Opinie o Uczelni Collegium Civitas w Warszawie (CC Warszawa)

Komentarze (138)

  • Pinokio

    Czy ktoś zmieniał uczelnię w trakcie roku akademickiego na CC?
    26.11.2018
  • Klaudia

    Hej ktoś studiuję może kryminologie? x:
    07.10.2018
  • Nemo

    Studiuję stosunki międzynarodowe i poza czesnym, nie podzielam Twojego zdania. Poza wiedzą teoretyczną, wykładowcy dzielą się swoimi doświadczeniami, ale dzięki temu wykłady są ciekawe, zwłaszcza u byłego, przemiłego Ambasadora. Ekonomia zaliczona. Nie było tak źle.
    24.09.2018
  • Kiwi

    Studiowałam Stosunki międzynarodowe zaocznie. Atmosfera luźna, ale wykładowcy raczej traktują te zajęcia jako nobilitację swojej osoby. Poziom wcale nie jest bardzo wysoki, raczej "leci się po łebkach". Uwaga na Pana od ekonomii- to przedmiot, którego nie zdaje 90 % studentów, a wykładowcę to jeszcze cieszy. Niestety zawiodłam się a studia do najtańszych nie należą.
    21.09.2018
  • Ania

    Ja również będę studiować dziennikarstwo i nowe media od tego roku :)
    18.09.2018
  • Kiki

    Pati ja sie wybieram
    16.09.2018
  • Pati

    Są tu może studenci przyszłego pierwszego roku dziennikarstwa i nowych mediów? :D
    12.09.2018
  • Margo

    Wybór uczelni to zawsze ryzyko. Moim zdaniem trafiłam dobrze. Polecam dziennikarstwo. Dobra atmosfera, mili ludzie, brak nudy i miejsce mega.
    10.09.2018
  • wika

    Jak jest z socjologią na tej uczelni? Słyszałam bardzo dobre opinie, ale zastanawiam się czy wybrać się tam. Jak atmosfera, zajęcia, wykładowcy itp?
    06.09.2018
  • Mike

    Studiuje Stosunki Międzynarodowe na tej uczelni, moja dziewczyna natomiast marketing, reklame i nowe media na socjologii. Jesteśmy bardzo zadowoleni, poziom super, wykładowcy i atmosfera tez. Czesne w stosunku do niektórych uczelni tez nie sa ogromne. Polecam
    06.09.2018
  • Klaudia

    Hej czy ktoś wybiera się na stosunki międzynarodowe ze specjalizacja- marketing nowe media i reklama????
    18.08.2018
  • Jimbo

    @Alicja , ja prawdopodobnie z kąd jesteś? WWA?
    16.08.2018
  • Alicja

    Idzie ktos na Socjologie - marketing, reklama nowe media stacjonarnie?
    11.08.2018
  • ...

    Sssss, nie wiem jaki jest dolny próg, ale ze 152 punktami przyjmują. Informują szybko, nie trzeba czekać na wrzesień.
    07.08.2018
  • Maciek

    ktos zarządzanie?
    05.08.2018
  • kasia

    Czy idzie ktos na zarządzanie I stopnia w tym roku? Jest jakas grupa na fb? :)
    05.08.2018
  • Sssss

    A jak to jest z przyjeciami? Dostaje się każdy na niestacjonarne kto ma wymagana liczbę punktów czy jest duża selekcja? Wyniki podają po zakończeniu rekrutacji we wrzesniu czy wcześniej?
    01.08.2018
  • Mika

    Hej, byliście na tym? https://www.civitas.edu.pl/pl/oferta-edukacyjna/komunikacja-multimedialna-tworcy-internetowi-social-media-i-wideo-w-sieci-i-st-stacjonarne Zastanawiam się czy dla mnie, jak oceniacie, warto?
    31.07.2018
  • Bocce

    Szkoda było opuszczać. Fajny czas i dobre wspomnienia. Zaczynałem na stacjonarnych, skończyłem na niestacjonarnych i pracowałem w tym samym czasie. Wojtek, socjolog
    31.07.2018
  • Ares

    Potwierdzam uczelnia jest naprawdę w porządku, wykładowcy nastawieni na studenta, zmieniam teraz kierunek ale ogolnie nie żałuję. Z minusow to troche czesne wysokie.
    25.07.2018
  • jonny

    Czy ktoś może napisać o kierunku marketing, reklama i nowe media w trybie zaocznym? jak z poziomem trudności? jak matematyka?
    14.07.2018
  • ania

    A czy ktoś wybiera się do Collegium Civitas na studia azjatyckie. A może ktoś już studiuje i może coś powiedzieć o tych studiach?
    03.07.2018
  • Klaudia

    Jesli chodzi o dziennikarstwo i nowe media to bardzo polecam, zwlaszcza polsko-angielskie. Duzo praktycznych zajec i bardzo kontaktowi wykladowcy. Jesli ktos sie przyklada to na pewno da się duzo skorzystać ze studiow i ofert pracy czy praktyk proponowanych przez centrum karier.
    29.06.2018
  • izula

    ja się zastanawiam jeszcze jaką uczelnię wybrać. O Collegium Civitas słyszałam że jest to dobra uczelnia. Wybieram się na dziennikarstwo i z tego co widziałam na stronie, to mają bardzo dużo znanych dziennikarzy. Czy ktoś może coś jeszcze powiedzieć o Collegium Civitas?
    24.06.2018
  • Student

    Kierunek Stosunki międzynarodowe-negocjacje w dyplomacji jest świetny! Serdcznie polecam wybrać właśnie CC jeżeli komuś zależy na wysokim poziomie nauczania i wspaniałej atmosferze
    23.06.2018
  • king

    mogłby ktoś wypowiedzieć się na temat analizy danych, big data i kodowanie na zarządzaniu lub o cyberbezpieczeństwie na stosunkach miedzynarodowych? :)
    23.06.2018
  • zuza

    Julie, ja studiuje Marketing, reklama i nowe media - ja jestem zadowolona, wykładowcy są super, na zajęciach są fajne ćwiczenia. Ja polecam
    22.06.2018
  • Agnieszka

    Jestem bardzo zadowolona z wyboru Collegium Civitas, fajni ludzie, wykładowcy też.
    12.06.2018
  • Administrator

    Komentarz usunięty, naruszenie regulaminu.
    23.05.2018
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    14.05.2018
  • Justyna

    WIEDZA O WINIE. MEDIA, RYNEK, KULTURA.: Podyplomowe. Ktoś, coś? Warto?
    23.04.2018
  • Julie

    „Marketing, reklama i nowe media- ktoś coś? Warto ? Jakieś opinie??
    19.04.2018
  • Wika

    Hej, czy ktoś z was studiował w języku angielskim? Czy szybko da się wdrożyć w codzienne używanie języka jeśli ktoś uczy się dużo sam oraz w szkole? oraz chciałam zapytać, czy przy studiach w jęz angielskim są jakieś wyjazdy typu erasmus?
    16.04.2018
  • Dąb

    Witajcie, jak to jest z kierunkiem Socjologa - pod kątem obecności matematyki, wszelakich obliczeń i ich różnych form związanych z przedmiotami kierunkowymi jakie tam występują? Jak wyglądają mniej więcej plany zajęć na studiach stacjonarnych I stopnia, chodzi mi o liczbę przedmiotów, rozkład godzinowy, ile dni tygodnia jest zajętych?
    10.04.2018
  • Brzoza

    Dario, na studiach II stopnia zajęcia z reguły odbywają się wtorek-czwartek, o ile nie wybierzesz języka obcego jako fakultetu. Z reguły jest 9-10 zajęć w semestrze.
    09.04.2018
  • Daria

    Jak wyglądają zajęcia na studiach II stopnia (stacjonarne) na socjologii/stosunkach międzynarodowych? Ile dni w tygodniu, jak długo trwają?
    07.04.2018
  • Poz

    Lektoraty trzeba zaliczyć, nie wiem jak jest na studiach po polsku, ja studiuje w angielskim i miałam w empiku drugi język przez 2 lata i bardzo dobrze to wspominam.
    10.10.2017
  • Borówka

    Na dniach muszę wykonać test poziomujący w szkole empik, z którą CC ma podpisaną umowę. Czytałam wiele negatywnych opinii o tej szkole językowej i w związku z tym mam pytanie: jako że w grudniu przystępuję do egzaminu CAE w British Council, czy po uzyskaniu pozytywnego wyniki mogę wypisać się z zajęć w empiku mając w garści zaliczenie lektoratu? Nadmienię, że będzie to w połowie semestru, czy nie będzie to przeszkodą do wypisania się?
    25.09.2017
  • katia

    Z tego co wiem, podczas studiów można zmienić specjalizację, ale trzeba pewnie nadrobić różnice w przedmiotach
    25.09.2017
  • patka

    Axel R ja idę na kryminologię ;)
    17.09.2017
  • Angela

    * przedmioty są identyczne dla całego kierunku, przepraszam za błąd.
    04.09.2017
  • Angela

    Mam takie pytanie: studiuję socjologię ze specjalizacją marketing, reklama i nowe media. Zastanawiam się czy możliwa jest zmiana specjalizacji w trakcie trwania studiów. Oczywiście w obrębie tego samego kierunku. Przedmioty kierunkowe są identyczne dla każdej specjalizacji. Czy takie rozwiązanie jest możliwe? Jeśli tak, to w jaki sposób tego dokonać? Z góry dziękuję za pomoc.
    04.09.2017
  • AxelR

    Kryminologia. Ktoś? Coś?
    03.09.2017
  • Tom

    Dziennikarstwo na wysokim poziomie, dużo zajęć warsztatowych, praktycznych. Trzeba się naprawdę napracować. Na pewno zostaję w CC też na magisterkę! SM/Dyplomacja tez cieszy się dobrą opinią zarówno na polskich jak i anglojęzycznych studiach.
    10.08.2017
  • berrt

    Dziennikarstwo jest świetne. Można nieźle rozwinąć i poszerzyć swoje horyzonty. Sam kończę już licencjat, ale szczerze żałuję że trwają tylko trzy lata. Wielką zaletą jest to, że kierunek jest bardzo praktyczny. Na uniwerku trudno o coś takiego, a tutaj prace zaliczeniowe i praca przez cały rok przeważają nad egzaminami.
    09.08.2017
  • anne

    Co do studiów anglojęzycznych (International Relations - media, diplomacy) - super! Są wymagające i uczą bardzo dobrzy wykładowcy. Jeśli chodzi o studia w j. polskim i polsko-angielskie to też słyszałam dobre opinie od znajomych. Na pewno trzeba się uczyć żeby dobrze zdać, ale warto!
    07.08.2017
  • martin

    Jak wygląda dziennikarstwo? Słyszałem kilka dobrych opinii ale ktoś coś moglby powiedziec jak to wyglada od kuchni? ;)
    20.07.2017
  • Lilia/ Komunikacja zintegrowana

    Cześć!) Komunikacja zintegrowana - reklama, Public Relations, branding czy ma to sens na tej uczelni? warto studiować? i jak tam nie stacjonarne, da się ?
    15.07.2017
  • OLka

    Studiował ktoś cyberbezpieczeństwo II stopnia? jakieś opinie o tym kierunku? czy warto?
    08.06.2017
  • psychologia społeczna

    na kierunku Socjologia jest "Psychologia społeczna", kto robi taką specjalność na CC? Ile jest psychologii na tej socjologii? czy warto iść na taką ścieżkę kształcenia? Oczywiście bardziej interesuje mnie psychologia niż socjologia by the way. Czy jesteśie zadowoleni ze studiów tutaj? polecacie? 6600 zł za rok to niemało, pomijam te inne wpisowe jakieś. Gdzie ewentualnie szukać? poradzcie.
    18.04.2017
  • Karol

    Jeśli szukacie studiów w języku angielskim to zdecydowanie polecam tę uczelnię! Nie znalazłam w Warszawie lepszej szkoły, która ma taką dużą ofertę w tym języku. Polecam.
    20.03.2017
  • do Agata

    na Łazarskiego masz taki kierunek jako studia podyplomowe
    30.11.2016
  • Agata

    Hey. szukam studiow 2giego stopnia w kierunku e-marketing albo marketing internetowy? wiecie czy jest taki kierunek w Polsce ?
    19.11.2016
  • kk

    OLAAAAA, masz na myśli komunikację zintegrowaną?
    05.10.2016
  • OLAAAAA

    Hej. Czy jest tutaj ktoś kto studiował PR II stopnia zaocznie? Interesuje mnie czy jest na tym kierunków dużo przedmiotów związanych z PR czy raczej socjologicznych?
    09.06.2016
  • kamil.o

    mam wrażenie, że z roku na rok jest coraz więcej kobiet na tym kierunku, na pewno nie ma mowy o jakiejkolwiek dyskryminacji itp.; panie coraz chętniej wybierają tego typu kierunki
    03.06.2016
  • jeszcze o kryminologię

    wiem, że już był ten wątek, ale chciałabym się dowiedzieć więcej o studiach na kierunku Kryminologia. Ile jest dziewczyn na roku, czy przeważają faceci? Jaki jest poziom, jak trudny jest ten kierunek i co może sprawić największy problem w zaliczeniu? Jak oceniacie te studia z perspektywy studenta? czy polecacie ten kierunke?
    20.04.2016
  • Kulturalny

    Ponad 3000 zł za semestr do bardzo, ale to bardzo dużo. Znam szkoły, który za pełny rok akademicki zapłaci się 3500 zł. A tutaj mamy jedynie semestr. Szkoła dla bogatych.
    28.03.2016
  • Majka.kajka

    W moim odczuciu bezpieczeństwo wewnętrzne jest dość ogólnym kierunkiem. Faktem jest, że może to się okazać plusem gdy nie wiesz dokładnie co chcesz w życiu robić ale jeżeli już interesują Cię zagadnienia z kryminologii to nie zastanawiałabym się kierunkami pokrewnymi i od razu rekrutowałabym na krymino ;)
    18.02.2016
  • hubert

    a jak oceniacie tą kryminologię? czy w Polsce mam duże szanse na znalezienie pracy po takim kierunku? a może lepsze bezpieczeństwo wewnętrzne i potem podyplomówka z kryminologii?
    31.12.2015
  • g.

    Kryminologia to kierunek, ale czasem w innych uczelniach zdarzają się takie specjalności...
    25.10.2015
  • kryminologia

    jak jest z tą kryminologią? to jest kierunek czy to jest specjalność?
    25.10.2015
  • Nowa

    Czesc, Czy jest ktos kto studiuje dziennikarstwo na CC? Interesuje mnie sprawa zajec z Jackiem Zakowskim. Jak one wygladaja itp?
    10.10.2015
  • Nowa

    Czesc, Czy jest ktos kto studiuje dziennikarstwo na CC? Interesuje mnie sprawa zajec z Jackiem Zakowskim. Jak one wygladaja itp?
    10.10.2015
  • ble

    Wybierajcie się na tą uczelnię z BULEM. Tak z "bulem" dokłądnie z bełkotliwym burakiem kóry był kiedyś prezydentem jest teraz dyrektorem jednej z placówek tej uczelni. Ciekawe kiedy spowoduje jej upadek.
    30.09.2015
  • ???

    Czy ktoś wybiera się na spec.analiza i przetwarzanie informacji?
    24.07.2015
  • waszka

    witam, chciałam się dowiedzieć czy ktoś z Was studiował podyplomowo coaching zdrowia na CC ?? Dajcie znać czy warto.
    23.07.2015
  • ciekawa

    Czy ktoś na CC robił podyplomówkę? Ciekawi mnie jeden temat - gdzie zagadnienia są dokładnie takie jakich potrzebuje -- ale nie wiem czy warto? Czy lepiej zainwestować więcej kasy i pójść na Politechnikę czy UW? Dajcie znać!
    25.06.2015
  • CC - OK

    niektórzy właśnie na Uniwerku Warszawskim nie wytrzymuja, różnie to bywa, ja idę do Collegium Civitas tak jak moja kuzynka, nie mam większych obaw, jak z nia rozmawiam, to jest zadowolona, uczy się średnio dużo , bardziej zakuwa przez egzaminami, ale daje radę
    20.06.2015
  • xxx

    Szkoła dla ludzi niewystarczająco dobrych na UW. Gdyby ktoś mógł pozwolić sobie na obie wiadomo co by wybrał, a tak to idzie do CC.
    24.05.2015
  • do asia

    Może po prostu twoja koleżanka poszła dla łatwego papierku, dlatego też jest zadowolona?
    11.05.2015
  • asia

    no a ja słyszałam, że wlaśnie jest OK, że szkoła w porządku, że dbają, są dobrzy wykładowcy, dużo znanych osób, moja znajoma jest zadowolona
    10.05.2015
  • marta

    Śmieszne studia, nie polecam. Odpuśćcie sobie socjologię z której większość ludzi nie jest zadowolona.
    26.04.2015
  • odp.

    socjologa czy politologa (kobietę i mężczyznę) zatrudni forma wtedy, gdy ktoś się dobrze sprzeda, bo prawda jest taka, że dzis studia są przepustką niekoniecznie do pracy w branży, a wręcz mało kto pracuje dokładnie z tej dziedzinie, którą konczyl (no może jakieś 15% - lekarze, weterynarze, inżynierowie, wojskowi i parę innych profesji się znajdzie), kązdy inny absolwent musi liczyć na siebie, swój intelekt, umiejętności, osobowość, inteligencję emocjonalną, komunikatywnośc, trochę szczęśćia, no to tyle w temacie
    15.03.2015
  • socjologia

    no ja właśnie planuję socjologie :-) i bardzo chętnie dowiem się więcej o studiach socjologicznych na CC bądź innych warszawskich szkolach, które polecacie :-)
    01.03.2015
  • aneta

    Szkoła może i dobra dla chętnych zwiedzania PKiN-u czy też dla ludzi, którzy nie wiedzą jak wydać trzy tysiące złotych co pół roku. Osobiście nie polecam, ponieważ po tej szkole raczej większych perspektyw nie ma. Bo kto zatrudni dziś socjologa czy politologa? No właśnie :)
    06.02.2015
  • garga

    Szkoda, że inni komentujący nie napisali, co mieli na myśli że "szkoła ciągnie kasę za wszystko co się da".... Nie przypominam sobie żadnych innych opłat poza czesnym i (raz) wpisem warunkowym w wys. 10% czesnego semestralnego. Nie płaci się za ewentualne poprawki, nie płaci się za egzamin dyplomowy itp. - a wiem, że katalog dodatkowych opłat poza czesnym bywa na innych uczelniach bardzo rozbudowany. Po prostu - uczysz się dobrze - to płacisz czesne. A jak bardzo dobrze - to masz jeszcze szansę na stypendium naukowe. Cóż, ale mamy studentów i "studętuf", którzy dziwią się że trzeba się uczyć do egzaminów i SAMODZIELNIE pisać prace semestralne oraz dyplomowe...
    03.02.2015
  • garga

    Trzeba się uczyć. W przeciwieństwie do wielu innych uczelni (w tym państwowych) jest tylko jedna poprawka. Później faktycznie już (płaty) wpis warunkowy - w dodatku tylko na najbliższy semestr. Jak się nie zda egzaminu w kolejnej sesji - powtarzanie semestru. Wielu osobom to przeszkadza - ale paradoksalnie świadczy to o tym, że jest to dobra uczelnia - a nie taka, w której przepycha się studentów kolanem np. za same obecności..... Jak ktoś się uczy, to zalicza sesje za w pierwszym terminie. A jak ktoś się nie uczy - to wypada i nie zaniża poziomu....
    03.02.2015
  • studia II stopnia

    poprosze o opinie tych, którzy robili w Civitas studia magisterskie (socjologia, psychologia) przenosząc się z innej szkoły, chodzi mi o formalności, ewentualne przepisywanie przedmiotów i ogólnie kwestie organizacyjne.
    01.02.2015
  • studia zimowe???

    jak to jest ze studiami, które zaczyna się w lutym???? chodzi mi o to, kiedy kończy sie rok akademicki dla takich studentów i kiedy mają oni wakacje? te letnie wakacje oczywiście? czy jest normalnie przerwa w lipcu, sierpniu i wrześniu?
    17.12.2014
  • kryminologia - CC

    kto studiuje KRYMINOLOGIE na Colegium Civitas i może coś skrobnąć?
    12.11.2014
  • agnieszka

    moja znajoma studiowała socjologię, chyba właśnie w CC i z tego co wiem to nie narzekała na tą uczelnie, zajęcia jej się podobały, z sesją zawsze sobie radziła, jest OK ;)
    03.09.2014
  • socjologia

    wszystko na temat socjologii mnie interesuje, i jak jest na pierwszym roku? czy socjologia w CC to dobry pomysl, czy szukac innej szkoly? jakiej??? poradzcie
    14.05.2014
  • Administrator

    Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    27.11.2013
  • studia dwujęzyczne, czy warto?

    kto korzysta / ł z programu studiów łaczonych, dwujęzycznych, posko-angielskich? interesuje mnie, jak te studia wyglądają w praktyce? czy one są bardziej skierowane do Polaków czy studentów zagranicznych (jesli tak, a jakich krajów; wschód, skośnoocy, ciemnoskórzy), bede wdzieczna za wszelkie informacje na ten temat, ze skazaniem, czy warto? za rok wychodzi 8600 zł, a to spora kwota, nawet przy platnosci w ratach
    22.10.2013
  • marlow

    Młody socjologu, tylko żeby wpisać do ankiet powinieneś wiedzieć, trzeba mieć co wpisać. Z jakiegoś powodu jedne uczelnie są wyżej, a inne niżej...
    10.10.2013
  • student

    drugi rok, socjologia, studia zaoczne - zgodnie z oczekiwaniami, bez wiekszych zarzutów, mogloby byc taniej
    04.10.2013
  • MłodySocjolog

    Miejsce w rankingu to kwestia statystyki i podania właściwych danych do ankiet.
    03.10.2013
  • MCocek

    Znam parę osób z Collegium Civitas. Kierunek dziennikarstwo to porażka. To że ma tam wykłady Żakowski i Miecugow nie świadczy o tym, że jest to kuźnia dziennikarzy. Konkretnie: 4 duże aule, pełno małych salek na 3 piętrach, mała biblioteka no i zajęcia do 19.00-20.00. Znajomi żartują, że są na studiach wieczorowych.
    03.10.2013
  • pytanko na szybko

    co o tym sadzicie: !Studia polsko-angielskie - Joint Polish-English Program!!! kto miał do czynienia i może się wypowiedzieć, na ile takie studia są przydatne?
    17.09.2013
  • zorientowana na sukces

    praca w Anglii nie jest zla :-) ja tam mogę pracować w Manchesterze, a co? i nie każdy musi byc ślusarzem :-)
    11.09.2013
  • ślusarz 2

    Witajcie pozytywiści! To prawda, podobne teksty czytałem np. u Al. Świętochowskiego. Tylko że kończy się tak jak się kończy, najczęściej pracą w Anglii. Powodzenia.
    05.09.2013
  • do ślusarzy i innych

    możecie sobie kpić i żartować, ale to my sami, czyli studenci, określamy poziom uczelni wyższych, nasze zaangażowanie, chęć nauki, determinacja, by wytężyć szre komórki określa, jak funkcjonuja uczelnie, jesli kształci się motłoch (sorry za dosłowność), to nawet jesli taki słaby student pozalicza egzaminy, zginie na rynku pracy, takie sa reguly gry, proste i niezmienne od lat, nie oszukujmy sie !!! nie wszyscy mamy predyzpozycje, by studiowac! czasem lepiej pojsc do szkoly policealnej i wybrac zawod typu "ślusarz" (bez urazy do przedmówcy o tym nicku),
    28.08.2013
  • ślusarz

    Witajcie kolejni politolodzy = kandydaci na bezrobotnych !
    08.08.2013
  • z boku

    Ale ja rozumiem. Po prostu; czym skorupka za młodu nasiąknie - tym na starość trąci. I tyle.
    28.07.2013
  • mac

    Jeśli chodzi o dyplomację to jest to obszar tematyczny.
    24.07.2013
  • olimpus

    To jak to jest? Tzw. nowoczesnego dziennikarstwa będą uczyli ci, którzy w ub. wieku byli popularni. 50 i 60 latkowie? Są tacy chłonni i elastyczni?
    13.07.2013
  • dyplomacja???

    czy Dyplomacja to jest kierunek studiów??? bo jak patrze, to widze w tabeli: specjalnosc, specjalizacje, a nie pisza, ze kierunek, ktos ma wiecej info o tej Dyplomacji?
    11.07.2013
  • Aleksandra

    Chce się ktoś podzielić swoją opinią na temat stosunków międzynarodowych na CC?
    29.06.2013
  • witkacy2

    Socjologia jest w porządku. Mają wykładowców z PAN i UW. Ale dziennikarstwo jest żałosne! Popisują się na nim sami swoi i do tego dinozaury z minionej epoki.. Na to - szkoda czasu i pieniędzy.
    24.06.2013
  • socjolożka

    jasne, ze jak mamy za cos placic, to warto wiedziec za co, pytanie: chyba musi to byc niezla szkola, skoro w rankingu szkole z calej Polski na 5 miejsce, a kierunek Socjologia - jets drugi w rankingu szkol prywatnych, wiec ja pytam: jak jest na socjologii wlaśnie?
    23.06.2013
  • kandydat?

    Dobrze przeczytajcie umowę zanim ją podpiszecie. Radzę!
    23.06.2013
  • witkacy2

    Tzw "studiowanie dziennikarstwa" nie ma najmniejszego sensu. Powinno się skończyć normalne, pełne studia i uzyskać tytuł zawodowy magistra. Wówczas można się starać o pracę w różnych redakcjach. Najlepiej starać się od 3 roku w ramach praktyk. A studia licencjackie już są traktowane jak c.d. matury. Ni pies ni wydra. Szkoda na to czasu i pieniędzy. Chyba, że ma się kasę i dużo czasu. Ale świat idzie z postępem i czego mogą nauczyć osoby "uprawiające" dziennikarstwo w ub. wieku - to jest ciekawe. Dinozaury w "nowoczesnym" szkolnictwie?
    21.06.2013
  • kandydat?

    Czyli; dziadkowie będą uczyli wnuczęta? No, to dziękuję
    18.06.2013
  • taurus

    Nowy kierunek "Dziennikarstwo i nowe media" będą prowadzili dziennikarze z minionej epoki! Ha, ha, ha....Rzeczywiście, wiele nauczą. Ale; chcecie - to im wierzcie!
    17.06.2013
  • kazik

    Skończyłem tę uczelnię, dziennikarstwo. I przestrzegam kandydatów. Dużo teorii, b. mało praktyki, warsztatów. Do redakcji przyszedłem prawie zielony. Żakowski jest nieprzemakalny, nic do niego nie trafia, mówi slogany o dziennikarstwie. W tym przypadku szkoda było pieniędzy i czasu. Ale inne kierunki - OK. Dziennikarstwo zdecydowanie słabe.
    11.06.2013
  • jadzia

    komus albo czemus wierzyc trzeba; reklamom? ulotkom? stronie internetowej? ocenie studentow? wynikom rankingow? wiem, mozna zglupiec!!!!! osobiscie postawilam na strone www jako zrodlo informacji, przegladam oferty z warszawy (interesuja mnie klierunki spoleczne, humanistyczne), patrze na prezentacje, programy zajec, specjalnosci, kadre, co sie w szkolach dzieje, jakie sa ceny, jakie zaplecze, itd, itd, w kilku przypadkach przezylam spore zaskoczenie, bo wlasnie szkoly ktore sa wysoko w rankingach, mialy calkiem niskie oceny tutaj, czasem jakas malo znana szkola bardzo wysoka, nie wiem na ile jest to wyznacznikiem wartosci szkoly, wiem jedno, ze po lekturze dziesiatek komentarzy na temat platnosci i naciagactwa, zamierzam bardzo dokladnie zapoznac sie z umowa, zanim ja jeszcze podpisze, radze wam zrobic to samo, zebyscie nie musieli pozniej pisac, jak inni, ze szkola oszukuje i kaze sobie placici za dodatkowe egzaminy, poprawki, i tym podobne
    22.05.2013
  • banxy

    Studiowałem tam, niezła uczelnia, polecam.
    13.05.2013
  • max

    "wnikliwy" nigdy nie ufaj płatnym plebiscytom, zawsze znajdą się jakieś kryteria aby być w czołówce, lepiej zerknij na komenarze i zacznij myśleć
    12.05.2013
  • niezależny

    Jak jesteś taki "wnikliwy" to popatrz na; średnią ocenę, komentarze itp.na tej samej stronie. Na górze. I wtedy trochę pomyśl.
    10.05.2013
  • wnikliwy

    zerknijcie na ostatni ranking Perspektyw, Civitas jest w czolówce, 5 miejsce na cala Polsce to super sprawa, wiec daruj sobie teksty o kredytach, jak chcesz studiowac za free, to idz na publiczna i walcz, powodzenia!
    10.05.2013
  • wnikliwy

    zerknijcie na ostatni ranking Perspektyw, Civitas jest w czolówce, 5 miejsce na cala Polsce to super sprawa, wiec daruj sobie teksty o kredytach, jak chcesz studiowac za free, to idz na publiczna i walcz, powodzenia!
    10.05.2013
  • wnikliwy

    zerknijcie na ostatni ranking Perspektyw, Civitas jest w czolówce, 5 miejsce na cala Polsce to super sprawa, wiec daruj sobie teksty o kredytach, jak chcesz studiowac za free, to idz na publiczna i walcz, powodzenia!
    10.05.2013
  • pinokio

    Hej kandydaci! Zacznijcie brać kredyty w bankach na swoje studia w CC.
    26.04.2013
  • obserwator

    Teraz przy zbliżających się rekrutacjach będą stosowane różne sztuczki, a to obniżenie wpisowego i czesnego, a to obniżenie opłat egzaminacyjnych. A jak rozpocznie się nowy rok akademicki, to decyzją rektora - już po fakcie przyjęcia - będą ciągnęli kasę za co tylko się da.
    23.04.2013
  • student

    Co racja, to racja. Po prostu należy się zastanowić głęboko jaką szkołę wybrać. "Kasiarzy" czy normalną. Decyzja należy do kandydatów.
    23.04.2013
  • student

    Teoria, teoria, teoria. Zajęć praktycznych - co kot napłakał.Żenada. I do tego ciągną kasę za cokolwiek, w tym są specjalistami.
    18.04.2013
  • kandydat

    Czy to prawda, że w CC wykładowcą jest A.Macierewicz? Jeśli tak, to skladam papiery.
    14.04.2013
  • obserwator

    Jak to o co chodzi "max"? Chodzi o to, aby było cicho ponieważ zbliża się czas rekrutacji i można będzie złapać więcej frajerów. I o to chodzi. Oni płacą i utrzymują coś takiego jak Coll.Civitas
    06.04.2013
  • max

    Robi się coraz gorzej ale na uczelni cisza, o co właściwie chodzi?
    05.04.2013
  • absolwent

    Żakowski psuje opinię Coll. Sposób bycia, kontakty ze studentami - dno.
    05.04.2013
  • anka

    a mnie sie tutaj podoba i jestem zadowolona !!! jak bym miala drugo raz wybierac, tez bym sie zdecydowala, co do nauki, owszem sporo, w sesji zakuc troche trzeba, ale bez przesady, imprezy tez sa i czas na dorobienie paru zlotych,
    21.03.2013
  • wkurzona ma rację

    Wkurzona ma rację, za wszystko trzeba płacić dodatkowo, wiem bo jest sesja.
    18.03.2013
  • student

    Nic nie uczą, tylko stwarzają wrażenie dobrej szkoły bo zapraszają celebrytów, a tak to mistrzowie w wyciąganiu pieniędzy, jeśli nic nie chcesz się nauczyć i dużo za to zapłacić to szkoła dla Ciebie, dla mnie nie !
    16.03.2013
  • student

    To jakie tu jest to dziennikarstwo, tylko znane głowy czy fachowcy ?
    28.02.2013
  • zajrzyj na stronke

    Olek, chodzi Ci o rząd wielkosci czy dokladna kwote? bo chyba nie masz zludzen, ze pare stowek co miesiac poleci tylko w ramach czesnego? dokladnie sprwdz sobie na stronce uczelni (albo zadzwon do nich), bo oplaty za rozne kierunki nieco moga sie roznic,
    21.02.2013
  • Olek

    ja chciałem zapytać jak duże są opłaty za naukę w Collegium Civitas w Warszawie? Czy za każdy kierunek jest taka sama opłata? bo nie wiem czy stać mnie na moje wymarzone studia :D
    18.02.2013
  • cheberek

    chyba ktos mocno zazdrosci Collegium Civitas :-) wystarczy spojrzec na strone uczelni, poczytac co sie u nas dzieje, jakich mamy gosci, kto prowadzi zajecia, ja wybralam socjologie z pelnym przekonaniem i jestem zadowolona w 95%, a to chyba bardzo duzo
    18.02.2013
  • arleta

    zaskakuja mnie Wasze opinie,poniewaz ja mam zupelnie inne wyobrazenie o Collegium Civitas, oni sa postrzegani przez maturzystow jako bardzo dobra uczelnia, ktora stara sie o znana kadre, znanych wykladowcow, i prezentuje wysoki poziom nauczania, do tej pory wszystcy, z ktorymi rozmawialam na ten temat tak uwazali, nikt nie mowil o nich niz zlego, rozumiem, ze zarzuty o pieniadze, wysokie czesne, platnosci za poprawki to rzezc na ktora nie mamy wplywu, podpisuje umowe, godze sie na jakies pieniadze, trodno, ze boli, ale o co chodzi z tym dziennikarstwem? czy mozecie napisac mi, jak same studia wygladaja na dziennikarstwie? ja wiem, ze to jest specjalnosc, bo tak jest opisana w tabeli, zgodze sie z przedmowca, ze na poziomie strony glownej ma sie wrazenie, ze sa to kierunki wymienione i tutaj mozna dac sie oszukac,'ale przeciez kazdy czyta dokladnie no i wreszcie umowe podpisujecie, wiec chyba nie mozna mowic o oszukanstwie
    12.02.2013
  • Do alarm

    W innych uczelniach jest raczej normalnie tz. Nie jesteś tylko portfelem z którego wyciąga się banknoty jak ma to miejsce w CC , zależy im na studentach i dają szanse na kilku poprawkach
    03.12.2012
  • student

    Masakra, maszynka do wyciągania pieniędzy, nie mają pojęcia o dziennikarstwie, ba nawet nie mają kierunku dziennikarstwa, a wszystkim mówią że mają, a potem się okazuje że dyplom jest z politologii (!), za wszystko trzeba dodatkowo płacić. Lepiej trzymać się od nich daleko !
    02.12.2012
  • airam

    w innych uczelniach jest podobnie. Oblewasz, oprawkę masz płatną, a później albo ewentualnie warunek (zależy co to za przedmiot, czy obowiązkowy, czy fakultet. Na fakultety Dziekan się zgadza bez problemu, z obowiązkowymi jest większy problem), albo powtarzasz i płacisz. Czasem tylko za jeden, niezaliczony przedmiot, czasem za więcej, jeśli jest np. różnica programowa. Wszędzie jest tak samo. A z tego co się orientuję w CC jest nawet taniej, bo to w końcu uczelnia nie najwyższych lotów. Generalnie w CC trzeba się bardzo postarać żeby coś oblać. Po prostu nic nie robić. 85% przedmiotów kończy się zaliczeniem na podstawie przygotowanych prezentacji, napisanych referatów, esejów. W innych uczelniach stawiają na kolokwia i egzaminy, tutaj głównie prace pisemne, więc jest łatwiej.
    27.11.2012
  • do wkurzonej

    a jak jest na innych uczelnaich prywatnych w Warszawie? orientowalas sie czy tak samo, czy inaczej? zalozmy, ze w Collegium Civitas oblewasz i co dalej? ile sie placi? pozniej za caly semestr musze placic, jak go powtarzam?
    31.10.2012
  • wkurzona

    Zanim się tam zapiszecie musicie wiedzieć jak przebiega sesja. Otóż- egzamin, jedna poprawka, potem od razu płatny warunek, a jeśli go nie zdacie to powtarzacie cały semestr!! Ale jakoś się tym nie chwalą!!!
    22.10.2012
  • socjologia

    ogladam strone uczelni, generalnie podoba mi sie bardzo, ale na poziomie pokazywania kierunkow pogubilam sie, bo sadzilam ze Reklama, Marketing i NOwe Media to kierunek studiów , a to jest specjalnosc, w kazdym badz razie chce zlozyc papiery na socjologie, w Warszawie oczywiscie i mysle o CC, moze glupio to zabrzmi, ale czy ta szkola jest dobra, jak mozna o niej sadzic na podstawie jej strony internetowej???? w sensie, czy placac niezla kase za nauke, moge rzeczywiscie liczyc na wysoki poziom, porzdane zaplecze w warunkach studiowania dla studenta i swietna kadre??? z gory dziekuje, aneta
    23.07.2012
  • Ewucha

    rozważam Dziennikarstwo stacjonarnie, gdyby mi zabraklo punktow na panstwowej, a znajac moje szczescie, to mi zabraknie, Wiec chcialam spytac ludzi, ktorzy studiuja w Civitas, jak wygladaja studia na dziennikarstwie od środka, z kim zajecia, czy rzezcywiscie znane nazwiska i profesjonalizm, czy studencji sa zadowoleni, jak wyglada pierwszy rok, ile jest nauki, jakie sa zaliczenia i egzaminy i czy ludzie sami rezygnuja albo odpadaja, bo nie daja rady?
    15.02.2012
  • Duplo

    Collegium Civitas to od lat dobra marka wsrod uczelni ze stolicy, najwiekszy atut CC to kadra i poziom prowadzonych zajec, jasne, ze na upartego mozna znalezc jakies \"ale, tym niemniej moja ocena jest bardzo wysoka, dla calej szkoly, a dla politologii w szegolnosci, bo znam z autopsji
    10.02.2012
  • Tiara

    kiedy wybiera sie specjalnosc azjatycka na stusunkach miedzynarodowych? Czy dopiero na uzupelniajacych magisterskich czy wczesniej na licencjackich? I czy wystarcza same licencjackie z opcja studia azjatyckie, zeby zaczac prace? nawiaze kontak z kims kto to studiuje i jest zakrecony na punkcie Azji, Bliskiego Wschodu. Czy Empik School prowadzi wszystkie lektoraty? Mam na mysli jezyki orientalne.
    30.05.2011