Opinie o Uczelni Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie (UTH Chodkowskiej Warszawa)

Komentarze (232)

  • Licho wie

    Czy szkoła pomoga osobą pracującym? Nie mam zbytnio czasu na nauke a opłaty to nie problem ,
    09.12.2018
  • wojtek

    Cześć wszystkim, studentom, absolwentom i tym, którzy tak samo jak ja zastanawiają się nad pójściem na studia :) Chciałbym poznać Wasze zdanie, odczucia, doświadczenia (zwłaszcza cenne będą te, od dwóch pierwszych w/w grup osób) odnośnie studiów zaocznych II stopnia na kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne (zarządzanie bezpieczeństwem państwa lub bezpieczeństwo w cyberprzestrzeni). Jakie realizuje się przedmioty? Czy można się czegoś ciekawego dowiedzieć? Jak wyglądają wykłady, ćwiczenia itp.? Jak wyglądają zaliczenia? Czy jest ich dużo? Jestem po zupełnie innym kierunku i zastanawiam się czy nadrobienie różnic programowych będzie bardzo uciążliwe? Będę wdzięczny za każdą rzeczową odpowiedź. Pozdrawiam
    26.11.2018
  • Anna7

    Podobno na kierunku architektury wnętrz jest bardzo wysoki poziom matematyki, jaki dokładnie tego się nie dowiedziałam niestety. Napisałam do sekretariatu uczelni i nie dostałam odpowiedzi. Mówiąc krótko podobno wszyscy są bardzo zaskoczeni owym poziomem i wiele osób już rezygnuje, bo nie spodziewali tak wysokich technicznych wymagań na "artystycznym" kierunku. I
    08.11.2018
  • Amour3

    Mam pytanie jak wyglądają egzaminy z fizyki i chemii budowlanej zaoczne pierwszy rok
    25.10.2018
  • Dawid

    Czesc jest ktos z was moze na uth logistyka transportu dzienne na pierwszym roku i pomoglby mi?
    10.10.2018
  • Tomek

    Cześć , wybieram się na TSL , czy jest ktoś kto może powiedzieć coś na ten temat
    09.10.2018
  • Nikt

    Dlaczego dziekanem Wydziału InZynieryjnego UT-H został pan specjalista od ekonomiki rolnictwa ???
    04.10.2018
  • Marta

    Agata ja się wybieram na tsl zaoczne mgr ! 😁
    02.10.2018
  • Anonim111

    Kryminologia i kryminalistyka 1 rok, grupa jakaś fb? Zaoczne ?
    29.09.2018
  • Studentka 1-roku

    Witam, czy jest ktoś tutaj z Bezpieczeństwa Wewnętrznego-Kryminologia i Kryminalistyka ? Jakaś grupa na FB ? Opinie od starszych roczników o tym kierunku ? :))
    29.09.2018
  • Damian

    Zarzadzanie Zaoczne 😅 Łączmy się 💪https://www.facebook.com/groups/1844634132280694/
    25.09.2018
  • wika

    Można by było na początek zrobic grupę ogolną Zarządzanie zaoczne :)
    24.09.2018
  • Damian

    Mateusz, możesz zrobić i podrzucić linka 😅
    23.09.2018
  • Mateusz

    Cześć, Jakaś grupa na Zarządzanie - Negocjacje i sprzedaż zaocznie?
    22.09.2018
  • Anonim

    Grupa FB dla informatyki: https://m.facebook.com/groups/1969856836440316
    19.09.2018
  • wiwi

    Hej! :) Szukam opinii na temat Psychologii w biznesie (mam dylemat pomiędzy tą uczelnią a WSFiZ) Jakie macie doświadczenia?
    11.09.2018
  • Natalia

    Hej! Jest jakaś grupa na fb rachunkowość I st. zaocznie?
    07.09.2018
  • Karolina

    Hej! Jest jakaś grupa na fb tsl zaoczne?
    03.09.2018
  • Markotka

    czytam wpisy poniżej i trochę szkoda, że mało jest odpowiedzi na pytania, wpisałam hasło "Opinie" dla Chodkowskiej, no fajnie, że ponad 200 wpisów, tylko jak dla mnie mało wartościowe, ja nawet rozumiem, że przeważają pytania, bo sama szukam odpowiedzi na pytania, ale dobrze by było, gdyby ktoś z uczelni albo studentów na nie odpisywał. A może jest jakaś grupa dla nowych studentów z Zarządzania?
    03.09.2018
  • Oleg

    cha, cha, cha ... usunęli ten śmieszny wpis o Grubym, sprzątającym sale ... zajrzałem, żeby pokazać kumplowi i nie ma :-) szkoda, że Admin taki czujny i bez poczucia humoru :-)
    19.05.2018
  • anonimo

    Witajcie! Zastanawiam się nad TSL zaocznie. Skończyłem właśnie technikum logistyczne, nie ukrywam że zależy mi bardziej na "papierze" bo w technikum nauczyłem się bardzo bardzo dużo. Tak szczerze, jak to wygląda?
    21.04.2018
  • hugo

    słyszałem, że z warszawskich szkół ta jest jedną z bardziej starających się o studenta, marketing jest niezły, zobaczymy co będzie dalej?
    21.04.2018
  • Dota27

    Może ktoś powiedzieć coś o kryminologi?
    09.04.2018
  • do Wladek93

    Ja studiuję budownictwo zaocznie, jestem na drugim roku aktualnie. Uważam, że warto. Wiadomo, w odróżnieniu od dziennych studiów trzeba troszkę samemu przysiąść do nauki, żeby nie być w tyle z tematem, ale poza tym zajęcia ciekawe, wykładowcy w większości są ok, atmosfera też raczej przyjazna. Polecam
    31.03.2018
  • Wladek93

    Hej! Czy ktoś może studiuje budownictwo zaoczne? Czy warto?
    18.03.2018
  • Paulo Coelho

    Jest to ktoś z Budowy i tuningu samochodów?? Możecie powiedzieć jak to wygląda
    29.01.2018
  • kandydatka

    Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat architektury wnętrz na tej uczelni? Mocno "cisną" z rysunkiem?
    22.01.2018
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    06.11.2017
  • Słabbay

    Hej! jest jakaś grupa na fb zarządzanie bezpieczeństwem państwa IIstopnia zaocznie? jakie są opinie na temat kształcenia?
    22.10.2017
  • Abc

    Czy ktos wie jak wyglada nadrobienie różnic programowych II stopien kryminologia??
    06.10.2017
  • ANONIM

    Hej :) jest jakaś grupa na FB z kierunku logistyka transportu zaocznie ? :P
    04.10.2017
  • Zsdsd

    Grupa bezpiczenstwa wewnetrznego. https://m.facebook.com/groups/613090752413804
    02.10.2017
  • Moolezik

    Ktoś bezpieczenstwo wewnetrzne(jerozolimskie)? Jest jakas grupa na ten kierunek na fb? Jutro o 10 ktoś chętny na jakąś integracje ?
    01.10.2017
  • Xxdk

    Ana właśnie chyba jeszcze nie ma zadnej grupy tez jestem zainteresowana
    30.09.2017
  • Ana

    Hej jest może na fejsie jakąś grupa z zarządzania I rok dzienne na jagielonskiej?
    29.09.2017
  • agata

    hej, jest jakaś grupa na fejsie TSL zaocznie mgr 1 rok :)?
    22.09.2017
  • Zarządzanie TSL

    https://www.facebook.com/groups/1286620381465774/?source=create_flow GRUPKA NA FB
    20.09.2017
  • AP

    Jest jakaś grupa fb z Zarządzania zaocznie na Jerozolimskich?
    20.09.2017
  • Justi

    Również jestem ciekawa czy jest jakaś grupa na fb na TSL? :)
    19.09.2017
  • Zarządzanie TSL

    Witam,jest już jakaś grupka na fb z Zarządzania TSL dzienne I rok?
    18.09.2017
  • Maja

    jestem maturzystka, planowałam po szkole wybrać sie na tą uczelnie, jednak słyszałam ze jest tam nacisk przede wszystkim na matematyke, ekonomie i panuje mało przyjazna atmosfera, czy to prawda?
    18.09.2017
  • FiR

    jakas grupa na fb finanse i rachunkowosc II stopnia zaoczne 2017 ? :)
    15.09.2017
  • JJ

    Jak to jest z parkingiem przy szkole na jerozolimskiej? są normalne szanse żeby znaleźć miejsce?
    15.09.2017
  • Xx

    Też myślałam że dopiero na 2 roku ale z tego co słyszałam to podobno już od drugiego semestru jest specjalizacja.
    14.09.2017
  • FiR

    ja wybieram się
    14.09.2017
  • Mat

    Jest ktoś tutaj, kto wybiera się na wybiera się na finanse II stopień zaocznie? :)
    14.09.2017
  • 1234

    jak wyglada pierwszy rok na zarzadzniu? dopiero na drugim wybieramy specjalizacje?
    14.09.2017
  • Zarządzanie

    Kassia ja również jestem za stworzeniem grupy na tym kierunku może jednak się uda ☺
    09.09.2017
  • missmadder

    hej czy jet tutaj ktos kto b w tym roku zaczynal kryminalistyke i kryminologie zaocznie ewentualnie moze jest jakas gr na fb ? :)
    07.09.2017
  • Finanse

    ktoś wybiera się na " Doradztwo finansowe, podatkowe i ubezpieczeniowe " ?
    05.09.2017
  • agata

    cześć, poszukuję ludzi, któzy ukończyli tsl zaoczne 2 stopień, jakieś refeksje, opinie? opłaca się?
    04.09.2017
  • Kassia

    Ja również Jerozolimskie, zarządzanie Może jakaś grupa ?
    04.09.2017
  • Anonim

    Aleje Jerozolimskie również
    07.08.2017
  • Bak

    Co możecie powiedzieć o kierunku budowa i eksploatacja samochodów.Nie dostalem się na politechnikę i szukam dziennych studiów w Warszawie na tym kierunku.Doradzcie proszę.
    04.08.2017
  • Agaaga

    Ja jerozolimskie
    04.08.2017
  • Xe

    Który kampus wybraliście (kryminalistyka i kryminologia)?
    03.08.2017
  • Agaaga

    MRAnonim kampus na Jerozolimskich bedzie nowy z tego co widzialan na ich fb a tez tam sie wybierasz??? na co?
    03.08.2017
  • Wojtek

    Uczelnia tez uruchamia informatykę. Ktoś coś więcej o tym kierunku? Jest już ktoś tutaj kto się zapisał i może coś więcej napisać?
    03.08.2017
  • Ważna opinia

    Osobiście uważam,że UTH to uczelnia dość słaba na tle nawet innych uczelni niepublicznych ...Wystarczy porównać i przejechać się po Campusach Wyższej Szkoły Menedżerskiej czy Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania,Wyższej Szkoły Ekologii i Zarządzania żeby mieć porównanie...O Collegium Civitas w PKiN to już nie wspomnę...Oczywiście nie każdy ma taką możliwość.Co do poziomu - powiem tak...Ta uczelnia kilka lat temu nie istniała nawet.Powstała z połączenia Wyższej Szkoły Cła i Logistyki i Uczelni Chodkowskiej (uczelni prawniczej).Z tej lepszej części uczelni nic już nie zostało -ani kierunków,ani kadry.Na uczelni nic się nie dzieje dla studentów,uczelnia nawet nie bierze udziału w Juwenaliach ,więc o jakiej my atmosferze mówimy ...Wiadomo,że ludzie,którzy są na niej znajdują ją w taki sam sposób jak każda inna osoba,ale jak Ty jesteś ciekawa osoba to na każdej jednej uczelni znajdziesz towarzystwo...Ważne,żeby wiedzieć tak naprawdę za co się płaci i żeby mieć pewność,że kilka lat po Twojej edukacji kierunki czy specjalizacje nie zostały zlikwidowane.Bo taki papier nic wtedy niz znaczy.Niestety,moim zdaniem na dziś takiej pewności po UTH nie ma...
    01.08.2017
  • XAnonim

    Może stworzyć jakąś grupę na kierunku zarządzanie?
    30.07.2017
  • Aaniunum

    https://www.facebook.com/groups/846890542145151/
    29.07.2017
  • Anonim

    Kryminologia i kryminalistyka UTH 2017 ---> grupa na Fb zapraszam
    28.07.2017
  • Aśka

    Hejka, jak ktoś zrobi grupę z kryminalistyki to piszcie, z chęcią do niej dołączę. Będzie fajnie poznać się wcześniej, może nawet na ten wyjazd dla studentów szkół niepublicznych z kimś z kierunku pojechać :D
    27.07.2017
  • Anonim

    Jestem jak najbardziej za stworzeniem grupy. Również idę na bw o specjalizacji z . kryminologii i kryminastyki
    26.07.2017
  • Kryminologia

    Idzie ktoś na kryminologie i kryminalistyke na jagielonska ?
    25.07.2017
  • Jarosz

    Studiował ktoś Budownictwo i eksploatację dróg?
    23.07.2017
  • doradztwo i coaching

    Co myślicie o stworzeniu grupy z kierunku doradztwo i coaching?
    20.07.2017
  • Informatyka

    Ktoś studiował na tej uczelni informatykę? Jaki jest poziom? Czy warto iść na ten kierunek?
    19.07.2017
  • Kryminalistyka

    CO WY NA TO ŻEBY STOWRZYC JAKAŚ GRUPĘ NA KRYMINALISTYKĘ l stopnia dzienne na ten rok?
    19.07.2017
  • MRAnonim

    Jak oceniacie kampus na Jerozolimskich?
    12.07.2017
  • Yyyyyy

    Miejsca raczej są, składałam 2 dni temu papiery na kryminalistykę i kryminologie i jeszcze było sporo miejsc :) a to czy się doataniecie zależy tylko i wyłącznie od kolejności zgłoszeń.
    05.07.2017
  • xaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    mysicie ze sa jeszcze miejsca na kryminalistyke?
    03.07.2017
  • zaazaa

    da się nie dostać na tą uczelnie?
    03.07.2017
  • xxxxxxx

    Cześć, słuchajcie marnie mi poszła matura, wszystko 40-50 procent, myślicie, że dostanę się z takimi wynikami na kryminalistykę? bardzo mi zależy na odpowiedzi, piszcie! :D
    03.07.2017
  • M.

    Jestem zainteresowana rozpoczęciem studiów, interesuje mnie zarządzanie HR manager. Czy ktoś jest w stanie przybliżyć jak wygląda nauka na tym kierunku? Czy warto wybrać tą szkołę? Z informacjami na stronie już się zapoznałam, teraz chciałabym zasięgnąć opinii absolwentów, bądź osób studiujących na tym kierunku :)
    03.07.2017
  • ZAKRĘCONA

    Witam, Czy ktoś już się bronił na kierunku Bezpieczeństwo Wewnętrzne spec. Kryminalistyka i Kryminologia na mgr i ma odpowiedzi do pytań na obronę? Odpowiedź proszę na priv: zakreconalumia@outlook.com
    03.07.2017
  • Asia

    Magda, Ewa bądź ktoś inny kto wie jak wyglądają przedmioty na Architekturze Wnętrz na tej uczelni mogłyby się też do mnie odezwać? Chciałabym wiedzieć czy jest tam też taka czysta matematyka jak straszą? Chciałabym pójśc na ten kierunek od tego roku ale chciałabym wiedzieć jak najwiecej informacji.. Byłabym bardzo wdzieczna!!! email: sterbek01@o2.pl
    17.06.2017
  • Pytanko

    Hej, planuje iść na zarządzanie od przyszłego roku w trybie zaocznym? Czy jest bardzo ciężko i czy organizacyjnie nie ma problemów i czy zajęcia tylko co 2 tygodnie sobota-niedziela?
    23.05.2017
  • Ilona C

    Heyyy :)) Czy jest tu ktos , kto niebawem rozpocznie kryminologie i kryminalistyke- bezpiczenstwo wew na uth Warszawa? Myśle,że moze warto sie poznac "chwile przed", zawsze bedzie razniej :)) chetnych zapraszam do kontaktu : ilona.cizewska0@o2.pl
    17.05.2017
  • macieK96

    Hej ja tez interesuje sie kryminologa na tej uczelni. Z tego co sie dowiedzialem z rekrutacji to wystarczy sie zarejestrowac w systemie i zlozyc dokumenty. Tyle. dodam że nie trzeba zdawać konkretnych przedmiotów na maturze. Wystarczy, że jest zdana matura.
    11.05.2017
  • Anonim

    Cześć, czy może orientuje się ktoś na jakiej podstawie można zostać przyjętym na uczelnię? Na stronie znalazłam tylko krótką informacje - kolejność rejestrowania się. Ktoś może to Potwierdzić? Oznacza to ze może juz wgl nie być miejsc? :D
    09.05.2017
  • karolcia9998

    Tak samo jak Madzi_ek interesuje mnie kierunek kryminologia i kryminalistyka na tej uczelni. Jeśli ktoś chciałby podzielić się własną opinią dotyczącą tego kierunku proszę o kontakt na email: karolcia9998@gmail.com
    08.05.2017
  • Madzi_ek

    Cześć wszystkim. Dopiero co znalazłam tą uczelnie i mam kilka pytań dotyczących ogólnie uczelni i kierunku kryminologia i kryminalistyka. Mianowicie czy ta uczelnia jest płatna? Trudno się dostać? Oraz czy na kryminologi i kryminalistyce jest trufmo? Chodzi mi szczegolnie o chemię... Z góry dziękuję jakieś dobrej duszy za odpowiedzi na nurtujace mnie pytania :) Jak coś podaję swój email madzi25.98@gmail.com
    07.05.2017
  • qqq

    wydaje mi sie ze nie trzeba zdawac konkretnych przedmiotow, musi być zdana matura i tyle ale lepiej zadzwonic i zapytac
    07.05.2017
  • weronika19

    Czy wie ktoś może jakie przedmioty trzeba zdawać na maturze, żeby sie dostać na kryminologie i kryminalistykę?
    29.04.2017
  • Konferencja

    Konferencja IT w Uczelniach GigaCon zbliża się wielkimi krokami. To już XVIII edycja wydarzenia, które odbędzie się w Warszawie w hotelu Courtyard Warsaw Airport już 25 kwietnia. Podczas konferencji przedstawimy najnowsze rozwiązania w zakresie informatyzacji uczelni wyższych. Firmy IT przedstawią swoje rozwiązania, które usprawnią zarządzanie oraz podniosą poziom innowacyjności uczelni. Wykłady poprowadzą również eksperci, którzy opowiedzą o ciekawych przypadkach, wdrożeniach i nowych trendach. Tematyka wystapień • systemy wspomagające zarządzanie, rekrutację oraz pracę dziekanatu • systemy finansowo – księgowe, kadrowo – płacowe • systemy antyplagiatowe i systemy biblioteczne • systemy egzaminowania on-line i e-learning • elektroniczny obieg dokumentów w firmie • informatyzacja uczelni wyższych w świetle prawa • projekty unijne oraz rozdzielenie środków unijnych w budżecie uczelni • bezpieczeństwo sieci informatycznych i ochrona dancyh osobowych • motyw sztucznej inteligencji Uczestnictwo jak i rejestracja na konferencji jest BEZPŁATNA, wystarczy użyć linka: [url]http://gigacon.org/event/it-w-uczelniach-gigacon/[/url] Informacja o nowych tematach pojawia się na bieżąco, dlatego zachęcam do śledzenia strony wydarzenia!
    10.04.2017
  • architektura

    jeśli chodzi o przedmioty na architekturze to pamiętam rysunek, rzeźbę, malarstwo, projektowanie wnętrz no i oczywiście historia architektury i sztuki
    18.03.2017
  • Ewa

    Bardzo proszę o informację jakie są przedmioty na zaoczne Architekturze? Jaki stopień trudności dla przeciętnego ucznia?
    12.03.2017
  • Ewa

    Magda, mogę się z Tobą skontaktować na priv , bo koniecznie chciałabym porozmawiać o Architekturze na uczelni Chodakowskiej. Będę wdzięczna 😊. Jak możesz to mi napisz jakie są przedmioty i jaki stopień trudności? Dzięki
    12.03.2017
  • bezsens

    Wstyd powinna poczuć pani obwiniając uczelnię za zachowanie JEDNOSTKI. Nawet jeśli student był na marszu KODu czy Paradzie Równości szkoła nie ma nic do tego. Niech sobie pani wyobrazi, że z jednej w lepszych szkół w Polsce "wychodzi" student prawa, który notorycznie łamie prawo. Czy to wina uczelni?
    27.02.2017
  • nieznana

    To Wasza uczelnia wypuściła spod swoich skrzydeł chuligana ,który na marszu KODU zakłócał pracę dziennikarz TVP ,niejakiego Macieja N,oczywiście w obronie wolnych mediów.Wstyd.
    19.12.2016
  • olczikson

    Czy jest ktoś to mógłby wypowiedzieć się o architekturze wnętrz na tej uczelni ? Polecacie ?
    18.12.2016
  • ren

    studia niestacjonarne magisterskie Transport-spedycja-logistyka warto iść?
    14.12.2016
  • krochlas

    Ja polecam, jestem zadowolony, konkretne informacje, bez lania wody, jasne zasady zaliczenia przedmiotów, nie żałuję, tego wyboru
    16.11.2016
  • Karolek

    Polecacie budownictwo? Jakieś opinie?
    30.10.2016
  • marian

    otrzymałem odpowiedz z Ministerstwa, iż w dziekanacie mają obowiązek zrobić ksero i potwierdzić za zgodność z oryginałem sami, a jakieś zabieranie dyplomów jest niedopuszczalne
    29.09.2016
  • paulina

    dziękuję!
    28.09.2016
  • Endrju

    paulina, wystarczy poszukać, wszystko jest na stronie... http://www.uth.edu.pl/dla-studenta/stypendia pozdr
    27.09.2016
  • marian

    w dziekanacie zabierają oryginały dyplomów oraz świadectwa maturalne przy zapisach na studiach II stopnia co jest niespotykane w żadnych szkołach wyższych. Przyjęto mnie na Uniwersytet A. Mickiewicza w Poznaniu, studia dzienne i żadnych dokumentów mi nie zabrano tylko skserowano. Poinformowałem o tym Ministerstwo Nauki z prośbą o kontrolę czy jest to prawidłowe.
    24.09.2016
  • paulina

    a jak wygląda sprawa ze stypendiami? w ogóle gdzie znajdę informację na ten temat? jakiś regulamin itp???
    21.09.2016
  • pablo

    a i byłem na kierunku bezpieczeństwo wewnetrzne, najpierw na spec. służby porządku publicznego a pozniej na kryminologii i kryminalistyce. ktoś niżej napisał że duzo wymagaja i ciezka praca czeka... Szczerze? Coś tam zrobić trzeba ale żeby to były jakieś wymagania bądź ciężka praca? Nieeee... poźniej w życiu Cię to czeka. Dzisiaj po 4.5 roku moge powiedziec ze zaluje ze sie nie zastanowiłem bardziej co chce w zyciu robic i nie zmarnowałbym tego czasu. pozdro
    13.09.2016
  • pablo

    siema, "uczyłem" się w tej szkole, 3+1,5 roku, poziom niski, niektórzy wykładowcy ciekawie mówią, ale to tylko tyle, bo z większości przedmiotów później mało co zostaje w głowie. Można by stwierdzić ze szkoła dla kasy, płacisz to idziesz dalej i tyle, tak można wywnioskować.
    13.09.2016
  • Tom

    Proszę o informację na temat poziomu nauczania na kierunku budownictwo. Czy wysoko stawiają poprzeczkę, jak wyglądają egzaminy z przedmiotów ścisłych. Jaka jest zdawalność. Dzięki za info
    12.09.2016
  • M.

    Hej, mam pytanie :) Jak to jest ze studiami zaocznymi i zjazdami? Są co tydzień czy dwa tygoddnie? I czy w piątki też są zajęcia, czy tylko soboty i niedziele???
    10.08.2016
  • Kaśka

    Bardzo dziwne, że wszystkim "studentom" UTH oraz Wyższej Szkoły Prawa we Wrocławiu (jedno i to samo...) studiuje się na tych uczelniach "w porządku" + opis jakiegoś kierunku. Bardzo wylewni jesteście. Marketing szeptany widać gołym okiem. Proponuję zmianę agencji reklamowej odpowiadającej za te wpisy ;-) Ze swojej strony mogę dodać, że studiowałam pół roku na Chodkowskiej i to było moje stracone pół roku. Program nauczania oceniam na 3/10, wykładowców podobnie. Owszem, jest dużo eventów i zabaw, coby studentów rozbawić, jednak chyba nie o to tutaj chodzi? Pomimo wszystko pozdrawiam!
    04.08.2016
  • Magda

    Na Chodkowskiej jestem od roku, wybrałam architekturę wnętrz i studia są w porządku, dla mnie - osoby, która od lat interesowała się wszystkim, co związane z architekturą, są ciekawe. Teraz od października zacznie się drugi rok i w sumie to nie mogę się doczekać aż w końcu wrócę do Warszawy, bo teraz siedzę i nudzę się w domu. Gdyby ktoś z Was miał pytania co do mojego kierunku to pisać, chętnie opowiem jak to w praktyce wszystko wygląda.
    29.07.2016
  • michał

    Akurat jestem na innym kierunku - na budownictwie, więc nie pomogę, ale mogę podpytać znajomych z uczelni, bo mam kilku którzy studiują kryminologię i kryminalistykę. Jak coś będę wiedział to dam znać. Jeśli chodzi o mnie to nie narzekam na UTH, zajęć i nauki jest dużo, ale da radę wszystko ogarnąć :D
    25.07.2016
  • K.

    Kryminologia i kryminalistyka - jak wyglądają zajęcia, jakie są przedmioty, ciężko jest? Proszę o opinie.
    22.07.2016
  • Kasia

    Mam pytanie do osób które studiują kryminologię i kryminalistykę, czy może ktoś podać jakie przedmioty są na tym kierunku?
    14.07.2016
  • P.

    Witam. Jestem zainteresowany zapisaniem się na Zarządzanie, specjalność TSL, ale obawiam się matematyki. Czy jest ona na wysokim poziomie? Co dokładnie jest? Z matury podstawowej z matmy miałem 43%. Dam rade czy to porywanie się z motyką na słońce?
    13.07.2016
  • aga

    A jak jest z kierunkiem zarządzanie na tej uczelni? Polecacie? zajęcia odbywają się przy Jerozolimskich czy na Jagiellońskiej?
    08.07.2016
  • aniaa

    Ktoś pytał o kryminologię i kryminalistykę - ja teraz skończyłam pierwszy rok. Ciekawy kierunek, ale według mnie przeznaczony dla osób, które się tym interesują. Trzeba się uczyć, bo wymagają tutaj pracy i zaangażowana od studenta, ale pomimo tego polecam.
    01.07.2016
  • Tomek

    Jestem na inżynierce na UTH i ogólnie studiuje się w porządku. Nauki jest sporo, kładą duży nacisk na praktykę - to w sumie dobrze, ale czasem człowiek jest zmęczony :D Poza tym i atmosfera na uczelni i ich podejście do studenta jest OK.
    29.06.2016
  • Kama

    Ponawiam pytanie poprzedniczki, jak z tą kryminologią i kryminalistyką? Ciężko się dostać? Polecacie? :)
    13.06.2016
  • goska

    czy trudno jest dostać się na bezpieczenstwo wewnetrzne- kryminologia i kryminalistyka?
    11.06.2016
  • goska

    czy trudno jest dostać się na bezpieczenstwo wewnetrzne- kryminologia i kryminalistyka?
    11.06.2016
  • Monika 24

    Witam :) Czy jest tu ktoś po kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne spec. wywiad i kontrwywiad? Możecie napisać kilka słów na temat sesji? Czy ciężko zaliczyć? Dużo mieliście poprawek? Jak wygląda sytuacja na ćwiczeniach czy dopuszczalne są nieobecności? Pracuję czasami również w weekendy dlatego jest to dla mnie ważne... Patrząc na opłaty za czesne 2300 zł za semestr jest to stosunkowo sporo jak na niepubliczną szkołę o tym kierunku...
    01.06.2016
  • piotrek

    Jestem absolwentem UTH, niedawno się broniłem i jak dla mnie uczelnia jest w porządku. Byłem na logistyce, sporo wymagają jeśli chodzi o naukę, mieliśmy dużo zajęć praktycznych i masę kucia, szczególnie w sesji, ale nie ma tego złego :D
    31.05.2016
  • Zuza

    Studiuję tutaj na studiach licencjackich, są to studia zaoczne, bo chciałam jednocześnie pracować i jak do tej pory udaje mi się to łączyć. Czasem jest ciężko, szczególnie jak jest sesja i zaliczenia, ale wystarczy przyłożyć się do nauki i jest dobrze. Uczelnia jest przyjazna, zajęcia są prowadzone w sposób ciekawy, ogólnie jestem zadowolona.
    25.05.2016
  • Czerwona

    Uczelnia jest ciekawa - studiuję tam bezpieczeństwo wewnętrzne ze specjalnością kryminologia i kryminalistyka. Każdy, kto liczy, że studia "same się" zrobią, nie powinien w ogóle zaczynać studiować. Tyczy się to każdej uczelni, nie tylko UTH. Kierunek - dla pasjonatów - jest arcyciekawy, ale wymaga od studenta pracy własnej. To, co wyjątkowe akurat na tej uczelni i na tym kierunku, to wykłady z naprawdę wysokiej klasy specjalistami w swojej dziedzinie. Każdy, kto przetrwa konieczny na każdej uczelni blok przedmiotów ogólnych w pierwszych semestrach, będzie zachwycony. Atmosfera jest przyjazna, jako nowicjusz ciężko poczuć się tam przerażonym. Myślę, że informacja o kapitalnym bufecie i dużej ilości automatów z kawą też jest istotna - często spędza się tam długieeee godziny. Podsumowując - polecam ambitnym. Ci, którzy chcą, na pewno coś stąd wyniosą.
    23.05.2016
  • student

    Uczelnia słaba, zajęcia jak na taśmie produkcyjnej, żeby odwalić, wykładowcy słabo przygotowani, studenci olewający. Plagiaty prac na porządku dziennym. Ale jak ktoś chce łatwo i bez wysiłku przejść przez studia to niech wybiera. Jak chce się czegoś nauczyc to nie na tej uczelni.
    06.05.2016
  • Kamila

    Widać, że te wszystkie poniższe "pozytywne" wpisy są pisane przez jedną osobę...styl podobny i ten magiczny ":)" na końcu. Hmmm jak to się nazywa, marketing szeptany? Proponuję zmienić agencję reklamową, albo płacić więcej za dany post! :)!
    04.05.2016
  • Katarzyna

    Jak dla mnie UTH jest dobrą uczelnią, która rzetelnie przygotowuje studentów do pracy w danym zawodzie. Studiowałam na UTH na licencjacie, teraz jestem na magisterce i uważam, że podjęłam słuszny wybór decydując się na studia właśnie tutaj :)
    02.05.2016
  • marek

    Po maturze długo zastanawiałem się co chcę studiować. Od początku byłem nastawiony na Warszawę, ale nie miałem zielonego pojęcia jaki kierunek wybrać. UTH ma naprawdę rozwiniętą ofertę, wiele ciekawych kierunków do wyboru. Zdecydowałem sięna budownictwo i jestem zadowolony. Praktyczne zajęcia, przyjazna atmosfera. Serdecznie polecam.
    30.04.2016
  • julia_w

    Pół roku temu rozpoczęłam studia na UTH i jestem zadowolona. Studiuje mi się tutaj dobrze, zajęcia prowadzone są w sposób ciekawy, dlatego jak najbardziej mogę polecić tę uczelnię.
    27.04.2016
  • Anna

    Nie polecam tej uczelni. Słabi wykładowcy, a do tego nastawiona typowo na zbieranie kasy od studentów a nie na ich nauczanie!
    26.04.2016
  • Mateusz

    Zgodzę się z poprzednią opinią - dużym plusem Uczelni są zajęcia praktyczne, których naprawdę jest sporo i mówię to jako student pierwszego roku studiów inżynierskich. Przede mną jeszcze kilka semestrów nauki, ale myślę, że będę kontynuował tutaj studia na magisterce.
    21.04.2016
  • Dagaaa

    Jak architektura to tylko w UTH! Jesteś zainteresowany? Polecam ale musisz wiedzieć, że ta szkoła to nie przelewki. Poziom jest wysoki, systematyczna nauka to podstawa. Moim zdaniem największym plusem tej uczelni są zajęcia praktyczne, których w UTH jest naprawdę sporo.
    09.04.2016
  • Paulina

    UTH to uczelnia, która ma sporo plusów - przede wszystkim jakość zajęć, dobrze wyposażone laboratoria, wykładowcy. Jestem tutaj na drugim roku i na pewno będę chciała kontynuować moją naukę na studiach magisterskich.
    30.03.2016
  • aśkaa

    UTH znam bardzo dobrze, studiowałam tam na licencjacie, a teraz jestem na magisterce. Dobrze mi się tutaj studiuje, dlatego jak najbardziej mogę polecić obecnym maturzystom tę uczelnię :)
    22.03.2016
  • Monika

    Ktoś skończył lub studiuje na 2 roku studiów magisterskich? Jak wygląda ostatni rok, dużo jest zajęć, kiedy są obrony itd?
    21.03.2016
  • monika21

    Jestem na ostatnim roku licencjatu i na pewno zostanę tutaj na magisterkę. Pozytywnie oceniam nie tylko poziom nauczania, ale też kadrę dydaktyczną i całą organizację studiów. Cieszę się, że zdecydowałam się na studia właśnie tutaj.
    18.03.2016
  • aga

    Studia na UTH skończyłam ponad rok temu, byłam najpierw na studiach licencjackich, a później na magisterskich. Czas spędzony w murach tej uczelni wspominam bardzo dobrze, co więcej - teraz zastanawiam się czy nie wrócić tam na podyplomówkę :)
    26.02.2016
  • aleksandra21

    Studiuję tutaj już drugi rok i powiem szczerze, że uczelnia bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła! Dobra kadra, ciekawe przedmioty, dobre wyposażenie - na pewno zostanę tutaj też na studia magisterskie :)
    22.02.2016
  • karolina_

    Studiuję na UTH na pierwszym roku licencjatu na specjalności Rachunkowość finansowa i zarządcza. Przed rozpoczęciem studiów sporo zastanawiałam się nad wyborem uczelni, ale jestem zadowolona, że zdecydowałam się na studia właśnie tutaj.
    10.02.2016
  • meggi

    Mnie też się tutaj dobrze studiuje! :) Maturę pisałam w tamtym roku i miałam ogromny dylemat jaką uczelnię wybrać, po poszukiwaniach zdecydowałam się na architekturę wnętrz, specjalność Home design, na UTH Chodkowskiej i nie żałuję.
    29.01.2016
  • Julka

    jak dla mnie jest dobrze!
    22.01.2016
  • ania

    Jestem teraz na pierwszym roku magisterki na tej uczelni i jestem zadowolona i ze sposobu nauczania i z organizacji studiów. A studiuję rachunkowość finansową i zarządczą. Według mnie studiowanie na UTH to dobry wybór, bo uczelnia jest od 1992 roku na rynku, ma dobre zaplecze, a zajęcia prowadzone są przez doświadczonych praktyków.
    21.01.2016
  • nmhua

    zawiść - cecha ludzi prostych niegodna tytułu naukowego.
    12.01.2016
  • ggergre

    Zdarzają się sytuacje konfliktowe bez wyjścia, gdzie jedyną realną możliwością jest zmiana przez studenta uczelni. Ale przyznacie Państwo że jeśli student sam z własnej woli decyduje się na taki krok,często ponosząc stratę finansową, a szkoła z której ów młody człowiek rezygnuje ściga go nadal po różnych innych uczelniach i szkaluje go niczym jakaś sekta to nie jest to sytuacja nawet jak na polskie warunki normalna. Adresatami tego komentarza są ludzie nie powiem z jakiej szkoły, sami dobrze wiedzą bowiem co zrobili i jakie to skutki wywołało. Na UHT podobno jest całkiem niezła logistyka. Podobno ...
    17.12.2015
  • patrykVenus

    Jestem spokojnym zrównoważonym człowiekiem który nie ma w zwyczaju szukać tzw. przygód ani zaczepki. Od dziecka aż do teraz miałem i mam takie coś że przez inteligentnych i spokojnych rówieśników byłem lubiany, a przez łobuziaków i nieuków nie byłem lubiany. Na Uczelni Heleny Chodkowskiej nie byłem lubiany ani przez rówieśników ani przez wykładowców. Zmieniłem szkołę na inną, i znów stałem się lubiany :) Taka ciekawostka :)
    17.11.2015
  • robinson

    W Polsce jest a dużo szkół a ten potworek w postaci Uczelni Chodkowskiej no niestety biorąc w ogóle pod uwagę to że plotki w kraju naszym szybko się rozchodzą musiał tak skończyć, a to jeszcze zapewne nie koniec. Odradzam zapisywanie się do tej szkoły.
    10.11.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    14.10.2015
  • Administrator

    Komentarz usuniety.
    23.09.2015
  • bisik

    hmmm.... no zawsze moze być lepiej.
    09.09.2015
  • Olka

    jeśli chodzi o atmosferę na uczelni to pamiętam że bywało różnie. większość moich znajomych z wydziału nie narzekała, ja osobiście miałam dziwną sytuację z jednym z profesorów w związku z którą musiałam zmienić szkołę dla swojego własnego zdrowia psychicznego i poczucia bezpieczeństwa które w mojej subiektywnej ocenie było zagrożone.
    08.08.2015
  • nie mam nicka

    Wyższa Szkoła Cła i Logistyki miała dobrą renomę, może nie była mega-znaną uczelnią ale miała swoje dobre zasłużone miejsce na warszawskim poletku edukacyjnym. Teraz ja nie wiem co będzie dalej, wielu studentów narzeka że szkoła podpięta została pod jakąś inną , nie oszukujmy się, niskich lotów szkółkę.
    26.07.2015
  • montis

    A co wasza szkoła robi jak kierunki techniczne też okażą się klapą i zaczną się dziać różne dziwne i chore sytuacje ? Wtedy znów zmienicie nazwę ? Ciekawe na jaką, "Wyższą Szkołę Śpiewu i Handlu ?
    24.07.2015
  • cytat

    " kradzione nie tuczy "
    10.07.2015
  • czarnażmija

    Ta szkoła to tragiczna próba utrzymania na powierzchni tonącego okrętu jakim była poprzednia wersja szkoły tj. Uczelnia Heleny Chodkowskiej.
    29.06.2015
  • WOJTEK

    Moim zdaniem jest to jedna z lepszych warszawski uczelni, a jej absolwenci (albo przynajmniej ta cześć z nich, której naprawdę zależy na wykształceniu) w przyszłości może spokojnie konkurować z ludźmi po innych uczelniach. Mam znajomych na uniwerku, czy w innych miastach, którzy studiują ten sam kierunek i podczas rozmów z nimi nie mam poczucia, że wiem mniej, ba z niektórych przedmiotów mam wrażenie ze wiem sporo więcej. Poza tym, uczelnia kładzie nacisk na przedmioty stricte-kierunkowe, a przedstawia jedynie podstawy z tych ,,mniej przydatnych'' jak np. łacina. Myślę, że nie jest złym wyborem ;)
    29.06.2015
  • ?!

    Prokuratura rejonowa prosiła o przesłanie Waszej szkole "serdecznych" pozdrowień.
    17.06.2015
  • 8888888888888888888888888888888888888888

    Bo jak się szuka frajerów to się szuka głupszych od siebie. A towarzystwo z uczelni (które widzę de facto zostało rozgonione w trzy wiatry) trafiło na minę i się kilkudziesięcioletnim dzieciaczkom zabawa skończyła.
    11.06.2015
  • jagoda

    czytam to wszystko z rozbawieniem, tak to jest jak uczelnie zatrudniają na stanowiskach dydaktycznych ludzi bez obycia. nauczyciel akademicki ma wyłożyć materiał, przeegzaminować i pobrać należne wynagrodzenie. na tym się jego rola kończy. a już szczytem nietaktu i braku profesjonalizmu jest niezdrowe zainteresowanie życiem prywatnym studentów.
    02.05.2015
  • struś

    Na jednym z wydziałów jednej ze znanych tutejszym forumowiczom uczelni kilka lat temu studiował na dziennych taki facecik grubo po 60 roku życia, podobno z siostrzenicą albo córką, nie wiem, nie zdziwiłbym się gdyby to była jego ekhem ... Ale do rzeczy. Od gościa często waliło alkoholem w czasie zajęć, parę razy widać było że jest nieźle podchmielony, raz nawet rzucił się z pięściami do jednego ze studentów w czasie między wykładami krzycząc "won ty ruski pejsie z mojej szkoły". Profesor z którym poruszaliśmy problem stwierdził że szkoła nie może nic zrobić, bo złamałaby prawo o szkolnictwie wyższym. A że facet miał te zaliczenia to studia ciągnął, a studentów na wydziale rzecz jasna ubywało. Co ciekawe chłopak który był ofiara faceta (ten chłopak do którego facet rzucił się z pięściami) nie zaliczył egzaminów. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że niektóre egzaminy były ustne, a studenci posiadają urządzenia rejestrujące. HAHA :D A dziadzio-alkoholik okazało się że był jakoś tam skumplowany w (byłym) już pracownikiem szkoły.
    29.03.2015
  • doreen

    Sporo tu negatywnych opinii o nieistniejącym już na uczelni wydziale prawa. Wydział jaki był taki był, dlatego został zlikwidowany. Proszę spójrzcie trochę przychylniejszym okiem na inne wydziały. Przecież cała szkoła nie może ponosić konsekwencji niewłaściwych zachowań grupki kilku pożal się boże "ćwiczeniowców" i "wykładowców".
    03.03.2015
  • Rita

    Założenia są dobre, kierunki studiów ciekawe, kadra niczego sobie, tylko trzeba jeszcze popracowac nad jednym - dbaniem o studenta :-) To my musimy miec przekonanie, ze jestesmy dobrze kształceni. Wykladowcom musi się chciec nas edukować. A paniom w administracji zwyczajnie pracować, kiedy nas obslugują. Bo w przeciwnym wypadku - może się okazaż że ładna stronka nie wystarczy. Konkurencja na rynku jest duża, wiec maturzyssci maja w czym przebierać.
    07.01.2015
  • Artur_Londyn

    Dzieci drogie, nie oczekujcie normalności w polskim szkolnictwie wyższym. To co opisujecie to bolączki WSZYSTKICH polskich uczelni. Skąd to się bierze ? A no po pierwsze wykładowca uważa że jest od tego żeby tylko przeprowadzić egzamin. Wszak w jego mniemaniu nie trzeba dorosłym ludziom mówić czego i skąd mają się uczyć, wszak sami powinni sobie poradzić z wyszukaniem źródeł. W związku z tym taki wykładowca jako osoba mająca praktycznie niewiele obowiązków szuka sobie "zajęć dodatkowych". I tu takim zajęciem staje się bardzo często spotykane na polskich uczelniach wdawanie się w personalne utarczki ze studentami. A że jeszcze duży odsetek polskich wykładowców to dawni "tajni współpracownicy" albo agenci bezpieki, to i naleciałości z czasów komuny dają o sobie znać, różne właśnie opisywane przez was próby uwalenia, ściganie znienawidzonych studentów po innych uczelniach i nakłanianie tamtejszych wykładowców by ich uwalić ("bo jeśli nie zaliczył na naszej, czemu ma zaliczyć na waszej?"-myślenie niektórych wykładowców). Oczywiście wszystko do czasu. Współczesny student to nie ten sam student co za komuny, i w razie gdy dzieje mu się krzywda, taki student nierzadko jest w stanie uruchomić różne sieci powiązań (rodzina,przyjaciele,znajomi,znajomi znajomych itd...) aby przytemperować znudzonego spokojnym życiem wykładowcę. Moja rada zarówno dla studentów i wykładowców jest taka, żeby najzwyczajniej w świecie przestrzegać regulaminu studiów. Jeśli student złamie regulamin to nie bawić się w obgadywanie za plecami i namawianie kolegów profesorów do jakichś dziwnych rzeczy, tylko zagrać w otwarte karty, żeby ten człowiek z którym uczelnia ma jakiś konflikt wiedział przynajmniej o co jest posądzany, może dzięki temu dałoby się wyjaśnić niejedno nieporozumienie. Także miejcie dla Uczelni Chodkowskiej trochę wyrozumiałości :)
    23.12.2014
  • gggggg

    Zmieniając szkołę radzę nie informować ani kolegów ani tym bardziej pracowników dawnej uczelni o nowym miejscu nauki. W swojej nowej szkole mój profesor na przerwie wziął mnie na słówko i powiedział cyt. "Pan musiał czymś się narazić swojej poprzedniej szkole bo były na mnie naciski aby panu nie zaliczyć egzaminów". Na szczęście pracownicy większości uczelni posiadają olej w głowie i przeważnie nie bawią się ze studentami w podchody, albo cytując kolegów z forum "wojenki". Niestety nie mogę ujawnić nazw obu uczelni o które chodzi, dla swojego własnego dobra.
    21.12.2014
  • emmanuel

    Do osoby która parę wpisów tremu zasugerowała by niezadowoleni studenci zmienili szkołę: szkoła nie ma prawa powiedzieć czegoś w stylu "jak się nie podoba to wypierpapier albo sami cie uje..". Piszę to bo często spotykamy się jako studenci tu i ówdzie z podobnym traktowaniem. Szkoła podpisuje ze mną umowę plus jest zobowiązana do należytego mnie traktowania chociażby z uwagi na etykę zawodu wykładowcy akademickiego. jeśli na jakiejś uczelni ćwiczeniowiec albo wykładowca kogoś za coś nie polubił (i w dodatku nie wiadomo za co, czy za kolor swetra czy za markę obuwia, bo sam nie do końca wie i daje temu wyraz ) to kto jest niepoważny student czy pracownik uczelni ? Bo nieraz mi osobiście sugerowano że jestem osobą niepoważną, tylko ciekawe że dowiedziałem się tego dopiero na uczelni (dla siebie zachowam nazwę szkoły i nazwisko ćwiczeniowca, no ale zgadujcie), bo dotąd jakoś miałem opinię i w szkołach i środowiskach rówieśniczych osoby zrównoważonej i inteligentnej. Pozdrawiam
    16.10.2014
  • joasia

    Każda szkoła która prowadzi wojenki ze studentami prędzej czy później upadnie z braku chętnych, przecież to nie średniowiecze, na świat bardzo szybko wychodzą różne patologiczne sytuacje. A jeśli chodzi o uczelnie Chodkowskiej to powiem tylko że odradzam.
    11.10.2014
  • abcdef

    studenci dawnej Wyższej Szkoły cła i Logistyki są mocno wkurzeni na połączenie obu szkół. Zapisali się do szkoły X a wychodzi na to że ukończą szkołę Y która ma zdecydowanie gorszą opinię niż szkoła X do której się zapisywali.
    22.09.2014
  • ajax

    Przez wzgląd na szacunek dla studentów i absolwentów wydziałów prawa w całej Polsce Uczelnia Chodkowskiej powinna zrzec się uprawnień do prowadzenia kierunków prawno-administracyjnych.
    16.09.2014
  • kolorowa papuga

    Bardzo dobra szkoła jedna z najlepszych w kraju, wykładowcy nie są z przypadku są wybitnymi specjalistami ze swoich dziedzin. Szkoła wiele daje ale i wiele wymaga jak komuś nie pasuje to oczywiście może sobie poszukać innej szkoły.
    11.08.2014
  • nomen omen

    odradzam
    09.08.2014
  • ludwik

    Jeśli chodzi o licencjat z prawa, to od niedawna polskie przepisy umożliwiają uczelniom prowadzenie takich studiów. Ale warto pamiętać że jest to rzecz bardzo kontrowersyjna która bardzo szybko może przestać obowiązywać, to znaczy że w każdej chwili studia prawnicze znów mogą być wyłącznie jednolite magisterskie. Szkoła miała kiedyś bardzo dobrą opinię którą straciła, i nie jest to moim zdaniem wynik spisku cyklistów i tramwajarzy. Jeśli zależy ci na prawie to polecam poszukać innej szkoły.
    01.08.2014
  • akuku

    Cy ktoś wie jak z prawem na ten uczelni ? Oferta edukacyjna jaką zaprezentowali na swojej stroni wygląda delikatnie mówiąc podejrzanie, bowiem w Polsce nie funkcjonuje od jakiegoś czasu coś takiego jak licencjat z prawa. A opinie też mają różne, jak myślicie warto składać papiery czy szukać innej szkoły ?
    25.07.2014
  • elena

    nic dobrego o tej szkole nie powiem kicha totalna
    24.07.2014
  • pjw87

    To ta uczelnia ma jeszcze tupet funkcjonować i "kształcić" absolwentów ?
    17.07.2014
  • elka

    Odradzam szkołę bardzo nieprzyjazna,nerwowa atmosfera, ale co kto lubi ...
    14.07.2014
  • kitaro

    Parafrazując kultową reklamę "doniosłem już na waszą uczelnię, komu trzeba". Przykro mi że tak wyszło,ale sami zrozumcie, płacę więc wymagam. Wymagam szacunku i wymagam obiektywizmu w podejściu do mnie jako studenta.
    03.06.2014
  • jagna

    pisałam długą wypowiedź i mi nie zapisało, bo nie dałam tego słowa z obrazka, więc teraz tylko krótko: czy oni mają na Chodkowskiej kierunek Logistyka? czy tylko specjalności logistyczne na Stosunkach Międzynarodowych?
    26.05.2014
  • emma77777777777

    Rzeczywiście, koleżanka u dołu ma rację, płacąc za studia płacimy nie tylko za usługę edukacyjną ale również za poczucie bezpieczeństwa w relacjach z pracownikami uczelni. Nie będę polecała szkoły ani jej odradzała, sami zdecydujcie :P Kiedyś szkoła była tania więc kusiła, teraz PODOBNO podrożała, czy jest to obecnie najlepszy wybór ? Moim zdaniem nie ponieważ w Warszawie pełno jest po prostu lepszym szkół.
    23.05.2014
  • klaudia

    ja jestem zadowolona, wydaje mi sie, ze wlasnie uczelnia sie stara i ma swiadomosć, ze od naszych słów brdzo dużo zależy, bo jeśli my będziemy o szkole wypowiadać się dobrze, to inni tu przyjda, jak dla zmiany są na lepsze, być może to efekt łączenia uczelni, w mojej grupie ludzie są zadowoleni
    23.05.2014
  • inka

    fajna szkoła polecam
    16.05.2014
  • PAweł

    Dzieci drogie w Polsce jest od groma szkól wyższych, studiujcie wszędzie byle nie tu,to taka moja rada od starszego i bardziej obytego ze środowiskiem akademickim kolegi dla potencjalnych kandydatów.
    06.05.2014
  • domi

    Mam złe wspomnienia z uczelni. Dyplomu tu nie broniłam, życzę tej szkole by wykreślono ją z rejestru szkół wyższych.
    05.05.2014
  • Iza

    Dodam że pisząc "lepszych" i "gorszych" nie mam bynajmniej na myśli zdolności naukowych studentów, mam na myśli coś innego :P
    01.05.2014
  • Iza

    Uczelnie znam z opowiadań (od wiarygodnych ludzi). Przykre zaiste jest, że na prywatnej uczelni gdzie ludzie PŁACĄ i w dodatku jeszcze na wydziale prawa możliwa jest segregacja na tych lepszych i gorszych studentów :(
    01.05.2014
  • Jadźka

    Dno omijać i nie polecać nikomu. W Warszawie jet mnóstwo prywatnych szkół które coś oferują w zamian za czesne swoim studentom. Po co tracić czas na to coś ?
    22.02.2014
  • Margot

    studiowałam zarządzanie i nie było źle. Zajęcia niektóre mało atrakcyjne i czasami długie przerwy pomiędzy zajęciami to minusy uczelni.. Dziekanat nawet ok, grupa zgrana na zajęciach i czasami po. Przed wyborem poczytajcie na temat szkół ale wydaje mi się, że wszystkie prywatne mają ten sam poziom
    12.01.2014
  • Agata

    Ktoś poniżej napisał mądre słowa, że jak się chce uczyć to nieważne w jakim trybie się będzie studiowało i nieważne gdzie, ważne, żeby się chciało. Ja ukończyłam uczelnie Chodkowskiej rok temu (byłam na prawie), przykładałam się do nauki, chodziłam na wszystkie wykłady, kułam po nocach… Nie uważam, żeby wiedza na tej uczelni była źle przekazywana. Owszem, są zajęcia, które nie wzbudzają jakiegoś wielkiego zachwytu, ale pokażcie mi uczelnie, na której wszystkie zajęcia są interesujące – nie ma takiej. Studia ukończyłam z konkretną wiedzą i bardzo dobrą znajomością prawa, czego dowodem jest dostanie się do kancelarii.
    09.01.2014
  • Administrator

    Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    26.12.2013
  • hlhlkjl

    szkoła zła z rożnych powodów, omijać ją a jak się ją ukończyło to się nie przyznawać tylko pokazać świadectwo maturalne swojemu pracodawcy i tyle.
    21.12.2013
  • Zosia

    Mój chłopak studiował prawo na tej uczelni i zdał egzamin na aplikację radcowską - to chyba samo mówi za siebie. Poziom na tej uczelni nie może być niski, tym bardziej, że on nie był jakimś orłem na roku. W ostatnim czasie podobno dużo osób zdało egzaminy na różne aplikacje.
    28.10.2013
  • drogi

    Ja zamierzam iść na pierwszy rok studiów na zarządzanie do Chodkowskiej na tryb stacjonarny. I mam pytanie czy jest duża różnica między trybem stacjonarnym a niestacjonarnym. Po prostu mam problem czy nie lepiej przenieść się na tryb niestacjonarny. Co proponujecie ?
    01.10.2013
  • Danusia

    uważam, że wiele z poniższych opinii jest krzywdzących. Jak ktoś chce się uczyć, to nie ma znaczenia czy studiuje w prywatnej szkole czy publicznej. Sama skończyłam Chodkowską i zetknęłam się z naprawdę rewelacyjnymi nazwiskami: doktor Zdziennicki, profesor Barcz czy doktor Tomkiewicz. To świetni teoretycy i praktycy i dużo się od nich nauczyłam. Pewnie, że w szkole prywatnej łatwiej o dobre oceny, ale szkoła sama w sobie, przynajmniej Chodkowska, stwarza przecież studentom możliwości, by zdobywana przez nich wiedza była w pełni wartościowa (nie gorsza i nie lepsza od wiedzy studentów uczelni państwowych.
    26.09.2013
  • herman piernik

    Jeśli koniecznie chcecie na prywatne studia to idźcie do Łazarskiego albo do Koźmińskiego. Omijajcie uczelnie Chodkowskiej szerokim łukiem.
    28.08.2013
  • Lidka

    Mam znajomego który prowadzi włąsną kancelarię. Zaznaczam że ja z branży nie jestem. Natomiast kolega który ową kancelarię prowadzi opowiadał mi że chciał dać stałe zatrudnienie jakiemuś młodziakowi po prawie który zajmowałby się szeroko rozumianą asystą - jedynym warunkiem było posiadanie magistra i biegła znajomość angielskiego specjalistycznego. Jako że prowadzi swój biznes w małej miesjcowości zgłosiło się do niego tylko dwóch kandydatów: jeden po Chodkowskiej drugi po Uniwersytecie Łódzkim. Dziewczyna z Chodkowskiej chwaliła się piątkami z przedmiotów i piatkowo obronioną pracą magisterską, jakimiś stypendiami rektora i bóg wie czym jeszcze. Chłopaczyna z Łodzi miał średnią z ocen z przedmiotów "3" i magistra obronionego na czwórkę, zero stypendiów i często poprawki z przedmiotów. Mój kolega chcąc rozstrzygnąć sam kto ma lepsze kwalifikacje do pracy (jak na polskie realia bardzo intratnej) dał każdemu po przykładowym teście na apikację radcowską , a potem analogicznie po teście językowym. Dziewczyna odpowiedziała prawidłowo na jakieś 10% pytań, chłopak z Łodzi na nicałe 50%. Test językowy chłopak zdał prawie w 100%, dziewczyna jak się w trkcie testu okazało miała problemy z elementarną wymową angielskich słów, generalnie kolega mówił że test zdała na jakieś 30 % (a więc jak zażartował załapała by się na maturę giertychowską). Ostatecznie pracę dostał chłopak z Łodzi. to tyle co miałam do opowiedzenia :)
    28.08.2013
  • Artur

    Oj przepraszam akurat poziom nauki na wydziale prawa tu i na uniwerku to niebo a ziemia. Absolwent wydzialu prawa Chodkowskiej to z reguły człowiek który nauki prawa tylko liznął w porównaniu do osoby która musiała ostro zap*dalać na takich uczelniach jak Jagiellonka czy UW. Także kitu młodym licealisom i maturzystom a tym bardziej pracodawcom proszę nie wciskać. W życiu nie ma nic za darmo: chcesz mieć wartościowy dyplom to musisz sie uczyć i basta.
    27.08.2013
  • Caroline

    Mnie Chodkowska też się podoba, skończyłam właśnie drugi rok zarządzania i planuję zostać tu na magisterkę. Atmosfera na uczelni jest super, świetnych ludzi poznałam dzięki tym studiom, a poziom nauki nie odbiega od tego na uniwerku. Są też duże możliwości wyjazdów na zagraniczne stypendia i staże czy wymiany studenckie.
    19.08.2013
  • Dominika

    Słuszna uwaga. Jako absolwentka chodkowskiej jestem generalnie zadowolona z tych studiów. Zrobiłam licencjat z finansów i rachunkowości na dziennych, magisterkę już na zaocznych, bo poszłam do pracy. Byłam dobą studentką, więc miałam stypendium rektora plus stypendium socjalne przez jakiś czas, więc z kaską nie było problemu. Wykładowcy bardzo kompetentni i z dużym przygotowaniem praktycznym, co nie zawsze jest normą na uczelniach państwowych. Trudno mi oceniać inne kierunki, ale FiR na pewno mogę polecić
    13.08.2013
  • sylwia

    nawet jeśli to robią to moim zdaniem to i tak nie przyniesie wielkich rezultatów bo zawsze prawdziwi studenci zdementują plotki i napiszą jak jest naprawdę w danej szkole...
    06.08.2013
  • Anonim

    UWAŻNIE CZYTJCIE KOMENTARZE DOTYCZĄCE SZKOŁY, ISTNIEJE PODEJRZEŻENIE ŻE CHODKOWSKA ORAZ INNE PRYWATNE UCZELNIE WYNAJMUJĄ LUDZI DO ZAMIESZCZANIA OPINII O SZKOŁACH (PRZEWAŻNIE TYCH POZYTYWNYCH OPINII ).
    26.07.2013
  • nisom

    @matt Byłam na zarządzaniu. Specjalność nie ma znaczenia bo i tak czy siak dostajesz te same przedmioty co inni. Na licencjacie po prostu robisz temat pod swoją specjalność i tyle. Matematyka jest prosta, wszędzie na uczelniach jest podobna. I tak na dobrą sprawę, nie wiem czy jest sens polecać tą uczelnię. Podczas 3 lat miała dobre i złe strony, ale pod koniec mojej edukacji, już nie miałam siły na tą uczelnię.
    25.07.2013
  • matt

    Rozważam pójście na Uczelnie Heleny Chodakowskiej na kierunek Zarządzanie o specjalności marketing i public relations . Może ktoś powiedzieć opinie o tym kierunku . Również chciałbym zapytać się na jakim poziomie jest matemtyka i czy jest jej dużo ? Dzięki z góry za odpowiedź .
    02.07.2013
  • studentka

    Będąc na 3 roku studiów licencjackich i rozmawiając z innymi osobami, studiującymi na uczelniach państwowych, wiem, że wszędzie jest to samo, a mimo to za każdym razem kiedy idę do Dziekanatu wiem, że nie zostanę potraktowana jak kolejny problem. To samo tyczy się wykładowców. Tutaj dodatkowo mam możliwość spotkania się z praktykami, co z kolei jest wielkim plusem na kierunku Bezpieczeństwo Wewnętrzne. Jeśli chodzi o osoby to cóż... mogę powiedzieć, że pomimo tego, że na uczelni spotkały się osoby o różnych charakterach i zainteresowaniach (niektóre zajęcia łączone z innymi kierunkami) to byliśmy w stanie się dogadać i nikt nikomu problemu nie robił. Podsumowując- warto się poważnie zastanowić i rozważyć za i przeciw każdej uczelni.
    13.05.2013
  • magda

    Czy ktoś studiuje Finanse i Rachunkowość? Możecie coś więcej powiedzieć o tym kierunku i o uczelni? Wybieram się tam na zaoczne (dzienne odpadają ze względu na pracę).
    11.05.2013
  • ck

    WSZiP ma swoje mocne i słabe strony. Wydział Prawa z pewnością należy do tych mocnych. Uczelnia ma oczywiście pewne niedociągnięcia. Są jednakże one zdecydowanie mniej uciążliwe niż na publicznych uniwersytetach czy innych szkołach prywatnych. Uczelnia dba o wysoki poziom kadry, który jest zdecydowanie największą zaletą Chodkowskiej. Podsumowując - polecam.
    10.05.2013
  • ck

    WSZiP ma swoje mocne i słabe strony. Wydział Prawa z pewnością należy do tych mocnych. Uczelnia ma oczywiście pewne niedociągnięcia. Są jednakże one zdecydowanie mniej uciążliwe niż na publicznych uniwersytetach czy innych szkołach prywatnych. Uczelnia dba o wysoki poziom kadry, który jest zdecydowanie największą zaletą Chodkowskiej. Podsumowując - polecam.
    10.05.2013
  • Kubson

    Moim zdaniem jest to jedna z lepszych warszawski uczelni, a jej absolwenci (albo przynajmniej ta cześć z nich, której naprawdę zależy na wykształceniu) w przyszłości może spokojnie konkurować z ludźmi po innych uczelniach. Mam znajomych na uniwerku, czy w innych miastach, którzy studiują ten sam kierunek i podczas rozmów z nimi nie mam poczucia, że wiem mniej, ba z niektórych przedmiotów mam wrażenie ze wiem sporo więcej. Poza tym, uczelnia kładzie nacisk na przedmioty stricte-kierunkowe, a przedstawia jedynie podstawy z tych ,,mniej przydatnych'' jak np. łacina. Myślę, że nie jest złym wyborem ;)
    10.05.2013
  • balu_89

    A mnie się tutaj podoba. Studiuje na Chodkowskiej prawo i nie mam z tego powodu żadnych kompleksów. Profesjonalizm wykładowców na moim wydziale jest na najwyższym poziomie. Poza tym szkoła daje prace, mi przynajmniej znalazła w ciągu tygodnia od złożenia CV do tamtejszego biura karier
    10.05.2013
  • gosc

    a ja znam te uczelnie od dobrej strony ;-)
    10.05.2013
  • ewa

    Jeśli jesteście z bardzo bogatych rodzin i nie musicie się martwić o przyszłość bo dostaniecie spadek albo udziały w rodzinnych majątkach pozwalające wam nic nie robić do końca życia polecam Chodkowską. Ja jestem ze średnio zamożnej rodziny i nie stać mnie na byle jakie wykształcenie, bo muszę mieć na uwadze swoją przyszłość zawodową. Zatem, intelektualistycznie patrząc, odradzam tą szkołę.
    16.04.2013
  • Administrator

    Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    11.04.2013
  • pańcia

    ups przepraszam małe sprostowanie, nie "pozwach sądowych" a pismach kancelaryjnych wysłanych owym pannicom przez zaprzyjaźnionego adwokata :) Sprawę załatwiliśmy ugodowo.
    11.04.2013
  • pańcia

    Od dziecka mieszkam w Warszawie. Jestem ze średnio zamożnej rodziny, nieco wyższej klasy średniej. Moi znajomi to sami Warszawiacy i zero patologii. Studia na Chodkowskiej pozwoliły mi poznać szereg środowisk o których kontakt nigdy w życiu z własnej woli bym nie zabiegała (wsióry narkomańskie), a żeby było zabawniej te środowiska próbowały zrobić ze mnie patologię i wariatkę. Powiem tylko tyle że sprawa skończyła się na trzech pozwach sądowych wobec moich koleżanek z wydziału i odzyskałam spokój. Uczelnię zmieniłam nie powiem na jaką. Chcę tylko przestrzec przed Chodkowską. Bardzo zła uczelnia z tragiczną atmosferą.
    11.04.2013
  • wtajemnmiczony

    Jacy studenci taka uczelnia, jaka uczelnia tacy profesorowie itd ... Dno i metr mułu.
    10.04.2013
  • Janusz

    Jeszcze parę słów do użytkownika Duch_Wody. Jesteś w błędzie. Istnieje porzekadło "z kim przystajesz takim się stajesz". Otoczenie ma ogromny wpływ na naszą osobowość. Ja osobiście na Chodkowskiej więdłem, rodzina nie wiedziała co się dzieje, sam się zastanawiałem czy nie udać się do poradni psychologicznej. W końcu przerwałem tam naukę, wyemigrowałem do Łodzi i obecnie studiuję ten sam kierunek na ichnim uniwerku. Gdybyś mnie poznał studiującego na Chodkowskiej i teraz studiującego na UŁ nie uwierzyłbyś że w takim krótkim czasie człowiek może tak bardzo zmienić się na lepsze (w moim przypadku nie tyle zmienić co wrócić do dawnej formy). Ludzie którzy wytrzymują atmosferę na Chodkowskiej świetnie nadawali by się do służby w więziennictwie, bo to sztuka pomimo tak depresyjnych klimatów jakie w tej szkole panują zachować równowagę psychiczną.
    04.04.2013
  • Janusz

    Ogólnie mówiąc, nie da się obiektywnie ocenić jakiejkolwiek szkoły. Są ludzie którzy z Chodkowskiej są zadowoleni - ich życie ich sprawa. Ja pamiętam, jeszcze chodząc do 3. klasy gimnazjum (miałem wtedy 15 albo 14 lat) mijając czasami tą szkołę myślałem sobie zawsze "musiałoby mnie po*bać żeby tu studiować". Potem zdałem maturę, poszedłem do Chodkowskiej (w końcu człowiek jak dojrzewa zmienia postrzeganie świata) i przyznam że ja jako ten nieznający wydawałoby się życia nastolatek miałem więcej oleju w głowie niż jako świeżo upieczony dorosły. Nie polecam tej szkoły, jest strasznie mała, trudno nawiązać znajomości, a renoma też jest rzeczą dyskusyjną. Poziom nauczania zależy od wydziału. Na moim był tragiczny.
    04.04.2013
  • maxi

    można tu studiować - tylko po co ?
    21.03.2013
  • Duch_Wody

    Chodkowska... z moich doświadczeń wynika, że nie ważne jaką Uczelnię się kończy. Czy będzie to Chodkowska, czy Koźmiński czy Uniwerek, jeśli samemu się nie rozwijasz i nie wkładasz wiele wysiłku w to, aby coś w życiu osiągnąć. Może faktycznie USOS nie jest miejscami najlepszym wynalazkiem na świecie, ale obecnie każda Uczelnia go posiada. Może Uczelnia nie posiada zbyt wielu utytułowanych wykładowców, ale Ci co są na prawdę chcą pomóc i pomagają. Atmosfera faktycznie u mnie w grupie luźna. Pani w Dziekanacie - wiadomo - mają lepsze i gorsze dni, ale powiedzmy sobie szczerze: czy istnieją Dziekanaty doskonałe? No może tylko te godziny otwarcia mogliby wydłużyć. Faktycznie miałem tutaj promotora, którego już nie ma i Uczelnia nie wie, co z tym fantem zrobić... a moja praca wisi w powietrzu... finansowo przystępna Uczelnia - biorąc poziom kar na UW i ALK to nawet idą studentowi na rękę. Na koniec chciałbym tylko znowu podkreślić, że SUDENT nie oznacza, że wykładowca ma wtłuc WAM całą wiedzę do głów, tylko sami musicie się pofatygować i ją zdobyć - to właśnie oznacza studiowanie (wykładowca jest tylko kierunkowskazem). A żeby zdobyć pracę, to i tak musicie odbębnić za darmoche staż - cokolwiek byście nie kończyli.
    28.02.2013
  • XXX

    Miałaś 2 zlote zaległości w płatnościach i chcesz pobrac kartę do wpisu? Zapomnij! Nawet jeśli przedstawisz potwierdzenie przelewu i uregulowania płatności, to póki P. Księgowa nie raczy przytaszczyć dupska do szkoły i zaksięgować tą płatnośc, to według systemu jesteś dłużnikiem i nic ci się nie należy. Secundo - potrafią zwolnić wykładowcę zaraz po egzaminavh, nim zdąży zrobić wpisy i jesteś w czarnej dupie - jeśli nie ograniesz się z wpisem przed konkretną datą płacisz 150 zł kary. W dziekanacie siedzą baby które mają studenta totalnie w dupie. Kiedy pisałam tam licencjat po 2 miesiacach przeniesiono mojego promotora do innego miasta - przez kolejne 2 miesiace nie potrafili zdecydować co z tym fantem zrobić i kim go zastąpić. W ciągu jednego dnia pomiędzy zajęcciami potrafią być 3-godzinne luki. Dział planowania ma w dupie że studenci siedzą io kręcą młynki kciukami przez trzy godziny bo szkoła zlokalizowana jest na takim skończonym zadupiu że nie ma nawet gdzie iść. ODRADZAM!
    23.02.2013
  • student

    Po wprowadzeniu systemu USOS poziom biurokracji na tej uczelni to TRAGEDIA
    23.02.2013
  • Mokka76

    a jak sie ma sprawa studiowania zaocznie na st.II stop.kierun.zarządzanie -psychlogia w biznesie.zastanawiam sie czy wart jak wyglada sprawa zajazdów
    20.02.2013
  • Nati

    Uczelnia Heleny Chodkowskiej w Warszawie to wymarzona uczelnia dla mnie. czuje się tam naprawdę dobrze. sam budynek jest ogarnięty, wykładowcy przykładają się do swojej pracy. Gdyby nie egzaminy i uczenie się do nich byłoby idealnie ;d
    06.02.2013
  • florcia

    właśnie skończyłam podyplomówkę i jestem w totalnym szoku:) kadra to praktycy a nie teoretycy, biblioteka świetnie zaopatrzona - bardzo fajne Panie - obsługa na wysokim poziomie.
    27.12.2012
  • florcia

    właśnie skończyłam podyplomówkę i jestem w totalnym szoku:) kadra to praktycy a nie teoretycy, biblioteka świetnie zaopatrzona - bardzo fajne Panie - obsługa na wysokim poziomie.
    27.12.2012
  • suzie

    Uczelnia Heleny Chodkowskiej w Warszawie była strasznie zachwalana, przedstawiona w samych superlatywach. Więc moja siostra gdy wybierała uczelnię dla siebie, poszła właśnie tutaj. I już po pierwszym semestrze bardzo się rozczarowała. Obsługa beznadziejna, nikt się nie interesuje studentem, zero organizacji. Nie chciała się dłużej męczyć i wybrała inną uczelnię w Warszawie. Teraz w końcu jest zadowolona.
    05.12.2012
  • kokoro

    Jestem na trzecim roku zarządzania (dzienne). W ciągu 2 lat zdążyło tu się dużo zmienić, nawet nie mam pojęcia jak się nazywa mój wydział. Dziekanat jako tako może być, biblioteka uboga, co do wykładowców mam mieszane uczucia, ale zależy kto co lubi. Zgodzę się z tym, że kiepsko są dobierane przedmioty. Mam wrażenie, że aktualnym semestrze są wciskane na siłę, byleby coś było. Jednak jak ktoś się zastanawia wybrać tą czy inną warszawską uczelnię - radzę iść tutaj, jest spoko klimat.
    10.11.2012
  • poważnie?

    jestem w szoku, bo wydawalo mi sie, ze to naprawde jedna z lepszych uczelni w Warszawie z prywatnych, ja co prawda nie podyplomowki, ale licencjackie mam przed soba, ale to moze byc jeszcze gorzej z nasza obsluga, a ktora wedlu ciebie szkola z Warszawy wchodzi w gre z kierunkiem administracja, ewentualnie zarzadzanie?
    30.10.2012
  • aaaaaaaaaaaaa

    studia podyplomowe na tej uczelni to pomyłka. zero zaangażowania, paskudna obsługa w "dziekanacie", włącznie z wyśmiewaniem, próby wybielania się przez personel poprzez wciskanie kłamstw studentom, zero kontaktu mailowego, chamskie odpowiedzi pracowników, poziom zerowy.
    17.10.2012
  • nowy kierunek?

    czy psychoseksuologia to jest kierunek studiów???? bo z tego filmiku to nie wynika, czy specjalnosc?
    13.09.2012
  • rozważna

    Chodakowską bardzo miło wspominam, pomyśleć że tak jest po tym co tu przeżyłam w pierwszym roku! Najpierw nikogo znajomego, ludzie jakoś się pogrupowali w pierwszym tygodniu, kiedy chorowałam i nie chodziłam na zajęcia, później problemy z sesjami. Ale od drugiego roku było sto razy lepiej i teraz pozytywnie wspominam czas spedzony w uczelni heleny chodakowskiej w warszawie
    22.08.2012
  • trivia

    W tym roku skończyłam licencjat, obroniłam go, super. Idę teraz na magisterkę, na szczęście przyjęli mnie na innej uczelni, bo tego środowiska już bym nie zniosła. Ani promotora nie miałam spoko, anie innych wykładowców specjalnie zaangażowanych. Zazwyczaj mialam wrażenie, że praca to dla nich przykły obowiązek, a nie coś co chcieli robić, źle się studiuje w takim środowisku.
    02.08.2012
  • kamilll

    Studiowałem zaocznie na kierunku stosunki międzynarodowe. Szkoła ta praktycznie co roku utrzymuje się w czołówce rankingów prywatnych uczelni w kraju, jednak nie odczułem aby poziom nauczania czy przekazywanej wiedzy był ponad przeciętnej. Moim zdaniem kiepsko dobierane są niektóre przedmioty, nie uczą wiedzy przydatnej a wykłady bywają niezwykle nudne, oczywiście nie wszystkie. W dziekanacie natomiast większość spraw można załatwić od ręki, pracownicy przeważnie są pomocni i starają się jak mogą Uczelnię mogę polecić osobom chcącym studiować dziennie, z tego co wiem zajęcia są ciekawsze, wygląda na to że wykładowcy bardziej się starają
    28.07.2012
  • !!!???

    no ale chyba nikt o zdrowych zmyslach, kto mieszka w okolicach Warszawy albo w mazowieckim nie pojedzie na administracje do Nowego Sacza, no bez przesady, w koncu w Wawie jest opor uczelni z administracja i to na naprawde wysokim poziomie, a do Nowego Sacza to ja sobe na wycieczke pojade w wakacje i Beskid Sadecki zalicze, cha, cha
    24.06.2012
  • tola43

    jeśli pytasz o administrację to najlepszą szkołą prowadzącą ten kierunek jest Wyższa Szkoła Biznesu w Nowym Sączu, słyszałam, że maja bardzo dobrą kadrę (wymagającą ale jak widać daje to efekty)
    22.02.2012
  • gdzie na pedagogike?

    Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
    15.02.2012
  • rachun

    mnie interesuje bezpieczeństwo wewnętrzne, czy mozecie cos na tena temat podeslac. na stronie bylem, poczytalem, podoba mi sie, ale tam nie pisza, jak wygladaja zaliczenia i ile osob odsiewa sie po pierwszym roku. dodam, ze zamierzam studiowac zaocznie i pracowac jednoczesnie, wiec stopien trudnosci jest dla mnie dosc wazny, bo nie chcialby bulic i miec wylot.
    14.02.2012
  • jowisz

    to jedna ze starszych uczelni warszawskich i ma dobra opinie, staraja sie trzymac poziom i nawet im sie to udaje.
    14.02.2012
  • Marzena

    Jak ktos na administracje albo prawo sie wybiera, to do Chodkowskiej smialo. Uczelnia ma wysoka opinie wsrod studentow. Nie slyszalam glosow negatywnych.
    30.05.2011