Opinie o Uczelni Uniwersytet Warszawski (UW, Uniwersytet w Warszawie)

00-927 Warszawa , ul. Krakowskie Przedmieście 26/28
+48 (22) 552 40 41,

Komentarze (209)

  • Student

    Witam, proszę o opinie, informacje o kierunku ZARZĄDZANIE :)
    30.08.2017
  • NickCrompton

    Dobra uczelnia, wysoki poziom kształcenia, interesujący ludzie, fajna atmosfera. Czego chcieć więcej :-)
    22.08.2017
  • ciekawe...

    dziwna sprawa z tym forum bo uczelnia Almamer która jest katastrofalnej sytuacji a studentów dokumenty latają po warszawie i zaczęli o tym głośno pisać zostali wykasowani. Wątek o Almamer dziwnie przestał istnieć bo studenci zaczęli się kontaktować w kwestii wyciągnięcia konsekwencji od rektora tej uczelni.. słabooo i w ten sposób traci się wiarygodność drogi portalu opinieouczelniach,pl Studentów zainteresowanych Almamer sytuacją zapraszam na Facebook tam z pewnością pan Janusz Merski nie dogada się w temacie usunięcia o nim i jego uczelni wątku na FB.
    14.08.2017
  • Patryk

    Chciałem się dowiedzieć czegoś więcej na temat politologii II stopnia (stacjonarnych), opinie itd.
    09.08.2017
  • optymistka

    Hej! Czy ktoś z Was kto dostał sie na bezpieczeństwo wewnętrzne I stopnia stacjonarnie ma zamiar jeszcze zrezygnować?
    31.07.2017
  • Student

    Witam, potrzebuję Waszej pomocy :) Dostałem się na WAT na Energetykę oraz na UW na Stosunki międzynarodowe i mam problem z wyborem :/ Jakieś opinie o tych dwóch uczelniach/kierunkach? Co najlepiej wybrać?
    22.07.2017
  • Ania

    Trudno jest dostać się na bezpieczeństwo wewnętrzne na UW ?
    12.07.2017
  • Buni

    Jakieś opinie, informacje na temat wydziału zarządzania?
    07.07.2017
  • Gość

    Co sądzicie o kierunku, a raczej specjalności neuroinformatyka? Dużo nauki, jak z pracą?Jakiś student mógłby się wypowiedzieć?
    03.07.2017
  • Do Kodiego

    Kodi, tak, różnice programowe jest zaliczyć trudno.
    02.07.2017
  • AAA

    Co sądzicie o kierunku Stosunki Międzynarodowe?
    20.06.2017
  • Monika

    Z pracą raczej żadnych problemów nie będzie, ale dostać się ciężko, w ubiegłym roku ponad 10 osób na miejsce: http://rekrutacja.uw.edu.pl/files/pdf/Liczba_kandydatow_miejsce_2016-2017.pdf , a próg to ponad 80 punktów po przeliczeniu wyników z matury.
    31.05.2017
  • kavvino

    Witam. Czy znajdzie się tutaj osoba która studiuje/studiowała na kierunku ekonomicznym? Dokładnie chodzi mi o "Ekonomia, Matematyka specjalność Międzykierunkowe Studia Ekonomiczno-Matematyczne". Jeżeli tak, to co możecie o tym kierunku powiedzieć? I jakieś pomysły co można po tym robić? Czy z pracą po tym kierunku będą duże problemy? Czy jest to bardzo ciężki kierunek i czy barzo trudno siędostać na niego? Z góry dzięki za odpowiedź ;)
    30.05.2017
  • Ola

    Hej mam pytanie, czy mam szansę dostać się na UW mając minimum punktów tj. po podliczeniu moje punkty sięgają niewiele ponad minimalny próg 30 punktów.. Czy jest szansa że się dostanę?
    24.05.2017
  • Ciekawa

    Hej, znajdę tu kogoś na kierunku STOSUNKI MIĘDZYNARODOWE? Jestem ciekawa, czy mam szansę dostać się tam bez drugiego języka obcego :( byłabym bardzo wdzięczna za szybką odpowiedź :)
    21.05.2017
  • ciekawa

    A co sądzicie o kognitywistyce? Warto?
    20.05.2017
  • Hania

    Z tego co pamiętam to żaden certyfikat nie był potrzebny, ja dostałam się bez problemu ;)
    19.05.2017
  • Kinga

    Witam, czy ktoś studiował/studiuje pedagogikę, wczesne nauczanie języka angielskiego (studia magisterskie) i mógłby udzielić informacji odnośnie tego, czy trzeba mieć certyfikat potwierdzający znajomość języka angielskiego (jaki?), czy trudno się dostać i zdać egzaminy, jak wyglądają zajęcia? Będę wdzięczna :-)
    27.04.2017
  • Nina

    Biurokracja jak wszędzie, w mojego puntu widzenia nigdy na UW jakoś nie było tego mega dużo, do przeżycia ;) Jeśli chodzi o kierunek to polecam ekonomię, wychodzę z założenia, że zarządzanie jest już trochę zbyt oklepane, a ekonomia bardziej precyzuje ścieżkę kariery, szczególnie, że masz już z tego licencjat. Atmosfera na ogół przyjazna, ja nie miałam nigdy konfliktów zarówno z kolegami z roku jak i wykładowcami. Polecam
    18.04.2017
  • Beata

    Hej :) w tym roku kończę studia licencjackie z ekonomii i zastanawiam się na magisterką na UW(zaocznie). Biorę pod uwagę zarządzanie bądź ekonomię. Jaka jest atmosfera na tych kierunkach ? Czy wykładowcy są do zniesienia ? Czy biurokracja ta WZ jest 'bardziej skomplikowana' czy przyjazna studentowi ? Z góry dziękuje za odpowiedź ;)
    18.04.2017
  • l

    Studiowałam filologię polską. Jedynie zajęcia językoznawcze się jakoś bronią. Na zajęciach czyta się tylko teksty badaczy z UW, nie poznaje się teorii z innych uniwersytetów, nawet jeśli są unikatowe na skalę krajową - JOS Bartmińskiego czy pierwszy słownik semantyki Szczepankowskiej z UwB. Na marginesie dodam, że UW nie jest jedną z najlepszych uczelni, jeśli chodzi o filologię polską, o wiele lepiej prezentuje się UAM. Jak porówna się programy studiów z różnych miejsc to moim zdaniem na najwyższym i w miarę równym poziomie zostaje Uniwersytet Łódzki i w Białymstoku.
    01.02.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    21.11.2016
  • Nathalie

    Jak wypada filologia polska na UW? Jeśli ktoś z was studiował, studiuje lub ma znajomych na tym kierunku, to proszę o jakąś krótką informację. Czy poziom jest wysoki, zajęcia nie tylko ciekawe, ale i użyteczne?
    10.11.2016
  • dd

    Jaki poziom na lingwistyce? (ang-niem)?
    03.11.2016
  • Sara Karmell

    Witam, czy na Uniwersytecie Warszawskim ekonomia na II stopniu są dostępne zajęcia przed godziną 15.00. Na stronie internetowej pisze, że "możliwe są zajęcia po godzinie 15.00".
    25.09.2016
  • Ola

    Czy ktoś jest po kierunku pedagogicznym? Najbardziej mnie interesuje pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna z terapią II stopnia. Pozdrawiam
    08.09.2016
  • mustang

    Pisał ktoś test na studia II stopnia- kognitywistyka i mógłby coś o nim napisać, jak mniej więcej wygląda? pozdrawiam
    20.08.2016
  • Joanna

    czy ktoś może mi powiedzieć ile osób dostaje się na stosunki międzynarodowe na UW w drugim naborze
    15.07.2016
  • Natalia

    Chodzilo mi o studia II stopnia oczywiscie ;)
    30.06.2016
  • Natalia

    Hej ;) planuje podejść do egzaminu na bezpieczenstwo wewnetrzne - czy może jest tu ktoś kto opowie mi jak wyglada ten kierunek na UW? egzaminy sa trudne?
    30.06.2016
  • xatramx

    Myślę o studiach w Instytucie Anglistyki- filologia angielska. Polecacie, czy raczej przeciwnie? Jaka atmosfera?
    28.06.2016
  • sparkles

    atmosfera fantastyczna, ja trafiłem na bardzo zgraną grupę, pierwszego dnia zapoznawcze piwko, potem częste imprezy, nie było też problemu z notatkami lub pomocą w trudnych przypadkach (waruny), ale wszystko zależy od ludzi, na jakich trafisz
    21.06.2016
  • Ada17

    Witam. Mam pytanie odnośnie wydziału nauk ekonomicznych? Jaka tam jest atmosfera? Czy warto iść tam na studia międzykierunkowe czy lepiej na samą ekonomię?
    19.06.2016
  • Ada17

    Witam. Mam pytanie odnośnie wydziału nauk ekonomicznych? Jaka tam jest atmosfera? Czy warto iść tam na studia międzykierunkowe czy lepiej na samą ekonomię?
    19.06.2016
  • adam 1969

    witam.mam pytanie odnośnie kierunku filologia ukrainska z jezykiem angielskim i rosyjskim.jaka panuje atmosfera na wydziale?czy studia sa dość trudne?i jaki jest poziom nauczania jezykow?
    04.06.2016
  • monikaa

    Tutaj znajdziesz liczbę kandydatów na miejsce z ubiegłego roku: http://rekrutacja.uw.edu.pl/files/pdf/Kandydat_miejsce_2015-2016.pdf
    03.06.2016
  • pytanie o kierunki

    gdzie znależć na stronie UW info, które kierunki miały najwięcej kandydatów rok temu? szczególnie dziennikarstwo mnie interesuje, ile osób na jedno miejsce było labo teraz jak to wygląda?
    02.06.2016
  • R

    Proszę żeby ktoś się wypowiedział na temat studiów magisterskich na kierunku filologia germańska (czy ciekawie są prowadzone zajęcia, jaka atmosfera, wykładowcy, poziom, czy polecacie itp.). Będę wdzięczna :-)
    30.05.2016
  • jaa

    Mam pytanie odnoście kierunku dziennikarstwo i medioznawstwo. Chciałabym wybrać specjalność pr i marketing medialny . Czy na tym kierunku jest duzo zajęc odnoście dziennikarstwa ? Mi bardziej zalezy na medioznawstwie .... a moze ktoś poleci kierunek który głownie tego dotyczy ?
    30.05.2016
  • jaa

    Mam pytanie odnoście kierunku dziennikarstwo i medioznawstwo. Chciałabym wybrać specjalność pr i marketing medialny . Czy na tym kierunku jest duzo zajęc odnoście dziennikarstwa ? Mi bardziej zalezy na medioznawstwie .... a moze ktoś poleci kierunek który głownie tego dotyczy ?
    30.05.2016
  • jaa

    Mam pytanie odnoście kierunku dziennikarstwo i medioznawstwo. Chciałabym wybrać specjalność pr i marketing medialny . Czy na tym kierunku jest duzo zajęc odnoście dziennikarstwa ? Mi bardziej zalezy na medioznawstwie .... a moze ktoś poleci kierunek który głownie tego dotyczy ?
    30.05.2016
  • :-)

    mniemam, że moja przedmówczyni napisałam swój poetycki wpis w ramach trwającego nadal konkursu, a pierwsze Wielkie litery miały stworzyć hasło: Uniwesrytet Warszawski. Ja nie będę tak patetyczna, ale z pełnym przekonaniem mogę rekomendować Dzienikarstwo i komunikację społeczną, którą sama studiuję. Jak dla mnie studia trafione w 100 procentach, do tej chwili spełniają wszystkie oczekiwania, jeśli tak będzie do końca - to fantastico.
    23.05.2016
  • Marta Przychodzka

    U-niwersytet ukochany- uczelnia ulubiona N-ajlepsza nauka, nerwowa nadzieja na nabór. I-nteligentnie, intrygująco, imponujące imprezy i inauguracje. W-ażne wydarzenia, wielkie wademekum wiedzy. E-uropeistyka, etnologia, ewentualnie ekonomia R- óżnorodność rokuje reformą rozwojową S-uper studia, studenci, sesje, samorząd Yes yes yes! T-rzykrotne tak – tu Twoja temperatura tańczy E-mpiryczny ewenement, entuzjazm, efektywne egzaminy T-łumy towarzyszy, teatr talentów W-arto wybrać ważne wykłady A-dministracja, astronomia, archeologia- ambicja aktywowana R- ekrutuj-rekomenduję! S-ama skończyłam socjologię- super sprawa Z-adowolenie zapewnione A-tmosfera akademicka absolutnie atrakcyjna W-artościowi wykładowcy, wiara wesoła :) S-am sprawdź, słuchaj serca K-onwersatoria, koledzy, koleżanki, klimat I-ndeks, integracja, idylla !
    13.05.2016
  • dominika

    Rozważam studia w Warszawie lub Łodzi, do obu miast mam mniej więcej tak samo daleko. Łódź znam lepiej, W-wy się obawiam, bo większa, bo wyższe koszty życia, bo wyścig szczurów. Pytanie swoje kieruję do osób, które przyjechały do Warszwy z daleka i zostały na studiach: czy nie żalujecie swoich decyzji? jak Wam się meszka w Warszawie? ile czasu potrzebowaliścieżeby się zaaklimatyzować? Czy planujecie zostać tutaj czy wrócć w rodzinne strony?
    28.04.2016
  • o prawie

    jeśli są wymagane 3 rozszerzenia to musisz być świadoma, że większość chętnych będzie ten warunek spełniała, mimo wszystko, ja bym się nie poddawała i rekrutowała, może będzie na tyle mało zgłoszeń, że Cię przyjmą
    28.04.2016
  • R

    Proszę żeby ktoś się wypowiedział na temat studiów magisterskich na kierunku filologia germańska (czy ciekawie są prowadzone zajęcia, jaka atmosfera, wykładowcy, poziom, czy polecacie itp.). Zastanawiam się między UW a UP (w Krakowie). Będę wdzięczna :-)
    10.04.2016
  • Janek_dzbanek

    Czy studiuje ktoś e-biznes zaocznie na studiach II stopnia na WZ UW? Dużo statystyki? Ta ekonometria to ciężka jest? Jakieś inne ciężkie przedmioty?
    08.04.2016
  • Bardzo proszę o pomoc

    Chciałabym studiować prawo. Czy myślicie, że jeśli zdaję na rozszerzeniu tylko polski i wos to zostanę przyjęta? Bo tam potrzeba trzech rozszerzeń. Poradźcie coś, proszę.
    04.04.2016
  • Kodi

    Rozumiem. A jak wygląda np. sprawa bezpieczeństwa wewnętrznego tylko, że zaocznie? Jak wygląda przeniesienie się z uczelni niepublicznej do UW na 3 semestr (czyli 2 rok)? Trudno jest zaliczyć różnice programowe?
    31.03.2016
  • do Kodi

    Bezpieczeństwo wewnętrzne to kierunek czysto humanistyczny, głównie zagadnienia polityczne, troche prawa, administracji, więc głównie pamięciówka. Jeżeli cię to interesuje to z nauką nie powinno być problemu. Łatwo nie jest, ale jakoś bardzo trudno też nie, nie da się przejść przez ten kierunek jeżeli nie przysiądzie się do książek i to jest pewne, ale dla chcącego nic trudnego
    30.03.2016
  • Kodi

    Witam. Mam pytanie jak wyglądają studia dzienne licencjackie na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne? Trudno, dużo nauki itp.?
    25.03.2016
  • Róża

    Proszę żeby ktoś się wypowiedział na temat studiów magisterskich na kierunku filologia germańska (czy ciekawie są prowadzone zajęcia, jaka atmosfera, wykładowcy, poziom, czy polecacie itp.). Zastanawiam się między UW a UP (w Krakowie). Będę wdzięczna :-)
    09.03.2016
  • adancka

    Chciałabym podjąć studia w Instytucie Kultury Polskiej na kierunku kulturoznawstwo. Czy ktoś może wydać krótką opinię dot. tych studiów ?
    05.03.2016
  • odp. PRAWO

    Prawo to ciężki, bo pamięciowy kierunek. Ja od początku wiedziałem, że chcę to studiować, ale kiedy moi znajomi z roku nie byli przekonani co do tego wyboru to często poddawali się, ponieważ nauki było dużo, to ich przytłaczało, a ukończenie prawa nie było ich marzeniem, więc nic ich nie motywowało do tego, żeby przysiąść do książek. To chyba tak jak z medycyną. Kończą w sumie tylko ci, którzy od początku chcieli to skończyć. To i tylko to. Możliwości absolwentka prawa ma wiele. Sędzia, prokurator, adwokat, to te oczywiste, ale ponadto możesz zostać notariuszem, radcą prawnym, kuratorem, doradcą podatkowym, rzeczoznawcą majątkowym. Tych zawodów jest naprawdę bardzo wiele, zdecydowana większość jest dobrze płatna i satysfakcjonująca.
    29.02.2016
  • PRAWO

    Jestem bardzo dobrą uczennicą II klasy prywatnego liceum. Właściwie ze wszystkich przedmiotów mam równe oceny. Nie piszę tego, aby się chwalić, bo to jest moje przekleństwo. Mam piatki na świadectwie i .... duży dylemat na jakie iśc studia. Wiem, że mam jeszcze duuuuu żo czasu. Ale informacje zbieram teraz. Wszyscy mówią - prawo, idź na prawo. No właściwie mogę, tylko jakoś nie do końca mam wyobrażenie o tym, co mogę robić już po skończeniu tego prawa. Czy Wy, wybierając studia prawnicze, wiedzieliście co konkretnie chcecie robić w przyszłości? Czy raczej to się krystalizowało z czasem, w trakcie studiów? A jeśli uznam, że sala sądowa w ogóle nie jest dla mnie, to jakie inne są dla mnie możliwości jako absolwentki prawa? Poradźcie proszę, zależy mi na opiniach studentów i absolwentów Prawa.
    03.02.2016
  • magda

    Studiowałam na trzech kierunkach: dziennikarstwo - odradzam z całego serca, parodia, a nie studia. Przedmioty głupie, nic się nie robi, tylko marnowanie czasu. lingwistyka stosowana - fajne studia, sporo wiedzy można wynieść, choć wykładowcy nie zawsze idealni, niektórzy potrafią by chamscy albo olewać sprawę afrykanistyka - pół na pół, chaos 100%, ale za to fajny, kameralny klimat
    22.01.2016
  • 5467

    Trudno ocenić szkołę jako całość, każdy wydział to inne universum rządzące się swoimi prawami. Prawnicy mają rzecz jasna największe na UW luksusy ale potem rynek pracy ich sprowadza na ziemię, aczkolwiek i tak są w lepszej sytuacji niż spece od rządzenia (marketingu?) albo kosmici po tzw. socjologi stosowanej. Realnie to najbardziej opłacalnym dla studenta kierunkiem na UW jest ich informatyka, ma dobrą opinię ale dzisiaj pracodawcy w branży już i tak nie zwracają uwagi na dyplomy.
    17.12.2015
  • Studentka

    Jak jest na fil. germańskiej?
    02.12.2015
  • życzliwy oo2

    Oby te wyjaśnienia kiedykolwiek się pojawiły.
    09.11.2015
  • Wyjaśnienie od Admina

    Poprzedni komentarz dotyczący oskarżenia pracownika naukowego UW o seksualne nadużycia został zablokowy na potrzeby ewentualnych wyjaśnień prokuratury.
    26.10.2015
  • ???

    czy ktokolwiek może potwierdzić tą informacje??? mam nadzieję, ze to nie jest jakiś głupi żart lub prowokacja... bo z czymś takim powinno się iść na policję a nie pisać na portalu edukacyjnym...
    26.10.2015
  • Czy ktoś możne napisać coś o Zarządzaniu na UW- magisterskie niestacjonarne?
    28.08.2015
  • jolka

    szkoda ze UW ma tak wysokie czesne za niektóre kierunki... chciałam iść na prawo finansowe ale niestety koszty przerosły moje możliwości...a szkoda, bo to jednak najlepsza uczelnia w Polsce..
    08.08.2015
  • Maja FILOLOGIA ANGIELSKA

    Idę na I rok od października na filo ang, jest tu ktoś ze starszych i może mi polecić jakichś wykładowców?
    03.08.2015
  • basiorek93

    Czy warto przenieść się na studia magisterskie na kierunku historia z Lublina (UMCS) do Warszawy (UW)?
    03.08.2015
  • Tomek

    Chamstwo, urywają zajęcia lub nie przychodzą. Dosłownie chowaja się przed studentami czekającymi na konsultacje - KOMEDIA!!! Nie szanują studentów, promotor miał być do końca lipca - wyjechał dużo wcześniej, nie odbiera maili -kończę pracę dyplomową - kto ją sprawdzi bym mógł złożyć ????
    23.07.2015
  • justa

    Hej:) Mam pytanie odnośnie studiów II stopnia dotyczących bezpieczeństwa wewnętrznego i kryminologii?\Warto studiować te kierunki? Jest na nich ciężko?Wybiera się jutro ktoś na test z bezpieczeństwa wewnętrznego?Zastanawiam się nad tymi dwoma kierunkami,ale nie wiem który wybrać
    19.07.2015
  • Lena

    Hej :) MAm pytanie jaką trzeba mieć średnią z licencjata żeby dostać sie na UW na socjologie magisterkę? Ktoś się orientuje ?
    13.07.2015
  • Hitch

    Opowie mi ktoś o socjologii na UW, wykładowcy, przedmioty, poziom itp.?
    12.07.2015
  • Hitch

    Opowie mi ktoś o socjologii na UW, wykładowcy, przedmioty, poziom itp.?
    12.07.2015
  • Hitch

    Opowie mi ktoś o socjologii na UW, wykładowcy, przedmioty, poziom itp.?
    12.07.2015
  • www

    Mam pytanie do osób które są już na magisterce na bez wew. Czy egzamin na drugi stopien jest bardzo trudny?
    10.07.2015
  • www

    Mam pytanie do osób które są już na magisterce na bez wew. Czy egzamin na drugi stopien jest bardzo trudny?
    10.07.2015
  • www

    Mam pytanie do osób które są już na magisterce na bez wew. Czy egzamin na drugi stopien jest bardzo trudny?
    10.07.2015
  • Sonciano

    Cześć ! Bardzo chciałbym studiować stosunki międzynarodowe II stopnia na UW. Niestety muszę napisać test, który w latach 2010-2012 był całkiem trudny. Czy ktoś wie jak wyglądał test w roku 2014? Czy to prawda, iż na daną specjalizację muszę mieć dany próg punktowy z testu? Uczę się od wczoraj i masakrycznie mi idzie, jest tego 1300 stron ( 3 ksiażki łącznie ). Pozdrawiam
    08.07.2015
  • Sonciano

    Cześć ! Bardzo chciałbym studiować stosunki międzynarodowe II stopnia na UW. Niestety muszę napisać test, który w latach 2010-2012 był całkiem trudny. Czy ktoś wie jak wyglądał test w roku 2014? Czy to prawda, iż na daną specjalizację muszę mieć dany próg punktowy z testu? Uczę się od wczoraj i masakrycznie mi idzie, jest tego 1300 stron ( 3 ksiażki łącznie ). Pozdrawiam
    08.07.2015
  • Sonciano

    Cześć ! Bardzo chciałbym studiować stosunki międzynarodowe II stopnia na UW. Niestety muszę napisać test, który w latach 2010-2012 był całkiem trudny. Czy ktoś wie jak wyglądał test w roku 2014? Czy to prawda, iż na daną specjalizację muszę mieć dany próg punktowy z testu? Uczę się od wczoraj i masakrycznie mi idzie, jest tego 1300 stron ( 3 ksiażki łącznie ). Pozdrawiam
    08.07.2015
  • mii

    Czy ktoś może powiedzieć coś o kierunku Finanse, Rachunkowość i Ubezpieczenia w trybie zaocznym? Czy jest ciężko, dużo matmy? Zdawałam maturę z matmy na poziomie podstawowym i nie wiem czy jest sens startować ...
    02.07.2015
  • Asia

    do Natalii: Ja sie wybieram na filologie angielską :)
    17.06.2015
  • Asia

    Co myslicie o filologii angielskiej?
    17.06.2015
  • magda

    Co sądzicie o finansach, rachunkowości i ubezpieczeniach na UW? w trybie dziennym i zaocznym
    15.06.2015
  • magda

    Co sądzicie o finansach, rachunkowości i ubezpieczeniach na UW? w trybie dziennym i zaocznym
    15.06.2015
  • anna

    Odradzam psychologię na UW- wydział w Polsce za czasów PRL, i z wyglądu i z podejścia do studenta. Wykłady to jakieś jaja- wykładowcy czytają ze slajdów, prawie nic od siebie nie dodają, albo w ogóle wykładów nie prowadzą i ogląda się filmiki edukacyjne. Czas studenta ma się za nic- należy dostosować się do wielce wielmożnej kadry, dla której liczą się tylko własne publikacje. Chaos, brak informacji, lub informacje sprzeczne jedne z drugimi...podejście takie jakby tam ani jednej osoby z wiedzą osychologiczną nie było- bo takie działania niszczą zapał, chęci, uczą bezradności, nie motywują do nauki zupełnie...a później tylko ludzie psioczą jak to młodzież jest coraz głupsza...UW wydział psychologii ' jedzie' na opinii, kiedyś wyrobionej i teraz nie wiadomo czemu utrzymanej...
    12.06.2015
  • natalia

    Ja Rzeszów UR, Kraków na UP i Warszawa. Z czego to ostatnie byłoby najbardziej korzystne, ale zobaczymy jak to będzie.. Strasznie się boję :
    12.06.2015
  • Lena

    Do Natalii: Nie wiem jeszcze...cały czas się zastanawiam. A Ty?
    07.06.2015
  • natalia

    Hej Lena :) a gdzie jeszcze składasz podania?
    02.06.2015
  • monika

    Hej. Jest może ktoś kto studiuje lingwistykę stosowaną na ILSie? Albo absolwent? Co sądzicie o tym kierunku? I jakie były progi, kiedy Wy tam zdawaliście?
    22.05.2015
  • monika

    Hej. Jest może ktoś kto studiuje lingwistykę stosowaną na ILSie? Albo absolwent? Co sądzicie o tym kierunku? I jakie były progi, kiedy Wy tam zdawaliście?
    22.05.2015
  • monika

    Hej. Jest może ktoś kto studiuje lingwistykę stosowaną na ILSie? Albo absolwent? Co sądzicie o tym kierunku? I jakie były progi, kiedy Wy tam zdawaliście?
    22.05.2015
  • Lena

    Do Natalii: Cześć. Ja rozważam taką możliwość :)
    17.05.2015
  • gospodarka przestrzenna

    czy są tutaj studenci z kierunku Gospodarka Przestrzenna? chętnie bym się dowiedziala więcej o zajęciach, jak jest tak ogólnie, czego się spodziewać na I roku, poziom, wykładowcy, itd.
    13.05.2015
  • natalia

    cześć, czy ktoś wybiera się w tym roku na filologię angielską na UW?
    11.05.2015
  • Daria

    Czy na UW, nie ma administracji stacjonarnej ( dziennej) ?
    16.04.2015
  • wawek

    czy mam szansę się dostać na kierunek ekonomiczny z podstawową maturą z matematyki? i czy w ogóle poziom nauczania na tym kierunku na UW jest przyzwoity?
    06.04.2015
  • kwant

    jakie opinie o bezpieczeństwie wewnętrznym? na ten kierunek lepiej wybrac UW czy AON? prosze o krótkie uzasadnienie i z góry dziękuje za odpowiedź ;)
    02.04.2015
  • katiepsychuw

    Hej :) studiuję psychologię dziennie na Uniwersytecie Warszawskim i jak na początku było ok , tak teraz ostro zastanawiam się nad przejściem na swps . UW niestety jest bardzo łache na kasę - odczujecie to po pierwszym semestrze (wiem co mówię mimo że jestem dzienna ). Owszem sama świadomość że jest się na UW jest fajna ale nic poza tym . Ogólnie mówiąc nie oceniam tej uczelni jakoś ani bardzo negatywnie ale też nie widze tutaj samych superlatywów . Nie idźcie na uczelnie tylko dlatego że ma renomę - nie warto .Bardzo dużo szkół ( np. taka jedna nastarsza w krakowie ) tylko na tym już jeździ . Najważniejsze jest abyście się dostali na kierunek który chcecie studiować - nie ważne na jakiej uczelni . Bo jak dla mnie nie warto rezygnować np. z prawa w Rzeszowie na rzecz filologii polskiej spec.nauczycielska na UW.
    24.03.2015
  • Elika111

    A może ktoś wybiera się w tym roku na prawo na UW?
    24.03.2015
  • Onemia

    ja tam nie polecam ochrony środowiska - studia b. ciężkie, a pracy dla absolwentów brak
    22.03.2015
  • irys

    na uw najciekawsza jest statystyka zaliczysz ją dopiero wtedy gdy wyłożysz ok 7 tysięcy na poprawki wiem to z własnego doświadczenia mam trzy córki jeśli chodzi pierwszą myślałem że to przypadek , ale druga i trzecia to samo ,także statystyka dla UW to jest złota krówka maszynka do zarabiania pieniędzy (wiedza się raczej nie liczy)
    02.03.2015
  • Historia?

    Za niedługo będę podejmować jedną z ważniejszych decyzji, czyli wybranie kierunku studiów i uczelni. Przeglądając różne strony wiem tak na prawdę coraz mniej. Skłaniam się ku historii. Jak się miewa sytuacja tego kierunku na UW?
    24.02.2015
  • Ola

    Hej w tym roku planuję złożyć dokumenty na UW - studia II st. na kierunku Administracja zaocznie (bo w trybie dziennym nie ma), a kończę licencjat na prywatnej uczelni. Mógłby mi ktoś napisać czy trudno jest się utrzymać? i jak ze zjazdami? co jaki czas się odbywają? co 2 tyg czy częściej? Pozdrawiam studentów
    12.02.2015
  • natalia

    nika112 mogłabyś się ze mną jakoś skontaktować, też planuję składać podanie na międzykierunkowe studia ekonomiczno-menadżerskie na UW. to mój email gdybyś chciała się skontakować: natalkaa75@wp.pl, to mój stary mail, nie chcę upubliczniać aktualnego:D
    08.02.2015
  • natalia

    nika112 mogłabyś się ze mną jakoś skontaktować, też planuję składać podanie na międzykierunkowe studia ekonomiczno-menadżerskie na UW. to mój email gdybyś chciała się skontakować: natalkaa75@wp.pl, to mój stary mail, nie chcę upubliczniać aktualnego:D
    08.02.2015
  • nika112

    Eres dzięki może i masz racje ale zawsze marzyłam żeby studiować prawo na UW. Jednak nie chcę studiować tylko tego mam zamiar składać podanie na międzykierunkowe studia menadżersko-ekonomiczne także na UW. Więc zobaczymy jak będzie. I mam do Ciebie jescze jedno pytanie, o ile zechcesz odp. A więc na jakim kierunku byłeś i jakie miałeś wyniki na maturze?
    15.01.2015
  • aniaaa

    cześć, chciałabym rekrutować na filologię białoruską z językiem rosyjskim i angielskim, czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej o tym kierunku od strony praktyczej? czy to kierunek studiów warty uwagi? czy jest nacisk przede wszystkim na języki? czy jest ciężko? z góry dziękuje za odpowiedź.
    12.01.2015
  • eres

    nika112, osobiście bardziej polecałbym pójść w stronę ekonomii niż prawa. Kierunek prawo od lat już jest wałkowany i jeśli nie masz mocnych pleców - nie masz pracy, koniec kropka. Finanse natomiast się rozwijają, są oferty pracy, możesz po takim kierunku wyjechać na emigrację jeśli np. w Polsce pracodawcy dojdą do wniosku że cię nie potrzebują ;) Po prawie natomiast jesteś uwięziona do końca życia w Polsce, pracy w zawodzie za granicą nie znajdziesz bo kończyłaś prawo w Polsce, rozumiesz o co mi chodzi ? Dostać się jest trudno bo na UW wali cała Polska, prawo można sobie opłacić i wtedy dostajesz się z buta poza rekrutacją (nawet z maturą podstawową). Ale pytanie własnie, po co ci takie wykształcenie ? Decyzja należy do ciebie. Atmosfera na UW jest bardzo miła, uczelnia zadbana, wykładowcy na luzie, nikt nad nikim się raczej nie znęca ;) Żałuję że musiałem się stamtąd przenieść, ale gdybym miał możliwość jakoś inaczej pokierować swoim życiem, pewnie tak bym nim pokierował żeby móc podjąć studia na UW na wybranym przez siebie kierunku :)
    11.01.2015
  • nika112

    Łatwo jest sie dostać na prawo do UW? I jeszcze co sądzicie o studiach ekonomiczno-menadżerskich na UW?
    13.12.2014
  • lola

    Uniwerek Warszawski - THE BEST, koniec kropka.
    20.09.2014
  • ZIBI

    To co wypisuje ofiara to zakrawa na jakiś obłęd !!! - człowieku skrzywdzony przez życie UW zawsze był , jest i będzie wysoko cenioną uczelnią. Jak ktoś się uczy to ją ukończy. Wiadomo że jest odsiew bo są też studia wieczorowe i zaoczne gdzie płacisz i się dostajesz, ale żeby się utrzymać to też trzeba się postarać. I tu następuje zdziwienie !!! Jednak w poważnej uczelni czy to studia dzienne, zaoczne czy wieczorowe to nie ma siły trzeba zakuwać ale potem przynajmniej masz coś w głowie a nie tylko "jakiś papierek". Dlatego wielu pracodawców na to patrzy a już na pewno Ci najlepsi !!! I żeby nikogo nie urazić to nie chodzi tylko o UW, bo są w Warszawie jeszcze inne dobre i znane uczelnie. Ale jak chcesz pracować byle gdzie to wystarczy jak ukończysz byle co, tylko potem nie narzekaj że skończyłeś "studia" a zarabiasz 1500 zł !!!
    21.08.2014
  • bartek

    co to jest Asyriologia i hetytologia? nigdy nie słyszałem o takim kierunku, a ma go tylko Uniwersytet Warszawski...
    07.08.2014
  • bartek

    co to jest Asyriologia i hetytologia? nigdy nie słyszałem o takim kierunku, a ma go tylko Uniwersytet Warszawski...
    07.08.2014
  • Penny

    Witam, interesuję mnie podjęcie nauki FiR. Rozważam UW lub SGGW tylko zaocznie. Bardzo proszę o udzielenie mi informacji czy trudno jest się utrzymać na WZ na UW właśnie na FiR. Czy poziom różni się od studiów dziennych? I również proszę o opinie na temat FiR na SGGW. Z góry bardzo dziękuję!
    16.07.2014
  • Beaataa

    Witam. We wrzesniu będę podchodziła do obrony licencjatu z administracji i chcialabym pojsc na magisterke na finanse i rachunkowosc na UW z tym ze z tym kierunkiem nie mialam wczesniej zadnej stycznosci mogłby ktos doradzic, powiedziec jak to jest na UW czy jest cięzko i wogole?
    11.07.2014
  • MadMax

    Jeszcze zapomniałem o takim drobnym szczególiku: studia na UW też są dostępne w trybie płatnym i można się na nie dostać z buta. Także uważajcie lepiej i nie bądźcie tacy hop do przodu bo wam się kuku może stać.
    04.07.2014
  • MadMax

    Nie zgodzę się z niektórymi opiniami, że UW to dla pracodawców bardziej prestiżowa uczelnia niż uczelnie prywatne. Większość naszych pracodawców to własnie firmy prywatne i byłoby głupotą z ich strony wyznawanie zasady ze państwowe lepsze od prywatnego. Spece od HR i kadry zarządzające zdają sobie z tego sprawę, więc nie wciskajcie młodym ludziom kitów że po prywatnych szkołach nikt nie przyjmie ich do pracy. Z tego co wiem od znajomych którzy studiowali w różnych miejscach kraju, to właśnie ludziom po państwowych szkołach najtrudniej się gdzieś załapać. Pozdro
    04.07.2014
  • Ofiara

    Na nic się nie zda postawienie mnie przed sądem i wynajęcie adwokata oraz obarczenie mnie nie wiadomo jaką sumą pieniężną do zapłaty (nie włączając prokuratora rzecz jasna !!!!). Cóż z tego że znieważanie jest karalne, jeśli w grę wchodzi przekazanie otrzeżenia do tegorocznych kandydatów na studia właśnie w takiej formie wypowiedzi. Na nic się też dopieszczanie filmów na tegoroczną edycję SENS HSM. Wcześniej czy pózniej i tak by przekonali na własnej skórze czym to śmierdzi WDiNP i ich pracownicy naukowi są sami sobie winni chaosu organizacyjnego jaki robią!!!! Co z tego że będę pisać kolejne posty jeśli oni mają to wszystko co piszę i wszystkich w głębokim poważaniu?!?! Bez względu na to jakie będą wyniki tegorocznej rekrutacji, ja nie wstawię się do sądu, bo doskonale wiem czym to mi grozi. Będą chcieli zrekompensować sobie tym porażkę, zaś "obrażeni studenci" będą chcieli zwołać jeszcze większą ilość osób żeby mnie upokorzyć, składając przy tym krzywoprzysięstwo i robiąc aferę ogólnopolską z udziałem mediów, w tym zagranicznych. Oni wszyscy będą chcieli mnie zgnoić i upokorzyć. Do reszty- tak to właśnie kiedy ktoś chce z dobrej woli chce ostrzec innych przed ISM, wiecie jak tam jest. Sami zadecydujcie czy warto tam studiować!!!!
    28.06.2014
  • Ofiara

    Zapomniałem dodać że chodzi o "przewodniczącego samorządu ISM" poza tym, jest jest jeszcze coś co was zainteresuje: http://usosownia.uw.edu.pl/. Ja mogę się wykłócać tylko z OSOBAMI, KTÓRE "STUDIUJĄ" NA ISM!!!! Pozdrawiam,
    28.06.2014
  • Do "studenta" poniżej

    Zle zinterpretowałeś moje posty!!!! Tu nie chodzi o chowanie się w tłumie i potrzeby studiowania w większej grupie, tylko o ISM i WDiNP oraz sposób traktowania studentów przez ich pracowników na zajęciach i sam sposób prowadzenie zajęć (z wyjątkiem SWFiS i SzJO)!!! O ile można ich tak nazwać. Ofiara to tylko mój nick i wcale nią nie jestem i wbrew pozorom jestem w pełni zdrowy psychicznie. Wygląda na to że sam tam dłuuuuuuuuugo studiujesz i do tej pory nie spostrzegłeś jacy są nawiedzieni, więc sam się wstydz że to piszesz i tam "studiujesz". A skoro już tak mnie prowokujesz, to tylko żeby sobie zrekompensować to co przeczytałeś i nakłamać świeżo upieczonym absolwentom szkół średnich, że wszystko jest na tip-top i nic złego się tam dzieje. Owszem, dzieje się bowiem, co roku sesję oblewa ponad 1/2 studentów I roku i nie tylko dlatego że jednostki wydziałów tego śmierdzącego, postkomunistycznego, anachronicznego molocha naprzyjmowały ile się tylko da. Ale dlatego, że nie są stanie wytrzymać presji żeby "uniwerek warszawski" był zawsze 1. w rankingach oraz wyścigu szczurów między "studentami". Po stylu wypowiedzi rozpoznaję, że jesteś tą z "samorządu" jako "przewodniczący". Dalej zamierzasz się tak licytować i kłamać? A może chcesz mnie podać do sądu i przekupić prokuratora i sędziów za to że chcę ostrzec przed niewidzialną pułapką marketingową "Krakowskiego Przedmieścia 3"? Jak ty lub inni "studenci" nie umiecie czytać ze zrozumieniem, to 5 razy pomyślcie zanim cokolwiek napiszecie. Prawda już dawno wyszła na jaw. Do wszystkich pozostałych: NIE IDZCIE NA ISM!!! NICZEGO WAS TAM NIE NAUCZĄ!!! BĘDĄ WAS TYLKO PRÓBOWALI OBLAĆ NA ZALICZENIACH I EGZAMINACH ŻEBY WYŁUDZIĆ OD WAS PIENIĄDZE I OPŁACIĆ BUDOWLANKĘ BUDUJĄCĄ NOWY OŚRODEK KOMPLEKSU BADAŃ NAD TECHNOLOGIAMI NA ŻWIRKACH I WIGURACH.
    27.06.2014
  • Do ofiary

    Panie-Pani Ofiaro napisz jeszcze kilka takich nawołujących postów a za chwilę naprawdę staniesz się ofiarą. Chociaż chyba faktycznie nią jesteś skoro nie radzisz sobie sam ze sobą i potrzebujesz większej grupy żeby w ogóle studiować. Człowieku podział na mniejsze grupy działa tylko na plus, gdyż wtedy wyciągasz z zajęć zdecydowanie więcej niż w tłumie. Ale Tobie chyba chodzi o tłum bo wtedy łatwiej możesz się schować :) . Jestem studentem UW i wstyd mi że takie osoby jak Ty dostają się na tą uczelnię. Mam jednak nadzieję że już Cię tutaj nie ma :))) Do pozostałych - UW jest prestiżową uczelnią nie tylko w Warszawie ale na całą Polskę i dyplom tejże uczelni będzie się liczył wśród pracodawców.
    27.06.2014
  • Ofiara

    Witam jeszcze raz wszystkich kandydatów na ISM!!! Kilka dni temu, na You Tube, umieścili filmy na projekt SENS HSM. Wygląda na to że, mocno wytraszyli się moich komentarzy i chcą za wszelką cenę zbagatelizować to wszystko, co pisałem we wcześniejszych komentarzach. Tak jak już wielokrotnie pisałem, tak teraz znów nawołuje aby POD ŻADNYM POZOREM NIE REKRUTUJCIE SIĘ TAM!!! Podawawałem już wcześniej dlaczego i jakie tam jest fatalnie. Jedyne o czym zapomniałem dodać, to miejsca w których ''ewentualnie będziecie'' mieli zajęcia dydaktyczne. Otóż owe zajęcia dydaktyczne, nie są prowadzone na tylko i wyłącznie na Żurawiej ale również są prowadzone na Nowym Świecie 69 i ulicy Bednarskiej 2/4 (tam również działa studenckie radio i telewizja). Wykłady zaś są prowadzone (w większości przypadków) w Auditorium Maximum (niepodal WPiA). Mało tego między zajęciami i wykładami jest przeznaczone tylko i wyłącznie 15 minut. Co oznacza że w taką ilość czasu musicie zagospodarować sobie aby dojechać. Nie ominie was też podział na grupy, i tego powodu możecie dobrze nie poznać ze sobą. Prawda jest taka że SM na Żurawiej nie daje umiejętności praktycznych ale tylko i wyłącznie teorię. Kończąc ten monolog, nie rozumiem w czym SGH/UKSW/UŁ/UJ/UKW (...) są gorsze od UW, więc jeśli nie stać was finansowo na uczelnię prywatną w Warszawie lub waszym mieście, to spróbujcie chociaż na uczelnie państwowe u siebie lub aplikować o stypendium dla najlepszych które pokryje koszty czesnego (pod warunkiem, jeśli regulamin uczelni na to zezwala). To tyle i pamiętajcie NIE RYZYKUJCIE, CHYBA LUBICIE SOBĄ POMIATAĆ!!!! Pozdrawiam,
    26.06.2014
  • Ofiara

    Witam wszystkich kandydatów na ISM!!! POD ŻADNYM POZOREM NIE REKRUTUJCIE SIĘ TAM!!! Niczego was tam nie nauczą. Tylko udają że uczą. Tam nawet sami nie są nie wiedzą jak jest indeks papierowy czy elektroniczny. Bur- ...tzn. bałagan NIESAMOWITY!!! Nic nigdy nie wiedzą (pomimo wielkiego corocznego zastrzyku pieniędzy z MNiSW, warunków i studiów anglojęzyczych z Stosunków Międzynarodowych). Tak jak prawie 4 miesiące temu zjechałem tą "innowacyjną jednostkę WDiNP", tak teraz znowu piszę, aby przestrzec osoby świeżo po maturze oraz osoby, które chciałyby się tam przenieść na 2. rok. Za wszystko co przekracza 60 punktów ECTS, trzeba dodatkowo (i słono) zapłacić (tylko i wyłącznie przelewem). Mało tego, pod koniec I roku, trzeba obowiązkowo podejść do projektu SENS HSM ( ttp://sens-hsm.ism.uw.edu.pl ). Także sami sobie odpowiedzcie na pytanie: Czy warto tam studiować? i czy nie lepiej rekrutować się na SM na inne warszawskie uczelnie. I jeszcze jedno nie patrzcie na to że ten komentarz jest pisany takim ostrym językiem. NIE RYZYKUJCIE, CHYBA LUBICIE SOBĄ POMIATAĆ!!!!
    22.06.2014
  • etnologia

    czy uważacie, że jest sens studiować etnologię? gdzie szukac póżniej pracy? co robią pasjonaci po skończeniu studiow? jakieś pomysły? na uczelnie nie chce zostać.
    11.05.2014
  • Olya

    Witam. Chciałabym wiedzieć czy jest taki kierunek fi­lologia pol­ska i fi­lologia an­giel­ska - stu­dia łączone na UW?
    18.04.2014
  • Ofiara

    Agato!!! Twój nick też sporo o tobie mówi. To piszesz o zaliczeniach to normalne na wszystkich uczelniach. Poza tym, jakbyś nie wiedziała to ci wykładowcy wykładają także na uczelniach prywatnych (prawdopodobnie) w Warszawie. Wiem, co piszę bo sam to widziałem. I jeszcze jedno "Agato" w tym PISuarze tylko przekazują wiedzę czystą teoretyczną. Tymczasem zaś tegorocznych maturzystów marzących o SM odradzam od Żurawiej, niczego was tam nie nauczą i gorąco polecam zainteresowanie się innymi uczelniami. Jeśli możecie omijajcie Żurawią SZEROKIM ŁUKIEM. Pozdrawiam!!!
    26.02.2014
  • od Agaty

    nie zgadzam sie z Ofiarą .... swoja drogą to NIck sporo mówi o Tobie, może po prostu ustawiasz sie w roli Ofiary, no i się nią stajesz, znam wiele osób studiujących na Uniwersytecie Warszawskim, rózne kierunki dodam, i prawda jest taka, ze jak sie uczysz, zaliczasz, to idziesz do przodu, spoko znajdziesz czas na piwko i kino, a z wykladowcami mozna sie spokojnie dogadac .... moze ttrafilas jakos wybitnie pechowo ... i mysl pozytywnie, nidy jak Ofiara, powodzenia, Agata
    19.02.2014
  • Czarna

    BW, a mogłabyś napisać wyniki swojej matury? :) Dziękuję za odpowiedź : )
    30.01.2014
  • BW

    Witam, Do czarna Jestem studentką 2-roku (zaoczne) Bezpieczeństwa wewnętrznego na UW, dostać się to nie problem. Kwestia to przetrwać, po pierwszym roku z ok.80 osób, zostało 39. Jak wszędzie, uczysz się -grasz dalej, nie uczysz się-wypadasz. UW nie wyrzuca studentów, sami odchodzą:)
    27.01.2014
  • małpka

    Chciałabym wiedzieć czy trudno jest dostać się na tą kryminologię i jakie są warunki przyjęcia :)
    23.01.2014
  • Czarna

    Ciężko jest się dostać na bezpieczeństwo wewnętrzne? Jak wyglądają wykłady? Prosiłabym o opinię, najlepiej osobę, która studiuje na tym kierunku :)
    21.01.2014
  • 007

    Mam problem z wyborem uczelni.Gdzie lepiej studiować malarstwo , na ASP w Toruniu czy na ASP w Warszawie?. Gdzie są lepsi wykładowcy? i gdzie warto zainwestować?.
    17.01.2014
  • daga

    w końcu to jest stolica i wg badań najlepsza uczelnia w Polsce
    02.12.2013
  • Martyna

    To jest UW więc komentarz zbędny:) Jestem dumna, że tu studiuję.
    09.11.2013
  • mag_17

    Marzy mi się kryminologia:) Czy wiecie czy ciężko się dostać?
    01.11.2013
  • Siostra

    Witam wszystkich zainteresowanych studiami zaocznymi na Wydziale Zarządzania UW. Nie polecam absolutnie!!! O takim bałaganie organizacyjnym jaki tam panuje do tej pory nie słyszałam. Poza tym potencjalny student traktowany jest jedynie jako źródło dochodu dla uczelni. Trzecia sprawa to terminy zjazdów. Z tego co wiem to studia zaoczne są głównie dla osób pracujących lub chcących podjąć pracę a tam jest to niemożliwe. Nie dość że zjazdy są co tydzień to jeszcze ze względu na jakieś dodatkowe przedmioty także i w czwartki i czasami inne dni w tygodniu. To jest chore!!! Mój brat to bardzo inteligentna i ambitna osoba, chciał mieć dyplom dobrej uczelni i dlatego wybrał UW (spośród kilku uczelni na które się dostał), czego potem bardzo żałował. Szybciej z tych studiów zrezygnował niż je zaczął i zmienił uczelnię na normalną. Pozdrawiam!!!
    21.10.2013
  • RU

    Cześć wszystkim! Czy ktoś studiuje rusycystykę na Uniwersytecie Warszawskim? Jaki jest poziom kształcenia ze znajomością języka rosyjskiego i czy warto iść na ten kierunek?
    19.10.2013
  • olga

    od września idę do klasy maturalnej. interesuje mnie kierunek kryminalistyka i nauki sądowe. mógłby mi ktoś coś o ni9m powiedzieć ?
    30.07.2013
  • Pavello de BumBum

    Jest tak jak parę postów temu napisał uytkownik "Heniek". Poza tym niektóre kierunki na UW (w tym prawo) można studiować w normalnym trybie dziennym (weekendowego prawa zaznaczam na UW nie ma !!!) tylko że płatnym. Nazywa się to studia niestacjonarne i od stacjonarnych różni się tym że nie ma obowiązkowego wf oraz obowiązkowych praktyk (ale można je wybrać oczywiście jako zajęcia fakultatywne). Myślę że jak ktoś z jakiegoś powodu nie zdał matury na zadowalającym poziomie lepiej jest wybrać niestacjonarne UW niż jaką prywatną szkołę. Pamiętajcie że wykstałcenie będzie szło za wami do końca życia a takie cuda jak "Koźmiński" "Chodkowska" "Łazarski" "wyższa szkoła menedżerska" etc. są dojarnią w której wydoją was z kasy a w zamian dostaniecie papier uczelni który delikatnie mówiąc nie wzbudzi u pracodawców zaufania. Pamiętajcie również że to jacy ludzie was otaczają w czasie zajęć na uczelni również ma znaczenie dla waszej psychiki. Na Uniwersytecie Warszawskim nie ma zjawiska fali czy też jakiejkolwiek innej rażącej agresji jednych studentów wobec drugich. A wiem że na prywatnych uczelniach bywają problemy z relacjami towarzyskimi. Studeni tych szkół mają często tendecje do szukania kozłów ofiarnych. Znam takie przypadki osobiście, o jeszcze większej takich sytuacji słyszałem od osób będących w takich szkołach wykładowcami. Mówię serio, próbujcie się za wszelką cenę wbić na UW. Jeśli poziom rzeczywiście okaże się za wysoki, większość szkół prywatnych jest gotowa przyjąć was i zapewnić warunki sprzyjające odratowaniu roku czy też semestru (pod warunkiem nadrobienia różnic programowych). Pozdrawiam :)
    27.07.2013
  • karol

    wow, dostałem się na UW! oby tylko nie powinęła mi się noga...
    12.07.2013
  • Paweł

    Witam, po wakacjach zaczynam naukę w klasie maturalnej i myślę nad kierunkiem studiów.Interesuje mnie prawo na UW. Czy ktoś ze studiujących może powiedzieć jak jest na tym kierunku?
    09.07.2013
  • dada

    Możecie powiedzieć coś o studiach zaocznych na UW? Czy też jest tam taki wysoki poziom i duuużo nauki? Chodzi mi konkretnie o kierunek finanse i rachunkowość. Aktualnie czekam na wyniki z UW ale ciągle zastanawiam się czy nie wybrać SGGW...
    07.07.2013
  • chemik

    Interesuje mnie chemia na UW, czy ktoś mógłby powiedzieć mi parę słów o tym kierunku? Dodatkowo jestem alergikiem i obawiam się że mogę z tego powodu nie dać rady ale właściwie nie widzę dla siebie innych studiów bo chemia to moja pasja. Czy ktoś miał może podobne doświadczenia, proszę o szczerą odpowiedź
    23.06.2013
  • Bel

    Cześć. Planuje iść na geologię na UW. Może mi ktoś powiedzieć coś na temat tego kierunku. Prawdopodobnie sie dostane ale czy zajęcia są fajne/nudne, łatwe/trudne?
    05.06.2013
  • Marcin Luli

    Cześć. Nie pomogę w zakresie kierunku. Są robione rankingi typu: po jakim kierunku, po jakiej uczelni najłatwiej znaleźć pracę. Z tego co pamiętam UW i jeszcze jakaś jedna związana z ekonomią miały wysokie miejsca. Musisz sobie poszukać takich rankingów w necie, ale bierz je z dystansem. Czasem miejsca dostają uczelnie, które w ogóle na nie nie zasługują. Co do utrzymania się w Warszawie to może być zależne od Twoich potrzeb i wymagań. Wiadomo im będziesz więcej szaleć, tym więcej wydasz, jak z resztą w każdym mieście. W Wawie jest na co wydawać, ale trzeba też szukać tanich alternatyw, np. w jedzeniu. Ja gotuje sobie sam, bo jedzenie na mieście przeciętnie kosztuje dużo. Są hipermarkety, dyskonty typu biedra, w których tanio kupisz żarcie. Ja za akademik z netem, co prawda nie najwyższych lotów, płacę 300 zł za pokój 3 os. Wiadomo stancje są droższe, ale za 400 zł można już coś znaleźć. Ja na miesiąc wydaje około 800-900 zł. Nie prowadzę księgowości, dlatego to jest bardzo orientacyjna kwota.
    23.05.2013
  • agaatomowka

    Hej ;) Chciałabym się dowiedzieć coś o studiach ekonomiczno-matematycznych na UW. Czy jest tam wysoki poziom, sporo nauki, jaka jest matematyka i czy zajęcia są ciekawe? Ważne jest dla mnie też, czy łatwiej znaleźć pracę po studiach na UW, zwłaszcza, że teraz mówi się że jest przesyt ekonomistów... Chciałabym się również dowiedzieć jaki jest mniej więcej miesięczny studencki koszt utrzymania w Warszawie, w jakich granicach oscyluje? Zastanawiam się również nad jakimiś uniwersytetami ekonomicznymi, ale czy papierek z UW nie będzie brany bardziej pod uwagę przez pracodawców? W końcu większy prestiż itp ... ; p
    19.05.2013
  • Marcin Luli

    Siema Ja do powszechnej opinii, ze na UW dostają się tylko najlepsi z nie wiadomo jak zawalistą maturą absolutnie się nie przychylam. Dostałem się na dziennikarstwo i komunikację społeczną ze specjalizacją fotografia na studia dzienne II stopnia. Maturę zdałem na poziomie podstawowym z wynikiem średnim. Z polskiego miałem około 50%, z ang. około 40% chyba z tego co pamiętam. Jedynie co miałem rozszerzone to historia sztuki na 82%. Z tymże rekrutacja polegała na dwóch egzaminach (praktyczny i teoretyczny) z fotografii. Tutaj już jestem lepszy i w ogólnej punktacji zająłem chyba 11 miejsce na 30, które przyjęli. Jednak według mnie poziom mojego kierunku jest słaby. W ogóle chyba nie skorzystałem. Nie mam za bardzo możliwości rozwoju. Zdecydowanie nie jestem zadowolony i wręcz rozczarowany. Teraz będę próbował na inny kierunek się dostać. Tutaj szkoda mi czasu. Niestety :( a miało być tak pięknie.
    18.05.2013
  • Zmartwiona

    Czy na studia zaoczna na UW ciężko jest się dostać ?
    13.05.2013
  • Mała Mi

    ktoś coś wie o psychologii na UW? bardzo cięzko się dostać? czyli tylko rozszerzenie wchodzi w gre? z czego najlepiej?
    04.05.2013
  • maturzystka

    wie ktoś może czy trudno jest dostać się na pedagogikę?
    03.05.2013
  • Ewa

    Uniwersytet Warszawski przyjmuje tylko najlepszych, także jak ktoś nie zdaje matury rozszerzonej ze WSZYSTKIEGO to nie ma na co liczyć :P no, chyba, że myślicie o studiach zaocznych. Zapłacicie kupę kasy i jesteście w gronie studentów :P
    21.04.2013
  • mich

    cześć. mam zamiar wybrać się na UW w tym roku. i myślę nad dwoma kierunkami: logistyką mediów albo stosunki międzynarodowe a potem studia euroazjatyckie. co o tym myslicie? może ktoś przekazać obiektywną opinie na ten temat?
    07.04.2013
  • heniek

    Polecam UW. Wcześniej zmarnowałem rok czasu na Koźmińskim, poziom organizacji oraz otaczających mnie tam ludzi odbiegał znacząco od moich oczekiwań. Kończąc liceum liczyłem na to że idąc na studia jako dorosły człowiek będę traktowany przez przyszłą szkołę poważnie a przyszli znajomi będą przyjaźnie nastawionymi intelektualistami. Na Koźmińskim moje wyobrażenia o studiach legły w gruzach. Na szczęście udało mi się rok później załapać na UW. Poziom jest wysoki, regulamin srogi, ale atmosfera bajeczna. Nie twierdzę że na UW nie ma "czarnych owiec". Po prostu odsetek idiotów jest znacznie niższy niż na poprzedniej uczelni.
    04.04.2013
  • Karolka

    Na uniwerek warszawski jest się bardzo ciężko dostać.. przyjmują najlepszych z rozszerzonymi maturami i to jeszcze wysoko ocenionymi. także jeśli jesteś przeciętnym uczniem z podstawową maturą na 100% to i tak nie masz co liczyć :P zostają zaoczne studia, ale to się płaci duże pieniądze wtedy....
    20.03.2013
  • kryminalistyka i nauki sądowe

    moze mi ktos powiedziec jak jest na kierunku kryminalistyka i nauki sądowe czy ciężko się dostać i czy cięzko sie utrzymać tam ? proszę o odpowiedź. :)
    17.03.2013
  • aniq

    WNE i WZ to moje wydziały. Jeśli zaczniesz nie chcesz skończyć. Dla wytrwałych WNE a WZ dla fajnych
    12.03.2013
  • ppp

    Zdecydowanie przereklamowane kierunki humanistyczne, wydaje się że już prywatne mają wyższy poziom.
    09.03.2013
  • grzen

    nanostruktury, nanotechnologie - cieżki kaliber i studia zdecydowanie dla usmyslow scislych z zacieciem fizycznym, matematycznym, biologicznym, to jest dosc nowa dzialka w Polsce, dopiero ksztalci sie kadry dla tej branzy, dlatego jelsi skonczysz takie studia bedziesz fachowcem w askiej dyscyplinie, nie musze dodawac, ze jak sie umiejetnie sprzedaz, masz dobre siano w Polsce, a jeszcze lepsze zagranica, nie wiem, czy lepiej na polibudzie czy na uniwerku, zwyczajowo raczej takie studia prowadza politechniki, ale to pewnie nie ma wiekszego znaczenia, bylebys mial łeb do tego
    25.02.2013
  • Fiilli

    Interesuje mnie kierunek inżynieria nanostruktur. Czy ktoś mógłby mi coś powiedzieć na ten temat? Jak ciężko jest? Jak potem jest z pracą? Jak ogólnie ocenia te studia? Czy jakby miał wybrać jeszcze raz, poszedłby na to samo, czy np inżynierię materiałową na polibudzie?
    19.02.2013
  • Joanna

    Czy ktoś może podzielić się opinią nt kierunku kryminologia II stopień?
    18.02.2013
  • Dagmara

    Ja jestem zmuszona studiować zaocznie.. Więc nie mam problemu czy się dostanę bo na zaoczne to raczej przyjmują ale słyszałam, że są duże opłaty związane z zaocznym studiowaniem... do tego poziom jest wysoki i nie wiem czy bym się utrzymała bo wymagają dużo... muszę się jeszcze zastanowić zanim się rzucę na Uniwersytet Warszawski.
    18.02.2013
  • Katie432

    Ja chciałabym startować na UW na pracę socjalną, a nastepnie na kryminologię. Czy ktoś z was miał styczność z tymi kierunkami: studiuje je, znajomi studiują? Proszę o jakieś informacje, spostrzeżenia. Podzielcie się waszymi opiniami, bo nie jestem jeszcze zdecydowana, ale chciałabym ewentualnie wiedzieć na co się porywam
    11.01.2013
  • Thomas Pynchon

    Robię doktorat na filologii UW i prowadzę zajęcia z I i II rokiem. To, co się stało z tym kierunkiem, to żenada - kiedyś skupiał pasjonatów, dzisiaj może górne 20% listy przyjętych to są dawni studenci filologii. UW trzyma się jeszcze dzięki mitowi szacownej państwowej uczelni i dobrym kierunkom ścisłym, ale to co się dzieje na niektórych humanistycznych woła o pomstę do nieba. Przyjmują przypadkowych ludzi, bo trzeba zapełnić listy (za studentami idzie kasa z ministerstwa) i rezultaty już widać. Nie mówiąc o tym, że większość nauczających niby-naukowców w życiu nie opublikowała niczego za granicą.
    09.12.2012
  • marysia55

    zgadzam się z All, co prawda ja studiuję administrację i płacę 500zł miesięcznie, co podobno nie jest dużą kwotą, a co do poziomu to bardzo wysoki, nie spodziewałam sie tak wymagających wykładowców
    02.12.2012
  • Allll

    Oj tak, trzeba się uczyć i to dużo. Poza tym nauka tam sporo kosztuje.. Ja akurat znam osobę, która poszła tam na finanse i rachunkowość. Płaci miesięcznie ok 800 zl, bo to jest oblegany kierunek więc ciągną od biednych studentów.. Poza tym to przecież Warszawa więc koszty są mega duże.. a jak pójdziesz do pracy to zarobisz 1200 ;d nieporozumienie jakieś ;d
    13.11.2012
  • anka

    Na UW zdecydowanie trzeba się uczyć. Jeśli chcesz coś osiągnąć - musisz przysiąść do książek o wiele wcześniej niż na dwa dni przed egzaminem. Wykładowcy cisną, ale są bardzo obiektywni. A atmosfera? Mimo, że u mnie na wydziale nie było grup, znaliśmy się wszyscy i lubiliśmy, dlatego z czystym sumieniem mogę polecić tą szkołę.
    16.09.2012
  • luzeer

    jak planowałam studia w warszawie, to już wiedzialam co będę robić po zajęciach, z kim i gdzie chcę mieszkać, ale nie zakładałam że się nie dostanę. a tymczasem przez to że w tym roku na drugi kierunek studiów po raz ostatni można się zapisać za darmo, to wiele ludzi ze starszych roczników walczy z rocznikiem '93 o miejsca, przez co progi się podwyższają... mnie niestety progu do uniwersytetu warszawskiego przekroczyć się nie udało ;/
    01.09.2012
  • supermario

    moja dziewczyna się dostała na stosunki miedzynarodowe z wosem i polskim rozszerzonym ok 80%, ale nie pamiętam jaki był próg. zastanawiałem sie czemu na lepsze studia nie staruje, ale ona wolała właśnie ten kierunek. no nic, ważne że jest na uniwerku warszawskim i możemy razem wynająć mieszkanko!
    27.08.2012
  • do asereje

    a mogłabyś napisać jaki był w tym roku próg? Startuję za rok na SM na UW i chciałabym mniej więcej wiedzieć czego się spodziewać. Albo gdybyś mogła, to napisz proszę jakie miałaś wyniki z matury :)
    22.08.2012
  • asereje

    Największy i naljepszy uniwersytet w Polsce. Być może na poszczególnych kierunkach inne mają do niego start, ale ogólnie Uniwersytet Warszawski prezentuje się najlepiej. Bałam się że z tego powodu mogę się tu nie dostać, ale mimo dużej konkurencji przeskoczyłam próg na kierunku stousunki międzynarodowe ze sporym zapasem:)
    11.08.2012
  • rita

    Europejski standard. Poziom wysoki, dobra kadra, sprzęt nowoczesny, tak jak budynki. Niezłe akademiki. Umiejscowienie w stolicy. Czego chcieć więcej? No może poza brakiem korków i tańszymi biletami, ale to marzenia nie do spełnienia ;D
    01.08.2012
  • cal

    Rozpoczęlam na uniwersytecie warszawskim studia wschondnie z przekonaniem że będzie to jeden z dwóch podjetych przeze mnie kierunków. Jednak na tyle zagłębiłam się w tematyce studów, szerokiej ofercie proponowanych stanowisk pracy po studiach, że zrezygnowałam z drugiego kierunku. Teraz trochę żałuje, bo właśnie przeszła mi koło nosa ostatnia szansa na darmowy drugi kierunek...
    30.07.2012
  • patka

    studiowałam w centrum europejskim uniwersytetu warszawskiego, studia międzywydziałowe, na wydziale biblioteka z dostępem do wszelkich materiałów związanych z tematyka studiów, dodatkowo dostęp do biblioteki głównej czyli BUW-u, wygodne sale, kameralna atmosfera na wydziale, panie w dziekanacie wiedzą wszystko i chętnie pomogą w każdej sprawie
    27.07.2012
  • jacu

    jeśli chodzi o TiR to wg mnie o wiele lepiej iść na przykłąd na AWF czy coś, a nie na nawet najlepszy uniwerek.bo to tak, jakbyś poszedł tu na matematykę zamiast na polibudę :)
    17.07.2012
  • do ppl

    a jakich fajerwerkow oczekujesz od turystyki i rekreacji??? bez przesady - to nie ekonomia, prawo, czy kierunek lekarski!!! mozesz wybrac kazdy uniwerek, i spodziewac sie podobnych efektow, UW taki dobry w tym przypadku, jak poznanski, lodzki, gdanski czy jagiellonski
    14.07.2012
  • emi

    czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na studia magisterskie?
    13.07.2012
  • ppl

    Bardzo chciałabym studiować turystyke i rekreację, jednak nie wiem która z uczelni w Polsce oferuje najlepszy program nauczania tego przedmiotu. moi rodzice prowadzą małe lokalne biuro turystyczne i chcę miec kompetencje do tego aby pomóc im w rozwoju biznesu. czy UW ma lepszy progrm TiR niż inne polskie uniwersytety?
    11.07.2012
  • edu

    a taki kierunek jak zastosowanie fizyki i biologii w medycynie? czy ktoś mógłby mi opisać jak wyglądają zajęcia na tym kierunku? Jak wygląda program studiów i czy jest możliwość jakiegoś "wybicia" się własnymi pracami?
    09.07.2012
  • spac

    Chyba największa i najbardziej nowoczesna uczelnia w Polsce. pewnie też najbardziej reprezentatywny dyplom oferuje. no i znajduje się w stolicy, co tworzy najlepsze perspektywy zawodowe. dużo tego naj, więc mam nadzieję że się dostanę ;)
    08.07.2012
  • grześ

    No hej, studiował ktoś może na kierunku studia wschodnie? Czy Uniwersytet Warszawski oferuje ciekawy program studiów na tym kierunku oraz czy kadra jest wysoko wykwalifikowana? W sumie zawsze interesowałem się gospodarką wschodu, więc myślę ze takie studia byłby dla mnie dobrym wyborem :)
    05.07.2012
  • grześ

    No hej, studiował ktoś może na kierunku studia wschodnie? Czy Uniwersytet Warszawski oferuje ciekawy program studiów na tym kierunku oraz czy kadra jest wysoko wykwalifikowana? W sumie zawsze interesowałem się gospodarką wschodu, więc myślę ze takie studia byłby dla mnie dobrym wyborem :)
    05.07.2012
  • grześ

    No hej, studiował ktoś może na kierunku studia wschodnie? Czy Uniwersytet Warszawski oferuje ciekawy program studiów na tym kierunku oraz czy kadra jest wysoko wykwalifikowana? W sumie zawsze interesowałem się gospodarką wschodu, więc myślę ze takie studia byłby dla mnie dobrym wyborem :)
    05.07.2012
  • martyna

    co do chóru- przecież nasz chór śpiewał hymn na otwarciu euro :). Obcokrajowców mamy dużo, i studiujących normalnie i będących tutaj na erazmusie, więc spokojnie chcąc nie chcąc kogoś poznasz. ja studiuję zaocznie administrację pomimo tego, że asem w liceum nie byłam. Ledwo zdałam z historii i matematyki a jakoś udaje mi się utrzymać na warszawskim. Więc tak szczerze mówiąc nie wiem jak to się ma do "najlepszego uniwerku w Polsce", skoro tak szczerze mówiąc nawet taki ktoś jak ja wlaśnie zaliczyl tam pierwszy rok
    04.07.2012
  • euro

    czy dużo obcokrajowców studiuje na tej uczelni? skąd głównie pochodzą? z chęcią poznałabym kulturę innych krajów, marzę o doświadczeniu podobnym do couchsurfingu, z tym że chciałabym najpierw poznać osobę u której zamieszkam i która zamieszka u mnie, a studia to chyba najlepsza na to pora :D
    24.06.2012
  • fizia

    polecam ten uniwersttet najbardziej w polsce, lepszego nie znajdziecie, jeśli nie chcecie wybrac się na politechnike. ewentualnie jagielloński może stanowić konkurencję. ale co stolica to stolica, naprawdę nie ma co ukrywać. studiowanie w warszawie wiąże się z lepszą przyszłoscią, wiem to z autopsji. koleżanka po uamie ma słabą pracę, a ja studiowałam to samo na uw i juz teraz podczas praktyk mam propozycje na pracę późniejszą.
    13.06.2012
  • ola

    kumpela studiuje coś związanego z pr, bardzo jej sie podoba i mysle ze dowiem sie czegoś wiecej i moze podobny kierunek ogarne, zawsze mnie interesowala praca rzecznika prasowego. ale slyszalam tez ze swietny chor jest na uw, a z moim doswiadczeniem szkola muzyczna to na razie zbyt duze wyzwanie, ale chor bardzo kusi ;d
    23.05.2012
  • yhy

    dwa lata temu zaczęłam studia na uniwersytecie warszawskim, a teraz mam ostatnią szansę żeby wziąć drugi kierunek i chyba ją wykorzystam. chcę połączyć dziennikarstwo z ekonomią. myślę że powinno mi się to udać, ale zobaczymy co wyjdzie. najbardziej obawiam się poruszania między wydziałami i kolidujących ze sobą zajęć. naprawdę polecam uw wszystkim, którzy zastanawiają się nad studiowaniem w warszawie. z resztą - miejsce w rankingu mówi samo za siebie.
    19.05.2012
  • istri

    Strona do poprawki, ale w rankingu są po prostu najlepsi, Nie pamiętam dokładnie po czym liczony był i ustalany, ale tak czy siak, perspektywy relatywnie najlepsze ze wszystkich innych uczelni w Polsce. Zamierzam pójść na historię, jaka jest o tym wasza opinia ?
    17.05.2012
  • Podróżniczka

    Ma ktoś info nt erasmusa? Łatwo się dostać? Na stronie uniwersytetu w zakładce 'dla studentów' nic na ten temat nie ma, a jestem naprawdę zainteresowana wyjazdem do Finlandii, jak już dostanę się na stosunki międzynarodowe. Jest w ogóle taka opcja?
    14.05.2012
  • Podróżniczka

    Ma ktoś info nt erasmusa? Łatwo się dostać? Na stronie uniwersytetu w zakładce 'dla studentów' nic na ten temat nie ma, a jestem naprawdę zainteresowana wyjazdem do Finlandii, jak już dostanę się na stosunki międzynarodowe. Jest w ogóle taka opcja?
    14.05.2012
  • kryminologia?????

    tylko mi nie mówcie, ze kryminologia to jest kierunek studiów?
    11.05.2012
  • maturzystka19

    interesuje mnie lingwistyka stosowana z wiodacym jezykiem francuskim. ktos moze mi cos na ten temat napisac? wiem ze limit przyjec to 15, czy bardzo wysokie wyniki z matury trzeba miec?
    24.04.2012
  • sajkolodzy

    Ty łelkom nie przesadzaj. UW to dobra uczelnia, ale nie we wszystkich rankingach ma pierwsze miejsce. Stolica oczywiście zobowiązuje, aczkolwiek inne uniwerki jak najbardziej depczą nam po piętach i poszczególne ich organy przewyższają nasze. Mówię to z perspektywy przyszłego psychologa
    02.04.2012
  • łelkom

    Trochę denerwuje mnie już ten monopol UW na wszystkie praktycznie nagrody, mogliby się ludzie bardziej postarać na innych uczelniach, bo chyba nie dorastają nam do pięt? No cóż, smutna historia, bynajmniej nie dla nas. dziesięć na dziesięć Panie i Panowie, zapraszam.
    31.03.2012
  • moredenmore

    Najlepsza uczelnia w Polsce w prawie wszystkich rankingach - czego chcieć więcej? Nikt nie jest tutaj z przypadku, progi są olbrzymie, zakuwanie jeszcze większe, ale zdobyta wiedza bezcenna. Nikt nam jej przecież nie odbierze. W każdym wypadku poleciłbym tę uczelnię ludziom ambitnym i kreatywnym z pomysłem na siebie
    20.03.2012
  • kotg

    Mimo wielu różnych wad, uważam że Uniwersytet Warszawski jest bardzo dobrą uczelnią. Dużo kierunków do wyboru, ogromny plus za studia międzywydziałowe, które pozwalają studiowanie na różnych kierunkach z oferty UW, zarówno humanistycznych jak i matematyczno-przyrodniczych. Kadra naukowa jest profesjonalna, a zajęcia ciekawe. Jest dużo kół naukowych, na których można rozwijać swoje zainteresowania naukowe i poznać innych pasjonatów swojej dziedziny. Poza tym są różne wykłady otwarte i bardzo bogata oferta lektoratów.
    29.02.2012
  • doWiolka

    https://irk.uw.edu.pl/kierunki.php?op=show&tryb=katalog&p=1&sk=opis&sm=a&search=&kategoria=&system_studiow=&aktywne= Wykaz wszystkich kierunków, możesz ogarnąć co i jak. Co do UW, po prostu najlepszy w kraju, proste.
    24.02.2012
  • Robert P.

    WPiA ma świetny poziom, masa praktyków którzy zmuszają do myślenia. Co do reszty wydziałów nie będę się wypowiadać bo tam nie studiuję.
    17.02.2012
  • Wiolka

    pomóżcie pliiizzz, bo chyba slepa jestem, weszlam na stronke uniwerku i szukam wykazu i opisow kierunkow studiow, chce sprawdzic jakie nowosci maja na ten rok, ale slowo daje, ze nie widze. Jestem na zakladce Dla Kandydatow, sa jakies pliki, ale kierunkow nie ma. Najlepszy bylby link, dzieki
    16.02.2012
  • specv

    UW jest jedną z wiodących uczelni w kraju, wystarczy spojrzeć na rankingi. Dostać się tutaj jest dość trudno bo i poziom wysoki ale jak już się tutaj znajdziesz to nie będziesz żałować. Uczelnia stara się iść z duchem czasu, przyciągnąć jak największą ilość studentów tak więc ich specjalizacje stają się coraz ciekawsze.
    15.02.2012
  • faux pas

    Interesuje mnie socjologia na UW. Czy ktoś może powiedzieć coś więcej? Jak jest ze specjalizacją? Czy trudy i koszty ponoszone w trakcie studiowania są współmierne do zysków? Studiuję aktualnie socjo w innym mieście, ale nie odpowiadają mi specjalizacje, dlatego chętnie bym się przeniósł.
    12.02.2012
  • do Anki

    ponoc najlepsze obecnie branze i najlepiej platne to IT, Telekomunikacja i ubezpieczenia. Jeszcze moze budownicytwo. Ale przeciez i po bezpieczenstwie narodowym mozna znalezc prace. Moze nie kokosy to beda, ale w Warszwawie raczej problemow miec nie bedziesz. Wiec jelsi Cie ten kierunke interesuje, to po prostu zacznij studia i tyle. NIe samymi informatykami swiat zyje.
    10.02.2012
  • FilAng

    Skończyłem filologię angielską na UW. Świetny poziom nauczania, ciekawe specjalizacje. Zagraniczne staże. Rozwój zawodowy już na studiach. To jest to!
    06.02.2012
  • trueStory

    Moim zdaniem prestiż związany z tą uczelnią to bujda. Może jako cały organizm funkcjonuje sprawnie i odnosi wysokie lokaty, ale ćwiczeniowcy z jakimi mam do czynienia raczej nie powalają. Wykładowcy za to na wysokim poziomie. Niepokojąca duża rozbieżność. Mimo wszystko najlepsza uczelnia w kraju, nigdzie indziej bym nie poszedł - dyplom \"waży\" więcej, niż ten z innych uczelni
    30.01.2012
  • Ania18

    Dużo słyszałam o kierunku Bezpieczeństwo Wewnętrzne. Czy faktycznie warto związać z nim swoją przyszłość?
    23.01.2012
  • Strzała

    od wielu lat w czolowce szkol wyzszych, zawsze najlepsze opinie, wysokie lokaty w rankingach, to chyba mowi samo za siebie, Uniwerek Waszrszawski to bardzo dobra uczelnia,
    19.01.2012
  • Muf

    Moja koleżanka jest na afrykanistyce. bardzo jej się podoba. Ja zastanawiam się nad arabistyką. Tylko nie wiem jak zaplecze w bibliotece, muszę jej podpytać.
    18.01.2012
  • Fryga

    uczelnia moloch, opinia dobra, ale to ogolnie, a kazdy wydzial zyje swoim zyciem i de fakto powinien byc oceniamy osobno, a jeszcze lapiej kazdy kierunek indywidualnie
    08.12.2011
  • inka21

    Myślę,że mogę polecić tą uczelnie. Pierwszy rok był ciężki ale kolejne coraz lepsze. W tym roku czeka mnie obrona. Z perspektywy tego czasu jestem zadowolony z wyboru. Zastrzeżenia mogę mieć jedynie do jednego z wykładowców ale wśród takiej ilości świetnych specjalistów można to wybaczyć.
    04.06.2011
  • Piotrek

    slyszalem, ze na Uniwersytecie Warszawskim oferuje sie tzw. triady. To maja byc studia wielokierunkowe. Czy ktos studiuje w taki sposob, w tym systemie? czy to jest propozycja narzucona przez uczelnie, czy sam moge sobie wybrac trzy kierunki, np, prawo, administracje i stosunki miedzynarodowe? czy to jest zupelna nowosc? z gory dziekuje za informacje.
    01.06.2011