Opinie o Uczelni Politechnika Warszawska (PW Warszawa)

Komentarze (139)

  • Inżynier

    Cześć ! poszukuję osób będących studentami lub którzy ukończyli II stopień geodezji i kartografii niestacjonarnie, mam kilka pytań, chciałabym się dowiedzieć coś więcej na temat tego kierunku. Czy trudno się dostać po I stopniu na innej uczelni? Czy są egzaminy wstępne? Czy ogólnie ciężko się utrzymać? I przede wszystkim czy warto? Z góry dziękuję za wszystkie informacje ;)
    29.09.2018
  • Computer Science

    Studenci PW, jak się czujecie na kierunku Computer Science? Polecacie?
    28.09.2018
  • Niepewny

    Orientuje sie ktos do kiedy trzeba zlozyc osobiscie dokumenty na studia NIESTACJONARNE ? Na stronie wyglada jakby trzeba bylo sie tam przejechac jeszcze przed przyjeciem czy na pewno tak jest ?
    26.08.2018
  • Indeks w Kieszeni

    Zdecydowanie jedna z najlepszych politechnik w kraju. Aby uniknąć stresu związanego z rekrutacją, zapraszamy na https://indekswkieszeni.pl/ . Wstęp na uczelnie można sobie zapewnić na długo przed maturami ;)
    01.08.2018
  • Majki

    Transport na PW - dziedzina bardzo szeroka o czym świadczy bodaj 7 możliwych do wyboru specjalizacji po 3 semestrze. Do wyboru pare rodzajów logistyk i sterowania ruchem lotniczym, drogowym i kolejowym. Skończyłem SRK i z autopsji muszę przyznać że są momenty w których trzeba zap*******ć, zwłaszcza jeżeli chodzi o projekty. Ludzie na SRD narzekali na przedmiot o nazwie Teoria Ruchu Pojazdów Samochodowych, mimo to wiele osób się broniło w terminie. O lotniczym nie słyszałem jakichś skrajnych opinii. Logistyki - zależnie od konkretnego wyboru (samochodowa, kolejowa, wewnętrzna) uchodzą za specki prostsze bo mniej techniczne. Znajomi mówili że sporo teorii, ale mniej projektów jak w przypadku sterowań. Jednakże zanim specjalizacje, to czeka Was 3 semestry kształcenia ogólnokierunkowego, podczas których spotkanie się z wykładowcami którzy najdelikatniej mówiąc minęli się z powołaniem i obwiniają studentów o swoje porażki na tle osobistym. Także jeżeli chcecie zaliczyć to radzę przyzwyczaić się do mieszania z błotem i ciągłej "drogi pod górkę"...
    30.07.2018
  • Maturzysta

    Szukam opinii studentów i absolwentów kierunku transport :) każda informacja będzie cenna
    11.07.2018
  • Nizdecydowany technik

    Ktos cos o AiRze przez internet ? Warto ? Jak to wyglada ? Duze wymagania z matmy i fizy? Dotknie sie czlowiek do PLC, falownika, serwonapędu?
    26.06.2018
  • DESPERAT POMOCY

    STEROWANIE RUCHEM LOTNICZYM błagam czy mógłby się ktoś wypowiedzieć czy ciężko BEZ wiedzy z FIZY oraz czy pracując i studiując da się pogodzić z tym kierunkiem HELP HELP
    25.06.2018
  • Niezdecydowany technik

    Witam. Pragnę rozwijać się w kierunku automatyki (sterowniki PLC, falowniki, serwonapędy) i zastanawiam się nad jakimiś studiami zaocznymi, moją uwagę przykuła AiR. Automatyka i robotyka jest prowadzona internetowo ciekawi mnie jak wyglądają studia online i czy są szanse dostac sie na kierunek ze słabą maturą oraz czy są duze wymagania z matematyki i fizyki. Proszę o opinie studiujących online na AiRze.
    24.06.2018
  • Aspirujący student

    Bardzo ważne! Jak wykładowcy traktują studentów? Słyszałem, że kadra się zmieniła na gorszą w tym roku, czy to prawda? Wydziały: - Automatyka i Robotyka: wydział elektryczny - Budownictwo: wydział inżynierii lądowej i Budownictwa, Mechaniki i Petrochemii - Inżynieria elektryczna - Energetyka -Materiałoznawstwo -Studiuje może ktoś po angielsku i chciałby się podzielić wrażeniami? Jak atmosfera? PW czy WAT? Warto aplikować? Proszę, studenty, piszcie!
    23.06.2018
  • xx

    Wie ktoś może czy w przeliczniku punktowym można uwzględnić wynik z matematyki jako poziom podstawowy a wynik z wybranego przedmiotu jako wynik z matematyki rozszerzonej czy to tak nie działa
    27.05.2018
  • MLena

    Hej, studiuję Inżynierię Chemiczną i Procesową na PW - jestem na trzecim roku i mam już jako taki ogląd sprawy :) Sama jak składałam papiery nie mogłam się doszukać sensownych opinii więc teraz piszę. Kierunek jest bardzo wymagający. Chemia jest na pierwszym i drugim roku, są laboratoria ale to w sumie takie wypełniacze czasu, im dalej w las tym mniej chemii i te studia przestają być z nią związane. Ogólnie jest to rozbudowana fizyka czyli mechanika płynów, kinetyka, termodynamika. Dużo osób idzie na ten kierunek po biolchemie, nie mając zbyt wiele do czynienia z fizyką i potem jest zonk. Znaczna większość wykładowców ma studenta w d i na prawdę (nie tylko ja mam takie wrażenie) uwalają ludzi dla zasady, albo za błędny szyk zdania albo w ogóle za to że żyje. Losowane wyniki, archaiczne laboratoria, komputery (co się powoli zmienia), wymagające projekty, których nie da się policzyć w excelu więc warto miec znajomych w kole naukowym albo ambicje i licencje na programy naukowe. Potem zaczynają się projekty grupowe i dużo jest zajęć wymagających współpracy. Ponad połowa osób ma warunki. Gdyby ktoś mi wcześniej powiedział jak to będzie wyglądać na pewno bym się nie zdecydowała na te studia.
    10.05.2018
  • niezdecydowany

    Witam. Mam pytanie do ludzi studentów z kierunków Elektrotechnika,Energetyka,Elektronika itp. Czy wiecie jakie są różnice w nauczaniu między wydziałami oraz na jakie najtrudniej było się dostać w zeszłym roku? Jestem dość niezdecydowanym ponieważ nie wiem czy pchać się na słabsze kierunki do PW czy wybrać inną uczelnie.
    07.05.2018
  • AiR online

    Zamierzam podjąć studia na Politechnice Warszawskiej. Nauka będzie się odbywała za pomocą internetu (pracuje i daleko mieszkam). Specjalizacja : Informatyka Przemysłowa, specjalność realizowana na wydziale: Mechatronika w kierunku: Automatyka i Robotyka . Czy ktoś może studiuje na tych studiach, albo studiował? Zastanawiam się czy warto.
    29.03.2018
  • Drzwi Otwarte

    Czy uważacie, że warto iść na Drzwi Otwarte do PW? Widzę info na ich stronie i lekki dylemat, czy to taka laurka z gadżetami, czy ma to sens? Ktoś był i się wypowie? Warto czy dać sobie spokój?
    22.03.2018
  • Obcokrajowec

    Witam. Chiałabym się dowiedzieć więcej o kierunku informatyki. Jak się studjuje, jacy są wykładowcy? I czym ten kierunek różnia się na wydziałach?
    12.03.2018
  • PW filia w Płocku

    Czy studiując w filii Politechniki w Płocku mam dyplom Politechniki Warszawskiej???? Czy będzie tam wpisana Filia Płock??? Czy poziom Płocku jest taki sam jak w W-wie? Ci sami wykładowcy?
    12.02.2018
  • Transport

    Witam, chciałbym się zapytać (nigdzie nie mogę znaleźć informacji) o progi na Transport zaocznie ? czy ciężko się dostać, no i czy ciężko się utrzymać
    05.02.2018
  • MAREK

    WITAM SZUKAM KSIAZEK DO KUPIENIA WSZYSTKIE PRZEDMIOTY MEIL PW NA 1 I 2 SEMESTR INFORMACJE PROSZE NA MAILA KOZLMAR@WP.PL
    02.02.2018
  • ELEKTRONIKA

    Witam, mam pytanie do studentów Elektroniki. Jak jest teraz, czy warto? Jakie są wymagania dostania się na tego typu profil?
    31.01.2018
  • Student

    Witajcie ! aktualnie jestem studentem pw na wydziale inż. Lądowej.(zaocznie) Co mogę powiedzieć o tym wydziale i ogólnie o uczelni ? Ciągłe zmiany odnośnie czesnego, brak jakichkolwiek kompetencji prowadzących gdzie połowa jak nie większość powinna dawno odejść na emeryturę wraz ze swoimi pożółkłymi kartkami i nie że piszę sobie od tak, po prostu pracuje w zawodzie i to co się wynosi z tej jak że WSPANIAŁEJ PRZEŚWIETNEJ itd,itp. uczelni nic się nie ma do tego co tak naprawdę wykonuje się na budowach.Płacąc nie małe pieniądze i dojeżdżając wiele km wymagałem czegoś więcej ale niestety uczelnia od zaocznych wymaga tylko jednego siedź i płać studiując jak najdłużej albo przenieś się.
    19.10.2017
  • Początkujący student elektrotechniki

    Hej, jako iż zacząłem studia na PW dzięki temu portalowi to stwierdziłem, że podzielę się opinią na temat studiów. Oczywiście póki co jest to moje początkowe odczucie które może się zmienić, ale ogólnie jest bardzo pozytywnie. Wykładowcy ostro jadą z tematem, pewnie szykuje się jakiś przesiew, ale materiał mi się podoba i nie mam problemów z jego przyswojeniem. Jest dobrze, oby tak zostało!
    18.10.2017
  • Cartman

    Jeśli ktoś chce imprezować i opieprzać się przez 3 lata to nie polecam. Jeżeli ktoś chce zamiast tego zdobyć przydatną wiedzę, nabrać kwalifikacji i poznać wspaniałych ludzi to chyba lepiej nie mógł trafić.
    22.08.2017
  • XX

    Witam! Chcę dowiedzieć się więcej o wydziale lotnictwo i kosmonautyka-specjalność transport lotniczy,1 stopień studiów,język polski.Jakie przedmioty studiują?Сzy uczą się dziewczyny w tej specjalności?
    31.07.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    24.06.2017
  • Adrianna

    Czy jest ktoś, kto jest w stanie wypowiedzieć się na temat kierunku Budownictwo na PW?
    04.06.2017
  • Inżynieria chemiczna PW

    Witam! Czy ktoś studiuję bądź studiował ten kierunek? Chiałabym się dowiedzieć jacy są prowadzący i najcięższe przedmioty do zaliczenia ;)
    01.06.2017
  • Ola

    Jak jest ze studiowaniem gospodarki przestrzennej? ogolnie trudny kierunek, ciekawy ? jak wygladaja zajęcia?
    31.05.2017
  • administracja123

    Hej wszystkim chciałabym sie wypytać o kierunek administracji pierwszego stopnia stacjonarnie na polibudzie ;) jakie są warunki czy jest ciezko, sie dostać ?
    05.05.2017
  • Elektronika

    Jeśli chcesz studiować elektronikę to nie szukaj dalej, nic lepszego niż Polibuda nie znajdziesz a na pewno nie w Warszawie. Kierunek sam w sobie jest dość obszerny jeśli chodzi o możliwości zatrudnienia. Każda firma produkująca wszelkiego rodzaju urządzania potrzebuje specjalistów z tego zakresu. Opcji jest mnóstwo, trzeba tylko dobrze poszukać.
    20.03.2017
  • Elektronika

    Gdzie znajdują pracę studenci kierunku ELEKTRONIKA, po skończeniu Politechniki Warszawskiej? Czy wybór tego kierunku studiów to dobry pomysł pod kątem późniejszej pracy? Co ewentualnie polecacie ze studiów technicznych w Warszawie na panstwowych uczelniach?
    10.02.2017
  • Paula

    Cześć, jestem po studiach pierwszego stopnia na AGH i rozważam kontynuację na PW, II stopień Fotogrametria i Teledetekcja lub Geodezja Inżynieryjno-Przemysłowa. Słyszałam, że GIP jest prowadzony starymi metodami przez starszych wykładowców i jest generalnie niepolecany. A co z Fotką?
    20.12.2016
  • Inż

    Może ktoś się wypowiedzieć o II stopniu Zarządzanie i Inżynieria Produkcji? Jak tu traktują studenta?
    19.11.2016
  • dziewczyna_rumiankowa

    Chciałabym rozpocząć studia II stopnia na kierunku: ELEKTROTECHNIKA, dlatego proszę studentów o zabranie głosu w tej kwestii. Czy dużo jest zajęć laboratoryjnych? Czy lepiej wybrać studia stacjonarne czy niestacjonarne?
    09.09.2016
  • TRANSPORT MGR

    Hej, jestem po studiach inżynierskich, studiowalam geodezję na innej uczelni. Czy trudno będzie mi zacząć magisterkę na transporcie? Będę musiala dużo nadrabiać? Dzięki za odpowiedź :)
    17.08.2016
  • lampeczka

    Chodzi o Płock( nie wiem czy ma to znaczenie) :D
    28.07.2016
  • lampeczka

    Witam, czy na studiach zaocznych EKONOMIA jest W-F ? Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi albo źle szukam :)
    28.07.2016
  • Maturzysta

    Dzięki bardzo "Transport" , dużo mi pomogłeś !
    23.07.2016
  • Transport

    Drogi maturzysto, od razu chciałabym Ci powiedzieć, że najważniejsze jest pozytywne nastawienie. Bez tego żadna uczelnia nie przypadnie Ci do gustu. Jeśli chodzi o ilość nauki to musisz zupełnie się przeprogramować, koniec z klasówkami co miesiąc, koniec z regularną nauką.. tak, niestety, tak to wygląda. Wiem, ze sporo osób mówi o systematyce ale prawda jest taka, że masz przez kilka miesięcy zajęcia, projekty itp a nagle przychodzi sesja, jeśli nie dopuścisz do tego, żeby zaczynać naukę dzień przed egzaminem to dasz radę. Ja dałam. Wszystko zależy od determinacji. Atmosfera w mojej grupie fantastyczna, nie mogłam marzyć o lepszych ludziach na roku ale to wszystko zależy od tego, kto przyjedzie z Tobą na studia, nikt nie da gwarancji, że sie zgracie. Pewne jest jedno, nie będziesz się martwić o relacje z wykładowcami. Ja nigdy nie miałam problemu, żeby cokolwiek załatwić, ugadać. Podsumowując, polecam! ;)
    20.07.2016
  • Maturzysta.

    Cześć, zamierzam studiować Transport na PW , zastanawiam się czy są to ciężki studia , czy na prawdę dużo trzeba się kuć żeby je ukończyć i jaka panuje tam atmosfera oraz jaki jest stosunek wykładowców do studentów. Liczę na odpowiedź :)
    07.07.2016
  • Kate

    Dzień dobry, co sądzicie o TECHNOLOGII CHEMICZNEJ W PŁOCKU, jest bardzo ciężko(z matematyką i fizyką szczególnie, dla kogoś, kto nie miał rozszerzenia) oraz czy jest dużo godzin na 1 roku, miałabym czas na naukę do poprawy matury ewentualnie?
    06.07.2016
  • Ewka

    @mateusz spoko atmosfera, nie jest tak ciężko jakby mogłoby się wydawać, więc polecam
    06.07.2016
  • mateusz

    Witam, chciałbym od października rozpoczą studia zaoczne w Płocku . Interesuje mnie kierunek mechanika i budowa maszyn. Czy może ktoś coś powiedzieć bliżej o tej uczelni i ewentualnie o kierunku? Jak tam jest ? Poziom trudności itp. Dziekuje
    04.07.2016
  • kuba

    Kończyłem ekonomię w filii w Płocku - licencjat, fajna atmosfera, ciekawe zajęcia. Nie widziałem większej różnicy na magisterce w Warszawie, więc polecam.
    23.06.2016
  • redi0803

    Studiuję Automatykę i Robotykę na Politechnice Warszawskiej. Polecam tylko osobom o mocnych nerwach. Ja akurat jestem na zaocznych ale w sumie żałuję, że to zacząłem. 2900 semestr a tak naprawdę człowiek po studiach zaocznych i z tego co wiem nawet i dziennych wychodzi tępy w tej profesji. Za mało zajęć praktycznych i przegotowania do specjalizacji. Za dużo przedmiotów teoretycznych. Wykładowcy zdarzają się mega wredni (niedoszli doktorzy) mgr. który stoi przed ich nazwiskiem robi z nich katów, którzy swoje humory przelewają na studentów. Wymagają chu ... wie czego od biednego studenta jakby nie wiedzieli, że w tygodniu musi ciężko zarabiać na te cholerne czesne i z początkiem każdego semestru musi im w zębach przynieść. Na laboratoriach ćwiczenie trwa 2 godz. a sprawozdanie później z tego robisz cały dzień no i jeszcze cholerne wejściówki. Np. z laboratorium fizyki jest taki mgr. na wydziale mechatroniki, który jak na wejściówce nie napiszesz wzoru o który pyta, a na całą resztę pytań odpowiesz to wraz wywali Cię z zajęć bo "jak Pan tego wzoru nie potrafi to Pan nic nie potrafi". Reasumując nie polecam ludziom studiowania tego kierunku zaocznie jeśli w tygodniu ma się inne zajęcia. Wymagania bardzo duże a czasu niestety nie wiele. Nie polecam
    02.06.2016
  • krycha

    łatwo nie jest, to jest politechnika w Wawie nie pwsz w Pcimiu Dolnym, więc musisz być przygotowana na wysoki poziom, ale czego się nie robi dla dobrze płatnej pracy
    03.05.2016
  • Ruda

    hej , ciezko jest sie dostac na kierunek architektura?
    17.04.2016
  • Jośka56

    Jestem studentką Ochrony środowiska na tej jakże zacnej uczelni. Jest ciężko nie powiem..ale za darmo wykształecenia nie dostaniesz, albo dostaniesz ale i tak nic nie będziesz umiał. Tutaj czeka bardzo ale to bardzo dużo laboratoriów dzięki, którym dowiedzieć się można jak badać środowisko pod względem nie tylko składu ale i sanitarnym, metody oczyszczania środowiska czy to wody i powietrza, a także jak to działa w różnych firmach, gminach czy nawet transporcie. Chociaż kierunek brzmi nieco biologicznie too będąc na tym kierunku na pewno zmienicie zdanie !! Życie studenckie jest też całkiem "elo" puby, densy, mnóstwo eventów, kac na kacu potem sesja.... A co najważniejsze, najpiękniesze kwiatki na dzień kobiet
    19.03.2016
  • przyszła studentka

    Hej, mam pytanie do studentów, którzy wybrali się na architekturę. Jak jest na PW, wysoki poziom, egzamin rekrutacyjny był trudny?
    07.03.2016
  • na moim wydziale

    Katedra Gospodarki Przestrzennej i Nauk o Środowisku Przyrodniczym Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej organizuje konkurs dla kandydatów "Zaplanuj swoją przestrzeń" – pierwszą tego typu rywalizację z wiedzy o gospodarce przestrzennej. Laureaci zostaną przyjęci na studia inżynierskie na kierunku Gospodarka Przestrzenna (Wydział GiK PW) z pominięciem procedury kwalifikacyjnej.
    06.03.2016
  • do studentów automatyki i robotyki oraz informatyki

    rozważam 2 kierunki studiów: Automatyka i Robotyka oraz Informatyka. Mam dylemat, bo sam niby bardziej czuję AiR, ale z kim nie rozmawiam, to każdy mówi, że pod kątm pracy, lepiej wybrać Informatykę. Czy mogliby się wypowiedzieć studenci tych kierunków na Politechnice Warszawskiej, może to ułatwi mi podjęcie decyzji. Co wy polecacie? Jak oceniacie swoje kierunki?
    24.02.2016
  • Obecnie

    Jestem studentem i jak większość pracującym. Politechnika Warszawska niczego nie możesz być pewnym. obecnie jestem na inżynierce. Gdy słysze jak ktoś w pracy w jakiejś tam szkółce wyższej mówi,że zaraz będzie miał magistra wywołuje u mnie uśmiech na twarzy. Studenci Politechniki Warszawskiej nie mają żadnej taryfy ulgowej. Na pierwszym roku zaczyna 120 potencialnych inżynierów na drugim zostaje ok 40. Co jest powodem? Idą do szkółek wyższych...Jakiś tam Warto zobaczyć to samemu wtedy już i ty będziesz wiedział,że ta podróż będzie trwała wiecznie.... Pozdrawiam
    14.01.2016
  • Student

    Prawda o Politechnice Warszawskiej jest taka,że ci którzy tam nie byli a studiują na innych uczelniach myślą,że i na Politechnice poszło by im tak łatwo. Poziom- sami studęci wyznaczają dość wysoki. Wykładowcy wymagają bardzo dużo i dobrze. Słyszy się Wy macie to wiedzieć to nie jest jakaś tam szkółka..
    14.01.2016
  • Nikita S

    Na wszystkich uczelniach w tym kraju prawie wszyscy wykładowcy akademiccy wyśmiewają, ośmieszają, poniżają, traktują jak śmieci i mają za nic prawie wszystkich studentów, ponieważ wierzą w to, że studenci nic się nie uczą. Politechnika Warszawska nie jest tu wyjątkiem.
    13.01.2016
  • 8989

    jeśli chcesz zobaczyć co to znaczy naprawdę niski poziom to jedź sobie do jakiegoś PWSZtu albo kolegium... wydaje mi się to śmieszne, jeśli ktoś ocenia warszawką polibudę, że ma niski poziom. Jeśli jesteś taki ambitny to zapraszam na Harvard albo Oxford..
    02.01.2016
  • kaiket

    Uwielbiam te komentarze, jaka to dobra uczelnia i wysoki poziom. Jaki to wysoki poziom widać po poslkim prowincjonalnym pzremyśle. . Nawet Czesi was zjadają.Taki to wysoki poziom.
    03.08.2015
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Witajcie, Czy moglibyście napisać coś szerzej o INŻYNIERSKIEJ INFORMATYCE/ELEKTRONICE studiowanej w trybie SPRINT/OKNO (Ośrodek Kształcenia na Oległość PW)?? Czy polecacie może ten tryb studiowania? Poziom jest ok, zbyt wysoki jak na PW, czy może wręcz przeciwnie i jest niski? Jakie są Wasze wrażenia? Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam. J.I.
    09.06.2015
  • nie straszcie

    no tak ciężko to nie jest, nie straszcie :-) to, że PW jest the best nie znaczy, że życia studenckiego nie ma :-)
    15.03.2015
  • odp.

    poziom wysoki na większości kierunków, każdy przedmiot jest ważny (dla danego wykładowcy), od początku speed, nauka, presja przed pierwszą sesją ... ja przetrwałam (dziewczyny - można), ale też widziałam łzy paru osób, które starały się, brały korki, ale zabrakło może trochę szczęścia, a może ociupinę wiedzy ... nie zrażajcie się, jak przerwacie pierwszy rok - będzie już prościej, a może zwyczajnie człowiek się przyzwyczaja :-)
    09.03.2015
  • ciekawa

    Czy jest ktos tu kto studiował 2 stopień na wydziale mechatroniki automatykę i robotykę? Jakie sa wasze opinie? Jaki jest poziom kształcenia? Czy dużo zajęć praktycznych? Jak ktos się nie obija czy ciężko zaliczać przedmioty?
    22.02.2015
  • Ciekawy Ziomeczek

    Proszę o udzielenie jakichkolwiek informacji na temat lotniczego kierunku :) Przebiegu rekrutacji tzn ilość chętnych na ilość miejsc itd z ubiegłej rekrutacji. Z WAT-u to ja zrezygnuję bo ponoć tam tragedia jeśli chodzi o lotnictwo :P
    11.01.2015
  • studentka

    Politechnika Warszawska to bardzo dobra politechnika, to świetna uczelnia o bardzo wysokim poziomie, ktora chce mieć najlepszych studentów .... ja studiowałam semestr, nie dałam rady pomimo zakuwania, korepetycji, chyba tez psychicznie nie wytrzymalam. Wielu została i nadal pra do przodu, trochę w wyścigu szczurów studenckich. Ja przeniosłam się na SGGW. Jak jest? Inna atmosfera, spokojniej, przyjaźniej, ja się lepiej czuję, bo odtajałam, odżyłam, zaczęłam mieć więcej zasu dla siebie. Spyta ktoś, po co to pisze? Z sentymentu, bo PW była moim pierwszym wyborem i wiążalam z tą uczelnia ogromne nadzieje. Moze w glebi ducha troche zazdroszcze tym, co zostali, dali rade. Staram się patrzec na to optymistycznie, bo dobrze mi tu, gdzie jestem. Zycze powodzenia wszystkim studentom Politechniki w Warszwawie oraz na SGGW. Tu raczej już do końca zostanę.
    10.09.2014
  • traqu21

    W tym roku matury były dość trudne czy osiągając 75 % z matmy z podstawy 80 % z podstawowego anglika i 50 % rozszerzonej chemii mam jakiekolwiek szansę na dostanie się na Energetykę ? Jak to było w tamtym roku ?
    09.06.2014
  • traqu21

    W tym roku matury były dość trudne czy osiągając 75 % z matmy z podstawy 80 % z podstawowego anglika i 50 % rozszerzonej chemii mam jakiekolwiek szansę na dostanie się na Energetykę ? Jak to było w tamtym roku ?
    09.06.2014
  • makrokierunek - warto?

    czy wybór elektroniki i technik informacyjnych to dobry pomysł? jeśli jest to makrokierunek, to co oznacza to tak zwyczajnie dla studenta?
    02.06.2014
  • prawda

    święte słowa, Warszawa to najlepszy rynek pracy, a że życie tam jest specyficzne - co cóż? przyzwyczaisz się
    20.05.2014
  • kanion

    bo na studia to sie idzie do dużego miasta!!! a w malych mieścinach co najwyżej do policeanej albo na kursy zawodowe - ot, cala prawda o studiowaniu, osobiscie uwazam, ze tylko najwieksze miasta, gdzie jest dostep do kultury, sztuki, bibliotek, swiata naukowego ze tylko tam powinny byc uczelnie wyższe, akademiki miasta studenckie, po prostu cale campusy z klimatem i atmosfera, zaden Plock - sorry - ani inny Radom, nie jest w stanie sie rownac z W-wa
    17.03.2014
  • tch płock

    Poziom studiów zaocznych w Płocku jest pożałowania godny. Żałuje każdej chwili spędzonej na tej uczelni. Zero wiedzy po studiach. Prześlizgiwanie się studentów z zerową wiedzą i łapówki dla wykładowców to tutaj norma. Studia dzienne natomiast to przyjmowanie 90 chętnych na 45 miejsc. Oczywiście nadwyżka osób MUSI ODPAŚĆ. Reasumując. Odradzam tą uczelnie wszystkim, zmarnujecie sobie życie.
    30.01.2014
  • inż Informatyk, Wydział Elektryczny

    Powiem krótko - Politechnika daje solidne podstawy, ale żeby faktycznie być pożądanym specjalistą w branży, należy poświęcać sporo czasu w domu na zgłębianie interesujących nas (i branżę :) ) aspektów. I nie chodzi tutaj o średnią 5.0! Średnią śrubuj tylko i wyłącznie w przypadku kiedy zależy Ci na stypendium. Inaczej obudzisz się z dyplomem i bez pracy lub z etatem za marne grosze. A i jeszcze jedno - zaraz po obronie, 10k na rękę dostają osoby wybitne lub z wybitnym szczęściem - takie mogą zakończyć czytanie w tym momencie :). Normalny całkiem uzdolniony człowiek może liczyć na starcie 3-4k brutto, albo netto jeżeli zdobyłeś już sporo wiedzy i masz doświadczenie np. w stażach lub projektach niekomercyjnych. I to w Warszawie są całkiem spoko stawki, serio.
    20.01.2014
  • ???

    co masz na myśli?? mają nowoczesne formy nauczania czy nowe rozwiązania technologiczne i dobry sprzęt?
    02.12.2013
  • dziunia

    Świetna i nowoczesna uczelnia na te czasy
    09.10.2013
  • y

    Co to kierunku transport na PW jako student 2 roku powiem tak : - matma PODSTAWA pod żadnym pozorem nie olewać kolosów + etrazpez = zdanie semestru - fizyka zależy od prowadzącego zdanie ćwiczeń ale egzamin można zaliczyć i później, główna prowadząca jest naprawdę WSPANIAŁA :) -grafika inżynierska 1 ;P :P :P polecam nie stawianie tego przedmiotu na pierwszym miejscu do nauki ( na warunku w marcu i tak wszyscy zaliczycie ) -materiałka- warto się przyłożyć ale jest do zaliczenia + rozmowa ze starszymi rocznikami. - technologia informacyjna, ktoś kto ma jakiekolwiek obeznanie w excelu bez problemu zaliczy(czasem warto zostać po zajęciach i porozmawiać o tym czego się nie rozumie) systemy, infrastruktura i chyba ekonomia- nie będę oceniał :P ale chodzenie na wykłady nie będzie równoznaczne ze zdaniem przedmiotu(ale polecam chodzenie ;P )
    29.09.2013
  • tomi

    nie dostałem się na architekturę na Uni Wrocławskim, czy sa jakies procedury, opcje, mozliwosci, zeby jeszcze teraz gdzies sie zalapac (dowolny uniwerek) na ten kierunek? wiem, ze architektura jest total oblegana, ale moze ktos probowal jakichs sposobow i sie udalo, z gory dzieki
    31.07.2013
  • Gość

    Aneta3336, na Wydziale Transportu jest ruletka. Jeśli trafisz na odpowiednich prowadzących to praktycznie na zaliczone ćwiczenia dostajesz zwolnienie z egzaminu. Jeśli masz pecha to nawet z super wynikami nie możesz być pewna zdania egzaminu i przepuszczenia, gdyż możesz dostać zagadnienie wzięte z kosmosu, aby uwalić jak najwięcej studentów. Na 330 miejsc w roku akademickim 2012/2013 zostało przyjętych 450 ludzi, a po pierwszym semestrze zostało 220. Nie polecam!
    30.07.2013
  • xxx

    jak wyglądają studia na wydziale inżynieri produkcji na kierunku zarządzianie i inżynieria produkcji czy są ciężke?
    22.07.2013
  • karola

    Studiuje chemię na Filii Politechniki Warszawskiej w Płocku, jestem właśnie w trakcie praktyk i muszę przyznać, że ten kierunek nie należy do łatwych, dużo zajęć i laboratoriów przekłada się na sporą ilość nauki..
    12.07.2013
  • Aneta3336

    Błagam o to żeby ktoś napisał coś o Politechnice pod względem kierunku Transport? Czy dobrze się go tam studiuje, to znaczy czy można wynieść stamtąd konkrety czy tylko brednie jak z innych uczelni ?
    15.06.2013
  • frans

    a moim zdaniem na pw każdy wie co to za uczelnia i po co tu jest. Ambicje nie tylko u wykładowców, ale również studentów, Czasem niestety bardziej ambitni są wykładowcy, ale to już problem dla studentów/
    29.03.2013
  • Byly student

    Do studenta jestem - podzielam Twoja opinie PW to jest uczelnia ktora ksztalc tak jak kazda inna. W skali od 0 do 10 daje 5.
    13.03.2013
  • Były Student

    Moim zdaniem uczelnia spada jezeli chodzi o poziom ksztalcenia, na dobra opinie wg.mnie moze liczyc wydzial mechaniczny,lotniczy i elektryczny reszta idzie na starej inie do konca prawdziwej opini. Jako uczelnia stolicy ma dobra sprawnosc finansowa i lansowana jako okret wiodacy.
    13.03.2013
  • do studenta

    żartowniś z Ciebie? tylko, że dowcip średnio udany ! a skoro już tak wybredny jesteś, to pochwal się, w jakiej to prywatnej uczelni studiujesz, że jest tam tak dobrze??? chętnie sie dowiemy, może skonfrontujemy informacje!!!
    26.02.2013
  • student

    Jestem tutaj bo mi płacą, a prawdziwe studia robię na uczelni prywatnej, jak mam je porównywać to polibuda na 2+, prywatna 4+, czasami mam takie wrażenie że bez kierunków zamawianych to wszystko by padło !
    22.02.2013
  • inżynier

    Studiuję na PW transport w cyklu zaocznym. Oprócz tego pracuję, także podobnie jak reszta czasu mam niewiele. Co do uczelni... przereklamowana. Na transporcie może 10% wszystkich przedmiotów przez 4 lata mają cokolwiek wspólnego z faktycznym kierunkiem - Transport. Wykładowcy raczej podchodzą lekceważąco. Zajęcia obowiązkowe laboratoryjne zaczynają się w pt o 14 co jest paranoją na studiach niestacjonarnych... Generalnie warto studiować dla własnej ambicji, że masz tytuł z POLITECHNIKI. Nie mniej jednak krwi napsujecie sobie bardziej niż gdzie indziej i prawdopodobnie wiedzy też wyniesiecie mniej...
    22.02.2013
  • Piotrek

    przez parę lat nie masz czasu na nic, musisz się uczyć, pilnować zaliczeń, ale po skończeniu tych ciężkich studiów czeka na nas dorosłe życie i praca i obowiązki... ja doceniłem studia dopiero po ich skończeniu, gdzie sam musiałem pracować na kawałek chleba.. także nie narzekajcie bo studia to świetny czas!!
    05.02.2013
  • mirek

    nikt nie powiedział, że studia to łatwy kawałek chleba. Jeśli chce się kontynuować edukację i rozpocząć samodzielne życie trzeba liczyć się z brakiem czasu wolnego...
    02.02.2013
  • adam

    to fakt, na studiach zaocznych jest ciężko z zagospodarowaniem czasu, chwilami mam wrażenie, że wymagają od nas więcej niż na studiach dziennych..
    07.11.2012
  • drops

    Ja studiuję informatykę zaocznie. W tygodniu pracuję więc generalnie mam mało czasu na wszystko. Nie powiedziałbym, że ktoś olewa studentów zaocznych na Politechnice Warszawskiej... Czasem mam tyle rzeczy do zrobienia, że nie wiem w co włożyć ręce. Także nauki jest sporo ale nie żałuję wyboru tej uczelni :)
    27.10.2012
  • Piotr

    Sam studiuję na Politechnice Warszawskiej i szczerze mówiąc nie zamieniłbym tej uczelni na żadną inną :) zajęcia są ciekawe i naprawdę można się nauczyć wielu pożytecznych rzeczy. Wystarczy odrobina chęci i zapału :)
    07.10.2012
  • maniek

    podobno uczelnie publiczne i prywatne są teraz tak samo "ważne" ale ja jestem zwolennikiem szkół publicznych dlatego gorąco polecam Ci UW na którym sam studiuję ;)
    19.09.2012
  • cyriikaa

    do `zaocznie` moja koleżanka poszła na UW zaocznie na administracje i z tego co wiem to wcale nie jest tak jak piszesz. Oczywiste jest to, że wykładowcy mają luźniejsze podejście do studentów zaocznych i dziennych ale to wcale nie znaczy ze Ci z zaocznych są olewani.
    19.09.2012
  • zaocznie?

    A co sądzicie o studiach zaocznych na politechnice warszawskiej? Warto takie rozpoczynać czy lepiej udać się na jakąś uczelnie wyższą, skoro już się płaci za naukę? Słyszałem że często na uczelniach państwowych olewa się studenta, a o ile w przypadku studiów dziennych mógłbym się z tym pogodzić, to skoro się nie dostałem nie wiem czy nie lepiej byłoby pójść na uczelnie wyższą która bardziej zadba o studenta?
    30.08.2012
  • freesoul

    Nie mogę złego słowa powiedzieć na politechnikę warszawską, bo oferuje dobry poziom, kadra jest ok, program nauczania - super. Niestety zachwycając się tym wszystkim niewiele czasu mam na cokolwiek innego. Co tu dużo mówić - trzeba zakuwać i nie za wiele jest czasu wolnego...
    23.08.2012
  • mgr inż

    Widzicie moj nick powyżej, a skoro go użyłem to coś oznacza. A oznacza mniej więcej tyle że takie tytuły uzyskałem dzięki politechnice warszawskiej i dlatego wiem co mówię na jej temat. a mówię, że jest to porządna uczelnia, z dobrą kadrą. Bez wstydu się można przyznawać do bycia jej absolwentem, to mówię!
    14.08.2012
  • homie

    Nawet jak się nie ma wiadomości idąc na studia, to wiele z nich podczas studiów warto zawrzeć, bo nigdy nie wiadomo kto ze znajomych gdzie wyląduje i komu będzie mógł nas polecić ;) Ja np. po ukończeniu pw nie miałam pracy w zawodzie przez parę miesięcy, później kolega dał znać że przyjmują u niego w firmie i taka znajomość wystarczyła bym znalazła pracę :)
    11.08.2012
  • dafin

    tak jak i każda inna niestety nieważne jaką uczelnią skończyć, jak nie masz szczęścia lub znajomości to łatwo o pracę nie jest...
    06.08.2012
  • kabeleeeek

    SKończyłęm studia, jestem mrg, witamy w świecie bezrobotnych! Naprawdę za bardzo olaleem wcześniejsze nawiąztwanie kontaktów, szukanie pracy, rozsyłanie CV, a teraz nie mam już studiów jako usprawiedliwienia, siedzę rodzicom na głowie. Uczelnia nauczy wiele, ta szczególnie, ale przyszlości niestety nie zapewni...
    06.08.2012
  • robert

    Genialnie prowadzone wykłady, sprawiające, że student dobrze się na nich czuje i z chęcią przychodzi. Humor i partnerska atmosfera w czasie wykładów sprzyjała efektywnej nauce. Może nie zawsze wszystko na wykładach jest jasne i klarowne, ale wykładowca robił wszystko aby ułatwić studentom przyswojenie materiału.
    06.08.2012
  • karol

    Ja skończyłem studia na Politechnice Warszawskiej, Wydział Transportu i gorąco polecam. Kolega robił studia podyplomowe na SGH i zajęcia prowadziły osoby z PW Transportu i żeby było śmieszniej, część z nich to asystenci i doktoranci, którzy mieli z nami zajęcia(do tej pory pracują na PW)
    06.08.2012
  • genua

    Jak się tu w tamtym roku dostałem, to nie mogłem uwierzyć własnym oczom, poważnie: ja! Z małej miejscowości, ze słabego liceum, prosto do wielkiego miasta! Po roku się przyzwyczaiłem do tej myśli, studiowanie to świetna sprawa. Pierwszy raz w życiu żałuję że mam takie długie wakacje!
    05.08.2012
  • andrew

    Niestety nie udało mi się tutaj dostać. Chciałem dowiedzieć sie cyz jet opcja żeby po pierwszym roku na innej politechnice przenieść się na warszawską dzięki dobrej średniej, bez poprawiania matury? Byłoby mi to bardzo na rękę :D
    01.08.2012
  • madmen

    Chyba najlepsza politechnika w Polsce. Tak naprawdę dziwię się że się dostałem, ale wyjątkowo dobrze poszła mi matura, dużo lepiej niż próbne ;D nie mogę się doczekać, w koncu opuszczę swą wiochę i zacznę poważne życie. Super sprawa !
    31.07.2012
  • sportman

    Hej, widzę że piszecie tu o studiach w języku angielskim, ale czy są na tej uczelni studia także w jakimś innym języku obcym? Najbardziej interesuje mnie niemiecki. A jak nie na politechnice warszawskiej, to na której polskiej uczelni mogę znaleźć studia w tym języku?
    29.07.2012
  • realista

    je studiuję elektronikę. wydaje mi się że to dobry, przyszłościowy kierunek, bo elektrycy zawsze są potrzebni, ja nie w Polsce to za granicą, bo pewnie zdecyduję się na wyjazd jeśli w kilka miesięcy po ukończeniu pracy nie będę mieć stałej pracy w zawodzie, co w dzisiejszych czasach bardzo prawdopodobne. przy decyzji 'gdzie studiować' politechnika była pierwszym wyborem, ale nawet to nie zapewnia przyszłości w naszym kraju...
    19.07.2012
  • jacek

    Wybrałem lotnictwo. Zdałem dobrze matmę i fizykę, po pierwszym naborze jestem w pierwszej dziesiątce pod kreską. liczę na to że 10 osób się rozmyśli i dostanę się na te studia, bo jeśli nie, to w sumie nie wiem co ze sobą pocznę. Na asekruacyjne studia się dostałem, ale nie wiem czy to droga dla mnie... no ale myślę że mam duże szanse żeby się dostać, a jak nie to piszę odwołania ;D
    18.07.2012
  • miśka

    studia po angielsku a po polsku to zupełnie inna bajka, po pierwsze jak juz ktoś napisał masz papierek na to a po drugie dużo lepiej poznajesz ten języki, obcujesz z nim cały czas i przez to lepiej go całkowicie opanujesz a to pomoże Ci w poszukiwaniu w przyszłości dobrej pracy
    10.07.2012
  • po ang

    plska, wiadomo, że lepiej studiować po angielsku. Jak to prestiż i za granicą i nawet w kraju Twój papierek jest i wiele więcej warty.A szczególnie w międzynarodowej firmie
    09.07.2012
  • plska

    Wyczytałam że za studia anglojęzyczne konieczna jest dopłata. Czy opłaca się takie studia robić i za nie dopłacać, czy lepiej studiować to samo po Polsku , bo poziom jest podobny? Takie studia są raczej dla osób zza granicy czy może po to żeby móc pokazać papierek zagranicą - pochwalić się że ukończyło się studia po angielsku?
    08.07.2012
  • zyga

    niby politechnika warszawska oferuje kierunek lotnictwo i kosmonautyka, ale drugi człon tej nazwy brzmi trochę nierealnie. bo zastanawiam się jakie szanse mamy na podbój kosmosu? czego dotyczy nauczanie na tym kierunku? :D
    05.07.2012
  • dominik

    najlepsza polibuda w Polsce! Jeszcze w stolicy. Ja po pierwszym roku automatyki i robotyki już mam pracę za którą dostaję takie miesięczne wynagrodzenie o jakim nawet nie marzylem, a to dopiero praca dorywcza! Polecam wszystkim, warszawa daje wiele możliwości, wystarczy się tylko rozjerzeć
    04.07.2012
  • politechniki

    To jest najlepsza politechnika w Polsce czy w innym mieście będzie lepiej studiować? Wygląda na to że Warszawa to najlepszy ośrodek akademicki gdyż jest to stolica, ale czy kadra jest tu równie dobra, czy też lepsza niż we Wrocławiu, Poznaniu, Gdańsku?
    30.06.2012
  • admin

    @lol: pisz odwołania, tylko z dobrym uzasadnieniem. bez sensu jest płacić za rekrutację i jeszcze nie mieć pewności czy się dostanie akademik. poza tym prawda jest taka że na początku października to może wszystkie miejsca będą zajęte, ale jak znajdziesz sobie miejsce gdzie mógłbyś pomieszkać przez pierwsze 2tyg, to później już na pewno coś się zwolni w akademikach, zawsze tak jest.
    20.06.2012
  • lol

    śmieszna sytuacja. studiuję już na politechnice, w tym roku mieszkałem w akademiku, ale teraz mi go nie przydzielili, bo mam zbyt duży dochód. czy ktoś orientuje się na którym kierunku najłatwiej dostać akademik? jestem gotów zacząć drugie studia, byle tylko mieć gdzie mieszkać oO
    14.06.2012
  • bncfui

    politechnika warszawska w rankingu stoi za wrocławską i poznańską? bardzo dziwne. wydawało mi się że uczelnie w warszawie na starcie mają przewagę z tego powodu, że są w stolicy, a to od razu stwarza lepsze perspektywy na znalezienie pracy po studiach czy też znalezienie dobrego miejsca na praktyki jeszcze w trakcie studiów. ale widzę że różnice w ocenie nie są duże, więc to pewnie kwestia kilku hejterów :D
    13.06.2012
  • gnu

    bardzo dobra politechnika. moim zdaniem mimo wszystko lepiej ukończyć jakąś uczelnię niż żadną, warto mieć papierek, a wydaje mi się że jednak ukończenie politechniki niż uniwersytetu, szczególnie jeśli na uniwersytecie ukonczy się kierunek humanistyczny. nie ma co ukrywać - za dużo u nas w kraju humanistów, najlepiej studiować jakieś kierunki które przygotowują do konkretnego zawodu w branży w której nie ma aż tylu bezrobotnych ile w innych.
    06.06.2012
  • rneri

    co do akademików to słyszałam że tańsze niż na uamie, prawda to? fajnie ze politechnika warszawska ma takie oceny, pokazuje to że warto studiować w stolicy i zachęca do tego nawet osoby mieszkające daleko - tak jak ja. brat 5 lat temu skończył tu studia, teraz ma całkiem dobrą pracę. a to daje dobre nadzieje na przyszłość i dla mnie :D
    28.05.2012
  • piotr

    licze ze mnie przyjma i ze jesli mnie przyjmą to dostanę akademik. a właśnie w sprawie akademików mam pytanie. jakie jest ich położenie względem uczelni, daleko, blisko, ciężki dojazd? i czy dużo jest miejsc? - na tyle ze dostaje kazdy kto aplikuje, czy moze raczej wiele próśb o miejsce jest odrzucanych? dzieki za wszelkie info, pozdro!
    23.05.2012
  • iks

    Bardzo dziękuję za odpowiedź, nie sądziłam że tak szybko się ktoś odezwie ;) hmm, własnie ten deficyt to dobra opcja. twoje odpowiedź daje mi dużo do myślenia, zacznę więc jeszcze jakiś research w internecie i może się zdecyduję złożyć papiery.
    18.05.2012
  • igrek

    I polecam, i odradza, Generalnie jest to praca przy drukarni, jednak na nieco wyższym stanowisku. Aczkolwiek wszystkie farby drukarskie i chemia wokół niej, wyniszcza organizm. Mój dziadek pracował w poligrafii . . . W każdym razie kierunek raczej niszowy, więc warto spróbować ze względu na deficyt wykształcenia w tym kierunku.
    17.05.2012
  • iks

    na czym polegają studia na kierunku Papiernictwo i Poligrafia? powiem szczerze że brzmi to naprawdę ciekawie, ale nie wiem czy warto zawracać sobie takim kierunkiem głowę, skoro nawet nie wiem, czego do końca dotyczy :D ktoś poleca, odradza?
    17.05.2012
  • tomasz

    "tacy, jacy", " takie, jakie" - no to konkrety nie są. Zdaję sobie sprawę, że inaczej się żyje w Płocku, a inaczej w Warszawie. Chodzi mi tylko o to, że zamiejscowy nie jest traktowany jak młodszy, lekko upośledzony brat.. Niemniej dzięki za odpowiedź :)
    02.04.2012
  • do Tomasza

    zasadnicza rózniac polega na tym i TYLKO na tym, ze studiujesz w dużym ośrodku akademickim i do tego w stolicy, chce przez to powiedziec, ze z zalozenia program jest realizowany taki, jakie sa wytyczne, wykladowcy przyjezdzaja tacy, z jakimi sa podpisane umowy, jestes w stanie ogarnac taka wiedze, jaka przewiduje program nauczania, ALE beda w Plocku, zyjesz w Plocku, chloniesz lokalna kulture, jestes w pewnym okresonym srodowisku, studia w Warszawie - to INNA bajka z racji miasta, jego mozliwosci, dostepnosci do kultury, duzo wiekszej mozliwosci zlapania dorywczej pracy, itd. itd. NIe wiem, czy to chciales uslyszec, ale to jest troche tak jak w tym powiedzeniu: Jestes jak miejsce, w ktorym jestes, jestes jak ludzie, ktorzy Cie otaczaja,
    17.03.2012
  • tomasz

    Hej, mam pytanie: czy studia na Politechnice warszawskiej z siedzibą w wawie różnią się od studiowania w jej fili w plocku? Proszę o konkretne opinie, bo dla mnie to bardzo ważne.
    17.03.2012
  • doli435

    ostatnio słyszałam, że polibuda warszawska jest najlepszą uczelnią z kierunkiem usług transportowych, a jak z innymi kierunkami? co polecacie? co studiujecie w tej szkole?
    22.02.2012
  • hardmission

    W porównaniu z innymi polibudami w kraju, nie ma tutaj opcji \"miliarda\" (celowa hiperbolizacja) podejść do egzaminów etc. Nie ma cackania się, albo jesteś zainteresowany nauką, chłoniesz wiedzę, działasz zgodnie z zainteresowaniami i się rozwijasz, a przy okazji zdajesz egzaminy, albo jesteś leserem, dla którego tutaj nie ma miejsca. Studia nie są obowiązkowe. Niemniej polecam tę uczelnię ludziom, którzy naprawdę chcą osiągnąć w życiu sukces
    17.02.2012
  • Er

    Studiuję tutaj 3 rok, tak więc wiem w czym rzecz. Politechnika Warszawska ma swoją niezachwianą renomę, nie bez powodu. Wysoki poziom nauczania tutaj otwiera później wiele drzwi i nie chodzi tylko o sam papier ale o przygotowanie do pracy, czy to naukowej czy też zawodowej. Osobiście będę chciał zostać ich pracownikiem.
    15.02.2012
  • stry

    Akurat historia studentów i wykładowców to nie jest duży plus. Młoda kadra = nowe rozwiązania = idziemy z duchem czasu, a nie patrzymy na dokonania techników prlu. Niemniej ciągle będę pozostawał przy zdaniu, że to najlepsza politechnika w kraju
    12.02.2012
  • technik

    politechnika warszawska od samego wejścia szokuje... budynek z historią o tym samym można powiedzieć o wykładowcach i studentach.
    10.02.2012
  • Rys

    Oj tak, poziom kształcenia na tej uczelni jest wysoki. Nie jest to szkółka na przeczekanie ale poważna nauka. Dla tych co idą zgodnie ze swoimi zainteresowaniami nie będzie problemu.
    06.02.2012
  • marzyciel

    Prawda jest niezaprzeczalna - stolica zobowiązuje. Sam jestem z politeczniki z innego miasta, ale dobrze wiem, że wymagania na Warszawskiej są o wiele większe. Praca przychodzi do Ciebie praktycznie sama, mam dwóch znajomych absolwentów - obydwaj pracują w ogólnopolskich spółkach za 3średnie krajowe, mam nadzieję, że mi też się tak powiedzie
    30.01.2012
  • WU

    Myślę nad chemią ale słyszałem różne opinie na jej temat. czy na tej uczelni faktycznie tak mocno koszą?
    23.01.2012
  • Nick

    Wszystkie polibudy mają i tak najlepsze zarządzanie!
    18.01.2012
  • karol

    dokładnie tak!! Ja od zawsze byłem marzycielem i humanistą, a matematyka to przedmiot który moim zdaniem mógłby nie istnieć, ale szanuję i podziwiam osoby które potrafią w pamięci obliczać takie równania których ja nawet za pomocą kalkulatora nie jestem w stanie obliczyć! szacun dla ludzi którzy umieją liczyć!
    09.12.2011
  • einstein

    Do \"anty-techniczny\" od dawna był podział na przedmioty humanistyczne i ścisłe, od wieków ludzie dzielili się na tych dobrych z matematyki, fizyki, chemii i lepszych z takich przedmiotów jak polski, historia. A jeśli umiejętności i predyspozycje pozwalają studiować na uczelni która później umożliwi uzyskanie dobrze płatnej pracy to po co być filozofem i negować tak jak Ty na forum publicznym uczelnie techniczne?
    09.12.2011
  • martyna

    Studiuje Transport na Politechnice Warszawskiej. Uważam,że szkoła skupia naprawdę wybitne jednostki ale raczej na kierunkach czysto matematycznych czy informatycznych. Na transporcie oczywiście tez trzeba uczyć się przedmiotów wybitnie technicznych jak mechanika, elektrotechnika czy matematyka pod każdą postacią, ale można znaleźć czas wolny w roku szkolnym. Sadzę, ze kierunek który obrałam jest przyszłościowy, potwierdzają to badania rynku pracy i mogę z czystym sumieniem polecić moja uczelnie tegorocznym maturzysta przedmiotów ścisłych.
    09.12.2011
  • Anty-techniczny

    ale słodzicie!!! wszyscy tak kochają Polibudę? a gdzie te rzesze humanistów, pedagogów, prawników, lekarzy, ekonomistów, fizjoterapeutów i innych??? jakoś wszyscy ostatnio uwielbiają uczelnie techniczne... ciekawe, jak długo?
    08.12.2011
  • adam

    studiuje budownictwo na politechnice warszawskiej w płocku, chociaż to filia politechniki warszawskiej to poziom nauczania i wymagania wykładowców nie odbiegają od tych w warszawie, sale laboratoryjne są nieźle wyposażone, nie żałuje wyboru tej szkoły bo kierunek jest przyszłościowy i nie trudno po nim o pracę
    06.12.2011
  • sebak

    Studiowałem tam zaledwie pół roku, ale to wystarczy by móc ocenić całą uczelnię. Jeśli jesteś zainteresowany przedmiotami technicznymi to gorąco polecam. Trzeba tylko odpowiedzieć sobie na jedna bardzo ważne pytanie: czy jest się dobrym z przedmiotów ścisłych, przede wszystkim fizyki i chemii. Studiowałem technologię chemiczną i poległem właśnie na tych przedmiotach. Mimo tak krótkiej kariery na tej uczelni bardzo miło wspominam wykładowców i studentów.
    06.12.2011
  • sylwia

    Moja uczelnia, hmm politechnika warszawska w Płocku. Poziom trudności jak zawsze rośnie wraz z rokiem, więc jeśli komuś wydaje się że jest ciężko to dalej będzie tylko gorzej ;) Do wyboru są 4 kierunki: budownictwo, mechanika, technologia chemiczna i inżynieria chemiczna. Ja wybrałam technologie chemiczną. Wykładowcy różni, od przemiłych profesorów matematyki na pierwszym roku, którzy bardzo idą studentom na rękę, przez bardzo lajtowych, po wymagających i rzetelnych. Akademik jest w porządku, jak to zwykle bywa, z dostaniem się tam tez nie ma raczej problemu (na parterze jest klub studencki Filip). W tym roku samorząd zorganizował Wampiriadę, która wielu uczniom przypadał do gustu ;)
    06.12.2011
  • Jowisz

    Politechnika Warszawska uchodzi za najlepsza w Polsce. Niektorzy twierdza, ze lepsza jest AGH z Krakowa albo Polibuda Wroclawska, ewentualnie Poznanska. NIezaleznie od tego, ktora z tych uczelni sie skonczy, dzis jest sie na rynku pracy gosciem. Jesli wiec facet nie chce byc pipą, to politechnika jest najlepszym rozwiazaniem na prace za dobre pieniadze, nie koniecznie w kraju nad Wisla.
    01.06.2011