UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (217)
Warszawska Wyższa Szkoła Humanistyczna im. Bolesława Prusa, WWSH Warszawa

Z.
czy ktoś wie, jak to wyglada przy rekrutacji? czy rekrutująć do tej szkoły mam pewność dostania się do niej??? w końcu jest to prywatna uczelnia.
15.08.2020
20.07.2020
louis
Czy, ktoś wybiera się na podyplomówkę z edukacja przez sztukę z arteterapią?
G.
Hej. Czy ktos moze wypowiedzieć się na temat organizacja produkcji filmowej i telewizyjnej? Jak wygląda nauczanie praktyczne/sprzęt? Jaki poziom?
28.04.2020
02.04.2020
sandi
Jestem absolwentką dziennikarstwa. Kameralnie, indywidualne podejście do studenta oraz wykładowcy, którzy potrafią zainteresować. :)
Monia
Już parę lat temu obroniłam się na wwsh i zawsze byłam zadowolona. Jak patrzę na stronie, wciąż rozpoznaję nazwiska wykładowców. Widzę, że zmienili lokalizacje i są praktycznie w centrum Warszawy
24.03.2020
17.03.2020
ivette
A ja mam dobre doświadczenia. Skończyłam pedagogikę i wszystko przebiegło gładko. Miałam dobry kontakt z wykładowcami. No i plus za zajęcia w jednym budynku.
Rec
Nigdy, ale to nigdy nie próbujcie studiować na tej uczelni...
11.10.2019
08.10.2019
Anna
Witam Mam pytanie do osób, które przed wakacjami wpłaciły wpisowe 200 zł na edukację wczesnoszkolna z terapią pedagogiczną na studia podyplomowe które się nie odbędą. Czy otrzymaliscie zwrot pieniędzy tak jak obiecywali przy podpisywaniu umowy czy czas walczycie o zwrot pieniędzy jak ja. Podejrzewam OSZUSTWO i przekręt tej szkoły na wpisowym którego teraz nie chcą oddać..
Amad
Przeczytałem na stronach ministerstwa ,ze absolwenci WWSH sa najlepiej zarabiajacym absolwentami kierunku dziennikarstwo w Polsce. Ciekawe, iile zarobie jak skończe "Prusa"?
03.10.2019
02.10.2019
Kasia
Co prawda zawaliłam trzeci semestr i musiałam powtarzać, ale studia mi się podobały bo były i ciekawie i dużo praktycznych rzeczy się nauczyłam. Mogę polecić WWSH. Fajni ludzie i fajna atmosfera.
Mart--
Czesc, czy zostanie utworzony kierunek edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna? ( Dla tych ktorzy maja juz licencjat) --
12.08.2019
31.07.2019
Martin
Współpracowałem przez chwilę z uczelnią jako wykładowca. Organizacja fatalna, sprzęt nie działał, a na koniec wypłacili wynagrodzenie tylko częściowo. Moim zdaniem uczelnia, tak jak jest prowadzona i zarządzana, powinna stracić wszelkie uprawnienia do prowadzenia kierunków. Jestem ciekawy co wykaże kontrola Polskiej Komisji Akredytacyjnej. Szkoda tylko studentów.
Olga
To nie prawdziwa szkoła, większość studentów - obcokrajowcy które nie to że po polsku, ale i po angielsku nie rozmawiają. Wykładowcy często nie przychodzą na zajęcia, wiedza po ukończeniu szkoły jest nie większa niż po przeczytaniu strony na Wikipedii. Nie mówię już o tym że z dziekanatem nie można się skontaktować. No i oczywiście to że płacić za te studia będziecie musieli jak za Harvard.
31.07.2019
31.07.2019
Mateusz
Szczerze nie polecam i przestrzegam.Wydział Pedagogiczny Warszawskiej Wyższej Szkoły Humanistycznej im. B. Prusa pod patronatem Związku Nauczycielstwa Polskiego oszukał mnie na pieniądze pod przykrywką reorganizacji.Brak informacji, dziekanat otwarty przez dwa dni w tygodniu po dwie godziny, aby nie można było uzyskać informacji o formalnym wypisaniu się z uczelni która miała być rzekomo zlikwidowana.
Obecny
Nowa Pani Rektor niesie ze sobą pozytywną energię. (Poprzednia Pani Rektor też była OK). Szkoła się zmienia na plus. Na studiach zaocznych nie ma za wielu przybyszy ze wschodu. Są pojedyncze osoby, przeważnie są to bardzo pozytywni młodzi ludzie dobrze mówiący po polsku. Bardzo dobra lokalizacja szkoły przy metrze w budynku ZNP.
01.03.2019
20.01.2019
Tomek
Czy na zaocznych studiach przeważają przybysze ze wschodu? Jaka jest trudność zaliczeń przedmiotów?
Mały
Szkoła Prezesów?, to mało powiedziane, u mnie na roku 3 dyretkorów TV i jeden prezes, łapię dobre kontakty.
11.11.2018
10.09.2018
Pedagogika
Chciałabym się dowiedzieć jak wyglądają zajecia i jak jest z egzaminami, czy nauczyciele robią jakieś problemy jeśli chodzi o zaliczenia czy raczej idą na rękę i czy czegokolwiek można się nauczyć na tej uczelni?
dziennikarstwo radiowo-telewizyjne?
jestem pogubiona na ich stronie, bo nie zgadzają mi się kierunki, co więcej nie wiem, czy coś jest kierunkiem, czy jest specjalnością. Pytanie - czy "dziennikarstwo radiowo-telewizyjne" to jest kierunek studiów? jakieś informacje podrzucicie na ten temat?
29.08.2018
27.07.2018
Anita
Cześć ja skończyłam tę szkołę kilka lat temu. Miło wspominam. Świetni wykładowcy (przynajmniej w mojej ocenie - profesor Mikołejko - absolutny wymiatacz), zajęcia w Polskim Radiu, wizyty na planach TV. Szczerze - szkoła jest jak każda inna - to od Ciebie zależy na ile z niej skorzystasz - bo studiowanie to nie tylko zajęcia w szkole, ale duży wkład własnej pracy, pasji i zainteresowań. Pozdrawiam Absolwentów!
Agnieszka
Co tu dużo mówić, kuźnia kadr dla TV, radia, itp.
04.02.2018
09.08.2017
Kasia
Biorąc pod uwagę wykładowców i absolwentów to rzeczywiście prezesów dużo.
Kamil
Czy to prawda, że, jak mowiązlosliwi a może zbyt przychylni, to "szkoła medialnlnych prezesów "?
06.08.2017
13.07.2017
Mateusz
Wie ktoś jak wygląda organizacja roku na studiach zaocznych w WWSH? Zjazdy są co 2 tygodnie? Tylko sobota-niedziela?
Kasia
Ja studiowałam pedagogikę na innej Uczelni i przeniosłam się do Prusa i nie żałuję tej decyzji, poziom zdecydowanie wyższy, pracownicy bardziej kompetentni, polecam
03.07.2017
01.07.2017
Aga
A jak jest na zarządzaniu??
Ania
Chyba znowu ktos z wykladowcow lub wladz uczelni sie zaczal idzywac...to nie hejty tylko prawda. Ja studiowalam tam rok, rok mojego zycia zmarnowany, nie tylko czas ale takze pieniadze. Bie jest to szkola wyzsza, w nojej opinii to jakies studium, nie wiem sama jak mozna nazwac ten bajzel. Na moim roku polowa osob byla wlasnie z ukrainy, chodzili na zajecia, ale nawet nie rozumieli o czym jest na nich mowa. Mimo to zaliczali wiec to chyba o czyms swiadczy? O niakim poziomie. Na zajeciach u mgr Katarzyny jakiejs tam (nie pamietam juz nazwiska) dosatwali ten sam arkusz egzamiu do czasu kiedy udalo um sie zaliczyc. Dodam, ze nie dostawali nowych czystych, niewypelnionych kart tylko zawsze te same, wiec po 5 probach udalo im sie zdobyc min. Punktow. Cale szczescie po roku zrezygnowalam, szkoda tylko, ze az tyle stracilam tam czasu. Poza powyzszym zajecia czesto nie odbywaly sie z roznych powodow, ale nue byly odrabiane.
04.05.2017
06.04.2017
Małgosia Homoncik
Ja studiuję w WWSH. Przeniosłam się z innej prywatnej uczelni. To była dobra decyzja. Atmosfera jest świetna. .Zajęcia fajne, ciekawe, wiadomo nie wszystkie :-) Zmiana adresu na Powiśle - strzał w 10!
Jack
Negatywna opinia to hejty konkurencji i rozpieszczonych studencików, którzy myślą, że za kasę kupią dyplom, a tu czegoś od nich wymagają. To dobra Uczelnia.
01.04.2017
31.03.2017
max
Na wszystkie Uczelnie jest hejt, na Prusa też nie zwracaj uwagi na to, normalna uczelnia
1234
Cześć, gdzie nie spojrzę są negatywne opinie o tej Uczelni, chciałabym się zapytać dlaczego? Planuje przeniesienie się na Dziennikarstwo na WWSH i zastanawiam się z czego ta opinia płynie. Czy będę żałować czy z jednak bedę zadowolona? Widze, że większość osób ma problem z niskim poziomem zajęc i dużą liczbą obcokrajowców… Czy są inne wady? Albo jakie są zalety? Z góry dzięki za odpowieź!
17.02.2017
14.02.2017
Kasia
Dla mnie to najlepsza Uczelnia w Warszawie, a reszta to hejt konkurencji.
beata
dno z mułem. a raczej muł. ludzie to żart - więcej niż 3/4 to ukraińcy nie znający podstaw polskiego, więc zajęcia na poziomie "kali głodny, kali chcieć jeść". ale jak chce się iść do szkoły, gdzie można ją skończyć po najmniejszej linii oporu, praktycznie bez zaliczeń to będzie to strzał w 10. poza tym administracja nie ogarnia. w sumie nikt tego pierdolniczka nie ogarnia, a szkoda.
13.02.2017
29.09.2016
Immanuel Kant
Połączenie uczelni? Przecież WSP ZNP rozwiązano. Nie pomogły petycje, strajk, protesty.. Pracownicy i wykładowcy (zdecydowana z tytułami dr ) zostali zwolnieni.. Kto zdążył się obronić może mówić o szczęściu.. Po zmianach ,dyplom odebrałem dopiero w sierpniu!
max
cud, miód, malina - polecam
12.08.2016
16.07.2016
Kolo
Słaba szkoła, nie polecam! I fakt, że sporo jest ludzi bardzo słabo mówiacych po polsku, zaniżaja przez to poziom każdych zajeć.
Asia
A mnie się podoba , mam znajomych z Gruzji, Ukrainy, Iranu - a w te wakacje jadę ich odwiedzić - ja polecam.
19.05.2016
22.02.2016
Ela
Poprostu MASAKRA a nie uczelnia! Została oszukana! tak że jak piszecie jakieś najmniejsze podanie róbcie sobie zdjęcia lub proście kopie. przyjmują dokumenty i kasy na studia a pózniej się okazuje że kierunek nie otworzył się i nikt nie wysyła żadnej informacji nigdy. Serdecznie nie polecam.
Ola
Zastanawiam się nad kierunkiem Dziennikarstwo radiowo - telewizyjne. Szukałam uczelni z dobrym dojazdem. Czy tutaj naprawdę jest tak źle? Na jakie forum bym nie weszła to są złe opinie na temat każdej uczelni. Czy ktoś może szczerze polecić tą szkołę i powiedzieć na jej temat coś pozytywnego?
17.01.2016
27.12.2015
Asia
Najbardziej umiędzynarodowiona szkoła wyższa w Polsce? To jakiś zaszczyt? Poza tym to chyba mija się z prawdą, może patrząc na to, że na roku jest jakieś 20 osób, 3/4 z nich to ukraińcy to, tak może racja...ale do tej szkółki uczęszcza chyba 200 osób biorąc pod uwagę wszystkie roczniki. Zgadzam się z Bodziem, że ci ludzie słowa po polsku nie potrafią powiedzieć, to szkoła wyższa dla Polaków czy jakies uzupełniające cos dla obcokrajowców? Ile jeszcze czasu musi upłynąć, ile kasy pójść w błoto, żeby zamkneli ten burdel
Ania
a mnie się podoba, to najbardziej umiędzynarodowiona szkoła wyższa w Polsce, chyba z 15-stu krajów są studenci, pewnie że najwięcej osób jest z Ukrainy i Białorusi - jak w każdym Uniwersytecie, Za tydzień jedziemy do Strasburga - na koszt Uniwersytetu - gdzie tak jest?
30.11.2015
21.11.2015
Bodziu
Ta szkoła to dno!!! Zero organizacji, poziom żenada, studiuje tam sama Białoruś nie znająca słowa po polsku. Nie polecam!
Marian
Ta uczelnia działa tylko po to, żeby wyciąga pieniądze - chyba niedługo straci uprawnienia!
17.10.2015
31.08.2015
???
on mają totalnie pomieszane na stronie Kierunki i Specjalności!!!! Niby jest Zarządzanie, ale NIEEEEEE, to kierunek - Dziennikarstwo i komunikacja społeczna !!!!
SadButTrue
Chcecie wiedzieć co to za miejsce ? Jaka jest misja władz uczelni ? Zobaczcie co za kolesie prowadzą uczelnię, kogo zrobili PROREKTOREM :) !!! http://www.polskatimes.pl/artykul/989208,skandal-dyrektor-szansy-placil-sobie-za-udzial-w-imprezach-szkolnych,id,t.html
03.08.2015
22.07.2015
def
jestem kolejnym rozczarowanym uczelnią, nie polecam. Wszystko nieprofesjonalne - nie jak na uczelni wyższej, a na jakimś hmm kursie? Nie wiem nawet do czego porównać, zmarnowałem rok niczego się nie ucząc, zmarnowałem pieniądze (niemałe!)
Ag
Gorąco polecam uczelnie. Program Kulturoznawstwa bardzo zróżnicowany zajęcia z PR, funduszy unijnych, socjologii, psychologii , historii, dyplomacji i filozofii. Dziekanat przyjazny dla studentów, pierwszy raz spotykam się z tak profesjonalnym podejściem. Co trzeba podkreślić -brak ukrytych kosztów, wszystko zgodnie z umową podpisaną z uczelnią. Wykładowcy bardzo przyjaźni, teksty i prezentacje przesyłane są na e-mail. Istnieje również forum dla studentów z informacjami z dziekanatu. Egzaminy i zaliczenia są zróżnicowane jeśli chodzi o poziom trudności- są testy, egzaminy ustne, prezentacje, prace pisemne. Studiowałam wcześniej na innych uczelniach, ale ta pod względem szacunku do studenta, zrozumienia jego potrzeb i pozytywnego nastawienia, bije wszystkie warszawskie. Oczywiście może ta szkoła nie jest w czołówce rankingów, może jest mniej znana, ale chyba jako jedyna nie liczy jedynie na pieniądze studentów. Mam nadzieję, że kiedyś inne uczelnie będą tak traktować studentów jak WWSH. Ja nie żałuję swojego wyboru.
10.07.2015
15.05.2015
abc
fajnie, niedługo wakacje - z ekipą ze szkoły jedziemy rowerami po całej Europie!
student
Fajnie, jest dużo obcokrajowców, właśnie w takiej szkole chciałem studiować.
28.10.2014
27.10.2014
rozczarowany
Szkoła, która musi zachęcić potencjalnych uczniów rozdając im tablety w zamian za zapisanie się na studia? ŚMIECH! W grupie sami obcokrajowcy? To chyba już norma dla WWSH...studenci dziennikarstwa, którzy nie władają zbyt dobrze językiem polskim są razem ze studentami polskimi. Jak zajęcia mają mieć jakiś poziom jeśli wykładowca musi wyjaśniać wyrazy, którymi się posługuje. Krew mnie zalewa, że popełniłem ten błąd i zapłaciłem za takie dno
onA
Niestety WWSH rozczarowuje. Jedynie uśmiechy Pań z sekretariatu mogą zatrzeć moją złą opinię. Pani z kwestura, która nigdy nie odpisuje na maile i skutecznie nie odbiera telefonów sprawia, że nie chce się tam więcej przychodzić. Większość wykładowców również unika kontaktu poza uczelnią...niejednokrotnie podawane są dane do kontaktu, ale po co skoro ktoś nie odpisuje, nie oddzwania. Jednym słowem szkoła nie budzi we mnie pozytywnych emocji i jej nikomu ze znajomych nie polecę.
17.10.2014
06.10.2014
obieżyświat
jak to jest możliwe, że w grupie mam samych obcokrajowców? o co chodzi? :o
max
dla mnie idealnie!
08.08.2014
03.08.2014
ANN
Coś Ci się z płcią pomieszało "student", który "byłaś po zapłaceniu". Mnie się raczej podobało. Wyjścia do teatru, na koncert i wycieczka do Paryża za "grosze" były sympatyczne. Co do zaliczeń to znam kilka osób, które maja poprawki we wrześniu, Czyli trzeba coś umieć. ale jak ktoś chce to zdaje. W dziekanacie panie Małgosie zawsze życzliwe, teraz doszedł ktoś nowy. Wykładowcy sympatyczni ( na ogół trochę bardziej niż na "państwowej", mam porównanie). Polecam, im nas więcej tym weselej.
student
Rok temu gdy już byłam po opłaceniu wpisowego zajrzałam na tę stronę, aby zaczerpnąć opinii. Zobaczyłam nieprzychylne komentarze, ale miałam nadzieję, że się nie sprawdzą. Niestety sprawdziło się wszystko. Nie wiedziałam, że szkoły wyższe mogą mieć, aż tak niski poziom. Garstka studentów, z których połowa to Ukraińcy nie bardzo posługujący się językiem polskim. Poziom zajęć zerowy, nie wyniosłam z nich nic co wykracza poza wiedzę licealną, dodatkowo kadra, która nie umie zaciekawić studenta, przeprowadzić ciekawych zajęć. Zaliczenie przedmiotów -egzaminy? ciężko to tak nazwać bo była to tylko formalność, na jedno z zaliczeń wystarczyło tylko przyjść i bez powiedzenia niczego otrzymywało się 3. Atmosfera szkoły żadna. Kontakt z dziekanatem nie należy do najlepszych, maile pozostają bez odpowiedzi, sprawy studenckie nie załatwione, ale jeśli chodzi o braki we wpłatach wtedy dziekanat działa błyskawicznie. Czasami zajęcia były odwoływane i nie odrabiane. Ważniejsze były wyjazdy w czasie roku akademickiego. Podsumowując: Każdemu kto stoi przed wyborem uczelnie, nie polecam! Dla mnie to stracone pieniądze i czas
22.07.2014
03.06.2014
kulturoznawstwo
mysle o kulturoznawstwie, czy warto tutaj w Prusie? ewentualni gdzie jeszcze patrzeć?
ja
właśnie się tu przepisałem, narazie jest OK
09.02.2014
02.02.2014
MaBo
A ja przenoszę się do was z innej uczelni od lutego, na magisterskie. Na poprzedniej uczelni nie uruchomili kreatywnego pisania, a obiecywali!!! Przyznajecie stypendia???
Student WWSH
Idealnie.
18.01.2014
16.12.2013
Kama
Ja też przeszłam do WWSH z innej uczelni, dołączyłam do III r. dziennikarstwa i nie żałuję. Ciekawe zajęcia, ludzie fajni.
aaaa
Przeniosłam się do WWSH z UW i jestem bardzo zadowolona! Nikt nie utrudnia mi nadrobienia różnic programowych, wszyscy podchodzą do każdego indywidualnie. Polecam.
10.12.2013
01.12.2013
ja
A ja jestem na dziennikarstwie i jest OK
Stary student
Jak ci się nie podoba i "czujesz wstyd" to spadaj i nie patrz nawet w nasz a stronę. takich jak ty nam nie potrzeba, bo dla mnie jest O. K. I spytaj tych, którzy po "Prusie" dostali pracę, w zawodzie którego się nauczyli.
29.11.2013
28.11.2013
Andrzej
A ja jestem bardzo zadowolony, moi koledzy z grupy też!
Studentka WWSH
Lecz się Tomuś i anty, pisz głupoty gdzie indziej, ja właśnie wróciłam z wycieczki z Paryża, wyjazd był bardzo udany, a Ty ucz się o kulturze Francji z książek!
16.11.2013
12.11.2013
Tomek
No pewnie ,że dodaja sami oceny w szczególności Pani K ;) ahhh szkoła na tak niskim poziomie nie moze porównywać się z jakąkolwiek uczelnią państwową ... zapytany gdzie studiowałem wczesniej, mówiąc, że na WWSH, nikt nie wie gdzie to jest i co to za "uczelnia" chcecie -chwalcie, ja nie polecam!!!!!!
anty-prus
dział marketingu i pr sam dodaje tutaj oceny. opinie nie są rzetelne.
09.11.2013
22.10.2013
Administrator
komentarz usunięty przez Administratora
mikołajek
A co się stało ze Sztanderą? Już go wykolegowali?
21.10.2013
19.10.2013
K
Oczywiście Ponyyy masz racje, ludzie na uczelni o tak niskim poziomie robią jedyny studencki profesjonalny program w naziemnej telewizji. . Kamila ma rację lecz się!
P_a
zajecia normalne, bez wiekszych ciśnień, nie ma stesu, czasem musze przysiasc do zaliczen, w sumie to odpowieda mi, ze nie ma mega wysokiego poziomu i napinki, czlowiek tez chce troche pożyc
18.10.2013
13.10.2013
K
Napisz Ponyyy co jest bzdurą na stronie WWSH konkretnie, a jak nie potrafisz tego wskazać to spadaj i nie ukrywaj się pod coraz to innym pseudo.
Kamila
Lecz się,,ponyyy" , lecz z głupoty i nienawiści. I nie kłam, bo to nieładnie i ,,nie przystoi", zwłaszcza tobie :-)
11.10.2013
11.10.2013
ponyyy
beznadzieja, a ten stek bzdur na stronie internetowej to jakaś pomyłka, teraz sie fajnie reklamują jak już studenci stamtąd uciekają... włażą studentom w tyłek.
Kamila
Poko masz rację, Filipko to burak, a taki burak najlepiej się czuje gdy współpracuje z ludźmi po korespondencyjnych kursach rolniczych. Dla tego warzywa telewizja czy zagranica to nie, nie.
04.10.2013
02.10.2013
hubert
W ogóle nie zgadzam się z tym, że ta uczelnia jest nieznana, no chyba że dla kogoś istnieje tylko uniwerek warszawski i polibuda... szkoda gadać. Btw ta uczelnia jest całkiem spoko, znam paru wykładowców i wiem, że przykładają się do swojej pracy i starają się jak najlepiej przygotować do zawodu
hubert
W ogóle nie zgadzam się z tym, że ta uczelnia jest nieznana, no chyba że dla kogoś istnieje tylko uniwerek warszawski i polibuda... szkoda gadać. Btw ta uczelnia jest całkiem spoko, znam paru wykładowców i wiem, że przykładają się do swojej pracy i starają się jak najlepiej przygotować do zawodu
02.10.2013
02.10.2013
Poko
"Filipko" to burak, nie ma odwagi by uczestniczyć w czymś fajnym i twórczym więc to krytykuje. Co, nie chcięli Cię zabrać na wycieczkę?
Gh
A jednak uczysz się tam. Co jest żenującego w tym, że uczelnia organizuje wycieczki, wyjazdy, daje możliwość uczestniczenia w tworzonym programie???
02.10.2013
01.10.2013
studentka
zazdroscicy .... darujcie sobie, nam sie tu podoba i klimaciarsko sie studiuje, pozdrawiam ludzi z Prusa
Administrator
Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
01.10.2013
18.09.2013
Paweł
Obejrzałem "Czas na Kulturę" - brawo WWSH !
Kamila
Za polskie Detroit dziękuję. Poza tym, co ma Łódź do naszego Prusa (czyli WWSH) kochanego ?
12.09.2013
09.09.2013
mikołaj
To prawda, że dziekanem jest Sztandera? On już chyba obleciał wiele szkół w Warszawie...
czytelnik
Ale wyrwało się "dziennikarzowi".Ale z nimi tak już jest.
23.08.2013
14.08.2013
dziennikarz
Ze zdziwieniem czytałem negatywne komentarze o tej szkole. Nie wiem co o tym sądzić. Jest to po prostu dobra szkoła przygotowująca do m.in. zawodu dziennikarskiego.
Mówię jak jest.
Proponuję poważnie rozważyć decyzję o złożeniu dokumentów w tej uczelni. Jeśli chcecie łatwego, przyjemnego studiowania to tak, łatwo zdobyć 3, a nawet wyżej. Głównym problemem uczelni są wykładowcy. Na palcach jednej ręki mógłbym policzyć tych wartościowych. I jest coraz gorzej. Poza tym, czesne jest trochę wysokie. Natomiast "Czasnakulturę" to żadna fikcja. Program jest rzeczywiście realizowany, co zresztą możecie zobaczyć w telewizji ;) Studiuję na tej uczelni, więc wiem jak jest.
08.08.2013
29.07.2013
max
Jak wejdziesz na stronę - czasu na kulturę - to zobaczysz że ekipa w większości jest z I roku, tak więc chyba każdy ma szansę.
Wiktor
Szukam info o tej uczelni. Jak jest na dziennikarstwie. Napiszcie, czy można już na pierwszym roku kręcić "Czas na kulturę". Widziałem zajawkę programu i czekam na sobotę.Próbowałem uczyć się w szkole reklamy, ale szukam prawdziwego dziennikarstwa. Czy w "Prusie" go znajdę ?
29.07.2013
29.07.2013
Administrator
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
ewa
z roku na rok coraz bardziej sie staraja, wedlug mnie bardzo ok
20.07.2013
17.07.2013
K
A ja jak dostanę dyplom z Prusa będę z niego dumna.
absolwent
Z Prusa najlepsze są Lalka, Faraon i oczywiście kroniki. I tyle.
11.07.2013
11.07.2013
Aga
a ja polecam, szkoła mała i bardzo dobrze, moim zdaniem szkoła się rozwinęła w ciągu ostatnich 2 lat, jest bardzo dużo zajęć praktycznych co umożliwia zdobycia praktyki, których wcześniej nie było, a "dziwni" wykładowcy już tu nie pracują.
Tomek
a ja nie polecam, poziom niski , uczelnia mala, kiedys to byla szkola na poziomie ale teraz zeszła na psy. ogolnie nie polecam ,ale wybierzecie jak chcecie;)
09.07.2013
08.07.2013
bolo
ja też polecam
lili
Moze masz Max rację, a ja trochę za Prusem tesknię ;-(
03.07.2013
02.07.2013
max
A dla mnie Prus będzie zawsze najlepszą uczelnia, bo to moja szkoła !
lili
Na magisterkę wybrałam inna uczelnie. Z panstwowej zrezygnowałam, bo juz na wstępie, przy rekrutacji, pokoazano mi, gdzie jest mmiejsce studenta zaocznego. Poszłam do szkoły prywatnej. Dużej. I tęsknię za atmosfera Prusa, gdzie wszyskich znałam i wszyscy mnie znali. Duża uczelnia to kombinat, w ktorym kierunków jest dużo i jeszcze wiecej studentów. Czuję sie jak ziarnko piasku. Kulturoznawstwo ( z elementami dziennikarstwa) to nawet nie piąte koło u wozu a jekieś siódme czy dziesiąte. A co do poziomu i kadry, to wszcy chyba starają sie coś przekazać, bo za to biorą nasze pieniadze. Jednym to lepiej chodzi i ciekawiej inni sa nudni, ale swoje wyklepią. W Prusie chyba byli bardziej zaangażowani w to co robili.
02.07.2013
01.07.2013
wened
Lili - zgoda. Ale dlaczego tak się stało? Zmieniło się, dlaczego na gorsze?
lili
Byłam w Prusie, zmieniłam uczelnie na magisterce. W sumie to trochę żałuję. Nic się nie zmieniło, jeśli już, to na gorsze.Bo w Prusie atmosfera była ok, choć kilku wykładowców wkurzało. Podobno odeszli. Tym co w Prusie powodzenia na obronach i na egzaminach.
29.06.2013
29.06.2013
piter
jeden link do nagrania studentow o niczym nie swiadczy :) reklamują się niezle ale kolega tam sie uczy to mowi co innego tam jest taki "lajt" i dezorganizacja ze brak slow
Ex studentkaaa
pfffff kto pisze te pozytywne komentarze? na pewno nie byli studenci ;-) teraz chcą podreperowac trochę opinie i zachęcają jak tylko moga a to co na stronce wypisują to wiekszosc juz nieswiezych informacji , zwłaszcza jezeli chodzi o nieuczących juz dawno wykładowców. :) Coż... Pojdziecie i sami sie przekonacie co to za shit;)
29.06.2013
27.06.2013
Kuba
Rzeczywiście są niźli. warto się zastanowić nad ta uczelnią.
El
mnie się spodobało i wchodzę w to, są po prostu nieźli. I ta magia magia ekranu:-)
27.06.2013
27.06.2013
JK
I ja się najaralam :-] widać że stać ich jednak na więcej niż innych, ja się zdecydowałam, idę na tę właśnie uczelnię.
Ooo
Jarają się ATMmem i "Czasem na kulturę" , bo to wszytko na co stac tę uczelnię , reszta to jakas porazka , Nie polecam .
27.06.2013
26.06.2013
K
K do JK. Prawdę mówiąc, to miałam już po prostu nie pisać, bo "po owocach ich poznacie", dośc mam przekomażania sie ze słosliwcami, ake skoro pytasz to odpowiadam. To MY zrobilism ten filmik i .program. Studenci z pomoca wykładowców i pod okiem pana Ryszarda Grabowskiego rezysera z ATM i naszego wykładowcę. twwórvcami sa nie tylko ci nalanie, ale i ludzie z za kulis. Chociaź, czasami, tak jak i ja, przemykamy choć na kilka sekund. I "dziennikarze" , i "kulturoznawcy". A CV będziemy mogli wpisać:udział w produkcji programu Czas Na Kultyurę, który emitowany jest w TV. :-)
Ja
Zrobiliśmy to tylko my studenci i jest to przedsmak programu, który niebawem pojawi się na antenie. Tak studiuje się w WWSH. Jeżeli ktoś nie wierzy, to zapraszamy na uczelnię, każdy z tych "aktorów" może pokazać swój indeks.
26.06.2013
25.06.2013
JK
JK do K. Szukałam informacji o uczelniach dziennikarskich. Przeczytałam i zobaczyłam czasnakukturę na You Tube. Porównałam z innymi filmami reklamowymi uczelni dziennikarskich. Jedno pytanie koleżanko "K". Czy to naprawdę studenci , czy wynajęci aktorzy i ściema marketingowej firmy. bo materiał na mój nos profesjonalny. I na prawdę WY to zrobiliście ? Już na studiach?
K
Do Laseczki, Studenciary, mocarnej i pozostałych oponentów- na You Tube: czasnakulturę, polecam.
25.06.2013
24.06.2013
polecam
fajny klimat, świetni ludzie, sympatyczna atmosfera
Studenciara
Sprostowanie: Na uczelni mi się nie podobało, ale do ukończenia jej nie wiele mi już zostało więc zostałam tam do końca, ponieważ zżyłam się z ludźmi i bezsensowne byłoby przeniesienie się gdzie indziej zaledwie kilka miesięcy przed licencjatem. Na początku ta skzoła trzymała jakikolwiek poziom a teraz co się tam wyprawia , (wiem od znajomych )to jest jakis kabaret. A Pani to juz lepiej niech nic nie pisze, bo po prostu jest to śmieszne. I Pani tam nie pracuje? Hehe , w to nikt nie uwierzy , Wychwala Pani tą uczelnie pod niebiosa i prowadzi walkę z wiatrakami , założę się ,że jeszcze niejedna osoba się wypowie negatywnie na temat tej uczelni.
23.06.2013
23.06.2013
Ewelina
Tak czytam i czytam te komentarze, tą wymianę zdań. Mam wrażenie, że coś tu jest nie tak i ta Pani chyba naprawdę jest pracownikiem bądż wykładowcą na tej uczelni i stara się przekona,ć absolwentów liceum, aby wybrali właśnie WWSH. Ja aktualnie kończę kulturoznawstwo na innej uczelni. Chciałam kontynuować magisterium na innej uczelni, zastanawiałam się nad tą, jednakże poniższe komentarze mnie zniechęciły. Odpadam.
K
Proszę poczytać co na fotach, nawet na tym, piszą ich studenci.Mnie się w mojej uczelni podoba. A Pani Sudenciaro, skoro skończyła Pani Prusa to znaczy, że: uczelnia się podobała, to jak funkcjonuje też odpowiadało, a dyplom widać się przydaje. Bo jak nie,to można było przenieść papiery do KAŻDEJ innej.. Widać się Pani nie podobały., przecież było na to mnóstwo czasu.
23.06.2013
23.06.2013
studenciara
Nie będę strzelać nazwiskami wykładowców , bo jest to nie na miejscu. W której uczelni poziom nauki jest wyższy ? Hehe , otóż odpowiedź jest prosta - W KAŻDEJ:) np, Łazarski, Collegium Civitas , Wszechnica Polska, SWPS, Koźmiński , mam znajomych stamtąd zarówno wykladowów jak i studentów :).Zapomniałam dodać , kszatałcenie językowe studentów WWSH to jakaś masakra. Na dziennikarstwie jest tylko jeden angielski w tygodniu, a na 3 roku studiów 1 stopnia nie ma go wcale to jakieś żarty, żeby przyszli dziennikarze , nie mieli zajęć językowych , jest to bardzo ważne, A Pani cóż, niech dalej wychwala:) Akurat nie jestem z konkurencji , ani nie zostałam wyrzucona (ukończyłam ją z bardzo dobrym wynikiem) jak można zostac z niej wywalonym? No chyba,ze za czesne, bo na pewno nie za naukę:) A wykładowcy , może i są sympatyczni czego nie neguję, ale zajęcia u niektórych są na niższym poziomie niż np. w gimnazjum. Nie chcę być niemiła ale stram się wyciagnąć dobre wnioski , a jedyne pozytywy to atmosfera na uczelni tj. inni studenci i niektórzy wykładowcy . A Pani widać,że stara się na siłę promować uczelnię. Dobrej uczelni nigdy nie trzeba promowac, bo chętni do uczenia się w takiej zawsze się znajdą:) Jeszcze raz pozdrawiam i niech Pani już tych swoich wypocin tak notorycznie nie umieszcza , bo każdy kto tutaj studiował wie jak jest na serio;)
K
No to jeszcze raz.! Nie mam ciepłego stołka W "Prusie". choć może kiedyś.... moją uczelnie staram się ocenić obiektywnie. Ale Studenciara i morna pisownia jak w oryginale) to albo skrzywdzone przez los(wywalone z uczelni) albo konkurencja. nic dziwnego, zaczęła się rekrutacja.. Oprócz zarzutu mocarnej dot. pracowni TV ( zwłaszcza jak się porówna ze studiami z ATM) dalej same ogólniki. W której uczelni, zwłaszcza prywatnej poziom nauki jest wyższy? Kadra lepsza ( minimum kadrowe, jak twierdzą władze jest, czyli wymagana liczba zatrudnionych prof i dr). Poziom nauczania poszczególnych wykładowców jest różny, jak wszędzie, jedni prowadza zajęcia ciekawie inni nie. no chyba,ze obie panie znają takich, które bełkoczą nie na temat. To proszę...
23.06.2013
23.06.2013
laseczka
P.S Z niecierpliwością czekamy na kolejny komentarz Pani "K" :)
Studenciara
Hehe Panno "K" myślę ,że to Pani powinna zastanowić się nad tym co pisze, bo wazeliniarstwo nie jest tutaj potrzebne:) Zapewne jest Pani pracownikiem WWSH :) stąd te wszystkie rpzychylne komentarze. Wielkie WOOOOOW dla wspólpracy z ATM:D , suuper. Szkoda,że dopeiro teraz cokolwiek się dzieje, jak już coraz mniej studentów jest:). Imprezy ciekawe kto w nich uczestniczy pewnie jakiś malenki odsetek ludzi. Poziom jej na tle innych uczelni jest zerowy i może to potwierdzić szersze grono osób które tam studiują lub studiowały. Prawda jest taka płaci się to sie zalicza:) w innych szkołach sesja to pogrom a u Was śmiech na sali:) moze 3-4 wykładowców surowo ocenialo i na prawdę trzeba było się wysilić. A co do strony internetowej to co jest nieprawda to chyba każdy kto studiuje bądź studiował wie doskonale;) i broni Pan tak wytrwale tej uczelni, czyżby strach o ciepłe krzesełko Panią obleciał;?Nikt chyba tak bacznie nie obserwuje tego forum jak Pani:) bo każdy ma w poważaniu tą szkołę. Pani z dziakanatu miła? Może dla Pani , razem kawkę piłyście to i jest uprzejma. A Pani za to dodatkowo płaca chyba ,ze Pani te komentarze wystawia ciągle. Ci,ktorzy cokolwiek znaczyli dla tej uczelni dobrze nauczali odeszli już stamtąd, w sumie to im się nie dziwie kto na poziomie mógłby tam w ogóle pracować :)Pozdrawiam:)
23.06.2013
23.06.2013
mocarna
O, widzę że odezwał się ktoś z władz i postanowił nieco podreperować reputację uczelni. Hmmm...a jak wyglądają na WWSH zajęcia w pracowni telewizyjnej? Na innych uczelniach pod tym terminem kryje się 1,5 godzinna praktyka z udziałem kamer, reflektorów...Student ma możliwość przedstawienia swojej osoby przed prawdziwymi kamerami, spróbować swoich sił. W "Prusie" pracownia telewizyjna to jakaś graciarnia.
K
Studenciara i mocarna powinny zastanowić się co piszą.Praktyki w ATM -największej firmie producenckiej w Polsce ( i chyba w Europie), posiadającej własny kanał na multipleksie to standard ?????????? W "Prusie" tak ! I gdzie jeszcze? Konkretna nazwę uczelni poproszę. Co do dziekanatu, to studentów obsługuje Pani Małgosia. Nie znam drugiej tak miłej i pomocnej osoby. Komu i kiedy spośród nas odmówiła pomocy, też proszę o konkrety.I też konkretnie, co na stronie uczelni jest nieprawdą. chyba łatwo będzie wskazać skoro to 99% kłamstw, jak twierdzi Studenciara. Czas na Kulturę jest już po kolaudacji, kolejne trzy odcinki tworzymy my studenci ( no "pod okiem starszych kolegów z ATM), koło kulturoznawcze działa, imprezy się odbyły itd. To co tu jest nieprawdą? Chyba, tak głoszą władze, za chwile nieprawdziwy będzie adres, bo uczelnia przenosi się do Środmiescia i częściowo o ATM. Z dużymi parkingami
23.06.2013
22.06.2013
Studenciara
Czytając te wszystkie komentarze , łapię się za głowę i mam ochotę krzyczeć. Ta "uczelnia" jeżeli w ogóle można nazwać tą instytucję tym tytułem- to jedno wielkie nieporozumienie! Jej poziom na tle innych szkół jest zerowy. Nie piszę tego gwoli złośliwości , tylko ku przestrodze. Jeżeli chcecie się czegoś nauczyć to szczerze odradzam WWSH. Może zacznę od kadry dydaktycznej: 2 czy 3 wykładowców reprezentuje jakikolwiek poziom i w rzetelny sposób przekazuje wiedzę, a reszta po prostu zalicza przedmioty za to,że się chodzi , lub ładnie uśmiechnie. Żenada. W sumie co się dziwić , płaci się kasę to mają w *upie i zaliczają.:), a jeżeli chcesz cokolwiek wynieść z zajęć to trzeba kupić książkę i na własną rękę zdobywac wiedzę. Drugi minus daję Paniom z dziekanatu, wieczna dezorganizacja co chwilę słyszałam:" niech Pani przyjdzie później , nie ma tej Pani/Pana, bądź nie mamy teraz czasu, jakaś masakra... 3 minus to budeynek-"uczelnia" znajduje się w zwykłym bloku, jest mała i posiada niewiele miejsc parkingowych co może być dla niektórych osób utrudnieniem. Wieczny brak papieru w toalecie i mydła w płynie:D , Plus za miłą studencką atmosferę , na prawde fajnych ludzi można poznać. Praktyki w ATM , Polskim radiu? Hmmm.... Ciekawe:D Nie polecam , na pewno nie przyszłym dziennikarzom. Chociaż na innych kierunkach też nie za ciekawie... Podejrzewam,że niedługo ta szkoła legnie w gruzach i z tego co wiem , to zatrzymują obecnych studentów jak tylko moga by zostali z nimi jak najdłużej i robili magistra:) Muszą mieć na prawdę dobrego fachowca od PR , bo to co wypisują na swojej stronce internetowej , w 99% nie pokrywa się z rzeczywistością. Pozdrawiam:)
mocarna
Odradzam z dobrego serca tą uczelnię! Chyba, że komuś zależy na straconych tysiącach tylko po to, żeby otrzymać papierek. Bardzo niski poziom nauczania, wykładowcy sobie olewają. Jedynymi pozytywnymi postaciami na WWSH byli profesor Mikołejko oraz magister Bąbel (których już nie ma). Zajęcia w Polskim Radiu? Praktyki w ATM? Obecnie prawie każda uczelnia oferuje podobne zajęcia. To standard. Uczelnia nastawiona na pozyskiwanie pieniędzy, bałagan w dziekanacie. Nikt nigdy nie ma czasu. A te pozytywne opinie wystawiają władze.
22.06.2013
18.06.2013
ja
Monika ma rację. Pamiętajcie.
Monika
Cześć wszystkim. Właśnie kończę I rok dziennikarstwa niestacjonarnego. Jestem bardzo zadowolona. Uczymy się przede wszystkim konkretnych rzeczy, a nie niepotrzebnych nikomu teorii. Takiej nauki szukałam. KONKRETNEJ w danym kierunku. Pierwszy rok studiów to wiedza ogólnohumanistyczna: psychologia, jęz. polski, historia, historia sztuki, filozofia, wiedza o filmie... itp. Na drugim roku wybieramy sobie specjalizację. Naprawdę uczelnia jest przyjazda studentom, wyrozumiała. Żeby mieć dobre oceny, trzeba się wysilić. Nie jest nie wiadomo jak ciężko, zwłaszcza, że na uczelni są humaniści i przedmioty humanistyczne, skoro wybieramy się tutaj, przedmioty nie są dla nas obce. Wiadomo, że ścisły umysł raczej nie wyrobiłby. :) i na odwrót oczywiście ( ja nie dałabym rady psychicznie na ścisłym kierunku ). Uczelnia przenosi się do wytwórni filmowej ATM. To też otwiera pewnie drzwi do mediów. Uwierzcie, że warto. Kasa, jak kasa. Za każde niestacjonarne płacisz. Proste. Pozdrawiam! M!
12.06.2013
05.06.2013
prawie studentka
Ja się zapisałam na dziennikarstwo stacjonarne. Ciekawy program, warsztaty. I wolne piątki. Czy ktos jest ze stacjonarnych od października???
zainteresowany
Trzeba zapisać się i dokonać wpłaty za minimum jeden semestr do końca lipca, dostajesz wtedy dodatkowo 5% upustu i tablet - jak dla mnie całkiem ciekawa promocja, ja z tego skorzystam, z tego co wiem to tablet bez jakiś rewelacji ale też nie dno.
03.06.2013
03.06.2013
tablet dają?
co sadzicie o tym tablecie dla osób, które zapiszą się do końca czerwca? ktoś sie orientował w temacie? wiem, ze to w sumie gadżet jest, ale jelsi i tak mysle o dziennikarstwie, to moze warto sie zastanowic?
jacek,nj,ja
Dlaczego Szkoła agresywnie nie wychodzi na zewnątrz? To, że istniejecie na swojej stronie to zbyt mało. Gdzie prasa, ogłoszenia? Już trwa rekrutacja a wy jak mysz pod miotłą. Teraz trwa walka o studentów i zwyciężają ci, którzy są AKTYWNIEJSI!!
16.05.2013
15.05.2013
nj
Witaj "uczeń"! Twój IP już mam.
jacek
"Uczeń" spróbuj, to wtedy się zdziwisz, dlaczego mogę oceniać uczelnie
15.05.2013
15.05.2013
uczeń
jacuś, nj, ja - dla kogo ty pracujesz ? - że chcesz oczernić Uczelnie, może IP nam to wyjaśni.
jacek
"Uczeń" - zastanów się co ty piszesz. "Ma wysokie notowania bo w tym jest dobra". Tzn. dobra jest w notowaniach czy w czym? Myśl trochę chłopczyku.
15.05.2013
15.05.2013
zainteresowana
Nj, to jest mała uczelnia, dzięki czemu pracownicy mają czas i siłę poświęcać czas wszystkim studentom. Im więcej uczniów, tym trudniej dogodzić wszystkim. Pewnie dzięki temu nie ma na co narzekać
uczeń
szkoła jest bardzo znana wśród osób interesujących się dziennikarstwem - ma wysokie notowania bo w tym jest dobra !
14.05.2013
14.05.2013
ja
Nj. 100% racji!! Dziwnie to pachnie. Oj dziwnie.
nj
jakaś dziwna, nikomu nieznana szkoła ma notowania wyższe od wielu uni8wersytetów i politechnik w kraju, nie wierzę to baaaardzo podejrzane ... (ktoś napędza ...)
14.05.2013
28.04.2013
ja
Pożyjemy. Zobaczymy i usłyszymy. Podsumujemy.
a-z
Witam, zarówno radio internetowe, jak i własny kanał TV na youtube ruszają od października 2013 roku,
19.04.2013
19.04.2013
spokojna
Pani Kasiu, to że macie praktykę w radio i TV o niczym nie swiadczy. Wy powinniście mieć WŁASNE radio internetowe, pracujące codziennie, emitujące różne formy audycji itd. I słusznym jest pogląd, że powinno to być w systemie kształcenia.
ml
Już jakiś czas temu słyszałam o pomyśle radia internetowego, więc pewnie niebawem uda się i z tym ruszyć
19.04.2013
19.04.2013
K
My mamy praktykę w prawdziwych redakcjach i i własny zespół, który przygotowuje program Czas na Kulturę". Pierwszy odcinek lada chwila na ATM Rozrywka-ogólnodostępnym kanale "cyfrówki".
J U L K A
Wow, jaka wysoka ocena. Warszawska Wyższa Szkoła Humanistyczna im. Bolesława Prusa musi być naprawdę dobra, pytanie tylko czy łatwo jest się dostać? Pewnie nie....
18.04.2013
18.04.2013
obserwator
Co nowego można stworzyć w WWSH? A choćby radio studenckie, albo własną gazetę. Oczywiście musiałyby powstać studenckie zespoły redakcyjne, ich programy powinny wejść do programów kształcenia itd. Nauczylibyście się tworzyć audycje radiowe, sami byście je prowadzili i podobnie z gazetą.Co to daje? Doświadczenie. W prawdziwych redakcjach już znalibyście technikę pracy redakcyjnej itd. itd.
K
Pracownicą uczelni nie jestem, ale dbam o swoje pieniądze. Płacę realną kasę, chce realnych zajęć i dyplomu, który pomorze mi znaleźć pracę. Nie załatwi wszystkiego. Resztę muszę zrobić sama. Nie wiem, jak można jeszcze doskonalić warsztat dziennikarza, ale poważnych, nowych w sieci i obserwatorów proszę o konkrety, co zrobilibyście w naszej uczelni lepiej. Czekam na konkrety.
18.04.2013
18.04.2013
benek
Przeniosłem się z Wańkowicza do WWSH i jestem zadowolony. Wszystko działa tu sprawniej i atmosfera jest spoko. Mimo tego że nie jestem pracownikiem uczelni, tak jak sugerowali poprzednicy, to polecam wwsh.
poważny 2
Do "studenta". Jezu, dziecko co Ty piszesz. Staraj się myśleć samodzielnie.
18.04.2013
18.04.2013
student
Zgadzam się z "ja", Prus w ciągu ostatnich 2 lat stał się liderem w kształceniu dziennikarzy i kulturoznawców, to pewne, stąd nieudolne próby podważenia sukcesów Uczelni.
ja
a ja myślę, że im więcej komentarzy tym lepsza Uczelnia, negatywy pewnie pisze konkurencja, pozytywy pewnie studenci, bo przecież gdyby byli nie zadowoleni to by już dawno odeszli, pisanie negatywów na własną szkołę nie ma sensu bo obniżamy rangę swojego dyplomu.
17.04.2013
17.04.2013
poważny 2
"Nowy w sieci" - trafiłeś w sedno.
nowy w sieci
Czytam te żałosne przekomarzania i widzę, że Pani "K" jest po prostu osobą z zespołu pracowników Szkoły. Czy zatem walcząc z krytyką miejsca swojej pracy w sposób heroiczny - dobrze jej służy?
17.04.2013
16.04.2013
K
Szanowny "Obserwatorze" pseudonim, jak nazwisko zobowiązuje. Wypowiadam się na tym forum od dłuższego czasu i łatwo się zauważyć, że jestem kobietą( chyba ,ze Twoja nie znać polska gramatyka). Trudno ocenić umiejętności praktyczne "gdzieś" i kiedyś. Uczelnia zapewnia praktyki w Polskim Radiu i z moich obserwacji można poznać Warsztat pracy radiowca. P.S. Jarku! Zdumiewający brak wiedzy na temat polityków. Antoni Maciarewicz jest absolwentem historii i to z czasów, gdy o WWSH nikomu się jeszcze nie śniło.
jarek
Czy to prawda, źe Macierewicz zrobił licencjat w Prusie?
14.04.2013
13.04.2013
obserwator
"Po pierwsze-koleżanko" nie trzeba wstydzić sie swojej płci, bo głupio wypada w tej sytuacji publiczne poprawianie. Ponadto kandydatko na dziennikarkę - dobrze jest wiedzieć, że termin ":kształcenie ustawiczne" choć jest terminem z "ubiegłej epoki" do dziś jest terminem znanym i używanym. Natomiast gdy idzie o umiejętności praktyczne absolwentów Prusa, to spotkałem w radio osoby, które nie potrafiły skonstruować m.in. relacji z konferencji prasowej.
K
K. Po pierwsze-koleżanko. Po drugie, to "kształcenie ustawiczne" to termin nie z tej epoki. Dobry dla uczniów CKU albo dla nauczycieli, którzy robią po kilka podyplomówek, bo dostana za to awanas i mają na to czas. Dobry dziennikarz, czy szerzej człowiek mediów ma być profesjonalistą. Jeśli jest słaby praca go weryfikuje. Pytanie kto z naszych "po Prusie" wypadł z rynku?
11.04.2013
10.04.2013
dziennikarz
Kolego "K". Sprawdziłem i nie tylko dziś. Nie masz racji. Są przypadki odpowiadające kryteriom dziennikarskim, ale to jest kropla w morzu potrzeb. 95% tzw. "dziennikarzy" nie czyta, nie jest na bieżąco w wydarzeniami społecznymi, naukowymi, kulturalnymi. Łapią cokolwiek. Te niby uczelnie nie przygotowują was do kształcenia ustawicznego. Dlatego szybko wypadacie z rynku.
hmm...
Czyli dałoby się pogodzić studia niestacjonarne z pracą?
10.04.2013
10.04.2013
K
Kolego "Poważny" na jakiej podstawie twierdzisz, że będziemy pisać o sprawach, na których się nie znamy. Dziennikarstwo to nie tylko "pisanie". W Prusie uczymy się warsztatu dziennikarskiego, czyli tego jak i co powinniśmy przekazywać odbiorcy. Każdy ma swoje zainteresowania, dziedzinę , w której jest dobry, nie tylko dla tego, że się tego nauczy na studiach, ale to jego pasja. Nasi koledzy już w czasie studiów pracują w mediach i są na prawdę dobrzy. Sprawdź.
Pytanie
Niestacjonarne są co drugi weekend?
09.04.2013
09.04.2013
poważny
Studiujący w tej "Sorbonie" nie bardzo wiecie czym powinno być dziennikarstwo. Pochwalcie się swoją wiedzą merytoryczną z jakiejś dziedziny życia społecznego (gospodarka, ochrona zdrowia, sprawy zagraniczne). Pisanie dla samego pisania i nazywanie tego "dziennikarstwem" to dowód wysokiej samooceny!
supermen
Dla mnie Sztandera jest OK, faktycznie roztrzepany to On jest ale zajęcia prowadzi ciekawie.
06.04.2013
06.04.2013
xymen
"Mówi pięknie i melodyjnie...." ale w zarządzaniu i przestrzeganiu nawet tego co obiecał i do czego się zobowiązał - jest fatalny. Zresztą sami się przekonacie..
pl
Na zajęciach wypada fajnie, mówi bardzo ciekawie. Fakt, raz się spóźnił.
05.04.2013
05.04.2013
absolwent
Sztandera jest kapitalny. Zawsze się spóźnia, albo choruje, albo dopada go depresja, obiecuje i nic z tego nie wynika, goni za kasą i zdarza mu się nie czytać prac które recenzuje. A teraz dziekanem? No, no!
o rany!
Jezus Maria! Sztandera dziekanem....
05.04.2013
04.04.2013
Anka
Mi się podoba, są bardzo ciekawe zajęcia i nie są specjalnie absorbujące. Praca i rodzina nie kolidują z uczeniem się, ponieważ nie jest tego strasznie dużo. Tematy zajęć są bardzo ciekawe, co sprawia, że nauka idzie szybciutko:)
Ciekawa
Hej ! :) Mam pytanie do osób, które studiują Dziennikarstwo i komunikacje społeczną, jak jest na tym kierunku ? Myślę o studiach niestacjonarnych z przyczyn osobistych . Dlatego prosiłabym o wszelkie szczere opnie :) Czy warto iść do tej uczelni? Byłabym gotowa już składać papiery. Pozdrawiam!!!
02.04.2013
28.03.2013
K
Igor, powiedz to ludziom, którzy maja poprawki z historii sztuki i z warsztatów humanistycznych. Też myśleli, ze wystarczy się pokazać.
Igor
nie trzeba się uczyć, wystarczy czasem pokazać się na zajęciach. Zal. za obecności :)
27.03.2013
25.03.2013
czad
Żeby zaliczyć musisz umieć ale wykładowcy są spoko, poprawki nie są dodatkowo płatne więc nikomu nie zależy żeby Cię uwalić, WWSH jest też Uczelnią bardzo atrakcyjną cenowo.
student
Praktyki musisz mieć. Odbywałem na 2 roku, w dwóch miejscach jedno załatwione przez szkołę. Za róznice tu się nie płaci, za komisy też nie.
25.03.2013
25.03.2013
chetny na studiowanie
czyli rozumiem, że z zaliczeniami nie ma problemu i osoby, które nie mają zbytnio czasu na naukę zaliczają?
Gh
Jak z praktykami? Są obowiązkowe? I ile się płaci za różnice programowe? Jestem na Wyszyńskim, chce zmienić uczelnie i chyba na Wyższą Szkołę Humanistyczną im. Prusa
24.03.2013
24.03.2013
K
Nie jest najgorzej, chociaż bywają poprawki. Rzadko. Wykładowcy starają się raczej rozbudzać zainteresowania. Po zmianie uczelni byłam mile zaskoczona. Przy minimum chęci zdasz, przy odrobinie zaangażowania 4 lub 5.
chętny na studiowanie
Możecie mi powiedzieć jak jest z zaliczeniami? Jak się odbywają? Czy są trudne? Dużo się trzeba przed nimi uczyć? Byłbym wdzięczny ;)
24.03.2013
11.03.2013
Ola
Chyba na każdej uczelni na pierwszym roku są przedmioty ogólnohumanistyczne ?
K
Paranoiku, chyba czas na leki. Przenosiłam się z innej uczelni, dostałam program, punkty ETCS, różnice w programie. Nie jest to może idealna uczelnia, ale moja. Jak chcesz pisać o Prusie, to pisz prawdę.
11.03.2013
11.03.2013
Kama
Ja studiuje na kulturoznawstwie. Mnie się podoba. Wykład z p. G. Kozakiem baaaardzo ciekawy. Fajne też zajęcia z filmu.
PPPP
Mam zamiar zostać dziennikarzem, dobrym dziennikarzem. Wybrałem "Prusa" i nie żałuję. Paranoiku-świetnie dobrałeś pseudonim. Albo jesteś reprezentantem konkurencji (domniemam tak na podstawie języka, którym się posługujesz), albo faktycznie to ta paranoja... . Plany studiów na wszystkie semestry wiszą na tablicach ogłoszeń. Zmiany są, choć ponoć niewielkie, bo uczelnia zgodnie z nakazem ministerstwa wprowadza ramy kwalifikacji. zamiast standardów. Można wszystko dostać do wglądu, nawet . sylabusy, trzeba tylko wcześniej poprosić o udostępnienie( ja dostałem na drugi dzień). Kierunki na uczelni mamy dwa (nie trzy) a wspólne dla kulturoznawstwa i dziennikarstwa wykłady są na pierwszym roku. sprawdzałem, takie wspólne zajęcia ogólnokształcące są na uczelniach normą. Psychologia, socjologia, historia Polski. Miałem to na I roku.bo jest w programie i tyle. Jak nie chcesz mieć dyplomu z dobrej dziennikarskiej uczelni to tym lepiej dla nas, którzy chcą się nauczyć zawodu i mieć dobry start na rynku pracy.
10.03.2013
09.03.2013
I rok
może nie jest idealnie, ale ja jestem zadowolony, gdybym ponownie wybierał dziennikarstwo też wybrałbym Prusa.
ja
zgadzam się z Kasią, kolega na politechnice też ma na pierwszym roku przedmioty ogólne, a kierunkowe mają być później,
07.03.2013
05.03.2013
Kasia
Do kolegi co ma paranoje, coś słyszałeś ale chyba nie wiesz co ? ja też jestem na pierwszym roku i z nauki przedmiotów humanistycznych jestem bardzo zadowolona, aby zostać dobrym dziennikarzem trzeba mieć podstawy w naukach humanistycznych, owszem plan zajęć się czasami zmienia ale to są studia a nie podstawówka i tak musi być ! poz
Paranoja!
Moja koleżanka chodzi do tej "uczelni", jest na pierwszym roku i jak dla mnie to jakaś paranoja. Mają jedne zajęcia ze wszystkimi z pierwszego roku, bodajże 3 różne kierunki. Jak dla mnie to ona nie miała jeszcze ani jednego przedmiotu który będzie związany z jej kierunkiem może poza angielskim i informatyką które są pewnie na wszystkich kierunkach (nie widziałem programu nauczania a uzyskanie jego w dziekanacie odbywa się wyłącznie za zgodą dziekana czy też rektora! To jakaś pomyłka dziekan musi się zgodzić na to żebym dowiedział się czego mam się nauczyć żebym zaliczył kierunek?!) . Dziekanat zapytany o tą sytuacje (ilość przedmiotów związanych z kierunkiem) zwodzi jedynie kiedy zostaną w końcu wprowadzone (z 2 semestru zrobił się już 3! - rok studiowania "w plecy" a czesne płaci się co miesiąc!). O reszcie istotnych niedociągnięć i odstępstw od normy nie będę wspominał z uwagi na to iż stanowią podstawę do wprowadzenia kontroli w jednostce. Wnioski o zaczęciu studiowania nasuwają się same. Mam nadzieję że pomogłem w podjęciu decyzji. PS. Ja będę namawiał koleżankę do jak najszybszej ucieczki gdzie indziej.
05.03.2013
02.03.2013
ja
polecam kulturoznastwo
Max
szkoła jest naprawdę Ok
28.02.2013
27.02.2013
Ania
To bardzo dziwne - studenci chwalą swoją szkołę, a osoby które tu nie studiują piszą nieprawdziwe rzeczy, konkurencja się chyba bardzo boi WWSH, szkoła jest spoko.
kaja
No właśnie, mnie też dziwią te negatywne komentarze. Konkurencja czuwa
25.02.2013
25.02.2013
Goja
Nie wiem czemu zaraz tak krytykujecie te pozytywne opinie o szkole. Może to konkurencja? Ja tu studiuje. No i szkoła, jak szkoła. Jest OK
Pismak
Te, Dziennikarz! A nie nauczyli Cię, że przed wykrzyknikiem nie ma spacji, że słowo witam to kolokwializm, że w zdania złożone w wypowiedzeniu rozdziela się przecinkiem, i że tytuł piszemy kursywą, a nie w cudzysłowie? Dziennikarz! Pogratulować!
24.02.2013
20.02.2013
Dziennikarz :)
Witam w prawdziwej Uczelni Dziennikarskiej ! Zapraszam na oglądanie naszej produkcji telewizyjnej "Czas na kulturę" w ATM Rozrywka i na naszego facebooka. Jeśli Cię interesuje dziennikarstwo telewizyjne dołącz do naszego zespołu !
niestety już skończyłem studia
Z okresu studiów mam tylko dobre wspomnienia, wspaniali koledzy, śliczne koleżanki, panie z dziekanatu - OK, wykładowcy super, a teraz jeszcze kręcą produkcje telewizyjne ! może jeszcze podyplomowe ? - polecam
20.02.2013
19.02.2013
lll
Gdyby sale były większe to byłoby git
zocha
Mi się podoba. Jak miałam problem z płatnościami to pomogli, dla mnie to duży plus. Na poziom też nie narzekam, nie wydaje mi się żeby był niski.
19.02.2013
18.02.2013
PPPP
Ktosiu, JP, i Ha, ha, ha. Przyjdźcie i zobaczcie.
Ha..ha.. ha..
A nie napiszesz, że WWSH jest lepsze od Sorbony ?! Dzieciaku, bawicie się, a nie uczycie, bo nie ma Was kto uczyć! Żałosna propaganda, Wańkowicz padł, więc trzeba przechwycić studentów. Kasa, kasa, kasa. Papier i internet wszystko przyjmie - każdy sobie może napisać, że jest najlepszy. Dział marketingu działa? Może go specjalnie powołali:)
18.02.2013
15.02.2013
student
Oczywiście że WWSH jest najlepszą szkołą dziennikarską nie tylko w Warszawie ale i w Polsce, osoby które poszły na studia magisterskie na inne Uczelnie mogą teraz tylko płakać, że nie otrzymają dyplomu tak prestiżowej Uczelni. Jakość kształcenia wzrosła od zeszłego roku i to bardzo, mamy do dyspozycji koła dyskusyjne, wyjazdy na wydarzenia kulturalne, wspólne wyjścia do teatrów, kręcimy program telewizyjny "Czas na kulturę" itp. zresztą zapraszam na facebooka https://www.facebook.com/Czasnakulture,
Ktoś
Wszystko jasne.... Poziom dziennikarzy jest na tak "wysokim" poziomie gdyz koncza tego typu studia..... Tragedia!!! Zaczynajac od rekrutacji a konczac na absolwentach. Jedyny plus to ceny - tanie porownujac z innymi uczelniami. Decyzja nalezy do przyszlych studentow - wg mnie jakosc studiow to podstawa w tych czasach. Nasza edukacja "spada na psy"...
13.02.2013
11.02.2013
JP
A te pozytywne komentarze to chyba sami sobie piszą. Najlepsza uczelnia dziennikarska. Wolne żarty. Poważnie się zastanówcie, zanim tam pójdziecie.
JP
A te pozytywne komentarze to chyba sami sobie piszą. Najlepsza uczelnia dziennikarska. Wolne żarty. Poważnie się zastanówcie, zanim tam pójdziecie.
11.02.2013
11.02.2013
JP
KIEDYŚ to była bdb uczelnia. Skończyło się to w zeszłym roku. Teraz są przypadkowi wykładowcy nie wiadomo skąd i poziom zszedł na psy. Studiowałem tam na licencjacie, a teraz zabrałem manatki. Chcą tylko trzepać kasę, a nie uczyć.
l_**
Szkoła jest w porządku.
10.02.2013
12.01.2013
student
Wg mojego rozeznania czesne na tej uczelni jest jednym z najbardziej atrakcyjnych w Warszawie jak kiedyś brakowało mi kasy napisałem podanie i termin płatności bez żadnego problemu został przesunięty.
ex-studentka
Ciekawe kto pisze te komentarze...wszystkie jakieś takie podobne...ja tam peanow nie mam zamiaru pisać. uczelnia nastawiona na zysk
11.01.2013
02.12.2012
Monika
najciekawsza propozycja studiów dziennikarskich w Warszawie, ja jestem zadowolona, może czasami trudno zaparkować.
Dziennikarz amator
właśnie się tu zapisałem, jest OK - oby tak dalej ! studentka z I roku - marzyć piszę się przez "RZ" - możemy się umówić na zajęcia z ortografii.
30.11.2012
28.11.2012
Studentka z I roku
Zdecydowanie polecam, z tą telewizją to trafili w dziesiątkę, robimy niesamowite rzeczy o których mogłam tylko mażyć że kiedyś dostanę szanse.
Franki
Uczelnia jest spoko. Chyba złożę tam dokumenty na dziennikarstwo, fajne praktyki, w ATM, w Polskim Radio. Koleżanka studiuje i jest b.zadowolona, robi program o kulturze w ATM. jest na III roku. Jedyny minus to mało miejsc parkingowych.
14.11.2012
13.11.2012
mmm
Uczelnia działa bardzo dobrze,robią sporo dobrych rzeczy aby być atrakcyjną.Praktyki w ATM i Polskim Radiu są ogromnym plusem w późniejszej pracy
studiowałam tam
Polecam. Uczelnia się rozwija w niesamowitym tempie. Teraz uruchomili praktyki w ATM Studio - największej fabryce filmów i programów telewizyjnych. Ja nie miałam problemu ze znalezieniem pracy.
11.11.2012
10.11.2012
Andrzej
Tak, po upadku Wańkowicza zrobił się ruch na forach ,"ona" masz rację chodzi o kasę i studentów jednocześnie, ja się rozgladem po uczelniach warszawskich i tylko Prus ma zbieżny program nauczania z wsd, reszta to politologia, teologia, prasoznastwo ze specjalnością dziennikarską, maja do dyspozycji studia w Radiu Polskim i studia telewizyjne z tego co mi mówili to studenci mają robić program o kulturze który będzie emitowany w ATM Rozrywka (?), ja w to chodzę, przecież nie pójdę na politologię. Do ??? na stronie jest informacja że maja akademiki.
Dagmara
Po upadku wsd jedyna prawdziwa szkoła dziennikarska w Warszawie, ja ją bardzo polecam
10.11.2012
04.11.2012
ona
Tak, komentarz do tego co napisała Monika jest ironią, bo Prus namawia studentów Wyższej Szkoły Dziennikarskiej na przejście do nich. Czy chodzi o studentów czy też o ich czesne!? Czy ktoś napisze jak tam Naprawdę jest?
???
jak mam rozumiec komentarz poprzednika? czy w pytaniu do Moniki jest ironia? o co chodzi z nawiazaniem do Wyzszej Szkoly Dziennikarskiej? ja bym chciala dowiedziec sie czegos wiecej o WArszawskiej Wyzszej Szkole Humanistycznej, a interesuje mnie glownie: - czy szkola posiada parking? - czy pomaga z znalezieniu zakwaterowania? - czy w planie zajec dla zaocznych sa dziury, czy ciagiem sa zajecia? - do ktorej najpoznije sa cwiczenia w niedziele? - czy jestescie zadowoleni z wyboru tej uczelni? Napiszcie prosze, ata
03.11.2012
31.10.2012
Michał Morr
Monika, świetnie, że napisałaś o swoich odczuciach właśnie 30.10.2012 kiedy to na jaw wyszła informacja o zamknięciu Wyższej Szkoły Dziennikarskiej. Doskonałe wyczucie czasu i kasy z czesnego.
Monika
Skończyłam tą uczelnie jakieś 2 lata temu, zdarzały się zajęcia na które nie chętnie chodziłam bo były zwyczajnie nudne to było właśnie w semestrach kiedy mieliśmy ogólne przedmioty ALE mieliśmy dużo prowadzących którzy byli wręcz inspiracją i nie chciało się wychodzić z zajęć. Bez problemu można było skonsultować się z prowadzącymi, panie w dziekanacie bardzo pomocne !. Dodatkowo mieliśmy zajęcia w Polskim Radiu podczas których było bardzo dużo już wiedzy praktycznej i mogliśmy spróbować w prawdziwym już studio przeprowadzenia wywiadu itp. mieliśmy też możliwość otrzymania pracy w Super Stacji część z osób studiujących na moim roku tam też została. Nie będę się już dłużej rozpisywać generalnie polecam.
30.10.2012
07.10.2012
Jarek
Od 2 lat są bardzo pozytywne zmiany na uczelni (po zmianie właścicieli), ciagu roku akademickiego była cała masa imprez, wernisaży, wyjazdów itp. Od tego roku uruchomione są praktyki w studiach ATM i możliwość pracy w prawdziwej produkcji telewizyjnej emitowanej w telewizji. To oferuje tylko WWSH, i jeszcze jedno po tej szkole właściwie wszyscy pracują
gips
moj najlepszy kumpel studiuje u nich dziennikarstwo i komunikacje spoleczna i jest ogolnie zadowolony, na pierwszym i grugim semestrtze mieli ogolne przedmioty, ktore byly wspolne dla wszystkich przyjetych studentow i to byla jedyna rzecz, ktora go wkurzala, bo wszystko to, co interesuje, czyli przedmioty kierunkowe bedzie mial dopiero od drugiego roku, ale poza tym ponoc jest ok, bo jakos mocno nie cisna z egzaminami, a zaliczenia raczej bezproblemowe,
01.06.2011
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Uniwersytet Gdański
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku