Opinie o Uczelni Uniwersytet Muzyczny im. Fryderyka Chopina w Warszawie (UM Warszawa)

Komentarze (23)

  • XYZ

    Jakieś opinie co do studiów podyplomowych? Z góry wielkie dzięki :)
    30.08.2018
  • zxc

    Jedna z absolwentek tej uczelni ( A.M.) wprowadza w błąd co do trojenia instrumentu. Twierdziła że gitara klasyczna nie trzyma stroju, tymczasem po sprawdzenie przez aż 3 stroiki elektroniczne - gitara stroiła na wszystkich strunach. Uczelnia trochę przestarzała bo nie używają stroików elektronicznych tylko jakieś staroświeckie wydobywające dźwięk po uderzeniu o powierzchnie.
    09.08.2018
  • Natalia

    Hej :) Czy mógłby mi ktoś wystawić recenzje o śpiewie klasycznym?
    30.07.2018
  • nattt

    Hej. Czy ktos z was byl/jest na kierunku musical? Jestem ciekawa opinii i czy trudno sie dostac :)
    30.09.2017
  • natkaax33

    Hej. Ktos z was byl/jest na kierunku musical? Jestem ciekawa opinii i czy trudno sie dostac :)
    30.09.2017
  • @Dee

    Hej, ja właśnie mam za niedługo egzaminy i mam na liście kandydatów 57 osób i się przeraziłam, nie wiecie ile osób mniej więcej dostaje się na jeden kierunek na UMFC?
    02.06.2017
  • Ann

    Hej,studiuję tam już 2. rok. Co do poziomu. Baaaardzo różnie. Na ogół kiepsko mówi się o wydziale wokalnym. Wszyscy z Polski tu pędzą, a uczą w sumie słabo. Mam tam znajomych i mi mówią. Ja jestem na wydz. instrumentalnym .W sumie zajęcia ok, profesor przyzwoity, chociaż pedagogiem jest kiepskim, dobrze uczy, ale jako człowiek jest słaby... . Najbardziej cenię zajęcia z pedagogiki. Są bardzo ciekawe, dopiero po tych zajęciach widzę, jak wiele miałam złych nauczycieli, a myślałam, że to ze mną coś nie tak. Taki młody asystent prowadzi te zajęcia. Zdać nie jest tak łatwo, bo dużo wymaga, ale ma wiedzę i jest sprawiedliwy. Przy tym też ma poczucie humoru. Reszta zajęc zbiorowych - róznie. Niektórzy często odwołują zajęcia albo mówią w sposób nudny...
    02.04.2017
  • katy18

    Czy bez szkoly muzycznej i bez instrumentu jestem /w stanie dostac sie na wydzial wokalny z jezykiem angielskim?
    29.10.2016
  • Piter

    Czesc, mam pytanie od dziecka gram ze sluchu wiele utworow ale niestety mam problem z czytaniem nut. Czy mammmozliwosc aby dostac sie na pierwszy rok specjalnosc fortepian lub organy na UM
    22.06.2016
  • ł

    Polecam Uniwersytet Muzyczny w Warszawie! Jestem na 2 roku, gram na puzonie; jestem bardzo zadowolony z wyboru tej uczelni, zajęcia odbywają się na wysokim poziomie, wśród kadry wykładowców można spotkać wiele znanych osób takich jak prof Kazimierz Machela czy kompozytor Krzesimir Dębski
    02.03.2015
  • Claudie

    Mam pytanie co do wydziału pedagogiki baletu. Słyszałam że aby się dostać na ten kierunek w gruncie rzeczy należy ukończyć szkołę baletową. czy rzeczywiście jest tak trudno. Osobiście tańczę jazz i mam podstawy tańca klasycznego natomiast nie wiem czy to wystarczy.
    18.01.2014
  • rencista 64

    wspaniałe koncerty, 23.02.2013 maestro Maksymiuk ku pamięci prof. Roszkowskiego odegrał kapitalny koncert, oczywiście na pierwszym miejscu była Pani Karaś za wykonanie fragmmentu koncertu Mozarta
    24.02.2013
  • siemmka

    Mam pytanie. Jakie są kryteria przyjęcia do uczelni i jak to się odbywa???
    03.02.2013
  • do music

    nawet szkola muzyczna nie sprawi, że zostaniesz gwiazdą. jesli nie jesteś dobry w tym co robisz i wystarczająco przebojowy, to zawsze będziesz grać drugie skrzypce. Nie zawsze to te najzdolniejsze osoby są na piedestale, musisz mieć to coś
    09.07.2012
  • memek

    No właśnie.. średnia nie bierze się znikąd .. czy ktoś może napisać jakieś smaczki i szczegóły o tym muzyku ? Interesuje mnie gra na saksofonie, mam tylko pierwszy stopień szkoły muzycznej i jestem ciekaw, czy mogę startować w ogóle na te uczelnię..
    17.05.2012
  • dontbeliw

    hahaha to żenada, żałosna rzecz. NAJLEPSZY muzyk w kraju, a średnia jak na byle wyższej szkole z terenów przygranicznych. Z całym szacunkiem oczywiście dla tych szkół. To jest MUZYK w STOLICY, a nie jakieś tam byle co. PO prostu nie wierzę.
    31.03.2012
  • ifiligi

    uhuuu, coś niziutka ta ocena, a właściwie to nie wiem czym sobie na to uczelnia zasłużyła, Ja daję 9 w ogólnej skali, ponieważ wydaje mi się, że jest mimo wszystko najlepszym muzykiem w kraju, a ponadto najczęściej zabierają od nas kogoś do filharmonii itp
    20.03.2012
  • pranie

    A na czym polega ta specjalność? Łaczymy muzykę i plastykę a dyplom z czego? Ciekawe, bo realizujemy się na dwóch fajnych płaszczyznach, ale jak to wychodzi w praniu ..
    18.03.2012
  • interdysk

    Polecam Międzyuczelnianą specjalność multimedialną. Bardzo ciekawa opcja na studiowania. Łączymy dwa obszary sztuki: muzykę i plastykę. Ciekawe? Jasne, że tak. Można zapisać się nie tylko jako nauczyciel akademicki, także nie ma co się zastanawiać.
    24.02.2012
  • Ania

    Mnie interesuje natomiast wydział wokalny w charakterze również jazzowym, ktoś może mi przybliżyć temat? Bardzo bym o to prosiła, Ania
    12.02.2012
  • jazzman

    Mam pytanie do co do saxo. Nie zauważyłem na tej uczelni wydziału jazzowego, co możemy spotkać np. w Poznaniu. Kwestia taka - jak wygląda w takim razie kształcenie saksofonowe na tej uczelni? W jakim kontekście jest prowadzone? Pozdrawiam jazzman
    30.01.2012
  • music

    cały czas się zastanawiam nad ilością wypuszczanych z tego typu szkół talentów? czy faktycznie trzeba skończyć uniwerek żeby zostać gwiazdą? a może wystarczy XFactor?
    18.01.2012
  • dlaczego

    dlaczego nikt nie pisze o tej uczelni??? nie jest ani razu oceniona!
    08.12.2011