Opinie o Uczelni Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu (UTH Radom)

Komentarze (126)

  • xzy

    "karol Proszę o opinie na temat informatyki zaocznej" Jeżeli chcesz być bezrobotny to jak najbardziej polecam. Niczego się nie nauczysz, a wymagać będą od ciebie totalnych bzdur, które w nigdy ci się nie przydadzą. Wyposażenie pracowni inf. jest tragiczne, zdecydowana większość komputerów jest niesprawna. Co do kadry dydaktycznej to uznałbym, że góra 3-4 osób ma jakąkolwiek wiedzę (podstawową ale zawsze coś), reszta w ogóle nie powinna wykładać czegokolwiek, gdyż albo nic nie potrafią albo przekazują informacje nieaktualne lub totalnie nieprawdziwe.
    25.09.2017
  • Filologia germańska - niemiecki w biznesie

    Czy ktoś mógłby udzielić informacji na ten temat? Interesuje mnie szczególnie taka specjalizacja :-).
    23.09.2017
  • Filologia angielska

    Powstały już jakieś grupy na fb na rok 2017/2018? Szczególnie interesuje mnie filologia angielska :)
    17.09.2017
  • karol

    Proszę o opinie na temat informatyki zaocznej
    06.09.2017
  • Zagubiona

    Jak wygląda filologia angielska? Cisna bardzo?
    05.09.2017
  • Student

    Dostać się łatwo. Trudniej utrzymać. Radom słynie z dużego odsiewu. To prawda. Lepsza jest faktycznie politechnika w Kielcach lub w Warszawie. W Radomiu zafundują Tobie tylko BIG STRES
    18.07.2017
  • nicky

    Hej! Czy ktoś jest stanie wypowiedzieć się na temat: czy wiele osób jest odrzucanych? Innymi słowy: czy dostaje się każdy/prawie każdy? Dzięki za odpowiedzi.
    10.07.2017
  • pawelo

    Zasadniczo zgadzam się z przedmówcami. Akurat jak ja się zapisywałem, było więcej miejsc niż kandydatów ,więc było łatwo. Ale schody się zaczęły na pierwszym roku. Nie polecam tej uczelni. Cisną niemożliwie ,obcinają na egzaminach i wywalają po kilkanaście osób co semestr z każdego kierunku. Proponuję Ci raczej ASP, albo politechnikę w Warszawie. Uwierz mi, jest spokojniej i łatwiej niż w tym burdelu.
    06.07.2017
  • Artyk

    Wie ktos jak wyglada rozmowa rekrutacyjna na studia graficzne? O co pytaja?
    03.07.2017
  • Absolwent nie z Radomia

    Nie polecam Radomia. Cisną nawet na zaocznych. Projekty po 150 razy poprawiasz i ciągle im coś nie pasi. Zero pomocy, więc musisz się gimnastykować jak byś profesurę robił. Po roku przeniosłem się do Kielc i luzik. W Radomiu ledwo tróje, a w TK studia skończyłem na piąteczkach bez specjalnego wysiłku. W Radomiu gnębią studentów. Nie polecam.
    29.06.2017
  • Mierny i bierny

    Czy łatwo jest na UTH w sensie czy można przeczołgać się i zrobić magistra bez wysiłku i nauki. Krążą takie opinie, więc chciałbym je zweryfikować. Jest kilka nawet państwowych uczelni, gdzie na kierunkach technicznych ludzie nieznający tabliczki mnożenia robią doktoraty. Do Radomia mam bliżej, więc kusi, ale z drugiej strony płacić i zostać po roku wypier... to kiepska perspektywa.
    24.06.2017
  • katan

    Dorkar : ale w ofercie nie ma położnictwa, czy gdzie je znalazłeś?
    15.06.2017
  • Xsxsx

    Grafika lub architektura wnetrz - studiowal ktos? Ciezko sie dostac? Polecacie?
    30.05.2017
  • paula

    Polecacie ekonomię ?
    15.05.2017
  • maturzystka1

    Chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat pielęgniarstwa dziennego? Polecacie? Warto? Jak wykładowcy, zajęcia? Jakieś opinie?
    09.05.2017
  • xxx

    Co sądzicie o agrochemii? Studiował ktoś?
    05.05.2017
  • deni

    chciałem się zapytać jak jest ze studiami magisterskimi na UTH w Radomiu kierunek logistyka po licencjacie z bezpieczeństwa wewnętrznego w WSH w radomiu
    26.04.2017
  • Dorkar

    Wybieram się na medycynę, położnictwo lub kosmetologię? Ktoś również? Chciałabym przeczytać jakieś opinie na temat dwóch ostatnich kierunków, będę wdzięczna.
    25.04.2017
  • Kasia

    Czy wybiera się ktoś może na filologię polską w roku 2017/2018 ?
    25.04.2017
  • Majka

    Polecam Administracja, a w szczególności specjalność Administracja rządowa i samorządowa
    24.04.2017
  • Medycyna

    Wybiera się ktoś na medycynę ?
    13.04.2017
  • Mateusz

    Polecam prawo, kierunek na poziomie, dużo zajęć warsztatowych, możliwość wyboru przedmiotów specjalnościowych, kadra bardzo dobra, dużo dobrych nazwisk wykładowców - zainteresowanie studentem, spora selekcja na studiach. W Radomiu też da się studiować. Polecam.
    13.04.2017
  • Ekonomistka

    Ekonomia - nie polecam
    30.01.2017
  • 556

    Witam, czy ktoś mógłby podzielić się ze mną opinia na temat kierunku pielęgniarstwo? czy warto obrać ten kierunek i jak z poziomem nauczania?
    11.12.2016
  • Af

    Brak możliwości nauki języka obcego jaki wybrało się w pierwszej kolejności ponieważ dopiero na wykładach udostępniana jest informacja jakiego języka będziesz się uczyć od 0 bo nie ma podziału na grupy podstawowe i zaawansowane. Poza tym zaniedbana uczelnia, brak zorganizowania.
    24.10.2016
  • judzia

    jeśli ktoś z góry zakłąda że będzie studiował w Radomiu, to wg mnie jest najlepszy wybór. Niezależnie od tego, jaki wybierze kierunek. Po prostu renoma szkoły publicznej, więej znaczy niz jakakolwiek prywatna. Nawet jesli tam moga być fajniejsze klimaty.
    24.10.2016
  • alalababa

    Mozecie cos powiedziec o kierunku pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna zaocznie. Ciezko czy lekko ;) ? Bardzo cisną ?
    21.10.2016
  • podyplomowe z pedagogiki

    Kto robił studia podyplomowe pedagogiczne na UTH w Radomiu i może wypowiedzeć się na temat poziomu.
    21.10.2016
  • julrek

    czy studiuję ktoś może na uniwerytecie w radomiu administracje dziennie?
    04.10.2016
  • Karola

    Jest tu ktoś kto idzie na matematykę w trybie dziennym? ;)
    20.09.2016
  • Danielo

    Planuje zaczac studiowac mechanike i budowe maszyn na tej uczelni zaocznie. Ktos moze cos podpowiedziec jakie perspektywy i czy warto w ogole?
    10.09.2016
  • Agus

    Planuję isc na pedagogikę zaocznie ktoś się wyb UJ imiera jak tam coś macie na ten temat😉
    03.08.2016
  • misiek94

    Pytanko, studiował ktoś informatyke zaocznie? Dojezdzalbym z Siedlec to nie problem, Warszafka troche mnie odstrasza a u nas juz chyba po terminach, ktos cos? Opinie?
    18.07.2016
  • asd

    Studia w radomiu maja sens, ale tylko na mechaniczny. Jest wiele firm, ktore przychodza na mechanczny i prosza się o studenta do pracy. łatwo wyjechać na erasmusa. Wystarczy znać angielski i rok można studiować w innym kraju. Mam kumpli co poszli na warszawska i wcale nie maja lepszych perspektyw. Jak ktos chce sie uczyc to wszedzie moze.
    17.07.2016
  • Madzia

    Fizjoterapii nie polecam na tej uczelni
    26.06.2016
  • taka wysoka ocena?

    czy dobrze widzą moje piękne oczy, że UTH w Radomiu ma 6,59 punktów??? toż to niemal tyle, co najstarsze, nejlepsze uniwerki w Polsce!!! aż mnie zatkało i nie dowierzam. Mnie logistyka interesuje, więć jakby ktoś/coś o tym kierunku skrobnął byłbym wielce dźwięczny :-)
    13.06.2016
  • Lola

    Cześć. Planuję wybrać się na fizjoterapię. Może ktoś się ze mną podzielić opinią na temat tego kierunku i napisać czy warto iść do tej szkoły???
    27.05.2016
  • Iloś

    Pan trex15 zapomniał jeszcze pochwalić się doktoratem zrobionym na UMCS. UTH powinno wypłacać premie za pozytywne opinie wystawiane na forach przez zatrudnionych adiunktów. Muszę przyznać, że bardzo sprawnie reaguje Pan na negatywne komentarze prawdziwych studentów i z przyjemnością śledzę Pana posty. Pozdrawiam!
    16.03.2016
  • trex15

    Do kaska69 - droga koleżanka ma chyba problemy z rozumieniem tekstu czytanego, tłumaczę od kilku dobrych lat ustnie w innym języku niż niemiecki, a pracodawca patrzy najpierw na doświadczenie, w dalszej kolejności na dyplomy, certyfikaty itp. , sam rekrutowałem tłumaczy do pracy :-), a tłumaczem nie jest się od "wszystkiego" (takich jest pełno) , jakby to miało wynikać z ogólnego dyplomu studiów, tylko w wąskiej dziedzinie rynku pracy, zdecydowałem się na germanistykę UTH , bo chciałbym poszerzyć swoje kwalifikacje i wykorzystać je w obecnej pracy :-), gdyż otwieramy się na rynek niemiecki :-) Pozdrawiam i miłego dnia życzę :-) PS. ma dworzec pkp znaczenie, bo stałe przemieszczenie się w pracy tłumacza MA ZNACZENIE :-). Sukcesów obecnym studentom a przyszłym tłumaczom na rynku pracy - w Radomiu i nie tylko :-)!
    15.03.2016
  • kaska69

    trex15 teraz to poleciałeś grubo :D !!! dorabiasz jako tłumacz a dopiero co zacząłeś studia :D ( ZEBY PRACOWAC JAKO TŁUMACZ TO TRZEBA MIEC ODPOWIEDNIE KWALIFIKACJE POPARTE ODPOWIEDNIM DOKUMENTEM UCZELNI WYŻSZEJ) hehehhehee aaa i właśnie xD skąd doświadczenie ? - może powiesz że jako nauczyciel xDD? -jesli jestes nauczycielem to po co studia :D ??hahha i jeszcze licencjat nie siej siary xD co do warszawy - to w warszawie nie zarobisz wiecej jako tłumacz niz w Radomiu ? XD :D chyba oko warszawy nie widziało ... i co ma do tego dworzec siema !
    14.03.2016
  • dagak

    hej, czy wiecie coś na temat architektury wnętrz? jak duże trzeba mieć doświadczenie i zdolności aby spokojnie dotrwać do ostatniego semestru? proszę o pomoc !
    14.03.2016
  • dagak

    hej, czy wiecie coś na temat architektury wnętrz? jak duże trzeba mieć doświadczenie i zdolności aby spokojnie dotrwać do ostatniego semestru? proszę o pomoc !
    14.03.2016
  • trex15

    Nie zgadzam się z kaska69 i iloś. Ja też wybrałem germanistykę na UTH w Radomiu jako drugi kierunek i jestem bardzo zadowolony! Dorabiam jako tłumacz, pracodawcy nie patrzą na dyplomy, tylko na doświadczenie i to, co jesteś w stanie z siebie dać! Zatem nie ważne czy UTH czy UW czy jakakolwiek inna uczelnia! Do Düsseldorfu wybieram się również w ramach zagranicznej wymiany studentów, bo tam nigdy nie byłem. Na Warszawę mnie nie stać, a Radom jest przyjaznym miejscem do studiowania, dobre połączenia do każdego większego miasta i nowy, fajny dworzec PKP. Pozdro!
    14.03.2016
  • Iloś

    Zgadzam się z kaska69. Na innych uczelniach studenci muszą osiągnąć odpowiednio wysoki poziom albo „do widzenia”, bez stwierdzenia „jeśli ktoś się chce uczyć solidnie”. Tak buduje się renomę uczelni. A tutaj absolwent dostaje dyplom teoretycznie takiej samej wartości jak dyplom renomowanej uczelni, a potem dziwi się, dlaczego nie może znaleźć pracy, bo żyje w przeświadczeniu, że tak jak na UTH jest wszędzie. A co do programów wymian studenckich, to inne uczelnie oferują wiele różnych ciekawych ofert wyjazdu (nie tylko Düsseldorf). Maturzyści! Filologia germańska tak! Tylko nie w tym miejscu. Wybierzcie lepiej uczelnie, która zagwarantuje wam dobry start, a przy okazji może też miasto, które tętni studenckim życiem :). Jeśli wolicie filologię germańską na UTH to potem nie płaczcie, że nie ostrzegaliśmy.
    13.03.2016
  • kaska69

    a ja się nie zgodzę, bo jak uczelnia wymaga dużo to człowiek chce na te wymagania zapracować. Kiedy się chodzi do szkoły która nie wymaga to po co się uczyć ?Poza tym to jest niby Uniwersyet a tu widać jaki , tez o tej germanistyce słyszałam trochę , ja jestem po ADMINISTRACJI i tez nie polecam !!! :)
    13.03.2016
  • gość12

    Ja studiuję w tym roku na kierunku Filologia Germańska na Wydziale Filologiczno-Pedagogicznym ( tutaj macie stronkę Wydziału - www.wfp.uniwersytetradom.pl ) - świetny i wymagający kierunek, wymiana zagraniczna z Uniwersytetem Heinricha Heinego (HHU) Düsseldorf w ramach programu Erasmus+, na którą się wybieram dzięki wysokiej średniej ocen, jeśli ktoś się chce uczyć solidnie, to wypracuje i osiągnie oczekiwany przez siebie poziom języka obcego. Ponadto istnieje Koło Naukowe Germanistów, które organizuje spotkania z rodowitymi Niemcami i innymi gośćmi plus ciekawa specjalizacja tłumaczeniowa, na którą się wybieram! Polecam studia na kierunku Filologia Germańska - zwłaszcza jako drugi kierunek! Siema!
    12.03.2016
  • pasia10

    kochani studenci, jestem osobą , która 2 lata temu skończyła na uth GERMANISTYKĘ . Zdecydowanie nie polecam !!!!!!!! poziom tej uczelni jest totalnie żenujący jeśli chodzi o języki i niech mi nikt nie mówi że nie ... każdy kto tam studiował wie jaka jest prawda.. po LO potrafiłam mówić w jeżyku niemieckim a UtH i jej wymagania sprawiły, że chodząc teraz na UW mam zaległości kosmiczne ! nacisk na gramatykę i mówienie był znikomy ... zajęcia non stop się nie odbywały.. powiem krótko : chcesz się czegoś nauczyć - wybierz każdą inną uczelnię , TYLKO NIE UTH... , jeśli chcesz przez 3 lata balować i mieć lajt +cofnąć się w rozwoju to zdecydowanie polecam .
    09.03.2016
  • Anna

    Witam. Chciałabym nawiązać kontakt z kimś z pierwszego roku studiów niestacjonarnych Architektura Wnętrz w Radomiu.Bardzo bardzo bardzo proszę o jakiś kontakt.
    09.01.2016
  • kamila

    mam ten sam problem, widzę tylko 3 zakładki, ale średnio mnie interesuje plan sytuacyjny budynków czy cele strategiczne uczelni...
    02.01.2016
  • 897

    czy tylko ja mam problem z odnalezieniem kierunków studiów oraz specjalności w tej uczelni??? mają fatalną stronę..
    26.10.2015
  • Madzia

    A czy na fizjoterapii zaocznie odbywają się zajęcia na basenie ? I jakie mniej więcej są zajęcia, przedmioty i czy jest ciężko?
    25.09.2015
  • drobna

    no chyba najlepszy wybór tutaj na naszym radomskim podwórku, chyba że ktos chce lubi i stać go na Wawę
    25.09.2015
  • Marysia - FILOLOGIA GERMAŃSKA UTH Radom

    FILOLOGIA GERMAŃSKA - doskonała oferta studiów - jedyna taka w Radomiu na uczelni PUBLICZNEJ - blisko i wszystkie specjalności https://www.facebook.com/wfputh/videos/1687593661469590/?__mref=message_bubble - ciekawy film o filologii germańskiej na Facebooku WF-P! Warto wybrać jako drugi kierunek! Polecam te studia:-)
    24.09.2015
  • ona

    Wykładowcy na fizjoterapii jak najbardziej przyjaźni, otwarci na studentów. Kierunek praktyczny, przygotowuje do późniejszej pracy w zawodzie.
    28.08.2015
  • fizjo

    Czy ktoś mi może powiedzieć czy na uth fizjoterapia jest ciężka ? czy wykładowcy są przyjaźni studentom ? :)
    27.08.2015
  • kuluk

    a czy to prawda ze przyjmują tam każdego ?
    27.08.2015
  • syl

    jest podobno rekrutacja uzupełniająca i trwa do 15 września :)
    26.08.2015
  • lopezzz

    cześć , może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie. Czy jest jeszcze możliwość zapisania sie na studia dzienne na uth ? czy ktoś tak późno sie zapisywał ? proszę jak najszybszą odpowiedź :)
    21.08.2015
  • lola

    Hej. kto w tym roku wybiera się na ekonomię na uth?
    13.08.2015
  • kaja

    Wydaje mi się, ze porównywanie uniwersytetu (jakiegokolwiek) do podrzędnych szkółek prywatnych nie jest tu na miejscu...
    08.08.2015
  • booso

    Szukamy asystenta projektanta ubioru, zapraszamy do kontaktu, info@booso.pl Radom
    04.08.2015
  • AAAANJA

    UTH BOG WIE CO... 15 KIERUNKÓW PORAŻKA... NIEKTÓRE PRYWATNE W RADOMIU MAJĄ TYLE SAMO HIHI
    27.07.2015
  • milka

    Hej:) może mi ktoś powiedzieć coś o architekturze wnętrz, czy warto wybrać ten kierunek? Chodzi mi o studia niestacjonarne i czy trzeba przechodzić jakis egzamin?
    16.07.2015
  • rita

    hej, może mi ktoś powiedzieć, jak wygląda elekrotechnika na UTH w Radomiu, chodzi mi o studia niestacjonarne. Czy ciężko jest z matmą i czy idzie się tam jakoś dogadać z wykłądowcami??
    13.07.2015
  • Martin

    Co sądzicie o kierunku wzornictwo, jaki jest tutaj poziom ?
    11.07.2015
  • ania

    Co sadzicie o tej szkole?
    09.07.2015
  • ggg

    gg
    09.07.2015
  • adrian

    teraz czas na logistyków. To zawód bardzo uniwersalny. W każdej firmie jest potrzebny i będzie ktoś od zaopatrzenia, magazynowania, produkcji, dystrybucji, transportu itp. Ja wybrałem kierunek LOGISTYKA na Uniwersytecie w Radomiu.
    25.06.2015
  • kasia

    Filologia germańska - specjalność translatorska- tłumacz. Studiuję tam i jest super! Świetni i zawsze dostępni wykładowcy - Koła Naukowe i spotkania z gośćmi z zewnątrz! Ciekawy projekty i stypendia zagraniczne! Polecam gorąco! Teraz drugi kierunek jest za darmo - warto studiować Germanistykę na UTH w Radomiu. Pozdrawiam kolegów i koleżanki studentów!.
    17.01.2015
  • mo.sa

    Mozecie powiedziec mi absolwenci kierunku anglistyka czy znalezliscie prace po tym kierunku i czy jest po tym praca w radomiu ?
    03.12.2014
  • http://wywiadowcapl.blog.pl/

    Uczelnia na poziomie minimum. Nikt nic nie wie. Szkoła na uczniach chce tylko zarobić i coraz to nowe opłaty wprowadza. A jak już zniesie opłaty to mówi, że to rektor z dobrego serduszka zrobił. W 2014 roku osoby, które zapisały się na studia II stopnia z innego kierunku na trzecim zjeździe zostały poinformowane, że do zapłaty mają od każdego wyrównawczego przedmiotu po 300 zł. Dziekanat nie sprawdził wcześniej z suplementem dyplomu jakie przedmioty osoby miały i każdemu wmówił, że do zaliczenia ma aż 5 przedmiotów, więc do zapłaty aż 1500 zł. Zbywanie studentów jest na poziomie dziennym Organizowanie studentom studiów zaocznych, zajęć na tygodniu bądź po 3 godziny zajęć w sobotę i niedzielę - głupota. Ogólnie odradzam każdej osobie, podjęcia nauki w tej szkole.
    26.11.2014
  • gosiek

    Co sadzicie o pielegniarstwie na UTH? czy jest to dobra uczelnia? wiem ze lepiej w Warszawie albo Krakowie i nie intersuja mnie odpowiedzi typu lepiej w Warszawie na wum albo w Krakowie na uj bo ja to wiem . Chce usłyszeć cos o UTH.
    21.11.2014
  • dianek

    elo elo zipero ;) ja skończyłam 3 lata temu Wszechnice Polską, kierunek - finanse i rachunkowość wykładany na wysokim poziomie co prawda, polecam bo naprawdę jest bardzo wiele fajnych opcji jeśli chodzi o znalezienie dobrego stanowiska pracy
    03.11.2014
  • stdn

    Planuje pójść na studia niestacjonarne na kierunek elektrotechnikę. Mam pytanie czy trudno jest zaliczyć sesje ? Ogólnie jaki jest poziom nauczania na studiach niestacjonarnych?
    30.09.2014
  • dariusz

    ja skończyłem transport 4 lata temu i uważam, że był to bardzo dobry wybór jesli chodzi o ten kierunek studiów, obecnie pracuję w bardzo dużym przedsiębiorstwie spedycyjnym i całkiem nieźle zarabiam
    22.09.2014
  • rks123

    Siemanko. Mozecie powiedziec mi absolwenci kierunku Transport czy znalezliscie prace po tym kierunku i czy jest po tym praca w Rdm?
    18.09.2014
  • studentka

    hej. Kto dostał sie na studia stacjonarne kierunek fizjoterapia?
    12.09.2014
  • LALKA

    Siemanko. Kto dostał sie na studia stacjonarne kierunek filologia polska?
    14.08.2014
  • matma

    czy ktos sie wybiera na studia 2 stopnia na matme w tym roku?
    02.07.2014
  • elaaa

    czy może się ktoś wypowiedzieć kto studiował matematyke II stopnia? jaki poziom?
    26.06.2014
  • mateooo

    Również jestem ciekaw jak sie ma sytuacja na kierunku architektury wnętrz. Jest tu ktoś?
    02.03.2014
  • Arch. wnetrz

    Ponawiam pytanie dot. architektury wnetrz..
    23.02.2014
  • Jakub

    Czyli rozumiem technik że nie polecasz. A jak wygląda sprawa z matematyką wysoki poziom? Jak czytałem opinie innych to większość narzeka na opłaty, naprawdę tak zdzierają za poprawki? Mnie interesują studia niestacjonarne na kierunku transport ( MU) w sumie 3 semestry to chyba da się przetrwać.
    22.02.2014
  • Administrator

    Komentarz usunięty z powodu naruszenia zasad regulaminu.
    18.02.2014
  • Arch. wnetrz

    Jak jest na Architekturze wnętrz? Tzn jak wyglądają początkowe procedury (egzamin, teczka)?? Interesowałby mnie tryb zaoczny..Może ktoś napisze jak się studiuje, czy jest bardzo ciężko, co lepiej podszkolić przed rozpoczęciem nauki, by ułatwić sobie życie?
    07.02.2014
  • Jakub

    Wybieram się na studia II stopnia na kierunek transport mógłby ktoś powiedzieć coś na temat tych studiów. Jaki jest poziom matematyki na jakie przedmioty uważać, jacy są wykładowcy.
    30.01.2014
  • Krzysztof

    Mam porównanie wydziałów transportu w Radomiu i Warszawie/PW. To może wydawać się dziwne, ale poziom kształcenia w Radomiu jest wyższy! Studiowałem na obu uczelniach, więc wiem, czego się nauczyłem. Jeśli dodać do tego, że w Radomiu byłem studentem a na Polibudzie chodziłem do szkółki ze sprawdzaniem obecności i z brakiem możliwości odrabiania przepuszczonych laborek, to jednoznacznie wskazuje na wydział transportu w Radomiu jako lepszy, niż taki sam wydział Politechniki Warszawskiej.
    19.01.2014
  • były student

    Ta uczelnia to jakaś kpina, juz w szkole średniej miałem wiekszy poziom i niestety musiałem sie tam meczyć i patrzeć na tą patologie ludzi po zawodówkach, ktorzy chcieli zrobić papier bo " mama kazała". Jesli komuś zależy na wiedzy i życiu prawdziwego studenta to zdecydowanie odradzam.
    19.01.2014
  • Student

    Uczelnia ogolnie ok. Studjuje tu juz drugi rok na WM i dla mnie jest w porzadku, jezeli ktos chce to moze sie nauczyć równiez i tu.
    18.12.2013
  • architektura wnetrz

    jak oceniacie te zmiany na uczelni? mam na mysli nie tylko zmiane nazwy, ale raczej samej struktury i koncepcji, bo pewnie ma to znaczenie? mnie interesuje architektura wnętrz, więć chetnie sie czegos na ten temat dowiem więcej, zajrzałam na stronę ich, ale tak troche ciotkowato to wygląda i mało zachęcajaco, jak by sie czas zatrzymal 10 lat temu, jaki klimat za zajeciach? wskazówki jakies?
    08.10.2013
  • TransportOn

    Mam pytanie o kierunek transport II stopnia ciężko jest? jak to wygląda?
    30.09.2013
  • student

    Czy to tu pracuje dr co napisała książkę - jak rozmawiać z koniem ? He, he - no to poziom idzie w górę he, he.
    14.04.2013
  • Były student wydziału Transportu rocznik 2009/2010

    Ogolnie jestem zadowolony ze konczyłem Politechnike Radomska a teraz UTH, poniewaz duzo sie tam auczylem i udalo mi sie znalezc dobrze platna prace a co najwazniejsze to w swoim zawodzie. Dlatego polecam ta uczelnie. Pzdr.
    20.03.2013
  • Student

    Oceniam jako student w sakli od 0 do 10 na 7. Szegolną pochwałe osobiscie daje dla Wydzialu Mehanicznego oraz Transport i Elektronika reszte równiez stara sie i oby tak dalej....
    13.03.2013
  • Były student.

    Uczelnia nie bardzo dobra ale dobra, serdecznie polecam jako były student.
    13.03.2013
  • Radomianin

    A ja polecam i nie przesadzajcie bo jeze ktos nie chce sie uczyc to i na warszawskiej uczelni sie nie nauczy a potem postki w glowie i pracy nie ma. Spokojnie osoba chcacym studiowac w Radimiu olecam UTH.
    12.03.2013
  • Temat

    Nie polecam studiowania na tej uczelni. Mały prestiż, niski poziom, problemy finansowe. Praktycznie nie ma życia studenckiego, wieje nudą.
    27.02.2013
  • Radomianin

    UTH jest osrodkiem akademickim w Polsce takim samym jak pozostalmgr inż. Andrzej ARCZEWSKI ma dobre zaplecz wykładowców i wyposażenie uczelniane. Moim zdaneim jest uczelnia ktora ksztalci dobrych fachowców - zwlaszcza wydziałe mechaniczny oraz wydział transportu i elektrotechniki. Pozdrawiam.
    26.02.2013
  • Student były

    Witam. Jestem studentem Wydzialu Mechanicznego UTH w Radomiu. Chciałbym powiedzeić że czasami nie ktorzy nie sprawidliwie oceniaja ta uczelnia badz chca ja obsmarowac, bo po skonczeniu tej uczelni i podjeciu pracy jako inż.ze studentami po Politechnice Warszawskiej, Lubelskiej,Wrocloawskiej nie widze roznicy miedzy soba a nimi. Dlatego ja w skali na 10 punktów daje UTH 7. :-)
    18.02.2013
  • tad

    magisterkę wybrałem w Radomiu i powiem wam ,że studiowanie tutaj niczym nie rózni się od studiowania w innych osrodkach " renomowanych" a mam skończone dwa kierunki inzynierskie, - nie miejcie kompleksów niższości , zaprawdę powiadam wam nie jestescie w niczym gorsi. tak samo sie studiuje w Radomiu w Lublinie czy Warszawie a jesli chodzi o finanse to któz nie ma problemów- takie czasy
    03.02.2013
  • miro

    Debilizm poganiany debilizmem, podobno nawet dziekanatów nie będzie??? ... z a chwilę to i ten twór jakim jest UTH zniknie. Problemy finansowe, chaos etc. to normalka. UNIWERSYTET !!!??? TH w Radomiu ... to raczej zawodówka.... nie ubliżając zawodówkom.
    16.01.2013
  • anonim

    a znalazłaś uczelnię na której nie ma chaosu i debilizmu? Każda uczelnia ma swoje bardziej lub mniej chore przepisy. Moim zdaniem wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i to pewnie również dotyczy uczelni. Lepiej niech wypowie się osoba która ukończyła tą szkołę i oceni ją z perspektywy poszukiwania pracy i możliwości jakie daje zaświadczenie ukończenia tej szkoły :) pozdrawiam
    07.11.2012
  • Studentka, która od Was uciekła

    Dno. Nie uczą, bo odwołują zajęcia, albo się spóźniają. Niestety brak profesorów, ale za to mgr pod dostępem. Nie polecam. Chaos i debilizm
    04.11.2012
  • oduniec

    taaaak, prawda, to juz jest uniwerek, tylko ze ponoc maja problemy finansowe spore, siostra znajomej tam pracuje i mowila, ze pensje zalegaja jej z wyplata, chyba nie sciemnia, bo nie ma powodow,
    24.09.2012
  • ???? czy to nadal polibuda????

    czy to prawda, ze Politechnika ma byc Uniwersytetem???
    07.09.2012
  • pani

    Dużo jest dziewczyn na tej politechnice, czy raczej niewiele? Chodzi mi konkretnie o kierunek elektrotechnika. Nawet jeśli kobiet tam niewiele, pewnie i tak się wybiorę, no ale dobrze byłoby wiedzieć jakie są tendencje ;D
    29.07.2012
  • malan

    studiowanie filologii polskiej ze specj dziennikarską na polibudzie? prawdziwe combo :D ale brzmi ciekawie, czy ktoś studiuje tutaj bardziej humanistyczny kierunek i moze powiedzieć jak to wszystko wygląda?
    06.07.2012
  • malan

    studiowanie filologii polskiej ze specj dziennikarską na polibudzie? prawdziwe combo :D ale brzmi ciekawie, czy ktoś studiuje tutaj bardziej humanistyczny kierunek i moze powiedzieć jak to wszystko wygląda?
    06.07.2012
  • malan

    studiowanie filologii polskiej ze specj dziennikarską na polibudzie? prawdziwe combo :D ale brzmi ciekawie, czy ktoś studiuje tutaj bardziej humanistyczny kierunek i moze powiedzieć jak to wszystko wygląda?
    06.07.2012
  • malan

    studiowanie filologii polskiej ze specj dziennikarską na polibudzie? prawdziwe combo :D ale brzmi ciekawie, czy ktoś studiuje tutaj bardziej humanistyczny kierunek i moze powiedzieć jak to wszystko wygląda?
    06.07.2012
  • imigrant

    Co oznacza " jak na warunki Radomia" , czym Radom się niby różni od innych ośrodków ? Niczym. Politechnika naprawdę dobra, jedna z wiodących w tej części Polski. Tyle do powiedzenia i nie chodzi tutaj o żaden lokalny patriotyzm, bo nie jestem z Radomia.
    17.05.2012
  • radomjadom

    Jak na lokalne warunki Radomia, ogólny rozwój regionu, jak i rynku pracy, to politechnika na 10. Naprawdę ogromne udogodnienie. Cieszę się, że mogę tutaj studiować. Tyle odnośnie całej jednostki, jakby ktoś chciał jakieś info co do informatyki to pytać, prawdopodobnie odpiszę
    02.04.2012
  • designergraphic

    Interesuje mnie grafika komputerowa, rozwijam się w tym kierunku odkąd skończyłem 13 lat. Czy na radomskiej polibudzie mogę spodziewać się zajęć, które pomogą mi w dalszym rozwoju? Czy przychodzą tam już ludzie, którzy wszystko potrafią i potrzebują tylko papierek? Pytam, bo podobną sytuację miał mój kolega na informatyce. Ja oczywiście dosyć sporo umiem, ale jeszcze więcej przede mną do nauki, stąd moja ciekawość w tym kierunku
    31.03.2012
  • rychle

    Wie ktoś coś o tym całym pielęgniarstwie pomostowymm? na czym to się opiera i czym różni od zwykłego pielęgniarstwa? ruszyły zapisy na kierunek, więc prosiłbym o rychłą odpowiedź
    20.03.2012
  • ratom

    Politechnika Radomska to bardzo dobra placówka o niezaprzeczalnej renomie, na którą pracujemy wszyscy - studenci i wykładowcy. Nie czuję żadnego kompleksu jako członek tej uczelni, w porównaniu do innych.
    10.03.2012
  • invitation

    Konkretnie : Jeśli możesz, to ładuj się do nas. Na pewno nie pożałujesz, czegokolwiek nie postudiujesz !
    24.02.2012
  • doGerra

    Co masz na myśli, mówiąc \"ciekawie prowadzone\" ? Ogólnie rzecz biorąc, mało tutaj konkretów, a ja liczyłem na jakieś smaczki. Podoba mi się szeroki wybór kierunków, raczej słyszę przyzwoite opinie o tej uczelni, ale tak jak wyżej : proszę o konkrety
    17.02.2012
  • Gerra

    Politechnika Radomska stara się o studenta więc ich oferta jest coraz ciekawsza. Obsługa i zasady studiowania są klarowne i jasne. Kierunki ciekawie prowadzone. Jak najbardziej na plus.
    15.02.2012
  • Irs

    Politechnika radomska jest uczelnią dobrą. Na poziomie. Bardzo fajne zajęcia, poparte dużą ilością ćwiczeń. Praca ze studentem a nie nad studentem. Polecam. Sam studiuję fotografię.
    06.02.2012
  • UK19

    Chciałbym się dostać na Transport. Czy są wysokie wymagania? Jak z egzaminami? Akademik? Materiałami do nauki?
    02.02.2012
  • wzór

    Znam jedno powiedzenie związane z Radomiem, ale ja jednak tutaj pojechałem - nie żałuję. Uczelnia jest przyzwoita, przekazywana wiedza porównywalna z innymi miastami ( tak wynika z moich relacji z kolegami z Łodzi, Poznania czy Gdańska). Studiuję na wydziale Materiałoznawstwa, Technologii i Wzornictwa z naciskiem na wzornictwo i naprawdę jestem zadowolony
    30.01.2012
  • Mat

    Na Politechnice Radomskiej studiuję matematykę. Jest szalenie wymagająca ale dla takiego kogoś jak ja, który lubi cyferki to fajna uczelnia.
    23.01.2012
  • IT

    Skończyłem informatykę na wydziale nauczycielskim. Dali mi popalić ale dzięki temu wiem teraz po co była ta cała nauka.
    18.01.2012
  • Gryf

    powiem tak, politechnika warszawska to nie jest, ale staraja sie jak moga. I kula sie to przyzwoicie. A jak ktos zaciecia bo budowy mostow nie ma, to i najlepsza szkola nie pomoze
    30.05.2011
  • gość

    Ja studiuję w Tomaszowie Mazowieckim ten kierunek i osobiście polecam. jak dla mnie to świetna opcja
    22.05.2011
  • daria

    A jak wygląda sytuacja z zamiejscowymi ośrodkami dydaktycznymi? W jakich miastach można jeszcze studiować? Jestem zainteresowana transportem?
    22.05.2011