• TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (215)
Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, UTH Radom

Filip
Jestem studentem pielęgniarstwa na III roku, odnosząc się do wpisu Pani „Beci” uważam, że jest to opinia niezgodna z prawdą. Praktyki pomimo aktualnej sytuacji pandemicznej zorganizowane są na wysokim poziomie. Aktywnie uczestniczymy w pracy oddziałów, wykonując wszelakie czynności na równi z personelem medycznym, co pozwala nam doskonalić umiejętności praktyczne. Mamy stały kontakt z pacjentami, bierzemy udział w procesie ich pielęgnowania i realizacji różnych działań pielęgniarskich.
29.05.2021
28.05.2021
Żak
Osobiście studiuję na Uniwersytecie Technologiczno-Humanistycznym w Radomiu na Wydziale Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu na kierunku Pielęgniarstwo. Nigdy nie zgodzę się z tym, że w obecnej sytuacji studenci nie mają kontaktu z pacjentem. Uważam, że uczelnia zrobiła wszystko by zapewnić nam warunki do tego żebyśmy mogli bezpiecznie odbywać praktyki za co jesteśmy bardzo wdzięczni Władzom i Pani kierownik katedry. Nie jest również prawdą to, że siedzimy cały czas w pokoju socjalnym lub gabinecie zabiegowym. Nauczyciele bardzo starają się jak najlepiej przygotować nas do wykonywania zawodu. Uczestniczymy we wszystkich możliwych zabiegach zarówno pielęgnacyjnych jak i opiekuńczych. Dodatkowo zgłębiamy treści teoretyczne i poznajemy specyfikę pracy na każdym z oddziałów. Przecież za to również otrzymujemy obiektywne oceny. Jest mi bardzo przykro, że ktoś może oczerniać nas studentów oraz naszych opiekunów, którzy wkładają bardzo dużo serca w nasze kształcenie.
Gosia
Kalina, może łatwo się dostać na studia, ale egzaminy trzeba zdać. Nikt za mnie tego nie zrobił.
24.05.2021
21.05.2021
Becia
Praktyki w obecnej sytuacji na pielegniarstwie, no wiadomo jaka jest sytuacja ale przecież studenci są na czystych odzialach. Tymczasem praktyki to jakaś żenada studenci siedzą w socjalnym albo zabiegowym i opiekunka robi im wykład i tyle. Kontakt z pacjentem 0 wiec jak studenci mają się czegokolwiek nauczyć? Oceńcie sami
Kalina
Nie ma jakichś określonych progów żeby się załapać na pielęgniarstwo, wystarczy zdać maturę. Przyjmują każdego bo jest mało chętnych. Nawet nie trzeba pisać biol czy chem na maturze. Przyjmują z bylejakimi przedmiotami :):):) Czy to dobrze czy to źle oceńcie sami
21.05.2021
23.04.2021
Kuba
Jak podzieli sie ktos na temat ekonomi ?
Weronika
Czy ktoś ze studiujących mógłby się podzielić opinią o kierunku grafika?
17.04.2021
17.04.2021
Natalia
Czy jest szansa dostania się na pielęgniarstwo z biologią 31% polskip 50 polski r 51 i reszta 30-40?
Ola
Ile +/- trzeba mieć % aby dostać się na pielęgniarstwo? I jakie przedmioty są brane pod uwagę?
17.04.2021
13.04.2021
Magda
Jestem studentką pielęgniarstwa na II roku. Mogę powiedzieć, że mamy szeroką bazę naukową, dobrze wyposażoną pracownie pielęgniarską i nowe centrum symulacji. Mamy przedmioty specjalistyczne dzielone na dwie części: zajęcia z pielęgniarstwa i kliniki, które prowadzą lekarze. Na praktykach w radomskich szpitalach robimy bardzo dużo, uczymy się wszystkich pielęgniarskich czynności pod okiem opiekuna. Mimo pandemii uczelnia robi wszystko aby praktyki się odbywały, nawet w mniejszym zakresie godzin, gdzie teorie nadrabiamy na uczelni. Jesteśmy traktowani na równi z personelem medycznym, opiekunowie są sprawiedliwi i nie pozwalają na popełnienie błędów. Z wykładów i ćwiczeń laboratoryjnych wynosimy bardzo dużo wiedzy. Władze wydziału są bardzo pro studenckie, a wykładowcy podchodzą do studentów bardzo indywidualnie, przez co zapewnia nam to duży komfort psychiczny. Szczerze polecam ten kierunek, ja jestem z niego zadowolona.
Klaudia
Czy może ktoś się wypowiedzieć o pielęgniarstwie?
09.04.2021
08.03.2021
alkush
Może ktoś napisać parę słów o budownictwie zaocznie? Jaki poziom, wykładowcy co z obecnościami na zajęciach, czy ogólnie warto myśleć o tych studiach?
CPI UTH Radom
odpowiedź dla Germanistyka z dnia 15.01.2021
Dzień dobry, aplikując na kierunek filologia germańska student powinien znać język niemiecki na poziomie komunikatywnym, nie zaczynamy nauki języka od podstaw. Pozdrawiam Centralny Punkt Informacji ul. Malczewskiego 29, 26-600 Radom, pok. 4 e-mail: rekrutacja@uthrad.pl tel.: (+48) 48 361 80 00 fax: (+48) 48 361 80 01 www.uniwersytetradom.pl
21.01.2021
15.01.2021
Germanistyka
Jak jest z filologią germańską? Niemieckiego uczą od podstaw, czy trzeba umieć już język na określonym poziomie?
Kandydat
Powie mi ktoś coś o budownictwie ?Jaki poziom ? Jaki poziom angielskiego? Będę wdzięczny za informację 😀
13.12.2020
23.09.2020
Lekarski
Jakie były progi punktowe na stacjonarny i niestacjonarny lekarski rok temu? Ile chociaż mniej więcej trzeba było mieć % na niestacjonarny?
Polishwolf97
Kandydatka: Technologia Chemiczna to studia na dość wysokim poziomie. Laboratoria praktyczne i uzupełniające wiedzę i umiejętności. Również tradycja gdyż wydział istnieje już od kilkudziesięciu lat. Co prawda nie studiowałem tam od początku, ale dość szybko nie żałowałem decyzji. Uczą tam specjaliści w swoich dziedzinach. Niestety, od 2 a nawet 3 lat kierunek ten niemal zanika jeśli chodzi o rekrutację. Na moim roku jest ze mną tylko parę osób. Jednak z czystym sumieniem polecam.
17.09.2020
15.09.2020
CPI
Dzień dobry, studia dzienne są studiami bezpłatnymi nie zależnie od ilości studiowanych kierunków. (Kandydat może zarejestrować się na maksymalnie trzy różne kierunki). Pozdrawiam
CPI
odpowiedź dla Kandydatka z dnia 13.09.2020
Dzień dobry, oczywiście istnieje taka możliwość. Orzeczenie lekarskie należy donieść niezwłocznie po jego otrzymaniu. Brak orzeczenia lekarskiego w momencie składania dokumentów nie dyskwalifikuje z postępowania rekrutacyjnego. Pozdrawiam
15.09.2020
14.09.2020
anna
odpowiedź dla Ela z dnia 12.09.2020
Na studiach stacjonarnych (dziennych) nie jest płatne.
Kandydatka
Jeśli w momencie dostarczenia dokumentów na uczelnię nie będę miała przy sobie orzeczenia lekarskiego, to czy istnieje szansa dostarczenia tego orzeczenia troszkę później? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
13.09.2020
12.09.2020
Ela
Czy studiowanie drugiego kierunku jest płatne ?
Zapyt
Czy na filologii angielskiej bądź niemieckiej jest wysoki poziom? Czy to prawda, że zaczyna się od podstaw?
11.09.2020
10.09.2020
Kandydatka
Czy po licencjacie z kierunku przedmiotu humanistycznego (filologia obca) mam szansę dostać się na magisterkę w kierunku Transportu i Logistyki?
CPI
Dzień dobry, Rekrutacja uzupełniająca zostanie uruchomiona w przypadku podjęcia takowej decyzji, będzie ona uzależniona od wyników rekrutacji w terminie podstawowym. Nie udzielamy informacji o ilości kandydatów na studia. Zapraszamy do zapoznania się z harmonogramem rekrutacji dostępnym na stronie https://rekrutacja.uniwersytetradom.pl/harmonogram_rekrutacji
08.09.2020
07.09.2020
CPI
dzień dobry, Kandydat na studia w UTH Radom może podjąć kształcenie na więcej niż jednym kierunku studiów już od 1-go roku. Kandydat zainteresowany studiami na więcej niż jednym kierunku studiów, może zarejestrować się na maksymalnie trzy różne kierunki. Kandydat zakwalifikowany do przyjęcia na więcej niż jeden kierunek studiów podczas składania dokumentów wskazuje kierunek podstawowy i kierunki dodatkowe.
Mag
Czy można studiować 2 kierunki jednocześnie stacjonarnie?
06.09.2020
03.09.2020
Mag
Witam Będzie może druga rekrutacja na filologię angielska? Czy jest dużo chetnych?
Absolwent
Co za bzdury z tą filologia angielska! Świetny poziom, wykładowcy bardzo ciekawie prowadzą i temperatura w uczelni w porządku. Polecam
03.09.2020
20.08.2020
Absolwentka
Filologia angielska na tej uczelni to żart. Mimo, że większość wykładów naprawdę się stara to poziom językowy wśród studentów jest bardzo niski. Bardzo mało zajęć prowadzonych po angielsku. Przepływ informacji jest tragiczny. Zdarzyło się, że o przesunięciu egzaminu dowiedzieliśmy się z kartki na drzwiach. Poza brakami w edukacji zwrócę uwagę również na ogólny stan uczelni. W lato jest jak w saunie a w zimie trzeba chodzić w kurtce. Okna są nieszczelne, jest jedna łazienka, z której da się korzystać ale trzeba pamiętać o swoim papierze i mydle. Podczas tygodnia międzynarodowego studenci z innych krajów byli w szoku a nam było wstyd. Ogólnie nie polecam.
filologia
Polecam filologię angielską. Dobry poziom
14.08.2020
03.08.2020
Kandydat
Czy mam szansę na dostanie się i ukończenie filologii germańskiej jeśli nie zdawałem jej na maturze i umiem tyle co w szkole nauczyłem się (niewiele)?
Kandydatka
Witam, może ktoś podać opinie o technologi chemicznej?
27.07.2020
22.07.2020
Polishwolf97
Gosia: Finanse i Rachunkowość od lat jako specjalizacja na kierunku ekonomicznym owszem, ale jako oddzielny kierunek dopiero w tym roku powstała. Trzeba się liczyć z tym, że kierunek może zostać nieuruchomiony ( tak jest z niektórymi kierunkami tutaj) i wtedy tylko ekonomia jest dostępna.
Gosia
Czy funkcjonuje kierunek finanse i rachunkowość?
17.07.2020
02.07.2020
Paula
Ja studiuję i jestem zadowolona
Gosc
marlena, nie polecam filologii ang na tej uczelni
26.06.2020
17.06.2020
połamaniec
odpowiedź dla Kandydatka z dnia 13.06.2020
chodzę na rehabilitację do jednego z absolwentów i jestem zadowolona, mi pomaga więc poziom jest ok :)
Kandydatka
Witam! Czy mógłby ktoś powiedzieć coś o poziomie studiów na kierunku fizjoterapia?
13.06.2020
02.06.2020
xyz
eksploatacja i diagnostyka środków transportu na wydziale TRANSPORTU, ELEKTROTECHNIKI czy samochody i bezpieczeństwo w transporcie drogowym ?? który kierunek lepszy w obszarze motoryzacji. ?
student SiBwTD
Zjazdy są co 2 tygodnie, teraz mamy zajęcia prowadzone zdalnie, z profesorami można się dogadać
02.06.2020
29.05.2020
rambo
Jakieś opinie o samochody i bezpieczeństwo w transporcie drogowym , zaocznie ? Warto ?
Monika
Kończę już filologię angielską. Zajęcia jezykowe mielismy w małych grupach, więc było fajnie, co do wykładowców też się można z nimi dogadać. Śmiało możesz iść :)
29.05.2020
27.05.2020
marlena
Witam czy ktoś może wypowiedzieć się na temat poziomu studiów na kierunku filologii angielskiej?
Centralny Punkt Informacji
odpowiedź dla Kandydatka z dnia 19.05.2020
Dzień dobry, na wskazanym przez Panią/Pana kierunku znaczna większością studentów są mężczyźni jednak zdarzają się również kobiety :) Pozdrawiam
22.05.2020
19.05.2020
Kandydatka
Dzień dobry, czy na kierunku "samochody i bezpieczeństwo w transporcie drogowym" są jakieś dziewczyny?
Centralny Punkt Informacji
odpowiedź dla Absolwent z dnia 18.03.2020
Dzień dobry, Wszystkie informacje dotyczące utworzenia i funkcjonowania Szkoły Doktorskiej są dostępna na stronie UTH Rad. w Biuletynie Informacji Publicznej w zakładce Szkoła doktorska. Nie było rekrutacji na semestr letni w roku akademickim 2019/2020. Rekrutacja przewidziana jest na semestr zimowy w roku akademickim 2020/2021. Pozdrawiam
25.03.2020
18.03.2020
Absolwent
A co ze szkołą doktorską? Miała być uruchomiona w lutym i nadal żadnego info. Kto jest dyrektorem tej szkoły i dlaczego jeszcze nie ma strony internetowej?
Centralny Punkt Informacji
Szanowni Państwo, nie prowadzimy już ośrodków zamiejscowych. Zapraszamy do podjęcia studiów w Radomiu. Oceny uzyskane w klasie maturalnej nie liczą się, punkty wyliczane są na podstawie wyników z matury [w przypadku elektrotechniki brane pod uwagę są wyniki maturalne z przedmiotów: Matematyka, Fizyka (lub Chemia, Informatyka) oraz język obcy]. Miejsc jest naprawdę dużo, więc zapraszamy do aplikowania. Udostępnienie kandydatom systemu IRK planowane jest w maju, dokładny harmonogram rekrutacji zostanie udostępniony na naszej stronie internetowej: https://rekrutacja.uniwersytetradom.pl/ Kandydaci na studia składają dokumenty w Centralnym Punkcie Informacji w Radomiu, przy ulicy Malczewskiego 29, w pokoju nr 4. Pozdrawiamy!
18.03.2020
12.03.2020
Kamil
Od kiedy prowadzona jest rekrutacja na studia niestacjonarne w sezonie jesiennym 2020/2021. Gdzie musze zlozyc dokumenty do filii w Tomaszowie Mazowieckim czy do Radomia
Adam
Czy w Tomaszowie Mazowieckim mozna studiowac elektrotechnike niestacjonarnie? Jakie wyniki trzeba miec aby sie dostac ? Czy oceny ze swiadectwa szkolnego sie liczą ?
12.03.2020
03.03.2020
Rzecznik Prasowy UTH Radom
odpowiedź dla Kandydat z dnia 02.03.2020
Na kierunku elektrotechnika prowadzimy obecnie studia stacjonarne i niestacjonarne zarówno na pierwszym i drugim stopniu. Zapraszamy na Wydział Transportu, Elektrotechniki i Informatyki.
Kandydat
Witam, jak wygląda elektrotechnika - niestacjonarnie ? :)
02.03.2020
20.01.2020
Rzecznik Prasowy UTH Radom
odpowiedź dla Girl z dnia 18.01.2020
To wyważona, rozsądna, dobra opinia. Istotnie jesteśmy uczelnią, zwłaszcza na tle centralnych olbrzymów, kameralną, co ma swoje zalety. Możemy zaoferować każdemu studentowi personalne podejście i zaoferować maksimum korzyści, jakie płyną z edukacji. Nie tylko kształcenie, ale staże, wyjazdy zagraniczne, stypendia. Oczywiście zdajemy sobie sprawę z pewnych kłopotów dydaktycznych. Ale taka jest rzeczywistość, nie tylko na polskich uczelniach, że bywają wybitni uczeni, którzy nie mają nauczycielskiego powołania i bywają też wybitni nauczyciele o mniejszym dorobku naukowym. Wielcy uczeni i wspaniali dydaktycy w jednym to największy kapitał, jakim może się uczelnia poszczycić. Myślę, że udaje nam się w UTH zachować równowagę. Pozdrawiam wszystkich naszych obecnych i przyszłych studentów. Absolwentów również. :)
Girl
Administracja Może przyda się te parę słów tym którzy będą tu niedługo zaglądać czytać opinie o uth :) Studiuję administrację wykładowcy są porządni wiedzą po co tu są mają wiedzę, są też tacy którzy się nie bardzo nadają... Zaliczenia można ogarnąć naprawdę tylko trzeba trochę chcieć i się pouczyć często nie są jakoś bardzo trudne. W uczelni jest czasem bardzo spokojnie nie ma tłumu studentów. Niektóre sale są małe jak sale w zwykłej szkole i troszkę zaniedbane. Na studia przyjmują każdego kto zdał maturę i nie trzeba zdawać tych przedmiotów, które są oczekiwane na ten kierunek, wiadomo tak by było najlepiej, ale nie trzeba, bo biorą wszystkich a później i tak bez tych zdanych przedmiotów na maturze, można sobie nieźle poradzić i mieć fajne oceny. Studiuje się w porządku nie ma szału. Czy polecam? I tak i nie. Nie szykujcie się że studia to coś "wow" i pamiętajcie żebyście tego sami chcieli, przepraszam ale nie słuchajcie rodziców znajomych nie idźcie na coś po czym będzie praca, zdecydujcie sami o czym byście się chcieli uczyć i dopiero składajcie papiery na studia :) Pozdrawiam Was serdecznie :)
18.01.2020
17.01.2020
Zuza
To znałaś tak dobrze zasady rekrutacji, a dałaś z siebie wyciągnąć NIESLUSZNIE drugą opłatę? Trzeba było iść do ich przełożonego jak uznałaś, że łamią zasady, a nie psioczyć na nie w internecie. Ja się nie mogę zgodzić z twoimi zarzutami, bo tez składałam w tym roku dokumenty na ekonomie i mimo ze nie wiedziałam wszystkiego to panie stamtąd mi pomogły i wszystko jasno wytłumaczyły 
Doma (studentka prawa)
Wiadomo, że jak ktoś chce się uczyć to wszędzie może ALE ... - praktycznie nie ma życia studenckiego więcej nudą -koło studenckie niby jest ale w praktyce nie istnieje - bardzo mała ilość studentow, jest PUSTO (na wielu kierunkach jest po 15 20 osób) - przyjmują każdego, można iść na kosmetologię bez biologii chemii na maturze, na prawo można się dostać bez historii czy wosu... - budynek wydziału zaniedbany, sale słabo wyposażone często nie działa rzutnik do prezentacji - biblioteka jest słabo wyposażona - nie ma podziału na grupy podstawowe i zaawansowane z j. obcego (nauka od podstaw np. kolory liczby...) - fatalna strona internetowa ciężko jest coś na niej znaleźć - mały wybór kierunku - jeśli chodzi o zaliczenia to raczej w porzadku, wielu dobrych wykładowców - jedna wielka NUDA Czy polecam? Raczej nie ..
15.01.2020
20.11.2019
Karina
Panie z tak zwanego tam Centralnego Punktu Informacji (sekretariatu) bardzo nieodpowiedzialne, nie znające podstawowych czynności i zasad obowiązujących w procesie rekrutacji. Zadzierają nosa i nie umieją się nawet zwyczajnie przyznać do popełnionego błędu (jak w moim przypadku: wyciągnięcie podwójnej opłaty rekrutacyjnej oraz niepotrzebne wysyłanie mnie kilkakrotnie do innego wydziału itp.)
Rzecznik prasowy
odpowiedź dla Ferdidurkje z dnia 14.11.2019
Jest dokładnie wręcz przeciwnie. Dorosłość oznacza przyjęcie pewnych zasad czy reguł zachowania. W trakcie zajęć akademickich po prostu nie wypada wychodzić. Gdziekolwiek, także do toalety. Trzeba to tłumaczyć studentom I roku, potem już nie ma z tym kłopotu.
14.11.2019
14.11.2019
Ferdidurkje
Ogólnie większość wykładowców to bardzo miłe osoby. Jednak czasami można czuć się dziecinnie, prosząc o wyjście i tłumacząc się gdzie się idzie i w jakim celu (np. wyjście do toalety).
Rzecznik Prasowy UTH Radom
odpowiedź dla as z dnia 09.11.2019
Wydział Inżynierii Chemicznej i Towaroznawstwa od kilku lat ma bardzo małą ilość studentów na kierunku technologia chemiczna. Prawdą jest, że wyposażenie laboratoriów wymaga już odnowienia. Jest to jednak związane z ogromnymi nakładami finansowymi, o które Uczelnia zabiega. Zajęcia odbywają się w warunkach kameralnych, w niewielkich grupach. Studenci mają możliwość bezpośredniego kontaktu z nauczycielami akademickimi. W wielu wypadkach kontakt z absolwentami jest utrzymywany jeszcze długo po studiach. Zweryfikujemy przypadki, o których Pan/Pani pisze. Zachęcamy także do bezpośredniego kontaktu z władzami Wydziału. Postaramy się ewentualne zaniedbania natychmiast wyeliminować.
11.11.2019
09.11.2019
as
Technologia chemiczna jest niestety zaniedbana. Nauczyciele ignorują to, co powinni zrobić. Nie interesują się studentami i ich przyszłością. Moim zdaniem powinni się wstydzić stając przed swoimi studentami... o ile zajęcia się odbędą. Efekt jest taki, że kierunek i wycział chemiczny ma bardzo złą reputację
Karolina
Ja studiuję kosmetologię, bardzo mi się podoba, dużo godzin spędzamy w laboratorium np. przy produkcji kosmetyków. Wykładowcy bardzo pro studenccy, nigdy nie było żadnych problemów, żeby się dogadać :)
18.10.2019
14.10.2019
Mateusz
Ile wynoszą progi na transport na UTH
Absolwentka
odpowiedź dla Maria z dnia 13.10.2019
witam Ja broniłam się w tym roku. Z czystym sumieniem polecam. Promotor poprowadził mnie super nie było żadnych problemów. Na początku trochę cisną, ale potem jest już z górki. Pozdrawiam
14.10.2019
13.10.2019
Maria
Czy warto tutaj iść na technologię chemiczną?
Patrycja
Jakie opinie o administracji?
10.09.2019
09.08.2019
Je
Czy na kierunku pedagogika jest statystyka opisowa?
Zuzanna
Ja mogę polecić filologię germańską na UTH. Wykładowcy są kompetentni, sympatyczni i pomocni. Bardzo dobrze Nam się pracowało przez te 3 lata, do tego udział w zagranicznych projektach unijnych - Niemcy, Austria 🙂
28.07.2019
20.07.2019
Abcdef
Jakieś opinie co do medycyny w Radomiu, ciężko, duży odsiew?
Ewa
interesuje mnie kierunek GRAFIKA - czy możecie napisać, jak w realu wyglądają zajęcia, jak oceniacie studia, z kim macie przedmioty? Jakiś plan z rozpisanym programem to znajdę na stronie uczelni?
20.06.2019
18.06.2019
Joli
Nie polecam wymagania mają z kosmosu. Jeśli chodzi o pracę licencjacka to trzeba po 10 razy jeździć o błache sprawy. Panie w dziekanacie bardzo nie przyjemne, aroganckie, z łaską odpowiadają na pytania, nie odpisują na meile.
Pytanie
Jak jest z elektrotechnika na tej uczelni ?
12.02.2019
24.09.2018
nick
Przepisujcie się na samochody i bezpieczeństwo w ruchu drogowym! trwa rekrutacja uzupełniajaca na studia niestacjonarne. Jest to jedyny kierunek w polsce i jedyny kierunek na który chce isc, Jeśli tego kierunku nie uruchomia to nie pojde nigdzie. :)
Pola98
Interesują mnie kierunki tj: pielęgniarstwo i kosmetologia. Na który kierunek lepiej się wybrać? Trudno jest na zajęciach z kosmetologii?
06.09.2018
15.07.2018
nick1999
Chciałabym tam studiować pielęgniarstwo. Zmieniło się coś, czy jest tak "ciekawie" jak opisują to poprzednie opinie i lepiej wybrać się gdzie indziej?
zwykły nick
Jak się ktoś chce uczyć to się i na UTH nauczy i pracę znajdzie. A jak jest się tępym leniem, studia się przebaluje, to najlepsza uczelnia nie pomoże. A potem się wylewa frustracje w internecie jaka to uczelnia niedobra. Po PW więcej osób ma lepszą pracę bo tam idą najzdolniejsi maturzyści z całej Polski. A jak ktoś jest zdolny, ale go nie stać na warszafkę i studiuje w Radomiu to też mu krzywdy nie zrobią. Nauczy się nie gorzej. Tyle w temacie.
14.06.2018
10.06.2018
polishwolf97
Studiuję Technologię Chemiczną. Pierwszy rok jest bez laboratoriów i dostępu do odczynników chemicznych przez co ciężki będzie trzeci semestr. Wykładowcy są w porządku i dobrze przekazują swoją wiedzę chociaż co do przedmiotu informatycznego to tu mogłaby być nauka Computer Algebra System a nie tego co się zna od podstawówki. Uczelnia nie jest w nowoczesnym budynku ale daje radę studiować królową nauk jaką jest Chemia. Niestety, Biblioteka jest okropna. Same stare książki które zwłaszcza do informatyki są nieprzydatne. Ogólnie polecam mimo mankamentów.
Po co
Fizjoterapia. Dodam jeszcze że: zostalam przydzielona na jezyk w jakim nie umiem mowic do tej pory i nie chciano mnie przeniesc. Niemiecki nie byl wykladany w kierunku medycznym Na basenie tez olewka. Nie mielismy noc z aquafitnesu i plywanie tez nie bylo uczone. Jezeli ktos juz ma podstawy to robil co chcial a ci nie mieli to sie niby uczyli, NIBY. Nie ma wymiany z erasmusem dla Fizjo chcociaz Pani od języka niemieckiego wciskała nam ze jestXD Nie ma tez opiekuna roku.
08.06.2018
08.06.2018
Po co
Nie polecam kierunku:Fizjoterapia. Nie umieja przygotować studenta do zawodu. Dziekan to tragedia. Na zajecia ma się wrażenie że wykłądają tylko dla hajsu. Zajecia w szpitalu w ramach zajec też słabo. Koło studeckie nie istnieje. Sa wykladowcy ktorzy nie przychodzą na zajecia i oceny koncowe wystwiaja z powietrza. Mozna czekac tez na zajecia i sie ich nie doczekać. Ktos może stwierdzić że trzeba się samodokształcać-wiec ja stwierdze to po co w ogole chodzic na zajecia skor można w domu czytać książki?
N76
Podobno jak się umie odróżnic kwadrat od koła to się kończy tą uczelnię. Podobno od 2019 roku będą tam przyjmować po Zasadniczych Szkołach Zawodowych
07.05.2018
28.03.2018
lolita
Hej, studiowalam tam mgr pielegniarstwo, ale nie podobalo mi sie. Zajecia sa ukladane pod wykladowcow, i czasami trzeba czekac 2 godz albo wiecej na nastepne wyklady. Nie ma co ze soba zrobic w tym czasie. Straszne nudy na tej czelni, jest zaniedbana i niedofinansowana, pracownie i sale wykladowe bardzo ubogie, sprzet czesto nie dziala np rzutnik do prezentacji, biblioteka też jest bardzo słabo wyposazona, ciezko mi bylo pisać tam magisterke z takimi zasobami
strzykawa
Studiowalam tam pielegniarstwo. Powiem wam że kiepsko tam jest. 1 rok zajecia prawie codziennie godz 8-19/20. Wyklady i ćwiczenia. U niektórych wykładowców wyklad jest obowiazkowy robią llistę obecności więc trzeba być. Ćwiczenia normalnie obowiazkowe jak wszędzie. Po 1 roku w wakacje jest miesiąc praktyk w szpitalu, ale bedziecie ganiane do samej najgorszej roboty. Na 2 i 3 roku jest mniej zajęć na uczelni, ale za to dużo praktyk, najpierw z nauczycielem, potem styczen, luty też ale bez nauczyciela, potem w letnim semestrze też najpierw z nauczycielem a potem w wakacje bez nauczyciela. Także przekichane, jest ciężko, może nie tyle z nauka, co z praktykami :(
28.03.2018
23.01.2018
Anonim
Witam, czy ktoś może powiedzieć coś na temat Transportu na studiach niestacjonarnych?
licealistka
Proszę o informację odnośnie kierunku lekarskiego na UTH ( rekrutacja, poziom, zajęcia, wykładowcy).
21.01.2018
04.01.2018
Anonka
Do piszącego "STu-ka": dobrze słyszałaś, ja to zgłaszałam (niby anonimowo), ale do dziś sprawa bez żadnego "echa". Niedługo kończę studia (na razie się boję), a wtedy opowiem oficjalnie gdzie trzeba. Pan "F" doskonale wiedział i zdaje się że nawet jako obywatel miał obowiązek to zgłosić, a olał nas kompletnie??? Ale już nie długo...
tdi
Studiuję tutaj pielęgniarstwo. Na początku powiem, ze jest brak organizacji - czesto nie można sobie nic zaplanować, bo nagle okazuje się, że trzeba jechać na jakieś zajęcia. Nie raz zdarzało się też, że czekasz na zajęcia 2 godziny na uczelni tylko po to aby przed samymi zajeciami dowiedzieć się, że się nie odbędą :) Co do wykładowców - część jest bardzo fajnych, zawsze chętnych do rozmów, doradzenia a części najlepiej unikać i nie dać się zapamiętać. Jeśli chodzi o zaliczenia to raczej w porządku, przez wiele przedmiotów można ze spokojem przejść ale też są tzw. "kwiatki" które skutecznie zatruwają zdrowie psychiczne i fizyczne. Zajęcia praktyczne odbywają się w Szpitalu na Józefowie, na 3 roku w szpitalu na Tochtermanna. Zajęć jest dużo, na 1 roku cały dzień spędzony na uczelni to norma, na 2 roku i 3 bardzo dużo zajęć praktycznych które odbywają się prawie codziennie. Ale ogólnie rzecz biorąc jest fajnie.
27.12.2017
17.12.2017
STu-ka
Do Informatyków: słyszałam od moich koleżanek że tam do tego Waszego kierownika zza wschodniej granicy to strach na egzamin wchodzić :) :) :) no chyba że ktoś lubi z rosjaninem "tego tego" :)
Informatyk20017
Zgadzam się z "XZY" !!!!! Jestem absolwentem więc juz moge pisac na spoko. Dopóki ten ruski bedzie kierownikiem tak bedzie!!! Sprowadza swoich z ukrainy co nic nie potrafią, blogi każą pisac zamiast matematyki sie uczyć, poziom DNO, a najlepiej zeby nie przychodzic na zajecia... Tam jest kilka osób którzy maja naprawde solidna wiedzę ale ich się izoluje i "dusi w zarodku". Ewidentnie winny dziekan i kierownik katedry. Sale do zajeć przypominaja muzeum!!!! Dramat
13.12.2017
25.09.2017
xzy
"karol Proszę o opinie na temat informatyki zaocznej" Jeżeli chcesz być bezrobotny to jak najbardziej polecam. Niczego się nie nauczysz, a wymagać będą od ciebie totalnych bzdur, które w nigdy ci się nie przydadzą. Wyposażenie pracowni inf. jest tragiczne, zdecydowana większość komputerów jest niesprawna. Co do kadry dydaktycznej to uznałbym, że góra 3-4 osób ma jakąkolwiek wiedzę (podstawową ale zawsze coś), reszta w ogóle nie powinna wykładać czegokolwiek, gdyż albo nic nie potrafią albo przekazują informacje nieaktualne lub totalnie nieprawdziwe.
Filologia germańska - niemiecki w biznesie
Czy ktoś mógłby udzielić informacji na ten temat? Interesuje mnie szczególnie taka specjalizacja :-).
23.09.2017
17.09.2017
Filologia angielska
Powstały już jakieś grupy na fb na rok 2017/2018? Szczególnie interesuje mnie filologia angielska :)
karol
Proszę o opinie na temat informatyki zaocznej
06.09.2017
06.09.2017
Zagubiona
Jak wygląda filologia angielska? Cisna bardzo?
Student
Dostać się łatwo. Trudniej utrzymać. Radom słynie z dużego odsiewu. To prawda. Lepsza jest faktycznie politechnika w Kielcach lub w Warszawie. W Radomiu zafundują Tobie tylko BIG STRES
18.07.2017
10.07.2017
nicky
Hej! Czy ktoś jest stanie wypowiedzieć się na temat: czy wiele osób jest odrzucanych? Innymi słowy: czy dostaje się każdy/prawie każdy? Dzięki za odpowiedzi.
pawelo
Zasadniczo zgadzam się z przedmówcami. Akurat jak ja się zapisywałem, było więcej miejsc niż kandydatów ,więc było łatwo. Ale schody się zaczęły na pierwszym roku. Nie polecam tej uczelni. Cisną niemożliwie ,obcinają na egzaminach i wywalają po kilkanaście osób co semestr z każdego kierunku. Proponuję Ci raczej ASP, albo politechnikę w Warszawie. Uwierz mi, jest spokojniej i łatwiej niż w tym burdelu.
06.07.2017
03.07.2017
Artyk
Wie ktos jak wyglada rozmowa rekrutacyjna na studia graficzne? O co pytaja?
Absolwent nie z Radomia
Nie polecam Radomia. Cisną nawet na zaocznych. Projekty po 150 razy poprawiasz i ciągle im coś nie pasi. Zero pomocy, więc musisz się gimnastykować jak byś profesurę robił. Po roku przeniosłem się do Kielc i luzik. W Radomiu ledwo tróje, a w TK studia skończyłem na piąteczkach bez specjalnego wysiłku. W Radomiu gnębią studentów. Nie polecam.
29.06.2017
24.06.2017
Mierny i bierny
Czy łatwo jest na UTH w sensie czy można przeczołgać się i zrobić magistra bez wysiłku i nauki. Krążą takie opinie, więc chciałbym je zweryfikować. Jest kilka nawet państwowych uczelni, gdzie na kierunkach technicznych ludzie nieznający tabliczki mnożenia robią doktoraty. Do Radomia mam bliżej, więc kusi, ale z drugiej strony płacić i zostać po roku wypier... to kiepska perspektywa.
katan
Dorkar : ale w ofercie nie ma położnictwa, czy gdzie je znalazłeś?
15.06.2017
30.05.2017
Xsxsx
Grafika lub architektura wnetrz - studiowal ktos? Ciezko sie dostac? Polecacie?
paula
Polecacie ekonomię ?
15.05.2017
09.05.2017
maturzystka1
Chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat pielęgniarstwa dziennego? Polecacie? Warto? Jak wykładowcy, zajęcia? Jakieś opinie?
xxx
Co sądzicie o agrochemii? Studiował ktoś?
05.05.2017
26.04.2017
deni
chciałem się zapytać jak jest ze studiami magisterskimi na UTH w Radomiu kierunek logistyka po licencjacie z bezpieczeństwa wewnętrznego w WSH w radomiu
Dorkar
Wybieram się na medycynę, położnictwo lub kosmetologię? Ktoś również? Chciałabym przeczytać jakieś opinie na temat dwóch ostatnich kierunków, będę wdzięczna.
25.04.2017
25.04.2017
Kasia
Czy wybiera się ktoś może na filologię polską w roku 2017/2018 ?
Majka
Polecam Administracja, a w szczególności specjalność Administracja rządowa i samorządowa
24.04.2017
13.04.2017
Medycyna
Wybiera się ktoś na medycynę ?
Mateusz
Polecam prawo, kierunek na poziomie, dużo zajęć warsztatowych, możliwość wyboru przedmiotów specjalnościowych, kadra bardzo dobra, dużo dobrych nazwisk wykładowców - zainteresowanie studentem, spora selekcja na studiach. W Radomiu też da się studiować. Polecam.
13.04.2017
30.01.2017
Ekonomistka
Ekonomia - nie polecam
556
Witam, czy ktoś mógłby podzielić się ze mną opinia na temat kierunku pielęgniarstwo? czy warto obrać ten kierunek i jak z poziomem nauczania?
11.12.2016
24.10.2016
Af
Brak możliwości nauki języka obcego jaki wybrało się w pierwszej kolejności ponieważ dopiero na wykładach udostępniana jest informacja jakiego języka będziesz się uczyć od 0 bo nie ma podziału na grupy podstawowe i zaawansowane. Poza tym zaniedbana uczelnia, brak zorganizowania.
judzia
jeśli ktoś z góry zakłąda że będzie studiował w Radomiu, to wg mnie jest najlepszy wybór. Niezależnie od tego, jaki wybierze kierunek. Po prostu renoma szkoły publicznej, więej znaczy niz jakakolwiek prywatna. Nawet jesli tam moga być fajniejsze klimaty.
24.10.2016
21.10.2016
alalababa
Mozecie cos powiedziec o kierunku pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna zaocznie. Ciezko czy lekko ;) ? Bardzo cisną ?
podyplomowe z pedagogiki
Kto robił studia podyplomowe pedagogiczne na UTH w Radomiu i może wypowiedzeć się na temat poziomu.
21.10.2016
04.10.2016
julrek
czy studiuję ktoś może na uniwerytecie w radomiu administracje dziennie?
Karola
Jest tu ktoś kto idzie na matematykę w trybie dziennym? ;)
21.09.2016
11.09.2016
Danielo
Planuje zaczac studiowac mechanike i budowe maszyn na tej uczelni zaocznie. Ktos moze cos podpowiedziec jakie perspektywy i czy warto w ogole?
Agus
Planuję isc na pedagogikę zaocznie ktoś się wyb UJ imiera jak tam coś macie na ten temat😉
03.08.2016
18.07.2016
misiek94
Pytanko, studiował ktoś informatyke zaocznie? Dojezdzalbym z Siedlec to nie problem, Warszafka troche mnie odstrasza a u nas juz chyba po terminach, ktos cos? Opinie?
asd
Studia w radomiu maja sens, ale tylko na mechaniczny. Jest wiele firm, ktore przychodza na mechanczny i prosza się o studenta do pracy. łatwo wyjechać na erasmusa. Wystarczy znać angielski i rok można studiować w innym kraju. Mam kumpli co poszli na warszawska i wcale nie maja lepszych perspektyw. Jak ktos chce sie uczyc to wszedzie moze.
17.07.2016
26.06.2016
Madzia
Fizjoterapii nie polecam na tej uczelni
taka wysoka ocena?
czy dobrze widzą moje piękne oczy, że UTH w Radomiu ma 6,59 punktów??? toż to niemal tyle, co najstarsze, nejlepsze uniwerki w Polsce!!! aż mnie zatkało i nie dowierzam. Mnie logistyka interesuje, więć jakby ktoś/coś o tym kierunku skrobnął byłbym wielce dźwięczny :-)
13.06.2016
27.05.2016
Lola
Cześć. Planuję wybrać się na fizjoterapię. Może ktoś się ze mną podzielić opinią na temat tego kierunku i napisać czy warto iść do tej szkoły???
Iloś
Pan trex15 zapomniał jeszcze pochwalić się doktoratem zrobionym na UMCS. UTH powinno wypłacać premie za pozytywne opinie wystawiane na forach przez zatrudnionych adiunktów. Muszę przyznać, że bardzo sprawnie reaguje Pan na negatywne komentarze prawdziwych studentów i z przyjemnością śledzę Pana posty. Pozdrawiam!
16.03.2016
15.03.2016
trex15
Do kaska69 - droga koleżanka ma chyba problemy z rozumieniem tekstu czytanego, tłumaczę od kilku dobrych lat ustnie w innym języku niż niemiecki, a pracodawca patrzy najpierw na doświadczenie, w dalszej kolejności na dyplomy, certyfikaty itp. , sam rekrutowałem tłumaczy do pracy :-), a tłumaczem nie jest się od "wszystkiego" (takich jest pełno) , jakby to miało wynikać z ogólnego dyplomu studiów, tylko w wąskiej dziedzinie rynku pracy, zdecydowałem się na germanistykę UTH , bo chciałbym poszerzyć swoje kwalifikacje i wykorzystać je w obecnej pracy :-), gdyż otwieramy się na rynek niemiecki :-) Pozdrawiam i miłego dnia życzę :-) PS. ma dworzec pkp znaczenie, bo stałe przemieszczenie się w pracy tłumacza MA ZNACZENIE :-). Sukcesów obecnym studentom a przyszłym tłumaczom na rynku pracy - w Radomiu i nie tylko :-)!
kaska69
trex15 teraz to poleciałeś grubo :D !!! dorabiasz jako tłumacz a dopiero co zacząłeś studia :D ( ZEBY PRACOWAC JAKO TŁUMACZ TO TRZEBA MIEC ODPOWIEDNIE KWALIFIKACJE POPARTE ODPOWIEDNIM DOKUMENTEM UCZELNI WYŻSZEJ) hehehhehee aaa i właśnie xD skąd doświadczenie ? - może powiesz że jako nauczyciel xDD? -jesli jestes nauczycielem to po co studia :D ??hahha i jeszcze licencjat nie siej siary xD co do warszawy - to w warszawie nie zarobisz wiecej jako tłumacz niz w Radomiu ? XD :D chyba oko warszawy nie widziało ... i co ma do tego dworzec siema !
14.03.2016
14.03.2016
dagak
hej, czy wiecie coś na temat architektury wnętrz? jak duże trzeba mieć doświadczenie i zdolności aby spokojnie dotrwać do ostatniego semestru? proszę o pomoc !
dagak
hej, czy wiecie coś na temat architektury wnętrz? jak duże trzeba mieć doświadczenie i zdolności aby spokojnie dotrwać do ostatniego semestru? proszę o pomoc !
14.03.2016
14.03.2016
trex15
Nie zgadzam się z kaska69 i iloś. Ja też wybrałem germanistykę na UTH w Radomiu jako drugi kierunek i jestem bardzo zadowolony! Dorabiam jako tłumacz, pracodawcy nie patrzą na dyplomy, tylko na doświadczenie i to, co jesteś w stanie z siebie dać! Zatem nie ważne czy UTH czy UW czy jakakolwiek inna uczelnia! Do Düsseldorfu wybieram się również w ramach zagranicznej wymiany studentów, bo tam nigdy nie byłem. Na Warszawę mnie nie stać, a Radom jest przyjaznym miejscem do studiowania, dobre połączenia do każdego większego miasta i nowy, fajny dworzec PKP. Pozdro!
Iloś
Zgadzam się z kaska69. Na innych uczelniach studenci muszą osiągnąć odpowiednio wysoki poziom albo „do widzenia”, bez stwierdzenia „jeśli ktoś się chce uczyć solidnie”. Tak buduje się renomę uczelni. A tutaj absolwent dostaje dyplom teoretycznie takiej samej wartości jak dyplom renomowanej uczelni, a potem dziwi się, dlaczego nie może znaleźć pracy, bo żyje w przeświadczeniu, że tak jak na UTH jest wszędzie. A co do programów wymian studenckich, to inne uczelnie oferują wiele różnych ciekawych ofert wyjazdu (nie tylko Düsseldorf). Maturzyści! Filologia germańska tak! Tylko nie w tym miejscu. Wybierzcie lepiej uczelnie, która zagwarantuje wam dobry start, a przy okazji może też miasto, które tętni studenckim życiem :). Jeśli wolicie filologię germańską na UTH to potem nie płaczcie, że nie ostrzegaliśmy.
13.03.2016
13.03.2016
kaska69
a ja się nie zgodzę, bo jak uczelnia wymaga dużo to człowiek chce na te wymagania zapracować. Kiedy się chodzi do szkoły która nie wymaga to po co się uczyć ?Poza tym to jest niby Uniwersyet a tu widać jaki , tez o tej germanistyce słyszałam trochę , ja jestem po ADMINISTRACJI i tez nie polecam !!! :)
gość12
Ja studiuję w tym roku na kierunku Filologia Germańska na Wydziale Filologiczno-Pedagogicznym ( tutaj macie stronkę Wydziału - www.wfp.uniwersytetradom.pl ) - świetny i wymagający kierunek, wymiana zagraniczna z Uniwersytetem Heinricha Heinego (HHU) Düsseldorf w ramach programu Erasmus+, na którą się wybieram dzięki wysokiej średniej ocen, jeśli ktoś się chce uczyć solidnie, to wypracuje i osiągnie oczekiwany przez siebie poziom języka obcego. Ponadto istnieje Koło Naukowe Germanistów, które organizuje spotkania z rodowitymi Niemcami i innymi gośćmi plus ciekawa specjalizacja tłumaczeniowa, na którą się wybieram! Polecam studia na kierunku Filologia Germańska - zwłaszcza jako drugi kierunek! Siema!
12.03.2016
09.03.2016
pasia10
kochani studenci, jestem osobą , która 2 lata temu skończyła na uth GERMANISTYKĘ . Zdecydowanie nie polecam !!!!!!!! poziom tej uczelni jest totalnie żenujący jeśli chodzi o języki i niech mi nikt nie mówi że nie ... każdy kto tam studiował wie jaka jest prawda.. po LO potrafiłam mówić w jeżyku niemieckim a UtH i jej wymagania sprawiły, że chodząc teraz na UW mam zaległości kosmiczne ! nacisk na gramatykę i mówienie był znikomy ... zajęcia non stop się nie odbywały.. powiem krótko : chcesz się czegoś nauczyć - wybierz każdą inną uczelnię , TYLKO NIE UTH... , jeśli chcesz przez 3 lata balować i mieć lajt +cofnąć się w rozwoju to zdecydowanie polecam .
Anna
Witam. Chciałabym nawiązać kontakt z kimś z pierwszego roku studiów niestacjonarnych Architektura Wnętrz w Radomiu.Bardzo bardzo bardzo proszę o jakiś kontakt.
09.01.2016
02.01.2016
kamila
mam ten sam problem, widzę tylko 3 zakładki, ale średnio mnie interesuje plan sytuacyjny budynków czy cele strategiczne uczelni...
897
czy tylko ja mam problem z odnalezieniem kierunków studiów oraz specjalności w tej uczelni??? mają fatalną stronę..
26.10.2015
25.09.2015
Madzia
A czy na fizjoterapii zaocznie odbywają się zajęcia na basenie ? I jakie mniej więcej są zajęcia, przedmioty i czy jest ciężko?
drobna
no chyba najlepszy wybór tutaj na naszym radomskim podwórku, chyba że ktos chce lubi i stać go na Wawę
25.09.2015
24.09.2015
Marysia - FILOLOGIA GERMAŃSKA UTH Radom
FILOLOGIA GERMAŃSKA - doskonała oferta studiów - jedyna taka w Radomiu na uczelni PUBLICZNEJ - blisko i wszystkie specjalności https://www.facebook.com/wfputh/videos/1687593661469590/?__mref=message_bubble - ciekawy film o filologii germańskiej na Facebooku WF-P! Warto wybrać jako drugi kierunek! Polecam te studia:-)
ona
Wykładowcy na fizjoterapii jak najbardziej przyjaźni, otwarci na studentów. Kierunek praktyczny, przygotowuje do późniejszej pracy w zawodzie.
28.08.2015
27.08.2015
fizjo
Czy ktoś mi może powiedzieć czy na uth fizjoterapia jest ciężka ? czy wykładowcy są przyjaźni studentom ? :)
kuluk
a czy to prawda ze przyjmują tam każdego ?
27.08.2015
26.08.2015
syl
jest podobno rekrutacja uzupełniająca i trwa do 15 września :)
lopezzz
cześć , może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie. Czy jest jeszcze możliwość zapisania sie na studia dzienne na uth ? czy ktoś tak późno sie zapisywał ? proszę jak najszybszą odpowiedź :)
21.08.2015
13.08.2015
lola
Hej. kto w tym roku wybiera się na ekonomię na uth?
kaja
Wydaje mi się, ze porównywanie uniwersytetu (jakiegokolwiek) do podrzędnych szkółek prywatnych nie jest tu na miejscu...
08.08.2015
04.08.2015
booso
Szukamy asystenta projektanta ubioru, zapraszamy do kontaktu, info@booso.pl Radom
AAAANJA
UTH BOG WIE CO... 15 KIERUNKÓW PORAŻKA... NIEKTÓRE PRYWATNE W RADOMIU MAJĄ TYLE SAMO HIHI
27.07.2015
16.07.2015
milka
Hej:) może mi ktoś powiedzieć coś o architekturze wnętrz, czy warto wybrać ten kierunek? Chodzi mi o studia niestacjonarne i czy trzeba przechodzić jakis egzamin?
rita
hej, może mi ktoś powiedzieć, jak wygląda elekrotechnika na UTH w Radomiu, chodzi mi o studia niestacjonarne. Czy ciężko jest z matmą i czy idzie się tam jakoś dogadać z wykłądowcami??
13.07.2015
11.07.2015
Martin
Co sądzicie o kierunku wzornictwo, jaki jest tutaj poziom ?
ania
Co sadzicie o tej szkole?
09.07.2015
09.07.2015
ggg
gg
adrian
teraz czas na logistyków. To zawód bardzo uniwersalny. W każdej firmie jest potrzebny i będzie ktoś od zaopatrzenia, magazynowania, produkcji, dystrybucji, transportu itp. Ja wybrałem kierunek LOGISTYKA na Uniwersytecie w Radomiu.
25.06.2015
17.01.2015
kasia
Filologia germańska - specjalność translatorska- tłumacz. Studiuję tam i jest super! Świetni i zawsze dostępni wykładowcy - Koła Naukowe i spotkania z gośćmi z zewnątrz! Ciekawy projekty i stypendia zagraniczne! Polecam gorąco! Teraz drugi kierunek jest za darmo - warto studiować Germanistykę na UTH w Radomiu. Pozdrawiam kolegów i koleżanki studentów!.
mo.sa
Mozecie powiedziec mi absolwenci kierunku anglistyka czy znalezliscie prace po tym kierunku i czy jest po tym praca w radomiu ?
03.12.2014
26.11.2014
http://wywiadowcapl.blog.pl/
Uczelnia na poziomie minimum. Nikt nic nie wie. Szkoła na uczniach chce tylko zarobić i coraz to nowe opłaty wprowadza. A jak już zniesie opłaty to mówi, że to rektor z dobrego serduszka zrobił. W 2014 roku osoby, które zapisały się na studia II stopnia z innego kierunku na trzecim zjeździe zostały poinformowane, że do zapłaty mają od każdego wyrównawczego przedmiotu po 300 zł. Dziekanat nie sprawdził wcześniej z suplementem dyplomu jakie przedmioty osoby miały i każdemu wmówił, że do zaliczenia ma aż 5 przedmiotów, więc do zapłaty aż 1500 zł. Zbywanie studentów jest na poziomie dziennym Organizowanie studentom studiów zaocznych, zajęć na tygodniu bądź po 3 godziny zajęć w sobotę i niedzielę - głupota. Ogólnie odradzam każdej osobie, podjęcia nauki w tej szkole.
gosiek
Co sadzicie o pielegniarstwie na UTH? czy jest to dobra uczelnia? wiem ze lepiej w Warszawie albo Krakowie i nie intersuja mnie odpowiedzi typu lepiej w Warszawie na wum albo w Krakowie na uj bo ja to wiem . Chce usłyszeć cos o UTH.
21.11.2014
03.11.2014
dianek
elo elo zipero ;) ja skończyłam 3 lata temu Wszechnice Polską, kierunek - finanse i rachunkowość wykładany na wysokim poziomie co prawda, polecam bo naprawdę jest bardzo wiele fajnych opcji jeśli chodzi o znalezienie dobrego stanowiska pracy
stdn
Planuje pójść na studia niestacjonarne na kierunek elektrotechnikę. Mam pytanie czy trudno jest zaliczyć sesje ? Ogólnie jaki jest poziom nauczania na studiach niestacjonarnych?
30.09.2014
22.09.2014
dariusz
ja skończyłem transport 4 lata temu i uważam, że był to bardzo dobry wybór jesli chodzi o ten kierunek studiów, obecnie pracuję w bardzo dużym przedsiębiorstwie spedycyjnym i całkiem nieźle zarabiam
rks123
Siemanko. Mozecie powiedziec mi absolwenci kierunku Transport czy znalezliscie prace po tym kierunku i czy jest po tym praca w Rdm?
18.09.2014
12.09.2014
studentka
hej. Kto dostał sie na studia stacjonarne kierunek fizjoterapia?
LALKA
Siemanko. Kto dostał sie na studia stacjonarne kierunek filologia polska?
14.08.2014
02.07.2014
matma
czy ktos sie wybiera na studia 2 stopnia na matme w tym roku?
elaaa
czy może się ktoś wypowiedzieć kto studiował matematyke II stopnia? jaki poziom?
26.06.2014
02.03.2014
mateooo
Również jestem ciekaw jak sie ma sytuacja na kierunku architektury wnętrz. Jest tu ktoś?
Arch. wnetrz
Ponawiam pytanie dot. architektury wnetrz..
23.02.2014
22.02.2014
Jakub
Czyli rozumiem technik że nie polecasz. A jak wygląda sprawa z matematyką wysoki poziom? Jak czytałem opinie innych to większość narzeka na opłaty, naprawdę tak zdzierają za poprawki? Mnie interesują studia niestacjonarne na kierunku transport ( MU) w sumie 3 semestry to chyba da się przetrwać.
Administrator
Komentarz usunięty z powodu naruszenia zasad regulaminu.
18.02.2014
07.02.2014
Arch. wnetrz
Jak jest na Architekturze wnętrz? Tzn jak wyglądają początkowe procedury (egzamin, teczka)?? Interesowałby mnie tryb zaoczny..Może ktoś napisze jak się studiuje, czy jest bardzo ciężko, co lepiej podszkolić przed rozpoczęciem nauki, by ułatwić sobie życie?
Jakub
Wybieram się na studia II stopnia na kierunek transport mógłby ktoś powiedzieć coś na temat tych studiów. Jaki jest poziom matematyki na jakie przedmioty uważać, jacy są wykładowcy.
30.01.2014
20.01.2014
Krzysztof
Mam porównanie wydziałów transportu w Radomiu i Warszawie/PW. To może wydawać się dziwne, ale poziom kształcenia w Radomiu jest wyższy! Studiowałem na obu uczelniach, więc wiem, czego się nauczyłem. Jeśli dodać do tego, że w Radomiu byłem studentem a na Polibudzie chodziłem do szkółki ze sprawdzaniem obecności i z brakiem możliwości odrabiania przepuszczonych laborek, to jednoznacznie wskazuje na wydział transportu w Radomiu jako lepszy, niż taki sam wydział Politechniki Warszawskiej.
były student
Ta uczelnia to jakaś kpina, juz w szkole średniej miałem wiekszy poziom i niestety musiałem sie tam meczyć i patrzeć na tą patologie ludzi po zawodówkach, ktorzy chcieli zrobić papier bo " mama kazała". Jesli komuś zależy na wiedzy i życiu prawdziwego studenta to zdecydowanie odradzam.
19.01.2014
18.12.2013
Student
Uczelnia ogolnie ok. Studjuje tu juz drugi rok na WM i dla mnie jest w porzadku, jezeli ktos chce to moze sie nauczyć równiez i tu.
architektura wnetrz
jak oceniacie te zmiany na uczelni? mam na mysli nie tylko zmiane nazwy, ale raczej samej struktury i koncepcji, bo pewnie ma to znaczenie? mnie interesuje architektura wnętrz, więć chetnie sie czegos na ten temat dowiem więcej, zajrzałam na stronę ich, ale tak troche ciotkowato to wygląda i mało zachęcajaco, jak by sie czas zatrzymal 10 lat temu, jaki klimat za zajeciach? wskazówki jakies?
08.10.2013
30.09.2013
TransportOn
Mam pytanie o kierunek transport II stopnia ciężko jest? jak to wygląda?
student
Czy to tu pracuje dr co napisała książkę - jak rozmawiać z koniem ? He, he - no to poziom idzie w górę he, he.
14.04.2013
20.03.2013
Były student wydziału Transportu rocznik 2009/2010
Ogolnie jestem zadowolony ze konczyłem Politechnike Radomska a teraz UTH, poniewaz duzo sie tam auczylem i udalo mi sie znalezc dobrze platna prace a co najwazniejsze to w swoim zawodzie. Dlatego polecam ta uczelnie. Pzdr.
Student
Oceniam jako student w sakli od 0 do 10 na 7. Szegolną pochwałe osobiscie daje dla Wydzialu Mehanicznego oraz Transport i Elektronika reszte równiez stara sie i oby tak dalej....
13.03.2013
13.03.2013
Były student.
Uczelnia nie bardzo dobra ale dobra, serdecznie polecam jako były student.
Radomianin
A ja polecam i nie przesadzajcie bo jeze ktos nie chce sie uczyc to i na warszawskiej uczelni sie nie nauczy a potem postki w glowie i pracy nie ma. Spokojnie osoba chcacym studiowac w Radimiu olecam UTH.
12.03.2013
27.02.2013
Temat
Nie polecam studiowania na tej uczelni. Mały prestiż, niski poziom, problemy finansowe. Praktycznie nie ma życia studenckiego, wieje nudą.
Radomianin
UTH jest osrodkiem akademickim w Polsce takim samym jak pozostalmgr inż. Andrzej ARCZEWSKI ma dobre zaplecz wykładowców i wyposażenie uczelniane. Moim zdaneim jest uczelnia ktora ksztalci dobrych fachowców - zwlaszcza wydziałe mechaniczny oraz wydział transportu i elektrotechniki. Pozdrawiam.
26.02.2013
18.02.2013
Student były
Witam. Jestem studentem Wydzialu Mechanicznego UTH w Radomiu. Chciałbym powiedzeić że czasami nie ktorzy nie sprawidliwie oceniaja ta uczelnia badz chca ja obsmarowac, bo po skonczeniu tej uczelni i podjeciu pracy jako inż.ze studentami po Politechnice Warszawskiej, Lubelskiej,Wrocloawskiej nie widze roznicy miedzy soba a nimi. Dlatego ja w skali na 10 punktów daje UTH 7. :-)
tad
magisterkę wybrałem w Radomiu i powiem wam ,że studiowanie tutaj niczym nie rózni się od studiowania w innych osrodkach " renomowanych" a mam skończone dwa kierunki inzynierskie, - nie miejcie kompleksów niższości , zaprawdę powiadam wam nie jestescie w niczym gorsi. tak samo sie studiuje w Radomiu w Lublinie czy Warszawie a jesli chodzi o finanse to któz nie ma problemów- takie czasy
03.02.2013
17.01.2013
miro
Debilizm poganiany debilizmem, podobno nawet dziekanatów nie będzie??? ... z a chwilę to i ten twór jakim jest UTH zniknie. Problemy finansowe, chaos etc. to normalka. UNIWERSYTET !!!??? TH w Radomiu ... to raczej zawodówka.... nie ubliżając zawodówkom.
anonim
a znalazłaś uczelnię na której nie ma chaosu i debilizmu? Każda uczelnia ma swoje bardziej lub mniej chore przepisy. Moim zdaniem wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i to pewnie również dotyczy uczelni. Lepiej niech wypowie się osoba która ukończyła tą szkołę i oceni ją z perspektywy poszukiwania pracy i możliwości jakie daje zaświadczenie ukończenia tej szkoły :) pozdrawiam
07.11.2012
04.11.2012
Studentka, która od Was uciekła
Dno. Nie uczą, bo odwołują zajęcia, albo się spóźniają. Niestety brak profesorów, ale za to mgr pod dostępem. Nie polecam. Chaos i debilizm
oduniec
taaaak, prawda, to juz jest uniwerek, tylko ze ponoc maja problemy finansowe spore, siostra znajomej tam pracuje i mowila, ze pensje zalegaja jej z wyplata, chyba nie sciemnia, bo nie ma powodow,
24.09.2012
07.09.2012
???? czy to nadal polibuda????
czy to prawda, ze Politechnika ma byc Uniwersytetem???
pani
Dużo jest dziewczyn na tej politechnice, czy raczej niewiele? Chodzi mi konkretnie o kierunek elektrotechnika. Nawet jeśli kobiet tam niewiele, pewnie i tak się wybiorę, no ale dobrze byłoby wiedzieć jakie są tendencje ;D
29.07.2012
06.07.2012
malan
studiowanie filologii polskiej ze specj dziennikarską na polibudzie? prawdziwe combo :D ale brzmi ciekawie, czy ktoś studiuje tutaj bardziej humanistyczny kierunek i moze powiedzieć jak to wszystko wygląda?
malan
studiowanie filologii polskiej ze specj dziennikarską na polibudzie? prawdziwe combo :D ale brzmi ciekawie, czy ktoś studiuje tutaj bardziej humanistyczny kierunek i moze powiedzieć jak to wszystko wygląda?
06.07.2012
06.07.2012
malan
studiowanie filologii polskiej ze specj dziennikarską na polibudzie? prawdziwe combo :D ale brzmi ciekawie, czy ktoś studiuje tutaj bardziej humanistyczny kierunek i moze powiedzieć jak to wszystko wygląda?
malan
studiowanie filologii polskiej ze specj dziennikarską na polibudzie? prawdziwe combo :D ale brzmi ciekawie, czy ktoś studiuje tutaj bardziej humanistyczny kierunek i moze powiedzieć jak to wszystko wygląda?
06.07.2012
17.05.2012
imigrant
Co oznacza " jak na warunki Radomia" , czym Radom się niby różni od innych ośrodków ? Niczym. Politechnika naprawdę dobra, jedna z wiodących w tej części Polski. Tyle do powiedzenia i nie chodzi tutaj o żaden lokalny patriotyzm, bo nie jestem z Radomia.
radomjadom
Jak na lokalne warunki Radomia, ogólny rozwój regionu, jak i rynku pracy, to politechnika na 10. Naprawdę ogromne udogodnienie. Cieszę się, że mogę tutaj studiować. Tyle odnośnie całej jednostki, jakby ktoś chciał jakieś info co do informatyki to pytać, prawdopodobnie odpiszę
02.04.2012
31.03.2012
designergraphic
Interesuje mnie grafika komputerowa, rozwijam się w tym kierunku odkąd skończyłem 13 lat. Czy na radomskiej polibudzie mogę spodziewać się zajęć, które pomogą mi w dalszym rozwoju? Czy przychodzą tam już ludzie, którzy wszystko potrafią i potrzebują tylko papierek? Pytam, bo podobną sytuację miał mój kolega na informatyce. Ja oczywiście dosyć sporo umiem, ale jeszcze więcej przede mną do nauki, stąd moja ciekawość w tym kierunku
rychle
Wie ktoś coś o tym całym pielęgniarstwie pomostowymm? na czym to się opiera i czym różni od zwykłego pielęgniarstwa? ruszyły zapisy na kierunek, więc prosiłbym o rychłą odpowiedź
21.03.2012
11.03.2012
ratom
Politechnika Radomska to bardzo dobra placówka o niezaprzeczalnej renomie, na którą pracujemy wszyscy - studenci i wykładowcy. Nie czuję żadnego kompleksu jako członek tej uczelni, w porównaniu do innych.
invitation
Konkretnie : Jeśli możesz, to ładuj się do nas. Na pewno nie pożałujesz, czegokolwiek nie postudiujesz !
24.02.2012
17.02.2012
doGerra
Co masz na myśli, mówiąc \"ciekawie prowadzone\" ? Ogólnie rzecz biorąc, mało tutaj konkretów, a ja liczyłem na jakieś smaczki. Podoba mi się szeroki wybór kierunków, raczej słyszę przyzwoite opinie o tej uczelni, ale tak jak wyżej : proszę o konkrety
Gerra
Politechnika Radomska stara się o studenta więc ich oferta jest coraz ciekawsza. Obsługa i zasady studiowania są klarowne i jasne. Kierunki ciekawie prowadzone. Jak najbardziej na plus.
15.02.2012
06.02.2012
Irs
Politechnika radomska jest uczelnią dobrą. Na poziomie. Bardzo fajne zajęcia, poparte dużą ilością ćwiczeń. Praca ze studentem a nie nad studentem. Polecam. Sam studiuję fotografię.
UK19
Chciałbym się dostać na Transport. Czy są wysokie wymagania? Jak z egzaminami? Akademik? Materiałami do nauki?
02.02.2012
30.01.2012
wzór
Znam jedno powiedzenie związane z Radomiem, ale ja jednak tutaj pojechałem - nie żałuję. Uczelnia jest przyzwoita, przekazywana wiedza porównywalna z innymi miastami ( tak wynika z moich relacji z kolegami z Łodzi, Poznania czy Gdańska). Studiuję na wydziale Materiałoznawstwa, Technologii i Wzornictwa z naciskiem na wzornictwo i naprawdę jestem zadowolony
Mat
Na Politechnice Radomskiej studiuję matematykę. Jest szalenie wymagająca ale dla takiego kogoś jak ja, który lubi cyferki to fajna uczelnia.
23.01.2012
18.01.2012
IT
Skończyłem informatykę na wydziale nauczycielskim. Dali mi popalić ale dzięki temu wiem teraz po co była ta cała nauka.
Gryf
powiem tak, politechnika warszawska to nie jest, ale staraja sie jak moga. I kula sie to przyzwoicie. A jak ktos zaciecia bo budowy mostow nie ma, to i najlepsza szkola nie pomoze
30.05.2011
22.05.2011
gość
Ja studiuję w Tomaszowie Mazowieckim ten kierunek i osobiście polecam. jak dla mnie to świetna opcja
daria
A jak wygląda sytuacja z zamiejscowymi ośrodkami dydaktycznymi? W jakich miastach można jeszcze studiować? Jestem zainteresowana transportem?
22.05.2011
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Politechnika Gdańska
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska