• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Wyższa Szkoła Współpracy Międzynarodowej i Regionalnej im. Z. Glogera w Wołominie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 17-100 Wołomin, ul. Legionów 85, (+22) 787 40 44, sekretariat@wswmir.pl

Ocena uczelni

4.85 / 10
102 głosów

Opinie (81)
Wyższa Szkoła Współpracy Międzynarodowej i Regionalnej im. Z. Glogera w Wołominie, WSWMIR Wołomin

Maro
Poziom niski a raczej jego brak. Wieczne problemy ze wszystkim. Chamstwo i antysemityzm!
21.09.2022
02.09.2022
Bob
oszuści i naciągacze.
Maria
Studiowałam administrację. dyplom otrzymałam w normalnym czasie. pozdrawiam kadrę nauczycielska i dziekanat.
30.08.2022
30.08.2022
Zawiedziona
To jedna z najgorszych szkół z jakimi miałam nieprzyjemność współpracować. Oczywiście najsłabszym ogniwem jest obsługa sekretariatu. Pracujące tam osoby są bezczelne, chamskie i straszą, że nie będą odbierać telefonów. Odebranie jakiegokolwiek potwierdzenia ukończenia studiów to droga przez mękę. Czas oczekiwania kilka miesięcy. Generalnie dramat. Szczerze nie polecam!!!
Joanna
jestem absokwentką WSWMiR filologia angielska 2019. Pozdrawiam Szkołę uclowanua dla prof Stulova. Dziekuje Wam.
30.05.2022
21.05.2022
Ola
Filologia angielska jest dobra
melek
szkoła nie płaci wykładowcom za pracę, co powoduje rezygnację kadry
14.05.2022
07.05.2022
Rafał
Grupy na filologii japońskiej nie są duże. nauka jest więc zdecydowanie lepsza niż przy większych grupach. nauczyciel może poświęcić więcej czasu na pracę indywidualną. wśród wykładowców znani specjaliści z językoznawstwa i kulturoznawstwa japońskiego.
Rafał
Zapraszam na filologię niemiecką do WSWMiR im. Z.Glogera. jak to mówią: die Hunde bellen und die Karawane zieht weiter
04.05.2022
27.03.2022
Karolina
Ktoś coś opinie o japonistyce? Warto, nie warto? Jak z poziomem języka? Jaka jest liczebność grupy? Na stronie widziałam plan zajęć, wydaje się, że trochę mało godzin. Jaki jest oczekiwany poziom języka po zakończeniu edukacji? Jak potem to wygląda z przeniesieniem się na magisterkę na UW?
Rusik
Dla zaintersowanych!. Tak jak Zuzanna poradziła zadzwoniłem do Ministerstwa. Po przedstawieniu sprawy, nie podałem nazwy uczelni, a kobieta z Ministerstwa sama zapytała czy chodzi o Wołomin. To czy dana uczelnia może prowadzić dany kierunek to jedno, a to co będzie pozniej to drugie. Jeśli mam jakiekolwiek problemy i wątpliwości to powinienem przemyśleć co to za placówka i czy chcę tam się „uczyć”.
05.12.2021
01.12.2021
Cwer
Na niebiesko w historii zaznaczone są odpowiedzi składane przez Uczelnię :) Ktoś z uczelni podpisuje się jako absolwentka i zuzanna. Nie wierzę ;)
zuzanna
odpowiedź dla robson z dnia 27.11.2021
A co za problem zadzwonić do Ministerstwa i spytać? Panie robson - uwierzy mi Pan na słowo jeśli Panu powiem, że dyplomy są legalne czy nielegalne? Ja bym nikomu nie uwierzyła na słowo tylko upewniłabym się tam, gdzie można to zrobić. Po co zadawać głupie pytania w sensie "czy uczelnia wydaje dyplomy zgodne z prawem"? Jedna osoba odpisze Panu że tak, druga że nie i tak czy siak nie będzie Pan pewny prawdy - bez sensu!
29.11.2021
27.11.2021
robson
Czy uczelnia wydaje dyplomy zgodne z prawem czy nie? napisze ktos w koncu jaka jest prawda??
Rusik
Czy ktoś odebrał już legitymacje w semestrze zimowym 2021? Na moim kierunku jest bardzo mało zajęć i zaczynam się zastanawiać czy wszystko działa zgodnie z prawem.
24.11.2021
17.11.2021
Do "absolwentka"
Kiedy się obroniłaś? Czy dyplomy macie legalne i ważne? pozdrawiam. -Załamana studentka
absolwentka
odpowiedź dla Załamana studentka z dnia 13.11.2021
No jasne, obroniłam się ja i cały mój rocznik :-) Moje koleżanki z filologii też się pobroniły. Wszystko super zorganizowane przez Uczelnię, poczęstunek nawet zrobiliśmy bo tak szkoda było się rozstawać... szkoda że studiów magisterskich nie maja :-(
15.11.2021
13.11.2021
Załamana studentka
Czy ktoś się obronił na tej uczelni? Czy jakiś absolwent móglby mi powiedzieć co tam sie odwala w tym cyrku? Co tam jest kurka wodne grane?
Do Agnieszki
Jeśli nie wiesz całej sprawy to nie pisz.... Bo żadna jedna osoba z tym typem się nie skonfiktowła oszukał cały pierwszy i drugi rok mgr...więc po co piszesz jak nie wiesz..
09.08.2021
15.07.2021
AGNIESZKA
Jestem absolwentką administracji polecam z czystym sumieniem Uczelnię. Wspominam dobrze, zajęcia naprawdę na bardzo wysokim poziomie. Władze Uczelni pomocni dlatego nie rozumiem poniższych komentarzy. Wydaje mi się, że jedna osoba skonfliktowała się z Panem Zagórskim i oczernia go pod różnymi nicami ja uzyskałam duże wsparcie.
Była studentaka pedagogiki
UWAGA !!!! byłam studentką tzw. "pedagogiki" w tej "szkole". Studia były prowadzone nie legalnie bez zgody ministerstwa. Niejaki Zagórski pobierał od nas czesne na studia na które nie miał zgody !!! Oszukał - okradł mnie (wzięłam kredyt na "studia") i wszystkie moje koleżanki. Ostrzegam wszystkich którzy chcą podjąć naukę w tej "szkole". Najpierw zapytajcie się np mailem w ministerstwie nauki i szkolnictwa czy szkoła ma zgodę prowadzenie kierunku na który chcenie złożyć dokumenty - by was nie oszukano tak jak mnie i moje koleżanki !!!!!
03.07.2021
15.04.2021
M
Jaki jest poziom Japonistyki? W jakim mniej więcej wieki są osoby na tym kierunku?
Do PAULINA
Radziłbym się tak nie cieszyć, że łatwo uzyskała Pani dyplom licencjatu z pedagogiki bo być może zostanie on unieważniony. „Przekazali pracę do filii w Poznaniu” - Wielkopolskie Collegium Kompetencji Zintegrowanych z siedzibą w Poznaniu jest w stanie likwidacji od dawna i nie ma prawa wydawać dyplomów. Dodatkowo prace licencjackie nie są puszczane przez antyplagiat i jeśli kiedyś ktoś się za to weźmie i puści w plagiat to mogą masowo cofać dyplomy tej pożal się Boże „uczelni”
01.01.2021
05.12.2020
mors
filologia norweska fajna polecam, zajęcia ciekawe
Gasak
W jakim przedziale wiekowym mniej wiecej są studenci na uczelni?
26.11.2020
24.11.2020
trump
ja bym wybieral hiszpanska. nieduże grupy. można sie nauczyć. wykladowcy cierpliwy ;)
adamo
cześć, słuchajcie jaką filologię wybrać? niemiecką czy hiszpańską
24.11.2020
24.11.2020
EX SUDENTKA "PEDAGOGIKI"
Koleżanki - tu już się nic nie zrobi – zobaczymy co na te oszustwa Zagórskiego powie Policja i Prokuratura. Z tego co wiem śledztwo się toczy !! Bądźmy dobrej myśli. Piszę o tym by nikt nie myślał, że jesteśmy grupą sfrustrowanych kobietek gdyż nas oszukano. Ale my musimy czynić tak, by ten oszust czuł na swym karku, plecach cały czas nasz oddech. Aby był świadomy, że o jego kłamstwach i oszustwach związanych z nielegalnym prowadzeniem studiów pedagogicznych magisterskich i pobieraniu za nie opłat – PAMIĘTAMY i będziemy PAMIĘTAĆ !! Wchodźmy tutaj od czasu do czasu i głośno o tym mówmy przestrzegając przed „szkołą” i oszustem Zagórskim potencjalnych kandydatów na prowadzone „studia” na Laskowej 4 w Wołominie.
Admin
Komentarz usunięty.
20.11.2020
19.11.2020
Była studentka pedagogiki
Ja też pozwolę sobie zabrać głos. Byłam studentką tych śmiesznych studiów magisterskich na pedagogice. Zostałam przyjęta wbrew przepisom gdyż byłam absolwentką całkiem innego kierunku niż pedagogika i zarówno Zagórski jak i p. Zrelli zapewniali mnie że wszystko jest dobrze. A potem okazało się to co się okazało. Ten złodziej i oszust nie miał prawa prowadzić takich studiów i przyjmować kandydatów na nie !!! Chodziło mu tylko o kasę za czesne !! Potem jak się sprawa wydała to nadal wprowadzał nas w błąd i zapewniał że wszystko jest dobre. Pamiętam to spotkanie w sali gimnastycznej na Laskowej 4. Żenada !! Ja na te studia wzięłam kredyt by opłacać czesne. Kredyt teraz muszę spłacać a ze studiów nici. Straciłam też pracę wychowawcy w przedszkolu. Powiem tak: świadomie i z pełną premedytacją okradłeś mnie !! i innych !! Ja ci tego (i jak czytam inne „studentki pedagogiki mgr) nigdy nie zapomnę i ci złodzieju nie odpuszczę. Zawsze będę o tym głośno pisać i mówić. A napluć ci w twarz – to mało, gdyż powiesz, że pada deszcz !! A od dr A to się odwal gdyż to porządny gość i też mi (tak jak innym) bardzo pomógł a ty oszuście do pięt mu nie dorastasz !! I szczekasz, próbując też gryźć jak przysłowiowy wściekły kundel !!
PAULINA
Pozwolę sobie wtrącić kilka słówek. Szkółka na Laskowej co by o niej nie mówić – jest fajna i ją polecam. A to że Zagórski to oszust i złodziej to inna bajka ! A dlaczego ta szkółka jest fajna ? Byłam studentką licencjatu – pedagogika. Na zajęcia z uwagi na „różne trudności” praktycznie nie uczęszczałam – ale płaciłam regularnie czesne ! I generalnie „jakoś” pozaliczałam przedmioty. Praca dyplomowa była nie najlepsza (zebrałam jakoś w całość różne informacje) – promotor jej nie zatwierdził ale władze na Laskowej wysłały ją do swojej chyba filii do Poznania i tam pracę przyjęli ! Obronę miałam w październiku i … mam dyplom licencjata :) Hhhuurraa !! Piszę o tym dlatego, że jak ktoś potrzebuje dyplom i płaci czesne to szkółkę ukończy i będzie miał dyplom. Zbytnio nie wnikają. Fajna szkółka i ją polecam wszystkim tym którzy chcą mieć dyplom praktycznie za friko !!! Pozdrawiam czytelników mego posta :))
16.11.2020
09.11.2020
3xNIE
Jak by nie patrzeć, Zagórski kombinuje i próbuje tu odwrocić uwagę jadąc po dr Cwerze, który nie jest niczemu winny, nigdy nie utrudniał udziom życia, jak ktoś go zna to wie. Moje zdanie.
nie usuwajcie postów
Piszę jeszcze raz. Według mnie pod pewnymi postami kryje się osoba niejakiego oszusta Zagórskiego lub kogoś z najbliższego jego otoczenia, którzy na siłę próbują odwrócić uwagę od tematu swoich oszustw i wyłudzenia czesnego. Byłam tak jak Wy studentką pedagogiki "studiów mgr" które Zagórski prowadził nielegalnie i nas okradł biorąc czesne !! Pamiętacie zapewne to śmieszne spotkanie w sali sportowej na Laskowej 4 w sprawie pedagogiki. Jak mu nasze koleżanki Asia, Wiolka, Ewelina i udowodniły pokazując pisma i maile z Ministerstwa Nauki że uprawnienia na studia pedagogiczne magisterskie wygasły chyba od 2017 roku i nie miał praw prowadzić rekrutacji i zajęć to .... starał się szybko zmieniać temat, by nie odpowiedzieć wprost. Kluczył, kręcił a w rezultacie okazało się że kłamał nam w żywe oczy. Taki to oślizły i zakłamany typ. Teraz robi dokładnie to samo - co ma do tego dr Andrzej (bardzo mi pomógł w dostaniu się do innej szkoły) co ma do oszustw Zagórskiego. Próbuje tak jak poprzednio za wszelką cenę odwrócić uwagę !! Trzeba o tym pamiętać jak tylko się da. Trzeba od czasu do czasu czytać tą stronę i jak będą jakieś zapytania to należy zawsze przypominać naszą sytuacje i to że zostałyśmy okłamane i okradzione. Tego nigdy nie można zapomnieć. A p. dr Andrzej nie powinien się przejmować - ja pamiętam zajęcia na których rozmawialiśmy sobie na ten smutny dla niego temat. Nic nie ukrywał i był z nami szczery.
09.11.2020
09.11.2020
wszystko jedno kto
Andrzej Marian Cwer - każdorazowo wywalano go z pracy w szkołach uczelniach bo oszukiwał kłamał co do zakazu wykonywania zawodu nauczyciela, swojego "dorobku naukowego". m. In. Siedlce, Szkoła Przymierza Rodzin, WSWMiR. Ostatnio mówiono oficjalnie o skargach od studentek, do których Cwer zwracał się na ty i próbował zapraszać na seminarium do prywatnego mieszkania.
WP
Panie "myślący" i Panie "przyjaciel mariana" - piszę jako były pracownik tej szkoły. Prawdą jest, że Zagórski wziął po ok. 10 tyś zł czesnego za cały rok za studia na które nie miał uprawnień (pedagogika) od studentów zagranicznych. Jak potrzeba to podam dokładniejsze dane. Jest to człowiek kłamliwy - oszust przeciwko któremu toczy się śledztwo na Policji i w Prokuraturze za wyłudzenie czesnego i którego należy się wystrzegać !
09.11.2020
09.11.2020
przyjaciel mariana
zniknał post o łapówkach, które brał za zaliczenia przedmiotów i prac dr Cwer. o co chodzi?
JUSTYNA
I to nie udolna próba p. sceptyczna - gdyż p. dr Andrzej niczego się nie wypiera w przeciwieństwie do oszusta i złodzieja Zagórskiego., który jak ostatnia wieść studencka niesie dokonał sfałszowania ostatnich obron (licencjat) z pedagogiki w miesiącu październiku. I o tym i o innych oszustwach tego gościa należy mówić i to bardzo głośno !!!! Gdyż będzie nadal oszukiwał jak się z tym nic nie zrobi p. sceptyczna ... a nie udawać, że nic się nie stało !!
06.11.2020
06.11.2020
JUSTYNA
Pani sceptyczna, to nie ma nic do rzeczy w kwestii oszustw i wyłudzeń niejakiego Zagórskiego. jest próba rozmydlenia sprawy - ha ha ha
sceptyczna
Komisja Dyscyplinarna ds. Nauczycieli Akademickich w Uniwersytecie Przyrodniczo-Humanistycznym w Siedlcach, na rozprawie, która odbyła się w dniu 11 marca 2015 r. o godz. 15.00 w Sali nr 34 Pałacu Ogińskich przy ulicy Konarskiego 2 w Siedlcach, w składzie: Przewodnicząca: dr hab. Jolanta Franczuk, profesor nadzwyczajny UPH Członkowie: prof. dr hab. Marian Cieślarczyk, profesor zwyczajny dr inż. Krzysztof Górski, adiunkt dr Michał Krawczyk, adiunkt Marta Lech, student w obecności protokolanta mgr Mariusza Dudy, Kierownika Działu Spraw Pracowniczych rozpatrzyła wniosek Rzecznika Dyscyplinarnego ds. Nauczycieli Akademickich Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach dr hab. Barbary Symanowicz, profesora nadzwyczajnego UPH, o ukaranie dr Andrzeja Cwera, ur. 03.09.1956 r. w Krośnie Odrzańskim, zatrudnionego do 30.09.2014 r. na stanowisku adiunkta na Wydziale Humanistycznym UPH i uznała obwinionego dr Andrzeja Cwera za winnego popełnienia zarzucanego mu przewinienia dyscyplinarnego tj. podania we wniosku z dnia 26 czerwca 2013 r. o przeprowadzenie postępowania habilitacyjnego w dziedzinie nauk społecznych w dyscyplinie pedagogika, skierowanym do Centralnej Komisji do Spraw Stopni i Tytułów w Warszawie nieprawdziwych informacji o posiadanym dorobku naukowym w postaci
06.11.2020
06.11.2020
JUSTYNA
Małgosiu - masz rację. Ja już tu kiedyś zaistniałam - ale napiszę jeszcze raz: Dr Andrzej to porządny gość i wspaniały pedagog. Mógł i zapewne popełnił błąd - nikt nie jest od tego wolny. Z tego co przeczytałam poniósł konsekwencje. Zapewne wyciągnął wnioski. Pamiętam te nasze rozmowy na temat wiadomy na jedynym z naszych zajęć z dr Andrzejem. Był szczery i nic nie ukrywał. I to Mu się chwali !! Kasiu przede wszystkim należy piętnować i podnosić takie działania jak tego oszusta i kłamcy Zagórskiego - tak by już nigdy i nikogo nie skrzywdził i oszukał !!! A nie podnosić jakieś sprawy sprzed lat. Ja domyślam się, że jest to tzw. temat zastępczy niejakiego oszusta Zagórskiego by odwrócić uwagę, zamataczyć jego kłamstwa i to, że mnie i moje koleżanki z pedagogiki po prostu okradł ! Z tego co przeczytałam w poście Małgosi to dr Andrzej pracuję w ministerstwie i znając go osobiście zapewne dopilnuje by ten złodziej Zagórski odpowiedział za swoje czyny !! To tyle w temacie !
Małgorzata
Pani Kasiu, to co Pani opisuje zapewne powołując się na artykuł zamieszczony w "Forum akademickim" to było na podstawie wiedzy na tamtą chwilę. Sprawa została wyjaśniona. A mianowicie Centralna Komisja ds. Stopni i ... przyjęła do wiadomości informacje przesłane przez zainteresowanego. Wiem gdyż tam do początków tego roku pracowałam. Pan Dr. rzeczywiście popełnił błąd i nie dokładnie sprawdził przesłaną dokumentację. A powinien to zrobić - zlecił to innej osobie (a nie powinien, i to w niczym nie usprawiedliwia - żeby była jasność!!). Na Jego usprawiedliwienie przemawia fakt (i to wzięto pod uwagę), że w tym czasie borykał się z chorobą nowotworową (operacja ratująca życie + naświetlania + długa rehabilitacja - takie są dokumenty dołączone przez zainteresowanego). Z tego co wiem to wyszedł z tego cudem !! Ale i tak poniósł określone konsekwencje swojej niefrasobliwości ! Wyciąganie Panu Dr tego jest - mimo popełnionego przez niego błędu, sprzed 5 lat - jest nie etyczne. Pan Dr uzyskał szansę dalszego rozwoju i może się starać o zdobycie kolejnego stopnie naukowego. Wiem, że Pan Dr bardzo to wszystko przeżył i ogromne wyrzuty sumienia za to co się stało. Wiem gdyż kiedyś na zajęciach rozmawiałyśmy o tej sprawie. Poniósł z tego tytułu określone reperkusje - głównie moralne !! A jest to gorsze, niż np. kara aresztu. I jeszcze jedno w tym wątku - w internecie praktycznie każdy umieścić wszystko ale żeby później nanieść jakieś sprostowanie to ... już nie koniecznie. Cóż takie życie. Mamy tzw. wolność mediów. Byłam studentką tzw.pedagogiki poziomu mgr - studiów prowadzonych nie legalnie przez niejakiego Zagórskiego w Wołominie (WSWMiR - Laskowa 4). Ten człowiek do końca zapewniał mnie i moje koleżanki, że wszystko jest dobrze i ... wyjaśnia sprawę. A okazało się to co się okazało. Jak ma Pani jakieś wątpliwości to proszę napisać do Departamentu Szkolnictwa Wyższego MNiSW - to dostanie Pani pełna informację potwierdzającą oszustwo Zagórskiego. Studia te od 2017 roku były nielegalne a dyplomy uzyskane można sobie powiesić jak to się popularnie mówi w "w WC ns kołeczku". Mówiąc krótko ten człowiek do końca nas oszukał i okradł z pieniędzy. Toczy się przeciwko niemu postępowanie na Policji i w Prokuraturze. Ja i moje koleżanki liczymy na sprawiedliwość. Aktualnie z tego co wiem (wiemy) Pan dr Andrzej pracuje w Ministerstwie i zapewne nie odpuści tematu. Sadzę, że pędzie tego pilnował i doprowadzi do ukarania oszusta Zagórskiego. Z tego co również wiem Pan dr Andrzej jest w posiadaniu dokumentów które jak zajdzie potrzeba upubliczni by wykazać pełnię oszustw popełnionych Zagórskiego. I taki człowiek jak Zagórski próbując odwrócić uwagę od swoich kłamstw i oszustw - ma czelność opisywać jakieś sytuacje sprzed lat i dotyczącą człowieka, który mnie i moim koleżkom bardzo pomógł jak Zagórski w momencie całkowitego wypłynięcia na wierzch jego oszustw, kłamstw się od nas odwrócił i do końca na okłamywał. To Pan Dr pomógł nam załatwić w innych szkołach dalszą naukę na poziomie magisterskim. Mimo, że nie musiał - staną stanął na wysokości zadania. To nie jest forma wybielenia kogoś (gdyż jak pisałam powyżej błąd-niefrasobliwość p. dr jest ewidentna) - ale trzeba napisać prawdę o stosunku Pana Dr do studentów i jego działalności jako fajnego pedagoga w naszej sprawie. Na zakończenie Pani Kasiu powiem tak: Zagórski to oszust i złodziej i należy jego i jego przybytek na Laskowej 4 w Wołominie omijać bardzo szerokim łukiem !!!
06.11.2020
05.11.2020
Kasia
... opisywano historię habilitanta Andrzeja Cwyra z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach. Otóż habilitant (były wojskowy, co dodaje pewnych smaczków) spełniwszy przepisane prawem wymogi (między innymi trzy pozytywne recenzje) dotarł do etapu posiedzenia Komisji Habilitacyjnej (która to komisja, w myśl przepisów rekomenduje – albo i nie – właściwej radzie wydziału nadanie stopnia habilitantowi). Na posiedzeniu komisji jeden z jej członków zainteresował się jedną z zagranicznych publikacji habilitanta i poprosił go o dostarczenie wydruku całości. Publikacja jakoby miała ukazać się w kanadyjskim kwartalniku “History of Intellectual Culture” i nosić tytuł “Education young people in Cadet Corps in polish realities of 20 years middle war”. Więc gdybym ja zobaczył taki tytuł (jak z Tolkiena, a i Master Yoda nie powstydziłby się składni), to też chciałbym zobaczyć całość. Habilitant kręcił i zwlekał, więc komisja zwróciła się bezpośrednio do kanadyjskiej redakcji. Redakcja odpisała, że nigdy w życiu czegoś takiego nie publikowała i Andrzeja Cwera w ogóle nie zna. Na takie dictum przyjrzano się pozostałym publikacjom zagranicznym habilitanta. Okazało się, że habilitant nie tylko wymyślił sobie nieistniejące publikacje i konferencje zagraniczne, ale stworzył fikcyjne czasopismo naukowe (tym razem norweskie, afiliowane przy Uniwersytecie w Bergen), powołał się na członka jego rady naukowej i (nieudolnie) sfałszował stronę tytułową.
Admin
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
05.11.2020
03.11.2020
dr Lamus
Inny charakter miała sprawa, która wynikła podczas przeprowadzanego w 2013 r. na Wydziale Pedagogiki i Psychologii UMCS postępowania habilita- cyjnego dr. Andrzeja Cwera z Instytutu Pedagogiki Wydziału Humanistycznego Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach. Habilitant zatytuło- wał swoje osiągnięcia naukowe Polska wojskowa myśl wychowawcza w latach 1794–1864, natomiast jako ważną monografię wymienił książkę Edukacja młodzieży w Szkole Rycerskiej Stanisława Augusta Poniatowskiego 1764–1794 (Siedlce 2011). W swoim dorobku wymienił m.in., że jest autorem 4 publikacji książkowych, 30 polskich publikacji recenzowanych, 8 krajowych publikacji pokonferencyjnych, 7 publikacji zagranicznych oraz 4 zagranicznych publika- cji pokonferencyjnych. Kiedy jeden z członków Komisji Habilitacyjnej, dr hab. Cezary Domański z Instytutu Psychologii UMCS, zainteresował się „kanadyjską” publikacją habilitanta, której tytuł po angielsku był napisany błędnie, okazało się, że takowa praca nie istnieje. Po dokładnym zbadaniu reszty publikacji oka- zało się, że dorobek złożony z 12 artykułów, wydrukowanych rzekomo w latach 2006–2013 w czasopismach amerykańskich i kanadyjskim, również nie istnieje.
Marian Norge
Oszukańczy dorobek w habilitacji dr. Cwera Rok temu, w artykule Nieistniejące publikacje habilitanta (patrz: FA 5/2014), opisałem historię nierzetelnej habilitacji dr. Andrzeja Cwera z Instytutu Pedagogiki UPH w Siedlcach, która przebiegała na Wydziale Pedagogicznym UMCS w Lublinie. Habilitacja, mimo pozytywnych recenzji, upadła na finalnym posiedzeniu komisji habilitacyjnej w momencie, kiedy jeden z jej członków, prof. Cezary Domański, przedstawił swoje ustalenia dotyczące dorobku habilitanta…..Okazało się, że dwunastu publikacji anglojęzycznych Andrzeja Cwera z lat 2006-2013 nie można znaleźć na łamach zagranicznych czasopism, które szczegółowo zostały wyliczone w wykazie dorobku naukowego. Co więcej, czasopismo „Humanities Journal”, wydawane jakoby przez norweski Uniwersytet w Bergen, nie istnieje, a dr Cwer, nie dość, że podał, jakoby opublikował w nim 8 artykułów, to jeszcze napisał, że pełnił tam godność członka kolegium redakcyjnego! Książki obcych autorów, w których habilitant miał być cytowany, nigdy nie zostały wydane, a liczne konferencje zagraniczne, w których podobno brał udział, nie miały miejsca.
03.11.2020
02.11.2020
NORGE
Jak nic nie ma konkretnego to świadczy o szkole. Radzę się głęboko zastanowić ... Polecam SWPS na Pradze. Jest OK !!
filologia norweska
Kto studiuje w tej szkole filologię norweską i może podzielić się opinią na temat poziomu zajęć i kadry? Na stronie niestety nie znalazłam żadnych informacji o siatce zajęć, kosztach, są jedynie linki do zasad dyplomowania. Zależy mi na nauce języka, ale obawiam się poziomu studiów. Co myślicie?
27.10.2020
27.10.2020
dr Andrzej Cwer
Dzień dobry tym którzy będą czytać ten tekst. Szczególnie pozdrawiam moje byłe studentki :) Dziękuję za telefony i maile powiadamiające mnie o wpisie jaki zamieścił osobnik kryjący się za Xxx. Ha ha – jest to zapewne niejaki p. Radosław Zagórski. No cóż – brak słów. Nie będę się do tego odnosił ponieważ musiałbym się zniżyć do poziomu tego osobnika. Powiem (napiszę) tylko tyle: jak się nie ma argumentów aby odeprzeć skądinąd prawdziwe zarzuty i pretensje dotyczące studiów pedagogicznych na poziomie II stopnia na które nie miało się uprawnień gdyż one wygasły kilka lat temu – to w sposób podły przytacza się najróżniejsze informacje (nie zawsze prawdziwe i aktualne). Ale trudno takim osobnikiem jest p. Zagórski. Traktuje ludzi w sposób instrumentalny i oszukuje ich z pełną premedytacją (nie płaci wykładowcą wynagrodzeń, nie opłaca składek ZUS, itp.). Śmieje się z tego (sam wielokrotnie byłem świadkiem takich zachowań). Z pełną premedytacją oszukał i Was przyjmując na studia magisterskie z pedagogiki. Nie miał też prawa przyjmować na studia pedagogiczne II stopnia absolwentów innych kierunków, np. ekonomii, języka angielskiego itp. Świadomie popełnił przestępstwo !! Mam nadzieję i liczę na to, że w końcu poniesie konsekwencje swoich czynów. I jeszcze jedno – jeżeli będziecie chciały mego wsparcia na Policji i w Prokuraturze (wiem, że zostało złożone doniesienie na p. Zagórskiego za jego niecną, oszukańczą działalność wobec Was) – to możecie liczyć na moje wsparcie. Mogę złożyć w tej sprawie stosowne informacje poparte dowodami ! Boli mnie to gdyż tak jak Wy – ja również zostałem oszukany. Do końca p. Zagórski przekonywał mnie i np. p. dr Serkowską (która zapewniam Was też nie była świadoma sytuacji z uprawnieniami na pedagogice – dowiedzieliśmy się, że coś jest nie tak – od Was dziewczęta), że jest na etapie wyjaśniania sprawy i … wszystko jest (będzie) OK. A okazało się to co się okazało. Zresztą wiecie o tym dobrze gdyż macie dziewczęta wyjaśnienia z Departamentu Szkolnictwa Wyższego MNiSW w tej bulwersującej sprawie. I końcowa konkluzja: ja w przeciwieństwie do p. Xxx (Zagórski) nie ukrywam się pod jakimiś literkami gdyż nie mam sobie nic do zarzucenia i nie posługuję się retoryką wyjętą z rynsztoka – chociaż p. Z. W pełni na nią zasługuje ze względu na swoje prostactwo. Serdecznie Wszystkich pozdrawiam. I proszę dajcie sobie spokój z komentarzami na temat "edukacji" pedagogicznej" na Laskowej 4. Nie warto. Szkoda czasu, bowiem pracuje tam człowiek, któremu splunąć w twarz a on powie, że pada deszcz ! Kierujmy się nadzieją, że tym problemem zajmą się wyspecjalizowane instytucie naszego państwa.
Asia
I muszę dokończyć gdyż przerwało mi połączenie. I doszliśmy do wniosku, że pod tym kryje się też (może) - oprócz tego oszusta także inny zaufany jego pracownik szkoły . A może pisali tą wiadomość pochodzącą z 23.10. wspólnie ? W tej szkólcie bowiem wszystko jest możliwe !!
26.10.2020
25.10.2020
Jaco
kończylem ekonomie 12/13. chodzi Ci o rocznik absolwentów?
wiki
Szkola dużo mi dala. skończyłam ekonomię. założyłam własną firmę.pozdrawiam rocznik 2012/12
25.10.2020
25.10.2020
EWA
Ho hao ... sprawa robi się dynamiczna. W tej szkółce na Laskowej 4 straciłam straciłam rok i dużo pieniędzy przez oszusta Zagórskiego. Niby studiowałam pedagogikę magisterską - a okazało się, że to była lipa. Nie mieli uprawnień. A ten s....l wszystkie studentki tego kierunku zapewniał, że wszystko jest OK. Kłamał patrząc nam w oczy. Że ten na kogoś takiego nie ma kary. Chodzi się zapewne śmieje się ze wszystkiego. Powiadomiłam p. dr Andrzeja o tym wpisie niejakiego Xxx (daje sobie rękę uciąć, że pod tym kryje się ten oszust - Zagórski). Takiemu komuś napluć w pysk a on powie że pada deszcz.
EWELINA
Hej, w pełni podzielam pogląd - Zagórski to oszust. A o p. dr Andrzeju Cwer mam bardzo dobre zdanie - wiele mi pomógł.
25.10.2020
25.10.2020
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
Justyna
Nie wiem o co chodzi temu komuś kto tak pisze o p. dr Andrzeju Cwer -ale ta osoba musi mieć chyba jakiś kompleks. Wiem że p. dr jest człowiekiem porządnym i zawsze sluzył radą i wielką pomocą studentkom z pedagogiki. Sama i wiele moich koleżanek tego doświadczyło. Osoba kryjąca się pod Xxx to zapewne ktoś z kierownictwa tej "dziwnej" szkółki. Może i sam oszust i krętacz nijaki Zagórski wobec którego skierowałyśmy doniesienie na Policję i do Prokuratury za fakt nielegalnych studiów magisterskich i pobierania czesnego. Ale cóż prawda boli. Do końca ten oszust nas zwodził twierdząc że wszystko jest w porządku. A okazało się to jedną wielką ściemą.
25.10.2020
22.10.2020
Arczi
Polecam z czystym sumieniem w tamtym roku skończyłem. Nie miałem żadnych problemów. Władze Uczelni i wykładowcy bardzo pomocni nie mam nic do zarzucenia .
WOŁOMINIAK
NIE POLECAM !!!! Władze kręcą, kombinują !!! Przed złożeniem dokumentów sugeruję mail do Departamentu Szkolnictwa Wyższego by potwierdzili upewnienia. Tak było z pedagogiką. Stracili uprawnienia w 2017 roku a przyjmowali i kształcili i ... wydawali dyplomy mgr które są nie ważne !!! Stracili uprawnienia na licencjat z dniem 30 września br i przeprowadzili obrony 10-11.br. i 18.10. br. Wystawili dyplomy z data 30 września 2020 roku. Istny cyrk i krętactwo.
21.10.2020
28.09.2020
studentka
Porażka, radzę omijać szerokim łukiem. Nieuczciwi, bez uprawnień i nastawieni tylko na wyłudzenie $$$$
Xxx
Normalna szkoła. Dobry kontakt z nauczycielami. Super, że jest taka placówka w Wołominie.
13.09.2020
13.09.2020
Jarek
Jasne tej uczelni w ogóle nie ma
Do pytającej
Wystarczy zadzwonić do Ministerstwa aby dowiedzieć się, że ta „uczelnia” nie ma uprawnień do prowadzenia ŻADNEGO kierunku studiów...
09.08.2020
09.08.2020
Pytająca
O co chodzi z tym, że nie mają uprawnień? Czy to prawda?
Oszukana
Ta uczelnia to żart, nie mają uprawnień na pedagogice a prowadzą rekrutację i oszukują ludzi. Dyplom z tej uczelni nie będzie ważny.
21.07.2020
21.07.2020
Kolo
Mafia wołomińska!! Brak uprawnień, brak pozwolenia na prowadzenie zajęć! Omijać szerokim łukiem tą szkołę! Złodzieje tylko chcą aby pieniądze wpłacać! Nie idziecie broń Boże do tej szkoły!
Lala
Omijać tę śmieszną szkołę, NIE MAJĄ UPRAWNIEŃ A rekrutują i przyjmują każdego
06.05.2020
07.09.2019
norweski swirek
Ktoś ma jakieś opinie o filologii norweskiej?
aaacccbbb
Z tego co mi wiadomo ok. 4 tys za rok
31.07.2019
22.07.2019
bbb
Ile kosztują czesne??
Admiralshulz
Hej. Potrzebuję opinie o pedagogice resocjalizacyjnej na tej uczelni. Pilne.
09.07.2019
30.05.2019
Xyz
Słyszałem,że filologia arabska na wysokim poziomie. Znajomy studiuje.
Pp
Hej, jakieś opinie o filologii arabskiej?
30.05.2019
30.05.2019
Studentka
Świetna szkoła. Studiuje tutaj już drugi rok i jestem bardzo zadowolona. Wykładowcy są naprawdę dobrymi specjalistami w swojej dziedzinie. Lubią to co robią i w ciekawy sposób przekazują wiedzę. Panie z dziekanatu uśmiechnięte i pomocne, władze uczelni również. Atmosfera przyjazna i ciepła. Wszystkim polecam tą Uczelnie.
wołominianka
mafia w Wołominie już dawno się wybiła nie żyją i nie istnieją zapewniam
08.10.2013
10.07.2013
Ona
W tym roku skończyłam studia na WSWMIR i jestem bardzo zadowolona!!! Polecam każdemu bo warto:) Atmosfera miła, wykładowcy i ogólnie wszystko tak jak być powinno!!! Szkoda tylko, że dalej na magisterskie studia już tutaj póść nie można...
Miki
Misją uczelni w tak małym mieście jest danie szansy uzyskania odpowiedniej, jakości wyższego wykształcenia
21.05.2013
16.04.2013
Krzysiek
Studiowałem w Warszawie przez rok i byłem tak zmęczony, nie tyle nauką co wiecznymi kłótniami, wywyższaniem się, przekrzykiwaniem się nawzajem, kto jest lepszy, kto jest ze wsi, a kto z miasta... jakaś masakra! teraz przeniosłem się do WSWMIR w Wołominie i do tej pory jest w porządku, przynajmniej atmosfera miła
abcdefghijk
Dlaczego strata czasu? Jejku! przecież nie trzeba studiować w Warszawie , żeby się wykształcić...Zresztą, gdyby każdy studiował w Warszawie to ja nie wiem co to by było... Mi tam odpowiadała WSWMIR w Wołominie
06.02.2013
29.01.2013
tomek
hahahahaha, na pewno mafia maczała w tym palce :D a poważnie, sam się zastanawiałem czy może nie studiować w WSWMIR w Wołominie ale na szczęście dostałem się do Warszawy i tam też studiuję. W Wołominie to strata czasu, tym bardziej na takiej uczelni
arabistyka
arabistyka? mógłby ktoś napisać coś więcej na temat tych studiów?
16.07.2012
24.05.2012
joka
solidne wyższe studia zawodowe
Bojacy
czy to uczelnia mafii wolominskiej?
30.05.2011
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Gdański
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Uniwersytet Opolski
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie