UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (49)
Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie, PUZ Ciechanów

ram
Kiedy i w jakich miejscach odbywa się praktyka zawodowa na kierunku logistyka? Czy miejsce odbywania praktyk ustala wyłącznie Uczelnia?
10.09.2021
06.08.2021
w1echo
odpowiedź dla aba14 z dnia 05.08.2021
Studia niestacjonarne cieszą się dużym zainteresowaniem, rekrutacja trwa do 24 września jest spora grupa chętnych więc nie ma powodu do obaw.
aba14
Jak wygląda sytuacja ze studiami zaocznymi , czy zdarzyło się , że jakis kierunek nie zostal utworzony ?
05.08.2021
13.07.2021
w1echo
odpowiedź dla Olo z dnia 13.07.2021
Z tego co wiem to nie ma specjalnego limitu punktów. W poprzednich latach jeśli ktoś złożył dokumenty w pierwszym etapie rekrutacji to znaczy w lipcu to był przyjęty. W drugim etapie raczej też, ale ja bym do końca nie czekał.
Olo
Ile mniej więcej punktów trzeba mieć na informatykę? Jak to wyglądało w poprzednich latach?
13.07.2021
03.02.2021
w1echo
odpowiedź dla Gucia z dnia 03.02.2021
Ofert Uczelni na 2021/2022 bez większych zmian. Nowość planowane jest uruchomienie studiów II stopnia na kierunku Elektronika i telekomunikacja.
Gucia
Czy jakieś nowe kierunki są planowane od nowego roku? Czy obowiązuje obecna oferta?
03.02.2021
20.01.2021
Paweł
Dziękuję za informację, doczytam o kierunku.
wiecho
odpowiedź dla Paweł z dnia 19.01.2021
Jeśli chodzi o odnawialne źródła energii to jest kierunek Inżynierii środowiska na którym specjalność technologie energetyczne zajmuje się w większości tym zagadnieniem, odnawialnymi źródłami energii.
19.01.2021
19.01.2021
Paweł
Szkoda:( A jakieś nowości od przyszłego roku? Coś z energetyką? odnawialne źródła czy coś podobnego?
wiecho
odpowiedź dla Paweł z dnia 14.01.2021
Zimowego naboru nie ma w PUZ w Ciechanowie.
14.01.2021
14.01.2021
Paweł
Czy jest zimowy nabór do tej uczelni???
w1echo
odpowiedź dla Adam z dnia 02.12.2020
Informatyka w PUZ w Ciechanowie kończy się tytułem Inżyniera, jeśli będą jakieś informacje o drugim stopniu to ewentualnie na wiosnę.
02.12.2020
02.12.2020
Adam
Czy jest w najbliższym czasie szansa na studia magisterskie na informatyce? Jestem obecnie na drugim roku, rozglądam się powoli za studiami drugiego stopnia.
w1echo25962
odpowiedź dla Pola z dnia 14.10.2020
praca socjalna II stopnia jest kontynuacją pracy socjalnej I stopnia ale trzeba dopytać w dziekanacie.
15.10.2020
14.10.2020
Pola
Czy na pracę socjalną drugiego stopnia można iść po ekonomii, czy programy zbyt się rozjeżdżają?
wiecho1
odpowiedź dla vw z dnia 30.09.2020
Proponuję akademik, fajnie niedrogo. Jak komuś się należy się stypendium socjalne to może dostać zwiększenie na zapłacenie za akademik 400 zł miesięcznie. Akademik kosztuje 340-360 zł więc jeszcze parę groszy zostaje.
02.10.2020
30.09.2020
vw
witam czy ktos z Plocka wybiera sie na studia do Ciechanowa? (dojazdy)
wiecho1
odpowiedź dla Joanna z dnia 08.09.2020
Nie ma obawy, jeśli się uczestniczy w zajęciach, wykładach, ćwiczeniach w laboratoriach to raczej spokojnie. Wykładowcy spoko, nieduże grupy można wszystko ogarnąć. Systematycznie spokojnie i dajemy radę. W tym przypadku myślę że na luzie.
09.09.2020
08.09.2020
Joanna
Mam pytanie o studia inżynierskie. Czy poziom jest wysoki? Mam przyzwoite oceny z przedmiotów ścisłych, ale obawiam się, że poziom akademicki może mnie przerosnąć.
wiecho1
odpowiedź dla NRA z dnia 02.09.2020
Plany są takie żeby wykłady były metodami na odległość, a ćwiczeni , warsztaty, laboratoria normalnie. I rok - pierwszy semestr większość zajęć w uczelni żeby poznać wykładowców i zapoznać się z uczelnią. Takie są plany , na konkrety trzeba chwilę poczekać
04.09.2020
02.09.2020
NRA
czy wiadomo już jak bedą zajęcia wyglądały od nowego roku akademickiego?
w1echo
odpowiedź dla praca po pedagogice z dnia 26.08.2020
Na tym kierunku jest dużo zajęć, praktyk w przedszkolach ,szkołach, zajęcia z dziećmi i już podczas studiów, jeśli się ktoś sprawdzi może sobie znaleźć pracę. A jeśli chodzi o studia na tym kierunku, to trzeba lubić pracę z dziećmi .
26.08.2020
26.08.2020
praca po pedagogice
mam pytanie do studentów pedagogiki - czy drugi raz wybralibyście te same studia? czy nie żałujecie decyzji? chetnie dowiem się więcej o uczelni, ale bardziej interesuje mnie praca po ukończeniu studiów, czy mieliście problem z jej znalezieniem?
leo
Jak dla mnie uczelnia spoko. W tym roku zaczynam trzeci rok. Mi bardzo odpowiada lokalizacja, ogólnie studia są tu ok.
17.08.2020
06.08.2020
wiecho
odpowiedź dla kandydatka z dnia 04.08.2020
Tegoroczna rekrutacja z powodu epidemii jest przesunięta i dostosowana do terminów ogłoszenia wyników matur. Rekrutacja trwa a pierwszy etap zakończy się dopiero w połowie września, nadal dostępna jest pełna oferta kierunków i na żaden kierunek rekrutacja nie jest zamknięta. Proponował bym wejść na stronę uczelni tam jest szczegółowy harmonogram i zasady rekrutacji.
kandydatka
Z opisu rekrutacji wynika, że jej pierwszy etap się zakończył. Czy nadal dostępna jest pełna oferta kierunków? Czy na jakieś studia rekrutacja już jest zamknięta?
04.08.2020
01.08.2020
wiecho1
odpowiedź dla Ada z dnia 29.07.2020
Wystarczy dyplom ukończenia studiów , czyli licencjat . Dla pewności można zadzwonić do organizatora studiów czyli do dziekanatu wydziału na którym te studia będą.
Ada
Czy na studia podyplomowe wymagany jest dyplom mgr, czy wystarczy licencjat?
29.07.2020
01.07.2020
Iwona
Czy na uczelni realizowane jest pielęgniarstwo pomostowe, czy tylko dla maturzystów?
wiecho1
odpowiedź dla tomek z dnia 24.05.2020
Różnice są nie duże a w ogóle to specjalność wybiera się nie od razu tylko po pierwszym roku jak już się ma trochę wiedzy. Można wtedy wybrać to co najbardziej nas interesuje.
25.05.2020
24.05.2020
tomek
Przeczytałem informację, że na informatyce są dwie specjalności? Czy programowo mocno się różnią, czy to kwestia kilku przedmiotów? Podzielcie się doświadczeniami - zastanawiam się, która będzie atrakcyjniejsza.
Kierownik Domu Studenta PUZ w Ciechanowie
odpowiedź dla Lila z dnia 08.05.2020
Jestem Kierownikiem Domu Studenta Państwowej Uczelni Zawodowej im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie . Zapewniamy studentom bardzo dobre warunki mieszkaniowe.Akademik ma cztery kondygnacje.Studenci mieszkają w segmentach składających się z pokoju dwu i trzyosobowego . Każdy segment posiada węzeł sanitarny,lodówkę. Na każdym piętrz znajduje się kuchnia wyposażona w kuchnię elektryczną z piekarnikiem i mikrofalówkę oraz możliwość pozmywania naczyń po posiłku.Oprócz tego posiadamy 5 samodzielnych pokoi dwuosobowych oraz cztery pokoje czteroosobowe z własną łazienką, lodówką. Zapraszamy.
13.05.2020
08.05.2020
Lila
Czy ta uczelnia ma akademiki? Jak się mieszka? Jakie warunki?
Paweł
Jak się studiuje na informatyce? Czy to ciężki kierunek?
07.04.2020
04.03.2020
Basia
Czy studenci ekonomii mogą podzielić się opinią o studiach w tej uczelni?
kandydatka na pielęgniarstwo
czy mam rozumieć, że studenci są tak zadowoleni że oceniaja pwsz w ciechanowie aż na 9,22 ??? porównując z innymi uzeniami, to nawet niektóre uniwerki mają mniej, nie wspominając o innych szkołach. Mało piszecie w komentarzach a ja chcę iść na Pielęgniarstwo i chętnie poznałabym opinie o tym kierunków od obecnych studentów studiów pielęgniarskich? czy polecacie?
15.04.2019
14.07.2018
d
Witam Ktos z Plocka bedzie studiowac w Ciechanowie?
Praca socjalna
Kierunek ciekawy ale zle zorganizowany....plan do d...studia ani dzienne ani zaoczne...co do wykładowców to ok,jeden tylko robi wiecznie problemy traktuje dorosłych ludzi jak przedszkolaków.Gdybym miała wybrać jeszcze raz na pewno bym się nie zdecydowała.
18.01.2018
11.12.2017
Zajje
Polecam rolnictwo w Ciechanowie, jestem na 3 roku i wszystko ok, poziom spoko wykladowcy traktują jak człowieka... jeden minus trochę zimno w szkole, ale atmosfera w mojej grupie gorąca :)
dziennikarstwo
widziałam wcześniejszą wypowiedź o fachu dziennikarza (i sugerowanym wykształceniu ... innym) jednak ja planuje skończyć studia na tym kierunku, w związku z tym pytanie: czy są tutaj studenci kierunku Dziennikarstwo i Komunikacja społeczna na PWSZ w Ciechanowie, którzy podzieliliby sie swoją wiedza i doswiadczeniami, najchętniej na prv: tel lub email
27.08.2015
28.05.2014
informatyka
mnie interesuje kierunek Informatyka na PWSZ w Ciechanowie, ktoś może na ten temat się wypowiedzieć???
ajken
No ja jednak rozumiem po co, aczkolwiek w Ciechanowie nie jest najgorzej. Mam rok za sobą, ale się przeniosłem z powodów osobistych, a nie chodziło o poziom. Także polecam wszystkim
17.05.2012
31.03.2012
fajnieJEST
Całkiem fajnie się zapowiada. I pomoc socjalna przewidziana, i koło naukowe jest, także wszystko niczego sobie, po co iść na uniwerek i wyjeżdżać, to nie rozumiem
luzik
Przyłączam się do pytania o rolnictwo. Racjonalizowałem sobie ostatnio wszystkie za i przeciw i myślę, że to dobre rozwiązanie, do tego po wujku otrzymam całkiem spore gospodarstwo..
21.03.2012
18.03.2012
rolnik
Może to niezbyt powszechne, ale interesuje mnie rolnictwo na PWSZ w Ciechanowie. Czy znajdzie się jakiś student/absolewnt, który o tym troszkę opowie ? Gospodarstwo to bardzo fajna sprawa, dostarczająca wielu atrakcji, a co ważniejsze zapewniająca utrzymanie
soSAd
Jak chcesz zostać dziennikarzem, to nie idź na dziennikarstwo - smutne, ale prawdziwe. W gazetach potrzebują SPECJALISTÓW, a dziennikarz, to tylko/aż osoba, która potrafi pisać. Dziennikarz-socjolog to konkretny typ wykształcenia, który predestynuje np. do pracy z newsweekiem.
11.03.2012
23.01.2012
Info
Tak naprawdę żeby być dobrym dziennikarzem to trzeba mieć nosa i talent. Ale warsztat też jest ważny. Na tej uczelni go znajdziesz.
Aza
Jak jest na dziennikarstwie? Czy koniecznie trzeba iść na uniwerek żeby się nauczyć zawodu?
18.01.2012
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu