Opinie o Uczelni Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie d. Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania (AEH Warszawa Vizja)

Komentarze (161)

  • Studentka

    Studiuję II rok psychologię zaocznie. W trakcie tego czasu spotkały mnie dwie nieprzyjemne rzeczy: 1. Dziekanat jak i Biuro Spraw Studenckich nigdy nie odbiera telefonów i nie odpisuje na e-maile przez co jeśli chcemy coś się dowiedzieć to musimy brać wolne i osobiście udać się do uczelni. 2. Lektoraty - jeden wielki chaos. Nikt nigdy nie wie kto musi na nie uczęszczać, nie ma informacji gdzie się one odbywają. Poza tym nie odpisują na e-maile i nie ma do nich numeru. Poza tym nigdy nie spotkało mnie nic nieprzyjemnego. Poziom nauki jest prawdę mówiąc niski i naukowcy średnio zachęcają do nauki. Ale jak ktoś interesuje się psychologią to i będzie chodził na zajęcia.
    08.12.2018
  • Monia

    A ja nie polecam szkoły, po pierwszym roku zrezygnowałam ile było zachodu podczas rezygnacji, w dziekanacie panie nieprzyjemne jakby za kare tam siedziały :/
    29.11.2018
  • Życzliwy

    Ja powiem tyle, sam tu studiuje i widzę że te wszystkie wyssane z palca głpoty typu ,,specializacja dla Ukraińców" to piszą jacyś dziwni ludzie, nie przeczytacie umowy o płatności do też wasz problem. Ja jestem zadowolony i na magisterkę też tu zostaje. Studiuje finanse i rachunkowość gdyby ktoś pytał
    29.11.2018
  • Akademia ????

    Czy ja dobrze widzę? oni są Akademią??? od kiedy?
    19.11.2018
  • ada

    proszę o rzetelne opinie o tej szkole, zwłaszcza o kierunku Prawo
    31.10.2018
  • kursy maturalne

    czy oni rzeczywiście robią darmowe kursy do matury? z jakich przedmiotów? ktoś korzystał? gdzie czai się kruczek prawny ... no bo raczej nic się nie daje za darmo...
    12.10.2018
  • Zarządzanie 3 rok

    Jestem na 3 roku zarządzania i powiem szczerze jestem pozytywnie zaskoczona zarówno poziomem nauki jak i wykładowców mg, dr i prof. Ze względu na akademickich wykładowców mamy przekazywaną wiedzę na nieco wyższym poziomie niż w innych uczelniach i to się słyszy na wykładach. Ważne jest, aby chodzić systematycznie na zajęcia i odrobina dobrej woli, aby przyswoić wiedzę, znam wiele absolwentów tak silnie związanych z uczelnią, że mimo ukończenia i obrony magistra, chętnie uczestniczą w konferencjach naukowych organizowanych przez uczelnię, ponieważ proponowane są bardzo wartościowe wiadomości z zakresu zarządzania i nie tylko. Warto tu studiować bo jest tanio i dobrze, a tego na rynku uczelni się nie spotyka zbyt często. Jest dobrze opracowany program, który da się przyswoić mimo, że na początku wydaje się trudny do przebrnięcia, dajemy radę. Po tej uczelni pracę można uzyskać wszędzie tam gdzie potrzebne jest wyższe wykształcenie z kierunków ekonomicznych.
    01.10.2018
  • dda

    Może ktoś coś opowiedzieć o II stopniu niest. Zarządzaniu Jakością i Bezpieczeństwem na tej uczelni, czy warto?
    21.09.2018
  • wiwi

    Psychologia w zarządzaniu, ktoś studiował/studiuje na mgr? jakie opinie?
    15.09.2018
  • Barb

    Witam, zastanawiam się czy studia II stopnia robić w trybie niestacjonarnym. Ktoś z Was tak studiuje? zjazdy są co tydzień? mniej więcej od której do której są zajęcia?
    10.09.2018
  • Actor sequitur forum rei

    Witam, jestem na III roku prawa, przyznam szczerzę, że uczelnia trzyma wysoki poziom, jeżeli chodzi o prawo zaoczne. Świadczy o tym, chociażby ranking uczelni, http://www.perspektywy.pl/RSW2018/ranking-kierunkow-studiow/kierunki-spoleczne/prawo gdzie WSFIZ zajmuje równoległe miejsce z Uniwersytetem Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie. 9 miejsce w rankingu dla Polskich uczelni i 2 miejsce, spośród uczelni niepublicznych. Kadra jest wysoko wykwalifikowana. Program obejmuje całość materiału. Z uczelnią nie ma żadnych problemów. Śmiało można wybierać tę uczelnię. Osobiście jestem bardzo zadowolony z poziomu kształcenia. NIe ma natłoku ludzi, grupy są małe. Ceny również nie wygórowane. Przeciętnie ok 1000 złotych mniej niż w najdroższych uczelniach w skali roku. Polecam, dobra lokalizacja, w samym Śródmieściu.
    09.09.2018
  • Justyna

    Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda prawo zaoczne ? Polecacie ?
    24.08.2018
  • anna

    jest pl
    23.08.2018
  • MARKETING I REKLAMA - podyplomowe OPINIE

    Hej, czy ktoś może powiedzieć coś na temat PODYPLOMOWYCH Z MARKETINGU I REKLAMY? Warto czy lepiej szukać innej uczelni. Nie ukrywam że cena u nich atrakcyjna.
    12.08.2018
  • Wiczka

    Hej mam pytanie, od października zaczynam studiować psychologie czy może mi ktoś doradzić jakie książki mam kupić na pierwszy rok ?
    11.08.2018
  • Mat

    Ktoś coś może powiedzieć o podyplomowych z audytu wewnętrznego?
    05.08.2018
  • Monika

    Widzę tu dużo negatywnych opinii, planuję się przenieść do tej szkoły, czy może ktoś podpowiedzieć jak wygląda studiowanie na kierunku Finanse i Rachunkowość (zaoczne) ? Czy trzeba za wszystko płacić jak kilka osób napisało (obiegówka , wstawianie ocen itp.) ? Jak wygląda ilość nauki (nie mam problemu z nauką , studia to nie przedszkole ale niektórzy pisali że wykładowcy chcą tylko oblać aby dostać kasę za warunek) ? No i oczywiście ilość polskich studentów na roku, czy większość to obcokrajowcy?
    18.07.2018
  • Kamila

    Jestem studentką psychologii. Wykładowcy uważam, że są bardzo profesjonalni i wykwalifikowani. Jeśli chodzi o dziekanat to owszem burdel, bezczelne "Panie", które nie mają żadnego szacunku do nikogo! To jest jedyny minus tej uczelni. Reszte jak najbardziej polecam. Jak ktoś się chce nauczyc to sie nauczy i osiagnie dobre wyniki :)
    17.07.2018
  • Ania

    Czy może się ktoś wypowiedzieć na temat psychologi dziennej?
    15.07.2018
  • Admin

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    07.07.2018
  • Patka

    Co powiecie o administracji zaocznej ?
    30.06.2018
  • Ada

    Co powiecie o psychologii? Trochę boje się statystyki
    29.06.2018
  • Student

    Właśnie kończę 2 rok na kierunku finanse i rachunkowość i to jest parodia a nie uczelnia! Zaczynajac od przedmiotu rynki finansowe gdzie profesor wymaga nauki SWOJEJ książki na pamięć (rektor uczelni i inni wykładowcy wiedza o tym i nic z tym nie zrobią, bo po co? Hajs za warunek wpadnie) a kończąc na wybraniu specjalizacji - dla Polaków jest tylko jedna specjalizacja, a osoby z Ukrainy maja swoją zarezerwowana dla oddzielna specke i tyle, nie chcesz się uczyć danej specki to idź na zaoczne. Cześć wykładowców zupełnie nie wie jak pracować ze studentem - podstawy rachunkowości musieliśmy nadrabiać w zeszłym semestrze bo na drugim roku dostalismy prowadząca, która zupelnie nie wiedziała jak wytłumaczyć nam zagadnienie. Dodatkowo jeżeli chcemy wybrać się na konsultacje do wykładowcy to tylko w weekend ;) Samego budynku nie ma sensu oceniać bo uczelnia buduje nowy obiekt, może i będzie lepiej bo obecny stan sal(są sale gdzie jest mega ciasno i 50% siedzeń jest połamanych) wola o pomstę do nieba.
    22.06.2018
  • Ziutka

    Czy polecacie kierunek psychologia?
    04.06.2018
  • Oliiik

    Wiele osób nie poleca uczelni. Czy jest źle. Najbardziej chodzi mi o Finase i Rachunkowość
    18.05.2018
  • Julia

    Uwaga !!!! Oszuści walczę o z nimi od pół roku , uważajcie w umowie jest abuzywna klauzula że nie zwracają wpisowych i czesnego przez to straciłam 3000 zł nie studiując tam ani dnia .z pracowników same chamy. Oczywiście idę z tym do sądu ale chcę wszystkich ostrzeć.
    12.04.2018
  • Podyplomowe rachunkowość

    Na podyplomowych z rachunkowości zajęcia były przeprowadzone w 60% z informacji wynikającej na dyplomie. Pomijam fakt, że wykładowczyni potrafiła przegadać o polityce conajmniej połowę zajęć. Do egzaminu trzeba było samemu opracować ok. 70 zestów po 3 pytania. Jeśli chcecie wydać 4 tys na naukę to nie tu. Żadnej wiedzy się nie wynosi, kwestia jest tylko ile sami potraficie się nauczyć.
    04.03.2018
  • Woland1968

    Abiturient Psychologii. Uczelnia za moich czasów rewelacyjna, rok zaczęło 1400 studentów na wszystkich rodzajach , o ile dobrze pamiętam ukończyło ca. 400, odsiew jak najbardziej prawidłowy :)
    04.03.2018
  • Prawo

    Studia prawnicze w szkole finansów i zarządzania http://monitorprawa.pl/
    19.01.2018
  • Julia

    Naciągają na pieniądze, zaledwie 10 dni po podpisaniu umowy musiałam zrezygnować z przyczyn osobistych, dodam że studia jeszcze się nie rozpoczęły, zapłaciłam 3000 zł i do tej pory nie dostałam swoich pieniędzy, mimo że rzecznik praw konsumenta stoi po mojej stronie i tak nie chcą mi oddać tych pieniędzy, ale ja im nie odpuszczę, najwyżej pójdę do sądu. A ten ich dziekanat to pełna porażka.. Ostrzegam i Odradzam !!!!
    16.01.2018
  • Milena5p5

    Przerwałam naukę z powodu ciąży więc szkoła wystawiła mi rachunek za zaległe lata na kwotę 3400zł. Odradzam strata pieniędzy i czasu.
    04.01.2018
  • Robert

    Zdecydowanie nie polecam. Załatwić cokolwiek graniczy z cudem i kosmiczne opłaty za wszystko. Przy rezygnacji z powodów osobistych wpiszą, że brak postępów w nauce. Do tego opłata za archiwizację dokumentów ok 600 co jest kpiną i ten "rabat" przy zapisie na 1 rok i tak trzeba zapłacić pod koniec nauki. Za każdy list wysłany do studenta liczą ok 20zł. Ostrzegam też, że wysyłają sprawy do e-sądów w Lublinie, które jak wiadomo trzeba pisemnie odwołać gdyż od razu trafia to do komornika nie wnikając w dokumenty. Jedyne czego można się tam nauczyć to, że trzeba dokładnie czytać umowę....
    05.12.2017
  • Student

    Uczelnia jako uczelnia spoko Ale za to Dziekanat to jest jazda. Niby są pobierane numerki ale i tak bez kolejki wchodzą zagraniczni uczniowie i są obsługiwani to po co te numerki. Człowiek później spędza pół dnia żeby go przyjęli i to jeszcze z wielką laska Panie w dziekanacie totalnie nie kompetentne każda mówi co innego a w rzeczywistości co innego wychodzi
    10.11.2017
  • rezygnacja

    czy ktoś może mi przybliżyc warunki rozwiązania umowy z uczelnia? jak wygląda kwestia opłat?
    14.10.2017
  • Mil

    Jeśli nie jesteś z Ukrainy lub nie mówisz po rosyjsku to zdecydowanie nie polecam uczelni, ponieważ są na niej same osoby pochodzenia rosyjskiego lub ukraińskiego. Polacy są zdecydowana mniejszością, na grupie byłam jedyna Polka na 30 os. Na roku było 6 Polaków. Jeden profesor stwierdził, ze ponieważ Polacy są tu mniejszością w grupie, mówił po rosyjsku i po polsku na ćwiczeniach. Jeśli chodzi o formalności to ciezko się czegoś dowiedzieć w dziekanacie, w momencie gdy zrezygnowałam z uczelni po kilku dniach od początku studiów dowiedziałam, ze dostanę jedynie polowe kwoty która płaciłam, w momencie gdy zapłaciłam z góry za cały rok niemałą kwotę. Naliczają bezpodstawne opłaty, niewiadomo za co. Uczelnia strasznie naciąga na pieniądze. Zdecydowanie nie polecam nikomu!
    06.10.2017
  • Syl

    Tez bardzo zastanawiałam sie przy wyborze tej uczelni i moge polecić z całego serca. Nigdy nie miałam tam nie przyjemnej sytacji, kazdy w rektoracie, bibliotece czy dziekanacie bardzo życzliwie pomaga. Z wykładowców jestem bardzo zadowolona. Niech ktos kto przyjdzie 2 razy na zajecia nie dziwi sie ze nie zalicza roku bo studia sa od tego zeby studiować a większość sensownych i najważniejszych rzeczy jest na wykładach. Jestem bardzo zadowolona z wykładowców, bez problemu mozna sie z nimi dogadac. Z czystym sumieniem moge polecić kierunek politologia.
    05.10.2017
  • mysza

    Witam, mam meeeega problem z ta uczelnia. Oplacalam tam 1 rok studiow, jecz w czasie 2 semestru owego 1 roku wyjechalam za granice, nie chodzilam na zajecia nie bylam na zadnym egzaminie, poprawce itp, zalogowalam sie po powrocie na vizje az tu nagle patrze ze jestem nadal na liscie studentow!! co wiecej juz 3 msc mam nieoplacone. to jest chyba jakis zart. wydawalo mi sie oczywiste to ze jak nie bede na egzaminach to wyrzuca mnie na zbity pysk, nie wiem co robic... czy zlozyc odstapienie od umowy i placic, zlekcewazycta sytuacje czy istnieje jaks inna mozliwosc, prosze o rady
    28.09.2017
  • Finanse

    Witam ! Wybieram się na studia zaoczne na Finanse i Rachunkowość. Polecacie tą szkole ? Cos o kierunku ?
    20.09.2017
  • Przyszła studentka

    Witam, chciałabym zapytać, jak wygląda dzień otwarty w tej szkole. Jestem z daleka i nie wiem, czy warto przejechać tyle kilometrów.
    15.09.2017
  • Psychologia - Absolwent

    Polecam tą szkołę co prawda nie za wysoko w rankingach bo tylko 12 miejsce ale to pewnie prze pijar szkoły - jest zbyt słaby. W porównaniu do gmachu innych uczelni tutaj warunki są naprawdę świetne. Szkołą nowoczesna duża, przyjemna , dobrze wyposażone aule i sale wyposażone w projektory , przyjemnie się w nich siedzi , winda, bufet itp. Przypomina trochę uczelnie amerykańską szczególnie jak będziecie szli od tylnego wejścia to tej restauracji. Poziom nauki - zależy od wykładowców. Studiowałem Psychologię był nauczyciel co dużo wymagał na genetyce ( biologia itp ) dużo studentów nie zdało nawet warunków musieli cofać się co skutowało z ich rezygnacją. Szkole się t nie spodobało i upomniała twardego wykładowcę który zmiękł i zrobił łatwiejsze egzminy. Mało zajęc na psychologii dziennej w na trzecim semetrze dziennym były tylko 2 dni zajęć ! po 5-6 h tylko torchę żart. Szkołą ma niskie czesnie w porównaniu do SWPS. Teraz trochę zeszła na psy bo na dziennych większość Ukrainców u mnie były 2 osoby na 100 na dziennych. No ale która prywatna nie ma Ukrainców ? Łazarski cała masa tak samo już SWPS i Kozminski , skąd oni kase biorą jak u nich 400 zł na miesiąc się zarabia. Ogólnie ludzie sympatyczni a i w dziekanatach idzie się dogadac. J Ogólnie polecam Psychologię na WSFIZ jak tańszą alternatywę SWPS , Nawet tutaj lepiej psycho niż na Uniwersytecie Stefana wyszynskiego. Jakiegoś duzego luzu nie ma. U mnie na roku było 100 osób a ukonczyło moze 50. Jak nie jestes totalny głąb a zależy ci na jakosci studiów a nie masz za duzo kasy a na publiczne się nie dostałes/as to wybierz WSFIZ
    04.09.2017
  • student

    zdecydowanie nie polecam na porządku dziennym warunki dodatkowe opłaty i wynajdywanie różnic programowych, trudny kontak z promotorem przy magisterce. Przy skargach nikt nic z tym nic robi.
    02.09.2017
  • Jedna z wielu

    Ja również podpisując umowę wiedziałam, że trzeba zapłacić wyrównanie dot. zniżki w przypadku zerwania umowy (z opinii i komentarzy), ale nie sądziłam, że spotka to właśnie mnie:) na początku września zgłosiłam chęć wypisania się z listy studentów. Obowiązuje 30 dniowy okres wypowiedzenia. Tak więc z racji tego, że do któregoś sierpnia należy wpłacić pierwszą ratę za czesne a zostałam wypisana na początku października to musiałam zapłacić 3 raty czesnego(sierpień, wrzesień, październik) + to wyrównanie ponad tysiąc złotych oraz tak jak ktoś pisał, za przesłanie listu z inf, ze jestem wypisana z listy studentów również ja musiałam zapłacić. Jestem szczęśliwa, że uwolniłam się od tej szkoły mimo wszystko. Wystarczyłyby przykładowo 3 warunki po 800 zł gdybym nadal tam stiudiowała i już mniej więcej kwoty by się pokryły.
    29.08.2017
  • SS

    Ja jestem bardzo zadowolona ze studiowania na tej uczelni,ponieważ są tutaj świetni wykładowcy którzy nie robią problemów i można się z nimi dogadać.Jeżeli chodzi się na zajęcia i wykładowca widzi że go się nie olewa to napewno nie ma możliwości nie zaliczenia przedmiotu.
    29.08.2017
  • Kandydat

    Zamierza ktoś studiować Finanse zaocznie na tej uczelni? Polecacie WSFiZ? A może jakaś inna uczelnia z tym kierunkiem?
    28.08.2017
  • Dawid

    Cześć, czy ktoś wybiera sie na współczesne stosunki międzynarodowe zaocznie ?
    21.07.2017
  • Domi

    Kiedyś jedna z lepszych prywatnych uczelni pod tym względem. Teraz nie wiem jak kadra.
    18.07.2017
  • Dominika

    Co myślicie o psychologii na tej uczelni? Warto?
    17.07.2017
  • Aga

    A jak jest na zarządzaniu??
    01.07.2017
  • Kasia

    Poziom niski, studiuje na dwóch innych uczelniach i na tej naprawdę odpoczywam- a studiuje finanse, a na pozostałych odmienne kierunki. Zdzierają ze studentów przy każdej okazji, egzaminy przesuwają 2 godz przed....
    27.06.2017
  • Jola

    To żart a nie uczelnia. Studenci nie znają matematyki, statystyki, i innych podobnych. Na egzaminach i zaliczeniach ściągają jak popadnie. Nic nie trzeba umiem by mieć licencjata, trzeba mieć,ale kasę
    27.06.2017
  • DD

    Szczerze nie wiem skąd tyle negatywnych komentarzy. Jedyna prawda to to, że więcej tam Ukraińców niż Polaków, ale to problem w całej Polsce. Z kibli faktycznie śmierdzi... Jestem na ostatnim roku studiów, zaraz obrona mgr. Ani razu nie miałam problemów z płatnościami, ściąganiem za wszystko pieniędzy, chamstwem ze strony wykładowców czy w dziekanacie. Na każdych studiach trzeba się uczyć, to chyba oczywiste. Przynajmniej na tej uczelni nie ma durnych wejściówek, zejściówek itp. Nie jestem kujonką, kilka razy tylko zdarzyło się, że zarwałam noc na naukę a tak to luz. Poprawki miałam, nigdy warunku całe szczęście bo trzeba za niego płacić...jak na każdej innej uczelni.
    27.04.2017
  • lutek

    ja uwazam ze byłem madrzejszy przed przystapieniem do nauki w tej szkole.
    07.04.2017
  • Wera

    Hej! Chce sie wybrac do tej szkoły na psychologie kliniczną czy polecacie?
    28.03.2017
  • hanka

    czy to wynika z umowy, jaką podpisujecie? czy mieiście informację, że za kazdą rzecz trzeba płacić? jak to spawdzić, jak się zabezpieczeyć? poprosić o umowę do domu, żeby dać prawnikowi do przeczytania? wydadzą? iść z rodzicami?
    11.03.2017
  • Piotr

    Ja studiuję na tej uczelni i fakt śmierdzi z kibli ale generalnie jak się dba o swoje sprawy to jest okazja dużo się nauczyć
    13.02.2017
  • Studentka wsfiz

    zupelnie nie wiem skad bierze sie tyle negatywnych komentarzy o tej uczelni. Jest bardzo wysoki poziom, szczególnie matematyka u Rosłanca. Trzeba sie duzo uczyc, aby nie miec warunków i tyle ;)) jak idziecie na studia z myślą o tym, ze jakos to bedzie to wybierzcie na pewno zaoczne, na dziennych jest bardzo duzo nauki. A kadra ? Super ! Naprawde polecam :))
    01.02.2017
  • meg1991

    Szkołę odradzam jak najbardziej. Jeśli jednak zapiszecie się i zrezygnujecie to nieplaccie tego co Wam karza! Dajcie sprzeciw. Ja tak zrobiłam. Dostałam wezwanie do sądu. Sprawa jest do wygrania! Jeśli ktoś potrzebuje pomocy, piszcie do mnie: meg1991@wp.pl
    24.01.2017
  • gość

    Kary naliczane za wszystko, nawet czasem nie wiesz za co ale oni mają argument zawsze ... Celowo nie informują o niczym studentów, aby później móc uznać że nie zrobiłeś czegoś na czas, teraz już się nie da z tym nic zrobić zatem musisz uznać że to Twój błąd i za niego zapłacić - dosłownie zapłacić. Irytujące jest też to, że nie prowadzą języka angielskiego ani żadnego innego. Mają podpisaną umowę ze studium języków obcym, z któym z resztą świetnie się dobrali bo tak samo jak uczelnia zdzierają kasę ze studentów jak mogą. Płacisz za wszystko. Szkoda że przed podjęciem tam studiów zapowiada się zupełnie inaczej. Jeśli chcesz rozwiązać jakieś nieporozumienie (celowe z ich strony z resztą) to nie masz z kim o tym rozmawiać, bo uczelnia twierdzi że nie ma żadnych informacji na temat funkcjonowania SJO (studium języków obcych). A w SJO również nikt na codzień nie pracuje, nie odbierają telefonów a umówienie się na dyżur graniczy z cudem bo ciągle jest wyświetlona informacja (na ich stronie) że nie ma już miejsc. Nie ma kontaktu- więc sprawy nie załatwisz - zatem mijają kolejne terminy na załatwienie jakiejś sprawy, co skutkuje płaceniem jeszcze większych pieniędzy.
    14.01.2017
  • Oszukana

    Ta uczelnia jest jednym wielkim wyzyskiem. Robią promocje zanim zapiszesz się na studia a tak na prawdę później i tak to sobie odbiją, w sposób nieludzki, zawiły tak aby zwykły student wolał za coś zapłacić niż się z nimi wojować, bo i tak nie ma szans. W tej chwili studenci to w większości ukraińcy chyba nieświadomi tego co tam sie dzieje. Zdecydowanie nie nie polecam a przestrzegam przed tą uczelnią.
    14.01.2017
  • Mutlu

    Ktos rezygnowal z WSFiZ? Ile to kosztuje??
    12.01.2017
  • OMIJAĆ!

    Niestety też miałem ten sam problem przy rozwiązaniu z umowy. Naliczają kary za udzielony rabat. W sumie to nie jest "kara" jak to Pani z BSS stwierdziła? więc 1300 zł to co nagroda??? więc po co ta głupia bonifikata na starcie, skoro i tak potem trzeba ją zwrócić. Chory regulamin i chorzy ludzie tam pracującą. Wszyscy pracownicy są nie uprzejmi, zwłaszcza Pan z KWESTURY, typowy gbur, jak by siedział za karę. Dziwię się, że co nie którzy kończą w takim syfie szkołę. Tą szkołę należy omijać z daleka, a fakt zapach z kibli powala! tak zdzierają kasę z studentów, więc mogli by zainwestować w odświeżacze bo nawet za list z rezygnacją płaci się grube pieniądze, gdzie kurier wychodzi taniej. NIE POLECAM!!!
    24.11.2016
  • Nie!

    Jeżeli nie macie grubych pieniędzy na koncie nie idźcie tam, bo odwiedzi Was komornik. Nie wyniosłam z tej szkoły nic a stałam się lżejsza o 2500 zł. Opłaty są tam takie że można osiwieć. Jeszcze trochę i wprowadzą opłatę za korzystanie z ubikacji, z którego tak śmierdzi że robi się niedobrze. Kolejka do dziekanatu przeniesie was do czasów komuny bo i tak się nic tam nie dowiecie. Szukajcie innej uczelni, pozdrawiam.
    23.11.2016
  • była studentka

    Najgorsza uczelnia jaka może być, naliczają opłaty na czym tylko mogą, zaraz po przyjęciu i podpisaniu umowy zmienia się stosunek do studenta, są ironiczni zarówno w dziekanacie jak i biurze spraw studenta, nie wspomnę o kwesturze, w której Pan był dla mnie po prostu chamski. Straciłam przez te szkołę dużo zdrowia, dla swojego spokoju nie idźcie tam. Zapłacicie dużo więcej niż to warte jeżeli wytrwacie do końca.
    23.11.2016
  • Ika

    ODRADZAM tą szkołę pod każdym względem. Ta pseudo uczelnia zdziera kasę z studentów jak tylko może. Wymyśla chory regulamin. Za zerwanie umowy płaci się KOLOSALNE pieniądze i to bez względu na przyczynę. KŁAMIĄ w żywe oczy, Panie z dziekanatu i biura spraw studenta są NIE TYLKO NIE UPRZEJME ALE I Z IRONIĄ PODCHODZĄ DO PROBLEMÓW STUDENTÓW. List z decyzją o zerwaniu umowy i naliczonej karze miał dość w ciągu 30 dni od złożenia podania, a listu wogóle nie wysłali (za list szkoła pobrała opłatę 10 zł) niby wysłany był, a dopiero wysłali po zapłaceniu!!!! BANDA OSZUSTÓW I NACIĄGACZY, JA NIE POLECAM JEJ POD KAŻDYM WZGLĘDEM. NAPRAWDĘ CZYTAJCIE OPIENIE A ZWŁASZCZA UMOWĘ ZANIM JĄ PODPISZECIE BO TA SZKOŁA RUJNUJE NIE TYLKO FINANSOWO ALE TAKŻE I PSYCHICZNIE, BO SĄ GORSI NIŻ PARABANKI!!!!!
    23.11.2016
  • TOM4534645

    Wybieram się na na zarządzanie czy ktoś mi może powiedzieć jaka jest opinia tej szkoły i czy czeba śię dużo uczyć i na jakim poziomie
    26.10.2016
  • studentka12345678910

    Hej, planuję się przenieść na drugi rok magisterki . Możecie mi coś powiedzieć jaki jest poziom i czy trzeba się dużo uczyć ?
    20.10.2016
  • bbbbbb

    Czy ktoś zna prof. Wilczyńskiego z WSFiZ? Może wiecie jakim jest promotorem?
    14.10.2016
  • hmmm

    no to klops .....
    04.10.2016
  • TRAGEDIA!!!

    Zdziercy jak chodzi o kase, doliczaja na czym mogą, poziom nauczania jest bardzo słaby!
    27.09.2016
  • Ew96

    Dla własnego dobra, nie idźcie tam. Za zerwanie umowy w pierwszym roku dowalają karę ponad tysiąc złoty, skreślają z listy studentów miesiac, aby moc jakąś kasę jeszcze ściągnąć, po poprawce na która u dr Rosłańca czeka sie cały rok ( pomimo tego ze matematyka jest w pierwszy semestrze) podnoszą punkty ECTS i warunek jest droższy. Egzaminy u niego to istna komedia, po napisaniu wszystkiego bezbłędnie( praca sprawdzona przez inną osobę mającą matematyke w małym paluszku) niestety niezaliczone, masz egzamin czekasz 3 tygodnie na wyniki a w piątek o 22 dowiadujesz sie ze nie zaliczyłeś, a poprawa jest w niedziele. Fajnie. Na temat innych wykładowców nie wypowiadam się. Kilku ok ale wiadomo... Głupotą moją było nieprzeczytanie wcześniejszych opini w internecie. Umowę ze szkołą przeczytałam ale nie miałam swiadomości ze bedę tę umowę zrywać. Z czystym sercem stwierdzam, LUDZIE WYBIJCIE SOBIE TĄ SZKOŁĘ Z GŁOWY!!!
    28.08.2016
  • StudentWSFIZ

    Piszę osobiście. Jak chodzi o te studia to jest kompletna porażka. Kończąc naukę dostałem spis co jeszcze muszę dopłacić na podstawie umowy zawartej z tą szkołą. Chodź by 500zł wpisowego dopłaty, 1300zł ponad za zniżkę do rat na pierwszy rok. i jeszcze czekają mnie opłaty za kartę obiegową 100zł za każdą. Oraz 300zł za wpisywanie ocen. JAK NAJBARDZIEJ ODRADZAM, Grożą Sądem, Komornikiem i wpisem do Krajowego Rejestru Długów! 5000zł bite za rok studiów wyjdzie jak coś się nam nie spodoba :) Proszę was. Nie róbcie sobie krzywdy.
    08.08.2016
  • administracja

    a kto studiuje na Administracji? bo mnie ten kierunek interesuje, i chętnie bym się dowiedziała, jak to w realu na co dzień wygląda od strpny studentów. Czy jest poziom trudny, jacy nauczyciele akademiccy, jak sesja, itd. Możecie coś podrzucić, bo sama szkoła niestety nie odpowieada na zadawane tutaj pytania.
    22.07.2016
  • prawo

    Hej :) Wybieram się na prawo na tej uczelni, czy mógłby ktoś się podzielić opinią na temat tego kierunku na tej uczelni?
    07.07.2016
  • Suspect

    Cześć wybieram się na prawo od października czy może ktoś się wypowiedzieć jak jest oraz co i jak na tej uczelni, będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
    05.07.2016
  • Myśle żeby zmienić kierunek

    Chciałbym się przenieść z Politologii na Finanse i Rachunkowość juz na 2 rok i czy ktos mógłby mi powiedzieć jakie są przedmioty z 1 roku i formy zajęć ?????
    21.06.2016
  • pozytywne komenty są śmieszne

    Czy można się szczycić dyplomem PSYCHOLOGII z uczelni której nazwa nie wskazuje na nic humanistycznego? żenada. Zastanówcie się czy nie lepiej wybrać bardzie prestiżową uczelnie - z której dylopomem można się pochwalić :) WSFiZ nie będzie raczej nigdy prestiżową uczelnią a już za chwilę będą tam sami ukraińcy - już na korytarzach nie słychać Polskiego :)
    12.06.2016
  • H3in

    Witam, zamierzam rozpocząć studia na tej uczelni na kierunku psychologia zaocznie. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy warto? i przybliżyć ten przedmiot na tej uczelni?
    27.04.2016
  • kuzo

    Studiuję Zarzadzanie, jestem na trzecim roku studiów dzinnych. Za trzy lata mogę dużo powiedzieć na temat tej szkoły. Pierwszą dobrą rzeczą jest to, że każdy student ma możliwość pracować w trakcie studiów, ponieważ plan ułożony w taki sposób, żeby studenci mieli 2-3 dni zajęc, a pozostałe dni wolne. Drugie jest to, że pracownicy starają się dopasować tryb studiów dla studentów, pomóc z dokumentami i zrozumieć potrzeby każdego. Lokalizacja - dobra, wykładowcy są spoko, ostatnio jest dużo studentów zagranicznyc, ale to jest nawet fajne. Po trzech latach na pewno zostanie coś tam w głowie)
    20.03.2016
  • kuzo

    Studiuję Zarzadzanie, jestem na trzecim roku studiów dzinnych. Za trzy lata mogę dużo powiedzieć na temat tej szkoły. Pierwszą dobrą rzeczą jest to, że każdy student ma możliwość pracować w trakcie studiów, ponieważ plan ułożony w taki sposób, żeby studenci mieli 2-3 dni zajęc, a pozostałe dni wolne. Drugie jest to, że pracownicy starają się dopasować tryb studiów dla studentów, pomóc z dokumentami i zrozumieć potrzeby każdego. Lokalizacja - dobra, wykładowcy są spoko, ostatnio jest dużo studentów zagranicznyc, ale to jest nawet fajne. Po trzech latach na pewno zostanie coś tam w głowie)
    20.03.2016
  • Maciej Karolak

    fajnie i super zajencia. Zeby sie dostac to tszeba bylo miec wysokie wyniki z matury. ladne panie nauczycielki i mile.
    17.03.2016
  • maslna1

    Studiuję w WSFiZ, na pierwszym roku Finansów i jestem bardzo zadowolony. Studiować tu jest zawsze spoko: mamy dobrą jakość współpracy międzynarodowej (świetna integracja studentów w środę polską), poziom kadry naukowej (wykładowcy z wszystkiego świata) i atmosfera w uczelni jest fajna. Ale, niestety, uczelnia narazie jest nie prestiżowa...
    16.03.2016
  • skleyka

    Z czystym sumieniem polecam uczelnię. Studiuję na kierunku Psychologia i jestem bardzo zadowolona. Nawet jakbym miała możliwość zmiany uczelni, nie skorzystałabym z niej. Wykładowcy super. Potrafią zarazić pasją. Na każdy zjazd czekam z utęsknieniem. Studiowanie tu to sama przyjemność, choć poziom jest wysoki.
    16.03.2016
  • pnik@

    Smutno mi to czytać, ale sama prawda w tych negatywnych komentarzach. Specjalności? Otworzą jedną, jak zbierze się na nią minimum 50 osób. Regulamin? Zmieniany ot tak, bez żadnych informacji i jest dość niekorzystny + spora kasa idzie na dobrych prawników. Znane nazwiska wykładowców? Tylko, żeby przyciągnąć studentów, w rezultacie te ''sławy'' pojawiają się na zajęciach rzadko bo trzeba lansować się w programach śniadaniowych:) Plan zajęć dostaniesz na ostatnią chwilę, zwykle w niedzielę w porach wieczornych, dowiadując się, że od środy zaczynasz zajęcia. Obecnie jest wielki bum i faworyzowanie pewnej grupy studentów z zagranicy, która zalała uczelnię i ma niepisane, specjalne prawa. I możnaby się tak rozpisywać długo i długo. Żeby nie było tak pesymistycznie, WIFI jest ZA DARMO ale działa najlepiej 3 piętrze a niektórzy wykładowcy naprawdę czegoś uczą! Jakieś inne plusiki pewnie też się znajdą ale nie przychodzą mi do głowy;) Cudem jestem na V roku, przede mną obrona i odpowiednie formalności z tym związane, trzymajcie kciuki, żebym nie zbankrutowała;) Mam nadzieję skończyć przygodę z tym miejscem w miarę bezboleśnie i iść dalej, nie oglądając się za siebie.
    22.02.2016
  • sandra

    Skończyłam zaocznie psychologię na WSFiZ w Warszawie i polecam tę uczelnię. Poziom jest wysoki, kadra świetna. Jeśli ktoś przyszedł studiować (a nie imprezować) i jest zaangażowany to nie powinien mieć problemów. Nigdy nie miałam żadnej poprawki, stypendium naukowe pokrywało mi czesne, więc nie mogę powiedzieć, żeby uczelnia dużo na mnie zarobiła ;-) Mam jedynie zastrzeżenia do lektoratów: niestety panuje tam chaos informacyjny i trzeba uważnie pilnować swoich spraw, żeby nie wpakować się w kłopoty. Ogólnie jednak mam bardzo dobre zdanie o WSFiZ i nie żałuję swojej decyzji o podjęciu tam studiów. Pracę w zawodzie też dostałam, a to chyba o czymś świadczy :-)
    18.02.2016
  • lexsus

    Oddzielmy ziarno od plew. Jeżeli ktoś porównuje studia zaoczne do studiów dziennych to bez względu na to jakie uczelnie weźmie pod uwagę studia zaoczne zawsze wypadną w ogólnym rozrachunku gorzej. Wykładowcy mają zdecydowanie mniej czasu na przerobienie tego samego materiału co na studiach dziennych więc gonią ze wszystkim a w konsekwencji osoby które gorzej sobie radzą lub nie przychodzą na zajęcia mają problemy. Co do płatności to zgadzam się z przedmówcami prawie za wszystko trzeba płacić a uczelnia robi wszystko aby utrzymać studentów (najpierw ich zachęca do pozostania na uczelni np. poprzez zniżki na warunki umorzenie części odsetak a w końcu straszy karami za zerwanie umowy) ale to jest uczelnia prywatna czyli biznes. Jeżeli ktoś otwiera salon kosmetyczny czy warsztat samochodowy to robi to dla $$ tak samo z uczelnią, chcą zarobić i tyle. Posiłki oczywiście na sali można sprzywać (no może czasami w trakcie wykładu nie można) a bynajmniej mnie za to nie wyrzucili, parking jest dostępny dla studentów, wszystkie opłaty można wnosić przelewem nie trzeba stać w kolejce do kasy. Co do zaliczeń to sytuacja jest taka sama jak na pozostałych uczelniach na 100 wykładowców znajdzie się 10 którzy traktują swój zawód jak misję i trzeba ogarnąć sporo materiału 10 ma za zadanie tylko oblewać a jak zdawalność wyniesie 50% to jest to światny wynik ale jest też 40 wykładowców którzy robią łatwe egzaminy a 40 pozwala na nich ściągać ale oczywiście jeżeli ktoś wychodzi z założenia że przyjdę na 1 wykład i egzamin, nie zajrzę do notatek a na egzaminie będę w pierwszym rzędzie wszystko z tel ściągał to nic dziwnego że później pisze takie bzdury że "trudno zdać, liczą tylko na warunki"
    05.02.2016
  • Max

    Jestem na pierwszym roku finansów i rachunkowości (licencjat, zaoczne) i z przykrością muszę stwierdzić, że to uczelnia to porażka. Jak dotąd to najgorsza szkoła w jakiej byłem. Mam porównanie z uczelnią publiczną - dzień a noc. Tutaj nie liczysz się Ty jako student, tylko Twoje pieniądze. Zajęcia z mikroekonomii - na wykładzie większość nie rozumie kompletnie nic (profesor jest bardzo chaotyczny, prezentuje temat bez ładu i składu). Matematyka - jeszcze gorzej. Nic nie jest tłumaczone, tylko prowadzący rozwiązuje zadania sposobami, których nikt nie zna i mówi, że i tak większość nie zda (baaaardzo motywujące). Oczywiście co roku jest bardzo wiele warunków. Jak już takowy masz - to przechodzisz dalej (z opinii starszych roczników). Co do innych spraw, to jest wiele zastrzeżeń. Oczywiście nikt nic nie wie. Zero przepływu informacji. Warunki lokalowe - porażka. W głównej auli leje się woda z sufitu, na podłodze stoją brudne wiadra! Studenta traktuje się tutaj jak intruza - w żadnej auli, sali, a nawet w bufecie nie można zjeść własnego jedzenia lub się napić - przypominają o tym tabliczki, że grozi to skreśleniem z listy studentów!!! Nie będę wspominał także o wszechobecnych ukrytych opłatach (np. przy rezygnacji ze studiów - 2600 zł!). Kadra pozostawia wiele do życzenia (przynajmniej na FiR). O dziekanacie nie będę w ogóle wspominał... Jeśli ktoś wybiera się tutaj na studia, np. na FiR to NIE POLECAM! Lepiej dołożyć trochę pieniędzy na czesne i pójść na zaoczne UW.
    23.01.2016
  • nikita

    Pracowałam w finansach, totalny bałagan, ciągle brakuje kasy, wszyscy na siebie warczą, żadnej organizacji i współpracy, wynagrodzenia wypłacane zaliczkowo, trzy lata domagam się o wypłatę wynagrodzenia, najgorszy pracodawca u którego pracowałam, niewypłacalny i nieogarnięty, praca bez ,przyszłości, lepiej być na zasiłku
    06.10.2015
  • aw

    Czy może ktoś pracował na tej uczelni w księgowości? Ciągle szukają nowych księgowych , nie wiem , czy warto tam pójść do pracy.
    06.10.2015
  • helou

    Witam, jakies NOWE opinnie na temat tej szkoly? zapisałam sie na psycvhologie zaocznie - moze za 5 lat coś podziałam w tym kierunku ale na ten moment mam prace, w ktorej sie rozwijam, takze niekoniecznie wiaze swoja przyszlosc z psychologia. bardziej robie to z zainteresowan
    09.09.2015
  • ZOLA

    Zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów podyplomowych na rzeczoznawcę majątkowego na tej uczelni. Czy ktoś...coś...może o tych studiach powiedzieć?
    06.08.2015
  • studentka

    Nie polecam w żadnym wypadku! Szkoła tylko mami hasłami jak to są nastawieni pozytywnie do studenta i jego problemów, a w efekcie jak się taki pojawia to wykładowca ma problem że się do niego pisze @ i nie raczy wykazać odrobiny dobrej woli. A dziekanat jak zawsze nic nie wiem, albo wie że nie ustalono w efekcie można wylądować z poprawką do egzaminu na ostatnim roku 20-tego któregoś września a papiery do obrony można składać do 30 września kiedy będzie można się obronić? Nikt nie wie, może za rok. Na auli kapie z dachu jak pada desz i nie da się siedzieć. Na palcach jednej ręki można policzyć profesorów którzy nie robią łachy i są otwarci. Więc radze się dobrze zastanowić bo można tam stracić połowę nerwów
    14.07.2015
  • paula

    nie polecam!!! studiowałam i odeszłam tam za wszystko trzeba płacić, musiałam nawet zwrócić wszystkie wcześniejsze rabaty jakie dostałam więc czytajcie regulamin!!!, podejście do studenta nijakie, niemiła atmosfera, zajęcia ustawione miałam tak że cały dzień miałam rozwalony i ogólnie dziwna szkoła nie polecam dobrze że zrezygnowałam
    15.06.2015
  • Marcus

    Ludzie, nie idźcie tam! To najgorsze szambo jakie można sobie wyobrazić. Poczytajcie opinie na różnych stronach. Zobaczcie ile jest negatywnych opinii! A większość pozytywnych opinii jest pisana przez pracowników (można sprawdzić po IP, podobnym stylu pisania oraz po tym, że są pisane zaraz po sobie). Zlekceważyłem negatywne komentarze, a teraz jestem do tyłu kilka tysięcy. To co się tam dzieje to się w głowie nie mieści. Zacznę od tego, że moim dziekanem był rozpadający się dziadek, który chyba we krwi miał nienawiść do studentów i uważał się za najmądrzejszego człowieka na świecie. Niektórzy wykładowcy są podli, przerost formy nad treścią. To co się dzieje w osławionym już dziekanacie...brak słów. "Uprzejma" pani, która nie odpowiada nawet na dzień dobry to nie wszystko. Ze wszystkim ale to kompletnie ZE WSZYSTKIM jest problem. Dziekanat utrudnia życie studentom na każdym kroku. Jednego dnia uzgadniasz coś z nimi, drugiego jest już to nieaktualne. Potrafią cie wyrzucić albo nie obsłużyć bo mają "za dużo obowiązków". Kobiety, które tam siedzą wydają się być bardzo SFRUSTROWANE. Sjo - jak już ktoś pisał to makabra. Nie zadasz ani jednego pytania jak się nie zapiszesz na dyżur. Program z dupy totalnie. Wiem, że dużo osób ma problemy ze zdaniem. Muszę jeszcze wspomnieć o nielegalnych opłatach, które pobiera uczelnia i które są podwyzszane non stop bez waszej zgody :) tak samo jak regulamin :)
    03.06.2015
  • kkkk

    jak wygląda warunek ustny z angielskiego ?
    05.11.2014
  • Pytacz

    Czy to prawda, że na tej uczelni prowadzone są dziwne praktyki na wykładach i na egzaminach z PSYCHOMETRII ? Słyszałem, że doktor FRONCZYK gwarantuje zdawalność na poziomie 5%, na poprawkach zdaje podobna ilość studentów. Wszystko to osadzone jest w atmosferze poniżenia, braku szacunku i udowadnianiu, że studenci są głupi. Napiszcie proszę coś więcej, z góry dziękuję.
    30.09.2014
  • Daszkowski

    ad "Oleśniccy"? Bardzo się cieszę z rezygnacji tak wypowiadającej się osoby. Ta rezygnacja może podnieść poziom jeżeli nie nauczania, to na pewno poziom kultury w szkole.
    25.02.2014
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    18.02.2014
  • M.

    to nie było was na wse. tak zwany almamer. tam to dopiero się dzieje.. promotor jak nie piszesz licencjata tak jak on chce to z toba nie rozmawia. w starym budynku potrafili zajęcia odwołac bo ogrzewanie nie dzialalo, a nowy budynek oddawali z 10 lat. wykladwoca nie przychodzil na zajecia bo zapił i nie dal rady zwlec sie z lozka. promotor ma seminarium a nawet o tym nie wie bo szkola go nie poinformowala w dziekanacie robia laske ze Ci odpowiedza na glupie pytanie. a na vizji, wszystko konkretnie, jestem po pierwszym semetrze na mgr z zarzadzania i jak jestem zadowolona. cieplo, milo i konkretnie. potrzebowałam zaswiadczenia do programu innowacyje firmy w 5 minut dostalam a poczatkowo powiono ze nastepnego dnia bedzie bo tyle maja pracy maja.
    04.02.2014
  • beta

    Witam, do tego bajzlu trafiłam tylko dlatego, że nawet pod koniec września trwała rekrutacja, a w docelowej szkole nie utworzyli mojego kierunku.... Właśnie od roku próbuję obronić licencjat, mam nadzieję że niebawem się uda. Jeżeli macie wybór NIE IDŹCIE DO TEJ SZKOŁY!!!!!!!!!! Zgadzam się z przedmówcami: 1. Płacisz za wszystko, nawet za duplikaty kart poprawkowych wykupionych wcześniej, a wszelkie powstałe nadpłaty nigdy nie zostaną Ci zwrócone, nawet na poczet przyszłych opłat itp. 2. W sekretariacie nigdy nie uzyskasz pomocy- nie wiesz- poradź sie wujka googla lub poprzednich roczników 3. Jest jedna kasa na całą szkołe, niejednokrotnie spędziłam w kolejce do niej kilka godzin, po czym została zamknięta, mimo jeszcze 50 osób czekających w kolejce... 4. Parking na terenie szkoły jest TYLKO dla nauczycieli (i nieoficjalnie wiem, że za opłatą dla mieszkańców okolicznych bloków), studentom wstęp wzbroniony, my parkujemy w strefie płatnego parkowania, a "mandatodawcy" biegają tamtędy co 30min 5. bardzo często zajęcia nie odbywają się z braku wykładowcy, lub odbywają w innych salach, lecz jedynym źródłem info gdzie się kierować jest tzw "telefon do przyjaciela" bo w uczelni nikt nic nie wie, a zajęcia które się nie odbyły są przekładane na inny "dogodny" dla studentów termin 6.SJO- utrudnia życie jak może, na zajeciach przerabiany jest inny materiał, za to kolokwia to odrębna rzecz... 7. zaliczenia dla studentów dziennych często odbywają się w weekend, dla zaocznych- w tygodniu 8. SJO prowadzi zapisy na dyżury, jeżeli nie dopilnujecie tego, by się zapisać, nie dostaniecie odpowiedzi nawet na 1 pytanie, bo zamkną Wam drzwi przed nosem i przekręcą kluczyk... 9. Ogłoszenia zamieszczane w extranecie stanowią jedyne źródło informacji wypływające z uczelni, czasem zdarza się że informacje o kolokwium pojawiają się w dniu jego odbycia kilka godz przed, a ostatnio spotkałam się z tym, że informacja o spotkaniu z promotorem została wstawiona 2 dni po spotkaniu z wsteczną datą ( wiem to na 100%, bo przeglądam info regularnie, a mój promotor mówił, że nikt się nie pojawił) Jeżeli jednak zdecydujecie się na wybór tej uczelni, której nawet nie powinno się tak tytułować bierzcie potwierdzenia na wszystko, róbcie xero potwierdzenia dokonania wpłat, oraz inne rzeczy które nie przyszły by Wam normalnie do głowy, bo zapewniam że wszystko to się przyda. PS. Przelewy księgowane są w uczelni tylko raz w tyg- w środy, więc radzę robić je wcześniej, nie w ostatniej chwili, bo potwierdzenie dokonania przelewu nie jest tam brane pod uwagę, a zwrotu kasy nie zobaczycie. Ja spędziłam tam 3 lata, od roku próbuję obronić licencjat i jak mi się to uda moja noga więcej tam nie postanie. ZGADZAM SIĘ ZE WSZYSTKIMI PRZEDMÓWCAMI, OMIJAJCIE UCZELNIĘ SZEROKIM ŁUKIEM, STRZEŻCIE SIĘ JAK OGNIA, SZKODA WASZYCH PIENIĘDZY, CZASU, A PRZEDE WSZYSTKIM POSZARPANYCH NERWÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SZCZERZE ODRADZAM, JAK JEDNAK KTOŚ Z WAS SIĘ SKUSI, LUB WEJDZIE NA TĄ STRONKĘ JUŻ PO FAKCIE TO ŻYCZĘ POWODZENIA, TRZYMAMY KCIUKI I NIE JESTEŚ SAM:)
    01.02.2014
  • sadka34

    Panie Profesorze, w pełni popieram Pana postępowanie. Jestem studentką tej uczelni i nie mogę słuchać jak niektórym wydaje się, że jak zapłacą, to im się wszystko należy. Jest to nie w porządku względem osób, które uczęszczają na wszystkie zajęcia i naprawdę chcą się czegoś nauczyć. Obecnie piszę pracę licencjacką i zajmuje mi to dużo czasu (mam małe dziecko) i nie rozumiem jak ktoś kto kupi bądź ściągnie pracę z internetu mógłby być oceniony na równi za mną. Tak trzymać.
    27.01.2014
  • klaudia

    jak nie masz nic do powiedzenia to po co sie wypowiadasz... zdania były podzielone i z przed kilku lat wiec może się cos zmieniło w tych szkołach
    24.01.2014
  • rektor wsfiz

    Klaudia tempa pipo po co się pytasz skoro masz do poczytania tyle komentarzy? co ci jeszcze mamy napisac?
    23.01.2014
  • klaudia

    pomóżcie doradzić psychologia na SWPS czy na WSFiZ?? słyszałam ze uczelenie sie zmieniają swps na gorsze a wsfiz na lepsze to jak to jest wkońcu
    22.01.2014
  • były_student_tego_burdelu

    Aha i ostatnia sprawa: debilki z dziekanatu same piszą tu pochwalne komentarze. Widać to na ostatniej stronie, gdzie pochwały pisane są w tym samym stylu i pojawiają się w odstępach kilku minut :)) Weźcie to wszystko pod uwagę, kiedy będziecie decydować czy chcecie aby np. prawa uczyli was oszuści.
    22.01.2014
  • były_student_tego_burdelu

    Warto dodać, że wartość dyplomu psychologii po tej uczelni jest w okolicach papieru toaletowego. Pracodawcy śmieją się jak się wspomni, gdzie kończyłeś studia. O pracę w zawodzie jest BARDZO ciężko, a co dopiero w sytuacji kiedy każdy myślący pracodawca w pierwszej kolejności zatrudni kogoś po UW albo SWPS. Nie dajcie się też nabrać na różne specjalności, które ta uczelnia rzekomo oferuje - większość z nich nie jest uruchamiana z braku chętnych.
    22.01.2014
  • były_student_tego_burdelu

    Radzę omijać szerokim łukiem. Kilka powodów: 1. Na pierwszym roku psychologii zajęcia odbywały się w za małych salach, w związku z czym wykładowca kazał pozostałym osobom opuścić salę. Oczywiście pieniędzy nie zwrócono. 2. Utrudniają jak mogą wypisanie się z tego burdelu. Jeśli zechcesz opuścić szkołę po jednym semestrze, przygotuj się na to że każą zapłacić Ci również za drugi. 3. Stojąc w dziekanacie słyszałem, że babka dzwoniła do profesora, żeby zrobił jeszcze jedno zaliczenie bo matołki nie pozdawały. To chyba mówi wszystko o poziomie tego przybytku - szkołę ukończysz nawet jak jesteś kompletnym debilem. 4. Szkoła nielegalnie zapaskudza przystanki autobusowe w całej Warszawie rozwieszając swoje reklamy. Oczywiście wynajmuje do tego firmę trzecią, żeby w razie wpadki nie było na nich.
    22.01.2014
  • adada

    Srednia ocene wystawiali chyba wszyscy pracownicy tego burdelu, bo kto byl ten wie jak tam byma sie ludzi na hajs. pozdrawiam pania K. ze SIJO- niezle ciagnelas lache studentom w piwnicy.
    14.01.2014
  • kameleon

    odradzam , omijać z daleka , zamknąć a nawet spalić !!!
    10.01.2014
  • gall anonim

    Chcecie opinii o szkole którą poznałem ? proszę uprzejmie oto komentarz najbardziej pasujący : ŻYDOSTWO , GÓWNO CYGAŃSKIE , DZIWKI PAWLAKA , SZAMBO I ZŁODZIEJE - REASUMUJĄC RYNSZTOK WYNIESIONY DO POSTACI SZKOŁY KTÓRA JEST ZWYKŁYM GÓWNEM .
    25.11.2013
  • dexter

    Jesteśmy dorosłymi ludźmi a WSFIZ potraktowała nas jak gówniarzy.Zamurowało nas. Kolokwium kazano nam pisać w ciasnej sali lekcyjnej bez stolików czy blatów, na kolanach.Jedni na torbach inni podkładali zeszyty. Nawet pan profesor był zbulwersowany i powiedział że nic na to nie może poradzić.Przecież płacimy grube pieniądze. Dlaczego uczelnia nas tak traktuje, poczuliśmy się zlekceważeni. Mamy nadzieję że taka sytuacja się nie powtórzy a jeżeli znów się trafi tzn.że my studenci się tu w ogóle nie liczymy. Ja osobiście nigdy nie studiowałam i wyobrażałam sobie naukę inaczej.Widać, że się pomyliłam.
    25.11.2013
  • xxxx

    a czy ktoś może powiedzieć jak wygląda 6 sem na zarzadzaniu-licencjat zaoczne ?? czy są dalej zajęcia czy tylko pisanie pracy i seminaria
    21.11.2013
  • Julian Daszkowski

    Nie bardzo wiem o kogo chodzi, ale jedyna osoba, której ostatnio (we wrześniu 2013) stwarzałem trudności, w maju lub czerwcu przedłożyła mi pracę, której obszerne (kilkustronicowe) fragmenty pochodziły z Internetu z dokładnością co do przecinka i co do błędu ortograficznego. W zasadzie, to powinienem to zgłosić do prokuratury, ale czekałem na zgłoszenie się magistranta, który właśnie we wrześniu 2013 usiłował wymusić na mnie przyjęcie takiej pracy i wobec mojego braku zgody na to, zwrócił się do dziekana. Nie wiem w tej chwili, jaką decyzję podjął dziekan, ale uprzedzam, że w dalszym ciągu będę wredny wobec takich osobników. Oszustwo polega tutaj na tym, że gdy promotor przyjmie pracę, to według regulaminu studiów i ustawy o szkolnictwie wyższym, już nie może nie dopuścić do obrony bez uprzedniego podniesienia (zgłoszenia) wręcz kryminalnych zarzutów wobec dyplomanta. To może ujawnimy teraz nazwisko autora komentowanego wpisu i rozpoczniemy oficjalną procedurę? Mogę nie mieć racji i zawsze wskazuję studentom drogi odwoławcze, ale w ciągu ostatnich siedmiu lat jakoś nie chcieli z nich korzystać, a zamiast tego wyżywają się w internecie. Chciałbym też dodać, że przynoszenie pracy na dzień przed upływem ostatecznego terminu i przyjmowanie jej przeze mnie w kilka dni po jego upłynięciu (ja to jednak MUSZĘ przeczytać, zastanowić się i ocenić) powodowało do tej pory tylko wnoszenie opłaty za jeden miesiąc spóźnienia. Aha! mam dostęp do możliwości zidentyfikowania IP, ale skorzystam z tego tylko wtedy, gdy afera będzie trwała dalej.
    15.11.2013
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    09.11.2013
  • wszedzie to samo

    Jezu, wszędzie jest to samo, gdzie nie czytam o szkołach warszawskich, to kasa, kasa, kasa, jakas masakra na tych prywatnych sie dzieje, przeciez oni z NAS żyją, wiec jak tak dalej pójdzie, to studenci się wypna na nich i pojda w "pipą", co sie dzieje w tych szkolach??
    03.11.2013
  • absolwentka

    witam wszystkich zainteresowanych szkołą wsfiz. zaczynając naukę w tej szkole wchodziłam na różne strony aby dowiedziec sie jakie opinie sa na temat szkoly. Oczywiście widziałam bardzo dużo pozytywnych info. a te negatywne zlekceważyłam bo strasznie napaliłam się aby isc na studia do tej wlasnie szkoly ! w tym momencie baaaaaaaardzo, baaaaaardzo załuje ze nie wzielam sobie do serca tych komentarzy poniewaz mieli racje. Szkole nie zalezy na studencie tylko i wylacznie na KASIE. ściągają kase ze wszsytkiego z czego sie tylko da. A jezeli podwinie Ci sie noga i nie bedziesz w stanie ukończyc studiów (z różnych przyczyn) to czeka Cię ładna sumka do zapłacenia. a mianowicie: absurdalne 600 zł za ARCHIWIZACJĘ TWOICH DOK.(za to ze po prostu u nich leży kilka twoich dok, ty placisz im 600 zł :) fajnie co ?) bedziesz zmuszony oplacic tak zwane uzupełnienie otrzymanego rabatu w wysokości 500 zł.. jezeli zakonczysz nauczanie po pierwszym semstrze np. masz platnosci od 01.10 do 01.02 a zrezygnujesz dopiero np. 4 lutego to musisz jeszcze zaplacic za marzec(mimo ze juz sie nie uczysz i nie chodzisz do szkoly(przeciez oni musza na tobie zarobic... nie moga byc stratni), bo obowiazuje cie 30 dniowe wypowiedzenie. dalej. list polecony : 20 zł..:) moja znajoma pracuje na poczcie i koszt poleconego z potwierdzeniem odbioru kosztuje do 10 zł.. a te drugie 10zł ? na dwa piwka?;) ABSOLUTNIE ! NIE POLECAM TEJ SZKOŁY..! GŁUPI ZLEKCEWAŻY TEN KOMENTARZ
    25.10.2013
  • żaczyca D

    Szczerze ? , nie polecam WSFiZ , a to dlatego że ta szkoła ma się tak do Uniwersytetu Warszawskiego i np. SGGW jak Bronx do Manhattanu - to tyle w kwestii obserwacji przez parę wykładów oraz na temat tego jakie dziadostwo można tam spotkać , fajni ludzie się zdarzają wszędzie ale tu jest więcej szamba niż uczciwych - jednym słowem NIE POLECAM WSFiZ BO TO MARNA UCZELNIA .
    16.10.2013
  • Absolwentka WSFiZ

    I jeszcze jedno. Nie sugerujcie się specjalnościami, które bardzo zachęcają do złożenia tam papierów. Połowa nie jest zazwyczaj uruchamiana ze względu na zbyt małą ilość zainteresowanych studentów. Tak było w moim przypadku z seksuologią.
    11.10.2013
  • Absolwentka WSFiZ

    Współczuję tym, którzy tę uczelnię wybiorą... Jestem absolwentką psychologii WSFiZ. Studiowanie w tej szkole rozbija się głównie o pieniądze. Studium Języków Obcych tak Wam uprzyjemni żywot, że do końca życia będziecie to wspominać. Jeśli ktoś zna biegle język angielski może ogarnie, ale jeśli jest na poziomie przeciętnego polskiego studenta, będzie zdawał piąty semestr jeszcze na ósmym. Oczywiście na piątym roku każdego tam czeka egzamin z j. angielskiego z pięciu lat. Kiedy kończyłam studia bardzo duża ilość osób z mojego roku nie mogła podejść do obrony, ponieważ nie były w stanie zaliczyć tego angielskiego. Jeśli chodzi o przedmioty zawodowe- spoko. Wykłady z Lwem-Starowiczem bardzo ciekawe. Profesor Słomski (filozofia) straszy tylko na początku, ale tak naprawdę porządny z niego typ. Ale ze względu na SJO i udrękę z językami obcymi zdecydowanie i kategorycznie ODRADZAM. Poza tym, wybierzcie lepiej inny kierunek niż psychologia... Wśród moich znajomych z uczelni jest tylko jedna osoba, której udało się znaleźć pracę w zawodzie (oczywiście po znajomości). A nawet jeśli w końcu znajdziecie tą robotę, to zarabiać będziecie tak nędzne pieniądze (bo psycholog przeważnie zatrudniany jest na część etatu), że te 30 000 zł wydane na studia bardzo późno Wam się zwrócą... A zakładanie własnej działalności nie ma sensu bo Zus i Urząd Skarbowy Was zeżrą. Ja w tej chwili jestem na studiach podyplomowych, na zupełnie innym kierunku, bo przecież trzeba z czegoś żyć ;) Tak więc wszystkim zainteresowanym szczerze życzę rozwagi w podejmowaniu decyzji. Pozdrawiam!
    11.10.2013
  • A***

    Więc teraz ja się uwywnętrznię... Jestem na II roku zaocznej psychologii i powiem tak 3/4 tutejszych komentarzy to ściema... Jak ktoś wybiera psychologie to sorry, ale niech nie spodziewa sie czwórek za ładne oczy... Uczyc sie trzeba i to duzo... Kadra jest zajebista... Lew Starowicz, Matusiak, Matusewicz, Dobrołowicz, Słomski, Ryziński te nazwiska mówią same za siebie... Ogólnie czesne jest jednym z najnizszych jeśli chodzi o psychologie ogólnie (porównując uksw/ swps...) więc nie marudźcie na warunki bo az tak spartańskie nie są... Ja tą szkołe polecam, naprawde!
    06.10.2013
  • tragedia

    Ja bym nikomu nie polecala tej uczelni, tylko kase zdzieraja jak mozna, za wszystko sie placi nawet za zlozenie podania o egzaminy warunkowe 100 zl trzeba zaplacic a pozniej za egzamin jeszcze, no chyba, ze w tym roku jest inna umowa ale watpie. Jak np. Na pierwszym roku nie zaliczysz przedmiotu to warunkowo przechodzisz na drugi rok ale jak i na drugim go nie zalizczysz to zostajesz na drugim roku znow. Dlatego sie z niej sie wynosze i dziekanat przynajmniej psychologii to nie mile panie. Odradzam.
    24.09.2013
  • verra

    Kaśka, @Kaśka, finanse i rachunkowość na WSFiZ to moim zdaniem dobry wybór. Tzn. ja sama tego nie studiuję, ale mój kolega tak. Same studia dużo mu dały. Nie narzeka na kadrę. Chociaż nie zawsze jest różowo, wiadomo raz w górę, raz z górki, ale nigdy nie słyszałam, żeby narzekał na samą uczelnię czy wybrany przez siebie kierunek.
    17.09.2013
  • rene

    @Pato, mam znajomych którzy są ma psychologii ale stacjonarne. Głowa do góry. Rób, co masz robić i nie przejmuj się zdaniem sfrustrowanych ludzi. co do psychologii.. to generalnie jest sporo nauki. Ale jeśli idziesz na psychologię, bo to cię kręci, to w sumie nie powinien być jakiś wielki problem ^^ jest też duży nacisk na praktykę, nie tylko teorię, np. na specjalizacji trenerskiej. A propos, to mają tu tak szeroki wachlarz specjalizacji, że na pewno odnajdziesz swoją drogę 
    05.09.2013
  • juz po

    szkoła jak każda inna ma swoje plusy i minusy. narzekacie na administrację - przerobiłam różne uniwerki państwowe i prywatne, w każdym z nich administracja to piekło. najgorzej pod tym względem wypada wg mnie swps a najlepiej puw. wsfiz jest gdzieś pomiędzy. plusem jest dobra lokalizacja, dobra kadra - co czasem oznacza wymagająca a to nie zawsze się już studentom podoba, stosunkowo niskie czesne minusy warunki lokalowe takie sobie, sale ciasne i bez klimatyzacji, słaba jakość nauczania języków obcych ogólnie osobiście jestem zadowolona ;) choć oczywiście w międzyczasie nerwy na panie z dziekanatu były
    05.09.2013
  • Kaśka

    Cześć Planuję studiować zaocznie finanse i rachunkowość, a konkretnie rachunkowość finansowa Jak jest na tej uczelni z tą specjalnością, jak z wykładowcami, z poziomem trudności, jakieś opinie? A i jeszcze jedno, czy faktycznie na koniec trzeba tyle kasy dopłacać, jak ktoś tam pisał?
    31.08.2013
  • aleksandra

    Nie polecam iść do tej szkoły. Jest ona dość nie ogarnięta. Zawsze są problemy ze specjalnościami, z dziekanatem dogadać się nie można. Swoich praw często nie dostaniesz. Maksksymalizaja zysku itp. Stypendum naukowe ciężko dostać bo dają poprawki. Z niektórych przedmiotów zdawalnośc zaledwie 10 % w pierwszym terminie. Dziekanat nic z tym nie robi. Plan jest do dupy. Sale ćwiczeniowe są w podstawóce gdzie nawet ławek nie ma tylko są krzesła same bez niczego. Ogólnie nie ma tam warunków do nauki, a płacić trzeba. A dobre opinie są głównie pisane przez administrację szkolną i ich informatyków. Zajęcia w suterenie w piwnicy czy na świetlicy w szkole podstawojej zaraz obok budynku WSFiZ to jest jakaś paranoja. Jak mamy się tam uczyć. Żadnego kierunku tam bym nie polecił nikomu. A jak chcesz coś z uczelni to odsyłają Cb do dziekanatu oni do BSS co z kolei do dziekana a on spowrotem do dziekanatu. A rektorkę ciężko zastać. Pisząc skargi żadna albo nie została rozpatrzona pozytywnie albo po prostu od razu wyrzucają a dziekan i rektor nic o tym nie wiedzą.
    31.07.2013
  • menka

    Hej jestem zainteresowana studiowaniem na tej uczelni finansów i rachunkowości czy ktoś z was wybiera się na ten kierunek bądź studiuje tam? Chciałabym wiedzieć w jakich terminach odbywają się tam zajęcia zaoczne? Pozdrawiam :) i proszę o odpowiedź
    23.07.2013
  • dinka

    witam ja chcialabym zaczac zarzadzanie mozecie polecic??
    19.07.2013
  • Pato

    hej! Też jestem zainteresowana studiowaniem na tej uczelni psychologii ale jak czytam wasze opinie to powoli mi sie odechciewa:/ Mam pytanie do kogoś kto studiuje juz tam psychologie zaocznie czy zajecia w piatki odbywaja sie czesto?? Pozdrawiam :*
    19.07.2013
  • Pato

    hej! Też jestem zainteresowana studiowaniem na tej uczelni psychologii ale jak czytam wasze opinie to powoli mi sie odechciewa:/ Mam pytanie do kogoś kto studiuje juz tam psychologie zaocznie czy zajecia w piatki odbywaja sie czesto?? Pozdrawiam :*
    19.07.2013
  • Pato

    hej! Też jestem zainteresowana studiowaniem na tej uczelni psychologii ale jak czytam wasze opinie to powoli mi sie odechciewa:/ Mam pytanie do kogoś kto studiuje juz tam psychologie zaocznie czy zajecia w piatki odbywaja sie czesto?? Pozdrawiam :*
    19.07.2013
  • Pato

    hej! Też jestem zainteresowana studiowaniem na tej uczelni psychologii ale jak czytam wasze opinie to powoli mi sie odechciewa:/ Mam pytanie do kogoś kto studiuje juz tam psychologie zaocznie czy zajecia w piatki odbywaja sie czesto?? Pozdrawiam :*
    19.07.2013
  • XXXXXX

    Hej. Chciałabym w tym roku podjąc studia zaocznie na kierunku finanse i rachunkowosć. Moze mi ktos powiedziec czy ciekawy kierunek, jak wykładowcy, w jakich dniach odbywaja sie zajecia (sobota, niedziela) ?
    27.06.2013
  • SS

    Hej, ja studiuje psychologie jestem na drugim roku. Uczelnia jest bardzo dobra, jest wielu wykladowcow ktorzy ciekawie prowadza zajecia, poziom jest na prawde wysoki. a o administracji jak ktos pisal.. hm to chyba na kazdej Uczelni tak jest :) Nawet na UW!
    25.06.2013
  • baklakast

    Co mogę ppowiedizeć? Dożywotni props! Stuiduje tam i sie rozwijam, a to chyba najważniejsze c'nie? Mam ambicje i czuję że są one zaspokajane wiedzą i zajeciami dodatkowymi. Polecam!
    09.06.2013
  • freska

    Hej ! Pytanie z innej beczki :) Czy ma ktoś materiały z tego roku z Bezpieczeństwa Publicznego u prof. Antczak? Muszę to zaliczyć jako różnicę programową a nie mam materiałów jeśli ktoś ma coś proszę o przesłanie na adres poczta.85@interia.eu Z góry wielkie dzięki!
    09.06.2013
  • Samarkanda

    Studiuję finanse i rachunkowość na WSFIZ i jestem niesamowicie zadowolna :) IMO uczelnia ma same plusy - lokalizacja, wykładwocy (niektórzy bardzo znani - Lew-Starowicz, Czapiński) i bardzo fajni koledzy z kierunku. Polecam!
    02.06.2013
  • Forum

    Grow Up Start Up Międzynarodowe Forum Przedsiębiorców, podczas którego można nie tylko poszerzyć swoją wiedzę z dziedziny szeroko pojętego marketingu i technologicznych innnowacji biznesowych, ale też nawiązać nowe kontakty. Oprócz prelekcji gwiazd i gości forum, w programie są liczne panele dyskusyjne oraz czas przewidziany na networking. Warto też zwrócić uwagę na nieograniczony dostęp do materiałów i filmów online po kongresie oraz atrakcje muzyczne, dla rozluźnienia atmosfery. Wybrani prelegenci • Morten Lund – aktywny inwestor start-upowy, współtwórca suksesu Skype'a • Marco Kozlowski – multimilioner, twórca Wealth: The Formula – po raz pierwszy w Polsce • Bob Dorf – autor "The startup owner manual" – po raz pierwszy w Polsce • Łukasz Misiukanis - prezes Socializera - jednej z najlepszych agencji interaktywnych w Polsce • I wielu innych www.growupstartup.com
    27.05.2013
  • Kosti

    @Sylwiaaaa Jestem właśnie na pierwszym roku. Uczelnia ogólnie ma bardzo duży plus i bardzo duży minus. Plus: ba ma naprawdę dobrą kadrę, która chce przekazać nam swoją wiedzie. Minus: bo administracja to piekło, jest kilka babek odpowiedzialnych za wszystko ale przez to jest jak w przysłowiu " gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść", trudno jest cokolwiek przez to załatwić, a czasem się dowiedzieć - zwłaszcza na początku studiów tam. Co semestr dostajemy plan zajęć na ostatnią chwile i po danym terminie na kiedy mieli nam go wystawić. Jeśli zdecydujesz się że sobie poradzisz z taką administracją (a jeśli się ma cierpliwości odpowiednio to się da bo jednak ludzie i do 5 roku wytrzymują), to dostajesz naprawdę dobrą kadrę dydaktyczną, szanującą studenta(odjąć administracje). Oraz gdy chodzi o psychologie, jako praktycznie jedyni w kraju uczą dwutorowo, na sposób klasyczny i amerykański. Czyli oprócz tego co się większość kojarzy z psychologią będziesz również uczyć się genetyki i głownie neurologi.
    04.04.2013
  • Sylwiaaaa

    Witam ;) Jestem tegoroczną maturzystką i jestem zainteresowana kierunkiem Psychologia na tej uczelni chciałabym się czegoś dowiedzieć na temat studiów na tym właśnie kierunku ? No i ogólnie jak się wam tam studiuje Czekam na jakieś odpowiedzi ;)
    30.03.2013
  • Becia

    Witam serdecznie, chciałabym uzyskać kilka informacji o tej szkole, a dokładnie o kierunku rachunkowość menadżerska(studia magisterskie), czy ktoś mógłby napisać jak jest na tym kierunku, jacy wykładowcy i czy jest ciężko zaliczać egzaminy??
    22.02.2013
  • cziken

    Witam, Jak najbardziej NIE polecam tej szkoły. Banda złodziei i wyzyskiwaczy pieniędzy od ludzi. Zapisując się na studia wczytajcie się dokładnie w „umowę o warunkach odpłatności za studia” a dowiecie się, że kończąc tę szkołę będziecie musieli zapłacić dodatkowo około tysiąc złotych. 100zł za kartę obiegową to nic przy 600zł za tzw. „gromadzenie i sprawdzanie dokumentacji(…) oraz archiwizację dokumentacji przez 50lat” płatne przy zakończeniu studiów bądź skreśleniu z listy studentów. Ja akurat zrezygnowałam z jakże „prestiżowej” szkoły i muszę dodatkowo zapłacić za: 20 zł za list POLECONY, który szedł do mnie przez tydzień. Swoją drogą za kuriera taniej bym zapłaciła niż za ten idiotyczny list „polecony” Oczywiście na decyzję wielmożnego Dziekana należy czekać miesiąc i przez ten czas opłacać studia, mimo tego że się na nie uczęszcza. Dodatkowo 400zł tzw. dopłata do wpisowego, bo zapisując się płaciłam 100zł wpisowe a nie 500zł. Oraz 276zł tzw. „uzupełnienie otrzymanego rabatu” to tak jak bym kupiła spodnie na przecenie, a oddając je musiała dopłacić ten rabat który dostałam, śmieszne. Dodatkowo w tzw. Informacji o płatnościach zostałam poinformowana, iż jestem zadłużona, a wydawało mi się, że dłużnikiem to się jest wtedy gdy się od kogoś pieniądze pożycza, no cóż ja ich nie pożyczyłam a za rezygnacje ze studiów muszę zapłacić prawie 2tysiące. To nie jest szkoła nastawiona na naukę i dobro studentów, tylko na zwykłe zdzieranie pieniedzy z ludzi. pozdrawiam
    19.02.2013
  • luizka

    każdemu czasem cierpliwość siada, tak jak i paniom w dziekanacie. najwazniejsza jest chyba jednak kadra, która jest naprawdę profesjonalna. na przykład prof. Lew-Starowicz, pewnie każdy zna go z telewizji, a na uczelni jest opiekunem psychoterapii i terapii seksualnej. jak ktoś chce to się może dużo nauczyć.
    18.01.2013
  • gruu

    kobiety z obsługi administracyjnej studenta DO WYMIANY, to taka dobra rada, jeśli zalezy Wam na opinii... one po prostu się nie nadają do kontaktu z ludźmi.
    03.12.2012
  • izzz

    Ja osobiście polecam tę szkołę. Jeśli ktoś chce, to może się tam wiele nauczyć. Co do kosztów studiowania, to myślę, że są one porównywalne (lub nawet niższe) do innych warszawskich uczelni. Jestem bardzo zadowolona z czasu, który spędziłam w WSFiZ.
    07.11.2012
  • Aniaaa

    ja także odrazdzam tą uczelnię ...studiowałam 2 lata.. rektorzy robią problemy z egzaminami oraz wpisami do indexu. A uczelnia zdziera kasę... złodzieje !!! za egzaminy płaci się po 2 razy , jeśli nie byłeś na egzaminie podstawowym i tak musisz zapłacić A na koniec w przupadku egzaminu dyplomowego płacicie 800 zł za egzaminy 100 za kartę obiegową , 60 zł za dyplom i jeszcze po 150 zł za miesiąc w przypadku gdzy praca nie jest złożona w terminie ( w moim przypadku było to brak wpisu u prof Oleksyna z którym nie było kontaktu!!) Także zastanówcie się ze cztery razy ... czy warto tracić nerwy gdyż w Biurze Spraw Studenckich rozkładają rękę ... tzn wyjeba....
    19.10.2012
  • rozżalona

    Absolutnie NIE POLECAM tej szkoły. Rozczarowałam się niemiłosiernie. Jako studentka zaoczna pracuję, jak większość studentów zaocznych, i niestety zdarzyła mi się taka sytuacja, uniemożliwiająca mi napisanie i obronę pracy mgr. Wróciłam do szkoły po 2 latach, chcąc kontynuować naukę. Po opłaceniu pełnego czesnego (mimo, iż nie byłam na żadnych zajęciach, oprócz kilu różnic), różnic programowych, kart poprawkowych i opłacie za możliwość złożenia pracy dyplomowej po terminie okazało się, że przez brak dokładnej informacji, dotyczącej egzaminu z języka angielskiego muszę powtarzać rok. Oczywiście płacąc w pełnym wymiarze - ponownie. A ponieważ już mnie na to nie stać - ani finansowo, ani psychicznie, rezygnuję. Piszę to wszystko jako przestrogę dla tych, którzy zastanawiają się nad wyborem tej szkoły. czy będzie Was stać na skończenie jej terminowo. Czy podołacie wiecznym kolejkom do dziekanatu po jakąkolwiek informację. Czy wytrzymacie wszechobecną dezinformację. Jeśli tak, życzę powodzenia.
    17.10.2012
  • gośka77

    Wykładowcy jak wszędzie zależy na kogo trafisz, nauki trochę jest ale nie tak znowu strasznie. ogólnie co do przepływu informacji dziekanat itp to totalne dno. nikt nic nie wie
    06.08.2012
  • Kasia O.

    Polecam kierunki politologii i psychologii tutaj. Dużo specjalności do wyboru, bardzo interesujący program nauczania. Pracownicy w większości sympatyczni, wykładowcy także. Ciekawe koła naukowe, czego brak na wielu uczelniach. Ciekawa działalność poza samą nauką.
    02.08.2012
  • michał88

    moim zdaniem WSFiZ ostatnio trochę sie popsuło, dużo mniej zajec typowo sportowych na rzecz teorii – zupełnie niepotrzebnie ;(
    01.08.2012
  • bartek

    Wykładowcy bardzo przyjaźni, pomocni i kompetentni, zawsze gotowi pomoc studentowi. Większość uprzejma, mila i cierpliwa, tworzą wspaniała atmosferę na uczelni
    01.08.2012
  • studentka

    Obecnie jestem na politologii ze specjalnością komunikacja społeczna i Public Relations. Bardzo ciekawy materiał! Polecam naukę na tym kierunku. Szkoła ma bardzo dobry przekaz, niskie czesne i ogólnie super.
    01.08.2012
  • Wiki

    Polecam studia tutaj! Ciekawi ludzie, dobrzy nauczyciele, a jeśli chodzi o czesne z tego co obserwuję mają coraz atrakcyjniejsze:] poza tym duży wybór kierunków, co nie wszędzie można znaleźć
    01.08.2012
  • polita

    nie wiem kto tutaj tak zachwala tą uczelnie. według mnie to naprawdę średnia sprawa. Pracownicy nie umieją języków obcych, a przeciez szkoły mają różnych studentów, pomijając wymiany. cena jest absolutnie wygórowana w porównaniu z jakością kształcenia. totalnie odradzam
    16.07.2012
  • stypa

    marzena, a co rozumiesz przez "łatwo dostać stypendium do czesnego"? tzn jaki może być maksymalny dochód? od czego to zależy w ogóle? od wyników w nauce też?
    07.07.2012
  • Marzena

    Studiuję obecnie na 3 roku na kierunku finanse i rachunkowość- jestem bardzo zadowolona. Bardzo dobra kadra dydaktyczna, zajęcia też są interesujące zarówno z zarządzania przedsiębiorstwem jak i księgowości- dużo rzeczy przydatnych. Łatwo można dostać dofinansowanie do czesnego lub stypendium. Ogólnie uczelnia godna polecenia.
    24.05.2012
  • Aśka

    Kadra jest wyśmienita, sami najlepsi profesorowie i doktorzy. Poza paniami w dziekanacie [jak zawsze] można narzekać tylko i wyłącznie jeszcze na angielski, który jest koszmarny. Nie dość, że sposób kształcenia go i wykładania pozostawia wiele do życzenia [nauka zdań z podręcznika, tak by było słowo w słowo? przesada] podobnie jak dotrzymywania umów ustnych przez lektorów [to co obowiązuje na początku semestru nie obowiązuje już na jego koniecznie - albo przynajmniej lektorzy \"nie pamiętają\"] to wszystko pozostałe jest okay. Btw. jest to ocena o psychologii :)
    02.03.2012
  • gdzie na administracje?

    Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
    15.02.2012
  • lenka

    WSFiZ jest zdecydowanie godna polecenia. Jestem już absolwentką tej szkoły, ale cieszę się, że kilka lat temu właśnie ją wybrałam. Fakt, niektóre rzeczy mogą irytować, ale jeśli chodzi o kadrę i program nauczania to jestem absolutnie zadowolona.
    04.06.2011
  • madzia23

    Jestem bardzo zadowolona z WSFiZ. Za rok kończę studia (psychologię) i poważnie zastanawiam się nad pozostaniem w murach tej uczelni i skorzystaniu z jej oferty studiów podyplomowych !Poza niektórymi paniami w dziekanacie naprawdę nie mam na co narzekać:)
    04.06.2011
  • monika

    Polecam WSFiZ. Profesjonalna kadra, duża możliwość wyboru kierunków (także tych podyplomowych), specjalności! Zadowalający system stypendialny. Istnieją koła naukowe, sekcje sportowe. Uczelnie często gości znane osoby (np.ze świata polityki).
    04.06.2011
  • Dziunia

    ja tam jestem zadowolona, studiuje ukochana psychologie, zajecia spelniaja moje oczekiwania, zaplecze uczelni jest przyzwoite (za wyjatkiem tego, ze raz strulam sie w barze), mieszkam sobie w LuckiejCity, lubie profesorow, lubie czytac i byc dobrze przygotowana (taaaak - stypendium naukowe sie marzy), babeczki z bibliotece przymykaja oko, gdy przetrzymuje ksiazki, zyc nie umierac kochani
    01.06.2011