Opinie o Uczelni Uczelnia Łazarskiego w Warszawie (UŁ, Łazarski Warszawa)

Komentarze (176)

  • Admin

    Komentarz usunięty.
    10.12.2018
  • praca po Prawie

    chciałam zauważyć, że nie każdy po ukończeniu studiów prawniczych chce iść na jakąkolwiek aplikację ... wiele osób wykorzystuje zdobytą wiedzę do zdobycia dobrze płatnej pracy w korpo, gdzie jest dobry socjal, możliwości rozwoju, dobre perspektywy i większy spokój nic w kancelarii notarialnej albo za biurkiem sędziowskim. Także .... różne są motywacje i oczekiwania :-)
    10.12.2018
  • Odp.

    Uważam że po prywatnej uczelni można spodziewać się znacznie więcej. Czym się kierować przy wyborze uczelni na tym kierunku ? W mojej ocenie jedyny ranking , który oddaje jakość kształcenia na danej uczelni to raport o zdawalności na aplikację ogólna - tam widać doskonale jakie mamy dysproporcje pomiędzy prywatnymi i publicznymi uczelniami (można go znaleźć w necie) - najlepszy w stawce UJ ma ponad 80 proc. zdawalności a taki Łazarski ok37 proc
    06.12.2018
  • prawo w Wawie

    jeśli nie uniwerek, to która szkoła prywatna ma najlepszy kierunek prawniczy? czym się kierować przy wyborze? jest jakiś ranking prawa? co mówią studenci Uczelni Łazarskiego o studiach prawniczych, czy jesteście zadowoleni? polecacie?
    04.12.2018
  • ???

    ale Łazarski to chyba specjalizuje się w studiach ekonomicznych, tak? zawsze kojarzyłam, że u nich to finanse, ekonomia, zarządzanie i takie klimaty, a nie studia medyczne????
    04.12.2018
  • lekarski

    jak by nie było na medycynie, dobrze, źle, trudno, łatwo, miło, niefajnie .... to na te studia będą chętni i już. a jak się nie dostaną w Polsce to i na Ukrainę wielu pojedzie.
    28.11.2018
  • P.

    Ktoś pytał o Prawo. To jak wyglądają zajęcia jest dla mnie przerażające, przykład pierwszy z brzegu - przedmiot Prawo zobowiązań , prowadząca wykłady nie ma pojęcia na temat aktualnie obowiązujących ustaw, podrzuca studentom kazusy a przy rozwiązywaniu ich opiera się na artykułach ustaw obowiazujących kilka lat temu, ćwiczenia też niezły cyrk bo nie sposób zrozumieć sposób oceniania który zmienia sie w zasadzie co zajęcia . Postępowanie karne ćwiczenia - wystarczy powiedzieć jedno zdanie , nawet nie do końca po polsku albo zadać jakieś idiotyczne pytanie i zgarniasz 5.
    27.11.2018
  • komentarze

    dlaczego są kasowane komentarze krytykujące wydział medyczny??
    26.11.2018
  • studia medyczne

    z tego co się orientuję, to obecnie są 2 szkoły prywatne, gdzie mozna iść na kierunek lekarski: Kraków - Krakowska Akademia Frycza, Katowice - Wyzsza Szkoła Techniczna i Warszawa czyli Uczelnia Łazarskiego. Jakoś Katowice mnie nie przekonują w ogóle. Zatem gdzie lepiej: do Krakowa czy Warszawy????
    25.10.2018
  • Studentka Prawa

    @ Iza : jak spojrzysz na starsze wpisy, to trochę poczytasz opini studentów na temat tego kierunku , jeśli masz jakieś pytania to pisz moge odpowiedzieć jako studentka tej uczelni.
    25.10.2018
  • lekarskie

    jaka instytucja nadzoruje studia medyczne na uczelni prywatnej? Ministerstwo? obecnie już 3 szkoły prywatne ralizują lekarski: Lazarski, Frycz w Krakowie i WST w Katowicach. Ta ostatnia szkoła to jakiś żart, że dostali zgodę. A teraz jeszcze się słyszy że toruńska szkółka Rydzyka ma kształcić lekarzy!!! ja się pytam, kto to sprawdza i nadrozuje jakość kształcenia?
    25.10.2018
  • Iza

    interesuje mnie studia prawnicze, albo prawno-biznesowe, prawno-administracyjne, prawno-lingwistyczne, trafiłam na te stronę w wynikach wyszukiwać powtarza się Uczelnia Łazarskiego. oczywiście strona uczelni wygląda super, ale chetnie popytam studentów, jak oni oceniaja Prawo realizowane w tej szkole? może macie jakąś zamkniętą grupę gdzie dzielicie się wymianą zdań? czy można liczyć na komentarze tutaj? z góry dziękuję.
    24.10.2018
  • Student

    wykładowca może zrobić co zechce, bo wie że nawet pomimo ankiet które są przeprowadzane wśród studentów nie grożą mu dosłownie żadne konsekwencje. Przykład - pewien pan dr prowadzący wykłady z prawa administracyjnego przez cały zeszły rok spóźniał się na każde zajęcia jakieś 15-20 min potem trochę opowiadania banałów przerwa następnie opowiadanie historii zupełnie nie związanych z tematem i kończył zajęcia znacząco przed czasem i tak w zasadzie zawsze przez oba semestry, a w nagrodę prowadzi te same zajęcia również i w obecnym roku...
    23.10.2018
  • olka

    dla mnie to jest w ogóle dość dziwne, że uczelnie prywatne realizuja studia medyczne, to powinny robić tylko uniwersytety medyczne, co więcej powinni wszyscy studiować dziennie, a limity przyjęć powinny wynikać z zapotrzebowania na lekarzy, a jak wiemy tych cały czas brakuje, uważam, że tam gdzie jest płatność za studia, robi się niezdrowa, patologiczna sytuacja i nie to zarówna na zocznych panstwowych jak i prywatnych za kasę.
    21.10.2018
  • Małgorzata

    Anna - ja idę
    19.10.2018
  • zainteresowana

    @Pawel: mógłbyś napisać więcej na ten temat? Dlaczego pomyłka i na czym polega ten brak zasad?
    12.10.2018
  • Pity

    Medycyna - mój wybór. Do Warszawy mam najblizej. Opinie ponoć dobre.
    04.10.2018
  • kandydat

    jak to jest z tymi studiami medycznymi na prywatnych uczelniach? czym się różnią studia dzienne, płatne na UŁ w stosunku do dziennych, niepłatnych na Uni Medycznym? czy raczej jest to wersja państwowych ale zaocznych? Kadra ta sama? no bo skąd mieliby wziąć lekarzy na uczelni ekonomicznej?
    04.10.2018
  • daniell12

    Mam pytanie, ile jest miejsc na tej uczelni? na kierunku administracja? ile chętnych ogółem, i jaki jest próg? Pozdrawiam
    23.09.2018
  • Anna

    Hej idzie ktoś może na prawo podatkowe studia podyplomowe 😀
    20.09.2018
  • Halina

    Kto może coś powiedzieć o studiach podyplomowych na kierunku "Prawo i zarządzanie w sektorze mody"? Są tu jacyś absolwenci tego kierunku?
    13.09.2018
  • 1234

    Hej, idzie może ktoś na Administracje IIst niestacjonarną? Jeśli tak, proszę o kontakt aturska96@gmail.com
    11.09.2018
  • Administracja, IIst.

    Hej, Podzielicie się opiniami na temat Administracji, I i IIst.? Kto prowadzi fajne zajęcia, kogo omijać szerokim łukiem ?? Będę wdzięczna za kontakt klaudiastudia0@gmail.com
    05.09.2018
  • Dzień Otwarty

    Widzę na stronce szkoły info, że Dzień Otwarty będzie 8 września (sobota) w godzinach 10-14. To w kontekście tej rekrutacji jeszcze? Czy do propozycja dla nowych maturzystów, którzy zdają mature w maju 2019 roku? Bo ja teraz chodze do klasy maturalnej :-)
    03.09.2018
  • lekarski

    osoby wybierajace sie na kierunek lekarski, wiecie jakie sa progi i jak tam wszystko wyglada ?
    25.08.2018
  • GA

    Zarządzanie LDL w trybie e-learning - 90-stronicowy przewodnik czego oczekiwać, jak to wszystko wygląda w praktyce i przede wszystkim jak sobie radzić. Dużo informacji też przydatnych dla studentów administracji i ekonomii, aczkolwiek opisy przedmiotów są stricte z zarządzania. Miłej lektury i serdecznie pozdrawiam. https://docs.google.com/document/d/1b5sU3xwjOVoZaEcrRSzNTAAE33tuk2Ry1B7v5GSJnKc/edit
    24.08.2018
  • Indeks w Kieszeni

    Szczególnie warta uwagi, gdy ma się możliwość zwolnienia z opłat za I rok studiów. Wszystko dzięki sukcesowi na Ogólnopolskiej Olimpiadzie o Prawach i Wolnościach Obywatelskich. Najlepsze przygotowania do wszystkich olimpiad przedmiotowych na https://indekswkieszeni.pl/
    17.08.2018
  • Studentka

    Witam, nie polecam tej uczelni, jeśli macie możliwość wyboru innej uczelni to polecam podjąć taką decyzję :)
    17.08.2018
  • Julia

    Hej, wybieram się na finanse i rachunkowość, czy będzie organizowane spotkanie zapoznawcze? Jeśli ktoś coś wie to proszę pisać na e-mail palinska16@wp.pl :D
    10.08.2018
  • Martyna

    Cześć! Interesuje mnie zarządzanie 1st. w opcji e-learning. Jeśli jesteś studentką/studentem tegoż kierunku i w tej metodzie będę wdzięczna za udzielenie mi jakichkolwiek informacji na ten temat (nie ogarniam tego programu studiów na stronie). martyna.szymczak58@gmail.com
    19.07.2018
  • Bartek

    Cześć :) Wybieram się na finanse i rachunkowość. Może ktoś napisać o danym kierunku oraz czy ogóle warto tam iść?
    10.07.2018
  • Dima

    Bardzo chciałbym wyrażić swoją krótką opinię na temat uczelni, zwłaszcza na temat wykładowcy i promotora dr. Jaceka Sieraka. Jestem obcokrajowcą ale to nic nie oznacza dla wykładowcy. Wymagania jęsykowe do pracy dyplomowej są takie same jak dla polaków. Promotor ciągle mówi, że on nie ma czasu na sprawdzenie pracy co powoduje przesumięcie i przekroczenie terminów złożenia pracy. Również, warto zaznaczyć to, że 60% studentów, którzy mają przedmiot u Pana Sieraka nie zaliczają przedmiot wczesno albo muszą brać powtórkę. Najgorzej jest to, że studenci, którzy obrali kierunek zarządzania projektami spotykają się z tym wykladowcą na większości przedmitów na tym kierunku. Calkiem, uczelnia jest zwykla, fajny budynek, dużo kasy uczelnia robi na studentach zagranicznych,na powtórkach które muszą brać studenci.
    06.07.2018
  • Nick

    Konkurencja najwyraźniej wypisuje komentarze. Bzdury, że idzie się na egzamin i zdaje na 5 bez przygotowania (ale sie uśmiałem, spróbujcie na statystyce), na magisterskich z ekonomii połowa jak nie więcej, za pierwszym razem nie zdaje wcale. Jasne, są przedmioty z których można się mniej uczyć, ale to tak jak na innych uczelniach.
    04.07.2018
  • 123

    Jaki był próg na lekarski na łazarskim rok temu?
    03.07.2018
  • lena

    Hej :) czy mógłby ktoś wypowiedziec się na temat neurologopedii?
    22.06.2018
  • Lusie

    Bardzo wysoki poziom . Dostęp do najnowocześniejszych materiałów dydaktycznych. Małe grupy na zajęciach . Anatomia na wysokim poziomie . Gorzej z histologią mały wskaźnik zdawalności
    19.06.2018
  • aron

    czy może ktoś powiedzieć na temat wydziału lekarskiego na łazarskim?
    12.06.2018
  • Komentator

    Jakość studiów prawniczych na Łazarskim? Bez problemu można odpowiedzieć na to pytanie. Do egzaminu na aplikacje prawnicze w 2017 r. z Uniwersytetu Jagiellońskiego przystąpiło 278 osób, a zdało 239 - zdawalność 85,97%. Z Uczelni Łazarskiego przystąpiły 93 osoby, zdało - 36, zdawalność - 38,71%. Dane bez problemu można znaleźć w necie. I tyle w temacie.
    08.06.2018
  • Martyna

    Hej, czy ktoś mógłby wyrazić opinię na temat studiów podyplomowych Prawo i zarządzanie w sektorze mody?
    01.06.2018
  • Robert

    Witam Jestem zainteresowana e-learning , konkretnie kierunek zarządzanie. Czy ktoś może mi napisać jak to jest w praktyce? Priv kamell@poczta.onet.eu
    01.05.2018
  • studentka

    Studia na kierunku Prawo na Łazarskim rozpoczęłam w tym roku. Czytałam wcześniej opinie i jak wszędzie były podzielone ale nie sądziłam, że w rzeczywistości może być tak źle. Jeśli chodzi o poziom zajęć to trzeba przyznać, że są tu znane nazwiska, ale co z tego skoro sposób prowadzenia zajęć mają zupełnie inny niż na publicznych uczelniach na których równolegle pracują. Niestety najgorzej wypadają zajęcia prowadzone przez osoby będące absolwentami tej uczelni, co nie najlepiej świadczy o tej szkole. Spóźnień wykładowców jest całe mnóstwo, do tego duża niesłowność typu nie przychodzenie na konsultacje albo obiecywanie że wyśle się jakieś materiały studentom po czym czeka się i czeka, to kompletny brak szacunku do studentów którzy płacą tu ciężką kasę za studiowanie. Same zaliczenia no cóż, ściąganie jest tu normą więc jeśli nauczysz się na 4 czy5 to satysfakcja ze zdania egzaminu jest żadna, bo na ściągach też można tu mieć taką samą ocenę. Organizacja samej uczelni wypada równie blado - ponad miesiąc temu nie odbyły się 2 zajęcia a do tej pory nikt nie wyznaczył nawet terminu ich odpracowania, sale ćwiczeniowe są ciasne i często zdarza się że więcej jest osób w grupie niż miejsc w sali.
    30.04.2018
  • Ania

    Hej, czy mógłby ktoś wyrazić opinie odnośnie medycyny? Jaki jest poziom? Jak wygląda podejście do studenta? Pozdrawiam :)
    28.04.2018
  • Monik

    Hej Jestem zainteresowana e-lerning, proszę napiszcie na priv: biuro.monika@wp.pl jak jest naprawdę i jak to wygląda w praktyce....
    02.04.2018
  • Maja

    Uczelnia jest naprawdę w porządku. Fajne jest to, że oprócz zajęć obowiązkowych cały czas coś się dzieje i można zdobywać doświadczenie w wielu dziedzinach. Mamy bezpłatne warsztaty coachingowe np. jak tworzyć CV, jak budować swoją markę w internecie. Są też wydarzenia niezwiązane bezpośrednio z nauką - koncerty, konkursy talentów, imprezy, dni różnych krajów. Wiem, że na państwowych uczelniach różnie z tym bywa, dlatego nie narzekam na Łazara:)
    02.04.2018
  • Gosia

    Witam Jestem zainteresowana e-learning , konkretnie kierunek administracja. Czy ktoś może odpowiedzieć mi na pytanie czy ciężko dostać się na ten kierunek ? Jak wyglądają zaliczenia? Jak często są zjazdy i czy poziom jest dość wysoki ?
    25.03.2018
  • Aleksandra

    Zabawne są opinie " lazarski to dno ". Znam wiele osób, które uciekły np. na koźmina, bo nie zaliczyły semestru lub zostały zwyczajnie wyrzucone z uczelni , a później wydają opinię jak to Łazarski ma śmieszny poziom nauczania... Hipokryzja!
    24.03.2018
  • Alicja B

    Popieram po 1 roku ekonomii i prawa na łazarskim uciekram na Koźmińskiego. Łazarski to dla mnie taki śmiech na sali. Egzaminy które pisałam bez nauki zdawanie na 5 i nie. Nie jestem omnibusem. Po prostu tam jest poziom podstawówki. Egzamin który pisałam z prawoznawstwa zawierał pytanie czysto z języka polskiego. Zaznaczenie czy poprawna forma jest rzeczypospolita czy rzeczpospolita. Serio ? To są studia? Prawo ? Heloł.
    20.03.2018
  • Nick999

    Ekonomia no way. Uciekłem z tej uczelni na koze. Łazarski to jakaś porażka. Uczelnia dla nieukow.
    20.03.2018
  • P89studentka

    Hej ! Stanowczo odradzam uczelnie dla osób które chcą cokolwiek w życiu osiągnąć. Dyplomem z prawa na tej uczelni można ochladzac się w gorący dzień lub ochronić się przed deszczem gdy pada. Są osoby które idę na wykładowców ALE TYLKO NA TEJ UCZELNI, moja znajoma z roku z którą razem konczylysmy spotkalam na nowym świecie, tak, pracuje dla dawnego cocomo i nie jako prawniczka ale parasolka. Nie znam choć 1 osoby która osiągnęła by po tej uczelni sukces prawniczy pozyskana wiedzą. Ja diszkoliłam się na UW co szczerze polecam.
    20.03.2018
  • Przyszła studentkaaa

    Hejka, idzie ktoś może od października na zarzadzanie II stopnia w trybie online?
    14.03.2018
  • Mala

    Hej, dołączam się do pytania przyszłej studentki. Również jestem zainteresowana studiami w trybie online, jak to wyglada na tej uczelni i czy warto?
    14.03.2018
  • PATRYK

    Co sądzicie o studiach magisterskich na kierunku administracja? Podzieli się ktoś doświadczeniem i opinią w tej sprawie? :)
    08.03.2018
  • Przyszła studentka

    Hej, czy ktoś z obecnych studentów zarządzania w trybie online zechciałby podzielić się opiniami oraz powiedzieć jak to wygląda w rzeczywistości? Będę bardzo wdzięczna
    28.02.2018
  • Maciek

    Uczelnia ta ma opinię jednej z najlepszych uczelni niepublicznych w Polsce, uważacie, że słusznie? Chciałbym rekrutować na kierunek stosunki międzynarodowe, jakie są wasze opinie na jego temat?
    27.02.2018
  • Student elearning'u

    Elearning to ciekawa opcja dla osób, które nie mają czasu czy możliwości zrobić studiów w formie tradycyjnej i które są wystarczająco zdeterminowane by pokonać wszelkie trudności związane z taka forma studiowania. Jeśli ktoś potrzebuje prowadzenia za rączkę, podawania wszystkiego na tacy, miłych i uczynnych wykładowców bacznie zwracających uwagę na potrzeby studentów - to nie polecam. Na elearningu dużą część nauki trzeba sobie organizować samemu, nie zawsze są dostępne materiały (tylko skrypty, żadnych nagrań czy video), a jeśli są, to niekoniecznie wykładowca z nich korzysta, nie są organizowane webinaria. Generalnie płacimy dużo (niewiele mniej niż studenci zaoczni), a czas nam poświęcony przez część wykładowców bywa niekiedy sprowadzany do całkowitego minimum, co jest nieuczciwe wobec studentów. Wymagania stawiane studentom są bardzo różne. Niektórzy z nauczycieli wymagają dużej ilości pracy i wiedzy zarówno podczas semestru jak i na egzaminie, ale są też i tacy, u których zaliczenia są proste. Są wykładowcy świetnie radzący sobie na platformie, ale są i tacy, którzy sprawiają wrażenie, że pracują za karę. Łatwo nie jest, ale i nie jest masakrycznie trudno. Osoby,ktore myślały, że zapłacą za dyplom, odpadły już na pierwszym roku, gdy okazało się, że nawet na tróję, coś tu trzeba zrobić.
    26.02.2018
  • Kamila

    Hej dzięki za odezw! Byłabym wdzięczna gdybys odezwała się na maila: kama1717@onet.eu :)
    21.02.2018
  • Mary

    Kamila, ja studiuję zarządzanie metoda elearning. Podaj jakiś bezpośredni kontakt do siebie, opowiem Ci więcej. :)
    20.02.2018
  • Kamila

    Hej! Jestem zainteresowana podjęciem studiów w trybie elearningu na kierunku zarządzanie i chętnie nawiąże kontakt z osobami które już studiują ;) proszę podzielcie się opiniami, czy jest bardzo trudno? Czy da się spokojnie wszystkonzaliczyc bez ogromnego stresu? Dziękuje z góry za odpowiedz!
    20.02.2018
  • Adam

    Cześć chcę coś powiedzieć o studiach na kierunku Administracja - przez pierwszy rok studiów przebrniesz w miarę bez warunków. Poprzeczka podnoszona jest na 3 -4 sem. w okresie kiedy pisze się prace mgr . Egzamin z postępowania administr. to dopiero hart-kor. ( egz.ustny) zaliczenie to albo wygrany los na loterii albo po poprawce warunek na 4 sem. Uczelnia chyba nie rozumie ,że na studia zaoczne wybierają się osoby ,które pracują i maja rodziny. Nie ma ulgi dla kobiet w ciąży i niepełnosprawnych. Zastanówcie się 2 razy czy warto brać na głowę taką dawkę stresu i niepewności ukończenia studiów na uczelni Łazarskiego.
    17.02.2018
  • Majka

    Cześć 😊 czy orientujecie się czy teraz w łazarskim na medycynie trwa jeszcze sesja podstawowa? Czy może studenci maja już wolne a za tydzień poprawki?
    12.02.2018
  • Piotr

    To jak Łazarski kształci na Prawie widać najlepiej w raporcie dot. egzaminu na aplikację ogólną z lat 2014-16 - nikt z kilkudziesięciu studentów nie przebrnął 1 etapu. Jestem na 4 roku i wielu ćwiczeniowców już spotkałem i niestety poza prawem cywilnym cz ogólną i lektoratami z ang wszyscy traktowali studentów na odwal się. O sylabusy z wielu przedmiotów przez cały semestr nie można się doprosić, umawiasz się na zaliczenie na konsultacje a wykładowca nie przychodzi
    09.02.2018
  • Stokrotka

    Studiuję prawo na UŁ, wcześniej studiowałam na Uj. Wybierając- zdecydowanie polecam UŁ. Jeżeli chcesz nauczyć się teorii, idź na uniwerek, jeżeli praktyki, to na łazara. Atmosfera przyjazna, studenci bardzo pomocni, świetna kadra, a wykładowcy obiektywni. Bardzo duży nacisk na praktykę i pracę studentów. Teoria jest na wykładach i trzeba ją przyswoić, żeby zaliczyć egzamin i ćwiczenia! Ćwiczenia to ćwiczenia, a nie wykład. Duży nacisk na pracę studentów- kazusy, prezentacje, debaty oksfordzkie, generalnie trzeba myśleć. I uczyć na bieżąco, żeby zaliczyć ćwiczenia i nie polegnąć na sesji. Jeśli zależy Ci na dobrych stopniqch, to naprawdę musisz się napracować, ale później masz niesamowotą satysfakcję
    09.02.2018
  • Komentator

    Kończyłem tam studia prawnicze w 2004 r. Kadra akademicka ogólnie była dobra, ale trochę za dużo studentów, którzy chyba nie do końca rozumieli, po co tam przyszli. Od tamtej pory uczelnia rozwinęła się, a jej dyplom na pewno jest pozytywnie postrzegany na rynku pracy.
    10.11.2017
  • do xxx

    Prawo to prawo, nie słyszałem, że było gdzieś to łatwo zdać. Zależy też co rozumiesz przez "łatwo". Materiał sam do głowy nie wejdzie, zwłaszcza na prawie, gdzie jest mnóstwo nauki.
    19.10.2017
  • xxx

    Czy ciężko się jest utrzymać na prawie na Łazarskim? Może sie ktoś oriętuje czy jest o dużo łatwiej niż na UW? Czy na pierwszym roku duży nacisk kładą na historie czy raczej lajtowo ją zdać?
    25.09.2017
  • alicja

    Hej, jest ktoś w stanie powiedzieć ile wynosi obecnie próg na lekarski? pozdrawiam
    03.09.2017
  • Sypek

    Chciałem zapytać jak to jest z rekrutacją na tą uczenie? Jak z progiem pubktowym czy w ogóle jest itd ? Wybieram się niby za rok, ale już teraz chciałbym zaczerpnąć trochę informacji o tej uczelni.
    31.08.2017
  • medycyna

    czy są jeszcze miejsca na kierunku lekarskim na Łazarskim?
    29.08.2017
  • Kicia9421

    Śmiało mogę powiedzieć że jest to jeden z najlepszych uniwersytetów w Polsce. Sesje są mega trudne ale jak zdasz, czujesz się jak na szczycie świata :D Jeśli kogoś satysfakcjonuje efekt po ciężkiej pracy to niech tu rekrutuje a jeśli ktoś woli spędzić studia na imprezki to szkoda czasu i pieniędzy.
    24.08.2017
  • Studentka28

    Ja studiuję prawo zaocznie na Uczelni Łazarskiego (jestem na IV roku) i z czystym sumieniem mogę polecić tą uczelnię. Są łatwiejsze przedmioty, ale są też trudniejsze. Na ładne oczy nie ma szans się prześlizgnąć. Trzeba się napracować. Dla mnie każda sesja to mnóstwo czasu wyjętego z życia. Nauki jest sporo, także jeśli ktoś chce zapłacić i nic nie robić to polecam inne uczelnie np. Wszechnicę Polską. Tutaj trzeba się uczyć.
    26.07.2017
  • Prawo lotnicze

    Opowie mi ktoś swoje doświadczenia z tym kierunkiem?
    18.07.2017
  • Wrsw

    Witam Czy ktoś kto studiuje "marketing interaktywny" mógłby się wypowiedzieć na temat tego kierunku . ?
    12.07.2017
  • jb

    Serdecznie nie polecam. W dziekanacie nic nie można załatwić. Ogólnie to przerost formy nad treścią. I do tego czesne wysokie.
    09.07.2017
  • Studentka

    Dziendobry, bardzo mnie interesuja studia na Lazarski University. Chcialabym wiedziec czy ciezko sie dostac na ta uczelnie studentom zza granicy i jaki jest poziom, czy trzeba duzo zakuwac? (Sorry za bledy ortograficzne, ale dobrze nie pisze po polsku)
    14.06.2017
  • Marcel

    Witam, czy ktos mogłby podzielic sie opinia o tej szkole na kierunku zarzadzania badz finanse? Posiadam dyplom zupelnie z innego kierunku i zastanawiam sie czy poradziłbym sobie. Dodam ze na poprzedniej uczelni mialem jakies przedmioty z ekonomii ale tylko jakies podstawy. Głownie chodzi mi o wymagania co do nauki, jak wygladaja egz no i na jakim poziomie jest matematyka? Z góry dziekuje za komentarze i opinie.
    14.06.2017
  • Student

    Zarządzanie w e-learningu: po pierwsze, to nie zarządzanie tylko ekonomia z elementami zarządzania, po drugie, e-learning polega w 99% na samodzielnym uczeniu się i materiały z uczelni są z zasady słabe, zakładając w ogóle, że są (zdarzają się przedmioty bez albo wykładowcy, którzy wrzucają wykłady stopniowo, co utrudnia układanie własnego harmonogramu - przynajmniej jak ktoś uczy się w rzutach, jak ja). Wybór specjalizacji jest okantowany - na 4 semestrze jest sonda na platformie i na jej podstawie jest wybierana 1 specjalizacja (zazwyczaj jest to marketing), otworzenie drugiej wymaga grupy minimum 25 os. i wiąże się z załatwianie tego w dziekanacie. Nie sugerujcie się ilością osób na pierwszym semestrze, nas było ponad 100, obecnie zostało 47 osób i ponieważ 4 semestr to absolutna masakra, jeszcze z tego się wykruszy. Myślę, że do końca będzie nas może z 30. Zaliczenia - co wykładowca to inne zasady, ogólnie jest tak, że koniec końców wszyscy starają się ułatwić ci zaliczenie, ale trafiają się "perełki": trudne przedmioty to m.in. statystyka (2 semestry) czy marketing (nie ze względu na przedmiot, ze względu na ilość zaliczeń). Wszystko do zaliczenia, warunkiem jest jakie-takie udzielanie się na forum i czytanie sylabusów. Trzeba umieć też szukać materiałów (chomikuj, etc), bo to co uczelnia daje jest na żenującym poziomie (dofinansowane z UE, lol) - matmę/statystykę zaliczać najlepiej z etrapezem. Ogółem jak ktoś chce licencjat, a nie chce chodzić na uni, to spoko kierunek. Jak ktoś na studia idzie, bo chce się uczyć (naiwne moim zdaniem, no ale uczcie się na błędach) to odradzam, znajdźcie sobie podręcznik i wyjdzie was taniej.
    13.06.2017
  • Paweł

    Dawno temu robiłem studia magisterskie na UW, ale nie wyrobiłem się z obroną w terminie. Obecnie robię uzupełniające magisterskie na Łazarskim (Ekonomia i zarządzenie). Atmosfera na uczelni jest dobra, wykładowcy przyjaźni, nie na pewno nie „udupiają” za brak wpływowych rodziców (jak tu ktoś napisał). Podejście do studenta zdecydowanie przyjaźniejsze niż na UW. Jedyne co mnie nieco rozczarowało to łatwość z jaką zdaje się egzaminy, nie chodzi o to, że poziom nauczania jest niski – po prostu w porównaniu do UW gdzie do sesji trzeba było zakuwać dniami i nocami z kilku bardzo grubych książek (na jeden przedmiot) tu egzaminy są bardzo łatwe = satysfakcja ze zdanego egzaminu jest zdecydowanie mniejsza (a to przecież jedna z najlepszych uczelni prywatnych, czwarta według najnowszego rankingu Perspektyw). Gdy studiowałem na UW zaliczanie egzaminów dawało porządnie w kość, patrząc na obecnie studiującą młodzież mam wrażenie, że spora część liczy na „dogadywanie się” z wykładowcami i generalnie jest mocno zaskoczona gdy się czegoś od nich wymaga (nawet obecności na zajęciach). Ciekawe ile student z takim podejściem wytrzymałby na UW… Podsumowując: ja jestem z Łazarskiego zadowolony, jeśli ktoś chce się uczyć na pewno zdobędzie tu wiedzę, jeśli ktoś chce sobie „postudiować” przy minimalnym możliwym wysiłku też się jakoś prześliźnie. Jeśli dla kogoś jest tam za trudno to może w ogóle odpuścić sobie studia. Jeszcze jedno: poziom zajęć z angielskiego (tych, które ja miałem, inne mogą być lepsze ) był naprawdę bardzo rozczarowujący.
    12.06.2017
  • podyplomówka - zarządzanie projektem ERP (SAP)

    czy ktoś studiuje? albo skończył? można poznać opinię?
    07.06.2017
  • Mieszkanie/akademik

    Oczywiście, że znajdziesz za 500 zł, pytanie tylko jaka to będzie lokalizacja i jaki standard. Jeśli chodzi o Dom Łazarskiego to tam się płaci za semestr, pokój 4-osobowy kosztuje ok 300 zł, jednoosobowy nieco ponad 500 zł. Warunki są bardzo dobre, czysto przede wszystkim.
    21.05.2017
  • akademik

    Co to jest ten Dom Łazarskiego? gdzie uczelnia oferuje miejsca w jakich akademikach? bo ze stronki niewiele wynika. Jakie ceny i jakie warunki? ktoś korzysta z takiego zakwaterowania i może mi odpowiedzieć. Czy za 500 zł m-c znajdę pokój w Warszawie?
    29.04.2017
  • Ela

    26000 zł SEMESTR LEKARSKI??? To Bardzo przykre, ze edukacja w Naszym kraju sprzyja tylko studentom zagranicznym. Szkoda ze dla Polskich studentów nie jest tak łatwo we własnym kraju jak dla studentów zagranicznych. Dusi az w środku...... Ze tak jest w Naszym kraju,który nie ułatwia życia dla Polskich młodych studentów. Pozdrawiam
    14.04.2017
  • Schwarzes Schaf

    Handel zagraniczny w dobie globalizacji Czy jest tu ktoś, kto to studiuje? Ciekawe? Warto?
    09.03.2017
  • niezadowolona

    chodzi i nie polecam. zrezygnowałam po roku uczęszczania. nie dość, że nieziemsko drogo, to jeden termin poprawkowy. do tego zero dogadania się z wykładowcami, którzy robią pod górkę, gdy nie masz wpływowych starych. pomijając już fakt, że niektórzy 'udupiali' dla zasady mimo dobrze napisanego egzaminu. 'bo czegoś brakuje'...ale czego? uważam ze jedna z najgorszych uczelni. aaa...i oczywiście kierunek. finanse i rachunkowość, które nie opierają się na rachunkowości :)
    24.02.2017
  • medycyna

    to w Łazarskim jest medycyna w ogóle? nie widzę takich informacji na ich stronie
    21.02.2017
  • pytający

    Ktoś może wie coś więcej o medycynie na Łazarskim ? Kiedy rusza rekrutacja itp ?
    19.12.2016
  • Windyyy

    Również jestem zainteresowana takim trybem studiów, chętnie dowiem się szczegółów.
    30.10.2016
  • kiki83

    Hey, jestem zainteresowana uczelnia Lazarskiego w Warszawie a raczej rodzajem studiow online e-learning ( marketing interaktywny) czy ktos ma doswiadczenia w tym kierunku i w tym trybie nauki? bylabym wdzieczna za wszelkie wskazowki! :-)
    14.10.2016
  • Kasia

    hej, ja generalnie wychodzę z założenia, że jak coś jest od wszystkiego, to jest do niczego. w warszawie jest wiele innych uczelni, które skupiają się tylko na danym kierunku i funkcjonuja dużo dłużej na rynku niż łazarski, no i jest o wiele lepsza kladra naukowa, niż u nich oraz lepsze podejscie. Anna wpisz sobie prawo warszawa i zobacz sobie inne uczelnie :)
    02.08.2016
  • darja96

    czy mógłby ktoś sie wypowiedzieć o keirunku administracja na łazarskim ? jakie opinie ? wykładowcy ? przedmioty?
    06.07.2016
  • Anna

    Czy moglibyście mi doradzić czy lepiej bedzie pójść na prawo stacjonarnie czy zaocznie? Jestem po profilu biologiczno-chemicznym i nie wiem czy sobie poradzę.
    12.06.2016
  • Student

    Poza obsługą w dziekanacie myślę, że uczelnia jest w porządku. Mogę ją polecić.
    10.06.2016
  • porównanie

    czy znajdzie się ktoś, kto porówna dwie szkoły warszawskie, czyli Uczelnię Łazarskiego z Akademią Koźmińskiego? może ktoś się przenosił, studiował i tu i tu. Albo ma dobrych znajomych, którzy powiedzą jak jest, bez kreowania i koloryzowania, wiadomo, każdy swoją chwali. Dodam, ze planuję kierunek finanse i rachunkowosć lub pokrewny.
    28.04.2016
  • kaszanka po 4.50 zł

    No spoko, a jak wygląda sprawa z wykładami o których wspomniałem w poprzednim pytaniu? I jak wyglądają relacje z wykładowcami? Czy rzeczywiście uczelnia jest w stanie przygotować studentów na wyjście na rynek pracy nie tylko na wydziale prawa, z którego uczelnia słynie, ale także ekonomia i inne?
    20.04.2016
  • anna.

    Atmosfera na uczelni? Dla mnie rewelacja. Inni studenci? Nie spotkałam się z sytuacją, żeby ktoś komuś odmówił pomocy. Ja znalazłam znajomych już pierwszego dnia. Polecam.
    09.04.2016
  • kaszanka po 4.50 zł

    Hej, zastanawiam się nad wyborem uczelni i biorę pod uwagę Łazarskiego. Czy ktoś mógłby mi napisać coś o atmosferze jaka panuje na samej uczelni tj. relacje pomiędzy studentami wykładowcami, czy jest łatwo czy nie, jak wyglądają wykłady, czy jest dużo ćwiczeń praktycznych itp.?
    05.04.2016
  • jajunio

    zadowolona i już :-)
    02.03.2016
  • studentka

    Na wszystkich uczelniach są minimum dwa terminy poprawkowe. A tutaj po prostu chcą zarobić więcej kasy. Nie każdy ze wszystkiego jest dobry,jeden przedmiot zdasz bez problemu a nad drugim musisz posiedzieć i nie wystarczy jeden termin poprawki,w szczególności dla osób które pracują i mają mało czasu.
    29.02.2016
  • Student

    A ja polecam uczelnię łazarskiego! Przecież nikt nie mówił, że będzie łatwo. Jeśli o mnie chodzi to lubię jak ktoś ode mnie wymaga. Studiuje nie tylko dla papierka, ale przede wszystkim, żeby zdobyć wiedzę. I zastanawiam się na jakiej uczelni jest możliwość podchodzenia do egzaminu więcej niż dwa razy....To że termin poprawkowy jest tylko jedna to chyba normalne.
    24.02.2016
  • michael

    Nie polecam uczelni łazarskiego! Jest to szkoła której zależy tylko na kasie... Tylko jeden termin poprawkowy,później już tylko warunek który kosztuje 660 zł,jest to ogromna suma pieniędzy. Pierwszy raz spotkałem się z Uczelnią gdzie termin poprawkowy jest tylko jeden. No ale wiadomo pieniądze najważniejsze. Z większością z profesorów nie da się dogadać,myślę,że niektórzy specjalnie olewają komuś egzamin aby później ktoś zapłacił za warunek. Jeśli chodzi o prezentacje, z pewnego przedmiotu spóźnisz się jeden dzień i nie masz ocenianej pracy,co jest kompletnym nieporozumieniem,ponieważ większość studentów pracuje i ciężko jest się wyrobić ze wszystkim w terminie. Ogólnie jestem bardzo zawiedziony uczelnią. Dużo osób z niej rezygnuje,więc wybierając się na nią jest 98% szans,że też zrezygnujesz.
    22.02.2016
  • mirra

    Jeśli ktoś uwaza, że jak pójdzie do szkoły prywatnej - to nie musi się uczyć, wysilać, bo go puszczą, skoro płaci .... to jest w błedzie. Piszę to trochę jako przestrogę, trochę ze złości, bo właśnie jetem przykładem takiego myślenia. Niby można się dogadać na termin poprawkowy, ale trzeba się nałazić, uprosić no i wybulić sześć stówek. Wniosek - nic za darmo, ani na piękne oczy, ani na litośc, w bajki Wam nie uwierzą.
    16.02.2016
  • pytanie o PRAWO

    Jestem bardzo dobrą uczennicą II klasy prywatnego liceum. Właściwie ze wszystkich przedmiotów mam równe oceny. Nie piszę tego, aby się chwalić, bo to jest moje przekleństwo. Mam piatki na świadectwie i .... duży dylemat na jakie iśc studia. Wiem, że mam jeszcze duuuuu żo czasu. Ale informacje zbieram teraz. Wszyscy mówią - prawo, idź na prawo. No właściwie mogę, tylko jakoś nie do końca mam wyobrażenie o tym, co mogę robić już po skończeniu tego prawa. Czy Wy, wybierając studia prawnicze, wiedzieliście co konkretnie chcecie robić w przyszłości? Czy raczej to się krystalizowało z czasem, w trakcie studiów? A jeśli uznam, że sala sądowa w ogóle nie jest dla mnie, to jakie inne są dla mnie możliwości jako absolwentki prawa? Poradźcie proszę, zależy mi na opiniach studentów i absolwentów Prawa.
    03.02.2016
  • Prawie absolwent

    Osobom które chciałyby wybrać kierunek „Zarządzanie projektem ERP (SAP)” z nadzieją, że zostaną konsultantami SAP albo chociaż poznają ten system niestety odradzam ten kierunek. Pod popularnym hasłem SAP pewne osoby postanowiły zrobić niezły biznes i jak widać niestety wciąż im się to udaje. Niestety jak wielu moich kolegów i koleżanek także dąłem się naciągnąć bo inaczej tego nazwać nie można.
    26.01.2016
  • x

    Dobra szkoła oczywiście trochę droga ale jak ktoś ma fundusze to nic innego z dziedzin prawno-ekonomicznych nie da się polecić. Mam jedną sugestię, z racji tego że często współpracuję z prywatnymi uczelniami wiem że wiele szkół dba o to aby ich kadra się nie rozdrabniała pomiędzy etatami na wielu uczelniach, nie wiem jaką politykę prowadzi uczelnia Łazarskiego ale jeśli podobną to radzę prześledzić działalność dydaktyczną jej pracowników w latach 2008-2015 w innych warszawskich placówkach niepublicznych, jako przedsiębiorca znam bowiem ból kiedy pracownik dorabia sobie u konkurencji podkopując tym samym swojego pracodawcę (i jednego i drugiego).
    20.10.2015
  • luki

    witam czy ktoś coś może konkretnie powiedzieć jak jest z egzaminami i zaliczeniami i ile się płaci za poprawki ? studia niestacjonarne zarządzanie lub stosunki międzynarodowe
    29.09.2015
  • alan

    Czy ktoś moze studiuje stosunki międzynarodowe na specjalizacji handel i-logistyka w-wymiarze międzynarodowym? Jak wyglądają ? Warto iść na taki kierunek?
    23.08.2015
  • kamil

    Wydział Zarządzania oceniam pozytywnie, dobra kadra, odpowiednie wyposażenie, dla mnie okej ;)
    18.08.2015
  • Ev

    A czy napisze ktoś coś o Wydziale Zarządzania? Bardzo proszę,, najlepiej o zaocznych! Pozdrawiam!
    30.07.2015
  • Student

    Szczerze polecam tę uczelnię. Bardzo dobrze przygotowuje studentów od strony praktycznej. Większość czasu poświęca się na rozwiązywanie kazusów, pisanie pism procesowych czy symulacje rozprawy. Myślę, że absolwent tej uczelni nie będzie miał problemu ze znalezieniem pracy i zastosowaniem zdobytej wiedzy w praktyce.
    27.07.2015
  • Absolwent 2015

    Jak czytam komentarze że na Łazarskim można sobie kupić dyplom to aż mi się włos na głowie jeży! Różnica pomiędzy studentem prywatnym a państwowym jest taka, że na uczelniach prywatnych jest tzw. indywidualne podejście do studenta. Jak czegoś nie rozumiesz to ci wykładowca to wytłumaczy po zajęciach jak nie raz to dwa albo i trzy razy. Natomiast na Państwowej uczelni powie ci taki dr, że może trzeba rzucić studia i iść do mc'donaldsa pracować. Na uczelni państwowoej utrzymają się tylko najlepsi. Zaś na uczelni prywatnej nauczą nawet tego najgorszego. Bo po to są wykładowcy, żeby dać nam narzędzia nauki. Akurat na Łazarskim już na 1 roku studiów jest paru fajnych NAUCZYCIELI, którzy wpajają do głowy nowe metody nauki, sposoby zapamiętywania, efektywne metody uczenia. Oni sami działają na uczelni w celu zmian metod kształcenia. Akurat Łazar jest mega nowoczesny pod tym kątem a efekty tego widać właśnie w tym, że nawet słabszy student kończy studia z dobrym wynikiem. I to jest warte tych pieniędzy! Bo wychodzisz z uczelni nie jako wyryty na pamięć pajac co powtarza regułki jak papuga - bez zrozumienia. Tylko potrafisz MYŚLEĆ, wyrażać swoje opinię i własnymi słowami przedstawić to czego się nauczyłeś. Również przy odrobinie chęci możesz zdobyć ogromną praktykę.
    24.07.2015
  • Studentka

    Drogi studencie, Również studiuję na Łazarskim, jako studentka studiów stacjonarnych jeszcze nigdy nie spotkałam się z takimi proporcjami. Muszę stwierdzić, że twoje dane liczbowe dotyczące grup są przekłamana, zastanawiam się skąd czerpiesz takie informacje, po twoim nicku wnioskuję, że jesteś studentem , a nie pracownikiem uczelni, czyli nie masz dostępu do baz danych, w więc to co napisałeś wynika jedynie z twoich obserwacji. Grupy zajęciowe do których należałeś to tylko niewielki odsetek wszystkich grup, jeżeli miałeś statystykę to powinieneś wiedzieć, że wynik estymacji w tym wypadku będzie nieprawdziwy. A co do dogadywania się, to można się z każdym dogadać, widocznie owi studenci nie mają potrzeby z tobą rozmawiać. Jak chcą rozmawiać to nagle się okazuje się, że całkiem nieźle mówią po polsku, może po prostu uznali, że twoja osoba jest niewarta ich uwagi.
    22.07.2015
  • lenovo

    akurat ukraińscy studenci są ostatni, którzy chcą po rosyjsku mówić! a proporcje, o których mówisz wcale takie nie są.
    22.07.2015
  • x

    Przypominam że udzielanie osobom postronnym informacji nt. studentów jest przestępstwem. Powiązania biznesowe nie mają tu nic do rzeczy, tak się po prostu nie robi.
    24.06.2015
  • student

    Nie polecam. Na studiach stacjonarnych proporcje w grupach są następujące: 3 Polaków i 17 Ukraińców. Nie znasz rosyjskiego, nie dogadasz się. Na zaocznych jest lepiej.
    20.06.2015
  • student

    Nie polecam. Na studiach stacjonarnych proporcje w grupach są następujące: 3 Polaków i 17 Ukraińców. Nie znasz rosyjskiego, nie dogadasz się. Na zaocznych jest lepiej.
    20.06.2015
  • janka

    Sadi - a co to za opinia? argument, że na prywatnej uczelni za kasę dostaniesz łatwo dyplom to argument sprzed chyba 15 lat. dużo się pozmieniało, szkoda że tego nie widzisz. sama kasa nie wystarczy, za kasę to ma się po prostu dobrze ustawiony program, zajęcia, a żeby zdać to trzeba się po prostu nauczyć.
    17.06.2015
  • Sadi

    Nie jest tak źle. Wystarczy mieć kasę a wszystkie egzaminy się zdaje. Tu zawsze dyplom dostaniesz. Za kasę wszystko się dostaje. Wyrywanie ze studenta kasy jest tu normą. Wszyscy biorą a potem zdają. Dyplom, dyplom. Ja już mam.
    31.05.2015
  • Samorząd Studentów Uczelni Łazarskiego

    Drogi Edi, Mocny komentarz nie zaprzeczę. Uważam, że kierunek prawo na naszej Uczelni wciąż się rozwija. Mamy bardzo wykwalifikowaną kadrę naukową, która podnosi poziom kształcenia na Naszej Uczelni. Fakt, iż powstaje nowy kierunek, czyli medycyna jest dowodem na to, że Uczelnia chce poszerzyć ofertę dla Studentów oraz inwestować w dalszy rozwój. Jest u Nas wielu Studentów zagranicznych, którzy są zadowoleni z jakości kształcenia. Dział Praktyk i Karier ma bardzo szeroką ofertę staży oraz praktyk, więc Uczelnia dba także o to by Student zdobył wiedzę w praktyce, a nie tylko w teorii. Nie spoczywamy na laurach;) Pozdrawiam.
    24.04.2015
  • edi

    Marketing to nie wszystko. Mamy 2015 rok, o tym że Łazarski był kiedyś czołową polską uczelnią prywatną roczniki obecnych maturzystów mogą posłuchać co najwyżej od rodziców lub starszego rodzeństwa. Wasza próba odwrócenia uwagi od kierunków prawno-gospodarczych (próba stworzenia wydziału ?medycznego? ) woła pomstę do nieba. Władze szkoły nie robią nic by była ona konkurencyjna wśród maturzystów a jej dyplom konkurencyjny wobec innych szkół. Skończyły się lata dziewięćdziesiąte, wasza uczelnia obudziła się z ręką w nocniku. 1065 zł czesnego na dziennych ? Co w zamian ? Dajecie tym ludziom chociaż pisemną gwarancję zatrudnienia ? Bo bezwzględnym liderem rankingów nie jesteście, w środowisku międzynarodowym tez można znaleźć polskie uczelnie prywatne które są bardziej rozpoznawalne. Polska mądrzeje, frajerów będzie ubywać, studentów na waszej uczelni również.
    08.04.2015
  • stosunki międzynarodowe

    Oczywiście że można potem iść na publiczną, przecież masz dyplom i ukończony licencjat. Koleżanka właśnie studiuje stosunki na Łazarskim i z tego co wiem jest zadowolona i podejściem, i poziomem wiedzy.
    02.03.2015
  • stosunki międzynarodowe

    jak się studiuje na Uczelni Łazarskiego stosunki międzynarodowe? co po skończeniu licencjata na SM można robić? czy magistra można kontynuować w innej uczelni? na przykład publicznej - to jest w ogóle możliwe?
    01.03.2015
  • Aleksandra

    Agnieszka, a może ktoś pomagał dziewczynie przetłumaczyć pracę? Nie doskonała znajomość języka jeszcze nie oznacza brak wiedzy, uwierz mi. I czasem wykładowcy to rozumieją. Języka nie da się nauczyć tak szybko, jak ekonomii ;)
    27.02.2015
  • agnieszkao

    Mam znajomą Ukrainkę, która ukończyła licencjat w języku polskim na Łazarskim, a nie sposób się z nią w języku polskim porozumieć. Pracę lic. też ponoć napisała w tym języku - doprawdy nie wiem jak! Nie jestem i nigdy nie byłam studentką Łazarskiego, ale takie przypadki mi wiele o tej szkole mówią... Jeżeli to ma być czołówka prywatnych uczelni, to zastanawiam się, jak jest w pozostałych.
    17.02.2015
  • zarządzanie na Łazarskim

    kto studiuje zarządzanie (po polsku) na Uczelni Łazarskiego? interesuja mnie opinie studentów z wyższych roczników, np. trzeciego, także na temat specjalności, które wybraliście
    10.02.2015
  • ..

    to jest portal dla maturzystów i studentów a nie tablica ogłoszeń o kredytach....
    15.01.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    22.10.2014
  • klara

    moja rodzona siostra studiuje na Łazarskim i mówi, że studia spoko. Musi zakuwać, miała poprawkę w sesji, ale zaliczyła wszystko i jest ok. Jedyne, co potwierdzę, to zamieszanie na samym początku, kiedy wszystkie organizacyjne rzeczy były. Ale to chyba raczej normalne, przy wybieraniu lektoratów, składaniu dokumnetów, itd.
    22.10.2014
  • miszczyn

    Na początku po złożeniu podania o przyjęcie powiedzieli że dadzą odpowiedź za około tydzień potem twierdzili że mają 2 tygodnie a więc dali mi odpowiedź ostatniego dnia rekrutacji do tego okazało się że nie mogę wziąć udziału w pierwszym zjeździe ponieważ trzeba ułożyć sobie samemu plan zajęć a dostęp do systemu otrzymam za kolejne dwa tygodnie.
    01.10.2014
  • podyplomowki spoko

    ja pogę sie dobrze wypowiedzieć o studiach podyplomwych, nie znam nikogo z doktoranckich, sądze jednak , że jak na Łazaskiego przystało nie powinno byc przykrych niespodzianek, to raczej na licencjacie maja większy luz na darmozjadów, ale na studiach III stopnia nikt sobie na to nie pozwoli
    19.09.2014
  • Bluszczak

    A co powiecie o studiach doktoranckich (III stopnia) z prawa na Łazarskim?Mogę posiadam swojego promotora z poza Uczelni Łazarskiego?
    11.09.2014
  • franek

    Potwierdzam zdanie kolegi pod spodem, każda uczelnia posiadająca kierunki administracyjne i bankowe musi trzymać poziom, żeby nie wypuszczać na rynek pracy nieudaczników nie znających tabliczki mnożenia...
    05.08.2014
  • Doktorek

    Drogi Emi, nie jest łatwo jednak gwarantuję Ci, że zdobędziesz potrzebną wiedzą z zakresu bankowości. Na dobrych uczelniach nigdy nie jest za łatwo ale dzięki temu się czegoś dowiesz. Pozdrawiam
    07.07.2014
  • Emi

    Jak jest na Finansach i Bankowości (magisterskie, zaoczne) dużo matematyki, ciężko jest? Proszę o jakieś info...
    23.06.2014
  • Yaneczek

    Do Pani poniżej: Można by było zachować odrobinę kultury i nie reklamować w chamski i prymitywny sposób swojej szkoły w miejscu do tego nie przeznaczonym.
    14.05.2014
  • Jagna Zablocka

    Łazarski to dno, wszyscy wiedzą że jedyną uczelnią na poziomie jest Uczelnia Handlowo-Techniczna im. Heleny Chodkowskiej. Ja i moim przyjaciele tam studiowaliśmy i mamy pracę n poziomie zarabiamy kilka średnich krajowych.
    06.05.2014
  • pablo

    Czy ktoś moze studiuje stosunki międzynarodowe na specjalizacji handel i-logistyka w-wymiarze międzynarodowym? Jak wyglądają ? Warto iść na taki kierunek?
    26.01.2014
  • Uczelnia Łazarskiego

    Przedwczoraj mieliśmy chwilowa awarię techniczną serwisu. Już wszystko działa i zapraszamy na naszą stronę ;)
    22.01.2014
  • chodzi Wam strona?

    dlaczego mi wyskakuje Home.pl gdy chcę przejsc na Uczelnie Łazarskiego? też tak macie?
    20.01.2014
  • emka

    a mnie interesują konkrety - planuję co prawda dopiero w przyszłym roku rozpocząć tam studia II stopnia (administracja) zaoczne ale już chciałabym wiedzieć jak wyglądają zaliczenia/egzaminy - forma ustna czy pisemna? dużo nauki:)?wykłady odbywają się tylko w soboty i niedziele czy jest konieczność uczęszczanie też w piątki (co 2 tygodnie)? no i najważniejsze...czy mury tej uczelni widują studentów 40-latków:)???
    25.09.2013
  • marta

    Nikomu nie polece tej uczelni. studiowalam tam na swoje szczęście przeniosłam się na uczelnie publiczną i czuję, że w końcu jest cos ode mnie wymagane.
    30.08.2013
  • Mariola

    Hej planuje zaczac studiowaniemna lazarskim na II stopniu na kierunku ekonomia ze secjalnoscia zarzadzanie projektami, lub na administracji, administracje europejska, rzadowa czy mozecie mi cos powiedziec o tych kierunkach? Jaki jest poziom, jacy sa wykladowcy? I czy na kierunku ekonomi o tej specjalnosci jaka podalam, duzo jest matematyki, i czy jest trudna? Bo ja osobiscie nie jestem dobra z matmy, i nie wiem czy dam sobie rade prosze o informacje.
    07.08.2013
  • ttt

    ale nadal jest bardzo dobrą szkołą, może nie najtańszą ale w dzisiejszych czasach trzeba się liczyć z kosztami edukacji a jeśli ma się to wiązać ze zdobyciem wykształcenia i doświadczenia to moim zdaniem warto!
    06.08.2013
  • hhh

    UCZELNIA ŁĄKARSKIEGO BYŁA KIEDYŚ BARDZO SZANOWANĄ SZKOŁĄ.. POTEM PRZYSZŁY CZASY NIŻU DEMOGRAFICZNEGO ....
    04.08.2013
  • baśka

    Ja mogę z czystym sumieniem polecić studia na Ekonomii, szczególnie po angielsku. Są ciekawe specjalności do wyboru, a co najważniejsze dostosowanie do tego czego oczekują pracodawcy. Już w trakcie studiów można znaleźć fajną i dobrze płatną pracę, a co najlepsze nie ma problemu, żeby pogodzić i studia i pracę, bo można sobie samodzielnie układać i dostosowywać pod siebie plan zajęć.
    01.08.2013
  • kajzer

    Najbardziej ceniona w środowiskach zawodowych uczelnia prywatna. Porównywanie jej do Vistuli to jak porównywanie poloneza no najnowszej limuzyny Audi albo innej cenionej marki aut. Łazarski to pierwsza liga uczelni niepaństwowych, prędzej możnaby ją zestawiać z Akademią Koźmińskiego. Z przykrością muszę jednak stwierdzić że szkoła zaniedbuje marketing. Jej ekperci nie są zauważalni w prasie i telewizji !!! Jeśli władze uczelni szybko czegoś z tym nie zrobią rynek zepchnie waszą szkołę do trzeciej ligi.
    27.07.2013
  • Ania

    Hej! Mam zamiar iść na magisterskie na rachunkowość- czy jest tu ktoś to skończył albo jest obecnie na tym kierunku. Najbardziej interesuje mnie, czy jest dużo przedmiotów z rach i ekonomii. Bo na licencjacie chodziłam do WSFIZ i dawali dużo przedmiotó nie związanych z kierunkiem, żeby tylko zalepić dziurę.
    21.03.2013
  • zuz

    Ja nie wątpię, że jest tam super kadra, że wszystko jest na tip-top. Sama wielokrotnie słyszałam, że to bardzo dobra uczelnia, jedna z najlepszych w Warszawie (oczywiście z prywatnych). Ale niestety, trzeba sporo płacić... A miesiące lecą bardzo szybko i co chwila trzeba wydać bardzo dużą kwotę. tym bardziej, gdy ktoś się sam utrzymuje, wynajmuje jakieś mieszkanie itd. Trzeba mieć dobrą pracę...
    13.03.2013
  • wanda

    jak opowiadam znajomym, jakie mamy warunki nauki, jak wygladaja zajecia, jakie sa uklady z wykladowcami, co sie dzieje na uczelni - to patrza na mnie z niedowierzaniem i zazdroscia, a dodam, ze studiuja na duzych uczelniach panstwowych i czesto placa na zaocznych wiecej niz my, polecam Lazarskiego, bo z warszawskich szkol prywatnych to scisla czolowka
    18.02.2013
  • villie

    Studiuję na Łazarskim od października. Przyszedłem na niego z pewnym dystansem i wewnętrzną obawą. Teraz, po semestrze zajęć jestem wybitne zadowolony. Wykłada śmietanka polskich i zagranicznych wykładowców. Osoby z pasją, motywujące do pracy i działania. Zero problemów, kampus uczelni świetny, nikt nie siedzi na podłodze na ćwiczeniach/wykładach z powodu przepełnienia sal. Dużo dodatkowych przedmiotów, liczne dodatkowe, okazjonalne wykłady sław polskich jak również zagranicznych (np. Joshua Tucker). Imho, dyplom tej uczelni to ogromny plus na rynku pracy, co przyznają absolwenci.
    14.01.2013
  • prawda

    Łazarski?? Spoko spoko, tylko że chyba na dziennych. Na zaocznych juz mniej. Jestem na administracji na zaocznych własnie i większość wykładowców wymaga aż za dużo dając niewiele z siebie! To my im płacimy więc powinniśmy mieć prawo do godnego traktowania a nie żeby tylko nas oblać nie dać szansy bo tak jest łatwiej. Łazarski jest PRZEREKLAMOWANY !!!!
    16.11.2012
  • partyrocker

    Uczelnia Łazarskiego w Warszawie to świetna szkoła. Cieszy się dobrą renomą. Niewątpliwie warto iść do tej szkoły bo zawsze można coś pożytecznego z niej wynieść i wiele się nauczyc. Jest tylko jeden minus.. Opłaty są dośc spore.. Ktoś komu sie nie przelewa z pewnością nie bedzie miał łatwo. Aczkolwiek uczelnia przewiduje zniżki i różnego rodzaju stypendia więc jeśli ktoś sie postara to dofinansowanie otrzyma ;)
    10.10.2012
  • gotic

    zgadzam się z `hyy`, Łazarski jest nieporównywalnie lepsza szkoła od vistuli, wydaje mi się ze Vistula utrzymuje się tylko dzięki dobrej reklamie a nie pozytywnych opiniach studentów...
    02.10.2012
  • hyy

    Moim zdaniem uczelnia łazarskiego jest dużo lepsza niż vistula, a jak ktoś chce studiować w warszawie i ma dylemat między tymi dwiema placówkami to lepiej wybrać łazarskiego. Dlaczego? bo lepsza kadra i plan zajęć, a w społeczności studenckiej bardziej docenia się łazarskiego i tak samo pracodawcy lepiej patrzą na dyplom tej uczelni niż vistuli. Akurat między tymi uczelniami się zastanawiałam gdy szłam na studia więc trochę opinii przeczytałam na ich temat ;D
    30.08.2012
  • okej

    Ja tam nie wiem dlaczego niektorym moim znajomym nie podoba się u Łazarskiego, buczą coś o przenoszeniu się, poprawianiu matury. Dla mnie to jest fajna uczelnia i dużo tutaj można przyswoić wiedzy, zdobyć wartościowy dyplom.
    23.08.2012
  • proposal

    Uczelnia Łazarskiego to dobra, nawet bardzo dobra uczelnia. Jasno wyrażone przez wykładowców wymagania wobec studentów, trzymanie się programu zajęć, ciekawe podejścia do tematu. Bardzo dobrze się w takich warunkach studiuje coś, a szczególnie na kierunku, który się lubi!
    12.08.2012
  • emilia

    potrzebuję pilnie informacji na temat ekonomii przez internet(studia magisterskie), jak to właściwie wygląda?? czy nauczę sie tego samego co na standardowych wykładach?? czy studiując w ten sposób dziennie mam szanse na jakaś dorywczą pracę??
    03.08.2012
  • lazarski

    super oferte studiów po angielsku ma ta uczelnia! tu mozna uzyskac stopien BA z Business Economics, naprawdę podziwiam że łazarski stworzył taki kierunek na poziomie europejskim! to tworzy dobre perspektywy!
    30.07.2012
  • piłka

    Chciałabym dowiedzieć się czegoś o kadrze na wydziale ekonomii i zarządzania, bo zamierzam tam właśnie studiować, a znajomi na innych uczelniach mówią, że często jest tak że wykładowcy mają tendencję do przepuszczania na egzaminie jedynie wymaganej liczby osób, tyle ile nakazuje regulamin, nawet prawie bez sprawdzania prac. Brzmi to bez sensu, ale jak ktoś ma zbyt wysokie poczucie własnej wartości...
    29.07.2012
  • true

    Wiedziałem że prawo to będzie ciężka przeprawa, ale nie sądziłem, że aż tak. Zakuwam często dzień i noc, wypijam hektolitry kawy i energetyków, a często i tak zawalam. To naprawdę jest kierunek dla ludzi wytrwałych i potrafiących sie uczyć! Ale przyznaję że przynosi mi satysfakcję studiowanie prawa na uczelni Łazarskiego i świadomość jak funkcjonują przepisy w naszym kraju.
    22.07.2012
  • arya

    Ja sie podejmuje administracji, czytałam trochę o specjalizacjach i najciekawiej wygląda dla mnie administracja spraw europejskich. brzmi całkiem na czasie, bo patrząc na dzisiejszą Europę trzeba przyznać że administrowanie jej sprawami nie do końca dobrze wychodzi członkom UE. Warto to zmienić!
    19.07.2012
  • Olga

    @Mała, potwierdzam, można studiować ekonomię po angielsku i w semestrze dodatkowo wziąc kurs ang i doszkolić swój angielski i wtedy jest łatwiej zaliczać przedmioty:)) ale ogolnie Uczelnię oceniam na 6!! jak się da to i 6+ :D ja jestem zachwycona relacjami z wykładowcami :D
    18.07.2012
  • Mała

    hej, ja właśnie się szykuje na ekonomie po angielsku na łazarskim. no podobno można taką opcje sobie wziąc, że jeszcze semestr np wiekszosc angielskiego, ja chyba tak zrobie, to bede miała lepszy start.
    16.07.2012
  • angel

    Hej! Ja Kasia jestem. Chce studiowac w Polska bo u nas w Ukraina nie ma tak dobrych uniwersytetow. Mam nadzieje ze dostane na studia, bo bardzo lubie wasz kraj. Zawsze tam jestem na wakacje. Chce studiowac stosunki miedzynarodowe z powodu mojego pochodzenia. Bardzo trudne sa takie studia zeby sie dostac i zdawac wszystko?
    11.07.2012
  • emila

    a studiując w języku angielskim dostaje się potem jakiś certyfikat językowy czy coś takiego? albo chociaż czy jest możliwość zrobienia go sobie na uczelni?
    03.07.2012
  • łazarski

    no ja po angielsku studiuję i jest łatwiej niż sądziłam. ale z drugiej strony skończyłam kiedyś kurs biznesowego angielskiego (poznałam wtedy słowa których nie znałam nawet w języku polskim :D), uczyłam się języka od pierwszej klasy podstawówki i miałam często szansę rozmawiać z native speakerami i szło mi zazwyczaj dobrze. ogólnie polecam tę uczelnię tym którzy się jeszcze nie zdecydowali gdzie studiować :)
    20.06.2012
  • iwan

    jak się tak jaracie angielskim to może zastanówcie się nad wyjazdem na studia do Anglii? tylko trzeba mieć papierek świadczący o znajomości języka, czyli - oczywiście płatny - certyfikat. ale studia w anglii = prestiż w polsce. tylko na to trzeba mieć kasę, co chyba jest największym problemem...
    06.06.2012
  • sylwia

    @hania: no ja chyba też wybiorę studia w języku angielskim, tylko boję się że wielu pojęć stricte biznesowych mogę po prostu nie zrozumieć, bo to jednak często język bardzo specjalistyczny. no ale nic, myślę że dam radę. certyfikat mam, byłam nawet w anglii i używałam języka w praktyce przez dwa miesiące, nie powinno być aż tak strasznie.
    31.05.2012
  • hania

    bardzo podoba mi się oferta studiów w języku angielskim. na razie nie jestem gotowa na emigrację, ale przypuszczam że w przyszłości jeśli warunki w Polsce się nie poprawią - na co nie liczę... - wyjadę na stałe za granicę. i wydaje mi się dobrze honorowane będzie tam ukończenie studiów na kierunku anglojęzycznym. intryguje mnie Business Economics, obawiam się jedynie że zainteresowanie będzie dużo większe niż liczba miejsc.
    23.05.2012
  • jeszcze licealistka

    Moje liceum miało może niski poziom nauczania, ale kadra i uczniowie byli świetni. I czegoś takiego oczekuję także od Uczelni Łazarskiego. Chodzi mi o integrację, zaniechanie sławnego wyścigu szczurów, możliwość negocjacji z wykładowcami, organizowanie przeróżnych akcji studenckich, wyjazdów. Jest tu szansa na coś takiego, czy rozglądać się za innym uniwersytetem?
    14.05.2012
  • Łazarski jest naprawde dobry

    wazne jest nie tylko to, co Uczelnia Łazarskiego oferuje swoim studentom, bo oczywiscie sa to zajecia na wysokim poziomie, z doskonala kadra, super zapleczem socjalnym, itd. ale istotne jest rowniez to, ze chyba jako jedna z nielicznych dba o absolwentów, na przyklad oferujac zagraniczne staże dla chetnych
    25.03.2012
  • odpowiedz

    administracje mozesz studiowac na kilku uczelniach w W-wie, zarowno publicznych, jak i prywatnych. Inna bedzie administracja na Uniwerku Warszawskim, a i Politechnika ma swoja administracje. Pytanie, czego potrezbujesz? Bo jelsi rozwazasz szkoly prywatne i zalezy Ci na przyzwoitym poziomie, to celowalbym miedzy Łazarskim, KOzminskim i Almamerem. Jak chcesz miec prestizowy papier, wybieraj Uczelnie Lazarskiego.
    20.02.2012
  • gdzie na administracje?

    Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
    15.02.2012
  • absolwentka

    Skończyłam już Łazarskiego i jestem zadowolona, dokonałabym ponownie takiego samego wyboru. Przede wszystkim odpowiadała mi możliwość łączenia nauki na studiach stacjonarnych z pracą. Ma się wpływ na plan zajęć, można wybrać grupę ćwiczeniową, wybrać prowadzącego. Oferują w ramach kierunku dużo przedmiotów monograficznych, wybierasz te które Cię interesują. Czesne wysokie, ale wysokie są też stypendia naukowe, przewyższają opłaty za studia, więc warto się starać. Ja dostałam też zniżkę na pierwszy rok nauki za wyniki na maturze.
    09.02.2012
  • anonimowa

    poziom dość dobry, dobra kadra lub z kiepskim podejściem do studenta /traktowanie studentów zaocznych jak dziennych - nie interesuje ich, ze ktoś pracuje itd/ (większość z SGH i UW), niewielki wybór kierunków, wysokie czesne i słaba organizacja - w dziekanacie cokolwiek trudno załatwić.
    13.12.2011
  • ///sta

    prawda jest taka, że jak ktoś zaczyna naukę w Łazarskim ze swiadomością ze trzeba płacić czesne, to w sesji kuje jak dzięcioł i zdaje ... no chyba, że ma bogatego tatusia, co to po roku przeniesie synka do innej szkoły prywatnej i znowu będzie bulił kasę w nadziei, że potomek łaskawie przyswoi wiedzę i zechce rok zaliczyć ... a synuś nie zaliczy
    08.12.2011
  • obiektywnie

    W Warszawie sposród uczelni wyższych prywatnych za najlepsze uchodzą: Koźmińskki i Łazarski właśnie. Jeszcze SWPS, Collegium Cicitas, mozę Akademia Finansów. Uczelnia Łazarskiego ma bardzo dobrą opinię, wypada wysoko w rankingach, ale nikt nie zagwarantuje, ze jak skonczysz obojętnie jaką szkołe wyższa, choćby najlepszą, to od razu dostaniesz pracę za kupę kasy. Jeszcze sie liczy czlowiek, predyspozycje, doswiadczenie, itd.itd. Wiedza jest wazna, umiejetnosci jeszcze wazniejsze, to na pewno Kozminski ci da .... o ile ja skonczysz.
    06.12.2011
  • ***kama

    czy rzeczywiscie ta szkola jest dobra, jak o sobie pisze? bo marzy mi sie prawo, ale raz - nie wiem, czy dam rade, a dwa - przerazaja mnie koszty. Zalozmy ze zainwestuje, wezme kredyt, moze skubne stypendium troche, ale naprawde ludzie po Lazarskim dostaje taka dobra prace w najlepszych firmach?
    01.06.2011