Opinie o Uczelni Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie (EWSPIA Warszawa)

Komentarze (185)

  • 10 semestralnych studiów (3, 5 roku) ????

    PRAWO - czytam na stronie uczelni, że studia prawnicze to 10 semestrów czyli 3, 5 roku .... no właśnie.... jakim cudem wychodzi 3,5 roku, bo jak ja przeliczam to 10 semestrów powinno zająć 5 lat., po 2 semestry na rok, prawda??? Czy możecie powiedzieć o co tutaj chodzi?
    14.11.2018
  • Yo asia

    Witam czy ktos studiujacy distance learning w Londynie moglby podzielic sie ze mna wrazeniami? kompletnie nie wiem czy placic te pieniadze czy nie, mam malo czasu gdyz studia juz sie rozpoczely. moj email joasia2116@gmail.com
    09.11.2018
  • Adam Cyryl Brownie

    Myśląc o tej uczelni powinieneś poznać jej oxfordzkie tajniki, że jest Kanclerz, tylko tu, a studenci to Rada Kanclerska w jej prawnym domniemaniu. Jeśli chodzi o motto uczelni to sformułował je Kanclerz tej uczelni i brzmi ono, że nie mury stanowią o naszej uczelni. Absolwent ma tu tak nie bywałą sylwetkę bo o nią dba nie publicznie tylko, lecz każdego dnia podczas jej prezentacji. Powiedzmy sobie prawdę w oczy, tylko to jest Uniwersytet XXI wieku bo takie były tu założenia, a założenie jest w tym odpowiednim momencie samorealizacji i współpracy na tej uczelni, która współpraca tak właśnie owocuje w przyszłości. Tutaj masz jak nigdzie prezentacje w postaci sali sądowej, gdzie studenci sami prowadzą przewód sądowy i tu się mówi jak jest, że prawnik pracuje w sądzie. Tylko tutaj tak jest.
    24.10.2018
  • Pilne kier prawo

    Czy napisze ktoś jak wygladaja studia na kier prawo niestacjonarne i na niest przez internet? Jak zaliczenia zjazdy? I czy potrzebna zdana matura czy misi byc tez wos historia itp?
    28.09.2018
  • prawo w Warszawie

    Wychodzi na to, że na 6 uczelniach prywatnych w stolicy można studiować kierunek Prawo. No i teraz pytanie za 100 punktów" którą wybrać??? Czy rozważać EWSPiA? Macie porównanie? Coś podpowiecie?
    03.09.2018
  • Admin

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    07.08.2018
  • Katarzynas

    Czy na prawie 3,5 rocznym niestacjonarnym online sa jakies zjazdy czy wszystko odbywa sie przez internet? Oczywiscie rozumiem, ze egzaminy sa w siedzibie uczelni ale co z cwiczeniami??
    07.08.2018
  • karo

    Witam, myśle o podjęciu studiów na EWSPA w zamiejscowym wydziale w Londynie w trybie online. Chciałabym jednak zasięgnąc opinii jak to wyglada w praktyce, jak często sa jakies zaliczenia, egzaminy? Jak wyglądaja wyklady, są na żywo i musze w nich uczestniczyć czy moge je oglądać w dowolnym czasie później?? Jakie są opłaty? I Czy ogólnie te studia są warte zachodu?? Maturę zdawałam już 6 lat temu, jednak ze względów finansowych i rodzinnych nie byłam w stanie podjąć studiów od razu, wyjechałam do Wielkiej Brytanii ale zawsze marzyły mi się studia. A ponieważ w najbliższych latach planuje powrót do Polski chciałabym mieć coś poza maturą. Będe wdzięczna za każdą odpowiedź. Pozdrawiam.
    23.07.2018
  • Camo

    Jeżeli ktoś przyszedł tutaj po wiedzę, a nie tylko po papierek, to narzekać nie powinien. Plusy: kadra na wysokim poziomie; przystępne opłaty jak na Warszawę; przyjazny stosunek do studenta; brak problemów z kontaktem z wykładowcami ze względu na to, że uczelnia nie jest duża. Minusem jest wygląd budynku z zewnątrz, wewnątrz jest całkiem przyzwoicie. Egzaminów nie zdaje każdy, kto zapłaci, przynajmniej ja się z tym nie spotkałem, ale nie ma jakoś specjalnie wygórowanych wymagań. Jak ktoś uczy się systematycznie, a nie tydzień przed egzaminem, to spokojnie da radę. Ogólnie polecam ;)
    19.07.2018
  • kioto

    Kto tam wykłada? skąd są nauczyciele? jaki poziom?
    10.07.2018
  • Paweł

    Uczelnia oferuje aktualnie studia na kierunku prawo - studia jednolite magisterskie (w Warszawie i w Londynie) oraz na kierunku administracja europejska - studia I stopnia (w Brukseli). Niedługo powinna także kształcić na kierunku Zarządzanie - studia I stopnia (złożony wniosek do MNiSW o zgodę na uruchomienie studiów w Warszawie i Brukseli) . Iza tego pola o wykładach otwartych się nie wypełnia.
    23.06.2018
  • Emma

    Osobiście studiuję już na EWSPA 5 semestr w trybie online. Na serwerze dla studentów udostępnione są wykłady na cały semestr, które można oglądać w dogodnym dla siebie czasie i miejscu. Zdarzają się weekendowe wykłady online - na żywo. Jestem zadowolona z jakości kształcenia, a przekonanie płacę=przechodzę raczej nie ma racji bytu. Niektóre egzaminy są dosyć wymagające, a sama nauka wymaga samodyscypliny, gdyż sesja odbywa się w 1 weekend w siedzibie uczelni, gdzie pisze się wszystkie egzaminy (czasem 4-5 jednego dnia).
    20.06.2018
  • Małami

    Jestem studentką Ewspa, cóż mogę powiedzieć , kokosów nie ma, wszystko wygląda trochę inaczej niż człowiek się spodziewa gdy zaczyna naukę w tej uczelni. Ale ukończyłam już jedne studia na UAM i tam tez nie było wszytko idealnie ...
    14.06.2018
  • Iza

    Witam, rozważam podjęcie studiów na tej Uczelni ale zastanawia mnie fakt iż podczas rejestracji w miejscu wykładów otwartych nie ma Polski (Warszawy). Czy oznacza to że studiując w trybie On-line co jakiś czas muszę latać za granicę do jednego z proponowanych miejsc?
    06.05.2018
  • ???

    jakie oni mają kierunki, bo coś mi się tu nie zgadza???
    28.04.2018
  • Wick

    Żądania by placic zq studis przed podpisaniem umowy i wstecznie da bezprawne! XVII AmC 9068/12 - wyrok z uzasadnieniem Sąd Okręgowy w Warszawie z 2014-05-21, Szkola chce bym placil za semestr a ja podjalem studia w jego trakcie. Czy Pani Kanclerz nie zna prawa ? Ponizej uzadadnienie wyroku o klauzulach niedozwolonych wiec pytam sie jakim prawem Uczelnia zada ode mnie czesne wstecz!!! Czesc uzasadnienia : "Na gruncie niniejszej sprawy, wymóg zapłaty całego czesnego za cały semestr, w przypadku, gdy słuchacz podejmuje naukę w trakcie trwania danego roku szkolnego i korzysta z mniejszej liczby godzin przewidzianych programem jest równoznaczne z ograniczaniem jego praw i tym samym nie stanowi ekwiwalentności świadczeń", calosc uzasadnienia wyroku w necie, przeczytajcie! A Uczelni dziekuje za "zgodne z prawem " podejscie do studenta.Moze sie zobaczymy w Sadzie,ale sprawe przekaze i tak do UOKik.
    28.04.2018
  • dorotaanna

    Witam, dołączam się do pytania Pauliny. Chciałabym jeszcze dopytać jak wygląda nauka w systemie online? Czy mamy dostęp do platformy i w dla nas dogodnym czasie czytamy materiały? Czy trzeba się logować w konkretnych godzinach, żeby uczestniczyć w wykładach. Pozdrawiam.
    25.04.2018
  • Paulina

    Witam, czy jest ktoś kto studiował prawo w 3,5 roku w trybie niestacjonarnym lub niestacjonarnym online? Nie wiążę swojej przyszłości z prawem, lecz z biznesem, ale obecnie nie mogę sobie pozwolić na studia dzienne, dlatego chciałabym zapytać czy po tych studiach mam realną szansę na przyjęcie mnie na studia podyplomowe np na uniwersytet wrocławski? Czy studia prawnicze ukończone w 3,5 roku nie są jakieś dyskryminowane? Czy da się je w ogóle ukończyć, czy jest to tylko chwyt marketingowy? Bardzo proszę kogoś o odpowiedź
    17.04.2018
  • zorro

    egzaminy są organizowane zbiorowo, przynajmniej po 3 w sobotę i niedzielę, co uważam za bardzo złe, gdyż nie ma możliwości sie dobrze przygotować na tyle egzaminów naraz z zupełnie różnych przedmiotów. Nie wyobrażam sobie zdania egzaminów ze wszystkich przedmiotów w jednym dniu, a potem w drugim, nie mówiąc o ocenach przynajmniej dobrych. To jest jakis horror po prostu i tak jest w każdej sesji.
    13.02.2018
  • Uczeń2018

    Witam, mam pytanie może ktoś ze studentów bądź absolwentów był w podobnej sytuacji; jestem na I semestrze administracji europejskiej, wszystkie egzaminy sesji styczniowej mam zaliczone oprócz jedego przedmiotu - ekonomia. W drugim terminie zaliczyłam ćwiczenia, egzaminy odbywają się w siedzibie w Brukseli z uwagi na to ze nie dopuszczono mnie do pierwszego terminu egzaminu wyznaczono drugi termin na który nie jestem w stanie ponownie przyjechać do Brukseli. Czy wie ktoś jak w takiej sytuacji będzie wyglądała moja dalsza nauka ? Czy jest możliwość zaliczenia egzaminu w czasie sesji wiosennej ? Czy będę musiała powtarzać cały semestr ?
    01.02.2018
  • Anna

    Jestem na 8 semestrze na tej uczelni i jak czytam poniższe komentarze to owszem jest wiele wątpliwości. Jednak patrząc z perpektywy czasu nie mogę powiedzieć złego słowa na kadrę naukową. Nie mogę powiedzieć nic złego na poziom kształcenia. Jest na wysokim poziomie. Oczywiście jeżeli ktoś szuka luksusów to tam ich nie znajdzie. Ja dzięki tej szkole dostałam pracę w sądzie, bez problemu pracuje teraz w kancelarii adwokackiej na umowie o pracę i zostały mi 3 semestry do końca. Uważam, że jeżeli ktoś przykłada się do nauki, i uczestniczy w wykładach to będzie zadowolony z niej. Jeżeli ktoś uważa, że za to, że płaci pieniądze będą go przepuszczali z roku na rok to się grubo myli.
    30.01.2018
  • pati

    Witam, czy uczelnia dla aktywnych zawodowa jest atrakcyjna? i jaka jest procentowa liczba studentów ktora ukończyła tą szkołę p
    27.01.2018
  • sigi

    studentci nie maja poczty na serwerze szkoły. Korzystaja z poczty na gmail.com. W zakładkach szkoły brak odnosnika do poczty. Osoba znajoma bardzo sie natrudziła, aby ustalić jak się zalogować na swoja skrzynkę, po rozpoczęciu studiowania. Zajęło jej to dużo czasu i energii. Dlaczego takie niedogodności występują nie wiadomo. W innych uczelniach to lepiej funkcjonuje. Co trzeba zrobić aby administracja wprowadziła do zakładek szkoły odnośnik do poczty, nie wiadomo.
    21.01.2018
  • Trader

    pójdź do dziekanatu i zapytaj, a udzielą Ci informacji na ten temat http://monitorprawa.pl/
    19.01.2018
  • myszka7012

    Witam! Jestem Ukrainką mieszkam od dłuższego czasu w Polsce, pracuje i uczy się w szkole "Żak" kierunek "administracia" jestem zainteresowana dalej się uczuć! Czy to dla mnie możliwie
    06.01.2018
  • Beata

    Witam, ja też proszę osoby zorientowane, studiujące o informacje wszelakie na temat studiów 3,5 roku Prawo niestacjonarne w formie e-learning. Jestem z południa Polski, pracuję intensywnie zawodowo, dlatego ta forma najbardziej mi odpowiada. Proszę o informację czy warto, Jaka jest jakość kształcenia. Z góry dziękuję za informację.Pozdrawiam Beata
    31.12.2017
  • pop-art

    mero; czyli mówisz, że trzeba czekać na umowę przed zapłatą za semestr? Ja wysłałem umowę ale nie otrzymałem jeszcze podpisanej przez dziekana, wezwania jeszcze nie otrzymałem i czekam z opłatą chociaż już 23.11/
    23.11.2017
  • mero

    ktoś ze znajomych podjął naukę, jeszcze nie otrzymał podpisanej umowy, a już dostał wezwanie do zapłaty. Wyjaśnił, że czeka na podpisana umowę przez kanclerza, którą jest gotów odebrać. Otrzymał informację, że pani wysyłająca wezwanie dostała decyzję o przyjęciu, a co do umowy nie była świadoma ,że jeszcze ta osoba nie otrzymała. W następnym dniu napisała, że umowa jest podpisana, to należy płacić. Już nie było mowy o tym, że jeszcze osoba nie zdążyła odebrać.
    21.11.2017
  • askl

    studia na nowych kierunkach takich jak filologia czy ekonomia, informatyka i stosunki międzynarodowe nie zostały otwarte od tego roku akademickiego nie wiadomo z jakich powodów. Byłam zawiedziona ta informacją, na szczęście znalazłam inną uczelnie i zacznę studia na kierunku filologia od października. W EWSPA jest tylko dostęony kierunek prawo i administracja europejska ale -w Brukseli. Niby bogata oferta edukacyjna na stronie, a tu takie ograniczenia
    28.09.2017
  • fuerte

    Czy jest ktoś kto studiował filologię hiszpańską na II stopniu? Proszę o jakieś informacje.
    20.09.2017
  • Sylwia

    Rozważam podjęcie studiów na wydziale prawa EWSPA w Warszawie. Jestem z okolic Łodzi. Zapoznałam się z opiniami o szkole zamieszczonymi na forach a także zasięgnęłam osoby z branży - jeśli tak mogę to określić. Opinia w przeważającej części pozytywna. Mam prośbę o takie bezpośrednie informacje dotyczące studiowania. Mam 45 lat i nie podejmowałam dotychczas studiów w tej dziedzinie. Chciałabym zapytać również o sprawy organizacyjne. Poproszę o kontakt bezpośredni. sylwia_bloch@onet.pl. Będę wdzięczna
    28.08.2017
  • sandra

    a czy na filologii można zacząć naukę od podstaw??
    02.07.2017
  • iwona

    A ja mam pytanie z innej beczki - czy nadal wykładowcą jest Piotr Zimmerman? Nie lubię go i nie chcę studiować tam, gdzie on wykłada...
    21.06.2017
  • LA, LA

    ale ściema :) zapytajcie studentów . Ja wiele jest osób co wierzą w ściemę :) Gratulacje
    12.06.2017
  • studentka

    a ktoś wybiera się na filologię włoską I stopnia ? w opcji język + język? ktoś coś wie jak to wygląda w praktyce? z góry dzięki za info!
    07.06.2017
  • Nela

    morena, tak ja, ale na studia II stopnia
    03.06.2017
  • morena

    witam, wybiera się ktoś na filologię hiszpańską? Widze, że pojawiło się wiele nowych kierunków...!! Bardzo zresztą nowoczesnych.
    26.05.2017
  • tucha12

    witam :) czy są tu osoby, które studiują prawo zaocznie w wersji 3,5 roku ? pozdrawiam
    07.05.2017
  • Roman80

    Witam czy ktoś studiuje albo studiował prawo niestacjonarne z e-learningiem na tej uczelni? Będę wdzięczny za szczegółowe informacje i opinie na temat studiowania w tym trybie. Mój e-mail roman.malek5@interia.pl
    25.04.2017
  • ladyhaunted

    Czy ktoś studiuje/studiował prawo niestacjonarne z elearningiem na tej uczelni? Zastanawiam się, czy wybrać tę opcję i będę wdzięczna za szczegółowe informacje i opinie na temat studiowania w tym trybie :)
    03.04.2017
  • ewspa

    czy wykladowcy przed sesja podaja jakies zagadnienia ktore beda na egzminuie?
    20.03.2017
  • kredyt

    Czy potrzebujesz pilną pożyczkę spłacić rachunki i rozliczenia długów jeśli tak napisz do nas dzisiaj na: ramseydickson@outlook.com
    07.12.2016
  • PRAWO

    myślę o studiach prawniczych, szukam szkół za kasę, jeśi nie dostane się na UW, o co chodzi z tymi wydziałami, np. w Londynie? czy student polski moze jakiś rok robić w Anglii w ramach studiów i opłat za studia stacjonarne?
    19.11.2016
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    06.10.2016
  • lech

    Ja studiuję, jeżeli masz jakieś pytania to pisz. lechlech91@gmail.com
    08.09.2016
  • Kath

    Witam , chała bym nawiązać kontakt z kimś kto już studiuje na uczelni EWSPIA w Warszawie aby zasięgnąć opinii oraz z kimś kto planuje rozpocząć naukę od Października 2016 i będzie dojeżdżać. Pozdrawiam
    04.09.2016
  • ceny są na stronie

    koszty sa podane na stronie: http://www.ewspa.edu.pl/oplaty-za-studia-20162017-dla-studentow-od-i-semestru/ tylko, że mało to nie jest :-(
    16.08.2016
  • anka

    jestem na stronie www tej uczelnie i nic nie moge znalexc, bo Stefa Kandydata NIE dziala, OPŁAT za sudia brakuje, strony się nie otwierają, to znaczy są puste albo ają takie info: Page not found You are here:HomeError 404 Oops! That page can’t be found. It looks like nothing was found at this location. Maybe try to use a search? Tez tak macie u siebie?
    27.07.2016
  • robert_86

    ja skończyłem tam studia i powiem, ze bywało ciężko, ale ze względu na moją sytuację rodzinną, która wtedy była dość kiepska, olałem pare przedmiotów, i mi się nawarstwiło. atomosfera na niestacjonarnych była w porzadku, w grupie miałem osoby w moim wieku, więc jakoś się dogadywaliśmy :) nie ukrywam, że zależało mi na szybkim skończeniu studiów no i przy okazji, by dokument miał wartość. nieskromnie mogę przyznać, że teraz pracuję w banku jako compliance, na aplikacje nie szedłem, bo to kolejne lata nauki, a ja już nie mam na to czasu :)
    24.05.2016
  • olek

    Witam wszystkich, Mam pytanie do absolwentów EWSPA - czy możecie coś więcej napisać na temat tej uczelni tj. atmosfera, poziom, organizacja itp.. Czy wybralibyście ją po raz drugi?
    24.05.2016
  • X

    do LINKI Nie ma w ogóle progów, wystarczy tylko matura. Pierwszy rok jest dość ciężki,ale to zależy od osoby,jedni lepiej sobie radzą inni gorzej, ale osobiście wiem ,że jak się przyłożysz do nauki i nabierzesz systematyki ,nie ma problemu . Ja osobiście jestem bardzo zadowolona. Osobiście polecam (mówię za siebie ). pozdrawiam X
    20.05.2016
  • linka

    witam planuję rozpocząć studia zaoczne na ewspa ale obawiam się że mnie nie przyjmą jakie są progi do tej szkoły i czy ciężko było wam się dostać??
    15.05.2016
  • an1111

    Zwracam się do kogoś kto twierdzi ze na UŁ nie ma nauki i zdarzaja sie na egzaminach pytania wcześniej podane. Otóż mylisz się w swych osądach albo pytalaś kogoś z pedagogiki ale napewno nie z prawa. Jeśli chcesz się wypowiedzieć to najpierw nabierz odpowiednich informacji. Jak można znać pytania skoro na WPiA UŁł są same egzaminy ustne. 95% egzaminów ma taki charakter więc w jaki sposób można znać pytania. Zapraszam na ten wydział myśle że na 3 roku pozegnasz się z tą uczelnią ze wzgleu na poziom.
    29.04.2016
  • asia

    czy w tym roku zostal urochomiony kierunek prawo stacjonarnie w tej szkole ?
    08.04.2016
  • Ola

    Do Studetka VIII semestru: do tej szkoły ponieważ studiuje to 2,5 letnie prawo i niestety uczelnie publiczne nie zabardzo chcą przyjmowąc tłumacząc że jest to inny tryb są duże różnice programowe ale to wcale nie jest prawdą. Więc pomyślałam o tej uczelni skoro tu jest 3,5 to może nie będzie im to robić jakiejś większej różnicy.
    03.03.2016
  • Studentka VIII semestru

    Do Oli: o taką możliwość musisz dopytywać bezpośrednio w dziekanacie, ale przypuszczam, że jest to możliwe. Szkoła nastawiona jest na zarabianie więc nie powinnaś mieć problemu. Nie rozumiem tylko dlaczego akurat do tej szkoły chcesz się przenieść? do XXXX: wszystko zalezy od tego co chcesz po tych studiach robić. Druga (i chyba najważniejsza sprawa) kilka postów wcześniej pisałam o tym, że specjalizacje którymi reklamuje się szkoła nie są realizowane. jeżeli zatem chcesz tylko i wyłącznie tę specjalizację to dobrze się zastanów czy wybór tej szkoły jest odpowiedni i czy jesteś gotowy (gotowa) na to żeby zrezygnować w przyszłości z tej specjalizacji i zrobić taką jaką narzuci ci szkoła, w tej chwili wiem, że szkoła jednej grupie narzuciła prawo administracyjne a drugiej prawo gospodarcze.
    03.03.2016
  • Ola

    Witam chciałam zapytać czy ktoś wie coś na temat przeniesienia sie z innej uczeni na EWSPA. Jak to wygląda i czy w ogole istnieje taka możiwość? Z góry dzięki za odpowiedź
    01.03.2016
  • XXXX

    Czy jeśli udam się na studia o specjalizacji prawo i finansowanie nieruchomości to czy potrzebna jest aplikacja po ukończeniu studiów? czy mógłby ktoś opisać jak to mniej więcej wygląda?
    29.02.2016
  • Były Student

    Kompetencje kadry - marksistowskie. Kompetencje moralne kadry - marksistowskie. Studenci współczuję Wam. Uwierzcie, że są w Polsce wykładowcy lepsi od tego towarzystwa.
    26.02.2016
  • Y

    witam, jestem na pierwszym roku ,zaczęłam w pąździerniku 2015, poziom jest moim zdaniem na wysokim poziomie, kadra nauczania również ,ale jeśli chodzi o pracę dziekanatu.....masakra!!! Od pierwszego mojego telefonu oczywiście JUŻ PO WPŁACENIU pierwszej opłaty!! ( bo przed przyjęciem na uczelnie to inna bajka ) same problemy nie można się niczego dowiedzieć, już kilkakrotnie na pytania związane ze studiami otrzymałam odpowiedź " nie wiem" i naprawdę, żeby osiągnąć coś co Tobie się należy to musisz dzwonić do skutku, być uciążliwym, aż szanowna pani z dziekanatu dla świętego własnego spokoju spełni prośbę. Mówię tu "coś co Tobie się należy'..." ,bo jeśli coś należy się uczelni z Twojej strony to szybciutko się kontaktują...szybciutką znajdują Twój e-meil, telefon ,adres.... Poza tym nie mam ,póki co, zastrzeżeń... pozdrawiam Y
    12.02.2016
  • Studentka VIII semestru

    Co do pytania o specjalizacje... są prowadzone tylko te które wybierze większość studentów. Obecnie szkoła reklamuje ok 50 specjalizacji, bardzo wątpię aby choć połowa została zrealizowana. To mocno rozczarowuje i myślę, że każdy powinien o tym wiedzieć jeżeli wybór specjalizacji ma wpływ na wybór tej szkoły. Musisz się liczyć z tym, że twoja specjalizacja może nie zostać zrealizowana i zostaniesz zmuszona do zmiany.
    08.02.2016
  • i jeszcze raz Prawo

    Jestem bardzo dobrą uczennicą II klasy prywatnego liceum. Właściwie ze wszystkich przedmiotów mam równe oceny. Nie piszę tego, aby się chwalić, bo to jest moje przekleństwo. Mam piatki na świadectwie i .... duży dylemat na jakie iśc studia. Wiem, że mam jeszcze duuuuu żo czasu. Ale informacje zbieram teraz. Wszyscy mówią - prawo, idź na prawo. No właściwie mogę, tylko jakoś nie do końca mam wyobrażenie o tym, co mogę robić już po skończeniu tego prawa. Czy Wy, wybierając studia prawnicze, wiedzieliście co konkretnie chcecie robić w przyszłości? Czy raczej to się krystalizowało z czasem, w trakcie studiów? A jeśli uznam, że sala sądowa w ogóle nie jest dla mnie, to jakie inne są dla mnie możliwości jako absolwentki prawa? Poradźcie proszę, zależy mi na opiniach studentów i absolwentów Prawa.
    03.02.2016
  • XYZ

    A dlaczego dostępne specjalizacje to twoim zdaniem tylko chwyt reklamowy? Mnie one osobiście zainteresowały, więc chciałabym się dowiedzieć co i jak :D A jeśli chodzi o dezorganizacje to niestety przeczytałam bardzo dużo negatywnych opinii na ten temat ...
    28.01.2016
  • Studentka VIII semestru

    Zaczęłam studia w tej szkole w 2013 roku, wraz ze mną w grupie było jeszcze 28 osób, dziś pozostało jedynie 5. Najczęściej odpadali ci którzy wyznawali zasadę "płacę więc wymagam i mi się należy". W istocie kadra jest naprawdę na wysokim poziomie, wielu z moich wykładowców wykłada również na UW czy UŁ (np P. Kruszyński, śp M. Zbrojewska, R. Wieruszewski czy J. Wiatr). Co do samego poziomu, wydaje mi się, ze to już raczej zależy od studenta. Jeżeli chcesz mieć wiedzę to będziesz się przykładać do nauki i zaliczać egzaminy, które czasem są łatwe a czasami trudne, czyli tak samo jak na innych uczelniach. Jeżeli zatem chodzi o samo nauczanie to raczej nie mam uwag. Co innego dziekanat i informatycy - pięta achillesowa tej szkoły. Kompletna dezorganizacja, często brak kompetencji, a student to zło konieczne. Warto również wspomnieć, że liczne specjalizacje, którymi szumnie reklamuje się szkoła to tylko taki chwyt reklamowy. Mój komentarz nie miał być ani pozytywny, ani negatywny, chciałam tylko przedstawić tę szkolę z perspektywy studenta.
    27.01.2016
  • Studentka VIII semestru

    Zaczęłam studia w tej szkole w 2013 roku, wraz ze mną w grupie było jeszcze 28 osób, dziś pozostało jedynie 5. Najczęściej odpadali ci którzy wyznawali zasadę "płacę więc wymagam i mi się należy". W istocie kadra jest naprawdę na wysokim poziomie, wielu z moich wykładowców wykłada również na UW czy UŁ (np P. Kruszyński, śp M. Zbrojewska, R. Wieruszewski czy J. Wiatr). Co do samego poziomu, wydaje mi się, ze to już raczej zależy od studenta. Jeżeli chcesz mieć wiedzę to będziesz się przykładać do nauki i zaliczać egzaminy, które czasem są łatwe a czasami trudne, czyli tak samo jak na innych uczelniach. Jeżeli zatem chodzi o samo nauczanie to raczej nie mam uwag. Co innego dziekanat i informatycy - pięta achillesowa tej szkoły. Kompletna dezorganizacja, często brak kompetencji, a student to zło konieczne. Warto również wspomnieć, że liczne specjalizacje, którymi szumnie reklamuje się szkoła to tylko taki chwyt reklamowy. Mój komentarz nie miał być ani pozytywny, ani negatywny, chciałam tylko przedstawić tę szkolę z perspektywy studenta.
    27.01.2016
  • XYZ

    XZF a czy mógłbyś/mogłabyś opisać jak mniej więcej to wszystko wygląda? Nauka, wykładowcy, zjazdy itp? W sierpniu planuje się przenieść właśnie do Warszawy na ww studia także chciałabym wiedzieć jak najwięcej na ten temat :)
    27.01.2016
  • R

    Ja też rozpocząłem w październiku i również jestem z Krakowa :) Napiszę Ci mój adres e-mail na (via mail). Pozdrowienia R
    24.01.2016
  • Katarzyna

    Witajcie, chętnie nawiąże kontakt z osobami które studiują w systemie distance - zaczęłam w październiku czyli jestem przy końcu pierwszego semestru, w celu konsultacji, wymiany wiedzy i doświadczeń. Jestem z Krakowa. Podaje adres mailowy: katarzyna_adamska@op.pl pozdrawiam!
    24.01.2016
  • XZF odp

    Hej . Ja właśnie kończę te studia i jestem bardzo zadowolony. polecam każdemu kto chce w 3,5 roku zostać magistrem prawa.
    24.01.2016
  • XYZ

    Witam! Zastanawiam się nad rozpoczęciem nauki w EWSPA od października 2016 na wydziale prawa, jestem aktualnie po ukończeniu technikum ekonomicznego i zastanawiam się czy aby na pewno to dobry wybór?
    17.01.2016
  • Paula

    Witam. Czy studiuje na uczelni ktos z Gorzowa Wlkp lub okolic???
    13.01.2016
  • annaros@op.pl

    Uważam,że EWSPiA w Warszawie to dobra uczelnia, chociaż nie byłam nigdy zwolenniczką prywatnych szkół,ze względu na brak dyspozycyjności wybrałam EWSPiA gdzie nie muszę obligatoryjnie uczęszczać na wykłady.Uczelnia utrzymuje wysoki poziom nauczania poprzez profesjonalną kadrę oraz unikalny program kształcenia moim zdaniem oparty w zdecydowanej mierze na praktyce, czego brakuje na innych uczelniach.Mam kontakt z ludźmi na UŁ , który jest w czołówce listy rankingowej, ale cóż na egzaminach padają pytania z wcześniej podanych, testy z wcześniej dostępnych, to chyba nie o to chodzi, aby średnia była wysoka i pozycja w rankingu też,a studenci nic nie umieją, dla mnie akurat liczy się wiedza i całe szczęście ,że nie poszłam na UŁ.Na EWSPiA masz tylko 2 podejścia do egzaminu, oczywiście drugie podejście jest równoznaczne z oceną niedostateczną z pierwszego,później tylko egzamin komisyjny, nie ma podejść w nieskończoność aż do skutku, egzaminów jest bardzo dużo, materiału cały ogrom.Jestem zadowolona z poziomu kształcenia w tej uczelni i wbrew negatywnym opiniom będę broniła jej dobrego imienia , cóż sama ją wybrałam i zamierzam ją ukończyć.Pozdrawiam wszystkich lubiących się uczyć z pasją i zaangażowaniem, dla siebie , dla wiedzy a nie dla kawałka nic nie wartego papieru.
    26.11.2015
  • jola

    czy jest ktoś z Hiszpanii kto studiuje na EWSPA i jezdzi na egzaminy do W-wy?
    29.10.2015
  • jola

    dziękuję bardzo pani/e Gościu za inforamcję, bo nawet nie wiedziałam że Ul Grodzieńska to Praga , z oczywistych przyczyn nie znam miasta ani jego dzielnic,więc na pewno już teraz będzie mi łatwiej szukać mając podstawowe informacje. jeszcze raz dziękuję
    29.10.2015
  • Gość

    Jolu, Ponieważ mieszkam w W-wie nie znam jakości usług w hostelach. Link poniżej - ale to możesz znaleźć sama. Gdy wybierzesz hostel wejdź na zumi i zobacz gdzie jest ten, który wybrałaś, a później na stronę z komunikacją i sprawdź jak dojechać na Grodzieńską. http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=297&c=100&l=1 http://meteorturystyka.pl/noclegi,hostele,warszawa,60.html Grodzieńska to Praga i pewnie wszystko w pobliżu będzie zamieszkane przez Ukraińców i Rosjan. Może jeszcze taka stronka: http://www.eholiday.pl/tanio-warszawa-46008-akademik.html Powodzenia
    29.10.2015
  • jola

    witam,czy ktoś ,kto zna Warszawę mógłby polecić jakiś hotel,hostel czy coś podobnego z okolic bliższych lub dalszych od ulicy Grodzieńskiej ? tzn EWSPA
    27.10.2015
  • jola

    witam,czy ktoś ,kto zna Warszawę mógłby polecić jakiś hotel,hostel czy coś podobnego z okolic bliższych lub dalszych od ulicy Grodzieńskiej ? tzn EWSPA
    27.10.2015
  • Monika

    Witam, Zastanawiam się własnie nad dołączeniem do grona studentów niestacjonarnego prawa. Jestem absolwentka administracji. Po przeczytaniu poniższych komentarzy mam jednak ogromne wątpliwości co do tej uczelni... Czas na podjęcie decyzji mam do końca tego m-ca. Nie wiem kompletnie co robic...
    23.10.2015
  • Byla studentka

    Naprawde sczerze odradzam. Szkola na bardzo niskim poziomie. Obsluga w dziekanacie okropna. Doja kase od ludzi. Ja kiedys studiowalam na tej "uczelni" , oczywiscie egzaminy zdalam bez problemu. Dzis nawet sie nie przyznaje, ze kiedys tam bywalam. Jaki Twoj poziom taka uczelnia...to prawda. Szkoda czasu. Zdac egzaminy to pikus ;) ..trzeba pomyslec o tym, ze trzeba sie bedzie obronic...a skad wiedza jak studia beznadziejne. Szkoda czasu i pieniedzy. Zdecydowanie ODRADZAM. Pozdrawiam
    15.10.2015
  • student studiów niestacjonarnych

    Co do poziomu zajęć prowadzonych na Uczelni nie można mieć zastrzeżeń – zazwyczaj wykładane są przez wykładowcę faktycznie wskazanego w planie zajęć (w mojej poprzedniej Uczelni nie było to normą). Minusem póki co były wykłady z prawa karnego materialnego - prowadzone przez dwie sędziwe Panie profesor (choć w szkole pracuje jeszcze kilku innych karnistów) oraz wykład z postępowania cywilnego - prowadzony był tylko w niewielkiej części przez wskazanego w planie prowadzącego – resztę zajęć przez osoby na zastępstwo – nie powiem byli to praktycy – sędziowie – niestety brakowało spójności w realizowanym materiale przez co trudno było przygotować do egzaminu. Sytuację z tych przedmiotów ratowały ćwiczenia z p. Kryże oraz z p. Spurkiem zajęcia którego są bardzo uporządkowane i lepiej przychodzić na nie z laptopem, bo ręka od notowania trochę boli ;)
    23.09.2015
  • Aneta W

    Witam, Chciałabym prosić o kontakt osobę, która studiuje w systemie DL prawo. Chciałabym zacząć studia ponownie - po ukończeniu administracji na UW - liczę, że coś mi przepiszą jeżeli będzie zgodna ilość ETC. Mam pytania o funkcjonowanie platformy, system zaliczeń ich formę. Będę zobowiązana za pomoc. awrotna@onet.eu
    09.07.2015
  • Elmar

    A gdzie i jako kto mozna po ukonczeniu prawa np.karnego na tej uczelni pracowac?
    06.07.2015
  • Patrycja

    Witam, Czy ktoś może podzielić się ze mną swoimi wrażeniami na temat distance learning, Londyn? patrycja_k2@op.pl Z góry dziękuję:)
    22.06.2015
  • Malgorzata Kolucka

    Prosze podpowiedziec jakie przedmioty obowiazuja na egzaminie na I roku.
    14.06.2015
  • iwonessa

    Witam, Czy jest ktoś kto zaczął tak jak ja od drugiego semestru w Marcu 2015, distance learning Londyn? Proszę kontakt, iwonessa1@gmail.com.Tak na marginesie, jeszcze nie miałam egzaminów więc jak na razie mogę się wypowiedzieć tylko o dziekanacie i dostarczonych materiałach. Obydwa dziekanaty obsługują bardzo miłe Panie, zawsze chętnie pomagają i nie moę narzekać. Materiały do nauki bardzo profesjonalne, wykłady wszystkie są, jest się z czego uczyć, więc wydaje mi się że najważniejsze są chyba chęci :).....Uczyć trzeba się wszędzie, nie ma nic za darmo....
    12.04.2015
  • iwonessa

    Witam, Czy jest ktoś kto zaczął tak jak ja od drugiego semestru w Marcu 2015, distance learning Londyn? Proszę kontakt, iwonessa1@gmail.com.Tak na marginesie, jeszcze nie miałam egzaminów więc jak na razie mogę się wypowiedzieć tylko o dziekanacie i dostarczonych materiałach. Obydwa dziekanaty obsługują bardzo miłe Panie, zawsze chętnie pomagają i nie moę narzekać. Materiały do nauki bardzo profesjonalne, wykłady wszystkie są, jest się z czego uczyć, więc wydaje mi się że najważniejsze są chyba chęci :).....Uczyć trzeba się wszędzie, nie ma nic za darmo....
    12.04.2015
  • Piotr

    Omijac radze bardzo.
    10.04.2015
  • Absolwentka

    Jestem absolwentką prawa distance. Łatwo wcale nie było. Trzeba się dużo uczyć i mieć ogrom samozaparcia żeby zmusić się do obejrzenia wykładu we własnym zakresie. Z uwagi na moje problemy zdrowotne , system distance był jedyną drogą na ukończenie prawa przy jednoczesnej pracy zawodowej na cały etat. Jeżeli ktoś liczy na farta lub drogę na skróty to MOŻE i mu się uda zaliczyć egzamin (jak wszędzie) ale napewno wyjdzie to w życiu zawodowym. Wykładowcy ewspa to w większości prawdziwi specjaliści i często praktycy. Co do poziomu merytorycznego odsyłam do listy kadr - spójrzcie proszę ilu mają profesorów z INP PAN. Oczywiście jak na każdej uczelni jest co zmieniać, ale jeżeli ktoś chce się nauczyć i czerpać z przekazywanej wiedzy to jak najbardziej pożądaną wiedzę posiądzie. Wiem co mówię bo to już moje drugie studia. Pierwsze robiłam na państwowej uczelni z tradycją. Ponadto, z tego co wiem to tylko połowa osób, które dotrwały do końca studiów na ewspa w 2015 r. złożyła pracę dyplomową w terminie, co nie obyło się bez konsekwencji. To także świadczy o choćby przyzwoitym poziomie dyscypliny. Jednocześnie całkowicie zgadzam się z poniższym wpisem pana J. Wójtowicza. To że płacisz wcale nie oznacza, że skończysz tę uczelnię. Chciałabym także nadmienić, że rynek prawniczy jest już tak nasycony, że nawet adwokaci narzekają. Niestety ale w dzisiejszych czasach oprócz wiedzy, trzeba wyróżniać sie z tłumu, znać języki i najlepiej skończyć renomowaną uczelnię. Jednakże ukończenie znanej szkoły bez pozostałych elementów nie zagwarantuje nam godnej pracy. Z moich obserwacji wynika, że liczy się już nie tyle uczelnia, a wiedza i umiejętności. Niestety w zestawieniu absolwent UW i EWSPA przy podobnych kompetencjach i wynikach z testów wiedzy organizowanych na okoliczność rekrutacji, pracodawca wybierze raczej UW, ale wystarczy wierzyć, że nie przyjdzie nam zwyczajnie konkurować w takiej relacji ;-). Znam też kilka osób, które skończyły prawo na tej uczelni i obecnie są radcami, i adwokatami z sukcesami. Dlatego też nie miałam większych oporów zapisując się na EWSPA w Wa-wie. Pozdrawiam.
    15.03.2015
  • polonijny obserwator

    Podejrzana szkola o charakterze propagandowym, neoliberalnym. Grupa cwaniakow ktora przyjechala do Brukseli by wyciagac od ludzi pieniadze nie wspominajac o europejskich dotacjach za sianie propagandy, i za jakis czas nikomu niepotrzebnej wiedzy. Naprawde odradzam. To szkola produkujaca przyglopow i kolejnych propagandzistow, skupiajaca dookola siebie samych nowych polonnijnych matolow. Mozecie sami poszperac i znalezc na internecie troche informacji o tym jak nawoluja to zaprzestania czytania i kupowania ksiazek, nie chodzenia do bibliotek. Dla nich tablety zalatwia cala edukacje a na dodatek e-torby. Te szkole ktos powinien zbadac blizej tez pod katem finansowym i ludzi ktorzy ja stworzyli.
    09.02.2015
  • Łukasz

    Cześć! W 2014 rozpocząłem naukę na tej uczelni. Po przeczytaniu informacji m.in. na tym forum pojawiło się wiele znaków zapytania. Wiele wątpliwości dotyczących mojej przyszłości, a przede wszystkim uczelni. Zaryzykowałem i jestem już po pierwszej sesji egzaminacyjnej. Moje odczucia są jak najbardziej pozytywne. Wykładowcy super. Na koniec dodam, że nauki jest bardzo dużo (I semestr), ale kto chce studiować prawo nie jest to przeszkodą. Wszystkim pesymistom i frustratom umieszczającym wpisy na forum chciałbym podziękować, że pomimo licznych negatywnych opinii (niepotwierdzonych) zdecydowanie podjąłem słuszną decyzję:-)
    03.02.2015
  • Jan Wójtowicz grupa Londyn 2008

    Przede wszystkim nie podpisuję się nickiem typu student czy kk lub wd ani innym wynalazkiem. Jestem człowiekiem z imieniem i nazwiskiem oraz nie kryję się jako anonim. Zostałem tego nauczony w szkole EWSPiA,że prawnik nie może pozwolić sobie na mówienie i twierdzenie,że ktoś mówił. Musi zawsze wiedzieć kto a jeżeli mówi "ktoś tam" to znaczy,że nikt nie mówi. Poziom uczelni,którą skończyłem oceniam na wysoki. Oczywiście byli studenci na moim roku,którzy twierdzili ,że poziom jest niski. Wszyscy oni odpadli bo nie potrafili zaliczyć egzaminów. Profesorowie sympatyczni potrafią po zajęciach rozmawiać i tłumaczyć. Na moim roku zaczynało 160 studentów. Ukończyło 57 - pozostali nie dali rady. Teraz oni na pewno będą pisali i twierdzili,że szkoła porażka. To nie wina szkoły koledzy i koleżanki,że jesteście oporni na wiedzę. Układ w szanującej się szkole prywatnej (płatnej) jest taki: Płacę i w zamian mam łatwiejszy dostęp do materiałów dydaktycznych oraz profesorów. Uczę się a następnie zaliczam egzaminy i dostaję pozytywne lub negatywne oceny. Jeżeli negatywne to uczę się więcej aby dostać na poprawce pozytywne oceny. Przepraszam tych dla których jest jasne to co napisałem ale większość tych studentów co nie dali rady ukończyć byli pewni,że płacą i za to zaliczają pomijając pośrednie etapy. Teraz Ci ludzie twierdzą ,że uczelnia to porażka. Rozczarowali się po prostu i teraz muszą wylać swój żal... ... To nie tak miało być ... ... Przecież płaciłem ... Gdyby ktoś miał pytania chętnie odpowiem : jasiu220v@vp.pl
    02.02.2015
  • z VIII sem

    Jestem już na VIII sem w systemie distance learnig, zakuwać trzeba już od II sem. zwłaszcza Pan dr Krzynówek z rzymskiego na dzień dobry utrzymuje poziom równy UW. I tak już przez następne semestry. Ja zakuwam kolejny semestr, aby mieć dobre oceny, wykładowcy rożni, w większości profesjonalni, ale są też maniakalni. Tacy sami jak na każdej uczelni, ani EWSPA lepsza ani gorsza od innych uczelni, wiem co piszę bo to mój czwarty fakultet włącznie z Politechniką. Wybrałam EWSPA bo jest studiowanie w formie DL, inaczej nie miałabym już czasu. Kapitalizm w Polsce napiera bo 12 godz. pracy codziennie i jest się pracy na tyle dobrym na ile się jest dobrym dzisiaj. Zawiły zwrot oznacza jeśli jutro nie jesteś dobry w pracy do do widzenia, nieważne,że wczoraj byłeś dobry. Co trzeba poprawić w EWSPA w nauce, jak na każdej uczelni wiele jest do poprawienia, ale generalnie sobie chwalę mam bardzo wysoka średnią. Zakuwanie na okrągło na ostatnie egzaminy poświeciłam święta, nie umyłam po raz pierwszy od wielu lat okien w domu, nie było czasu. Więc jak ktoś pisze, że EWSPA to niski poziom, pisze bzdury. Wiem więcej niż mój siostrzeniec na prawie w UJ. Dałam mu parę kazusów do rozwiązania, no ja byłam lepsza w ich rozwiązaniu. I to jest prawda edukacyjna o EWSPA. Pomijam wizualizację budynku, koniecznie trzeba odnowić elewację, bo w środku jest całkiem, całkiem nieźle, ale wyposażenie sanitarne pomieszczeń należny tez poprawić. Mam nadzieję,że jak EWSPA zarobi to i to ureguluje. Kibicuję EWSPA wiele osób namówiłam i studiują w systemie DL, dziękują mi, bo na razie za niewygórowane pieniądze można studiować na dość dobrym poziomie edukacyjnym.
    28.01.2015
  • lol

    Omijajcie z daleka. Ta uczelnia to katastrofa. Maszynka do robienia pieniędzy. Komentarze pozytywne piszą chyba pracownicy dziekanatu.
    14.01.2015
  • KK

    Porażka Uczelnia, omijać z daleka !!!
    02.12.2014
  • kpiejak@poczta.onet.pl

    Witam. Chętnie poznam osoby, które rozpoczęły obecnie I rok EWSPA studiów distance learning Warszawa szczególnie z Wielkopolski. kpiejak@poczta.onet.pl
    18.11.2014
  • szukam kogos ze slaska zapisanego na prawo na ewspa od X.2014

    distance learnin.
    12.10.2014
  • gd

    hej, wybieram sie do EWSPY na prawo czy ktos juz studiuje eksternistycznie, tj.distance learning? dajcie znac :) bedzie razniej :P gdusia92@gmail.com
    30.09.2014
  • Kaśka

    Zainteresowana jestem studiami, z racji dużej ilości obowiązków chcę wybrać studia niestacjonarne (przez internet) kierunek prawo. Nigdzie nie mogę niestety znaleźć informacji jakie przedmioty są na tym kierunku. Pomoże ktoś?
    13.09.2014
  • Kaśka

    Zainteresowana jestem studiami, z racji dużej ilości obowiązków chcę wybrać studia niestacjonarne (przez internet) kierunek prawo. Nigdzie nie mogę niestety znaleźć informacji jakie przedmioty są na tym kierunku. Pomoże ktoś?
    13.09.2014
  • * * *

    dno i wodorosty. szczególnie dziekanat distance, który uważa się za boga i obiekt czczenia. a spróbuj powiedzieć, że robią coś źle. jedna ma focha i rzuca słuchawką jak usłyszy, że dzwonisz a druga udaje głupa a za plecami szykuje ci bombe. uprzykrzą tak życie, egzaminy, że szkoda gadać. a rektor i kanclerz ma wszystko w dupie, piszesz skargę/prośbę i jak kamień w wodę. żadne z nich nie reaguje i nie wyciąga wniosków. na normalnej uczelni po takich zachowaniach obie powinny dyscyplinarnie na zbity pysk wylecieć. tak naprawdę jedyne co ratuje EWSPA to kadra naukowa - bo faktycznie jest niezła, tylko szkoda, że wykłady które się dostaje są nieaktualne .... i że wykładowcy nie dają żadnych komentarzy do ćwiczeń - tego nie uświadczysz, poza stwierdzeniem, że z wykładowcą jest brak kontaktu. de facto nigdy nie wiesz co masz źle. i wiele wiele innych. szczerze odradzam każdemu!
    09.09.2014
  • Ania

    Witam. Chciałam zacząć studiowanie na tej uczelni przez internet. Konkretnie prawo i finansowanie inwestyji budowlanych. Czy miał już ktoś doświadczenie z takim rodzajem studiowania i mógłby podzielić się swoją opinią? W szczególności jak dokładnie to wygląda: wykłady, opłaty, zjazdy i egzaminy. Proszę o kontakt na annalenga@wp.pl Z góry dziękuję za odpowiedzi!
    28.06.2014
  • Ania

    Witam. Chciałam zacząć studiowanie na tej uczelni przez internet. Konkretnie prawo i finansowanie inwestyji budowlanych. Czy miał już ktoś doświadczenie z takim rodzajem studiowania i mógłby podzielić się swoją opinią? W szczególności jak dokładnie to wygląda: wykłady, opłaty, zjazdy i egzaminy. Proszę o kontakt na annalenga@wp.pl Z góry dziękuję za odpowiedzi!
    28.06.2014
  • Ania

    Witam. Chciałam zacząć studiowanie na tej uczelni przez internet. Konkretnie prawo i finansowanie inwestyji budowlanych. Czy miał już ktoś doświadczenie z takim rodzajem studiowania i mógłby podzielić się swoją opinią? W szczególności jak dokładnie to wygląda: wykłady, opłaty, zjazdy i egzaminy. Proszę o kontakt na annalenga@wp.pl Z góry dziękuję za odpowiedzi!
    28.06.2014
  • igllo

    zamkna ta szkole, jeden wielki syf, kazda inna warszawska uczelnia jest lepsza od ewspy
    19.06.2014
  • mojekonto

    Proszę o kontakt studentów distance 2012 Londyn. mojekonto@hotmail.com
    26.04.2014
  • monia

    jestem absolwentką EWSPiA studiowałam w Madrycie zgadzam się z tym że w dziekanacie mają straszny burdel i nic nie mogą znaleźć i często brakuje im dokumentów itp. ale wykładowcy to sama śmietanka których mogą pozazdrościć inne uczelnie.
    28.02.2014
  • ogon macha psem

    Ja dopiero złożyłam dokumenty i już mam odczucie, że szkoła jest nie do końca szczera z kandydatami/studentami. Na przykład na stronie internetowej była informacja, że semestr się zaczyna 16 lutego. Myślałam, że jeśli złożę dokumenty przed tym terminem, to zostanę szybko zapisana i już od 16.02 będą zajęcia. Tymczasem dziwna cisza, nespieszne odpowiedzi na maile i brak decyzji. Zwracają się do mnie per "kandydat", chociaż byłam pewna, że forma właściwa, to już "student"... Prawdę mówiąc jestem osobą sporo starszą od typowego studenta, pracuję w pełnym wymiarze czasu, dlatego EWSPA jest dla mnie jedynym wyborem z uwagi na czas studiów, tj 3 semestry rocznie. W moim wieku nikt nie chce już studiować 5 lat. Jestem już po jednych studiach magosterskich i 2 podyplomówkach, jednak najprawdopowobniej zostanę zapisana na 1 semestr, chociaż dostarczyłam indeks ze studów. Powiedzieli mi wprost, że w indeksie każdy może sobie dopisać co chce... zamurowało mnie, pełny szacunek do ludzi... Ale nie to jest głównym problemem, od biedy mogę zacząć naukę od 1 semestru. Najgorsze, że w ogóle jeszcze mnie nie zapisali, chociaż stwarzali atmosferę "last minute"....
    28.02.2014
  • Studentka

    Jeżeli macie do wyboru inną szkołę, nie idzcie na EWSPA. To jest jeden wielki burdel. Dziekanat uważa, że jest władzą uczelni. Każdy ma specjalizację ogólną, co z tego, że przy podpisywaniu umowy wybralismy sobie np. prawo finansowe. Zajęcia trwają od 2 do 3 godzin mniej więcej 3-4 razy w tygodniu. Poziom nauczania zerowy, nawet wykładowcy nie wiedzą co mają z nami zrobić skoro mamy np 25h na dany przedmiot W SEMESTRZE i to przedmiot kierunkowy np. prawo karne. Dodają dużo niepotrzebnych przedmiotów z platformy, co jest dla nich zmiejszeniem kosztów, dzięki temu studenci uczą się w domu oglądając nagrany x lat wcześniej wykład, szkoła nie opłaca wykładowcy, a na egzamin (nie wiadomo z czego, ponieważ wykładowce widzimy tylko na monitorze) zapraszają nas np 2 dni przed nim. Nie interesuje ich to, że płacimy za studia dziennie i oczekujemy kontaktu z wykładowcą face to face, zapychają dziury w pkt ECTS wykładami z internetu. O niczym nas nie informują a jak już to zrobią to po czasie, żeby nie można było się odwołać. co roku cały luty jest wolny (nikt nie wie czemu), za który również trzeba zapłacić. W ogóle jeżeli nie chcesz osiwieć przed 40 to nie polecam.
    27.02.2014
  • Ja

    chcialabym przeczytac opinie o EWSPA w Londynie
    16.01.2014
  • YYer

    Zartujesz chyba, ta uczelnia to dno, zerowy poziom, nie polecam. Wykladowcow i studentow tyle, ze na palcach jednej reki policzysz
    13.01.2014
  • Wojtek

    Zamierzam zapisać się do tej szkoły na prawo, ale z tą nauką przez internet. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co ile są zjazdy itp?
    20.12.2013
  • Deo

    zatrudnili młodego prodziekana, podobno angażującego się w swoją funkcję - u nas po VI semestrze powycinał największych leserów i pozrzucał ich na odpowiednie semestry (znam parę osób co spadły na IV semestr), za nieusprawiedliwione niepodejście do egzaminu są dwójki dziekańskie, a potem, albo warunek, albo spadasz w dół. Także uczyć się trzeba. Mieliśmy z nim kiedyś zastępstwo na postępowaniu cywilnym na temat apelacji - konkretny koleś, na początku trochę teorii, a potem sama praktyka konstruowaliśmy np. zarzuty i wnioski apelacji.
    06.12.2013
  • Pb

    Ktos sie powinien zabrac za ta uczelnie, nie wiem po co jest Ministerstwo. Jak to jest ze np oglaszaja sie jako Szkola, ktora proponuje dyplom, a pozniej gdy brakuje studentow okazuje sie, ze to nie byla szkola ale jedynie kurs. Kto w Polsce odpowiedzialny za edukacje, pozwala, na pobieranie tak wysokich pieniedzy I nie prowadzi kontroli nauczania, ani , nie sprawdza warunkow. Przeciez to co sie dzialo w mojej szkole to byla jakas kpina z edukacji. Ale widze ,ze nie jestem jedyny ktory czuje sie....
    13.11.2013
  • Pb

    Ja bylem uczniem EWSPiA .Otworzyli uczelnie za granica , prowadzili przez rok, pozniej w jeden dzien zamkneli I udaja glupich. Jedyne co mi powiedzieli, to -ze jak mi sie niepodoba to moge isc do sadu. Przyjeli odemnie ponad 1600 euro z czego polowe, placilem,choc nie bylo zajec, bo obiecywali, ze jak bede chodzil to szkola bedzie istniala. Dzis pogasili swiatla I wyjechali,nie odpisuja na listy ogolnie odradzam totalnie. A jezeli juz ktos chce ryzykowac, to radze isc z umowa najpierw do prawnika, bo w razie upadku to wy poniesiecie konsekwencje. Zreszta kto bedzie chodzil do sadu,dla takich pieniedzy I szarpal sie z ich prawnikami.
    13.11.2013
  • Robert

    Szkoła jest dobra, bo ma dobrych wykładowców. Jeśli ktoś chodzi na wykłady, uczy się i ma dobre oceny, na pewno nie traci czasu.ci , którzy chcą się przemknąć tylko dla zdobycia dyplomu mają problemy, zdają egzaminy poprawkowe , dostają warunek, jest takich studentów sporo.I właśnie Ci tracą najwięcej , bo ucząc się do poprawek nie mają czasu na naukę wg. regularnego trybu. I potem mają kolejne braki. A szkoła jest naprawdę super, tylko nie wszyscy się tam dobrze czują, to takie typowo polskie. Byłem na UW , tam poziom nie jest lepszy. To zależy w dużym stopniu też od poziomu słuchaczy. U nas na studiach zaocznych w EWSPA jest nawet spora grupka osób po jednym kierunku studiów, a są takie, dla których jest to trzeci kierunek. Lubię tę szkołę i uważam , że poziom nie jest gorszy niż w innych uczelniach.
    10.11.2013
  • maturzystka jeszcze

    czy to jest w ogóle możliwe prawnie, żeby uczelnia rozwiążąła sobie studia na czwartym roku??? a co na to ministerstwo? i co mają zrobic ci studenci? gdzie dalej studiować?
    06.11.2013
  • Uciekac

    30 Września otrzymalismy wiadomosc, ze rozwiazuja 3 i 4 rok. Dziekuje i do widzenia, radzcie sobie sami. Na szczescie zmienilem uczelnie i jest o niebo lepiej. Zrobcie to samo, nie pozalujecie! EWSPA TO DNO
    05.11.2013
  • Przemo

    ja również odezwijcie się przemekbb24@o2.pl
    15.10.2013
  • Bodzir

    szukam ludzi z prawo grupa 13.1 pozdrawiam
    14.10.2013
  • zuza

    Olka, mam nadzieje że nikt bankrutować nie zamierza. Dopiero zaczełam studia i chce je skończyć. Chociaż jak widzę co się dzieje, to zaczynam żałować decyzji. Ja też liczę na ten plan zajęć.
    10.10.2013
  • Olka

    Czy ktoś się doczekał planu zajęć z dziekanatu na kolejne zjazdy I rok- prawo 3,5 letnie. Wkurza mnie to, bo chciałabym się dowiedzieć jakie będzuemy mieli zaliczenia/ egzaminy w styczniu. Nie można się z nikim dogadać w tym dziekanacie. Na stronie oczywiście nie ma. Jak tak dalej pójdzie, to uczelnie spotka podobny los jak E. Wyższą Szkołę Biznesu. Jak się olewa studentów którzy płacą, to się bankrutuje.
    10.10.2013
  • Aneta

    Witam wszystkich, poszukuje osob z grupy Distance 12.3- Prawo, moze utworzymy jakas grupe na Facebook? Troche sie rozczarowalam, bo mialy byc wyklady w Dortmundzie (m.in dlatego sie zapisalam), a wlasnie jestem po rozmowie z opiekunem grupy i okazalo sie, ze takich wykladow w DE w ogole nie bedzie.... Moj mail: hegert@interia.pl Pozdrawiam
    09.10.2013
  • Monia

    Wykłady fajne, interesujące, wykładowcy konkretni i przyjaźni studentom, ciekawe jak będzie z pozostałymi i jak będzie z egzaminami. Jeżeli jesteśmy przy Panu z rekrutacji owszem konkretny i przyjemny, akurat miałam okazję chwilę przy papierosie z Panem porozmawiać, to okazało się że to absolwent uczelni i jak zapytałam go o trudność to powiedział, że wykładowcy są ostoją uczelni i potrafią przekazać wiele ciekawych i przydatnych informacji i są to osoby o uznanej renomie. Natomiast na pytanie o budynek uczelni i dziekanat uśmiechnął się ironicznie i powiedział, że budynek niestety nie jest ideałem i jak tu przyszedł też miał przerażenie w oczach ale budynek nie uczy tylko wykładowcy. Zaufałam słowom tego Pana i na chwilę obecną nie żałuję :) Widać że szczera osoba, która mówi to co myśli mimo stosunku pracy:)
    06.10.2013
  • Kasia

    Wykłady bardzo ciekawe, przyjemne :) Jeżeli już jesteśmy już w temacie rekrutacji to Pan owszem konkretny i ciekawy :)
    06.10.2013
  • Laura

    No właśnie, czy ktoś może w kilku zdaniach podzielić się wrażeniami z ostatniego zjazdu?plz:-)
    06.10.2013
  • PanK

    Dzień przed zjazdem 05 - 06 nie szło się dodzwonić do Dziekanatu - cały czas nr jakby nieaktywny. Kompletna kpina - jeżeli chodzi o wykłady to przyjemne i profesjonalne. Natomiast chyba za mało płacą dziekanatom, że są takie zadufane w sobie, że to masakra. Jak nie mogłem się dodzwonić to podjechałem do Dziekanatu w kwestii planu i otrzymałem odpowiedź bym wszedł sobie w system gdzie planu nie mam. Wychodząc trafiłem na Pana z rekrutacji, którego o zjazd zapytałem i w ciągu kilku minut wydrukował mi plan i poinformował o salach czego szanowne Panie z Dziekanatu nie potrafiły tego zrobić gdyż nie są moim opiekunem. . Bardzo kompetentna osoba, zarówno jak wykładowcy. Dziekanat to jedno wielkie dno polecam omijać zdala!!
    05.10.2013
  • Kris

    Nie chodzi mi o plan na 2 kolejne zjazdy a na cały semestr. Tego telefon, czy kontakt mailowy nie załatwi. Po prostu jeszcze go nie ma. Napiszcie proszę jakie macie wrażenia po 1 zjazdach???? Jak z organizacją, liczne grupy????
    05.10.2013
  • nono

    Do Kris: O rany, a nie możesz zalogowac sie na konto albo zadzonic???
    04.10.2013
  • Kris

    Co z planami zajęć dla I roku 3,5 letnich studiów niestacjonarnych. Strona jest nadal niezaktualizowana. Czy ktoś ma może jakiś plan???? To zaczyna być zabawne, bo UG już dawno taki plan zamieściło. Czy ta uczelnia jest wiarygodna, mam spore obawy już na wstępie. Nie ogrzewają budynku???? żart?????
    03.10.2013
  • Zzzz

    Dostaliśmy możliwość wyboru albo zaoczne albo won na zbity pysk. Ewentualnie Pani Kanclerz powiedziała, że może nam Koźmina załatwić łaskawie... Po kilku osobach stwierdziła ze jest nas tak dużo, że mamy wchodzić po 2 osoby by było szybciej. Na całe szczęście ktoś nagrał tę propozycję pani kanclerz. Dla chętnych osób, które mają zamiar podjąć studia proponuję zakupić coś ciepłego bo temperatury panujące w salach przekraczają najniższe dopuszczalne normy. Dlatego serdeczna prośba do Pani Kanclerz aby zajęła się rzeczami, dla studentów i uczelni a nie swojej kieszeni!!
    02.10.2013
  • Oszukany

    Do " sprawdzone źródło informacji " Słowa Kanclerza EWSPA nie były propozycją, a przedstawioną swoją bez wydania decyzji, decyzją. Osoba pełniąca te stanowisko w tej Uczelni wydaje się jedną wielką pomyłką w sumie jak pozostałe jednostki.. Brak jakiejkolwiek umiejętności słuchania, o wypowiadaniu się w sposób logiczny już nawet nie wspomnę. W dodatku przekazanie informacji na dzień przed inauguracją roku akademickiego jest kpiną. Studenci pytając się o plan zajęć otrzymywali bezczelne słowa pracownika dziekanatu w postaci " będzie to będzie ". W sumie jest to normalne na tej uczelni gdyż wszystkie plany były od 3 lat przekazywane na ostatnią chwilę albo w ogóle przesuwane. Jedyne terminowe informację dotyczą wezwania windykacji do płatności za czesne w dodatku za miesiąc w którym nie ma zajęć. To i wiele innych rzeczy i sytuacji w jaki sposób traktowani są studenci to nie prawda " sprawdzone źródło informacji " ?
    02.10.2013
  • Sprawdzone źródło informacji

    Z grupy 10 osób na zajęcia przychodziła 1 osoba jak były 3 osoby to było święto. Uczelnia zaproponowała więc studentom przejście na niestacjonarne skoro i tak nie przychodzą bo większość z nich pracuje. Studenci się nie zgodzili więc zajęcia od przyszłego tygodnia będą normalnie się odbywały w tych rocznikach :-)
    02.10.2013
  • Em

    Hi Karolina, Monika, Ja rowniez 13.1 em.law.ewspa@gmail.com Pozdrawiam
    01.10.2013
  • kris

    Współczuję annas, to jakiś żart chyba.
    01.10.2013
  • annas

    odradzam, odradzam- uczelnia ta , to oszustwo . Szkoła nastawiona jest na kasę. Właśnie dziś poinformowano nas - każdego z osobna,że od jutra nie mamy po co przychodzić bo zlikwidowali III i IV rok prawa dziennego, ponieważ się nie opłaca . masakra. Każdy z nas został na lodzie bez możliwości dalszego kształcenia. Po co są podpisywane umowy jak jedną decyzją wszystko zostało przekreślone. Przez dwa lata nauki im się opłacało - bo chodziło więcej osób, a teraz jak zostało ponad 10 szt studentów dostajemy kopa w tyłek. I to w jaki chamski sposób - informację dostaliśmy jeden dzień przed rozpoczęciem nauki . Pani kanclerz zapraszając nas na rozmowę mówiła "proszę się nie martwić- to nic złego" Faktycznie nic złego- wybór jest prosty- albo przechodzimy na zaoczne albo pa, pa.
    30.09.2013
  • Mona

    Do Karolina 85420: Cześć jestem w grupie 13.1 (prawo) . Pozdrawiam-Monika
    22.09.2013
  • Karolina85420

    czesc szukam kontaktu osób , ktore sa w grupie 13.1.C)(prawo)
    19.09.2013
  • Long_Gans

    Mam kilka rad dla początkujących - Jako absolwent tej uczelni: generalnie - studia to umiejętność samodzielnego zdobywania wiedzy, nie chcesz - nie trać pieniędzy i nie marnuj czasu swojego i innych. Odpłatność nie oznacza zakupu licencji na dyplom. Trzeba się uczyć! Wtedy nie ma dodatkowych kosztów za egz.poprawkowe albo powtarzanie roku :)) Bo jak mam rozumieć te jęki "technologiczne" o maszynce do pieniędzy? Wykładowcy - zwykle utytułowani i znani (średnia wyższa, niż na innych uczelniach). Poziom - dość wysoki, mimo że kolejne zastępy małolatów chciałyby go trochę w dół zrównać. Baza szkoły - fatalna. ale to wykładowcy robią renomę. Nie żałuję żadnej soboty ani niedzieli, którą tam spędziłem.
    18.09.2013
  • Marek, to poradź coś

    Marku, skoro juz przeszedłeś tę drogę, to poradź, co wybrać? bo ja akurat jestem spod W-wy, i za chwile chyba odbiore papiery z inej uczelni (nie mam nadal potwierdzenia, czy grupa sie utworzyła), mysłałam własnie o EWSPiA, ale jak czytam, to coraz więcej mam wątpliwości, i nie codzi mi tylko o tę szkołe, bo patrzę na wpisy pod innymi uczelnmi z Warszawy, tymi pywatnymi, ma sie wrazenie, ze studenci są tylko traktowani jako maszyna do zarabiania pieniedzy, a nie jako ludzie, którzy chca zdobyć porządne wyksztłcenie i cos w tym kraju osiągnąć, czy mogłyby sie właczyć o dyskusji osoby, które studiują na EWSPIA? bardzo mi zależy na Waszych opiniach, Iza
    17.09.2013
  • Mona

    Cześć. Szukam kontaktu z osobami , które są w grupie D-Learning 13.1 (prawo). Mona.
    17.09.2013
  • MAREK

    Jesli mieszkasz w Polsce i jezeli masz inne mozliwosci to radze isc na inna uczelnie. Ja zdecydowalem sie na ta uczelnie , bo mieszkalem za granica I mam jedynie negatywne wspomnienia. dodatkowo ponioslem duze straty finansowe, gwarantuje ze nie z mojej winy. Znam ludzi ktorzy ukonczyli EWSPiA, ale nie znam nikogo kto byl zadowolony z organizacji. I podejscia do studenta. Uczelnia nastawiona na robienie pieniedzy i taka jest moja opinia. Wiec nie dziwi mnie, ze inni tez maja negatywne opinie.
    12.09.2013
  • monila

    Drodzy OBIEKTYWNI studenci. Bardzo poważnie rozwazam zapisanie się na tę uczelnie na studia podyplomowe w opcji distance learning. Kwota za miesiąc nauki nie jest wygórowana, jednak chciałabym miec pewnośc, że warto i taką kwotę zainwestować.. Czy mogę prosić o obiektywne opinie na temat tej szkoły ( do której mogę, ale przeciez ne musze się zapisać). . . Narazie moje zdziwienie budzi tylko budynek tej uczelni , (oglądałam w google) - wygląda z zewnatrz nieciekawie i mało zachęcająco, no ale "nie szata zdobi człowieka" ... Czy ktoś z Was może się obiektywnie wypowiedzieć - jaki jest poziom tej uczelni , wykładowców i generalnie jak ocenia naukę... (opinie typu : "pani Kasia z sekretariatu jest niemiła" lub " nie zdałam prawa cywilnego u tego palanta" nie są opiniami o które coś wniosą) Dziękuję bardzo
    10.09.2013
  • MAREK

    Potwierdzam EWSPiA to maszynka do zarabiania na sluchaczach, choc w moim przypadku to bardzo delikatnie powiedziane.
    09.09.2013
  • jestem studentkaprawa

    (...), która z racji wieku nie powinna być wykładowcą tak ważnego przedmiotu. Świadomość owej Pani zatrzymała się na czasach sądów grodzkich, jako aktualnie obowiązujące... Szkoda, bo to czas stracony- na pewno dla studentów.
    03.09.2013
  • jestemstudentkatejuczelni

    Perełek ma rację, niestety. Prawdą jest taka, ze to przede wszystkim źródło dochodów, a nie uczelnia z ambicjami. Wystarczy zajrzeć do toalet... Panie Krysie z dziekantu to iście klasyczny przykład minionej epoki. oczywiście mam na myśli ich podejście do pracy. Nie ma stałego planu zajęć, a za to jest spychologia, by nazywało się, ze plan jest. Jesteśmy traktowani nie jak studenci, ale jak portfele, o które się nie dba. Wykładowcy są w porządku, choć nie zrozumiałe jest dla mnie to, ze wykładowca prawa karnego jest bardzo leciwa dama
    03.09.2013
  • Mariusz

    Perykles: Nie jestem panią z dziekanatu :D i w porównaniu do Ciebie mam doświadczenie w studiowaniu i doświadczenie zawodowe by twierdzić, że EWSPA to uczelnia dla ludzi kreatywnych, samodzielnych i ambitnych, którzy nie muszą być prowadzeni za rączkę. Ponadto zanim zaczniesz pisać pozew zbiorowy naucz się najpierw prawa i procedur i nie obrażaj się na cały świat jeśli po prostu nie przygotowałeś się do egzaminu i go oblałeś. To nie wina systemu - dziwnym trafem nic mnie podobnego nie spotkało ups, ale trzeba mieć jeszcze szczęście :D
    03.09.2013
  • ona

    Zapraszamy na forum studentów prawa EWSPA, tam otrzymacie wszystko notatki porady itp, www.distance-learning.pl
    26.06.2013
  • AngeJacka

    Witam, jutro skłądam papiery do EWSPiA na I rok chętnie przyjmę notatki :)
    06.06.2013
  • Administra

    Komentarz usunięty na prośbę autora postu.
    28.05.2013
  • socjolog

    Polecam!
    22.05.2013
  • POczatkująca

    Witajcie! Również chce podjąć naukę w tej uczelni.Zaczynam od pierwszego roku.Proszę o jakieś porady,jeśli ma ktoś zbędne notatki chętnie przyjmę.Mój mail:sonia.styrkacz@gmail.com
    07.05.2013
  • monicapuchala

    Witajcie! Jestem po solidnych przejściach na Wydziale prawa na UJ. Obecnie mieszkam w Paryżu i tu pracuje. Chce wznowić studia prawnicze właśnie w EWSPA w Londynie jako distance learning. Zawaliłam prawo cywilne które zdaje się jako całość na UJ. Mimo tego gorzkiego doświadczenia nadal wierze że skończe te studia. Chciałabym aby ktoś kto studiuje jako distance learnig w Londynie skontaktował się ze mną na maila lub na skypie. Mój mail: monica.puchala@gmail.com Mój skype - szukać mnie po mailu: law_student007@autograf.pl Monika Puchala
    13.04.2013
  • Bachantka

    Ja aktualnie studiuje na prawie EWSPA w Londynie. Powiem Wam tak, a mam porownanie gdyz przenioslam sie z uniwersytetu wroclawskiego, iz wcale tak latwo nie jest, za to komfort studiowania o niebo lepszy. Uczyc sie trzeba jak wszedzie, uczelnia tak naprawde nie ma znaczenia, jesli jest sie dobrym i posiada wiedze. Ale do rzeczy! Wyklady zawsze na czas prowadzone przez legendy palestry. Profesorowie najwyzszej klasy. Zaliczenia i egzaminy na wysokim poziomie, kazusy regularnie rozwiazywane na cwiczeniach. Szkola i owszem ciagnie kase i cisnie,ale to jest zycie! Jestem bardzo zadowolona i polecam kazdemu. Pozdrawiam- bynajmniej nie z dziekanatu!
    10.02.2013
  • Gem.

    Studiowałem w Warszawie. Zajęcia odbywały się zawsze w z góry określonych terminach i zgodnie z planem. Było bardzo ok. Warszawska Klinika Prawa zawsze udzielała bezpłatnie porad niezależnie od liczby wizyt danej osoby (a trochę będąc studentem w niej praktykowałem). A Ty w jakiej grupie/mieście studiowałeś/studiujesz? I co Cie tak ubodło, że masz takie nastawienie?
    09.02.2013
  • ANDRZEJ

    do Gem .ciekawe gdzie studiowales , w Polsce czy za granica. Ta uczelnia ma wiele wad i troche podejrzane jest, ze Ty widzisz tylko jej zalety. Mowisz Klinika Prawa. Uczelnia czerpie z niej dochody, gdyz z tego co mi wiadomo, tylko pierwsza wizyta jest darmowa i jest nia kosultacja z czesto niedoswiadczonym studentem.Studenci pracuja w kilnice za darmo , w zamian maja zaliczenie.Znam tez osoby, ktore z powodu opieszalosci promotora,lub uczelni, doplacali jakies pieniadze.Oczywiscie wszystko w terminach, ale juz w pierwszy dzien po terminie , otrzymywali sume ktora trzeba przeslac na konto.A kto bedzie walczyl ze szkola prowadzona przez dobrych prawnikow, ktorzy za kilka dni beda jego egzaminatorami na dyplomie.Ale jak widze u Ciebie nigdy, nie zmieniali terminu zjazdu w ostatniej chwili i nigdy nic Cie nie zaskoczyl i nigdy nie slyszales o tym ze ktos musi za cos placic nie do konca, ze swojej winy .Gratuluje.
    08.02.2013
  • Gem.

    Do Andrzej: Pozostańmy przy swoich zdaniach. Jeśli moja prywatna opinia jest reklamą to Twoja prywatna opinia jest antyreklamą. Ja znam nie kilka a wiele osób (z racji, że na niej studiowałem) które ukończyły tą Uczelnię i są albo na aplikacji, albo na doktoratach, pracują w kancelariach, ministerstwach a jeśli nie są to radzą sobie bardzo dobrze w poza-prawniczych obszarach życia. P.S. Jeśli nie kończy się studiów w terminie to się ,,spada'' na niższe roczniki i pojawiają się różnice programowe - w każdej Uczelni tak jest. Proste. Moja poprzednia opinia jest rzeczywiście zdublowana, ale nie z mojej winy.
    07.02.2013
  • ANDRZEJ

    Do Gem. Reklama dzwignia handlu i to na cala strone.Ja mam wrecz odwrotna opinie. Uczelnia nastawiona na pieniadze. Nie wiadomo co i kiedy. Tu juz ukonczyles uczelnie i nagle kolejne zaliczenia. Jak nie masz dyplomu w reku, zawsze mozesz jeszcze za cos doplacic, zawsze cos moze sie przeciagnac, oczywiscie z twojego powodu. Wiem ze ludzie mieszkajacy za granica, czesto nie maja wyboru i tylko z tego powodu wybieraja EWSPA; Znam kilka osob ktore ukonczyly uczelnie i malo kto chwalil organizacje.
    07.02.2013
  • Gem.

    Jestem absolwentem tej szkoły, obecnie na jednej z aplikacji prawniczych i jeśli miałbym drugi raz wybierać pomiędzy np. UW, a EWSPA, to wybrałbym EWSPA. Uczelnia kształci w określonym wyspecjalizowanym obszarze co z punktu widzenia kandydata na studia jest niezwykle istotne - wie, że jego kierunek jest dla Uczelni priorytetem. Poza tym już sama nazwa zdradza też pewne priorytety założyciela - absolwent jest prawnikiem po ,,Szkole Prawa i Administracji'', a nie ,,Finansów'', ,,Zarządzania'' czy ,,Psychologii''. To co mnie tu przyciągnęło to kadra i praktyka (zajęcia tutorskie, Klinika Prawa - która jest poradnią ,,realną'', a nie ,,wirtualną'' - pozwalającą studentom na naukę na casusach z życia i załatwiająca wiele spraw rocznie). Nie wiem czy wiecie, ale właśnie wykładowcy tej Uczelni byli ostatnio: polskim kandydatem po unijnego Sądu (dawnego: Sądu Pierwszej Instancji), polskim kandydatem do Międzynarodowego Trybunału Karnego, jeden z nich piastował stanowisko wiceministra w Ministerstwie Sprawiedliwości, a jeśli chodzi o sukcesy czysto naukowe to rozprawa habilitacyjna jednego z wykładowców została uznana w ubiegłym roku najlepszą rozprawą habilitacyjną w Polsce, a dwóch odznaczonych zostało w ubiegłym roku przez Fundację im. Profesora Manfreda Lachsa. Wreszcie wykłady nie są prowadzone dla grupy 1.000 studentów tylko najczęściej ok. 50 osobowych grup , a to też wpływa na inne warunki przyswajania wiedzy, a wreszcie kontaktu z samym wykładowcą. Pozdrawiam,
    06.02.2013
  • Gem.

    Jestem absolwentem tej szkoły, obecnie na jednej z aplikacji prawniczych i jeśli miałbym drugi raz wybierać pomiędzy np. UW, a EWSPA, to wybrałbym EWSPA. Uczelnia kształci w określonym wyspecjalizowanym obszarze co z punktu widzenia kandydata na studia jest niezwykle istotne - wie, że jego kierunek jest dla Uczelni priorytetem. Poza tym już sama nazwa zdradza też pewne priorytety założyciela - absolwent jest prawnikiem po ,,Szkole Prawa i Administracji'', a nie ,,Finansów'', ,,Zarządzania'' czy ,,Psychologii''. To co mnie tu przyciągnęło to kadra i praktyka (zajęcia tutorskie, Klinika Prawa - która jest poradnią ,,realną'', a nie ,,wirtualną'' - pozwalającą studentom na naukę na casusach z życia i załatwiająca wiele spraw rocznie). Nie wiem czy wiecie, ale właśnie wykładowcy tej Uczelni byli ostatnio: polskim kandydatem po unijnego Sądu (dawnego: Sądu Pierwszej Instancji), polskim kandydatem do Międzynarodowego Trybunału Karnego, jeden z nich piastował stanowisko wiceministra w Ministerstwie Sprawiedliwości, a jeśli chodzi o sukcesy czysto naukowe to rozprawa habilitacyjna jednego z wykładowców została uznana w ubiegłym roku najlepszą rozprawą habilitacyjną w Polsce, a dwóch odznaczonych zostało w ubiegłym roku przez Fundację im. Profesora Manfreda Lachsa. Wreszcie wykłady nie są prowadzone dla grupy 1.000 studentów tylko najczęściej ok. 50 osobowych grup , a to też wpływa na inne warunki przyswajania wiedzy, a wreszcie kontaktu z samym wykładowcą. Pozdrawiam,
    06.02.2013
  • ANDRZEJ

    Ja tez po uczeniu sie w EWSPiA ide do sadu. Adwokat powiedzial mi, ze sprawa jest prosta.
    30.01.2013
  • ANDRZEJ

    Ja tez po doswiadczenia
    30.01.2013
  • Absolwent EWSPiA Jasiu220V

    Drodzy ! Ukończyłem uczelnię będąc w Londynie i powiem tyle. Szkoła jest O.K. Najlepsze jest to,że na pierwszym roku wykładowcy dbają o to aby nie zniechęcić studenta. Nie ma dlatego(moje przypuszczenie) na pierwszym roku zbyt dużej porcji materiału do opanowania ani stresów. Potem jest "sieczka" umysłów i naprawdę nie jest łatwo to wszystko opanować. Uczelnia ma bardzo wysoki poziom dzięki doskonałej kadrze. Życzę powodzenia przyszłym absolwentom EWSPiA
    30.01.2013
  • to tu sie pracami handluje?

    hej, mi to osobiscie nie przeszkadza, ale to raczej nie jest odpowiednie miejsce na promowanie takich uslug, jak handlowanie pracami, no chyba ze sie myle???
    28.01.2013
  • pytanko

    a czy oni mają dietetykę? bo cos mi się o uszy obiło? czy tylko kosmetologię, bo jak patze na ich stronkę, to nie widzę, co sądzicie o tej szkole? polecacie?
    27.01.2013
  • conastantine

    miało być: pozew oczywiście..
    26.01.2013
  • constantine

    perykles: powód zbiorowy o co? odszkodowanie za stracony czas i pieniądze?
    26.01.2013
  • Studentka EWSPiA

    Aktualnie zaczęłam studia w EWSPiA. Nasłuchałam się dużo negatywnych opinii na temat tej uczelni, które według mnie są bardzo PRZESADZONE. Szkoła posiada pozwolenie na kształcenie pozamiejscowe w Londynie - wiem bo sama dzwoniłam do Ministerstwa, i to sprawdzałam zanim zaczęłam studia. Szkoła jest nowoczesna i innowacyjna, dzięki jej możliwościom udało mi się połączyć naukę, pracę i wychowanie dziecka, ponieważ mogę studiowac bez wychodzenia z domu - jjako jedyna szkoła w Polsce daje taką możlwwość. W innych krajach np. w Wielkiej Brytanii studia distance learning czyli kształcenie na odległość, są już od dawna, i jest rzeczą całkiem normalną studiowanie w ten sposób. Oczywiście przykładać się trzeba i uczyć jak wszędzie. Na uczelni panuje doskonała atmosfera, zarówno pomiędzy studentami, wykładowcami jak i dziekanatem, czego nieraz doświadczyłam. Nauki jest sporo i trzeba być dobrze zorganizowanym. Uczelnia daje również szansę na pracę albo w trakcie studiów, poprzez staże, praktyki, również w siedzibie uczelni, i na terenie całej Europy, a także jako jedyna uczelnia w Polsce, daje studentom możliwość pracy w celu odpracowania czesnego, realizuje jednocześnie program Absolwent również mający na celu pomoc studentom - absolwentom w znalezieniu pracy. Ja obecnie jestem zachwycona kadra i prestiżem uczelni.
    24.01.2013
  • perykles

    moi drodzy widzę, że jest nas więcej. zapraszam wszystkich pokrzywdzonych do kontaktu na adres ewspak@gmail.com, może uda nam się złożyć pozew zbiorowy
    10.01.2013
  • jadwiga

    ludzie, zastanówcie się w co się ładujecie. 0 organizacji, 0 pomocy dla studenta. Co z tego że kadra jest super jak władze uczelni mają wszystko daleko i głęboko. Można się nabawić choroby nerwowej zanik ktoś was wysłucha. Liczy się kasa, kasa, kasa a czy masz czy nie masz racji nikago nie obchodzi. Dziekan podejmuje tak decyzje zeby jemu był wygodnie i albo się dostosujesz, albo sie dostosujesz innego wyjścia nie ma. odradzam i oglądajcie się za czymś poważnym.
    06.01.2013
  • student

    perykles napisz cos wiecej na mejla studenckiego ewspa.elerning2012@gmail.com
    05.01.2013
  • perykles

    widzę, że jedna z pań z dziekanatu ma na drugie Mariusz. bajki opowiadasz. wkrótce składam pozew do sądu w sprawie tej szkoły. to co się tam dzieje przypomina rondo w bangladeszu
    04.01.2013
  • Mariusz

    Witam Moi drodzy jestem absolwentem administracji Wydziału Prawa i Administracji UMCS w Lublinie. Postanowiłem studiować prawo by pogłębić swoją wiedzę z zakresu prawa. Studia w EWSPA to dla mnie oszczędność czasu - nie muszę jak to już ktoś napisał przesiadywać w salach wykładowych. Wykłady są nagrywane i udostępniane na platformie e-lerningowej. Wykładowcy przykładają się do nagrań a w związku z tym są one prowadzone ciekawie i merytoryczne. Panie w dziekanacie to bajka zawsze pomogą i zawsze udzielą konkretnej informacji.
    03.01.2013
  • aga

    No chyba nie tak do końca ob@m@: https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/run/pokaz?execution=e3s4
    09.12.2012
  • Doox

    Wielu osobom sie wydaje, ze jak pójdą na Ewspia to bedą przepychani na sile dla pieniędzy. Jak jest naprawdę pokazują statystyki, z 250 osób na moim kierunku do 5 semestru dotrwalo 40%. Zakuwac trzeba wszędzie, różnica jest tylko taka, ze na Ewspia student jest traktowany jak człowiek. Czuje sie to zarówno w relacji z wykladowcami jak i dziekanatem. Skończyłem wcześniejszy kierunek na poważanym uniwerku i różnica w komforcie studiowania jest kolosalna. Z tym, ze nie jest ona zwiazana z zadna taryfa ulgową, a właśnie z mozliwoscią kontaktu z grupą spełnionych zawodowo praktykow zamiast sfrustrowanych zarobkami doktorantów akademickich. Ciekawe, ze nawet ci sami profesorowie, w warunkach prywatnej uczelni potrafią natychmiast normalniec. Gdybym teraz miał ponownie wybierać pierwsza uczelnie nigdy nie zdecydowanym sie na państwową. Nawet za cenę prestiżowego logo na dyplomie.
    30.11.2012
  • perykles

    czytając niektóre z poniższych komentarzy oczywistym dla mnie jest, że są one na "zlecenie". w tej szkole panuje bałagan. kobiety z dziekanatu są niekompetentne, ustalane są egzaminy online na platformie, a następnie są odwoływane tuż przed, lub system kończy egzamin w połowie z informacją, że został niezaliczony. gubienie dokumentów to kolejna atrakcja jaka fundują Panie Krysie z dziekanatu za nasze pieniądze. czas i nerwy stracone na próbach porozumienia się z nic nie wiedzącym dziekanatem nie rekompensują potencjalnie 3,5 rocznego okresu studiów, gdyż decyzje rozpatrywane są przez dziekana średnio 3 do 4 miesięcy. nie polecam. sam wpadłem po uszy licząc na nowatorstwo, ale to jeszcze nie ta epoka, a teraz nawet nie wiem co dalej, bo czekam na decyzje dziekana w sprawie egzaminu, który był a którego nie było.
    23.11.2012
  • studentka prawa

    Cieszę się, że w końcu mamy uczelnię (na odległosć) studia distance- learning. Nie wyobrażam sobie tracić czas na dojazd i spędzanie czasu na wykładach przez kilka godzin. Wykład można odsłuchać w domu w dowolnym czasie. Dzięki temu mogę pracować zawodowo, mieć czas dla rodziny. Zakupy potrafimy zrrobic przez internet to dlaczego nie studiować? Ludzie, którzy tego nie doswiadczyli nie są w stanie zrozumieć, że wiedza jest ta sama tylko sposób inny. Skończyłam juz studia na jednym kierunku zocznie, teraz studiuje drugi kierunek i to rozwiązanie jest zdecydowanie lepsze. Nie zdecydowałabym sie na kolejne studia jeżdżąc na uczelnię i spędając czas w salach wykładowych. Ten czas poświęcam na naukę. Polecam !!!
    14.10.2012
  • dorota

    moj brat skonczyl studia w EWSPiA chyba ze 4 lata temu, wtedy bardzo narzekal, ze jest ciezko, duzo nauli, ze zakuwac trzeba po nocach, jeczal matce jak glupi, jak ja teraz mam zdawac mature, to zgrywa luzaka, ze spoko, matura to bzdura, jak mi punktow zabraknie, to sa szkoly prywatne, i ze - tu najciekawsze - ewspia daje dobry papier a przemeczac sie nie trzeba, wiec ja juz nie wiem, co jest prawda i ile zarwanych nocy moze nas czekac za rok, jedno jest pewne, opinia o szkole zalezy od tego, jak odlegle sa wspomnienia studentow
    12.09.2012
  • (y)

    Inne wyższe uczelnie powinny uczyć się od ewspia w Warszawie obejścia ze studentem! Mi się tu bardzo podoba, bo jest teoria i jest praktyka, jak pisze TAMATA, a poza tym wykładowcy się nie obijają i dobrze wykonują swoją pracę, nie mają w nosie studentów! I o to chodzi!
    22.08.2012
  • TAMATA

    W tej szkole podoba mi się kameralność i dobry kontakt z wykładowcami oraz dużo praktyk, nie tylko bezużyteczna teoria ale również i praktyka. Wykładowcy idą nam często na rękę, zajęcia można sobie ułożyć i mieć parę dni wolnego. Również fajne jest to, że można spokojnie iść na konsultacje do wykładowców i zawsze pomogą.
    06.08.2012
  • prawo na wysokim poziomie

    EWSPiA ma zarabiscie dogra kadre, trzyma wysoki poziom, bardzo mono poszla w nowe technologie. Robia e-learning, rozwijaja zaplecze dydaktyczne, wspolpracuja z najlepszymi Placowkami edukacyjnymi na swiecie. Ja akurat pisze jako student prawa (prawo administracyjne UE) i wierzcie mi - nie jest latwo, zakuwac trzeba. Ale jest pelen profesjobalizm, traktowanie studenta z szacunkiem, zyczliwosc wtedy, gdy potrzebujesz pomocy i chcesz formalnie zalatwic. polecam.
    26.07.2012
  • a propos administracji

    kierunek studiów Administracja jest bardzo popularny, w Warszawie jest sporo szkol, ktore go prowadza; EWSPiA, Lazarski, KOzminski, Almamer, SWPS i jeszcze pare innych. Osobiscie uwazam, ze jest przesyt absolwentami tego kierunku, pomimo zapewnien ze akurat w tej branzy praca bedzie zawsze. Ale wybor nalezy do Ciebie.
    24.02.2012
  • gdzie na administracje?

    Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
    15.02.2012
  • sędzia

    Witam, jestem studentem prawa, jak na ten kierunek studiów to nie można zapominać o obowiązku nauki. NIestety nie ma taryfy ulgowej dla nikogo...
    10.02.2012
  • Weri

    Sama studiuję administracje samorządową. Jest dużo nauki, taki typ studiów. Chcę wierzyć, że to będzie moja przepustka do przyszłej pracy.
    18.01.2012
  • Beza

    Na tej uczelni wyklada matka mojego kolegi. Ma zajecia ze studentami administracji i prawa. Z tego co sie orientuje, uczelnia trzyma wysoki poziom. I nie ma taryfy ulgowej dla tych, ktorzy sie nie przykladaja.
    30.05.2011