• TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (64)
Wyższa Szkoła Współpracy Międzynarodowej i Regionalnej im. Z. Glogera w Wołominie, WSWMIR Wołomin

M
Jaki jest poziom Japonistyki? W jakim mniej więcej wieki są osoby na tym kierunku?
15.04.2021
01.01.2021
Do PAULINA
Radziłbym się tak nie cieszyć, że łatwo uzyskała Pani dyplom licencjatu z pedagogiki bo być może zostanie on unieważniony. „Przekazali pracę do filii w Poznaniu” - Wielkopolskie Collegium Kompetencji Zintegrowanych z siedzibą w Poznaniu jest w stanie likwidacji od dawna i nie ma prawa wydawać dyplomów. Dodatkowo prace licencjackie nie są puszczane przez antyplagiat i jeśli kiedyś ktoś się za to weźmie i puści w plagiat to mogą masowo cofać dyplomy tej pożal się Boże „uczelni”
mors
filologia norweska fajna polecam, zajęcia ciekawe
05.12.2020
26.11.2020
Gasak
W jakim przedziale wiekowym mniej wiecej są studenci na uczelni?
trump
ja bym wybieral hiszpanska. nieduże grupy. można sie nauczyć. wykladowcy cierpliwy ;)
24.11.2020
24.11.2020
adamo
cześć, słuchajcie jaką filologię wybrać? niemiecką czy hiszpańską
EX SUDENTKA "PEDAGOGIKI"
Koleżanki - tu już się nic nie zrobi – zobaczymy co na te oszustwa Zagórskiego powie Policja i Prokuratura. Z tego co wiem śledztwo się toczy !! Bądźmy dobrej myśli. Piszę o tym by nikt nie myślał, że jesteśmy grupą sfrustrowanych kobietek gdyż nas oszukano. Ale my musimy czynić tak, by ten oszust czuł na swym karku, plecach cały czas nasz oddech. Aby był świadomy, że o jego kłamstwach i oszustwach związanych z nielegalnym prowadzeniem studiów pedagogicznych magisterskich i pobieraniu za nie opłat – PAMIĘTAMY i będziemy PAMIĘTAĆ !! Wchodźmy tutaj od czasu do czasu i głośno o tym mówmy przestrzegając przed „szkołą” i oszustem Zagórskim potencjalnych kandydatów na prowadzone „studia” na Laskowej 4 w Wołominie.
24.11.2020
20.11.2020
Admin
Komentarz usunięty.
Była studentka pedagogiki
Ja też pozwolę sobie zabrać głos. Byłam studentką tych śmiesznych studiów magisterskich na pedagogice. Zostałam przyjęta wbrew przepisom gdyż byłam absolwentką całkiem innego kierunku niż pedagogika i zarówno Zagórski jak i p. Zrelli zapewniali mnie że wszystko jest dobrze. A potem okazało się to co się okazało. Ten złodziej i oszust nie miał prawa prowadzić takich studiów i przyjmować kandydatów na nie !!! Chodziło mu tylko o kasę za czesne !! Potem jak się sprawa wydała to nadal wprowadzał nas w błąd i zapewniał że wszystko jest dobre. Pamiętam to spotkanie w sali gimnastycznej na Laskowej 4. Żenada !! Ja na te studia wzięłam kredyt by opłacać czesne. Kredyt teraz muszę spłacać a ze studiów nici. Straciłam też pracę wychowawcy w przedszkolu. Powiem tak: świadomie i z pełną premedytacją okradłeś mnie !! i innych !! Ja ci tego (i jak czytam inne „studentki pedagogiki mgr) nigdy nie zapomnę i ci złodzieju nie odpuszczę. Zawsze będę o tym głośno pisać i mówić. A napluć ci w twarz – to mało, gdyż powiesz, że pada deszcz !! A od dr A to się odwal gdyż to porządny gość i też mi (tak jak innym) bardzo pomógł a ty oszuście do pięt mu nie dorastasz !! I szczekasz, próbując też gryźć jak przysłowiowy wściekły kundel !!
19.11.2020
16.11.2020
PAULINA
Pozwolę sobie wtrącić kilka słówek. Szkółka na Laskowej co by o niej nie mówić – jest fajna i ją polecam. A to że Zagórski to oszust i złodziej to inna bajka ! A dlaczego ta szkółka jest fajna ? Byłam studentką licencjatu – pedagogika. Na zajęcia z uwagi na „różne trudności” praktycznie nie uczęszczałam – ale płaciłam regularnie czesne ! I generalnie „jakoś” pozaliczałam przedmioty. Praca dyplomowa była nie najlepsza (zebrałam jakoś w całość różne informacje) – promotor jej nie zatwierdził ale władze na Laskowej wysłały ją do swojej chyba filii do Poznania i tam pracę przyjęli ! Obronę miałam w październiku i … mam dyplom licencjata :) Hhhuurraa !! Piszę o tym dlatego, że jak ktoś potrzebuje dyplom i płaci czesne to szkółkę ukończy i będzie miał dyplom. Zbytnio nie wnikają. Fajna szkółka i ją polecam wszystkim tym którzy chcą mieć dyplom praktycznie za friko !!! Pozdrawiam czytelników mego posta :))
3xNIE
Jak by nie patrzeć, Zagórski kombinuje i próbuje tu odwrocić uwagę jadąc po dr Cwerze, który nie jest niczemu winny, nigdy nie utrudniał udziom życia, jak ktoś go zna to wie. Moje zdanie.
09.11.2020
09.11.2020
nie usuwajcie postów
Piszę jeszcze raz. Według mnie pod pewnymi postami kryje się osoba niejakiego oszusta Zagórskiego lub kogoś z najbliższego jego otoczenia, którzy na siłę próbują odwrócić uwagę od tematu swoich oszustw i wyłudzenia czesnego. Byłam tak jak Wy studentką pedagogiki "studiów mgr" które Zagórski prowadził nielegalnie i nas okradł biorąc czesne !! Pamiętacie zapewne to śmieszne spotkanie w sali sportowej na Laskowej 4 w sprawie pedagogiki. Jak mu nasze koleżanki Asia, Wiolka, Ewelina i udowodniły pokazując pisma i maile z Ministerstwa Nauki że uprawnienia na studia pedagogiczne magisterskie wygasły chyba od 2017 roku i nie miał praw prowadzić rekrutacji i zajęć to .... starał się szybko zmieniać temat, by nie odpowiedzieć wprost. Kluczył, kręcił a w rezultacie okazało się że kłamał nam w żywe oczy. Taki to oślizły i zakłamany typ. Teraz robi dokładnie to samo - co ma do tego dr Andrzej (bardzo mi pomógł w dostaniu się do innej szkoły) co ma do oszustw Zagórskiego. Próbuje tak jak poprzednio za wszelką cenę odwrócić uwagę !! Trzeba o tym pamiętać jak tylko się da. Trzeba od czasu do czasu czytać tą stronę i jak będą jakieś zapytania to należy zawsze przypominać naszą sytuacje i to że zostałyśmy okłamane i okradzione. Tego nigdy nie można zapomnieć. A p. dr Andrzej nie powinien się przejmować - ja pamiętam zajęcia na których rozmawialiśmy sobie na ten smutny dla niego temat. Nic nie ukrywał i był z nami szczery.
wszystko jedno kto
Andrzej Marian Cwer - każdorazowo wywalano go z pracy w szkołach uczelniach bo oszukiwał kłamał co do zakazu wykonywania zawodu nauczyciela, swojego "dorobku naukowego". m. In. Siedlce, Szkoła Przymierza Rodzin, WSWMiR. Ostatnio mówiono oficjalnie o skargach od studentek, do których Cwer zwracał się na ty i próbował zapraszać na seminarium do prywatnego mieszkania.
09.11.2020
09.11.2020
Replay
Cwer umiesz czytać ze zrozumieniem? brałeś łapówki za zaliczenie prac? Zapraszałeś zboczeńcu studentki na "prywatne konsultacje" u siebie w mieszkaniu?
WP
Panie "myślący" i Panie "przyjaciel mariana" - piszę jako były pracownik tej szkoły. Prawdą jest, że Zagórski wziął po ok. 10 tyś zł czesnego za cały rok za studia na które nie miał uprawnień (pedagogika) od studentów zagranicznych. Jak potrzeba to podam dokładniejsze dane. Jest to człowiek kłamliwy - oszust przeciwko któremu toczy się śledztwo na Policji i w Prokuraturze za wyłudzenie czesnego i którego należy się wystrzegać !
09.11.2020
09.11.2020
przyjaciel mariana
zniknał post o łapówkach, które brał za zaliczenia przedmiotów i prac dr Cwer. o co chodzi?
JUSTYNA
I to nie udolna próba p. sceptyczna - gdyż p. dr Andrzej niczego się nie wypiera w przeciwieństwie do oszusta i złodzieja Zagórskiego., który jak ostatnia wieść studencka niesie dokonał sfałszowania ostatnich obron (licencjat) z pedagogiki w miesiącu październiku. I o tym i o innych oszustwach tego gościa należy mówić i to bardzo głośno !!!! Gdyż będzie nadal oszukiwał jak się z tym nic nie zrobi p. sceptyczna ... a nie udawać, że nic się nie stało !!
06.11.2020
06.11.2020
JUSTYNA
Pani sceptyczna, to nie ma nic do rzeczy w kwestii oszustw i wyłudzeń niejakiego Zagórskiego. jest próba rozmydlenia sprawy - ha ha ha
sceptyczna
Komisja Dyscyplinarna ds. Nauczycieli Akademickich w Uniwersytecie Przyrodniczo-Humanistycznym w Siedlcach, na rozprawie, która odbyła się w dniu 11 marca 2015 r. o godz. 15.00 w Sali nr 34 Pałacu Ogińskich przy ulicy Konarskiego 2 w Siedlcach, w składzie: Przewodnicząca: dr hab. Jolanta Franczuk, profesor nadzwyczajny UPH Członkowie: prof. dr hab. Marian Cieślarczyk, profesor zwyczajny dr inż. Krzysztof Górski, adiunkt dr Michał Krawczyk, adiunkt Marta Lech, student w obecności protokolanta mgr Mariusza Dudy, Kierownika Działu Spraw Pracowniczych rozpatrzyła wniosek Rzecznika Dyscyplinarnego ds. Nauczycieli Akademickich Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach dr hab. Barbary Symanowicz, profesora nadzwyczajnego UPH, o ukaranie dr Andrzeja Cwera, ur. 03.09.1956 r. w Krośnie Odrzańskim, zatrudnionego do 30.09.2014 r. na stanowisku adiunkta na Wydziale Humanistycznym UPH i uznała obwinionego dr Andrzeja Cwera za winnego popełnienia zarzucanego mu przewinienia dyscyplinarnego tj. podania we wniosku z dnia 26 czerwca 2013 r. o przeprowadzenie postępowania habilitacyjnego w dziedzinie nauk społecznych w dyscyplinie pedagogika, skierowanym do Centralnej Komisji do Spraw Stopni i Tytułów w Warszawie nieprawdziwych informacji o posiadanym dorobku naukowym w postaci
06.11.2020
06.11.2020
JUSTYNA
Małgosiu - masz rację. Ja już tu kiedyś zaistniałam - ale napiszę jeszcze raz: Dr Andrzej to porządny gość i wspaniały pedagog. Mógł i zapewne popełnił błąd - nikt nie jest od tego wolny. Z tego co przeczytałam poniósł konsekwencje. Zapewne wyciągnął wnioski. Pamiętam te nasze rozmowy na temat wiadomy na jedynym z naszych zajęć z dr Andrzejem. Był szczery i nic nie ukrywał. I to Mu się chwali !! Kasiu przede wszystkim należy piętnować i podnosić takie działania jak tego oszusta i kłamcy Zagórskiego - tak by już nigdy i nikogo nie skrzywdził i oszukał !!! A nie podnosić jakieś sprawy sprzed lat. Ja domyślam się, że jest to tzw. temat zastępczy niejakiego oszusta Zagórskiego by odwrócić uwagę, zamataczyć jego kłamstwa i to, że mnie i moje koleżanki z pedagogiki po prostu okradł ! Z tego co przeczytałam w poście Małgosi to dr Andrzej pracuję w ministerstwie i znając go osobiście zapewne dopilnuje by ten złodziej Zagórski odpowiedział za swoje czyny !! To tyle w temacie !
Małgorzata
Pani Kasiu, to co Pani opisuje zapewne powołując się na artykuł zamieszczony w "Forum akademickim" to było na podstawie wiedzy na tamtą chwilę. Sprawa została wyjaśniona. A mianowicie Centralna Komisja ds. Stopni i ... przyjęła do wiadomości informacje przesłane przez zainteresowanego. Wiem gdyż tam do początków tego roku pracowałam. Pan Dr. rzeczywiście popełnił błąd i nie dokładnie sprawdził przesłaną dokumentację. A powinien to zrobić - zlecił to innej osobie (a nie powinien, i to w niczym nie usprawiedliwia - żeby była jasność!!). Na Jego usprawiedliwienie przemawia fakt (i to wzięto pod uwagę), że w tym czasie borykał się z chorobą nowotworową (operacja ratująca życie + naświetlania + długa rehabilitacja - takie są dokumenty dołączone przez zainteresowanego). Z tego co wiem to wyszedł z tego cudem !! Ale i tak poniósł określone konsekwencje swojej niefrasobliwości ! Wyciąganie Panu Dr tego jest - mimo popełnionego przez niego błędu, sprzed 5 lat - jest nie etyczne. Pan Dr uzyskał szansę dalszego rozwoju i może się starać o zdobycie kolejnego stopnie naukowego. Wiem, że Pan Dr bardzo to wszystko przeżył i ogromne wyrzuty sumienia za to co się stało. Wiem gdyż kiedyś na zajęciach rozmawiałyśmy o tej sprawie. Poniósł z tego tytułu określone reperkusje - głównie moralne !! A jest to gorsze, niż np. kara aresztu. I jeszcze jedno w tym wątku - w internecie praktycznie każdy umieścić wszystko ale żeby później nanieść jakieś sprostowanie to ... już nie koniecznie. Cóż takie życie. Mamy tzw. wolność mediów. Byłam studentką tzw.pedagogiki poziomu mgr - studiów prowadzonych nie legalnie przez niejakiego Zagórskiego w Wołominie (WSWMiR - Laskowa 4). Ten człowiek do końca zapewniał mnie i moje koleżanki, że wszystko jest dobrze i ... wyjaśnia sprawę. A okazało się to co się okazało. Jak ma Pani jakieś wątpliwości to proszę napisać do Departamentu Szkolnictwa Wyższego MNiSW - to dostanie Pani pełna informację potwierdzającą oszustwo Zagórskiego. Studia te od 2017 roku były nielegalne a dyplomy uzyskane można sobie powiesić jak to się popularnie mówi w "w WC ns kołeczku". Mówiąc krótko ten człowiek do końca nas oszukał i okradł z pieniędzy. Toczy się przeciwko niemu postępowanie na Policji i w Prokuraturze. Ja i moje koleżanki liczymy na sprawiedliwość. Aktualnie z tego co wiem (wiemy) Pan dr Andrzej pracuje w Ministerstwie i zapewne nie odpuści tematu. Sadzę, że pędzie tego pilnował i doprowadzi do ukarania oszusta Zagórskiego. Z tego co również wiem Pan dr Andrzej jest w posiadaniu dokumentów które jak zajdzie potrzeba upubliczni by wykazać pełnię oszustw popełnionych Zagórskiego. I taki człowiek jak Zagórski próbując odwrócić uwagę od swoich kłamstw i oszustw - ma czelność opisywać jakieś sytuacje sprzed lat i dotyczącą człowieka, który mnie i moim koleżkom bardzo pomógł jak Zagórski w momencie całkowitego wypłynięcia na wierzch jego oszustw, kłamstw się od nas odwrócił i do końca na okłamywał. To Pan Dr pomógł nam załatwić w innych szkołach dalszą naukę na poziomie magisterskim. Mimo, że nie musiał - staną stanął na wysokości zadania. To nie jest forma wybielenia kogoś (gdyż jak pisałam powyżej błąd-niefrasobliwość p. dr jest ewidentna) - ale trzeba napisać prawdę o stosunku Pana Dr do studentów i jego działalności jako fajnego pedagoga w naszej sprawie. Na zakończenie Pani Kasiu powiem tak: Zagórski to oszust i złodziej i należy jego i jego przybytek na Laskowej 4 w Wołominie omijać bardzo szerokim łukiem !!!
06.11.2020
05.11.2020
Kasia
... opisywano historię habilitanta Andrzeja Cwyra z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach. Otóż habilitant (były wojskowy, co dodaje pewnych smaczków) spełniwszy przepisane prawem wymogi (między innymi trzy pozytywne recenzje) dotarł do etapu posiedzenia Komisji Habilitacyjnej (która to komisja, w myśl przepisów rekomenduje – albo i nie – właściwej radzie wydziału nadanie stopnia habilitantowi). Na posiedzeniu komisji jeden z jej członków zainteresował się jedną z zagranicznych publikacji habilitanta i poprosił go o dostarczenie wydruku całości. Publikacja jakoby miała ukazać się w kanadyjskim kwartalniku “History of Intellectual Culture” i nosić tytuł “Education young people in Cadet Corps in polish realities of 20 years middle war”. Więc gdybym ja zobaczył taki tytuł (jak z Tolkiena, a i Master Yoda nie powstydziłby się składni), to też chciałbym zobaczyć całość. Habilitant kręcił i zwlekał, więc komisja zwróciła się bezpośrednio do kanadyjskiej redakcji. Redakcja odpisała, że nigdy w życiu czegoś takiego nie publikowała i Andrzeja Cwera w ogóle nie zna. Na takie dictum przyjrzano się pozostałym publikacjom zagranicznym habilitanta. Okazało się, że habilitant nie tylko wymyślił sobie nieistniejące publikacje i konferencje zagraniczne, ale stworzył fikcyjne czasopismo naukowe (tym razem norweskie, afiliowane przy Uniwersytecie w Bergen), powołał się na członka jego rady naukowej i (nieudolnie) sfałszował stronę tytułową.
Admin
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
05.11.2020
05.11.2020
dr Andrzej Cwer
Dr Lamus + Marian Norge - czyli niejaki oszust i krętacz Zagórski. Jakbyś był na bieżąco to byś wiedział, że sprawa została dawno wyjaśniona. Próbując się wybielić ze swoich oszustw, krętactw np. dot. pedagogiki wyciągasz śmieciu zdezaktualizowane historie. Nawet nie nie masz odwagi się podpisać pod tymi "wiadomościami". Ale jak chcesz wojny - to będziesz ją miał !! A tak ogólnie - to się wal !!
dr Lamus
Inny charakter miała sprawa, która wynikła podczas przeprowadzanego w 2013 r. na Wydziale Pedagogiki i Psychologii UMCS postępowania habilita- cyjnego dr. Andrzeja Cwera z Instytutu Pedagogiki Wydziału Humanistycznego Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach. Habilitant zatytuło- wał swoje osiągnięcia naukowe Polska wojskowa myśl wychowawcza w latach 1794–1864, natomiast jako ważną monografię wymienił książkę Edukacja młodzieży w Szkole Rycerskiej Stanisława Augusta Poniatowskiego 1764–1794 (Siedlce 2011). W swoim dorobku wymienił m.in., że jest autorem 4 publikacji książkowych, 30 polskich publikacji recenzowanych, 8 krajowych publikacji pokonferencyjnych, 7 publikacji zagranicznych oraz 4 zagranicznych publika- cji pokonferencyjnych. Kiedy jeden z członków Komisji Habilitacyjnej, dr hab. Cezary Domański z Instytutu Psychologii UMCS, zainteresował się „kanadyjską” publikacją habilitanta, której tytuł po angielsku był napisany błędnie, okazało się, że takowa praca nie istnieje. Po dokładnym zbadaniu reszty publikacji oka- zało się, że dorobek złożony z 12 artykułów, wydrukowanych rzekomo w latach 2006–2013 w czasopismach amerykańskich i kanadyjskim, również nie istnieje.
03.11.2020
03.11.2020
Marian Norge
Oszukańczy dorobek w habilitacji dr. Cwera Rok temu, w artykule Nieistniejące publikacje habilitanta (patrz: FA 5/2014), opisałem historię nierzetelnej habilitacji dr. Andrzeja Cwera z Instytutu Pedagogiki UPH w Siedlcach, która przebiegała na Wydziale Pedagogicznym UMCS w Lublinie. Habilitacja, mimo pozytywnych recenzji, upadła na finalnym posiedzeniu komisji habilitacyjnej w momencie, kiedy jeden z jej członków, prof. Cezary Domański, przedstawił swoje ustalenia dotyczące dorobku habilitanta…..Okazało się, że dwunastu publikacji anglojęzycznych Andrzeja Cwera z lat 2006-2013 nie można znaleźć na łamach zagranicznych czasopism, które szczegółowo zostały wyliczone w wykazie dorobku naukowego. Co więcej, czasopismo „Humanities Journal”, wydawane jakoby przez norweski Uniwersytet w Bergen, nie istnieje, a dr Cwer, nie dość, że podał, jakoby opublikował w nim 8 artykułów, to jeszcze napisał, że pełnił tam godność członka kolegium redakcyjnego! Książki obcych autorów, w których habilitant miał być cytowany, nigdy nie zostały wydane, a liczne konferencje zagraniczne, w których podobno brał udział, nie miały miejsca.
NORGE
Jak nic nie ma konkretnego to świadczy o szkole. Radzę się głęboko zastanowić ... Polecam SWPS na Pradze. Jest OK !!
02.11.2020
27.10.2020
filologia norweska
Kto studiuje w tej szkole filologię norweską i może podzielić się opinią na temat poziomu zajęć i kadry? Na stronie niestety nie znalazłam żadnych informacji o siatce zajęć, kosztach, są jedynie linki do zasad dyplomowania. Zależy mi na nauce języka, ale obawiam się poziomu studiów. Co myślicie?
dr Andrzej Cwer
Dzień dobry tym którzy będą czytać ten tekst. Szczególnie pozdrawiam moje byłe studentki :) Dziękuję za telefony i maile powiadamiające mnie o wpisie jaki zamieścił osobnik kryjący się za Xxx. Ha ha – jest to zapewne niejaki p. Radosław Zagórski. No cóż – brak słów. Nie będę się do tego odnosił ponieważ musiałbym się zniżyć do poziomu tego osobnika. Powiem (napiszę) tylko tyle: jak się nie ma argumentów aby odeprzeć skądinąd prawdziwe zarzuty i pretensje dotyczące studiów pedagogicznych na poziomie II stopnia na które nie miało się uprawnień gdyż one wygasły kilka lat temu – to w sposób podły przytacza się najróżniejsze informacje (nie zawsze prawdziwe i aktualne). Ale trudno takim osobnikiem jest p. Zagórski. Traktuje ludzi w sposób instrumentalny i oszukuje ich z pełną premedytacją (nie płaci wykładowcą wynagrodzeń, nie opłaca składek ZUS, itp.). Śmieje się z tego (sam wielokrotnie byłem świadkiem takich zachowań). Z pełną premedytacją oszukał i Was przyjmując na studia magisterskie z pedagogiki. Nie miał też prawa przyjmować na studia pedagogiczne II stopnia absolwentów innych kierunków, np. ekonomii, języka angielskiego itp. Świadomie popełnił przestępstwo !! Mam nadzieję i liczę na to, że w końcu poniesie konsekwencje swoich czynów. I jeszcze jedno – jeżeli będziecie chciały mego wsparcia na Policji i w Prokuraturze (wiem, że zostało złożone doniesienie na p. Zagórskiego za jego niecną, oszukańczą działalność wobec Was) – to możecie liczyć na moje wsparcie. Mogę złożyć w tej sprawie stosowne informacje poparte dowodami ! Boli mnie to gdyż tak jak Wy – ja również zostałem oszukany. Do końca p. Zagórski przekonywał mnie i np. p. dr Serkowską (która zapewniam Was też nie była świadoma sytuacji z uprawnieniami na pedagogice – dowiedzieliśmy się, że coś jest nie tak – od Was dziewczęta), że jest na etapie wyjaśniania sprawy i … wszystko jest (będzie) OK. A okazało się to co się okazało. Zresztą wiecie o tym dobrze gdyż macie dziewczęta wyjaśnienia z Departamentu Szkolnictwa Wyższego MNiSW w tej bulwersującej sprawie. I końcowa konkluzja: ja w przeciwieństwie do p. Xxx (Zagórski) nie ukrywam się pod jakimiś literkami gdyż nie mam sobie nic do zarzucenia i nie posługuję się retoryką wyjętą z rynsztoka – chociaż p. Z. W pełni na nią zasługuje ze względu na swoje prostactwo. Serdecznie Wszystkich pozdrawiam. I proszę dajcie sobie spokój z komentarzami na temat "edukacji" pedagogicznej" na Laskowej 4. Nie warto. Szkoda czasu, bowiem pracuje tam człowiek, któremu splunąć w twarz a on powie, że pada deszcz ! Kierujmy się nadzieją, że tym problemem zajmą się wyspecjalizowane instytucie naszego państwa.
27.10.2020
26.10.2020
Asia
I muszę dokończyć gdyż przerwało mi połączenie. I doszliśmy do wniosku, że pod tym kryje się też (może) - oprócz tego oszusta także inny zaufany jego pracownik szkoły . A może pisali tą wiadomość pochodzącą z 23.10. wspólnie ? W tej szkólcie bowiem wszystko jest możliwe !!
Asia
Hej, Wiki i Jaco tylko my tutaj mówimy o tzw. "pedagogice" nie o ekonomii. Może u Was było ok - u nas szambo i oszustwo. Ja też dziś rozmawiałam z p. dr Andrzejem - dr nie podpisał żadnych protokołów egzaminów dyplomowych gdyż były sfałszowane (datowane na 30.09. a obrona była 18.10 - już po wygaśnięciu uprawnień) - więc kto je podpisał w imieniu promotora ?? Znowu kolejne oszustwo !! Pan dr Andrzej stwierdził że Zagórski już goni w piętkę skoro nas wszystkie poczytuje za niego - ha ha ha. za kilka dni zamieści swój komentarz do niejakiego Xxx. Ale wspólnie doszliśmy do wniosku, że pod tym Xxx kryje się ten obleśny tłusty wieprz - czyli Zagórski który nas oszukał i naciągnął na ładną kasę prowadząc studia mgr na które nie miał pozwolenia. Aby się wybielić wyciąga jakieś fakty sprzed kilku lat i myśli że odwróci tym samym uwagę od swoich oszustw !! Poczekajmy co napisze p. dr Andrzej. I doszliśmy do wniosku, że pod kry
26.10.2020
25.10.2020
Jaco
kończylem ekonomie 12/13. chodzi Ci o rocznik absolwentów?
wiki
Szkola dużo mi dala. skończyłam ekonomię. założyłam własną firmę.pozdrawiam rocznik 2012/12
25.10.2020
25.10.2020
EWA
Ho hao ... sprawa robi się dynamiczna. W tej szkółce na Laskowej 4 straciłam straciłam rok i dużo pieniędzy przez oszusta Zagórskiego. Niby studiowałam pedagogikę magisterską - a okazało się, że to była lipa. Nie mieli uprawnień. A ten s....l wszystkie studentki tego kierunku zapewniał, że wszystko jest OK. Kłamał patrząc nam w oczy. Że ten na kogoś takiego nie ma kary. Chodzi się zapewne śmieje się ze wszystkiego. Powiadomiłam p. dr Andrzeja o tym wpisie niejakiego Xxx (daje sobie rękę uciąć, że pod tym kryje się ten oszust - Zagórski). Takiemu komuś napluć w pysk a on powie że pada deszcz.
EWELINA
Hej, w pełni podzielam pogląd - Zagórski to oszust. A o p. dr Andrzeju Cwer mam bardzo dobre zdanie - wiele mi pomógł.
25.10.2020
25.10.2020
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
Justyna
Nie wiem o co chodzi temu komuś kto tak pisze o p. dr Andrzeju Cwer -ale ta osoba musi mieć chyba jakiś kompleks. Wiem że p. dr jest człowiekiem porządnym i zawsze sluzył radą i wielką pomocą studentkom z pedagogiki. Sama i wiele moich koleżanek tego doświadczyło. Osoba kryjąca się pod Xxx to zapewne ktoś z kierownictwa tej "dziwnej" szkółki. Może i sam oszust i krętacz nijaki Zagórski wobec którego skierowałyśmy doniesienie na Policję i do Prokuratury za fakt nielegalnych studiów magisterskich i pobierania czesnego. Ale cóż prawda boli. Do końca ten oszust nas zwodził twierdząc że wszystko jest w porządku. A okazało się to jedną wielką ściemą.
25.10.2020
23.10.2020
Xxx
Panie Andrzej Cwer vel Justyna Asia przestań wylewać tutaj pomyje. Przypomnij o tym jak za łapówki sprzedawałeś swoim seminarzystom prace licencjackie, studentom prace zaliczeniowe. Powiedz zboczeńcu jak zapraszałeś do swojej chalupiny przestraszone seminarzystki. I jak to się stało że z zakazem wykonywania zawodu nauczyciela akad. pracowałeś na uczelniach. No i nie zapomnij o swoich oszustwach naukowych pseudopedagogu https://prenumeruj.forumakademickie.pl/fa/2014/05/nieistniejace-publikacje-habilitanta/#
Arczi
Polecam z czystym sumieniem w tamtym roku skończyłem. Nie miałem żadnych problemów. Władze Uczelni i wykładowcy bardzo pomocni nie mam nic do zarzucenia .
22.10.2020
21.10.2020
WOŁOMINIAK
NIE POLECAM !!!! Władze kręcą, kombinują !!! Przed złożeniem dokumentów sugeruję mail do Departamentu Szkolnictwa Wyższego by potwierdzili upewnienia. Tak było z pedagogiką. Stracili uprawnienia w 2017 roku a przyjmowali i kształcili i ... wydawali dyplomy mgr które są nie ważne !!! Stracili uprawnienia na licencjat z dniem 30 września br i przeprowadzili obrony 10-11.br. i 18.10. br. Wystawili dyplomy z data 30 września 2020 roku. Istny cyrk i krętactwo.
studentka
Porażka, radzę omijać szerokim łukiem. Nieuczciwi, bez uprawnień i nastawieni tylko na wyłudzenie $$$$
28.09.2020
13.09.2020
Xxx
Normalna szkoła. Dobry kontakt z nauczycielami. Super, że jest taka placówka w Wołominie.
Jarek
Jasne tej uczelni w ogóle nie ma
13.09.2020
09.08.2020
Do pytającej
Wystarczy zadzwonić do Ministerstwa aby dowiedzieć się, że ta „uczelnia” nie ma uprawnień do prowadzenia ŻADNEGO kierunku studiów...
Pytająca
O co chodzi z tym, że nie mają uprawnień? Czy to prawda?
09.08.2020
21.07.2020
Oszukana
Ta uczelnia to żart, nie mają uprawnień na pedagogice a prowadzą rekrutację i oszukują ludzi. Dyplom z tej uczelni nie będzie ważny.
Kolo
Mafia wołomińska!! Brak uprawnień, brak pozwolenia na prowadzenie zajęć! Omijać szerokim łukiem tą szkołę! Złodzieje tylko chcą aby pieniądze wpłacać! Nie idziecie broń Boże do tej szkoły!
21.07.2020
06.05.2020
Lala
Omijać tę śmieszną szkołę, NIE MAJĄ UPRAWNIEŃ A rekrutują i przyjmują każdego
norweski swirek
Ktoś ma jakieś opinie o filologii norweskiej?
07.09.2019
31.07.2019
aaacccbbb
Z tego co mi wiadomo ok. 4 tys za rok
bbb
Ile kosztują czesne??
22.07.2019
09.07.2019
Admiralshulz
Hej. Potrzebuję opinie o pedagogice resocjalizacyjnej na tej uczelni. Pilne.
Xyz
Słyszałem,że filologia arabska na wysokim poziomie. Znajomy studiuje.
30.05.2019
30.05.2019
Pp
Hej, jakieś opinie o filologii arabskiej?
Studentka
Świetna szkoła. Studiuje tutaj już drugi rok i jestem bardzo zadowolona. Wykładowcy są naprawdę dobrymi specjalistami w swojej dziedzinie. Lubią to co robią i w ciekawy sposób przekazują wiedzę. Panie z dziekanatu uśmiechnięte i pomocne, władze uczelni również. Atmosfera przyjazna i ciepła. Wszystkim polecam tą Uczelnie.
30.05.2019
08.10.2013
wołominianka
mafia w Wołominie już dawno się wybiła nie żyją i nie istnieją zapewniam
Ona
W tym roku skończyłam studia na WSWMIR i jestem bardzo zadowolona!!! Polecam każdemu bo warto:) Atmosfera miła, wykładowcy i ogólnie wszystko tak jak być powinno!!! Szkoda tylko, że dalej na magisterskie studia już tutaj póść nie można...
10.07.2013
21.05.2013
Miki
Misją uczelni w tak małym mieście jest danie szansy uzyskania odpowiedniej, jakości wyższego wykształcenia
Krzysiek
Studiowałem w Warszawie przez rok i byłem tak zmęczony, nie tyle nauką co wiecznymi kłótniami, wywyższaniem się, przekrzykiwaniem się nawzajem, kto jest lepszy, kto jest ze wsi, a kto z miasta... jakaś masakra! teraz przeniosłem się do WSWMIR w Wołominie i do tej pory jest w porządku, przynajmniej atmosfera miła
16.04.2013
06.02.2013
abcdefghijk
Dlaczego strata czasu? Jejku! przecież nie trzeba studiować w Warszawie , żeby się wykształcić...Zresztą, gdyby każdy studiował w Warszawie to ja nie wiem co to by było... Mi tam odpowiadała WSWMIR w Wołominie
tomek
hahahahaha, na pewno mafia maczała w tym palce :D a poważnie, sam się zastanawiałem czy może nie studiować w WSWMIR w Wołominie ale na szczęście dostałem się do Warszawy i tam też studiuję. W Wołominie to strata czasu, tym bardziej na takiej uczelni
29.01.2013
16.07.2012
arabistyka
arabistyka? mógłby ktoś napisać coś więcej na temat tych studiów?
joka
solidne wyższe studia zawodowe
24.05.2012
30.05.2011
Bojacy
czy to uczelnia mafii wolominskiej?
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Gdański
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Politechnika Gdańska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie