunkiem na APS i zależy mi na Waszych szczerych opiniach.
    05.04.2016
  • co się dzieje???

    czy jak klikacie na ww to się otwiera strona Nazwa.pl??? nie mogę przejśc na www ASP, też tak jest u was?
    17.02.2016
  • M

    Jestem na II roku psychologii i jestem bardzo zadowolony. Wykładowcy są mili, ale przede wszystkim mają wiedzę i potrafią ją przekazać (w większości :) ). Idąc na studia zastanawiałem się nad UW i APS-em i chyba dobrze wybrałem :) jedynym minusem są tylko 3 specjalności do wyboru. Nauki jest naprawdę sporo, jak to na psychologii, ale jeszcze nigdy się nie zdarzyło, że ktoś będąc w krytycznej sytuacji nie mógł podejść do egzaminu w innym terminie, czy zaliczyć go w innej formie. Z tego co widzę, to na ile się nauczysz, na tyle jesteś oceniany/a. Proste i logiczne :) Atmosfera i ludzie są spoko :) Większość z pasją (przynajmniej na moim roku). Ale to oczywiście zależy od tego na kogo trafisz. W dziekanacie, komisji socjalnej itp. wszystko można załatwić, raz czekasz trochę dłużej, raz dostajesz wszystko od razu, ale załatwisz. Więc jeśli ktoś myśli o psychologii, to jak najbardziej POLECAM!
    23.01.2016
  • do samen

    byłeś na studiach jednolitych magisterskich??
    31.12.2015
  • studentka

    zupełnie nie zgodzę się z "Samen", ja nie mam żadnych problmó, trudności, nie spotkałam się z nieprzychylnścia i jestem w pelni zadowolona ze studiów tutaj, zawsze może coś wyaść, ktoś odwoła zajęcia na ostatni moment, ale na Boga, jesteśmy ludzmi, chorujemy, mamy losowe przypadki, jak student nie idzie na ćwiczenia to jest ok, ale jak wykadowca zachoruje, to jest larum na cały glos, że olal grupę, ja nie powiem żlego slowa, pozom jest wysoki, kadra ok, polecam
    25.10.2015
  • samen

    Tej uczelni nie poleciłabym nikomu... Trudności organizacyjne, nieprzychylna studentom. Coroczne aneksy do umowy początkowej zwiększające koszty czesnego (i to znacznie). Może idea powołania tej szkoły była szczytna, ale obecnie jest to miejsce wyłącznie do zarabiania pieniędzy, a studentów się nie kształci, tylko teoretyzuje. Studiowałam wcześniej na innej uczelni, i pierwszy raz spotkałam się z takim chaosem jaki tu panował przez 5 lat, również podczas egzaminów dyplomowych, jak i po... Szczerze nie polecam.
    07.10.2015
  • agness

    W tym roku wybieram się na pedagogike na aps. Z lektoratów chciałam wybrać język angielski, ale nie jestem z niego zbyt dobra. Stąd też moje pytanie: na jakim poziomie są zajęcia z angielskiego?
    23.09.2015
  • white

    Pytam o to samo, czy ktoś studiuje zaocznie pedagogikę specjalna? Czy jest ciężko zdać sesję? Jacy są wykładowcy?
    22.09.2015
  • osa

    czy ktos studiuje zaocznie pedagogike specjalna?? co ile sa zjazdy
    17.09.2015
  • anita/mm

    Socjologia jest powiązana z pedagogiką, dlatego są na tym kierunku przedmioty z nią związane, nie mam porównania do UW ale wydaje mi się ze większość materiału dotyczy tradycyjnej socjologii.
    03.08.2015
  • TTMM

    Socjologia na APS jest bardziej powiązana z pedagogiką czy z tradycyjną socjologią np. z UW?
    16.07.2015
  • TTMM

    Socjologia na APS jest bardziej powiązana z pedagogiką czy z tradycyjną socjologią np. z UW?
    16.07.2015
  • Sylwia - Psychologia

    Witam, interesuje mnie psychologia na tej uczelni, czy jest ktoś kto może powiedzieć jak tam ten kierunek jest prowadzony ?
    30.06.2015
  • Ola

    Wybieram sie w tym roku na magisterke : Pedagogika specjalna - profilaktyka spoleczna z resocjalizacja sądowa. Ktoś cos powie o tym kierunku ?? jak jest tam z jezykami (jestem dosc slaba z obcych);/
    29.06.2015
  • E.

    Praktyk jest bardzo dużo, ale osoby z pedagogiki specjalnej chętnie przyjmują na praktyki. Z doświadczenia wiem, że po APS chętnie przyjmują do pracy. Baza dydaktyczna jest spoko. Jeżeli chodzi o wykładowców to trafiają się "kwiatki", które nie chcą nikogo przepuścić. Ciężko jest uzyskać jakiekolwiek informacje w dziekanacie. Ja jestem mega zadowolona, że tam studiowałam. Akademię polecam osobom ambitnym, mającym dużo samozaparcia do nauki i chcącym podnosić swoje kwalifikacje (w taki prawdziwy sposób, a nie tylko na papierku) :)
    28.06.2015
  • On on

    Uczelnia spoko, wykłodowcy jak wszędzie fajni , ale fakt że organizacja i natłok hospitacji, praktyk, materiału jest ogromny, można zać semestr nawet na 4,5 hehe, ale steresuuu jest sporo. Ps Jesem na II roku Surdopedagogiki
    21.05.2015
  • vvv

    Jakie przedmioty są liczone przy rekrutacji na pedagogikę? zwlaszcza wczesnoszkolną? :)
    03.05.2015
  • ufnudbnf

    czy trudno się dostać? jakie są progi?
    07.04.2015
  • psychologia

    od kiedy na APS jest psychologia??? to nowość jest jakaś? czy są studenci, co mogliby naisać więcej na temat tego kierunku?
    21.03.2015
  • franek

    pytanie czy trudno się dostać jest dość względne... ja sie dostałam, miałam wyniki z matury w granicach 60%, zdawałam j polski, wos i angielski rozszerzony... co do jakości kształcenia jestem raczej zadowolona
    24.02.2015
  • KINGA

    witajcie. w tym roku zdaje mature. jestem bardzo zainteresowana tą uczelnią. czy bardzo trudno jest się dostać? zastanawiam sie nad pedagogiką, ewentualnie pedagogika specjalną. mógłby ktoś coś powiedzieć? z góry bardzo dziękuję. :)
    02.02.2015
  • minajjj

    polecam kierunek praca socjalna, bardzo dobrze prowadzony, dużo ciekawej i praktycznej wiedzy, fachowe podejście wykładowców, oby tak dalej!
    11.01.2015
  • study

    Bardzo polecam Akademie Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej studiuje tam pedagogikę i jestem zadowolona! Super Uczelnia po prostu!
    08.01.2015
  • ania

    Co powiecie nt. Kształcenia Muzyczno-Ruchowego (taniec-rytmika orffowska- choreoterapia) - podyplomowe niestacjonarne (zaoczne) ?
    04.11.2014
  • joki

    zadowolona, dobry wybór, bez zarzutu
    04.11.2014
  • Meggg

    Chciałabym poznać opinie o studiach podyplomowych na tej uczelni. Konkretnie interesuje mnie ocena kierunku Animacja kultury w zakresie drama i emisja głosu.
    23.09.2014
  • fabian

    wszystko zależy od zaradności w życiu, jednego praca znajdzie sama a drugi przez cale życie bedzie mowił ze studia sa bez sensu i nie ma po nich pracy...
    22.09.2014
  • mgr

    do Iga: Moja koleżanka jest po APS w Warszawie i teraz to praca szuka jej :) NIE PISZ BZDUR, NIE MA PRACY PO PEDAGOGICE
    05.07.2014
  • gabczi

    Wie ktoś może ilu jest chętnych na APS na pedagogikę? Ilu było chętnych rok temu?
    26.06.2014
  • mimi

    i będziecie jeździć do Rembertowa na języki obce, bo uczelnia zakupiłam tam obiekt dydaktyczny a oni tłumacza,że nie ma wolnej sali na ochocie hahahahahaaa
    13.05.2014
  • mimi

    odradzam tę uczelnię-totalny brak pracy w zawodzie albo kilka mcy darmowych praktyk na start
    13.05.2014
  • nnn

    Zawsze warto spróbować, może nie będzie wielu chętnych na ten kierunek i zostaniesz przyjęta ;)
    01.04.2014
  • psycholożka

    Jestem zeszłoroczną maturzystką. czy jest jakakolwiek szansa, że mogę się dostać na psychologię mając poniżej 300pkt?
    04.01.2014
  • Aga

    Nie sądzę by ktoś podjął decyzję o wyborze uczelni na podstawie wpisów w internecie. Wiadomo, że każdy ma inne oczekiwania i nie wszystkim będzie wszystko pasowało. Najlepiej popytać znajomych którzy studiują lub wybrać się na dzień otwarty by popytać studentów ze specjalności i wtedy wyrobić sobie opinię.
    20.09.2013
  • Monroe

    Jeśli ktoś idzie na socjologię zaoczną odzywajcie się!! :)
    05.09.2013
  • Basia

    ktoś wie czy ciężko jest dostać sie na zaoczną resocjalizacje? nie ma nigdzie żadnych progów...
    27.08.2013
  • Eli

    Drugi raz już bym tam nie poszła... Atmosfera jest bardzo fajna. Uczelna jest odnowiona, ładna, sale są czyste, schludne, nagłośnienie dobre, ale nauczanie... Ja ukończyłam specjalnośc Pedagogika Pracy i tak złośliwych i wrednych wykładowców, jak pani dr. J.W. czy pan prof. APS dr. hab J.S. (przedmioty specjalnościowe), to ja wczesniej nie spotkałam. Leczenie kompleksów, to deliktnie powiedziane. W sumie to na panią J.W. powinnam była napisac skargę do dziekana. Ale reszta specjalności ponoc jest na poziomie. Tę akurat jedną- odradzam!!
    25.08.2013
  • Licencjatka :)

    Ja studiuje na APS-ie resocjalizacje juz nie pierwszy rok i kadra jest naprawde dobra , nie jest to "na sucho" tylko maja stycznosc z tym o czym mowia podaja bardzo wiele przykladow z wlasnego doswiadczenia .Uczelnia zdecydowanie prowadzi pod wzgledem przygodowania pedagogicznego i wiekszosc placowek nazwijmy to "branzowych" na terenie Warszawy ma kadre skladajaca sie wylacznie z bylych studentow Akademi.
    31.07.2013
  • sis

    NIE WIEM JAK WY, ALE JA BYLAM POZYTYWNIE NASTAWIONA DO TEJ UCZELNI. SPECJAL IE SZUKALAM JAKIEGOS FORUM zeby opisać tę sytuację. Jestem od dzisiaj na zarządzaniu w oświacie na mgr. nawet miła pani ( na poczatku) bedaca w komisji rekrutacyjnej zaprosiła mnie do przyjecia dokumentów. Jako , że mam w planach założenie swojego przedszkola to wybrałam tę specjalizację. Z licencjata mam wczesnoszkolna i przedszkolna. Powiedziałam jaki kierunek obieram, a obok bylo chyba z 3 osoby chlopak i 2 babki, które też przymowały dokumenty i jedna do mnie:" bedziesz dyrektorka?.." NA TY, to po pierwsze. ja mówie, ze tak jak sie uda. a ona zaczeła sie ze mnie smiac ze bede zarządzać kuchnią w kfc, ale z magistrem to moze i niebieską koszulke dostane i wyobrazcie sobie ze pol komisji rekrutacyjnej, ktora jest wizytówka zaczeło sie smiac.... (?) chce zmienic uczellnie od września. Po prostu załamalam sie tym co tam usłyszałam i jak zostałam potraktowana.
    16.07.2013
  • wiolcia100

    Ja wybieram sie na mgr na surdopedagogike :) Jak z dostaniem sie ? Mowie o zaocznych studiach ?
    14.07.2013
  • syyyysiaaa

    a wybiera sie ktos na zaoczne na magisterke? ciezko sie dostac?
    13.07.2013
  • Justyna90

    Jeśli chodzi o wykładowców na Akademii moim zdaniem są spoko, jest kilku nie do pogadania, ale wiadomo, wyjątki się zdarzają. Gdybym miała wybór jeszcze raz już wiem, że bym nie poszła tam ale może bardziej ze względu na kierunek jednak mi nie odpowiadający... Jestem też rozczarowana dużą ilością godzin przeróżnych wykładów teoretycznych a małą praktycznych i związanych z kierunkiem. Ogólnie polecam dla osób chcących być typowymi nauczycielami, bo jednak poziom jest dość wysoki
    12.07.2013
  • dong dzong kill bill

    ciekawe jakie są progio
    12.07.2013
  • nn

    Nie wie ktoś ilu było chętnych na pedagogikę na APS ?
    12.07.2013
  • do Milenaa

    Też się tam wybieram i dostałam się!!!
    12.07.2013
  • gueen94

    Dostałam się na pedagogikę na APS
    12.07.2013
  • Milenaa

    heej wszystkim.;) wybieram się w tym roku na pedagogikę na aps. myślę, że to bardzo fajna uczelnia. co sądzicie?
    04.07.2013
  • Dozag

    A wybiera się ktoś na magisterkę na APS? Np. na pedagogikę korekcyjną? Czy ktoś słyszał o jednym z przedmiotów prowadzonych po angielsku?
    03.07.2013
  • nowa :)

    i ja się wybieram na SOCJOLOGIĘ zaocznie, ktoś też na to idzie a nikogo nie będzie znał ? :)
    02.07.2013
  • Wojtek

    Poziom wykładowców wysoki i jak ktoś chce, to ma możliwosc się nauczyć. A jak ktoś nie chce, to nie jest zmuszany i 3 + dostanie. Alternatywnie mozna na innych uczelniach mieć nieprzespane noce i drżeć o egzaminy. Żadna uczelnia gwarancji zatrudnienia nie da. A tu tytuł zdobyć łatwiej, niż gdzie indziej. Nowe kierunki jak socjologia, czy psychologia, więc nie tylko sama pedagogika!
    01.07.2013
  • Maturzysta!

    Witam. Dlaczego uczelnia nie podaje oficjalnych progów? Jestem tegorocznym maturzystą i nie wiem, czy przy wyniku 350 punktów mam jakiekolwiek szanse dostać się na Psychologię. Okropne uczucie.
    30.06.2013
  • kinga\\m/

    Ja też się wybieram :)
    25.06.2013
  • do asia

    a ja nie - niski poziom
    11.06.2013
  • asia

    ja też się wybieram w tym roku na tę uczelnię
    07.06.2013
  • Mała Mi

    psychologia kliniczna na UW czy APS?? nie bardzo wiem co powinnam zdawać na maturze. trzeba rozszerzenia czy wystarczy podstawa? błagam pomocy! :))
    04.05.2013
  • Monika

    Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl
    29.04.2013
  • Aaa

    Na pedagogikę? ;D czy inny jakiś wymyślny kierunek ? :P
    19.04.2013
  • KAlina

    Ja również się wybieram tu na studia od października, jestem pełna obaw ale zarazem podekscytowana :) mam nadzieję, że się nie zawiodę i będę miała co wspominać :))
    16.04.2013
  • Aaa

    Wybieram się od tego roku. :)
    04.04.2013
  • hania

    i był ktoś na dniach otwartych? Ja niestety nie mogłam tego dnia, bo niestety inne obowiązki, ale chętnie wysłuchałbym opinii kolegów i koleżanek którzy podobnie jak ja mają w jakimś stopniu swoje plany związane z tą uczelnią :)
    26.03.2013
  • Dzien Otwarty na Akademii

    kto planuje studia pedagogiczne moze dowiedziec sie wiecej o Akademii Pedagogiki Specjalnej podczas Dnia Otwartego, termin - 23 marca, start - godz. 11.00 szczegoly sa stronie www uczelni
    19.03.2013
  • xyz

    moim zdaniem na studiach chodzi o to, żeby być najlepszym. bo jak ktoś liczy tylko na 3 i modli się o cud to pewnie nic z tego nie będzie... bo pracę znajdują ci, którzy mają znajomości bądź właśnie ci najlepsi. bo pracodawcy mają duże wymagania w przeciwieństwie do niektórych uczelni ;p więc warto się zastanowić gdzie studiować i jakie wyniki chce się osiągnąć
    04.02.2013
  • lallalla

    aps jest uczelnią dla osób zarówno takich, które wiążą swoją przyszłość z kierunkiem, na który się dostały jak i dla tych, którzy przyszli tu bo nigdzie indziej sie nie dostali, bo progi przyjęć sa śmieszne, wystarczy polski, matma i ang na podstawie zdane na 40% i proszę bardzo,jednak to, czy będzie sie kompetentnym pedagogiem zależy od osoby, jak ktoś nie chce sie uczyć to nie dostanie pracy takiej, jaką by chciał, chyba że marzy o pracy na kasie, dyrektorzy placówek oświatowych wiedzą, że to jednak szkoła pedagogiczna daje najlepsze wykształcenie pedagogiczne i to na apsie są realizowane obszerne tematy, aby zapewnić absolwentom wysoki poziom wiedzy i kwalifikacje do podjęcia pracy w zawodzie, jeśli ktoś z tego nie korzysta niech nie narzeka później że nie ma pracy, to nie podstawówka, trzeba się uczyć i to sporo żeby dostać nawet 4
    01.02.2013
  • młynek

    Jak po pedagogice robią kasę w czymś innym, to po co marnowali na to czas??? nie lepiej studiować coś co im pomoże w prywatnym biznesie? Do tego jak się dostaniesz na kierunek to wybór specjalności to loteria i podanie nie pomoże jak specjalności nie otworzą bo mało chętnych było. (podobno coraz częstsze i znam taką osobę). PEDAGOGÓW JEST NADPRODUKCJA I RYNEK PRACY PRZEPEŁNIONY . (popatrzcie kogo szukają pracodawcy i dopiero wybierajcie studia, no i jako pedagog w zawodzie w większości przypadków zarobicie bardzo mało).
    30.01.2013
  • taaaaa

    Nie prawda, już bez przesady! Ja znam wielu ludzi, którzy po takich, niby bezsensownych kierunkach znaleźli pracę albo otworzyli własną działalność i radzą sobie doskonale, zarabiają duże pieniądze i nikt nie narzeka,.. W tych czasach wszystko jest możliwe, może się okazać, że ktoś po budownictwie nie znajdzie pracy a pedagog będzie zbijał kasę :P na to nie ma reguły
    29.01.2013
  • roberta

    mnie nie kręcą takie tematy jak pedagogika czy tym podobne. moim zdaniem to strata czasu bo ze znalezieniem pracy po skończeniu takiego kierunku jest straszny problem. moja siostra się napaliła na pedagogikę specjalną, a potem robiła drugi kierunek studiów, żeby nie pracować na kasie w supermarkecie :P także sami widzicie..
    19.12.2012
  • A taki tam ;)

    Jest koło teatralne. Jest chór. Są jeszcze liczne koła i szkolenia. A także można się zaangażować w pracę samorządu.
    05.12.2012
  • A taki tam ;)

    Nie przesadzajcie tak z tymi punktami ;) jednak APS nie cieszy się aż tak dużym zainteresowaniem. Progi punktowe: 1% z podstawowej matury = 1 pkt; 1% z rozszerzonej = 2 pkt. Minimum: Praca socjalna 120-140 pkt. Socjologia 140-160 pkt. Psychologia 340-360 pkt. Pedagogika 180-200 pkt. Pedagogika specjalna 200-220 pkt. To tak mniej więcej ;) więc jak sami widzicie nie jest trudno się dostać. Liczy się j. polski + j. obcy + przedmiot dodatkowy (w większości przypadków może być dowolny) Ostrzegam przed ogromną ilością dziewczyn ;) są na każdym kroku. Z językami dość cienko. Kadra fajna i w większości wypadków wyrozumiała. Na niektóre specjalności po dostaniu się na pedagogikę ciężko się dostać - samo dostanie się na studia nie gwarantuje, że znajdziemy się na specjalności, która nas interesuje ;) jednak w większości przypadków wystarczy podanie do rektora.
    05.12.2012
  • marysia

    Wielu jest chętnych? Jakie trzeba mieć wyniki, żeby się dostać? Matura obowiązkowo rozszerzona, czy podstawa też daje mi szanse? Ja chciałabym rozszerzenie, ale martwię się, czy dam sobie z tym wszystkim radę :(
    20.11.2012
  • Iga

    Owszem, poziom nauczania jest wysoki. Wiadomo, że nie dostaniesz się ot tak ale nie powiedziałabym, że jest aż tak trudno. Tym bardziej, że warto tu studiować. Moja koleżanka jest po APS w Warszawie i teraz to praca szuka jej :) Dlatego polecam, ale wybór należy do Ciebie ;)
    05.11.2012
  • julcia

    hej ;) zastanawiam się jak to jest z tą akademią.. czy łatwo jest sie dostac? to jest jednak Warszawa więc ludzi na pewno mnóstwo.. Słyszałam wiele opinii na ten temat ale ja nie jestem jakąś wybitna uczennicą i nie wiem jak pojdzie mi matura... chociaz nie ukrywam, że bardzo chcialabym tu studiowac bo slyszalam, że szkola na wysokim poziomie a i oferte edukacyjną mają super
    10.10.2012
  • julcia

    hej ;) zastanawiam się jak to jest z tą akademią.. czy łatwo jest sie dostac? to jest jednak Warszawa więc ludzi na pewno mnóstwo.. Słyszałam wiele opinii na ten temat ale ja nie jestem jakąś wybitna uczennicą i nie wiem jak pojdzie mi matura... chociaz nie ukrywam, że bardzo chcialabym tu studiowac bo slyszalam, że szkola na wysokim poziomie a i oferte edukacyjną mają super
    10.10.2012
  • do luka

    nie wiem jak wygląda kwestia pedagogicznych uczelni we wrocławiu, w każdym razie aps grzegorzewskiej w warszawie cieszy się dość dobrą opinią, mnie się tutaj dobrze studiuje, ale jak chcesz znaleźć szkoły pedagogiczne we wrocku to polecam wyszukiwarke na tej stronie, dużo mają tutaj uczelni w bazie, a do tego z komentarzami więc pomoże ci to w decyzji!
    30.08.2012
  • luka

    Nie wiem czy lepiej wyjechać do akademii pedagogi społecznej do warszawy, czy może znaleźć jakąś uczelnię we wrocławiu, co sądzicie? Orientuje się ktoś jaka jest konkurencja, czy we wrocławiu jest jakaś lepsza szkoła pedagogiczna niż aps w warszawie?
    23.08.2012
  • nadinex

    @spice: wiem o czym mówisz. Może z kolokwiami to nie mam problemu specjalnego, ale bycie w czołówce jest poza kręgiem marzeń, a jak się człowiek przyzwyczaił do tego w życiu, to na studiach robi się tak... dziwnie :D ale cóż, trzeba docenić że trafiło się między inteligentnych ludzi, a to aps gwarantuje :)
    14.08.2012
  • spice

    Muszę przyznać że spodziewałam się że na studiach będzie trochę łatwiej, bo zawsze bylo mi w szkole łatwo, a tymczasem okazało się że czasem ledwie zaliczam kolokwia. Albo nie zaliczam ich w ogóle :D Długo zajęło mi przyzwyczajenie się do tego że na studiach nie jestem już najlepsza.
    12.08.2012
  • 825

    Dobra uczelnia, widać że starali się w każdym kierunku trzymać nazwy uczelni no i jak najbardziej rozszerzyć ofertę. Fajnie bo na zwykłych uczelniach nie ma aż tak wielu kierunkó związanych z pedagogiką, a tu można znaleźć chyba wszystkie możliwe kombinacje!
    08.08.2012
  • kaśka

    Na APSie, przynajmniej wg. mnie studiuje się bosko. Jest parę "szczypawek", ale jak wiadomo, idioci zdarzają się wszędzie. Generalnie ludzie sa bardzo są spoko, z większością wykładowców bez problemu da się dogadać (choc mówię tu o tych, którzy wykładają na licencjacie z ped. ogólnej, bo jak inni, to nie wiem, a tylko częśc jest wspólnych).
    06.08.2012
  • bartek

    Bez problemu można połączyć studiowanie z pracą (przynajmniej mi się to udaje generalnie bezproblemowo). Co do akademików... Nasz uczelniany na Spiskiej został niedawno zlikwidowany i teraz wszyscy mieszkają na Jelonkach. Zwykle starych, więc radziłabym Ci rozejrzec się za mieszkaniem do wynajęcia, bo jak na mój gust warunki są straszne, a liczą sobie nie tak mało (nie wiem dokładnie ile, ale tak samo byś wyszła wynajmując mieszkanie z 4 osobami, jak tam za pokój 3- 4 osobowy). No i wniosek trzeba złożyć odpowiednio wcześniej, bo dostanie miejsca w październiku może być problemem, choć nie musi, ciężko tu mówić o jakiś regułach.
    06.08.2012
  • sont

    Dobrze że znalazłam tę uczelnię. Od dawna chciałam się wybrać na pedagogikę, ale nie wiedziałam na którą gałąź tej dziedziny się zdecydować. W końcu znalazłam aps, a tu przeczytałam o specjalności TYFLOPEDAGOGIKA. myślę że takie studia to coś dla mnie :)
    06.08.2012
  • bull

    nie jest to pewnie uczelnia znajdująca się w czołówce rankingów, chyba że te rankingi są bardzo... specyficzne, ale wielu złych słów na temat aps też nie można powiedzieć. może akademia ta nie należy do najpopularniejszych, ale mimo to stara się zapewnić studentom dobry poziom nauczania, a to jest najważniejsze.
    31.07.2012
  • panda3

    Nie wiedziałam gdzie studiować aż do ostatniego dnia rekrutacji, kiedy musiałam podjąć decyzję w sprawie kierunku studiów. Moj wybór padł na aps. Rozważałam już wcześniej studia na tej uczelni, ale nie miałam pewności, aż w końcu musiałam się zdecydować. Mam tu trochę starych znajomych, wiecej nowych. Studiowanie jest świetne, a ja podjęłam dobrą decyzję!
    29.07.2012
  • central

    szczerze mówiąc nic nie słyszałam o kole teatralnym, ale ogólnie to uczelnia prowadzi swoje projekty, które są na jej stronie, często aktualizowane, są koła naukowe i konferencje - to co zwykle w szkołach wyższych. Nie ma tego dużo, bo uczelnia jest niewielka, ale każdy znajdzie coś dla siebie.
    28.07.2012
  • iluminacja

    Czy Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie oferuje jakieś ciekawe kursy, ścieżki, formy rozwoju poza zajęciami? Bardzo fajną opcją byłoby kółko teatralne, nie ma nikt na ten temat informacji? Działa takie koło czy trzeba zrobić pospolite ruszenie i je założyć? I jak uczelnia by do tego podeszła, są fundusze?
    22.07.2012
  • procent

    śmiejcie się do woli ale po dostaniu wyników matury tak zabalowałem że zapomniałem ukończyć rejestrację na studia, tzn zgłosiłem się na parę uczelni wczesniej, ale liczylem na lepsze wyniki i teraz sie pewnie nie dostane. dobrze że tu można jeszcze dołączyć do rekrutacji bo na niektórych uczelniach to niemożliwe ;D
    10.07.2012
  • matylda

    co do poziomu to zachwycający nie jest, mam 2 znajomych studiujących na tej uczelni i ich opinie sa troche rozbieżne, z jednej strony wykładowcy maja w nosie studentów a z drugiej wysoki pziom nauczania, osobiście wybierając sie na pedagogikę nie rozpatrywałam tej szkoł
    05.07.2012
  • chocolate

    czy w warszawie jest lepsza uczelnia oferująca kształcenie na kierunku praca socjalna? uważam że może to być kierunek dla mnie jednak nie jestem do końca przekonana czy aps oferuje wystarczająco dobry poziom...
    30.06.2012
  • julka

    tyle uczelni wyższych w warszawie, a mój wybór padł akurat na tę. tak średnio jestem zadowolona... Nie wiem czy na każdej uczelni jest tak że wykładowcy nie przejmują się studentem, może to standard, ale bardzo mnie to zdziwiło i zirytowało po liceum. Teraz już się przyzwyczaiłam.
    07.06.2012
  • sonia

    ja papiery składać będę w kilka miejsc, między innymi tutaj, ale ta akademia to uczelnia ostatniego wyboru, mam nadzieję że dostanę się gdzieś indziej, bo opinie o uczelni są raczej średnie, więc nie ma co się specjalnie tutaj pchać chyba.
    03.06.2012
  • jadźka

    @markieting szeptany: no własnie spodziewałam się że nie może tu być tak kolorowo, jak aps jest przedstawiana w komentarzach. kadra pewnie średnia i perspektywy rozwoju nie za szerokie. ale i tak nie wiem czy nie będę tu studiować, zależy jak mi pójdzie na podczas rekrutacji w innych szkołach.
    29.05.2012
  • marketing szeptany

    Ludzie co za bzdury.. to świetne miejsce do tzw. marketingu szeptanego. PR wypisuje bzdury pod nickami studentów. Pogadajcie z prawdziwymi studentami to się dowiecie prawdy. Poziom słaby, wykładowcy olewają studenta, Kto po porównaniu programów mówi że jego uczelnia się chowa??? Na pewno znajdzie się grupa zadowolonych ale ci co maja porównanie z innymi uczelniami tego nie potwierdzą. Popytajcie gdzie pracują absolwenci i ile zarabiają. Uczelnia dla mało ambitnych.
    23.05.2012
  • samorząd

    no wiadomo, ze taka jego funkcja, ale kumpel też jest w samorządzie na jednej uczelni i większość z członków po prostu się tam opieprza ;p może i nie dam rady, ale próbować warto, zawsze lubiłam zajmować się wieloma sprawami naraz ;D
    22.05.2012
  • Ola

    Oczywiście, że jest - taka jest jego funkcja. Na pierwszym roku nie jest jakoś super łatwo, ale da radę. Tylko liceum to nie studia, tutaj będzie tyle zajęć, że we wszystkim nie dasz rady uczestniczyć :)
    17.05.2012
  • samorząd

    Witam! Na tę uczelnię na pewno złożę papiery, Akademia Pedagogiki Specjalnej to mój cel :) Zastanawiam się nad działalnością w Samorządzie Studenckim. W moim liceum byłam przewodniczącą i brałam udział po prostu w każdej akcji, a teraz nadal chciałabym działalność tego rodzaju kontynuować. Czy trudno jest się dostać do SS na tej uczelni i czy jest on zaangażowany w życie studenckie?
    14.05.2012
  • Ela

    Cześć. Studiuję na jednej z państwowych poznańskich uczelni pedagogikę specjalną i tak sobie porównywałam program nauczania.. Trochę się chowamy, przy tym, z tej uczelni, dlatego myślę, że mogłabym się tutaj przenieść. Nie wie ktoś może czy jest to trudna i skomplikowana operacja? Jednak to szkoła dosyć specjalistyczna, jeśli można tak to nazwać
    02.04.2012
  • Zet

    W rekrutacji nowy kierunek Edukacja plastyczna i media cyfrowe - bardzo ciekawie brzmi. Czy ktoś może powiedzieć czy ciężko jest na tej uczelni z praktykami? Wydaje mi się, że nazwa kierunku jest bardzo obiecująca, natomiast na ile to będzie trafiony kierunek...
    31.03.2012
  • misia

    Świetna uczelnia, zawsze chciałam pracować z dziećmi i pomagać w ich rozwoju. Ta szkoła jest nakierunkowana już w samej nazwie na takie praktyki, więc nie mogę się doczekać, aż zacznę się tam uczyć i nabierać doświadczenia !
    20.03.2012
  • antropsycholog

    Oczywiście, że jest co chwalić. Za dużymi pieniędzmi zawsze idzie wysoki poziom ( no dobra, może nie zawsze). Jeśli stać jest uczelnię na zatrudnienie dobrych specjalistów - tak jak w tym przypadku - to stuprocentowo poziom nauki i ogólnego kształcenia jest wysoki. Co do antropologii kulturowej, jest to kierunek jak najbardziej związany z tymi studiami.
    24.02.2012
  • Lolek

    Na początek faktycznie mało się zarabia ale z czasem więcej. Rozwój zawodowy, jasna ścieżka awansu i do przodu. Ale to i tak nie tylko o kase chodzi a o powołanie. Bez serca do tego zawodu za daleko nie zajedziesz.
    15.02.2012
  • Kasia

    \"wnuczku\" a Ty studiowałeś na tej uczelni? jakie są Twoje wspomnienia? Ja dopiero stoję przed wyborem uczelni, ale kilku moich znajomych kontynuowało swoją naukę w akademii i również sobie ją chwaliło, dlatego nei rozumiem Twojego komentarza.
    13.02.2012
  • wnuczek

    większość komentarzy chyba nie od studentów. - praca za 1500, albo w innej branży,
    07.02.2012
  • WerTi

    Też polecam tą uczelnię. Studiuje mi się tutaj bardzo fajnie. Ludzie mili, materiał do nauczenia, praktyki szalenie ciekawe.
    06.02.2012
  • PPi

    Jestem na psychologi. Wg mojej opinii świetne zajęcia. Ciekawe, rozbudowane, nie po łepkach. Wykładowcy opierają się na praktyce. Myślę, że dużo wyniosę z tych studiów.
    02.02.2012
  • Oza

    Czy po pedagogice łatwo o pracę? Ile się zarabia?
    23.01.2012
  • WirKa

    Oj tak, bardzo dobra uczelnia. Świetnie przygotowuje do przyszłej pracy. Sam zawód jest wymagający ale daje też mnóstwo radości i uśmiechu. Na pewno nie jest dla przypadkowych ludzi, którzy nie wiedzą jeszcze jaką chcą iść drogą w życiu.
    18.01.2012
  • Studentka

    Na uczelni jest bardzo przyjazna atmosfera, jak na razie nie było problemu z załatwieniem czegokolwiek. Studenci starszych lat są bardzo pomocni, nikt(łącznie z wykładowcami) nie zbywa cię, jeżeli chcesz się czegoś dowiedzieć, o coś zapytać. Nie ma zaciętej rywalizacji miedzy studentami, przy czym wszyscy starają się utrzymać poziom. Przynajmniej na psychologii. Jeśli chodzi o kadrę, to ja jestem zadowolona, myślę, że uczelnia coraz bardziej się rozwija, mamy wielu specjalistów z danych dziedziń. Polecam.
    31.12.2011
  • P.

    Uczelnia z tradycją i renomą. Może nie jest jakoś specjalnie znana w szerokim akademickim środowisku, ale absolwenci APSu (szczególnie pedagogiki specjalnej) są bardzo wysoko cenieni na rynku pracy w branży. Jeżeli naprawdę chcesz studiować i interesuje cię pedagogika polecam APS. :) Absolwent:)
    19.12.2011
  • malpiata

    ludzie, odpuście!!! ile można produkować pedagogów w tym kraju? nawet jelsi skonczycie taka czy inna uczelnie pedagogiczną, to gdzie chcecie znależć robotę? szkoly, przedszola, placowki opiekunczo-wychowawcze sa obstawione, rynek jest nasycony absolwentami pedagogiki, bo bardzo duzo uczelni ma ja w ofercie ksztalcenia,
    09.12.2011
  • anna

    Uczelnia atrakcyjna z wyglądu, bogaty wkład finansowy, działalność na rzecz osób niepełnospr. Organizowane akcje, zajęcia, wydawnoctwo APS - księgarnia fajnie zaopatrzona. Zajęcia - jak bywa wszędzie - niektore przedmioty nie dopasowane do kierunku i zbędne jak np. antropologia kulturowa na której śpię bo pan średnio co drugie zdanie wypowiada magiczne slowa \"prosze państwa\" i gada o kopulacji zwierząt i ludzi Niektóre zajęcia naprawdę super - ogromna wiedza wykladowcow, fachowa pomoc, dobra tematyka problemowa. Jednak problemy z USOS - system elektroniczny który paru os. utrudnił życie. Dziekanat również nie cieszy się powodzeniem, aczkolwiek bynajmniej ja do dnia dzisiejszego nie miałam z nimi problemu.
    08.12.2011
  • Studentka

    Ta uczelnia ma te przewage nad innymi, ktore oczywiscie tez maja pedagogike czy pedagogike specjalna w ofercie, ze nie rozmienia sie na drobne. Oni po prostu od poczatku konsekwentnie ucza na tych kierunkach. I robia to na najwyzszym poziomie. Absolwenci Grzegorzewskiej sa naprawde bardzo dobrze postrzegani na rynku pracy, bo sa specjalistami. Moze szkola nie nalezy do najtanszych, ale jesli ktos stawia na wysoka jakosc i chce konkretnie studiowac pedagogike, to ten wybor jest wlasciwy.
    30.05.2011